|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2014-07-03 22:48:23, csütörtök
|
|
|
Bazsalikomos krumplitallér
Hozzávalók:
70-75 dkg burgonya
1 tojássárga
1 púpozott teáskanál kukoricakeményítő + 1 teáskanál a tálcára
2 dkg olvasztott vaj
1 jókora maréknyi friss bazsalikomlevél
1 mokkáskanál só
frissen őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió
A sütéshez:
2 evőkanál kukoricaolaj
Elkészítés:
A krumplikat megmostam, héjastul 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 45 perc alatt puhára sütöttem. Még azon melegében meghámoztam, burgonyanyomón áttörtem. A bazsalikomlevelek közül néhányat félretettem a tálaláshoz, a többit felaprítottam.
A keményítővel, sóval, borssal, szerecsendióval meghintettem a még meleg áttört krumplit, kissé összekevertem, majd hozzáadtam a tojássárgáját, az aprított bazsalikomleveleket és az olvasztott vajat. Az egészet összedolgoztam, majd 5 cm átmérőjű tallérokká formáztam. A tálcát megszórtam kukoricakeményítővel, erre sorakoztattam a tallérokat.
Az olajat egy nagyobb serpenyőben felhevítettem, a kis tallérok mindkét oldalát 2-3 perc alatt aranyszínűre sütöttem. Friss bazsalikomlevelekkel tálaltam.
Megjegyzés:
Friss salátával könnyű ebéd vagy vacsora, de köretként húsételekhez is remek.
A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2014-07-03 22:44:54, csütörtök
|
|
|
Csirkemelles lecsó
Hozzávalók:
25 dkg csirkemell
0,5 dl olívaolaj
5 zöldpaprika
5 paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
2 kávéskanálnyi fűszerpaprika
csipetnyi őrölt feketebors
só
Elkészítés:
A vörös- és a lilahagymát kockákra vágjuk, és olívaolajon üvegesre dinszteljük, majd megszórjuk sóval és őrölt feketeborssal. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott csirkemellet, átforgatjuk, a húst kifehérítjük.
A paradicsom héját leszedjük, a húsát összeturmixoljuk, és hozzáöntjük az üvegesre párolt hagymához. Ezután hozzákeverjük az apróra vágott zöldpaprikát. Sűrű kevergetés mellett körülbelül 20 percig főzzük, és a legvégén beleszórjuk a fűszerpaprikát.
Házi jellegű puha kenyérrel tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet Frankó Attila küldte, fotó: AS.
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-főzelékek, lecsók, |
|
|
|
|
|
2014-07-03 22:40:34, csütörtök
|
|
|
Lenmagos pogácsa
Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
kevés cukor
3 kiskanál só
20 dkg vaj
1,5 dl tej
2 tojás sárgája
2 dl tejföl
2 közepes főtt krumpli
A tetejére:
1 tojássárga kis tejjel felverve
lenmag
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatom, a hozzávalókat összegyúrom, dagasztom, a krumplit még melegen összetöröm, s ha langyos, az is mehet a tésztához. Langyos helyen duplájára kelesztem.
A megkelt tésztát kinyújtom, kiszaggatom, sütőpapírra teszem a pogácsákat, a tetejüket kevés tejjel elkevert tojássárgájával kenem meg, majd jöhetnek a magok.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöm őket, mielőtt kivenném, tűpróbával ellenőrzöm.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Arahel küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2014-07-03 22:37:07, csütörtök
|
|
|
Grillezett cajun garnéla édesburgonyával és színes sült zöldséggel
Hozzávalók:
80 dkg édesburgonya
4 dkg cheddar sajt
só
bors
20 nagyobb garnéla
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál cajun fűszerkeverék (fűszerboltban kapható)
1 citrom
1/2 csokor friss kakukkfű
olívaolaj
1 zöld kaliforniai paprika
1 piros kaliforniai paprika
2 szál szárzeller
5 szál újhagyma
2 marék kukorica
1 teáskanál édes füstölt paprikapor
Elkészítés:
Az édesburgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, és lobogó sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Krumplinyomóval pürésítjük. Hozzáreszeljük a sajtot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, összekeverjük.
Amíg a burgonya fő, megsütjük a rákokat. Egy tepsibe tesszük őket, megszórjuk aprított fokhagymával, a cajun fűszerkeverékkel friss kakukkfűvel és meglocsoljuk kevés olívaolajjal. 180 fokra előmelegített sütőben a sütő felső rácsán grillezve megsütjük kb. 7-8 perc alatt.
