Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Zen mondások
  2014-07-07 23:25:32, hétfő
 
  Íme pár zen mondás a különböző csillagjegyekhez társítva:

1. Kos - Lépj előre és az út megnyílik előtted
2. Bika -A zen gyakorlása nem szabadidő, hanem a napi rutinra való figyelés
3. Ikrek - Az ellentétes oldalnak is van ellentétes oldala
4. Rák - Ha nem találsz egy helyet a világban amit otthonodnak neveznél, akkor bármerre is mész hazafele tartasz.
5. Oroszlán - Ne hóditsd meg a világot erővel. Az erő csak ellenállást szűl.
6. Szűz - Bárhol is legyél a bejáratnál állsz.
7. Mérleg - Az igazság tökéletes , mint a végtelen tér, senkitől nem akar semmit.
8. Skorpió - Amikor egy bizonyos dolgot keresel épp azt nem találod
9. Nyilas - Ne legyél szabályokhoz kötve , de alkosd meg a magad szabályait
10. Bak - Nem maradt más hátra ebben a pillanatban csak hogy nevess.
11. Vízöntő - Úgy éld az életed mint ahogy egy madár száll az égen vagy ahogy egy hal úszik a vizen
12. Halak - Ha érted, a dolgok úgy vannak, ahogy lenniük kell, ha nem érted akkor is úgy vannak ahogy lenniük kell.




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A sárgabarack mag cianid tartalmáról, amit tudnod kell!
  2014-07-07 23:21:32, hétfő
 
  A sárgabarack mag cianid tartalmáról, amit tudnod kell!

Az alma, cseresznye, sárgabarack, vagy keserű mandula magjának fogyasztása szinte pánikrohamot okoz sok fogyasztó körében. És miért? Az ok a bennük lévő cianid. Jogos ez az ijedtség?

Túl kevés tudás is igen veszélyes lehet. Mindössze annyit kell tennie, hogy a cianid szót beirja a Google keresőbe. Nos, sok cikk szól ott a cianid veszélyeiről magvak és diófélék fogyasztása esetén.





Egyesek azt mondják, hogy mivel a szervezet gyorsan detoxifikálja a cianid tartalmú vegyületeket, nem kell rájuk nagy figyelmet szentelni. Mások azt mondják, hogy cianid szabadul fel ha a szervezet metabolizálja ezen vegyületeket, vagyis vigyázni kell velük. A legtöbben elismerik azt is, hogy fene sok magot, illetve keserű mandulát kell ahhoz enni, hogy abból mérgezés legyen.

De ahogy a mondás tartja: “kis tudás veszélyes dolog." Ebben az esetben, a magvak és a keserű mandulától való félelem hiányos adatokon alapul. A cianid tartalmú vegyület neve az amigdalin.
A teljes amygdalin sztori a következő

Ezrek fogyasztottak már sárgabarack magot arra, hogy legyőzzék a rákot. Mégsem haltak meg cianid-mérgezésben. Sőt, meggyógyultak mindenféle negatív mellékhatás nélkül. Az alanyok tucatnyi magot fogyasztottak naponta hónapokig.

Akkor ők miért nem méreződtek meg? Az amygdalin négy molekulából áll. Kettő közülök glükóz molekula. A másik kettő a cianid és a benzaldehid. Az utolsó kettő molekula a mumus. Azonban egy pár ritka anyagcsere-betegséget kivéve ahol az egészséges sejtek is metabolizálnák azt, a gyakorlat az, hogy csak a rákos sejtek metabolizálják az amigdalint, mig az egészséges sejtek nem. A cianid az amygdalin vegyületben marad és áthalad az emésztőcsatornán. Ez egy nagyon okos dolog a természettől.A rákos sejtek függnek az erjedő cukortól. A glükóz az ami élteti őket oxigén helyett.

Tehát a rákos sejteket vonzza a amygdalin, vagyis a benne lévő glükóz, de meghalnak amikor bontják azokat a vegyületeket amelyek felszabaditják a benzaldehidot és a cianidot. A glükóz a cukor csali. A rákos sejtek tartalmaznak egy enzimet, amely nem található meg az egészséges sejtekben. Ez a béta-glükozidáz.

A béta-glükozidáz enzim “kinyitja" a amygdalin vegyületet, és ezzel kieengedi a halálos mérgeket a rákos sejtekbe. Csak a rákos sejtek bontják az amigdalint. Az egészséges sejtek nem. A legtöbb nem-rákos sejt tartalmaz egy rodanáz nevü enzimet. A szabad cianid molekulák kén molekulákhoz kötődnek rodanáz enzim segitségével, ezáltal ártalmatlan cianátokat képeznek amelyek kiürülnek a vizelettel.

