Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Szankciók Oroszország ellen: igazi “öntököndöfés”
  2014-07-30 21:50:44, szerda
 
  Szankciók Oroszország ellen: igazi “öntököndöfés" a javából!

Posted on 2014/07/30 Szerző: Admin

Az illetékes orosz hivatal mai bejelentése szerint csaknem az összes lengyel zöldség és gyümölcsszállítmányra behozatali tilalmat rendelnek el a termékek minőségbiztosítási tanúsítványával kapcsolatos problémákra hivatkozva. Az oroszok a jelzés szerint a következő 1-2 hétben további szankciókat is bejelentenek az Európai Unióból származó importtal kapcsolatban, igaz egyelőre nem világos, hogy ez mely ágazatok és mely országokat érinthet.
Az illetékes orosz hivatal mai bejelentése szerint csaknem az összes lengyel zöldség és gyümölcsszállítmányra behozatali tilalmat rendelnek el a termékek minőségbiztosítási tanúsítványával kapcsolatos problémákra hivatkozva. Az oroszok a jelzés szerint a következő 1-2 hétben további szankciókat is bejelentenek az Európai Unióból származó importtal kapcsolatban, igaz egyelőre nem világos, hogy ez mely ágazatok és mely országokat érinthet.
A lengyelekkel kapcsolatos szigorítás augusztus elsejétől lép életbe és mindezt a hivatal vezetője éppen egy nappal ezt követően jelentette be, hogy az Európai Unió (és az Egyesült Államok) újabb, már egyes gazdasági ágazatokat sújtó szankciókat fogadtak el. Az oroszok azonban azt hangsúlyozzák, hogy már egy régóta fennálló probléma miatt léptek most, azaz semmi köze a döntésnek az európai szankciókhoz.
Közben a Reuters megszólaltatta a lengyel zöldségtermesztési szövetkezet vezetőjét, aki egyértelműen politikai indíttatású lépésnek nevezte az oroszok döntését. 2011-es adatok szerint az Európai Unió országai összesen mintegy 1,2 milliárd euró értékben exportáltak gyümölcsöket, illetve ezen felül további közel 900 millió eurónyi zöldséget szállítottak Oroszországba. Ezek a volumenek az akkori teljes EU-exportnak rendre a 28%-át, illetve a 21,5%-át tették ki. A lengyelek körében a teljes zöldség- és gyümölcs exportban ennél sokkal nagyobb az orosz piac súlya, a szövetség vezetője szerint mintegy 60-70%-os.
Az valószínűleg nem véletlen, hogy az orosz válaszlépés először a lengyeleket érte el. A lengyelek voltak ugyanis az egyik legaktívabb nemzet az EU-tagok között az oroszellenes szankciókkal, illetve az orosz-ukrán válság miatti határozottabb EU-s fellépéssel kapcsolatban.
Február óta egyébként a Magyarországról Oroszországba irányuló sertéshús kivitel kapcsán is voltak problémák az orosz állategészségügyi hivatal adminisztratív akadályai miatt.
(portfolio)
Bal-Rad komm: Persze nem csak a lengyelek kapálóznak most. Erősen nyafognak a hollandok is ugyanezen okból kifolyólag, meg a moldávok. Augusztus elsejétől megerednek majd Kijev könnyei is, hiszen az Eurázsiai Vámunió országai (!) megszüntetik a vámmentességet az ukrán termékekkel kapcsolatban. Nyilvánvaló, hogy ezek az orosz intézkedések válaszlépések csupán, de az érintettek nem győznek csodálkozni, hogy miért?-és mire?! Az is nyilvánvaló, hogy ezek csak az első orosz lépések a helyes irányba!
Ugyanakkor a Bal-Rad mai- Oroszországból származó értesülése szerint-az égvilágon semmiféle fennakadást nem fognak okozni a lakossági ellátásban ezek az intézkedések, legfeljebb a “választék" lesz kisebb. Oroszország mezőgazdasága, és a gazdaság minden szektora szinte a kezeit dörzsölgeti már most a modernkori COCOM-lista hallatán. Termelőkapacitás minden “kieső" áru oroszországi pótlására van, képesség adott, szakmai felkészültség rendben van! Némi munkaerőre majd persze szükség lesz, mert munkáskézből már lassan hiány van! Még azt is megéri Obama, hogy “imába foglalják nevét" a hálás oroszok.
Majd az amerikaiak megveszik a lengyelektől, hollandoktól, moldávoktól, ukránoktól amit az Eurázsiai Unió nem hajlandó átvenni.
Jah!? Vagy hogy a jenkik is el akarnak adni?
Hát beszéljék meg egymással a “bótot"
Ez az igazi “öntököndöfés"! Amerikai és EU-s módra!

http://balrad.wordpress.com/2014/07/30/szankciok-oroszorszag-ellen-igazi-ontokond ofes-a-javabol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az ukrán házelnök fia is kapott behívót - azonnal kirúgták a
  2014-07-30 21:49:55, szerda
 
  2014-07-30. 21:10
Az ukrán házelnök fia is kapott behívót - azonnal kirúgták az "elkövetőket"

