Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Dr. Larry Crabb szemléletének főbb jellemzői
  2014-08-12 18:44:59, kedd
 
 

Fogyasztói szemlélettel nem lehet közel kerülni Istenhez.

Őszinte szembenézésre bátorít. Belső szomjúságunkat ismerjük fel és vigyük Isten elé, de ne pusztán azért, hogy "feltöltődjön a szeretet tankunk", hanem azért is, hogy szembesüljünk valódi szándékainkkal, lelkületünk önközpontú, bűnös állapotával.

A bűnt kapcsolat-alapon határozza meg. A bűn Isten iránti bizalmatlanság, és leginkább abban nyilvánul meg, ahogy magunkat a kapcsolatainkban védelmezzük: saját érdekünkben akarjuk manipulálni Istent is és másokat is.

A felszín alá tekint. A kedves-helyes-aranyos viselkedés is lehet önző, tehát gonosz! Crabb nem dől be a képmutató, erkölcsös magatartásnak.

A kívánságok ereje. Crabb elismeri, hogy nehéz elszakadnunk a bálványainktól.

A lelkigondozás célja nem az, hogy jobban érezzük magunkat.

Reménységünk Krisztus. A megoldás nem az, hogy elérem, hogy mások végre jobban bánjanak velem, és nem is az, hogy sikerül elfordulnom a bűntől. A válasz mindig Krisztus - személyesen Őbenne van a reménységem.

Az út az összetörtségen át vezet. Crabb szemében a megtört, de reménykedő lelkület az érési folyamat jele.

Nem törvénykező. Az érettséget nem a viselkedésben (tettek mezején) nyújtott teljesítmény, hanem mindig a kapcsolatok irányából közelíti meg.

Crabb komolyan veszi a keresztet. Ha Jézus a vérét ontotta miatta, akkor a bűn komoly dolog, és mélyreható! Ha Isten Fiának kellett érte szenvednie és meghalnia, akkor mérhetetlenül elesett és beteg ez a világ! Az emberek problémáit komolyan kell vennünk tehát.

A lelki béke kulcsa a kegyelem - Istentől felém, tőlem pedig a másik emberhez.

A nevelés: kapcsolat
Link Link Napi lelki táplálék
 
 
0 komment , kategória:  Gondolatok  
A jó kapcsolathoz idő kell
  2014-08-12 14:28:43, kedd
 
 


"Mindig szeret a barát, de testvérré a nyomorúság idején válik." (Péld 17,17)
A jó kapcsolathoz idő kell, nem jönnek létre csak úgy, véletlenül. Ápolni kell őket, dolgozni kell rajtuk és időt kell szánni a mély kapcsolat kialakításához. Ehhez elkötelezettségre van szükség.

A Példabeszédek könyvében ezt olvassuk: "Mindig szeret a barát...". Ez azt jelenti, hogy akkor is, amikor nem alkalmas, vagy amikor nincs kedved, amikor nem érdemli meg, de még akkor is, amikor áldozatokat kell hozni ezért. Ez az, amiről az igaz barátság szól.

A barátok akkor is körülötted vannak, amikor éppen korlátozva vagy. Átlátnak a szitán akkor is, amikor mindenki azt hiszi, már túl vagy a nehezén. Akkor is meglátogatnak, amikor mindenki elhagyott.

Nincs szükséged sok barátra ezen a földön, de néhány nagyon jó barátra szükséged lesz. A minőségre koncentrálj, ne a mennyiségre. Lehet, hogy sok ismerősöd van, de ez semmit nem jelent. Az ismerősök nem lesznek veled a krízisek idején, nem lesznek ott, amikor szükséged lesz rájuk. A barátok viszont ott lesznek. Minden fontos közeli kapcsolat elköteleződéssel keződik.

Életed minden szakaszában szükséged lesz ilyen fajta kapcsolatokra. Szükséged lesz különféle emberekre, különféle ok miatt, különböző módon. Szükséged van kapcsolatokra. Szükséged van emberekre. Lehet, hogy most azt mondod: "Most nincs rájuk sükségem." De egy nap bizony szükséged lesz rájuk. Szükséged van arra, hogy adj és kapj.

Beszéljetek róla:

Mit gondolsz erről a Larry Crabb idézetről: "Amikor két ember tényleg kapcsolatban van egymással, valami átárad egyikből a másikba, ami begyógyítja a másik mélyen lévő sebeit is. Az, aki kap, megtapasztalja a gyógyulás örömét. Az, aki ad, ismeri a gyógyításban való részvétel örömét." (Larry Crabb: Kapcsolódás c. könyvéből)

Daily Hope by Rick Warren * Napi remény
Link
 
 
1 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 79 db bejegyzés
e év: 800 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1467
  • e Hét: 5171
  • e Hónap: 8972
  • e Év: 70273
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.