Biztonságos rák ölő gyógymód

Dr. Ernst Krebb 1952-ben fejlesztette ki San Franciscoban a Laetrile vagy B17 vitamint ami sárgabarack magból kivont cseppfolyósított és tisztitott amygdalint tartalmaz rákos betegek számára. Dr. Krebb beinjekciózta a Laetrile-t saját magának, hogy bebizonyitsa annak biztonságát. Dr. John Richardson bebizonyitotta hatékonysát azzal, hogy számos rákos beteget meggyógyított San Franciscoban.

1971-ben a Laetrile-t betiltották. Dr. Richardson megbizott egy G. Edward Griffin nevű újságírót azzal, hogy hozza nyilvánosságra a Laetrile vagy B17 érdemeit. Griffin felfedezte, hogy a Sloane-Kettering Intézet Laetrile ügyekben lefolytatott vizsgálatai nem voltak valósak.

A Sloane-Kettering szóvivője, Dr. Ralph Moss nem volt hajlandó hazudni a Laetrile-t illetőleg és undortól vezérelve elhagyta a Sloane-Kettering intézetet. Mielőtt otthagyta volna az intézetet, Griffinnek tudományosan bizonyított tanulmányokat adott át arról, hogy a Laetrile ténylegesen müködik és öli a rákot. Ez vezetett Griffin könyvének megirásához amelynek cime: “Egy rák nélküli világ".

Ha nem a rák gyógyítására alkalmazzák, a sárgabarack mag fogyasztása nincs betiltva. Kerülje a cukor fogyasztását, miközben megpróbálja gyógyítani a rák bármilyen fajtáját.

Forrás: tudnodkell.info
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Fehérboros sárgabarack-krémleves ribizlis habgaluskával
  2014-07-07 22:12:41, hétfő
 
  Fehérboros sárgabarack-krémleves ribizlis habgaluskával

Hozzávalók:

50 dkg friss sárgabarack
1 dl száraz fehérbor
5 evőkanál cukor
1 citrom
1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj
A ribizlis habgaluskához:
2 tojásfehérje
3 evőkanál cukor
3 evőkanál friss leszemezett piros ribizli

Elkészítés:

A friss sárgabarackot forró vízbe téve 1,5-2 perc alatt leforrázzuk, hogy a héja lejöjjön, majd kicsit hagyjuk hűlni, és a bőrét lehúzzuk, kimagozzuk.

Az előkészített barackot fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy kétujjnyival ellepje, majd hozzáöntjük a fehérbort, beleszórjuk a cukrot, a finoman lereszelt citromhéjat, belenyomjuk a fél citrom levét, megszórjuk az őrölt fahéjjal, és ha felforrt, lassú tűzön 5 percet főzzük. Ekkor lehúzzuk a tűzről, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk.

A habgaluskához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd belekeverjük a cukrot, tovább verjük, beleforgatjuk a megmosott, leszemezett villával kicsit összetört ribizlit, két evőkanállal habgaluskákat formázunk belőle, és forró vízben, közepes tűzön, oldalanként kb. fél-fél perc alatt megfőzzük. Ha elkészült, lecsepegtetjük és tányérra tesszük.

Tálaláskor a sárgabarack-krémlevest tányérba vagy leveses-csészébe szedjük, ribizlis habgaluskát ültetünk a tetejére, és ízlés szerint, friss citromfűvel vagy mentával díszíthetjük.





Megjegyzés:

Ha nem kapunk friss sárgabarackot, készíthetjük hámozott, felezett konzerv vagy befőtt sárgabarackból is. Kínálhatjuk forrón vagy hidegen egyaránt.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Köles-krumplipüré zöldekkel
  2014-07-07 22:10:37, hétfő
 
  Köles-krumplipüré zöldekkel

Hozzávalók:

6-7 szem krumpli
1 pohár (kb. 2 dl) köles
1 szál angolzeller (szárzeller)
1 csokor metélőhagyma

2 evőkanál tejföl
5 dkg vaj

Elkészítés:

A kölest és a krumplit külön edényben főzöm. A krumplikat kockára vágom, és sóval felteszem főni. A kölest kétszeres mennyiségű vízzel (ez esetben 2 pohárnyival ill. 4 dl-rel) felteszem főni, ezt is sózom. A zellert kb. 1 centis szeletekre vágom, és ezt is beleteszem, valamint a metélőhagyma felét is beledarabolom. Lassú tűzön főzöm. Vigyázzunk, hamar kész! Szabad keverni, hisz úgyis püré lesz belőle.

