Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
Elegem van a nagy magyar kisvállalkozókból
  2014-08-16 22:02:22, szombat
 
  Elegem van a nagy magyar kisvállalkozókból
2014.08.13. 08:13 Elegem Van

Egy kedves baráti házaspár hosszú hétvégére kölcsönadta nekünk balatoni nyaralóját, melyet ezúton is köszönünk. A csomagolás izgalmában botor módon elfelejtettük elpakolni a fogkeféket, így a helyi büszke magyar Coop áruházlánc kisboltjában próbáltuk meg pótolni amolyan "egyszer használatos" fogkefékkel. Picit csodálkoztunk, hogy 700 forintot kértek érte, mert Pesten csak a felébe kerül, ezért a tíz méterre lévő vegyiáru boltba mentünk át, ahol a próba szerencsét hozott, ugyanaz a csomag fogkefe 440 forintot kóstált. Boldogan kaptunk a nagy üzleten, és közöltük is a boltossal, hogy milyen jó áron adja, mert a szomszédos Coopnál 700 forint az ára. A nagy magyar kisvállalkozó válasza ledöbbentett: "Jó, hogy mondja, akkor én is 700-ért fogom adni." Nos, ekkor jutottam el arra a pontra hazai kisvállalkozóink megítélésében, melyre Királyhegyi Pál kabarészerző, mikor a fronton egy kisebb fegyelmi vétség következményeként őrmestere felpofozta, mire ő kijelentette: "Most ment el a kedvem az egésztől."

Jól emlékszem például a Nagy Magyar Dinnyetermelő esetére. A CBA kinyomtatott katalógusai már 79 forintért kínálták a dinnye kilóját, mire a Nagy Magyar Dinnyetermelő elkezdett akciózni, dinnyéket hajigáltak a multik parkolóiban, melynek következtében kartellszerűen 99 forintra emelték a dinnye árát, mert az magyar. Az agrárkormányzat támogatta a folyamatot, ennek eredményeként a nyilvánvaló kartell kivizsgálásában a Gazdasági Versenyhivatalt megalázták, később pedig törvény módosítással meg is akadályozták. Aztán a szezon lecsengésével megjelentek olyan hírek, mely szerint a Nagy Magyar Dinnyetermelő stikában több tonna olcsó macedón és még ki tudja honnan származó dinnyét hozott be az országba betegre keresve magát abból az árrésből, amelyet a felültetett magyar fogyasztóknak kellett megfizetniük a 99 forintos dinnyeárban. De az ideológia jól hangzott: vegyük a jó minőségű magyar dinnyét és ne a vacak importot.

dinnye.jpg

Néhány hete a tejtermelő Pride verte ki nálam a biztosítékot. Előrebocsátom, hogy a környékbeli CBA-ban - ahol rendes emberek dolgoznak, akik a Békemenet nevű marhaságon csak kacagnak - mindig magyar tejet és tejterméket vettem akkor is, ha a német vagy lengyel olcsóbb volt. Eddig. Most pedig azt láttam a híradásokban, hogy a Pride résztvevőit két, körülbelül 15 millió forintba kerülő, magyar zászlókba burkolózó városi terepjáróban ülő, nem túl jó arcú főnök és fia vezeti, mögöttük pedig tragacsokban a riadt szemű beosztottak. Riadtságuk oka, hogy nekik kellett földhöz vagdosniuk az állítólagosan rossz minőségű külföldi tejet, és rájuk várt a kamerák kikapcsolása utáni takarítás is. "Na, ezek elmennek a fenébe!" - gondoltam, nem fogok azért magyar tejet venni, hogy hízlaljam a Pride-szervezők számláját, míg a beosztottaikhoz ebből semmi sem csorog le; tizenöt éves autóik legalábbis erről árulkodtak. Tisztelt magyar tejtermelők, az én bizalmammal visszaéltek a SUV-magyarok, ezért engem elveszítettek, ezután piaci alapon fogok tejterméket vásárolni.

A lépfene ügy pedig a magyarkodó gazdaságpolitika látványos csődje. Nem a gonosz multi, hanem a nagyszerű magyar vállalkozók fertőztek meg egy csomó embert pontosan tudva, hogy mit csinálnak. Okosba levágták a fertőzött marhákat, okosba átvették a fertőzött húst, melyet okosba megfőzött/sütött - nomen est omen - a Nemzeti Étterem a magyar embereknek. Hadd zabálják a fertőzött húst a jó magyarok, legalább dolgozik a májuk, azért teremtette azt a Jóisten, nem igaz? Mindenki jól járt, a betegek meg kit érdekelnek? A tápláléklánc végén valami ügyvéd szokás szerint folyamatosan hazudozik védencei ártatlanságát bizonygatva. Tipikus magyar történet. A kormányzati szervek pedig ahelyett, hogy talpig vasba verték volna ezeket a bűnözőket - a személyiségi jogaikkal együtt (lásd: magyarbűnözés) - mentegetik őket, pont úgy hazudozva, mint harminc évvel előtti elődeik a csernobili következményekről.

Nem ilyen szintű probléma, de a lényegét tekintve egy tőről fakad a termelői piacokon egyre szaporodó visszaélések köre, melyet csak az avatott szeműek vesznek észre. A sokak által kedvelt káptalantóti piacra nagyjából megalakulása óta járunk évente 6-7 alkalommal. A kezdeményezés zseniális, a hangulat nagyszerű. Néhány éve viszont sok "őstermelő" árul olyan szappant, amelyet a Lushban kapni, elszaporodtak a lomisok, és a népi rittyentőben árult gagyi. Helybeli cimborák felvilágosítanak, hogy a "házi füstölésű" sajt valóban házi füstölésen ment keresztül, csak maga a sajt olcsó Lidl termék. Azóta, ha kimegyek is, óvatosságból alig veszek valamit. Megéri tönkretenni ezt a jó kezdeményezést?