Ifjabbik Turcsinov elsőként érezhette meg az újonnan hozott törvény hatását. Az ukrán házelnök fia ugyanis a részleges mozgósításról szóló rendelet érvénybe lépése után szinte azonnal megkapta a katonai behívót - írja a Tvzvezda.ru hírportál.
A mozgósítás a tartalékos tisztekre és őrmesterekre vonatkozik, valamint azokra a személyekre, akik valamilyen képesítésre tettek szert a katonai szolgálat során, továbbá a magas beosztású tisztekre.
A 21 éves Kirill Turcsinov azonban semmiféle katonai képzésben nem vett rész, nem rendlekezik katonai múlttal. A középiskolai tanulmányok befejezését követően a Kijevi Nemzetgazdasági Egyetem jogi karára nyert felvételt.
Zoom
A két Turcsinov - szép példányok
Ifjabbik Turcsinov szüleihez hasonlóan a protestáns vallást gyakorolja. Az Élet Igéje gyülekezet pásztora kijelentette, hogy ifjabbik Turcsinov számára csakis egy alternatív szolgálatban való részvétel megengedett.
Egyelőre csak annyi biztos, hogy menesztették tisztségükből a hadkiegészítő parancsnokság azon munkatársait, akik behívót küldtek Olekszandr Turcsinov házelnök fiának.
(Kárpátinfo.net - Origó)

További részletek: http://kuruc.info/r/4/131064/#ixzz38z0y5C4S
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Munkanélkülieket teremtett a rezsicsökkentés
  2014-07-30 21:47:52, szerda
 
  Munkanélkülieket teremtett a rezsicsökkentés
Ma | 15:51

A rezsicsökkentést okolta a közműszolgáltatóknál tapasztalt elbocsátások miatt a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) elnöke szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

A rezsiharc áldozatai a szolgáltatók munkavállalói. Már megkezdődtek a költségcsökkentés miatti elbocsátások, az Égáz-Dégáz például 111 dolgozójától válik meg - mondta Székely Tamás.

A szolgáltatók megkezdték egyes funkcióik kiszervezését, ami újabb elbocsátással jár. További gond, hogy a beruházások elmaradása rontja a szolgáltatás színvonalát - tette hozzá az elnök.
Székely Tamás szerint a kormányzati kommunikáció a közvéleményt a szolgáltatók ellen hangolja, aminek következményeként romlott a lakosság fizetési fegyelme, és az emberek ellenségesen viselkednek a gázszolgáltatók munkatársaival szemben.

Amikor az állam többségi tulajdont szerez a gázszolgáltatókban, napirendre kerül a kollektív szerződések módosítása. Miután a jelenlegi szerződésekben a Munka törvénykönyvéhez képest többletjuttatások vannak, a szakszervezetek ragaszkodnak azok megőrzéséhez - tette hozzá.


http://www.stop.hu/gazdasag/munkanelkulieket-teremtett-a-rezsicsokkentes/1254733/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Roma fiatalok" indultak Auschwitzba holokausztozni
  2014-07-30 21:40:41, szerda
 
  Holokamu :: 2014-07-30. 13:24
"Roma fiatalok" indultak Auschwitzba holokausztozni

Több mint száz cigány fiatal indult útnak szerda reggel Budapestről Lengyelországba a "roma holokauszt" 70. évfordulója alkalmából tartandó, "civilek" (értsd: holoiparosok) által szervezett nemzetközi ifjúsági megemlékezésre.
Az elindulás előtt tartott sajtótájékoztatón Hidvégi-B. Attila programkoordinátor elmondta: Európa húsz országából mintegy ezer cigány fiatal zarándokol Auschwitz-Birkenauba, hogy a "holokauszt" évfordulója alkalmából fejet hajtson "a vészkorszakban ipari módszerekkel és kegyetlen kínzások közepette meggyilkolt" embertársaik emléke előtt.
A "Dik I na bistar! - Nézd és ne feledd!" jelmondatú megemlékezés tiszteletadás a múlt előtt, a közös jövő érdekében, példát mutatva a jelennek is - fogalmazott.
Herfort Marietta, a megemlékezést szervező Phiren Amenca (Járj velünk!) Nemzetközi Hálózat és a ternYpe - Nemzetközi Ifjúsági Hálózat magyarországi koordinátora elmondta: a két szervezet már ötödik alkalommal szervez lengyelországi megemlékezést, de ilyen nagyszabású ifjúsági rendezvény még nem volt. A zarándoklaton olyan középiskolások és felsőoktatási hallgatók vesznek részt, akik hazatérve saját közösségeikben megosztják tapasztalataikat, elmesélik élményeiket, így járulva hozzá "a rasszizmus, az antiszemitizmus elleni küzdelemhez" - tette hozzá.
Gordon Gábor, az Élősködők Menete Alapítvány vezetője az emlékezés fontosságát hangsúlyozva arról beszélt, hogy a rasszizmus ma is jelen van a társadalmakban Európa és a világ számos országában. (A listavezető Izraelt valamiért nem említette - a szerk.) A gyűlölet ellen közösen, emberként kell küzdenünk - hangoztatta.
Kiemelte azt is, "nagyon fontos", hogy zsidók és cigányok együtt emlékezzenek és hajtsanak fejet az áldozatok emléke előtt, egyszerre kimondva: soha többé!
Az emlékezésre indulókat Székely János, a cigánypasztoráció koordinálásával megbízott katolikus püspök köszöntette, majd megáldotta őket.
A közreadott tájékoztatás szerint a jövő hétfőig tartó rendezvénysorozat keretében a fiatalok konferenciákkal, koncertekkel, illetve az egykori birkenaui tábor területén lévő emlékműnél koszorúzással emlékeznek az áldozatokra. Krakkóban, nemzetközi konferencia keretében olyan témákat vitatnak meg, mint a holokauszt-emléknapok stratégiája, továbbá jól működő oktatási gyakorlatokat és eszközöket mutatnak be.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/131044/#ixzz38yylFUy7
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
NA A ZSIDÓKAT NaPALMMaL KéNE MEGSZÓRNI,OLVADNA RÁJUK A VASKU
  2014-07-30 21:34:26, szerda
 