A köles készül majd el előbb, azt félrehúzzuk. Mikor a krumpli is puha, leszűrjük, majd egy nagy edényben alaposan összekeverjük a kölessel, a tejföllel és a vajjal. Krumplitörővel törögetni felesleges, így is pürésedik, és az külön jó, hogy pár *rágható elem* is marad benne: zeller, néhány krumpli, ami nem esett szét a keverésnél.

Melegen tálaljuk, de ha kicsit várni kell még az étkezésig, tartsuk melegen. Közvetlenül a tálalás előtt daraboljuk rá a maradék metélőhagymát.





Megjegyzés:

Nagyon kellemes köret, a köles pedig kifejezetten egészséges.

A receptet és a fotót Arahel küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Hot Spot (holland burgonya)
  2014-07-07 22:08:06, hétfő
 
  Hot Spot (holland burgonya)

Hozzávalók:

1,5 kg burgonya
75 dkg répa
75 dkg hagyma
vaj

bors

Elkészítés:

A megtisztított, felvágott zöldségeket odateszem főni egyben. Amikor megfőtt, kis vajjal jól összetöröm. Sózom, borsozom. Nagyon finom önmagában is, de sült húshoz, szafaládéhoz is kitűnő köret.

Megjegyzés:

A receptet Vali küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Holland meggytorta
  2014-07-07 22:06:53, hétfő
 
  Holland meggytorta

Hozzávalók:

40 dkg mélyhűtött leveles tészta
1 üveg meggybefőtt (35-40 dkg)
1 csomag vaníliás pudingpor
citromhéj
fél kávéskanál őrölt fahéj
5 dkg cukor
6 dkg ribizlizselé (vagy ribizlikocsonya)
10 + 5 dkg porcukor
1 evőkanál citromlé
5 dkg tortabevonó étcsokoládé
1 csomag / 6 lap zselatin (1 dkg)
7,5 + 1,5 dl tejszín
2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. 3 db 30 cm átmérőjű korongra nyújtjuk, tepsi nagyságú sütőpapírlapokra terítjük, tetejükre fektetünk egy 28 cm átmérőjű tálat, és körbevágjuk. 20-25 percre hűvös helyre tesszük.

A meggybefőttet leszűrjük (17 szép szemet félreteszünk a tetejére). 1 dl befőttlében elkeverjük a pudingport, a többit a citromhéjjal, a fahéjjal és a cukorral felforraljuk. Hozzáöntjük a pudingos meggylét, besűrítjük, végül beleforgatjuk a meggyet, kihűtjük.

A tésztalapokat villával megszurkáljuk. A tepsi peremére támasztjuk a sütőrácsot, hogy sütés közben ne hullámosodjon fel túlságosan a tészta. 200 fokra előmelegített sütőben egymás után 12-14 percig, világos drappra sütjük őket.

A legszebb korongot megfordítjuk, sima oldalát megkenjük a felforrósított ribizlizselével, és szikkadni hagyjuk. A mázhoz 10 dkg cukrot sűrű péppé keverünk a citromlével, egyenletesen elkenjük a ribizlizselé tetején. 10-12 órán át szobahőmérsékleten száradni hagyjuk, mielőtt azonban teljesen megkötne, 16 szabályos cikkre vágjuk a tésztát.

A csokoládét meleg vízfürdőben felolvasztjuk, megkenjük vele a tortalapra fektetett, második korongot, hagyjuk megdermedni. Köré zárunk egy 26 cm átmérőjű tortakarikát, tetejére simítjuk a meggykrémet, és 30 percre hidegre tesszük.

A zselatint 1/2 dl hideg vízben felpuhítjuk. 7,5 dl tejszínt 5 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral félkemény habbá verünk. A zselatint szelíd (lassú) tűzön felolvasztjuk, elkeverjük 2 kiskanál tejszínnel (ha összeugrana, visszatesszük a tűzre, és olvadásig langyosítjuk), majd vékony sugárban, erőteljesen keverve a tejszín egészéhez adjuk, és kemény habbá verjük. Sima csőrös habzsákba szedjük, vékony rétegben bevonjuk vele a meggykrémet, aztán befedjük a harmadik tésztakoronggal, elsimítjuk rajta a maradék habot, és 12 órára behűtjük.