A tanyafejlesztési program nagy nyertese a tanyasi élet központja, Budapest ötödik kerülete, a Belváros. A rossz vicc ideológiája a termelői piac fejlesztése volt főként a Hold utcai piacra fókuszálva. Többször inspiciáltam ott önszorgalomból a valóság megismerése érdekében. Katasztrófa. A Hold utcai piac üres, pótcselekvésként péntek délelőtt van kitelepülés a Szabadság térre, ahol a vásárlók csak lézengenek, a megszállási emlékmű elleni tüntetők pedig nem igazán jelentik a magyar kézműves termékek felvevő piacát. Hét közben a piacon olyan ősi kézműves termékeket árulnak mint az aszalt kanadai áfonya. Az "őstermelő" árust elnézve a kanadai áfonyát kitoloncolása előtt hozhatta magával, de hogy személyesen ő aszalta volna, erősen véleményes.

A 2010 előtti világ hol lappangó, hol kifejezett gyűlöletét a magyar termékek iránt utáltam nagyon. Örömmel vettem, hogy változás állt be e téren, és sok jó kezdeményezés támogatást kap. Aztán mi lett belőle? Magyarságra való hivatkozással visszaélések sora, ügyeskedők, a támogatások lenyúlóinak piaca.

Most kérem nincs kire hivatkozni, nincsenek gonosz multik, azok már elmentek vagy csomagolnak, esetleg ők is felülve a magyar áruk támogatásának szelére, változtattak. Most csak egymást csaphatjuk be, és jó magyar szokás szerint meg is tesszük, de ebből nekem borzasztóan elegem van.

http://elegemvan.blog.hu/2014/08/13/elegem_van_a_nagy_magyar_kisvallalkozokbol?ut m_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook_share&utm_campaign=blhshare
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb tartomány szakad le Olaszországról
  2014-08-16 21:55:16, szombat
 
  Újabb tartomány szakad le Olaszországról
2014.08.16 16:38

Az olasz Res Publica Furlane civil szervezet népszavazást szervez Olaszország észak-keleti tartománya, Friuli függetlenedésének megszavazására. Az októberre szervezett referendumot a Veneto tartományban rendezett online népszavazás mintájára valósítanák meg, végeredményként pedig egy alternatív parlamentet választanak meg a Rómától függetlenedő Friuli Köztársaságnak.

A referendumot népszerűsítő egyik szervező, Adriano Biason több helyi médiának is interjút adott, az Európai Unió azonban úgy tűnik, újabb médiacsendet tart ezügyben, ahogy a Veneto régióba történtek kapcsán is tette. A szervező elmondása szerint folyamatban van a szavazás lebonyolításához szükséges bázis kiépítése, sorban jelentkeznek a független Friuli Köztársaságot támogató vállalatok, aki anyagi támogatást biztosítanak a referendum lebonyolításához. Elmondása szerint a szavazásra használt online platform már készen áll, de azt októberig nem teszik hozzáférhetővé a nyilvánosság számára.

A szervező szerint a referendum október elsejétől fog tartani, és október 31-ig a válaszadóknak több kérdésben kell majd véleményt nyilvánítaniuk. Végül egy alternatív kormányt állítanak fel közvetlen népszavazással, ami a függetlenséget támogató vállalatokkal le tudja bonyolítani a Rómától elszakadást.

Adriano elmondása szerint jelenleg folyamatban van egy eszközrendszer kiépítése, amivel a szervezési nehézségek ellenére is 2% alá tudják szorítani a leadott érvénytelen szavazatok számát. Róma nem támogatja a referendum megtartását, ezért van szükség magánvállalatok bevonására és a népszavazás online szervezésére - a hatóságok így nem tudják fizikai agresszióval megakadályozni, hogy az emberek leadják a szavazataikat. A referendum megvalósításához a régió minden választásra jogosult lakosa egy személyre szabott kódot fog kapni, amivel leadhatja szavazatát az e célra létrehozott online szavazófelületen.

A Friuliai Front függetenségi mozgalmat jelenleg az Olaszország északi régióinak függetlenedését népszerűsítő Északi Front országos párt támogatja. A párt korábban már segített egy másik népszavazás megszervezésében is. Idén március 23-án a Veneto tartomány mintegy 3,8 millió lakosa vett részt egy ehhez hasonló online referendumon, amin 89%-os többséggel megszavazták a Rómától függetlenedést és a független Velencei Köztársaság kikiáltását. A referendumon arról is megkérdezték a szavazókat, hogy továbbra is akarnak-e az Európai Unió és a NATO tagja maradni, ahol a válaszadók közel fele az Európai Unió és NATO elhagyása mellett döntött. Az európai média teljes médiacsenddel rendezte le a sikeres referendumot. A venetoi népszavazást nem hozták le a hírekben, majd a referendum lebonyolítását követően a hatóságok őrizetbe vették a függetlenségi mozgalom 24 szervezőjét, akik azóta is börtönben ülnek.