  Izraeli légicsapás ért egy gázai piacot a tűzszünet alatt

külföld
ma 20:25


17 ember halt meg, 200 körül lehet a sebesültek száma. A légierő három légicsapást hajtott végre. Szemtanúk szerint az első csapás után megkezdődött a sebesültek mentése, és ezt az izraeli haderőnek látnia kellett, mégis jött még két támadás. Az Izraeli Védelmi Haderő szóvivője azt mondta, még vizsgálják a helyszíni jelentéseket, de az a terület eleve nem tartozott azok közé, amikre meghirdették a 4 órás humanitárius tűzszünetet. (al-Jazeera)

http://444.hu/2014/07/30/izraeli-legicsapas-ert-egy-gazai-piacot-a-tuzszunet-alat t/


NA A ZSIDÓKAT NAPALMMAL KÉNE MEGSZÓRNI,OLVADNA RÁJUK A VASKUPOLA!!!!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Illúziók
  2014-07-30 21:16:58, szerda
 
  Illúziók

Hírszerkesztő 2014. július 30., szerda 13:05

Most, hogy a Vezér végképp elpofátlanodott és ezzel párhuzamosan felerősödtek tünetei, a magyar értelmiség legjobbjai szokás szerint téves következtetéseket vontak le a helyzetből. Azt találták ki, hogy ez az az időpont, mely legalkalmasabb a diktatúra megdöntésére, Orbán eltakarítására, hiszen ez az ember ketyeg, mint egy bomba gyújtószerkezete, és ezt ebben az országban mindenki látja.

Hát nem látja, nem képes látni, nem akarja látni, vagy, amit lát, az tetszik neki.

Egyetlen országban sincsenek az értelmesek többségben, és még közülük se mindenki tudatos politikai téren. Rengeteg remek mérnök, orvos, tanár botorkál politikailag vakon a világban, nem is szólva a bolti eladókról, a CNC esztergályosokról, vízszerelőkről - hogy aztán a legelesettebbeket - függetlenül bőrük színétől - ne is említsük.illuzio

Ők azok, akik önfeledten tapsolnak a rezsicsökkentésnek, a közmunkának álcázott kényszermunkának, a huszonötezer forintos havi támogatásnak. Aki nem dolgozik, ne is egyék, hirdeti, míg csak őt magát is el nem küldik biztosnak vélt munkahelyéről, ez képes kicsit árnyalni a világszemléletét.

Van aztán az a réteg, aki átlátja ennek a bolhacirkusznak, melyet itt társadalmi berendezkedésnek hívunk, a végtelen és határtalan cinizmusát, embertelenségét, próbál is a maga módján tenni ellene, de ha ötezer ember ötezer célt követve serénykedik, akkor az nem vezet sehova, abból nem lesz soha semmi.

Megbolondultak nálunk az emberek, illúziókba ringatják magukat, a rendszer megdöntéséről ábrándoznak, jóllehet annak egyetlen objektív vagy szubjektív feltétele sincs meg. Hogy úgy mondjam, nincs forradalmi helyzet. Az uralkodó osztály még talál magának egy sor eltulajdonítható dolgot, a középrétegek még hálásak az alamizsnáért, az elnyomottak, a nincstelenek pedig már régen elveszítették illúzióikat, már el se tudnak képzelni egy olyan országot, melyben ők is valakik lehetnek, akiknek nem kell hálálkodni az odavetett csontért. Az országnak megfelel ez az állapot, mert az országot ma a gazdagok jelentik, a többiek pedig éppen annyit érnek, amennyiük van.

Itt kérem, ma nem akar senki forradalmárkodni, a potenciális lázadók pofáját be lehet tömni egy marék nemzetiszínűre színezett krumplihéjjal, vagy meg lehet őket félemlíteni, mint az országot kicsiben leképező Felcsúton a kisemmizett juhász mellé állókat, akiknek a fejüket is el kell fordítani, ha találkoznak vele az utcán. Elfordítják.

