Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Már a NAV sem fizet? - rekordközelben a közintézmények adóss
  2014-08-21 20:02:05, csütörtök
 
  Már a NAV sem fizet? - rekordközelben a közintézmények adóssága

Júliusban némileg váratlan módon 14,4 milliárd forinttal 113,8 milliárdra ugrott a költségvetési intézmények lejárt tartozása - közölte a Magyar Államkincstár. Már a NAV-nál is gondok vannak, a semmiből előkerült egy 2,8 milliárdos tartozás.

Az államháztartás központi alrendszerébe tartozó költségvetési szervek lejárt tartozása a múlt hónap végén 113,8 milliárd forintra emelkedett - közölte honlapján a magyar Államkincstár. Így lejárt tartozás egy hónap alatt 14,4 milliárd forinttal nőtt. Az adósságállomány - amely jogilag nem része az államadósságnak - tavaly októberben 120,9 milliárd forinton volt a csúcson, majd 90 milliárd forint alá csökkent. Az utóbbi hónapokban lassan nőtt az adósság, a júliusi ugrás mértéke mégis meglepő.


Az Államkincstár közleménye szerint a növekedés technikai jellegű, ugyanis "az intézmények a július havi adatszolgáltatásban már szerepeltették azt a - júliusban 12,3 milliárd forint összegű - szállítói finanszírozású, döntően uniós projektekhez kapcsolódó tartozást, amit az előző hónapokban nem jelentettek a kincstár felé. Szállítói finanszírozású projekt esetében a projekt végrehajtásában részt vevő intézményt megillető támogatás összegét közvetlenül a szállító számlájára utalja a közreműködő szervezet, de a kedvezményezett intézmény könyvelésében ki kell mutatni a szállító felé fennálló kötelezettséget mindaddig, amíg annak pénzügyi teljesítése meg nem történik."

Az összes tartozásból 30 nap alatti 35,1 milliárd forint volt, 30 és 60 nap közötti 22,6 milliárd míg a 60 napon túli lejárat adósság már 54 milliárd forintra rúgott. A tartozásállomány teljes összegéből az állammal szemben fennálló tartozás összege 17,1 milliárdra rúgott, míg piaci beszállítókkal-szolgáltatókkal szemben fennálló tartozás állománya 96,6 milliárd forint volt.

A tartozásállományból 55,2 milliárd forintot (az összes tartozás 48,5 százalékát) a 2012-2014. években a központi alrendszerbe átvett, egészségügyi, oktatási intézményekkel került a költségvetésbe. Jelentős kifizetetlen számlákkal birkóznak még a kormányablakok, de hirtelen a semmiből előbukkant a NAV-nál egy 2,8 milliárd forintos lejárt tartozás.

A tartozással küzdő közintézményekből itt szemezgethet.

A 113,8 milliárdos tartozás 696 közintézmény hozta össze, ezek közül minden második, szám szerint 371 intézmény küzdött lejárt, kifizetetlen számlákkal.

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/mar_a_nav_sem_fizet_rekordkozelben_a_kozintezm enyek_adossaga.585556.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megválasztották a legszebb holokauszt túlélőt
  2014-08-21 19:57:54, csütörtök
 
 
Megválasztották a legszebb holokauszt túlélőt
Index
2012. 06. 29. 19:24




Izraelben szépségversenyt rendeztek a holokauszt túlélői számára. A megmérettetésre mintegy 300 nő regisztrált országszerte, de csak 14 hölgyet válogattak be a döntőbe. A verseny erősen megosztotta Izraelt, noha a szervezők szerint a győzteseket múltbéli élményeik és életútjuk alapján választották ki, a szépségnek nem volt ennyire jelentős szerepe a versenyen - tette közzé a CBC News.

A Miss Holocaust Survivor a szervezők szerint azzal a céllal került megrendezésre, hogy a túlélők megmutathassák, boldogan élnek az átélt szörnyűségek után. Véleményük szerint az érdeklődők magas is száma is azt az álláspontot támasztotta alá, hogy jó ötletnek bizonyult a rendezvény megszervezése. "Nekem jutott az a kiváltság, hogy megmutassam a világnak: noha Hitler el akart pusztítani minket, itt vagyunk és élünk. Élvezem ezt a helyzetet" - magyarázta a második helyezett versenyző.
2012-06-29T155830Z 377665677 GM1E86T1UGJ01 RTRMADP 3 ISRAEL-HOLO
Fotó: Avishag Shar-Yashuv