A Friuliban tartott népszavazáson a választók szintén szavazhatnak az Európai Unióból és NATO-ból való kilépésről, ezért az európai média ezt a referendumot is elhallgatja. Az Európai Unióban az embereknek nincs demokratikus módon lehetősége arra, hogy kinyilvánítsák véleményüket az EU-tagságról. Hazánk szintén egy olyan választási törvénnyel csatlakozott az Európai Unióhoz, ami szerint elég a választásra jogosultak 25%-ának megjelenése a népszavazáson. Magyarország EU-csatlakozása előtt a szavazók kevesebb mint 50%-a jelent meg a népszavazáson, a politikusok ennek elenére behúzták hazánkat a nyugati hatalmi tömbbe.


http://www.hidfo.net/2014/08/16/ujabb-tartomany-szakad-le-olaszorszagrol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tucatjával állnak át az ukrán katonák az oroszokhoz
  2014-08-16 20:59:24, szombat
 
  Tucatjával állnak át az ukrán katonák az oroszokhoz
2014. augusztus 16. 16:49
Hunhír.info

Szombat reggel 17 ukrán katona önként letette a fegyvert, miután átlépték az ukrán-orosz határt - közölte az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat, hozzátéve, hogy a katonákat megetették, és biztonságban vannak.

Nem ez az első eset a kelet-ukrajnai harcok során, hogy ukrán katonák átálltak az oroszokhoz. Az Russia Today orosz hírcsatorna beszámolója szerint augusztus elején 438-an tették le a fegyvert és menekültek Oroszországba, miután az ukrán milícia bekerítette őket.

Ukrajnában jelenleg 480 dezertőr és parancsmegtagadó ellen folyik eljárás a déli régió bíróságának tájékoztatása szerint.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=77619
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A háttérhatalom az internetes teret is gyarmatosította
  2014-08-16 20:42:50, szombat
 
  A háttérhatalom az internetes teret is gyarmatosította
2014. augusztus 16. 14:52
Hunhír.info


Az amerikai NSA által vezetett öt nagy nyugati titkosszolgálati tömörülés, a "Five Eyes" hacker-módszereket alkalmaz számítógépek tömeges feltörésére az interneten - írja az IT-biztonsági témákkal foglalkozó német Heise Online szakportál cikkére hivatkozva a dpa hírügynökség. A Heise Online írása egy amerikai, brit és kanadai titkosszolgálati dokumentumok alapján készült tanulmányra hivatkozik.

Az NSA által vezetett brit (GCHQ), kanadai, ausztrál és új-zélandi titkosszolgálatok által alkalmazott eszköz, az "Hacienda" - hasonlóan a cyber-bűnözők által alkalmazott módszerekhez - sérülékeny behatolási pontok után kutat az interneten és eltakarít maga után minden nyomot. A feltört és megfertőzött számítógépeket aztán saját tevékenységük álcázására veszik igénybe a szervezetek: arra, hogy ne lehessen felderíteni későbbi célzott támadásaik eredetét.

A Heise Online írása egy amerikai, brit és kanadai titkosszolgálati dokumentumok alapján készült tanulmányra hivatkozik. Az említett tanulmány szerzői, Laura Poitras és Jacob Appelbaum korábban Edward Snowden által szolgáltatott dokumentumok kiértékelésével is foglalkoztak. A Heise cikke nem említi, hogy az Hacienda-tanulmány alapjául szolgáló dokumentumok kapcsolatban állnak-e Snowdennel.

A tanulmányból nem derül ki, hogy a kémszervezetek mekkora számban fertőztek meg számítógépeket az említett módszerrel, ám több tényező is arra utal, hogy nagy számról lehet szó.

"Korábban nem voltak arra vonatkozó bizonyítékok, hogy titkosszolgálatok tömegesen törtek volna fel számítógépeket világszerte" - mutatott rá a Heise Online főszerkesztő helyettese. Ilyen módszerekhez eddig csak a cyber-bűnözők folyamodtak, és ez a gyakorlat már "felér az internetes tér gyarmatosításával" - fogalmazott.

A Heise Online cikkének szerzői, elismert német informatikai szakemberek adatlekérdezési szabvány kidolgozását javasolják.

Mivel dolgozik a magyar titkosszolgálat?

Nemrég az Index arról írt: a magyar titkosszolgálat kiterjedt levelezést folytatott a Gamma nevű cég supportjával a FinFisher/FinSpy megfigyelőprogrammal kapcsolatban. A kormányzatoknak szánt kémprogram egyebek mellett képes a Skype és más VOIP-programok teljes megfigyelésére; valós időben figyelhető meg vele bárki webkamerán és mikrofonon keresztül; képes kinyerni a fájlokat a merevlemezről vagy épp megfigyelni a billentyűleütéseket; alkalmas wifi-hálózatok feltörésére, levelek, üzenetek, felhasználónevek, jelszavak megszerzésére.

Hunhír.info - mti

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=77617
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Baj lesz, nagy baj a földgáz szállítással!
  2014-08-16 19:34:46, szombat
 
  Forgó Irén
Békéscsaba ·

Baj lesz, nagy baj a földgáz szállítással!
2014. augusztus 16-

Soha nem fizetett Ukrajna az orosz gázért, ez az igazi probléma! Az oligarchák,vagyis az ottani maffiózók lenyúltak mindent. Megállapodott írásban egymással Ukrajna és Oroszország minden feltételben a továbbiakra, de ezt a megállapodást amerikai utasításra és EU-s asszisztálással felrúgták.

A 47 milliós országot tönkretették az adóelkerülő oligarchák, akárcsak Magyarországot és sok más volt szocialista országot.

