Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Bazsalikomos krumplitallér
  2014-07-03 22:48:23, csütörtök
 
  Bazsalikomos krumplitallér

Hozzávalók:

70-75 dkg burgonya
1 tojássárga
1 púpozott teáskanál kukoricakeményítő + 1 teáskanál a tálcára
2 dkg olvasztott vaj
1 jókora maréknyi friss bazsalikomlevél
1 mokkáskanál só
frissen őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió

A sütéshez:
2 evőkanál kukoricaolaj

Elkészítés:

A krumplikat megmostam, héjastul 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 45 perc alatt puhára sütöttem. Még azon melegében meghámoztam, burgonyanyomón áttörtem. A bazsalikomlevelek közül néhányat félretettem a tálaláshoz, a többit felaprítottam.

A keményítővel, sóval, borssal, szerecsendióval meghintettem a még meleg áttört krumplit, kissé összekevertem, majd hozzáadtam a tojássárgáját, az aprított bazsalikomleveleket és az olvasztott vajat. Az egészet összedolgoztam, majd 5 cm átmérőjű tallérokká formáztam. A tálcát megszórtam kukoricakeményítővel, erre sorakoztattam a tallérokat.

Az olajat egy nagyobb serpenyőben felhevítettem, a kis tallérok mindkét oldalát 2-3 perc alatt aranyszínűre sütöttem. Friss bazsalikomlevelekkel tálaltam.





Megjegyzés:

Friss salátával könnyű ebéd vagy vacsora, de köretként húsételekhez is remek.

A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Csirkemelles lecsó
  2014-07-03 22:44:54, csütörtök
 
  Csirkemelles lecsó

Hozzávalók:

25 dkg csirkemell
0,5 dl olívaolaj
5 zöldpaprika
5 paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
2 kávéskanálnyi fűszerpaprika
csipetnyi őrölt feketebors


Elkészítés:

A vörös- és a lilahagymát kockákra vágjuk, és olívaolajon üvegesre dinszteljük, majd megszórjuk sóval és őrölt feketeborssal. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott csirkemellet, átforgatjuk, a húst kifehérítjük.

A paradicsom héját leszedjük, a húsát összeturmixoljuk, és hozzáöntjük az üvegesre párolt hagymához. Ezután hozzákeverjük az apróra vágott zöldpaprikát. Sűrű kevergetés mellett körülbelül 20 percig főzzük, és a legvégén beleszórjuk a fűszerpaprikát.

Házi jellegű puha kenyérrel tálaljuk.





Megjegyzés:

A receptet Frankó Attila küldte, fotó: AS.

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
Lenmagos pogácsa
  2014-07-03 22:40:34, csütörtök
 
  Lenmagos pogácsa

Hozzávalók:

50 dkg liszt
3 dkg élesztő
kevés cukor
3 kiskanál só
20 dkg vaj
1,5 dl tej
2 tojás sárgája
2 dl tejföl
2 közepes főtt krumpli
A tetejére:
1 tojássárga kis tejjel felverve
lenmag

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatom, a hozzávalókat összegyúrom, dagasztom, a krumplit még melegen összetöröm, s ha langyos, az is mehet a tésztához. Langyos helyen duplájára kelesztem.

A megkelt tésztát kinyújtom, kiszaggatom, sütőpapírra teszem a pogácsákat, a tetejüket kevés tejjel elkevert tojássárgájával kenem meg, majd jöhetnek a magok.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöm őket, mielőtt kivenném, tűpróbával ellenőrzöm.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Arahel küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Grillezett cajun garnéla édesburgonyával és színes sült zöld
  2014-07-03 22:37:07, csütörtök
 
  Grillezett cajun garnéla édesburgonyával és színes sült zöldséggel

Hozzávalók:

80 dkg édesburgonya
4 dkg cheddar sajt

bors
20 nagyobb garnéla
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál cajun fűszerkeverék (fűszerboltban kapható)
1 citrom
1/2 csokor friss kakukkfű
olívaolaj
1 zöld kaliforniai paprika
1 piros kaliforniai paprika
2 szál szárzeller
5 szál újhagyma
2 marék kukorica
1 teáskanál édes füstölt paprikapor

Elkészítés:

Az édesburgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, és lobogó sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Krumplinyomóval pürésítjük. Hozzáreszeljük a sajtot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, összekeverjük.





Amíg a burgonya fő, megsütjük a rákokat. Egy tepsibe tesszük őket, megszórjuk aprított fokhagymával, a cajun fűszerkeverékkel friss kakukkfűvel és meglocsoljuk kevés olívaolajjal. 180 fokra előmelegített sütőben a sütő felső rácsán grillezve megsütjük kb. 7-8 perc alatt.





