Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Spárgás-gombás rizottó
  2014-08-10 22:24:03, vasárnap
 
  Spárgás-gombás rizottó

Hozzávalók 4-6 személyre:

40 dkg kerekszemű rizs
50 dkg friss zöldspárga
50 dkg fehér csiperkegomba
5 dkg frissen reszelt parmezán vagy más keménysajt (pl. Grana Padano)
1,5 l forró zöldségleves
1 kis fej hagyma
5 dkg vaj
1 evőkanál olívaolaj
2 nagy csokor friss pterzselyemzöld felaprítva
frissen őrölt bors


Elkészítés:

A rizst alaposan megmosom, szűrőkanálban megszárítom.

A spárgák végeit letöröm, az alsó harmadát meghámozom, nagyjából 2 cm hosszúra darabolom. A gombákat tisztítást követően 1/2 cm vastagra szeletelem. A hagymát egészen finomra kockázom. A zöldséglevest a tűzhelyen tartom, hogy enyhén gyöngyözve forrjon.

Egy méretes lábosban 2 dkg vajon és az olajon üvegesre dinsztelem a hagymát, majd hozzáadom a rizst. Alaposan átforgatom, majd 1 merőkanál forró levessel felöntöm. Amikor tökéletesen magába szívta a nedvességet, újabb merőkanállal adok hozzá. Folyamatos keverés mellett hozzáadom a gombát. Ha a gomba is kieresztette a víztartalmának egy részét, újabb levesadaggal keverem tovább.

Ha már jócskán megduzzadtak a rizsszemek, akkor adom csak hozzá a spárgát, aminek elegendő lesz néhány perc, hogy roppanós legyen, de megőrizze üdítően élénk színét.

Mikor már minden szinte tökéletes, a rizs megpuhult, kellően krémes, hozzákeverem a reszelt parmezánt és a vajat is. Ha szükséges, sózom, és bőkezűen borsozom. Félrehúzom a tűzhelyről, és ekkor adom hozzá az egészen finomra aprított petrezselyemzöldet. A forró rizottó gőzében pillanatok alatt kissé összeesik a petrezselyem, de megmarad élénk színe.

Azonnal tálalom.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Gombás-tejszínes csirke
  2014-08-10 22:21:37, vasárnap
 
  Gombás-tejszínes csirke

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell
1 fej vöröshagyma
2 dl tejszín
fűszerek (paprika, ételízesítő, bors, majoránna, babérlevél)
Vénusz olaj
25 dkg gomba
1 dl víz

Elkészítés:

Olajon megpirítod a csíkokra szelt hagymát, amíg üveges lesz. Utána beleteszed a csíkokra felszelt, megmosott csirkét, majd fűszerezed ízlés szerint a fenti fűszerekkel. Ráöntöd az 1 dl vizet, majd hagyod főni úgy 15 percet, utána belerakod a felcsíkozott gombát, és hagyod főni negyed órát. Végül ráborítod a tejszínt. Körülbelül 2 perc, és lehet tálalni - rizzsel a legfinomabb.

Megjegyzés:

A párom imádja. Egyszerű és finom, próbáld ki, mert elronthatatlan!

A receptet Lelluska küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Olcsó kukorica-krémleves
  2014-08-10 22:19:46, vasárnap
 
  Olcsó kukorica-krémleves

Hozzávalók:

1/2 csésze kukoricaliszt (kevés vízben elkeverjük)
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld
2-3 evőkanál szójatejpor vagy tejföl

ételízesítő
borsikafű (száraz)

Elkészítés:

Kevés olajos vízben a kockára vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a kukoricaliszt masszát, felengedjük kb. 1-1,5 liter vízzel (sűrű levest kapjunk), sózzuk, a borsikafűvet belemorzsoljuk. A fokhagymát fokhagymanyomóval pépesítjük, így tesszük a levesbe. A petrezselymet összevágjuk és azt is hozzáadjuk.

Pár percig forraljuk, majd hozzáöntjük a tejfölt (vagy a kevés vízzel elkevert szójatejport), és összeforraljuk.

Pirított kenyérkockákkal tálaljuk, és a maradék petrezselyemmel díszítjük.





Megjegyzés:

Finom és gyors.

A receptet és a fotót Nemarika küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Heti menü ajánlat – 2014 augusztus 11 - 17.
  2014-08-10 22:16:59, vasárnap
 
  Heti menü ajánlat - 2014 augusztus 11 - 17.


Hétfő:

Előétel: Olcsó kukorica-krémleves
Főétel: Gombás-tejszínes csirke párolt rizzsel
Desszert: Görögdinnye
Vegetáriánus ajánlat: Spárgás-gombás rizottó

Kedd - borítsuk ki a babzsákot!

Előétel: Fejtett bableves csipetkével
Főétel: Babos-batyus hús
Desszert: Szilvás pite
Vegetáriánus ajánlat: Babpuding tormamártással

Szerda:

Előétel: Egyszerű nyári gombaleves
Főétel: Tejfölös paprikás krumpli nokedlivel
Desszert: Őszibarack
Vegetáriánus ajánlat: Krumplifőzelék paprikásan

Csütörtök:

Előétel: Tartalmas lebbencsleves gyorsan
Főétel: Kelkáposztafőzelék bélszínrolóval
Desszert: Málnadzsemmel töltött fánk
Vegetáriánus ajánlat: Vegetáriánus rakott kel

Péntek:

Előétel: Fokhagymás zellerkrémleves szerecsendióval
Főétel: Túrós-tejfölös sztrapacska sült szalonnával
Desszert: Főtt kukorica
Vegetáriánus ajánlat: Tejfölös sztrapacska

Szombat:

Reggeli: Diós halpástétom hagymás-sajtos baguette-tel, frissen facsart gyümölcslé
Előétel: Krémes gyümölcsleves főzés nélkül
Főétel: Füstölt sajt alatt sült karfiolos csirke
Desszert: Sárgadinnye
Vacsora: Svédgomba pofa seritallal
Vegetáriánus ajánlat: Angol sörös melegszendvics

Vasárnap:

Reggeli: Kaszinótojás friss péksüteménnyel
Előétel: Gazdag húsleves
Főétel: Parmezános bécsi szelet vegyes körettel
Desszert: Barackos joghurttorta
Vacsora: Burgonyás zöldség bolognai módra, pohár rozé borral
Vegetáriánus ajánlat: Rántott sajt párolt rizzsel, tartármártás

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
További szép vasárnap estét!
  2014-08-10 22:13:59, vasárnap
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak



 
 
0 komment , kategória:  Szép estét!  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 255 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 355
  • e Hét: 7156
  • e Hónap: 12194
  • e Év: 141901
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.