Az Ukrajnán átvezető gázvezetékeket azok az országok építették, akik igénybe veszik a gázszállítást, és FIZETNEK IS érte elég sokat! A magyar munkások Tengiz és Orenburg nevű városok környékén dolgoztak a vezetéképítésen. Sajnos hazatértük után elég sokan meghaltak rákba. Most meg az ukrajnai oligarchák ki akarják fizettetni is a vezeték árát? Vagy bérleti díjat akarnak szedni, amiért rajtuk keresztül jön a vezeték. Ez már Amerika!

Egy Facés társunk írja:
A nyugati országok által szervezett fegyveres puccsal hatalomra juttatott kijevi kormány megszavazta, hogy az Európai Unió és az Egyesült Államok részére értékesítik az ország gázvezeték-hálózatát.... azaz a cionisták lenyúlják Ukrajna legértékesebb részét... hacsak... nem lép közbe még időben valaki-

Felszólították az ukrán lakosságot, hogy aki csak teheti, halmozzon fel tüzelőfát és/vagy szenet a teljes fűtési szezonra, mert a gáztranzit-rendszer "reformjának" megkezdése azt jelenti, hogy minden remény elszállt a téli fűtés állami gázellátással megoldására.

Az ukrán államnak ki kellene végre fizetni az oroszoknak a cirka 25 év óta ki nem fizetett gázszámláit, és nem lenne semmi probléma! Arra azonban nincs esély, mert valószínűleg az IMF-hitelt is ellopták már az ukrán oligarchák!

Magyarország hosszú távú gázszállítási szerződése jövőre lejár. Amennyiben az ukránok bérleti díjat számolnak rá a gázszállításra, akkor kezdődik csak az igazi rezsiharc!
A Fidesz abban reménykedhet, hogy a magyar választópolgároknak mire ez a tény tudomására jut, már túl leszünk az önkormányzati választáson, és ölükbe hull végképp az ország országos és helyi hatalommal együtt! Ha jól sáfárkodna a hatalommal, bánná az ördög! De sajnos tovább dübörög a haverok, a mutyi, a hanta! Soha ennyi naplopó még nem volt a kormányban államtitkári és államtitkár-helyettesi beosztásban mint napjainkban. A Fideszes potentát egymillió forint alatt nem kereshet! Az értékteremtő munkát végző minimálbéres a multik gyáraiban meg 100 ezer forint felett nem kap!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ne dőlj be újra!
  2014-08-16 19:30:10, szombat
 
  Ne dőlj be újra!
2014. augusztus 11. - 21:14




Ipari és lakossági ingatlancsapdák
Vége a válságnak? Fellendülőben az ipari ingatlanpiac és mindenféle ingatlanpiac - harsogják! Számos negatív év után újra sikeres félévet zárt az ipari és lakossági ingatlanok piaca - mondják a magyar elemzők, miután az elmúlt hat hónapban több mint 2 százalékponttal csökkent az üresedési ráta. Ez rekord szintű bérbeadási volument jelent, ráadásul már nem csak a szerződéshosszabbítások uralják a keresletet. Az alacsony fejlesztési aktivitás és a stabil nettó bérbeadási szint mellett pedig a piaci trendek további javulása várható.

Mégis az ingatlangazdálkodási szolgáltatásokat nyújtó Reiwag AG - amely Európában növekedéséről vált ismerté -, azonban Magyarországon Viktor Wagner, a cég vezetője visszavonulót fújt. Az itteni, az utóbbi években egyre romló teljesítményt nyújtó kft. már végelszámolási eljárás alatt áll.

"Vissza kell vonulnunk Magyarországról, mivel nem látjuk olyannak helyzetünket, hogy legálisan pénzt tudjunk ott keresni" - nyilatkozta a létesítménygazdálkodással és hulladékgazdálkodással foglalkozó Reiwag GmbH vezetője a Wirtschaftsblatt címú lap online változatában. A problémát az jelenti számukra, hogy Magyarországon még mindig a szürkegazdaság az uralkodó. Viktor Wagner szerint az itteni piacon vannak olyan versenytársaik, akik alkalmazottaik mintegy 70-80%-át kénytelenek feketén foglalkoztatni. A társaság vezetése mintegy nyolc évnyi magyarországi jelenlét után döntött arról, hogy kivonul a piacról, ahol volt, hogy mintegy 600 embert foglalkoztattak.

A Reiwag Kft. - amelybe korábban beolvadt az épülettakarítással foglalkozó Reiwag Facility Services Kft. - a Céginfo.hu adatai szerint ez év január 1-jétől végelszámolás alatt áll, immár alkalmazott nélkül - emlékeztet a napi.hu. A Reiwag GmbH tulajdonában álló társaság tavaly 488,4 millió forint nettó árbevétel mellett 61,6 millió forint adózás előtti eredményt ért el. A cég számai az elmúlt években folyamatosan romlottak; 2010-ben még közel 1,2 milliárd forint forgalmat produkált, ami 54 milliós nyereséggel párosult. Időközben a saját tőke is elolvadt, a 2010-es 268,5 millió forintról 2014-re 111,5 millióra.

Arról nem is beszélve, hogy a még meglévő magyar vállalkozásokat - csak, hogy egyáltalán életben maradjanak, illetve, hogy újabb csődjelölteket produkáljanak a gazdasági pillanatnak - újabb hitelcsapdába csalják hamis optimista jellegű hangulat-statisztikákra hívatkozva. Most meg önfeledten dobták köztudatba a 2014-es optimista hitelfelvételeket lakossági ingatlanok vásárlására ösztönzőleg! Ébredj, Magyar!

