Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
A szemet könnyű átverni, de a szívet nehéz
  2014-07-30 18:39:56, szerda
 
  A szemet könnyű átverni, de a szívet nehéz.

-Al Pacino-






Az évekkel az ember változik, s változik a dolga a világban. Ideje van a társaslétnek és ideje az egyedüllétnek. A magány ajándék. Elmélyülni való alkalom. Akit nem ér el, vagy aki nem tudja, mit kezdjen vele, mindenképpen veszít. Akkor is, ha nem tud róla."

-Schäffer Erzsébet-


Személyes vélemény-a magány akkor jó - ha nem jelent egyedül-létet
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Minden zene célja
  2014-07-30 18:25:13, szerda
 
  Johann Sebastian Bach
barokk zeneszerző, orgonista és hegedűművész
1685. március 21 1750 július 28

"Minden zene célja (...), hogy Isten dicsőségét zengje, és kikapcsolódást nyújtson a lélek számára; ahol ezt nem tartják szem előtt, ott nem zene szól, csak pokoli lárma."

Link Videó

Link videó
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Nem a külső dolgok tesznek
  2014-07-30 18:19:38, szerda
 
  Nem a külső dolgok tesznek minket boldoggá, hanem a dolgokhoz való hozzáállásunk. Ha nincs bennünk nyitottság, akkor a legvonzóbb társ szépsége is megfakul, és a legörömtelibb dolgok is unalmassá válnak.

Ole Nydahl


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
A "nyitott" szó jelentéséhez nálam
  2014-07-30 18:16:46, szerda
 
  A "nyitott" szó jelentéséhez nálam egy nyitott ajtó képzete társul. Olyan, amit könnyen, minden nehézség nélkül lehet nyitni. A "szabad" ugyanezt jelenti. Ha valaki nyitott és szabad, akkor egyre több új gondolatot képes magába fogadni, és ez egyre több energia kifejtésére készteti. Ez mind mások felé árad, s ily módon segít rajtuk. Ez igen hasznos és szükséges, különösen manapság.

Tendzin Gjaco

 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Az utakat sokáig nem érti meg az ember
  2014-07-30 18:11:07, szerda
 
  Az utakat sokáig nem érti meg az ember. Csak lépdel az utakon és másra gondol. Néha széles az egyik út, aszfaltos, néha rögös, barázdás, meredek. Az utakat sokáig csak alkalomnak tekintjük, lehetőségnek, melynek segítségével elmehetünk a hivatalba vagy kedvesünkhöz vagy a rikkantó tavaszi erdőbe.
Egy napon megtudjuk, hogy az utaknak értelmük van: elvezetnek valahová. Nemcsak mi haladunk az utakon, az utak is haladnak velünk. Az utaknak céljuk van. Minden út összefut végül egyetlen közös célban. S akkor megállunk és csodálkozunk, tátott szájjal bámészkodunk, csodáljuk azt a rejtelmes rendet a sok út szövevényében, csodáljuk a sugárutak, országutak és ösvények sokaságát, melyeken áthaladva végül eljutottunk ugyanahhoz a célhoz. Igen, az utaknak értelmük van. De ezt csak az utolsó pillanatban értjük meg, közvetlenül a cél előtt."

- Márai Sándor -


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Képes idézetek
  2014-07-30 18:04:40, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Képes idézetek  
Személyes véleményem
  2014-07-30 17:34:43, szerda
 
  A politikusokkal ellentétben, azt vallom, hogy az egész mocsokért Ukrajna a felelős. Az az állam, amelyiknek megalakulása után első dolga az, hogy megtiltsa egy törvénnyel a nemzetiségek anyanyelv használatát, nyíltan rasszista. Az oroszok jogosan lázadtak fel, mert a keleti területeken egyértelműen többségben vannak, és röhejes lenne az idegen nyelven való ügyintézés. Egyébként a keleti területek mindig Oroszország részei voltak, a nagy Szovjetunió ukrán vezetői rajzolták át a határokat. A szén és vasérc vagyon miatt ragaszkodnak foggal körömmel az oroszok lakta területekhez. A politikusok szégyellhetnék magukat, hogy egy rasszista állam pártjára állnak, a hangzatos "demokrácia fenntartása" szlogenje most miért nem használatos? Megmondom:
azért mert a világ csendőre szerepét játszó USA-nak most más az érdeke, és úgyszólván kényszeríti a vén hülye EU-s politikusokat, hogy a NATO tagságra való tekintettel melléjük álljanak. Ha jól emlékszem a NATO egy védelmi szervezet, és az ukrajnai oroszoknak a legkisebb gondjuk a NATO megtámadása. Ugyanígy Oroszország is mással van elfoglalva, és csak halkan kérdezem meg, ha a székelyek véletlenül a románokkal fegyveres konfliktusba keverednének, Mi kit támogatnánk? Akkor mit háborognak azon, hogy az oroszok fegyvereket szállítanak a testvéreiknek? Ez mindig így zajlott, mióta a világ országokra van tagolva.

