Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Kohut Katalin: Utópista, aki mindhiába várt a női Messiásra
  2014-07-07 05:45:40, hétfő
 
  Kohut Katalin: Utópista, aki mindhiába várt a női Messiásra

,,Egy nő szenvedélyéből ered az örök élet." - James Clavell


Nagyon sok hiábavaló vágy keserítette a szívemet fiatalon a magány miatt. Tanulmányaimban érintettem a férfiak és nők közötti asztrológiai különbségeket először, azték, európai, kínai horoszkóp alapján elemeztem születési kezdetemet, míg rájöttem, nekem ez alapján nincsen társam ismeretségi köreimben, valahol a világon talán. Így is születtem, magányosságra, társtalanságra ítélve a szépen berendezett országba.

Engem az Ádám és Éva teremtett világa és történelme nem lepett meg, de megmagyarázta a sok vonzást és taszítást, ami a nemek között történik. Tudom, hogy ezeknek a férfiaknak a nők alárendeltségére van szükségük, a férfit csodálni kell egyfolytában, úgy kell élni mellette, hogy mindig azt higgye, neki köszönhető minden, amit az életben elért. Furcsa ez, mert míg a nők teljes biztonságra vágynak, addig maguk jelentik a férfinak a családi biztonságot, harmóniát, amit csak a nők képesek megteremteni. Azt is tudom, hogy a teremtett világban sokszor előfordul személyiség, arc nélküliség. Ez megmagyarázza a nemiség fontosságát, vonzását a hűtlenségekkel együtt.

Az egymás tulajdonságának kiegészítése párválasztásban bejön, ha ügyelnek erre a házasulandók. Itt gondolok a határozott fellépésű női társ mellé határozatlan férfi eleve rendelésére és így tovább. Ők ketten alkotnak egy egészet, így elválaszthatatlanok egymástól, hacsak nem jön egy másik, aki hasonlóan kiegészíti természetét.

Tudjuk jól, hogy a nők az anyasággal képviselik az örök fejlődést, a születést és az életet, s azt a magasabb rendűbb szeretetet és megértést, amit az anyaság, egy gyermek testben kihordása és csodálata, szeretete jelent. Az önfeláldozásra talán egyedül a nők képesek, ezzel rengeteg visszaélés történik a férfiak részéről.

Mit is várnának a nők a férfiaktól? Szerelmet, romantikát, bizalmat, védelmet. Azt látjuk, hogy a nők bírják ki háborúban is az összes szennyet, mocskot, amit a férfiak létrehoznak, hogy a férfiak üzletet kötnek anyaságukra, hogy visszaélnek testi erejükkel. Itt nem beszélek a megvetni való perszónákról, akiknek a sorsuk lenne mindazokkal való találkozás, akik a nőkkel nem emberként bánnak.

Az emberiség sokszor vágyott a sötét középkor óta a tisztára, a nemesre, a megálmodott asszonyra. Így születtek a múzsák is. Nem lehet ezen csodálkozni, hiszen a történelmet végig kísérte a női ármány, hitszegés, megcsalás. Ilyen előzmények után született meg
Barthélémy Prosper Enfantin, aki utópista szocialista volt és forradalmi elveket hirdetett a férfi-nő kapcsolatban. Imádói így nevezték: le Pére Enfantin, Enfantin, az Atya. Egy időben nyúlánk, jóvágású férfi, finom szálú körszakállával és vállára omló, gesztenyeszínű hajával egy kis szekta istene volt Párizsban. végül visszakanyarodott a műszaki tudományokhoz. Enfantin volt az, aki a proletár nevet először leírta 1830-ban, általa a szocializmus eljutott az utópiából a tudományig.

Javasolta, hogy mindenki képességeinek megfelelően dolgozzék és munkája szerint részesüljön a termelt javakból, szűnjön meg a születési arisztokrácia, nemesség helyét iparmágnások foglalják el, a társadalom élén pedig a szeretet vallásának főpapja, egy gazdasági vezető, aki bankár és egy tudós legyen, mint szentháromság. A nők ugyanannyit érnek - mondta - mint a teremtés koronái, sőt sok tekintetben magasabb rendűek.
Ő, Enfantin az atya a Saint-Simonista családban, aki buzgón keresi az anyát, hogy próféta házaspárrá vegyüljön vele. párosodásuk jelképes: a társadalmi egység szimbóluma.

Hívei elmondták az emberiség vezérének, élő törvénynek, azt beszélték, Mózes, Jézus és Saint-Simon szelleme költözött a testébe. Heinrich Heine is eljárt előadásaira, a zeneszerzők közül ott szorongott Belioz és Liszt Ferenc.

1832-ben édesanyja meghalt, egy házat hagyott fiára Ménilmontant dombján, Párizs keleti peremén. Odaköltözött negyven tanítványával.
Uniformist tervezett apostolainak: Fehér nadrágot - télen kéket -, hófehér mellényt, vörös szegélyű lajbit, kék kabátkát térdig lelógó sállal, fejükre vörös kis sipkát. a ház fölött fehér-lila-vörös zászló lengett, a fehér a vallás, a lila a tudomány és a vörös a munka jelentéseként.

A kertben csillagászatot, földrajzot, geológiát és zenét tanított. Bibliájuk: az új könyv lett volna, ha valaha is elkészül.
1864-ben halt meg, de sohasem találta meg az Asszony-messiást.