"Ez az egész hátborzongató a számomra. Valóban érdemes megmutatni, hogy boldogok vagyunk, de nem egy egyszeri alkalomra szóló maszkban, szép ruhában" - vélekedett Colette Avital, az egyik legnagyobb izraeli holokauszt-túlélő csoport elnöke.
2012-06-29T155403Z 2076677093 GM1E86T1U6T01 RTRMADP 3 ISRAEL-HOL
Fotó: Gil Cohen Magen

Ma közel 200 000 idős holokauszt túlélő él Izraelben, az ország pedig minden évben megemlékezik a világháborús eseményekről. A holokauszt emléknapja az egyik legünnepélyesebb eseménye a helyi naptáraknak. Izraeli vezetők, köztük Benjamin Netanjahu miniszterelnök gyakran hivatkoznak a holokausztra, mint megismétlődő fenyegetésre, például a vélhetően atomfegyver előállításán dolgozó Irán
esetében.

http://index.hu/kulfold/2012/06/29/megvalasztottak_a_legszebb_holokauszt_tulelot/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szerbia példaértékűen kihasználja az EU szankcióháborúját
  2014-08-21 19:46:37, csütörtök
 
 
Szerbia példaértékűen kihasználja az EU szankcióháborúját
2014.08.21 12:43


"Kivételes lehetőség Szerbia számára, hogy kihasználja az Európai Unió élelmiszeripari termékeire kivetett importtilalmat és saját exportját fokozza Oroszország felé. Ezt a lehetőséget mindenféleképpen ki kell használni." - jelentette ki Snezana Boskovics, Szerbia mezőgazdasági és környezetvédelmi minisztere. Boskovics hozzátette, hogy Oroszország a keletkező piaci űr miatt átmenetileg minden mezőgazdasági termékcsoport importjában érdekelt, beleértve a hús, tej, gyümölcs és zöldségbehozatalt is. Egyes tejtermékek esetében Szerbia a hazai termelés nagy részét exportra bocsáthatja.

Hídfő.net | Szerb mezőgazdasági miniszterSnezana Boskovics

A miniszterasszony egyben arra is ígéretet tett, hogy az export fokozása nem fog belföldön az árak növekedéséhez vezetni. Ennek érdekében a hatóságok rendkívüli intézkedéseket hoznak a hazai termelők támogatására, valamint biztosítják az orosz piac elérését.

Látható, hogy az Európai Unió saját magát gyengíti a Washington által kezdett szankcióháborúhoz igazodással. Az ellenszankciók nagy mértékben sújtják az EU tagállamok gazdaságát, nem egy országban a termelőket csődbe viszi az orosz piac kiesése. Eközben a nyugati országoktól független térségi államok gond nélkül kihasználják a kialakult helyzetet, és extraprofitra tesznek szert, ami nem csak a politikusokra, de a hazai termelőkre is vonatkozik. Hazánknak szintén ezt az eljárást kellene követnie a nyugati érdek kiszolgálása helyett. A magyar termelőknek állami támogatást adni. Nem a pártok gazdasági holdudvarának, hanem valóban a magyar termelőknek, akik állami támogatással termékeikkel bejuthatnának az orosz piacra.


http://www.hidfo.net/2014/08/21/szerbia-peldaertekuen-kihasznalja-az-eu-szankcioh aborujat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Méltó utódja a bilderberges Martonyinak a globálatlantista c
  2014-08-21 19:34:26, csütörtök
 
  Méltó utódja a bilderberges Martonyinak a globálatlantista csicska: Már megint a műállam területi egységéért aggódunk


2014. augusztus 21. 18:38
Hunhír.info

A Jobbik Magyarországért Mozgalom felháborítónak tartja, hogy Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter számára az ukrán válság kapcsán csak harmadlagos szempont a kárpátaljai magyar közösség védelme, mai nyilatkozata szerint ugyanis elődjéhez, Martonyi Jánoshoz hasonlóan ő is fontosabbnak tartja ennél Ukrajna területi épségét

Ugyanakkor a magyar diplomácia továbbra sem hajlandó felemelni szavát a magyar férfiak besorozása és az ukrán menekültek magyarlakta falvakba és városokba történő betelepítése ellen. A Jobbik továbbra is azt követeli, hogy a magyar kormány számára minden körülmények között a magyar közösség védelme és érdekeinek képviselete legyen elsődleges! - írja közleményében Szávay István, a Jobbik alelnöke.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=77742
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megfojtja a mikrovállalkozásokat az online pénztárgépek költ
  2014-08-21 19:31:40, csütörtök
 
  Megfojtja a mikrovállalkozásokat az online pénztárgépek költsége
2014, augusztus 21 - 12:13


A Jobbik mentesítené azokat a turizmusban tevékenykedő kisvállalkozásokat az online pénztárgép bevezetésének kötelezettsége alól, melyek éves árbevétele nem éri el a tízmillió forintot.