A szubjektív tényezőkkel is baj van, melyek megléte nélkül a rendszer megdöntésének reménye igencsak kicsi. A nép tudati állapota olyan-amilyen, minden szart meg lehet vele etetni és zabálja is boldogan. Pontosan tudja, hogy az ő nyomorult és kiszolgáltatott állapotának okai a cigányok és a zsidók, merthogy ő cseszett volna el valamikor valamit, olyan istenfia nincs. Így aztán kiéli magát a cigányokon, mert ők még nála is gyengébbek és elesettebbek, pedig ez aztán nagy kunszt, a zsidóknak helyi szinten nem mer nekimenni, mert azoknak van érdekérvényesítő képességük, de azért sunyin röhög az Arkangyalon, melyet ugyan Gábrielnek hívnak, mégis Mihály idealizált ifjúkori képét viseli.

És palesztinozik vadul mert, hogy ez ma a zsidózás kifinomult formája..
Kedvem lenne az ő érvrendszerüket felhasználva ajánlani nekik, hogy költözzenek egy-két hónapra össze velük. Tudom, három nap múlva kopogtatnának Lakatoséknál, politikai menedékjogot kérni. Szinte vicces, de talán inkább szomorú, hogy mennyire nincs fogalmuk embereknek az őket körülvevő világról, csak élnek bele, mint birka a karámban, várva az újabb birkanyírást.

Az értelmiség se különb, még a legkiválóbbak is elképesztő dolgokat tudnak néha írni, nyilatkozni. Az általam újságíró-istennőként tisztelt Ferenczi Krisztina minap azt mondta valamelyik rádióban, hogy Orbán állama nem maffia-állam - nem demokrácia, de nem is maffia még, hiszen vér még nem tapad a kezükhöz. No, ezt egyrészt a fene tudja, ha csak a legutóbbi két halálesetet nézzük, nem tenném értük tűzbe a kezem, és akkor még a többi tisztázatlan halálesetről - Vancsik Zoltánról, az olajos ügyekben meggyilkolt rendőr alezredesről - nem is beszéltünk.

Csak az első gyilkosság nehéz, a többi már megy flottul, mint az ágybacsinálás - nem hinném, hogy Ferenczi Krisztinának illúziói lennének.Talán az lenne a helyes fogalmazás, hogy rájuk bizonyítottan még nem tapad vér a kezükhöz...

Másik kedvenc újságírónőm, N. Kósa Judit ,,Vissza a kőkorba" című cikkében arról értekezik, hogy ugyanott tartunk, mint a hetvenes-nyolcvanas években - a felsőoktatás, amely elitista volt, az állam érdekét a közösség és az egyén érdeke elé helyező, a társadalmi mobilitást korlátozó oktatás volt, melynél ma annyiban jártunk jobban, hogy a mai oktatási rendszer hagy egy kiskaput a pénznek. Ez természetesen nem korlátozza a társadalmi mobilitást, nem elitista. Komolyan mondom, az embernek sírhatnékja támad, mert amit egyébként írt, az rendben is van, de minek ez a fehér farok, amelyik hitelteleníti az általa később leírtakat is? 1966-ban született, hozzávetőleg a rendszerváltáskor diplomázhatott, ismernie kellene, amiről ír, és számolnia azzal, hogy nem Kossuth Lajos koráról értekezik, élnek még, akik tudják az igazságot, igaz, sokan mára elfelejtették - ő is.

Az egész magyar értelmiség egy nagy tragédia, a szervilizmus és a konformizmus bűze lengi be az ütött-kopott elefántcsont-tornyokat, szánalmas. A politikusokról most ne is essék szó, nincs nálam a gumikesztyűm, anélkül meg nem verem a billentyűket, ha róluk esik szó.

Akkor most ki is forradalmárkodjon? Egyetlen lehetőség marad: a nyuggerek, őket már nehezebb megfélemlíteni, de sajnos, a járókerettel nem lehet elég nagyot verni a Mi Jövőnk Zálogának önelégült pofájára, emellett a kor egyeseknél agyzápulással is jár... Szakszervezet nincs, a pártok paródiák, a politikusok nemhogy a társadalom, de még a saját érdekeiket sem ismerik fel, aki pedig budapesti Majdant vizionál, az nem ismeri a magyar néplélek rejtelmeit.

Építkezni kell, szervezni kell. Ütőképes szervezetek kellenek és új politikusok, mert a mai harmadik vonalból feltörő harcosok bevetése csak kényszermegoldás, csak arra jó, hogy kiröhögtessük magunkat. Szóval, kedves demokraták, ne ábrándozzunk, dolgozzunk, hogy ott legyünk minden koszos faluban - Felcsúton is - és az emberek hallgassanak a szavunkra.
Először talán egymással kellene összebarátkoznunk, az első lépés lehetne, hogy meghatározzuk, kik is vagyunk mi, ki van velünk, ki ellenünk, kiket kellene magunk mellé állítanunk, kikkel tudunk szövetséget kötni, kikkel nem.

Rugalmasan, de tiszta elvi alapokon állva, mert ha merevek leszünk, mint a fagyasztott liba lába, akkor nem sok esélyünk lesz a Mi Szégyenünk világgá zavarására.