A paprikákat kimagozzuk, és nagyobb kockákra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk egy serpenyőben. Ha már kicsit megpirult a paprika, hozzászórjuk a kukoricát, a felkockázott szárzellert és az aprított újhagymát, fűszerezzük a füstölt paprikaporral, ízesítjük sóval, borssal.





A fűszeres rákokat a sajt édesburgonya pürével és a pirított zöldségekkel tálaljuk.





Megjegyzés:

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Sajtkrémes-zöldséges penne
  2014-07-03 21:50:34, csütörtök
 
  Sajtkrémes-zöldséges penne

Hozzávalók:

penne
cukkini
sárgarépa
(póréhagyma)
tejszín
krémsajt
metélőhagyma
húsleveskocka
bors
olívaolaj

Elkészítés:

A zöldségeket felkarikázom és olívaolajon megfuttatom, majd felöntöm vizzel és elkeverem benne a leveskockát. Erős lángon lefőzöm róla a vizet, ezalatt a zöldség megpuhul, borsozom. Hozzáöntök tejszínt, hozzáadom a krémsajtot, és felfőzöm, a legvégén belekeverem az apróra vágott jó sok snidlinget. A tésztát eközben forrásban lévő vízben kifőzöm. Ha kész, leszűröm és összekeverem a zöldséges szósszal.

Megjegyzés:

Tényleg nagyon, de nagyon finom!

A receptet Zsuzsi küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Löncshúsos-sajtos penne
  2014-07-03 21:47:32, csütörtök
 
  Löncshúsos-sajtos penne

Hozzávalók:

1 nagy doboz darált (löncs) hús
1 kis doboz paradicsompüré
1 fej hagyma
2 dl tejföl
1 evőkanál libazsír vagy vaj
20 dkg reszelt sajt (fele lehet füstölt)
3-4 evőkanál ketchup
1 evőkanál mustár

bors
babérlevél
oregánó
piros arany
50 dkg penne tészta

Elkészítés:

A tésztát sós, olajos vízben harapósra (al dente) főzöm a babérlevéllel, leszűröm, visszateszem a főzőedénybe, kevés margarinnal elkeverem, hogy ne ragadjon össze.

Közben a megtisztított, apróra vágott hagymát kevés zsiradékon üvegesre párolom, hozzáadom a paradicsompürét, a dobozt kevés vízzel kiöblítem, hozzáöntöm.

A löncshús konzerv mindkét oldalát felbontom, vékony pengéjű késsel körbevágom a húst a doboz mentén, az egyik dobozfedél segítségével egyben kitolom egy vágódeszkára. A húst 1 centis kockákra feldarabolom, hozzáadom a paradicsomos hagymához, sózom, borsozom, beleteszem az oregánót, kevés csípős piros aranyat adok hozzá, valamint a ketchupot és a mustárt is belekeverem, főzöm néhány percig. Krumplipüré nyomóval összenyomom, szórok bele egy kevés reszelt sajtot, beleöntöm a tejfölt, egyet rottyantom.

A kész ragut ráöntöm a tésztára, alaposan összekeverem. Kikenek egy tepsit, beleöntöm a tésztás keveréket, megszórom a többi reszelt sajttal. Előmelegített 170-180 fokos sütőben addig sütöm, míg a sajt kellemesen rápirul.

Tálaláskor igény szerint tejfölt vagy ketchupot adok mellé.

Megjegyzés:

Lehet, hogy kicsit bonyolultnak tűnik, de valóban egyszerű, a ragu is elkészíthető addig, míg a tészta megfő. Előnye még, hogy olcsó, laktató.

A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegete.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Zellerkrémleves levesgyönggyel
  2014-07-03 21:45:45, csütörtök
 
  Zellerkrémleves levesgyönggyel

Hozzávalók:

1 nagy zeller
1 nagy vöröshagyma
3 db húsleveskocka
szerecsendió
őrölt fehérbors
"Vénusz sütőmargarin
1,5 dl főzőtejszín

1 evőkanál liszt
2 l víz
levesgyöngy

Elkészítés:

A hagymát és a zellert apró kockára vágjuk. A margarint felolvasztjuk, rádobjuk a hagymát, elkezdjük párolni, majd hozzáadjuk a zellert is. Ha már megpárolódott, megszórjuk a liszttel, összekeverjük, majd felengedjük a vízzel. Hozzáadjuk a fűszereket, puhára főzzük. Ezután leturmixoljuk, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejszínt, és jól kiforraljuk. Levesgyönggyel tálaljuk.





Megjegyzés:

Én most tejszínes kockasajttal és levesgyöngyel tálaltam, de camembert-rel is nagyon finom.

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 371 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 621
  • e Hét: 3426
  • e Hónap: 11692
  • e Év: 128345
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.