A Jobbik a mai napon benyújtásra kerülő határozati javaslatban kezdeményezi, hogy a turizmusban tevékenykedő vállalkozások, szálláshely-szolgáltatók és kempingeket üzemeltető cégeknek, amennyiben az éves árbevételük nem éri el a tízmillió forintot, ne kellejen eleget tenniük az online pénztárgép bevezetési kötelezettségüknek - mondta Voler János, az Országgyűlés Vállalkozásfejlesztési Bizottságának elnöke szerdai sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint számos olyan kisvállalkozás tevékenykedik a turizmus terültén, melyek csupán szezonálisan, adott esetben csak két-három hónapig üzemelnek, így az online pénztárgépek működtetése irreálisan magas terhet jelent a számukra.

A radikális ellenzéki párt azt kéri a kormánytól, hogy támogassa javaslatukat, és mentesítsék e kisvállalkozásokat az online pénztárgépet üzemeletetési kötelezettsége alól. Volner János úgy véli, ezzel a lépéssel is segíteni lehetne a magyar turizmus versenyképességét.

Amennyiben az Orbán-kormány mégis úgy dönt, hogy minden gazdasági szektorban kötelezővé teszi az online pénztárgépek használatát, akkor e turizmusban tevékenykedő kisvállalkozások esetében ennek költségeit vállalja át az állam - hangsúlyozta a Jobbik politikusa.

Volner János kitért arra, hogy az áfa-törvény rendelkezik az online pénztárgépeket bevezetéséről, melyek beszerzése 120-200 ezer forint költséget jelent a vállalkozások számára. Hozzátette: Idén áprilisban meghozott pénzügyminiszteri rendelkezés szerint, a pénztárgépek kötelező cseréjére már nem lehet állami támogatást igény bevenni.

alfahir.hu

http://alfahir.hu/megfojtja_a_mikrovallalkozasokat_az_online_penztargepek_koltseg e
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Befolyásos zsidó segélyszervezet élén áll Falus Ferenc
  2014-08-21 19:25:31, csütörtök
 
  Befolyásos zsidó segélyszervezet élén áll Falus Ferenc
2014, augusztus 21 - 15:19



A kormányközeli Heti Válasz a baloldal budapesti főpolgármester-jelöltjéről, Falus Ferencről és hátteréről ír legfrissebb számában. A lap felidézi, hogy Falus a kilencvenes években az otthon ápolás egyik vezéralakjaként tűnt fel, mikor ügyvezetője lett az amerikai kézben lévő Harris Egészségügyi Szolgáltató Kft-nek, amely mára az ő többségi tulajdonában van.

falus

Fotó: MTI, Szigetváry Zsolt

"A baloldali ellenzék főpolgármester-jelöltjének első milliói jelenős társadalombiztosítási támogatással jöttek létre a '90-es években" - írja a Heti Válasz. A lap idéz az Állami Számvevőszék akkori jelentéséből, amelyből kiderül: a Falus vezette cég által nyújtott otthonápolási szolgáltatások többe kerültek a biztosítónak, mintha dunai panorámás szállodában helyezték volna el a betegeket - számol be a kormányközlei lap. Az Állami Számvevőszék azt kifogásolta, hogy a Harris debreceni leányvállalata a tb-től kapott 9 millió forintos támogatásból négyet anélkül költött el, hogy igazolni tudták volna, hogy betegápolásra ment el a pénz.

A Heti Válasz szerint Falus baloldali hátszele már ekkor is érzékelhető volt, a bőkezű kuratóriumot, amely a támogatások mögött állt, Kárpáti Zsuzsanna, az MSZP későbbi országgyűlési képviselője vezette. Az országgyűlés vizsgálóbizottsága később azt derítette ki, hogy a Harris a Horn-kormány által adott állami támogatás mellett a Soros Alapítványtól is kapott pénzeket.

Falus Ferenc 2001-ben lépett be az MSZP-be, ezután került a Nyírő Gyula Kórház élére. A lap megjegyzi, hogy a bírálóbizottság nem Falust tartotta a legalkalmasabbnak a posztra. A kórházról az Országos Egészségbiztosítási Pénztár később kiderítette, hogy egy szülész-nőgyógyász főorvos magáncégével kötöttek szerződést műtétek elvégzésére, a főorvost pedig idén nyáron nem jogerősen bűnösnek mondták ki 67 rendbeli elkövetésében. A Heti Válasz arra hívja fel a figyelmet, hogy a baloldal főpolgármester-jelöltje korábban kiállt orvosa mellett, ráadásul úgy nevezte ki, hogy "embere okirat-hamisítást elkövetve 'biztosította' az osztályvezetéshez szüjséges vezetői tapasztalatot" az igazgató pedig ennek dacára a helyén hagyta.