Türelmesnek kell lenni, nem kell kapkodni, mert minden kis kudarc az ő malmára hajtja a vizet. Ábrándozni persze lehet, éjjel, egyéb elfoglaltság híján az ágyban, de nappal szigorúan szembe kell nézni a tényekkel, és dolgozni kell. Következetesen, aprólékosan, kreatívan, szakszerűen.

A politika is tudomány. Nem zenemű, nem improvizációk öt politikusra, szárnykürtre és harsonára, hanem megtervezett lépések, szakszerű és hatékony kommunikációk sorozata.

Jó lenne, ha vezető demokratáink elhinnék ezt végre...

A Kanadai Magyar Hírlap engedélyével

http://patacsipilvax.hu/2014/07/30/illuziok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán! Vidd a kezed a gatyámból!
  2014-07-30 21:13:40, szerda
 
  2014.07.30. 05:19 Fabius
Orbán! Vidd a kezed a gatyámból!


Kigömbölyödött Mindenórás Tábornok nertársról eddig azt hittük azért válik gömböcöid formájúvá, mert a jólétben rágás nélkül egyben csúszik lefele neki a mangalica sonka. De könnyen lehet, hogy a népesedéspolitikai illiberalizmusban már ő is várandós, hogy ne fogyjon tovább a magyar, mert példamutató akar lenni: amit ő tud, azt a meddő nők is tudni fogják és slusszpassz. Nincs kivétel, nincs lacafaca, aki nem szül eleget reggelre, nem kap nyugdíjat - annyit - estére.

orbán_szobor.jpg

Mondhatjuk, nekem könnyen jár a szám, a Népesedéspolitikai Minimumot átugrottam rég, utódlétszámban hoztam az elvártat, és úgy tűnik az iskolázottsággal se lesz gond az egyetemista nagyobb, és tanulmányi versenyeket nyerő kisebb csemetém eredményeit elnézve. Meg amúgy is elmúltam 35, szóval mindenem megvan, hogy jó nyugdíjam lehessen és felpontozhassanak a krónikus gatyakurkászásban szenvedő nemzeti inszeminátorok. Mégis idegesít, hogy ezzel a büntetőnyugdíj dologgal Viktorék ismét a gatyánkban nyúlkálnak, és nem az egyéni teljesítmény, elvégzett munka, befizetett járulék szentháromság alapján akarják kialakítani a munkaalapú illiberális állam nyugdíjrendszerét. Hogy az így mitől lesz munkaalapú, ha a munka a nyugdíj alapja sem lesz, ne is kérdezd, nyájas olvasó.

Meg azt sem értem igazán, hogy miért akarják ennyire magukévá tenni az Antall kormány egykori agymenését?

Mert ez a ritkán szexelő Botos Katalin asszonyság nem az első hülye abból az alomból. Emlékszünk még, ugye, hogy Boross Péter is a gyermektelenségi adó belengetésével hozta fejére a népharagot. Úgy látszott akkor, hogy a vihar elültével megjött az eszük, nem büntetik a gyermekteleneket, hanem Matolcsy fog kidolgozni akkora faszaságot, hogy szaporábbak leszünk a jólét-boldogságban, mint a nyulak. De ez nem annyira jött össze, így itt van a másik félkegyelmű, aki mai szavai -

"A születésszabályozás lehetőségének hétköznapivá válása, a fogamzásgátlás lehetősége, a jogi feltételek megteremtődése a nem kívánt terhesség megszakítására, a női emancipáció - megítélésem szerint - nem feltétlenül kívánatos tartalmú megvalósulása, a szexuális szabadosság társadalmi elfogadottsága, médián keresztül ömlesztett terjesztése, az individualista, neoliberális filozófia elterjedése, a vallásideológiák háttérbe szorulása: ez mind-mind hozzájárult ahhoz, hogy a szexuális szabadság szexuális szabadossággá váljék."

- után holnap simán kihirdeti a Ratkó korszak kevésbé kacifántos, cserébe sokkal érthetőbb jelszavát:

"Asszonynak szülni kötelesség, lánynak szülni dicsőség! "

Gyermektelenségi adó nem kell, de egy átmelózott élet után lepontozott nyugdíj az simán belefér. Ez nem annyira Rákosi-Ratkós, ennek kimondását simán bevállalhatja egy elhízott, megőszült, lecsúszott, nőnemű Joe Peschi hasonmás, mert az Orbán kormány minden hülyéjének meg kell szólalnia előbb, vagy utóbb. Elvégre az embert már rászoktatta szex helyett a kemény fizikai munkára, örömszerzésre időt nem pazarol, úgyhogy kurvára ráér azt az álmot polírozgatni, hogy kéne nekünk élni egy általa elképzelt unalmas fapina világban, a szaporodásra képességünk hiányában félnyugdíjból.

http://varanus.blog.hu/2014/07/30/orban_vidd_a_kezed_a_gatyambol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ORBÁN HaTÁRONTÚLI SZEKÉRTOLÓI
  2014-07-30 21:12:16, szerda
 
  ORBÁN HATÁRONTÚLI SZEKÉRTOLÓI

Az adevarul.ro portálon megjelent egy poszt, Ne-am săturat de Ungaria címmel egy román politikus-blogger, Bogdan Diaconu írta, melyet aztán a kolozsvaros.ro portál magyarra fordított (http://kolozsvaros.ro/web/kolozsvaros/-/nacizmussal-vadoljak-magyarorszagot), és mint a román nacionalisták elpofátlanodásának szép példáját tárt az olvasók elé.