A paprikákat kimagozzuk, és nagyobb kockákra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk egy serpenyőben. Ha már kicsit megpirult a paprika, hozzászórjuk a kukoricát, a felkockázott szárzellert és az aprított újhagymát, fűszerezzük a füstölt paprikaporral, ízesítjük sóval, borssal.
A fűszeres rákokat a sajt édesburgonya pürével és a pirított zöldségekkel tálaljuk.
Megjegyzés:
Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-halas |
|
|
|
|
|
2014-07-03 21:50:34, csütörtök
|
|
|
Sajtkrémes-zöldséges penne
Hozzávalók:
penne
cukkini
sárgarépa
(póréhagyma)
tejszín
krémsajt
metélőhagyma
húsleveskocka
bors
olívaolaj
Elkészítés:
A zöldségeket felkarikázom és olívaolajon megfuttatom, majd felöntöm vizzel és elkeverem benne a leveskockát. Erős lángon lefőzöm róla a vizet, ezalatt a zöldség megpuhul, borsozom. Hozzáöntök tejszínt, hozzáadom a krémsajtot, és felfőzöm, a legvégén belekeverem az apróra vágott jó sok snidlinget. A tésztát eközben forrásban lévő vízben kifőzöm. Ha kész, leszűröm és összekeverem a zöldséges szósszal.
Megjegyzés:
Tényleg nagyon, de nagyon finom!
A receptet Zsuzsi küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2014-07-03 21:47:32, csütörtök
|
|
|
Löncshúsos-sajtos penne
Hozzávalók:
1 nagy doboz darált (löncs) hús
1 kis doboz paradicsompüré
1 fej hagyma
2 dl tejföl
1 evőkanál libazsír vagy vaj
20 dkg reszelt sajt (fele lehet füstölt)
3-4 evőkanál ketchup
1 evőkanál mustár
só
bors
babérlevél
oregánó
piros arany
50 dkg penne tészta
Elkészítés:
A tésztát sós, olajos vízben harapósra (al dente) főzöm a babérlevéllel, leszűröm, visszateszem a főzőedénybe, kevés margarinnal elkeverem, hogy ne ragadjon össze.
Közben a megtisztított, apróra vágott hagymát kevés zsiradékon üvegesre párolom, hozzáadom a paradicsompürét, a dobozt kevés vízzel kiöblítem, hozzáöntöm.
A löncshús konzerv mindkét oldalát felbontom, vékony pengéjű késsel körbevágom a húst a doboz mentén, az egyik dobozfedél segítségével egyben kitolom egy vágódeszkára. A húst 1 centis kockákra feldarabolom, hozzáadom a paradicsomos hagymához, sózom, borsozom, beleteszem az oregánót, kevés csípős piros aranyat adok hozzá, valamint a ketchupot és a mustárt is belekeverem, főzöm néhány percig. Krumplipüré nyomóval összenyomom, szórok bele egy kevés reszelt sajtot, beleöntöm a tejfölt, egyet rottyantom.
A kész ragut ráöntöm a tésztára, alaposan összekeverem. Kikenek egy tepsit, beleöntöm a tésztás keveréket, megszórom a többi reszelt sajttal. Előmelegített 170-180 fokos sütőben addig sütöm, míg a sajt kellemesen rápirul.
Tálaláskor igény szerint tejfölt vagy ketchupot adok mellé.
Megjegyzés:
Lehet, hogy kicsit bonyolultnak tűnik, de valóban egyszerű, a ragu is elkészíthető addig, míg a tészta megfő. Előnye még, hogy olcsó, laktató.
A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegete.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2014-07-03 21:45:45, csütörtök
|
|
|
Zellerkrémleves levesgyönggyel
Hozzávalók:
1 nagy zeller
1 nagy vöröshagyma
3 db húsleveskocka
szerecsendió
őrölt fehérbors
"Vénusz sütőmargarin
1,5 dl főzőtejszín
só
1 evőkanál liszt
2 l víz
levesgyöngy
Elkészítés:
A hagymát és a zellert apró kockára vágjuk. A margarint felolvasztjuk, rádobjuk a hagymát, elkezdjük párolni, majd hozzáadjuk a zellert is. Ha már megpárolódott, megszórjuk a liszttel, összekeverjük, majd felengedjük a vízzel. Hozzáadjuk a fűszereket, puhára főzzük. Ezután leturmixoljuk, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejszínt, és jól kiforraljuk. Levesgyönggyel tálaljuk.
Megjegyzés:
Én most tejszínes kockasajttal és levesgyöngyel tálaltam, de camembert-rel is nagyon finom.
A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2014. Július
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
371 db bejegyzés |
e év: |
4790 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 621
- e Hét: 3426
- e Hónap: 11692
- e Év: 128345
|
|
|