 
 
0 komment , kategória:  Napi hírek  
Míg a világ az Ukrajnában lelőtt utasszállító
  2014-07-30 17:27:41, szerda
 
  Míg a világ az Ukrajnában lelőtt utasszállító katasztrófájával volt elfoglalva, az izraeli hadsereg megkezdte szárazföldi offenzíváját a palesztinok lakta Gázai övezetben. A szélsőséges muszlim szervezet, a területet irányító Hamász elleni hadműveletekben eddig legkevesebb hatszáz palesztin halt meg. Mivel az övezet a világ egyik legsűrűbben lakott területe, az áldozatok többsége civil. Az ENSZ szerint Izrael háborús bűnt követhetett el. Egy videófelvétel szerint mesterlövész végzett egy palesztin férfivel, aki a családját kereste egy ház romjai között. Izraeli oldalon 27 katona és két civil vesztette életét, miután a hónap elején ismét elmérgesedett a viszony Izrael és a Hamász között. Izrael július 8-án kezdett légitámadásba Gáza ellen, hogy véget vessen a Hamász rakétatámadásainak



A Hamász gyakran a civilek által lakott területeken rejti el fegyvereit. Hiába az izraeli oldalon meglévő fejlett haditechnika, az eddigi áldozatok többsége mégis civil, ráadásul rengeteg gyerek halt meg. Sérült palesztin kisfiún próbálnak segíteni.
 
 
0 komment , kategória:  Napi hírek  
Könnyek és értetlenség
  2014-07-30 17:12:41, szerda
 
 


Könnyek és értetlenség: képeken a hollandiai gyásznap
Hazavitték a maláj gép áldozatait
július 17-én zuhant le a maláj légitársaság Boeing 777-es utasszállítója, fedélzetén 298 emberrel. A gép Amszterdamban szállt fel, ezért utasai többsége holland nemzetiségű volt. Tegnap megérkeztek a már megtalált és azonosításra került utasok holtestei az országba.

 
 
0 komment , kategória:  Napi hírek  
Ha meg akarják ismerni
  2014-07-30 17:00:09, szerda
 
  Ha meg akarják ismerni, mi jár annak a nőnek a fejében, aki kitalálta, hogy gyerekszámhoz kéne kötni a nyugdíjat
Botos Katalin közgazdász, az Antall-kormány tárca nélküli minisztere, majd a Bankfelügyelet elnöke volt. Ő és férje áll a pár napja belengetett ötlet mögött, ami nyugdíjmegvonással büntetné azokat, akik nem szülnek és nem nemzenek elég gyereket.

Botos Katalinnal korábban megjelent egy remek interjú a Botos Katalin által is szerkesztett pompás újságban, az Európai Családtudományi Szemlében.

Olvassák, de csak felügyelet mellett.

Az interjúból kitűnik, hogy Botos Katalinnak nem igazán tetszik a világ, ahogy most van.

Szerinte a legkirályabb dolog a világon a család, ami ugye

1 férfi + 1 nő + x gyerek, ahol x > 2.
Ha család van, minden van.

De veszélyezteti a családot:

a házasság előtti szex,
a szex úgy általában,
a média,
a házasság előtti szex,
a féktelen önzés,
a házasság előtti szex,
régen munkaerő is volt a gyerek, és neki kellett eltartania a szüleit idős korukban. ez ma már nincs így,
a házasság előtti szex,
a szolgáltató szektorok, amik ételt, italt és tiszta ruhát adnak, holott régen ezt is a család csinálta, és
a házasság előtti szex.
A szexszel nagyon nagy a baj Botos Katalin szerint. Mindig ezen jár a fiatalok agya, márpedig

ha a fiatalság csak teng-leng, nincs előtte cél, amiért megfeszítetten küzdjön, akkor - bocsánat e feltételezésért -, de hajlamosabb ,,témázni a témát". A szexuális kapcsolat körül forgatni elméjét."
Botos Katalin ad tanácsot is, hogyan lehetne elkerülni, hogy mindig a szexre gondoljunk:

szellemi és fizikai leterhelés kell.
Én ezúton is köszönöm Botos Katalinnak, hogy témázta a témát.

Legyen sok-sok gyerekük!

Aztán nehogy ágyba bújjanak valakivel!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 304 db bejegyzés
e év: 3482 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 662
  • e Hét: 3738
  • e Hónap: 7080
  • e Év: 59788
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.