Akkor hol itt az igazság?

http://www.jovonk.info/2014/08/11/ne-dolj-be-ujra
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aberráltak tízezrei lepték el a cseh fővárost - a rendbontás
  2014-08-16 18:44:08, szombat
 
  2014-08-16. 18:07
Aberráltak tízezrei lepték el a cseh fővárost - a rendbontás ellen fellépőket őrizetbe vették

Mintegy húszezren vettek részt szombat délután Prágában a ferdehajlamúak felvonulásán, amely a cseh fővárosban most záruló "szexuális kisebbségek" hetének - a Prague Pride 2014-nek - a "csúcspontja" volt.
A homoszexuálisok és a devianciát támogatók délben a cseh főváros központjában, a Vencel téren gyűltek össze, ahonnan színes menetben a Letná parkba vonultak, ahol vasárnap reggelig zenei koncertek lesznek. A néhány órás provokációt karneváli hangulat, színes, kosztümös öltözetek, sok zene, tánc, több tucatnyi szivárványos zászló jellemezte. A menet elején Vlagyimir Putyin orosz államfő karikatúráját vitték, annak kifejezésére, hogy támogatják az oroszországi homoszexuálisok küzdelmét (többlet)jogaikért.
Rendőrségi becslés szerint a felvonuláson mintegy 15 ezren vettek részt, míg a szervezők azt állítják, hogy a résztvevők legalább 20 ezren voltak. Prága belvárosában a felvonulás miatt több mint három órán át korlátozták a közlekedést.
A felvonulás kezdete előtt a Vencel téren néhány tucatnyi fiatal kereszténydemokrata és konzervatív tüntetett a betegek rendezvénye ellen. A rendőrség nyolc normálisan gondolkodót őrizetbe vett, mert - nagyon helyesen - a homoszexuálisok rendzavarásának megakadályozására készültek. Nagyobb ellenállásra sajnos késő délutánig nem került sor.
A Prague Pride fesztivált az idén immár negyedik alkalommal tartották meg a cseh fővárosban. A szégyent fokozza, hogy a rendezvény felett - annak történetében első ízben - Jirí Dienstbier cseh emberi jogi miniszter vállalt védnökséget. A provokáció rendezvényei az idén elsősorban a kelet-európai ferdehajlamúak "jogainak megsértésére" kívánták felhívni a figyelmet.
A buzipropaganda rendezvényein a héten több mint 65 ezer ember vett részt. A szabadelvű csőcselék majdnem fele külföldről érkezett Prágába.
(MTI nyomán)

https://kuruc.info/r/4/131785/

Magyari Beáta ·
Milyen jogokért tüntetnek ezek az aberráltak? Nem szolgálják ki őket a közértben, vagy nem járhatnak iskolába, nem kapnak állást????? Vegyék végre tudomásul azok, akik ezeket a felvonulásokat engedélyezik, hogy ez kizárólag a többségi társadalom tűrésképességének a provokációja!!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kivándorlás az elmúlt négy évben jobban teljesít, eszük ág
  2014-08-16 17:58:30, szombat
 
  Nemzeti Hét

A kivándorlás az elmúlt négy évben jobban teljesít, eszük ágában sincs hazajönni a magyaroknak Nagy-Britanniából.

Leginkább gazdasági okokból költöznek a magyarok Nagy-Britanniába, és a kivándorlás az elmúlt négy évben gyorsult fel - derült ki az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont .

Kisebbségkutató Intézetének felméréséből. A több mint ötezer fő megkérdezésén alapuló, nem reprezentatív kutatás szerint szinte mindegyikük jobbnak értékeli jelenlegi helyzetét, mint amilyen Magyarországon volt, és a hazatérést is csak kevesen fontolgatják közülük. Az elmúlt évtized adatai azt mutatják, hogy 2012-ben érkezhetett a legtöbb magyar a szigetországba.
A kérdőívre válaszolók valamivel több mint fele, 53 százaléka felsőfokú vagy posztgraduális végzettségű. Csupán egy százalékuk végzett nyolc általánost vagy kevesebbet, a többiek középfokú végzettségűek. Az MTA kutatása szerint a Nagy-Britanniába irányuló migráció vélhetően a németországinál vagy ausztriainál nagyobb arányban érinti a magasan képzett lakosságot.