A mázas lapocskákat a torta tetejére fektetjük. 1,5 dl tejszínt felverünk, habzsákba szedjük, rózsákat nyomunk belőle a szeletek peremére és egyet a torta közepére. A félretett meggyel díszítjük.

Megjegyzés:

Elkészítési idő: 2 és fél óra + a tészta felengedési ideje + 12 óra hűlési idő.

1/2 kg friss, kimagozott meggyből is készíthetjük, amelyet előzőleg félpuhára főzünk a fenti mennyiségű cukorral, citromhéjjal és fahéjjal.

A receptet Heli77 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Holland csirke
  2014-07-07 22:05:43, hétfő
 
  Holland csirke

Hozzávalók:

1 konyhakész csirke
15-20 dkg füstölt szalonna
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2-3 doboz szeletelt gomba
1 paradicsom
1 paprika
1 fej karfiol
liszt
tejföl

bors
ételízesítő
őrölt kömény
őrölt pirospaprika

Elkészítés:

A csirkét feldaraboljuk, a szalonnát, a paprikát és paradicsomot felkockázzuk, a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük. Kiolvasztjuk a szalonna zsírját (ha kevés lesz, kicsi olajat öntünk hozzá), majd rádobjuk a húst. Ha megfehéredett, leúzzuk a tűzről, befűszerezzük, és jól összeforgatjuk. A húsra rakjuk a hagymát, fokhagymát, gombát, paprikát, paradicsomot, a rózsáira szedett karfiolt. Felöntjük bő vízzel, megpároljuk. Amikor megpuhult minden, kivajazunk egy jénai tálat, és először beletesszük a húst, majd körberakjuk a karfiollal, végül rászórjuk az *apróságokat*. A lisztet a tejföllel elkeverjük (én ebbe is szoktam sót, borsot és ételízesítőt tenni), és a főzőlevet ezzel besűrítjük, majd az egészet szintén a jénaiba töltjük. Sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg szép barna lesz.

Megjegyzés:

Nagyon jó étvágyat kívánok mindenkinek hozzá !!! :-)

A receptet Viktor5 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Erwtensoep (felesborsóleves)
  2014-07-07 22:04:39, hétfő
 
  Erwtensoep (felesborsóleves)

Hozzávalók:

50 dkg felesborsó (zöld, száraz)
30 dkg sertéscsülök (nyers, nem füstölt)
25 dkg füstölt szalonna
1 db póréhagyma
1 db zellergumó
1 db vastag sárgarépa
1 csokor zellerzöld
2-3 pár virsli

őrölt bors

Elkészítés:

A felesborsót leöblítjük, és egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, majd leszűrjük. A borsót, a húst és a füstölt szalonnát egy nagy lábasba tesszük, ráöntünk 2 liter vizet. Addig főzzük, amíg felforr.

Közben megmossuk a póréhagymát (ha szükséges, leszedjük róla a fonnyadt zöldet), karikákra vágjuk. Megpucoljuk a zellergumót, 2 cm-es kockákra daraboljuk. Megtisztítjuk a répát, és ezt is felkockázzuk vagy karikázzuk. Megmossuk a zeller zöldjét, s a felét finomra aprítva félretesszük.

A felforrt leveshez hozzáadjuk a földarabolt zellergumót, póréhagymát, répát és a vágatlan zellerleveleket. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Addig főzzük (ez legalább 2 óra), amíg a hús megpuhul. Közben néha megkeverjük, szükség esetén adunk hozzá még vizet.

A megfőtt húst és szalonnát kivesszük a levesből, a csülköt kicsontozzuk, leszedjük róla a fölösleges zsiradékot, majd apróra vagdaljuk, a szalonnát szeleteljük, és mindkettőt visszatesszük a levesbe. Hozzáadjuk, a karikákra vágott virslit, még egyszer jól megkeverjük, és megszórjuk a félretett aprított zellerzölddel, összeforraljuk.

Tálaláskor egy szelet rozskenyeret adunk mellé, amit előzőleg megkentünk mustárral, majd beborítottunk egy vékony szelet füstölt, a levesben főtt szalonnával.

Megjegyzés:

Ez a leves a holland konyhában körülbelül olyan népszerű, mint a magyarban a babgulyás. Egyébként akkor tartják a legfinomabbnak, ha benne a borsó szinte már pürészerűre főtt.

A receptet Nordkapp küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Enyhülést hozó hetet!
  2014-07-07 19:07:21, hétfő
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó napot!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hetet  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 371 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 559
  • e Hét: 3364
  • e Hónap: 11630
  • e Év: 128283
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.