Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Ficus sycomorus - szikomor füge
  2014-08-19 23:41:42, kedd
 
 


Ficus sycomorus - szikomor füge, szikomorfa

A gyakran tőben elágazó, 10-15 m magas, vízszintes ágú, olykor 2 m tőátmérőjű, de mindig alacsony törzsű fa könnyen megmászható. Hosszú, erős gyökerei biztosan tartják sűrű, kitűnő árnyékot adó, terebélyes koronáját..

A Szentföldön ősi, harmadkori reliktum faj. A meleg, tengerparti zónában, a Jordán-völgyben, de leginkább mély fekvésű síkságokon pl Jerikó környékén élt nagy tömegben (1Kir 10,27).

Igen hosszú életkora és az olajfáéhoz hasonló rendkívüli sarjadóképessége miatt a túlélés, a halhatatlanság jelképe. Ha a homok teljesen betemeti, vagy a szél kifújja gyökerei közül a homokot, képes igen hosszú idő után is újra hajtani.

Gyökerének szilárdsága a hit erejét jelképezi. Inkább a száraz klimát kedveli. Az Arab félszigeten és Izraelben árnyat adó faként utak mellé ültetik ősidők óta.. A Jerikóba vezető út mellett is állt néhány ilyen fa Jézus idejében Zákeus örömére.

Alsó ágai csaknem vízszintesek, messzire kinyúlnak. Alacsony törzse lefelé erősen szélesedik, hosszirányban árkolt. Hosszú életű fa, nem ritkák az ezer éves példányok. A Jerikó főtere mellett álló szikomorfa is igen idős egyed, noha pontos korát nehéz meghatározni, mert nem növeszt évgyűrűt.

Legendás fügefák
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Köszönöm Sárám :)
  2014-08-19 23:09:39, kedd
 
 

Sári mama 2014-08-19 22:41:49

Jolikám, csodálatos rózsabimbók vagytok, akik megbecsülték Isten ajándékát, a házasságot! Kívánom, hogy töltse ki szíveteket Isten szeretete továbbra is és mindörökre!

Sárád
Link
 
 
0 komment , kategória:  Blog Barátok  
Az isteni szeretet
  2014-08-19 10:02:58, kedd
 
  1 Korintusi 13

Ha képes vagyok emberek vagy angyalok nyelvén beszélni, de isteni szeretet nincs bennem, olyan leszek, mint egy zajos cintányér, vagy egy zörgő cimbalom. 2 Ha megkaptam a prófétálás ajándékát, ha ismerek minden titkos igazságot, ha minden tudás a birtokomban is van, ha olyan erős hitem van, hogy hegyeket is elmozdítok vele, de nincs bennem isteni szeretet, semmi vagyok! 3 Ha minden vagyonomat elosztom a szegények között, ha a testemet feláldozom, hogy tűzben égjen el, de isteni szeretet nincs bennem, semmit nem érek el vele.

4 Az isteni szeretet türelmes és jóságos. Ez a szeretet nem féltékeny, nem irigy, nem dicsekszik, nem büszke, 5 nem viselkedik gorombán, nem a maga hasznát keresi, nem lesz indulatos, nem tartja számon, ha valaki rosszul bánik vele, 6 nem örül az igazságtalanságnak, de együtt örül az igazsággal. 7 Az isteni szeretet mindent eltűr, mindig hisz, mindig remél, mindenben kitart.

8 Ez a szeretet soha nem fogy el. Elmúlik a prófétálás, elmúlik a nyelveken szólás, elmúlik minden tudás. 9 Mert töredékesek az ismereteink és a prófétálásunk is. 10 Amikor azonban eljön a teljesség, a töredékes feleslegessé válik.

11 Amikor gyermek voltam, úgy beszéltem és úgy gondolkodtam, mint a gyermekek. Mikor azonban felnőttem, elhagytam a gyerekes dolgokat. 12 Mi is hasonlóképpen vagyunk: most csak úgy látjuk a valóságot, mintha egy homályos tükörben szemlélnénk. De mikor eljön a teljesség, mindent szemtől-szembe és világosan fogunk látni. Most mindent csak töredékesen ismerek és értek, de akkor majd olyan tökéletesen fogok ismerni és érteni mindent, ahogyan maga Isten ismer engem.