Enfantin példája mutatja, hogy a női alárendeltség több évszázados múltra tekintett vissza, valamint, hogy a megálmodott ember-asszonyt életében nem találta meg, bár arra rájött, hogy a nők sok tekintetben magasabb rendűbbek, mint a férfiak.

Más a női és férfi gondolkozás is. Míg a nők látják a lényeget, melyet szó nélkül tudomásul vesznek, a férfiaknak mindezek megértéséhez magyarázat kell, ami azért nem állja meg a helyét, mert ugyanakkor a férfiak nem szeretik a magyarázkodást. Míg a nők megálmodják az elképzelt jövőt, a férfiak élik minden napi szürkévé vált életüket. Nehéz elképzelni egy monotonná vált házasságot, amit megnehezít mostanában a robotmunka, a pénz, mint megélhetéshez szükséges eszköz elérése. De így is lehet szerezni felejthetetlen pillanatokat, a hétköznapokba belecsempészni a csodát, amit egy nő tud nyújtani a férfi számára, csak elő kell varázsolni a csodát romantikával, egy szál virággal, vacsorával. Felejthetetlen élmény egy szerelmes nővel való egyesülés, olyan esztétikai, művészeti élvezet, amit csak kevesen tapasztalnak meg a földön, s mindez a férfiak konoksága miatt történik.

Gyerekkoromban nem tettem különbségeket a nemek között, fiúk és lányok egyenrangúak voltak, kisemberek. Anyasági elvem szerint embereket kell segíteni felnőni a jövő számára. Vallom, s jól tudom, hogy a férfiak és nők között csupán gondolkozásbeli különbség van, funkciójukban másak, de ugyanazt jelentik: embert, s így már feleslegessé válik az utópista szocialista asszony-messiásának egyesülése a teremtett világ férfijával, ami újabb konfliktusokhoz vezet, hiszen ketten soha nem alkothatnak egy párt.

Az ember nem testi beállítottságú, az érzékisége szerelemben nyilvánul meg, ami teljes titokban és magánügyként képezi élete részét. Csodálja a másikban az embert minden tulajdonságával együtt. Az ember vallom én, mindig itt volt minden korban szem előtt, de a politika soha nem találkozott vele, lefoglalta saját tanainak hirdetése, bevezetése. Az asszonyember ugyanolyan, mint a férfi ember, szívük jelenti az életet.

2014. július 7.

 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Kohut Katalin: Sün Piroska számol
  2014-07-07 05:43:33, hétfő
 
  Kohut Katalin: Sün Piroska számol

Sün Piroska az én nevem,
csupasz csigát is kedvelem,
rovarokat is megeszem,
giliszta fő eledelem.

Nagy baj történt, elmesélem:
nem lesz télen eleségem,
beköszöntött ősz serényen,
száraz levél a reményem.

Naptáramban minden hónap,
de mit hoz majd a holnap,
előre ezt nem tudhatom,
csak fejemet vakargatom.

Szárítok hát napon rovart,
szorosan fogom a tollat,
számolom a hónapokat,
Így kívánok jó napokat!

2014. július 7.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Tisztességes emberek klubjából kiközösítve
  2014-07-07 05:11:25, hétfő
 
  Pár éve a Tisztességes emberek klubjából kiutasított a klub miskolci vezetője azzal, hogy a többieknek, a tagoknak ez a kívánságuk. Megkérdeztem tőlük, nem tartanak engem tisztességesnek? Már akkor terjedt a hírek, hogy én nem vagyok normális. Míg egyesével haladnak végig az elmeszülötteken, ami végtelen hatalmas tömeget jelent, én vagyok egyedül leszákolt, illetve voltam, most rehabilitációs. Tegnap gépeltem egy keveset, közben háromszor kellett bekenni a Freit Tamás és kínzások könyve szerint elferdített gerincemet, majd legyengült az immunrendszerem, egyfolytában az orromat fújom. Véletlen csupán, hogy az egyetlen irodalmi közösségbe, amelynek a tagja vagyok felsőlégút név alapján beregisztrált előtte valaki, aki a Suttogóval - 1998. óta ismételte az összes könyvet a boszorkány karmikusok fogcsonkításával - együtt tagja az irodalmi közösségnek. Nincs hová mennem, nekem itt nincsen jó akaróm, barátom, szív-társam, mindenhonnan kiközösítenek, ha megtudják min mentem és megyek keresztül. Szükségtelen teher vagyok, akin végrehajtottak mindent maguk és népük helyett, meg kellene szabadulni tőlem, mert már én nem bírom tovább.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kohut Katalin: Születésnap
  2014-07-07 05:04:56, hétfő
 
  Kohut Katalin: Születésnap

Átölel korán reggel Napsugár,
szeretem, gondolatom vele jár,
együtt karoljuk a fűcsomókat,
talpas pohárban az illatokat.

Jókedv, derű, kacagás az élet,
csak egy piros biciklit remélek,
megsúgta anya, biztos megkapom,
reggeltől tart a születésnapom.

2014. július 7.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 56 db bejegyzés
e év: 796 db bejegyzés
Összes: 7245 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 159
  • e Hét: 3091
  • e Hónap: 5450
  • e Év: 57716
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.