A posztot eredeti helyén a szerző egyetlen képpel illusztrálta, de a kolozsvaros.ro gondoskodott arról, hogy olvasói ne maradjanak vizuális élmények nélkül, ezért további hét képpel turbózta fel az anyagot.
A képekkel - gondolom, a nemzetek békés együttélése jegyében - jól illusztrálta a román-magyar szembenállást, a Nagy Magyar Fájdalmat (Nem! Nem! Soha!) bemutatta a Kormányzó Úr Őfőméltóságát, aki majdnem olyan délcegen ül Stromfeldtől lopott lován, mint Semjén sekrestyés a pejkón.

Láthatunk az egyik képen harcos kiállású magyar fiatalokat is - reszkessetek szőröstalpúak - meg magyar zászlókkal fene tudja hová (feltehetőleg jelmezbálba) vonulászó elnyomottakat.
És ott látható maga az Antikrisztus is, móc kecskepásztorba oltott Ramboként, román nemzeti színekkel dekorálva, a kép alatt ,,Ilyen az igazi román hazafi. Ő az. Bogdan Diaconu. Gyűlölködésből jeles." aláírással - ha nő lennék, ez a koma nekem azért titokban tetszene.
Milyen jó, hogy nem vagyok nő, legalább nem kell összeveszni nemzeti énemnek hormonális késztetéseimmel...

Ez utóbbi fordításra hívta fel a figyelmemet kedves ismerősöm, én meg - nem is sejtve, hogy ezzel élő parazsat gyűjtök a fejemre - megosztottam a facebook-profilomon, azzal a felvezetéssel, hogy ,,Nagyon rossz vége lehet ennek, a tűzzel játszunk."
Másik kedves ismerősöm ezt osztotta tovább, és ez lehetett a hiba.
Előkerültek ugyanis olyan kedves magyarok, akik meghirdették, hogy nem azzal kell foglalkozni, amit a koma írt, hanem azzal, hogy ki írt, mert aki a magyarokról rosszat ír, az ab ovo nacionalista, le vele!
" Mármost, ha nekiállunk "árnyalni" a képet, mindenki minden igazságát figyelembe venni, az igazságokat patikamérlegen összehasonlítani, akkor a végén kapunk valami eredményt, esetleg jót is - de nincs pár ezer évünk erre. Mármint a mérlegelésre." - írta az egyik kommentelő - mellesleg újságíró - aki még viszonylag kíméletes volt, mert a kolléganője lazán lehülyézett, mivel én nem ismerhetem az romániai helyzetet, merthogy nem élek ott.
Jól jártak, mert én bizony mérlegelnék, kerül, amibe kerül.

Ami igaz, igaz - nem élek ott, kalandvágyból az anyaországban élek, és valószínűleg román nacionalista lehetek, mert időnként szoktam csúnyákat írni a magyarokról, jelen esetben pedig mély empátiát érzek a román blogger iránt, aki megírta, hogy mit érez egy román, mikor a Vezér és Kancellár, vagy idióta fullajtárjai Romániában randalíroznak.
Ennek hangot is adtam, egyben javasoltam, hogy talán lehetne cáfolni is az állításokat, amivel vitapartnereim egyet is értettek, csak éppen tenni nem tették.
Ők bizonyára rettenetesen nagy hazafinak érzik magukat, ellentétben velem, aki természetesen nem érdemlem meg ezt minősítést, mert az apám nem a Retyezáton szemelgette a szamócát brummogva, nyáron is bundában, mígbezzeg...

Meg hogy én nem értem az erdélyi kérdést, meg úgy egyébként is.
Tudomásul kellene végre venni: erdélyi kérdés nincs.
Valaha lehetett, de a mai világban ez műbalhé.
Ami van, az az Európai Unió, meg Románia, benne egymilliónyi magyarral, akik akármikor jöhetnek az anyaországba, vagy Európában bárhova dolgozni, tanulni, senki sem korlátozza őket kultúrájuk ápolásában, egyenlő feltételekkel vesznek részt a gazdasági életben, de mi szenvedni akarunk.
Ugyanannyi joguk van, mint nekem, csak kötelességük nincs, egy fikarcnyi sem.

Szeretjük sajnálni magunkat, harcolni olyan dolgokért, melyek a birtokunkban vannak, de ebben a formában nem kellenek, mert mi a traktort is kerekenként hordtuk haza a téeszből, ott rohadt szét a fél ország a különféle trágyadombok mellett, alkatrészenként.
Orbán kívánatos Magyarországa egy zárvány Európában, kívánatos Erdélye pedig zárvány Romániában, ahonnan egymillió magyar, mint Burkus az óljából acsarkodik tizenkilencmillió románra.
Az is elég érdekes lenne, ha a román miniszterelnök meglátogatná Magyarországot, majd hamiskás mosollyal meghirdetné: eljöhet még a mi időnk, akár még itt, Debrecenben is...