13 Ez a három azonban mindig megmarad: a hit, a remény, és a szeretet. Ezek közül azonban az isteni szeretet a nagyobb.

Pál Apostolnak Korinthusbeliekhez írt első levele 13 rész: A szeretet himnusza
Link

"legnagyobb a szeretet"1972

 
 
1 komment , kategória:  Család  
Ne embereknek akarj tetszeni
  2014-08-19 07:30:04, kedd
 
  ,,Mert aki szégyell engem és az én beszédeimet, azt az Emberfia is szégyelleni fogja, amikor eljön a maga, az Atya és a szent angyalok dicsőségében." (Lukács 9:26, NIV fordítás)

Egy nap számot fogsz adni az életedről Isten előtt. Amikor szem előtt tartod ezt, és ha hosszú távon gondolkodsz, akkor az meg fogja változtatni azt, amit a jelenben mondasz vagy teszel, és hogy kinek akarsz a kedvében járni. Ez az embereknek való tetszés ellenszere.

Amikor hosszú távon gondolkodsz, és ha tisztában vagy azzal, hogy minden szóért, amit a mai napon kimondtál, számot fogsz adni, meg fogod kérdezni magadtól a következőt: ,, Azt akarom, hogy Isten nehezteljen rám azzal kapcsolatban, amit most mondok vagy teszek, vagy inkább ennek az embernek ne nyerjem el a tetszését azzal, amit mondok vagy teszek?"

Én tudom, milyen ez, mert nagyon sok TV-műsorban készítenek velem interjút. Ezekben a lehető legnehezebb kérdéseket teszik fel, és néhány műsorvezető szándékosan megpróbál eltántorítani attól, amit a Biblia mond.

Amikor ezekben a műsorokban részt veszek, az emberi természetem más embereknek akar tetszeni - és tudom, hogy te is ilyen vagy. Az emberi természetem kompromisszumot akart kötni, ki akar térni dolgok elől, el akar ferdíteni bizonyos dolgokat, és figyelmen kívül akarja hagyni az igazságot. Hallottam embereket, akikkel interjút készítettek a TV-ben, hogy ehhez hasonló válaszokat adtak: ,,Ezt rábízom Istenre", vagy ,,Ezt mindenki saját maga kell, hogy eldöntse". Ez nem más, mint megfutamodás és kibúvó keresés! Ezek a politikailag korrekt, embernek tetsző, kibúvó válaszok. Ezek az emberek nem állnak ki az igazságért.

Abban a pillanatban, amikor politikailag korrekt és senkit nem sértő dolgot mondhatnék, de hazugság lenne, azonnal eszembe jutnak a fontos igazságok, és a nehéz pillanatokban a következő három dolgot teszem:

Először is arra gondolok, amit Jézus Krisztus tett értem a kereszten. Nem tagadott meg, és nem fordított hátat nekem. Meghalt a bűneimért, és Neki köszönhetem az életem. Ő teremtett, Ő mentett meg, és Ő bocsátott meg nekem. És Ő visz a Mennybe is. Ezért nem fogom megtagadni Őt.

Másodszor, arra gondolok, hogy egy nap számot fogok adni Istennek. És akkor Isten azt fogja mondani: "Mit mondtál abban az interjúban? Mit mondtál beszélgetés közben a munkahelyeden? Mit mondtál a barátodnak az iskolában?" Eszembe jut, hogy a becsület és tisztesség fontosabb, mint a népszerűség, vagy hogy mások tetszését elnyerjük. És nem fogom feladni a becsületemet.

És végül elmondom az igazságot, függetlenül attól, hogy milyen következményei lesznek. A Biblia a Lukács 9:26-ban azt mondja: ,,Mert aki szégyell engem és az én beszédeimet, azt az Emberfia is szégyelleni fogja, amikor eljön a maga, az Atya és a szent angyalok dicsőségében." (Lukács 9:26, NIV ford.)

Beszéljetek róla

 Hogyan fog a következő kérdés segíteni neked abban, hogy az igazságot mondd szeretettel: ,, Azt akarom, hogy Isten nehezteljen rám azzal kapcsolatban, amit most mondok, illetve teszek, vagy inkább ennek az embernek ne nyerjem el a tetszését azzal, amit mondok vagy teszek?"

 Hogyan tudsz változtatni egy helyzeten, hogy inkább Isten számára legyen kedves az, amit mondasz?



(Daily Hope by Rick Warren, 2014. 08. 12.)

Napi remény
Link

 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 79 db bejegyzés
e év: 800 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 218
  • e Hét: 9067
  • e Hónap: 20120
  • e Év: 81421
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.