A megkérdezettek döntő többsége, majdnem négyötöde dolgozni ment a britekhez. Vannak köztük olyanok, akik konkrét munkaajánlatra érkeztek, és olyanok is, akik csak a kiutazásuk után kezdtek el munkát keresni. A megkérdezettek egytizede párját, házas- vagy élettársát követve érkezett, a többiek vagy tanulni (7,2 százalék) vagy konkrét cél nélkül, ,,szerencsét próbálni" (5,1 százalék) mentek.
A migrációs döntések ritkán vezethetők vissza egyetlen tényezőre, általában okok és célok bonyolult szövevényében alakul ki az elhatározás - írja az MTA tanulmánya. A válaszadók mintegy 60 százaléka a magasabb életszínvonal, az itthoni rossz hazai gazdasági helyzet és a jobb munkalehetőség reményében ment Nagy-Britanniába. A politikai helyzetet a kivándorlók majdnem fele jelölte meg, a szakmai fejlődés reménye csak ezt követően jelenik meg a migrációs okok között.
Nagy-Britanniában jelentősen változott a munkaerő-piaci helyzetük: jóval aktívabbak, jelenleg csupán egytizedüknek nincs teljes vagy részmunkaidős állása, ők jellemzően tanulnak, kisebb részt alkalmi munkákat végeznek. A válaszadók többsége nem a Magyarországon abbahagyott munkáját folytatta.
A remélt magasabb életszínvonal miatt inkább a nők, a felsőfokú végzettséggel nem rendelkezők, a rövidebb ideje kint élők és a hazatérni nem szándékozók mentek Nagy-Britanniába. A rossz magyarországi gazdasági helyzet miatt a felsőfokú végzettséggel nem rendelkezők, a rövidebb ideje kint élők és a hazatérni nem szándékozók költöztek ki nagyobb valószínűséggel.
A kivándorlók elsöprő többsége elégedett jelenlegi helyzetével, különösen, ha a korábbi, magyarországi körülményekkel hasonlítja össze. Alig több mint tizedük érzi úgy, hogy helyzete nem javult vagy rosszabbodott, amióta Nagy-Britanniában él. Ezzel összhangban az sem meglepő az MTA szerint, hogy a megkérdezettek többsége nem tervezi a közeljövőben a visszatérést Magyarországra. Közel háromnegyedük soha vagy a következő öt évben biztosan nem térne vissza. Egyötödük néhány év múlva hazatérne, és alig vannak olyanok, mintegy 6 százaléknyian, akik egy éven belül visszatérnének Magyarországra. Az utóbbi időben Nagy-Britannia komoly lépéseket tesz, hogy korlátozza a kelet-európai (főleg a szociális) bevándorlást, példáját Németország is követni fogja.
(VG Online)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Romániában tisztább a választás, mint Budapesten
  2014-08-16 17:57:51, szombat
 
 
Romániában tisztább a választás, mint Budapesten
magyarip


augusztus 15., péntek 6:32


A Demokrácia és Dilemma Intézet (DeDi) szerint a baloldal elszalasztja az esélyt, hogy Budapesten győzni tudjon az önkormányzati választáson.
Ez azonban már nem csupán az ellenzék csődje miatt van.
A Fidesz az aktuális politikai helyzet szerint módosítgatja a választás szabályait, lehetetlen helyzetbe kényszerítve őket.
Ez az önkény rossz a demokráciának, a fékek még Romániában is jobban működnek.

Egy kicsit megint közelebb jutott a DK, az Együtt-PM és az MSZP a megegyezéshez, a fővárosi jelöltállítás tekintetében. Erről szerda délután számoltak be egymástól függetlenül, ám hasonló optimizmussal az érintett pártok tárgyalói. Hétfőn járt le egyébként a határidő, amit adtak maguknak. Úgy volt, hogy ha addig nem sikerül megegyezni, akkor nem is lesz megegyezés.
Öt éve szét vannak esve

2009 tavaszán volt az a fura helyzet, hogy Gyurcsány Ferenc lemondása után ment a vita az MSZP és az SZDSZ között, hogy ki legyen az új miniszterelnök, vagy esetleg előre hozott választás jöjjön. Akkor is volt olyan, hogy az SZDSZ akkori elnöke (Fodor Gábor) kitűzött egy határidőt (hétfőn csütörtököt mondott), hogy meddig kell megegyezni, és ha addig nem megy, hát legyenek inkább választások. Vasárnap este sem volt még megegyezés, de előre hozott választás sem lett. Hasonlóan ment a maguknak adott végső határidő tologatása akkor is.

Az akkori és a mostani szerencsétlenkedés között az a legfontosabb különbség, hogy 2009-ben az ország első emberének kiválasztása nem ment, most pedig három vagy négy önkormányzati képviselőjelölt kiválasztása okozza a galibát.

Kevesebb mint két hónap van hátra az önkormányzati választásig. A Fidesz hatalmas előnnyel megnyert már két választást az idén, sőt a 2009-es EP-választás óta már öt választást nyert meg hatalmas fölénnyel.

Budapesten az országos átlagnál kevésbé népszerű a Fidesz, egy itteni ellenzéki győzelem lenne az egyetlen esély, hogy bizonyítani tudják, hogy rajta vannak még a politikai térképen. Öt év folyamatos kudarc után részeredményt lehetne felmutatni. Ehhez képest még mindig nem világos, hogy egyáltalán kik és milyen felállásban indulnak, és így fel sem merül, hogy keltsék a hangulatot, próbáljanak tenni valamit a választók meggyőzéséért, megmutassák, hogy képesek lehetnek valamire.

Pedig a Fidesz az áprilisi győzelme óta kicsit szétesettnek tűnik: nagyon lassan szerveződött meg az új kormányzati struktúra, konfliktusok terhelik az új leosztást, külföldről éles kritikák jönnek megint, lehetne fogást találni. De nem is keresnek fogást, elment ez a nyár a belső vitákkal inkább.

Bár sok dolog megváltozott 2009 márciusa óta, a viaskodó tehetetlenkedés megmaradt a magyar baloldal legfontosabb sajátosságának. Az oldal újjászervezése továbbra is várat magára.
De itt már rendszerszintű baj van

A magyarországi egypártrendszer legújabb változatának kialakulása nem csupán a baloldal organikus sorvadásának az eredménye.

