Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Füge: a hazai déligyümölcs
  2014-08-02 09:45:18, szombat
 
  " Nem csoda tehát, hogy a Biblia többször is említi és a római mitológia is azt állítja, hogy Róma alapítói - Romulus és Remus -, akiket egy nőstény farkas nevelt fel, egy fügefa árnyékában szopták a nevelőanyjuk tejét. A fügefa különös formájú levele gyakran visszatérő motívuma az ókori festményeknek és szobroknak, mint a szemérem jelképe."

Link


" A fügebokor kis bimbónak látszó virágzatai évente kétszer - tavasszal és kora ősszel - jelennek meg a vesszőkön. Kedvező téli időjárás esetén az őszi virágok áttelelnek és július-augusztusban fogyaszthatók. A tavaszi virágokból származó gyümölcsök késő ősszel - Renáta és Brigitta névnapja táján - érnek be. A gyümölcsök sok szőlőcukrot és A-vitamint tartalmaznak, kellemes, jellegzetes zamatúak. "
 
 
1 komment , kategória:  Bálint gazda honlapja  
Szívátültetésre van szükséged ?
  2014-08-02 09:36:49, szombat
 
  ,,Az emberek véleményétől való félelem elgyengít, de az Istenben való bizalom megőríz." (Péld 29,25 MSG fordítás)

Ha kordában akarod tartani a haragod, Jézusra kell alapoznod a személyiségedet, megértve, hogy ő feltétel nélkül szeret, az övé vagy, értékes vagy, és célja és terve van az életeddel.

Ha bármi másra építed a személyiséged, egész életedben bizonytalansággal fogsz küzdeni. Építheted a személyiséged a munkádra, de bármikor elveszítheted a munkád. Építheted a személyiséged a csinos külsődre, de a szép külsőt is elveszítheted. Építheted a személyiséged a házastársadra, de előbb-utóbb ő is el fog hunyni. Építheted a személyiséged a hírnevedre, de nem leszel mindig népszerű.

Ha olyasmire építed a személyiséged, ami elvehető tőled, akkor bizonytalan leszel és a bizonytalanság a harag gyökere. Amíg nem vagy biztos magadban, addig az emberek folyton feldühítenek. Amikor tisztában vagy, hogy ki is vagy te és kié vagy, az emberek nem tudnak felidegesíteni. Egyszerűen nem tudnak kihozni a sodrodból! A düh és a bizonytalanság együtt jár. Minél bizonytalanabb vagy, annál mérgesebbnek érzed magad.

A Biblia azt írja a Péld 29-25-ben, hogy ,,Az emberek véleményétől való félelem elgyengít, de az Istenben való bizalom megőríz." (MSG fordítás)

Amikor dühös vagy a szádon az jön ki, ami a szívedben van. A durva nyelv feltárja a dühös szívet. A negatív nyelv elárulja a félénk szívet. A büszke, dicsekvő nyelv alatt bizonytalan szív lakik. A túlbuzgó nyelv egy nyugtalan szívet takar. Az ítélkező nyelv felfedi a bűnös szívet. A kritikus nyelv mögött keserű a szív. A mocskos, erkölcstelen nyelv elárulja a tisztátalan szívet.

Másfelől pedig, egy bátorító nyelv egy boldog szívet, a kedves nyelv egy szerető szívet, a megfékezett nyelv pedig egy békés szívet takar.

Tudod, hogy mire van szükséged, hogy megszabadulj a dühödtől? Szívátültetésre van szükséged! Szerencsére, Isten pont erre szakosodott! Ezt nevezik megváltásnak! Isten egy teljesen új szívet és új személyiséget ad neked. Nem a munkádban, a karrieredben, a bankszámládban, a csinos külsődben vagy a kapcsolataidban kell keresd a személyiséged, hiszen te az vagy, akinek Isten mond téged!

Jézus mindhárom dologból meg tud gyógyítani, amelyek a dühödet okozzák: a fájdalmas sebek, a csalódottság és a félelem. Jézus szeretete meggyógyítja a fájó szívedet! Jézus békességre cseréli a csalódásokat. Jézus eltörli a szíved félelmeit az Ő erejével.

Ha az öledbe veszel egy síró gyermeket, és közel húzod magadhoz, hogy érezze a meleget és a biztonságot, elhallgat a sírásból. Elmúlik a haragja is. Amikor megérzed, hogy milyen biztonságban vagy Jézus Krisztusban és Ő elfogad, a haragod is eloszlik.






Imádkozz így ma: ,,Drága Istenem, beismerem, hogy gondjaim vannak a haragommal. Megengedem másoknak, hogy felvigyék a cukromat, bosszút állok és nem gondolkodom mielőtt beszélek. A Te segítségedet kérem! Segíts, hogy gondolkodjak mielőtt reagálok! Segíts, hogy megfelelő képpen engedjem ki a dühömet! Segíts, hogy teljesen magamra találjak benned! Teljesen nyitott vagyok előtted. Jöjj be az életembe! Ments meg! Változtasd meg az életemet, ahogy csak Te tudod megtenni! A Jézus nevében kérlek. Ámen."

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.07.26)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 79 db bejegyzés
e év: 800 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1945
  • e Hét: 5649
  • e Hónap: 9450
  • e Év: 70751
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.