Azt is mondták, hogy nem kell vitatkozni, mert a szerző olyan, mint Vona, jóllehet nem olyan.
Akkor meg a pártja olyan, és ha az sem olyan, mint Vona pártja, akkor az tudjukmilyen párt, ugye...
De hogy ezek az emberek eltöprengenének azon, hogy mit érezhet egy román az immár huszonöt éve tartó erdélyi vándorcirkusz, vagy a vérpofátlan magyar állami vezetők láttán, az nem érdekel senkit, mint ahogy az igazság sem, melynek egyébként ők, és csakis ők a letéteményesei.

Kaptam egyébként Erdélyért is, merthogy automatikusan a magyar szóhasználatot alkalmaztam, mikor a Romániában élő magyarokról beszéltem, merthogy az újságírónő nem Erdélyben él hanem a Partiumban, amit nekem illett volna tudnom, gondolom a neves tollforgató helyileg világhírű.
Magyarországon a romániai magyart jobb esetben erdélyinek, rosszabb esetben románnak hívják, ezen semmit sem segít, ha cizellálgatjuk itt a dolgot.
De tőlem akár a Regátban is lakhat akármelyikük is, ettől még lehet véleményem Orbán Románia, sőt, nemzetiségi politikájáról is.

Ez az egész éppen olyan magyaros ügy, mint a többi.
Képtelenek vagyunk szembenézni a valósággal, se tolerancia, se empátia nincs bennünk, csak a nagy löttyös indulatok, a kivagyiság, a hőbörgés.
Az autonómia-törekvéseknek sincs értelmük, hiszen mi változik tőle?
Semmi - ugyanúgy minden negyedik polgár román lesz a Székelyföldön továbbra is, aztán évről évre több, mert az erdélyi magyar inkább pofázik, minthogy ütemesen dugna, így aztán szép lassan kinépesedik még onnan is, ahol többségben van.
Koszovó példája pedig intő jel lehetne, persze itt az albánok mellé álltunk - megájj, megájj, kutya Szerbia, ugye... - pedig a Székelyföld albánjai a románok, vitapartnerem partiumi városában minden magyarra már két román jut, szóval fel kellene kötni a fehérneműt, fel szexre, magyar!

Az ostoba, elvakult nacionalizmus nem csak a román nacionalisták sajátja, a mieink is alkotnak rendesen.
Ők ugyan azt képzelik magukról, hogy hazafiak, de valószínűleg ezt tartja magáról a poszt szerzője is, akinek jelen esetben még akkor is igaza lenne, ha Vonescu lenne a becsületes neve.
Sajnálom, hogy a vitát nem tudom belinkelni, a facebook-csoport, ahol a vita folyt titkos, mert véleményünk az van, vitatkozni is szeretünk, csak azt nem szeressük, ha ellentmondanak nekünk...
Pedig ez is egy olyan téma, amit ki kell beszélni, ha békességben akarunk élni szomszédainkkal és önmagunkkal.

Persze ha sajnáltat6juk magunkat, az se rossz.
Trianon után évekig vagonokban laktak a hazazsuppolt magyarok.
Nagynéném óvónő volt Erdélyben, a világháború végén azzal jött haza, ami rajta volt.
Azt mesélte, hogy még székelyföldön sem szerették az anyaországi magyarokat, a gőgjük, túlhajtott nacionalizmusuk miatt, és az első adandó alkalommal visszaütöttek.
Kár lenne ezt kiharcolni...

http://www.pupublogja.hu/2014/07/orban-hatarontuli-szekertoloi.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az USA újabb vesztes háborúja - kivonulnak Líbiából
  2014-07-30 21:09:48, szerda
 
  Az USA újabb vesztes háborúja - kivonulnak Líbiából
2014.07.30 14:06


Líbiában hetek óta újra folynak a harcok. A lázadónak nevezett terrorbrigádok, amelyek jelentősen megcsappantak létszámban, köszönhetően a szíriai helyzetnek, egymással is viaskodnak, illetve a néhai vezetőhöz, Kaddafihoz hű parancsnokok vezette csoportokkal is. Tripoliban éppen ezek a helyi törzsekhez köthető, Kaddafi volt szövetségesei támadják a vallási csoportokat. Mindkét oldalon vannak áldozatok. Az USA hivatalosan teljesen kivonul Líbiából, a nagykövetség valamennyi tagja, az ott lévő cégek alkalmazottait, de ugyan így jár el az EU is. Ők is evakuáltak mindenkit a káoszba süllyedt országból. A külföldi zsoldosok helyzetét sikerült ellehetetleníteni azzal, hogy a Tripoli mellett található olajfinomítót felrobbantották. Két nappal ezelőtt rakétatalálat érte. Hatalmas a kár, 90 millió liter olaj ég. Ezzel a terrorbandák bevétel nélkül maradtak, ugyanis egyetlen forrásuk volt az ott felhalmozott olaj eladogatása.