A Demokrácia és Dilemma Intézet (DeDi) 2012 ősze óta azt szajkózza, hogy az oldal csak akkor rendezheti sorait, ha előtte demokratikus módon (vagyis választásokon) megvívják saját csatáikat. Ám a körülmények egyre kevesebb esélyt adnak erre. A magyar választási rendszer egyre kevésbé demokratikus. Úgy nem lehet normálisan versenyezni, ha a szabályokat az egyik oldal a maga igénye szerint alakítja.

Botrányos, felháborító volt a fővárosi választási törvény nyári módosítása, nagyon fontos jele annak, hogy a magyar demokráciával most már komoly, rendszerszintű baj van.

Már tavasszal sem volt tiszta a helyzet

A folyamat nem most kezdődött. Az EBESZ júliusi jelentése az áprilisi parlamenti választásról szomorú olvasmány. Egyértelműen arra jutottak a szervezet megfigyelői, hogy az új választási törvény hatása negatív volt, kifejezetten a Fidesz aktuális érdekei szerint készült.

Lehetett akkor még bizonyos mentő körülményeket találni: a választókerületi határok átrajzolása az Alkotmánybíróság által is előírt, szinte kötelező feladata volt a parlamentnek, hiszen a népesség változása miatt túl sokan laktak az egyikben, és túl kevesen a másikban. Illetve az új szabályokat már 2013-ban kihirdették, és ugyan ez sem volt elegáns, de mégsem az utolsó pillanatban kellett elkezdeni alkalmazkodni hozzájuk.

Az persze világos volt, hogy az egyfordulós rendszer bevezetése, az egyéni mandátumok arányának növelése, a jelöltállítás csalásokra alkalmat adó módosítása, a határon túliak kedvezményei a külföldön élő magyarországiakhoz képest mind a Fidesz simább győzelme érdekében születtek. Ahogy az új választókerületi határok meghúzásának módja, vagy éppen az egyéni győztesek után járó töredékszavazatok beszámítása is.

Egy-egy kisebb módosítás talán még bele is férhet abba, hogy többségben lévők írhatják a szabályokat, nyilván maguk felé húz a kezük. Mindezek együtt azonban már bőven átléptek az elfogadható stikliken. A rendszer eleve meghatározta, hogy ha a másik oldal győzelemre megy, akkor kénytelen összefogni. A csapda sikerült, az ellenzék belesétált, több mint egy évig egymással veszekedtek, szétestek, semmire se jutottak.
A mostani helyzet súlyosabb

Konkrét politikai jelentőségében sokkal kisebb súlya van annak, hogy a Fővárosi Közgyűlésben ezentúl nem pártlistáról, hanem a kerületi polgármester-választásból képződnek mandátumok. Hiszen sokkal gyengébb, és az országnak csak egy részét érintő intézményről van szó.

Azonban az, hogy 2014. július 31. óta van csak hatályban az erről szóló törvény, és október 12-én lesz a választás, az egészen elképesztő. Innen nézve egyáltalán nem csak a baloldal idiotizmusa, hogy augusztus 15-én még mindig nem egyértelmű, hogy kiket és milyen szövetségi rendszerben indítanak. Tavasszal még pártlistás szavazásra számíthattak, improvizálniuk kellett.

És a törvény tartalma is egészen bizarr, például a 23. kerületiek szavazata hatszor többet ér általa, mint a 11. kerületben lakóké, holott az országgyűlési kerülethatárokat már kétszeres különbség miatt is át kellett rajzolni (itt arról van szó, hogy hány ember küldhet egy képviselőt, a különbségek ebből adódnak).

Az Alkotmánybíróságon ugyan átment a rendszer, de az ítéletben olvasható különvélemények azt bizonyítják, hogy nagyon alapos érvek szólnak amellett, hogy ez a törvény a szabad és egyenlő választás elvét súlyosan sérti. Paczolay Péter, az AB elnöke egyenesen arról írt, hogy társai nem kizárólag szakmai szempontok alapján döntöttek.

Az utolsó pillanatban hatályba lépett új rendszer (az országgyűlésihez hasonlóan) arra kényszeríti a baloldali ellenzéket, hogy összefogjon, bár tavasszal arra jutottak, hogy ez nem jó irány számukra.

A megyei közgyűlésekben, ahol a Fidesz győzelme simábbnak tűnik mint a fővárosiban, maradhatott a pártlistás szavazás. Csak ott módosítottak, ahol felmerült a Fideszben, hogy talán veszthet.

Ilyen szinten az aktuális helyzethez igazítani egy választási szabályt, a teljes ellenzék tiltakozása ellenére (ideértve a Jobbik és az LMP tiltakozását is) nemcsak nem elegáns, hanem kifejezetten sérti a demokráciát.

Általában tesz rosszat a magyar demokráciának, hogy a választási rendszert a kormánypárt napi igényei szerint toldozgatják. Ez az egész választás komolyságát veszi el. Nem az a baj, hogy a baloldal képtelen kitalálni és megszervezni magát, ez az ő problémájuk, nem az egész országé. Hanem az a baj, hogy ha próbálkoznak valamivel, akkor a terv ellehetetlenítése érdekében megváltoztatja a másik oldal a választási törvényt.

Az is aggasztó, hogy maradt a lehetőség, hogy egy választópolgár több jelölt indulását is támogathassa aláírásával, de az aláírások hitelességét ezután se lehet ellenőriztetni. Holott a parlamenti választásokkor kiderült, hogy ez így választási csalások sorozatához vezetett. A Nemzeti Választási Iroda vezetője az idei első parlamenti ülésen kifejezetten kérte a képviselőket, hogy ezen módosítsanak, ám hiába.
Bezzeg a demokratikus Romániában

Ennél Romániában is fejlettebb a demokrácia. Ott az aktuális kormánypárt 2012 nyarán népszavazást írt ki a köztársasági elnök leváltásáért. A népszavazás a román törvények szerint akkor lett volna érvényes, ha a választók több mint fele részt vett volna rajta.

Azonban a román kormánypárt közvetlenül a választás előtt el akarta törölni a részvételi küszöböt, mert úgy vélték, hogy az új szabály számukra biztosabb győzelmet jelentene.

Végül azonban az ellenzék és a külföldi szervezetek éles tiltakozása után (a Fidesz is a tiltakozók között volt) elálltak ettől.

A részvétel 46 százalék feletti volt, és csak 11 százalék szavazott az elnök maradására. Majdnem sikerült leváltani az elnököt, és a választók elsöprő többsége egyértelműen a kormány mellé állt. Csakhogy hiányzott az érvényességhez néhány szavazat.

Erre a román belügyminisztérium olyan választási névjegyzéket állított össze a részvétel kiszámolásához, amiből kihagyták a külföldön élő román állampolgárokat, hogy mégis meglegyen az 50%-os részvétel. A román alkotmánybíróság azonban ezt nem fogadta el, és érvénytelenítették a szavazást.

Ott is próbáltak trükközni és kavarni az utolsó utáni percig, de mégis működtek a fékek, egymás után kétszer is. Magyarországon már nem működnek.



http://444.hu/2014/08/15/romaniaban-tisztabb-a-valasztas-mint-budapesten/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért ideges Obama?
  2014-08-16 16:12:13, szombat
 
  Andrej Ivanov
Ma, 15:58
Miért ideges Obama?


© Fotó: AP/Jacquelyn Martin

Már megszokottá vált, hogy Barack Obamát úgy látjuk, hogy Oroszországot és Vlgyimir Putyint kritizálja az Amerika szempontjából nem megfelelő politikáért Ukrajnával szemben és azokért a nehézségekért, amelyekkel az oroszok szembesülnek a nyugati szankciók szigorítása miatt. Az is megszokottá vált már, hogy Obama meglehetősen ideges, amikor ezeket mondja. De vajon miért?

Oroszországgal konfrontációra lépve az ukrán válsággal kapcsolatban, amelyet egyébként nem Oroszország, hanem a Nyugat kezdeményezett, Obama és szövetségesei komoly problémákkal találták szemben magukat. Elég, ha csak a malajziai Boeing esetét vesszük. Washington és Brüsszel bizonyítékok nélkül vádolták meg Oroszországot és az általuk állítólag támogatott kelet ukrajnai szeparatistákat. Ezután pedig bejelentették, hogy a bűnösöknek felelniük kell, így szankciókat vezettek be. Ugyanakkor bizonyítékok arra nézve, hogy a Boeinget a szakadárok lőtték volna le, nincsenek. Az viszont, hogy a repülőgépet egy ukrán Szu-25-ös semmisítette meg, figyelembe véve a Boeingen lévő sérülések jellegét, nagyon is lehetséges. Amennyiben a vizsgálatok során bebizonyosodik az ukrán hadsereg hibája, akkor Washington és Brüsszel nagyon kellemetlen helyzetbe kerülnek. A saját felhívásuk alapján ugyanis bíróság elé kell állítani a valódi felelősöket, azaz az ukrán vezetést. Hogyan is várhatnánk el, hogy Obama ne idegeskedjen ebben a helyzetben?

A helyzet semmivel sem jobb a szankciókkal kapcsolatban sem. Obama úgy tűnik, már tudja, hogy Oroszországban a szankciók nem váltottak ki pánikot, vagy az elit összeomlását. Az emberek nem követelik Putyintól, hogy változtassa meg a döntését Ukrajnával vagy a Krímmel kapcsolatosan. Az általános hangulatot így lehetne jellemezni: köszönet a Nyugatnak a szankciókért, amelyek végre rákényszerítenek minket, hogy megoldjuk a saját problémáinkat a korrupcióval és az energetikai szektortól való függéssel kapcsolatban. A lakosság legjobban a nyugati országokkal szemben bevezetett korlátozásoknak örül: végre az orosz mezőgazdaság, amely már most képes ellátni Oroszországot, meg tudja találni az utat az orosz piacra, amelyet az elmúlt években a nyugati mezőgazdaság szinte monopolizált.

Obamát nem tölthetik el örömmel az ukrajnai események katonai jelentései sem. Kijev adatai szerint az 5 ezer ukrán katonából 3 ezer 500 eltűnt, vagyis valószínűleg meghaltak. A szakadárok kezében több tucat nehézfegyver van. A remények arra nézve, hogy a szakadárokkal könnyű lesz elbánni, szertefoszlani látszanak. De még ha Kijev a veszteségek ellenére győzni is tud, túl drága győzelem lesz ez. Kijev kezében ugyanis ott marad egy megsemmisített régió, amelynek helyreállításához milliárdokra lesz szükség, amely azonban nem áll Ukrajna rendelkezésére. Ezen kívül pedig a nép, amely gyűlöli a kormányt azért, amit a katonák az ország keleti részének lakosságával tettek. Egyébként a hírek ezekről a bűntettekről kezdenek eljutni az európai és az amerikai lakossághoz is. Ez pedig szintén lelombozhatja Obamát.
Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/2014_08_16/Miert-ideges-Obama-9388/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 457 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 558
  • e Hét: 2216
  • e Hónap: 19009
  • e Év: 151926
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.