Hídfő.net | Líbiában felrobbantott olajvezetékSorban robbannak fel az olajkutak és vezetékek - hogy ne legyen miért maradni

Líbia biztonságának, Kaddafi hatalmának alappillére volt, hogy kiváló kapcsolatot épített ki az országban élő törzsekkel és azok vezetőivel. Így hatalma hosszú távon biztosítva volt, és külső beavatkozás nélkül, a három évvel ezelőtt ellene alkalmazott légi terror nélkül, valamint a külföldi zsoldosok nélkül nem is lehetett volna megdönteni hatalmát. Líbia volt Afrika egyik leggazdagabb és ottani viszonyok között legdemokratikusabb állama. Amikor Kaddafi meghalt, a törzsek felkerekedtek, és pénzükkel, fegyvereseikkel együtt áthelyezték központjukat Maliba. Mivel ott az USA-ellenes ellenállói csoportokat támogatták, azok hirtelen megerősödtek és komoly nyomás alá helyezték a kormányt, területeket foglaltak el, bányákra tették rá a kezeiket. Ezért volt szükséges Líbia után nem sokkal Maliban is beavatkozni. A törzsi vezetők tisztába kerültek azzal, hogy nincs számukra hely, ha nem térdelnek le az Egyesült Államok előtt. Márpedig nemigen fognak, ezért visszatértek Líbiába, ahol a szír háború miatt meggyengült külföldi terroristák ellen szervezkedő, volt Kaddafi tábort kezdték el segíteni.

Hetekkel ezelőtt újra kitörtek a harcok, és mára már minden sajtó polgárháborúról beszél. Mikor az oroszokat becsapva légtérzár címén bombázni kezdtek Líbiában, és kiderült, hogy a forradalmárok sem mások mint csecsen és katari (meg mindenhonnan összeszedett) zsoldosok, Oroszország figyelmeztette a nyugatot, hogy polgárháborúba taszítja az országot, de lehet egész Észak-Afrikát. Könnyen lehet, hogy igazuk lesz, mivel a legújabb harcok fellángolása óta már 20 egyiptomi határőr is elesett. A szomszédos Mali pedig alapból is érintett a törzsi összefonódások miatt. Lassan semmi nem marad abban az országban, amiért érdemes lenne ott maradni. Talán éppen ezért vándorolnak a nyugati érdekeltségek? Húsz évig készítette elő a CIA az arab tavasz néven elhíresült felfordulást. Ahogy korábban is minden háborút elvesztettek, Líbiában is vereséget szenvedtek.


http://www.hidfo.net/2014/07/30/az-usa-ujabb-vesztes-haboruja-kivonulnak-libiabol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ukrajnában télen nem lesz fűtés, a kormány elkezdte felkészí
  2014-07-30 21:06:21, szerda
 
  Ukrajnában télen nem lesz fűtés, a kormány elkezdte felkészíteni a lakosságot
2014.07.30 15:38

Kijev városi közigazgatása elkezdte felkészíteni a lakosságot arra a tényre, hogy télen a házakban nem lesz fűtés. Az ok nagyon egyszerű: elfogyott a gáz. "Az állam által elérhető gáz fenntartása pontosan szabályozott, egyenletesen elosztott a régiók közt. Kijev elkülönített 1,2 milliárd köbméter gázt a lakosságnak fűtési célra, de ez nem elég ahhoz, hogy egy fűtési szezonban a lakosságnak kényelmes hőmérséklet a lakásokban fenntartható legyen" - mondta Dmitrij Novickij házelnök.

Elmondás szerint számos régióban forró víz sem lesz a télen, hogy spóroljanak a gázzal. "Az ukránok meg kell érteniük, mert ma az ország gázkészletekkel gazdálkodása egy nemzetbiztonsági probléma" - tette hozzá Novickij.

A következő fűtési szezonhoz Ukrajnának további 6-7 milliárd köbméter gázra lenne szüksége, hogy elkerüljék a tömeges fagyhalált.

Hídfő.net | Ukrán tél

Ukrajna éves szükséglete 55 milliárd köbméter, ennek fele korábban az orosz gázmezőkről érkezett. Eközben még a legoptimistább előrejelzések szerint is az Ukrajnába irányított "reverz" gázszállítás mértéke a közeljövőben nem haladhatja meg a 10-15 milliárd köbmétert évente.

Június végén Ukrajna föld alatti gáztározóiban 14.4 milliárd köbméter gáz volt, de ennek nagy részéért még nem is fizettek.

Ukrajna késedelmes tartozása Oroszország felé július elején körülbelül 5.3 milliárd dollár. Július 16-ára az orosz gázszállítás teljesen leállt, de addig Ukrajnának volt ideje betölteni további 2 milliárd köbméter gázt a tározókba. A "Gazprom" előrejelzése szerint az Európába irányuló gázvezetékek illegális megcsapolását aktívan szeptemberben kezdheti meg a kijevi kormány. Abban az esetben lehetéses, hogy átmenetileg teljes Európába leáll a gázszállítás.


http://www.hidfo.net/2014/07/30/ukrajnaban-telen-nem-lesz-futes-kormany-elkezdte- felkesziteni-lakossagot

REMÉLEM A BOJKOTTHOZ CSATLAKOZÓ ORSZÁGOKBAN SEM LESZ GÁZ!!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 589 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1033
  • e Hét: 6785
  • e Hónap: 10530
  • e Év: 164026
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.