Továbbá a lap arra is emlékeztet, hogy Falus Ferenc tisztiorvossága idején zajlott a kórházprivatizáció. De az is kiderült róla, hogy kuratóriumi elnöke a holokauszttúlélők legnagyobb magyarországi alapítványának, a Magyarországi Zsidó Szocviális Segély Alapítványnak.

Heti Válasz - alfahir.hu


http://alfahir.hu/befolyasos_zsido_segelyszerezet_elen_all_falus_ferenc
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemzeti tragédia
  2014-08-21 19:21:20, csütörtök
 
 



2014. július 18.
Nemzeti tragédia
Petschnig Mária Zita: Kiléphetünk az EU-ból

Áder János államfő aláírta a Paks II.-hitelmegállapodásról szóló törvényt, ám ezt elhallgatta a Magyar Távirati Iroda. Ennyire nem volna fontos? Pedig a beruházás - kamatokkal, önrésszel - hétezermilliárd forint is lehet. Fejenként hétszázezret fizetünk ki érte. Petschnig Mária Zita közgazdász azt mondja: 2047-ig törlesztjük ezt. NEJ GYÖRGY interjúja.


- Olyan az egész, mint amikor a szocializmusban néhányan eldöntötték az ország ügyeit, a parlament rányomta a pecsétet, mi meg tudomásul vettük.

- A döntési mechanizmus pontosan ugyanaz, mint az ,,átkosban" volt. Varga Mihály már márciusban jelezte, a hitelmegállapodás feltételein a parlament nem változtathat. A képviselők nem ismerhették a Költségvetési Tanács véleményét sem, a szakmai információkról nem is beszélve. Fogalmuk sem volt, mit szavaznak meg. Az orosz sajtóból értesülhettünk a megállapodásról is, amelyet márciusban Orbán Gábor államtitkár írt alá.

- De ezekből még mindig nem tudható, mi és mennyiért épül Pakson. Két elvi deklaráció, nem több.
Riskó Gáspár felvétele

- Egy szakértői csoport előkészítése alapján kötik meg a szerződéseket. Aszódi Attila kormánybiztos titkárságán negyven ember dolgozik majd. Különben a projekt előkészítéséről a magyar kormány tagjai sem tudtak. Kizárólag Lázár János, Orbán Gábor, Varga Mihály és Szijjártó Péter alkotta a titkos tárgyaló csapatot. Az Atomenergia Hivatalt, a szakmát kihagyták, az MVM és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium csak technikai konzulensek voltak. Két külföldi tanácsadó iroda vett még részt az ügyben: a bajor Rothschild-bankház és egy másik német cég.

- Legutóbb az Alkotmánybíróság utasította el az Együtt-PM népszavazási kezdeményezését, mert - szólt az érvelés - nemzetközi szerződésről nem lehet népszavazást kiírni. Nem magánjogi szerződésről van itt szó? Egy miniszter és egy vállalkozás vezetője írta alá a megállapodást.

- Erről értelmezési vita folyik, mindenesetre tavaly nyáron Martonyi János még arról beszélt, hogy az atomerőmű megújításához nemzetközi tendert írnak ki. Az előkészítő anyagokat hónapok óta kéri Szél Bernadett. Először azt mondták neki, azok tíz évre titkosak. Egy perben aztán kiderült, hogy nem is készültek megalapozó tanulmányok. Seszták Miklós azt nyilatkozta: vannak döntés-előkészítő munkák, de szakértők szerint amit nyilvánosságra hoztak, azok a korábbi elképzelésekhez készültek.

- A parlamentnek benyújtott megállapodás végén a magyar kormány és az Oroszországi Föderáció kormánya szerepel. Aláírások nélkül! Nem azért, hogy esetleg ki lehessen hátrálni az egészből?

- Annak óriási ára lenne, mert ha már megkezdődik a munka, a szerződés felmondása esedékessé tenné a törlesztést. Ráadásul a nyakunkon maradna, amit addig végeztek.

- Tízmilliárd euróért kapunk két új blokkot hitelbe, és mi csak húsz százalék önrészt fizetünk. Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke kezelhetőnek, könnyen teljesíthetőnek nevezte a törlesztéseket. Reménye szerint nő a gazdaság, s a törlesztés megkezdéséig, 2026-ig az államadósság olyan szintre lesz csökkenthető, ami a törlesztést is elfogadhatóvá teszi. Ön korábban azt nyilatkozta: ezt az adósságot a magyar gazdaság soha nem tudja majd kitermelni. Nem téved?


A lakosság figyelmét a kormány ügyesen terelte el: a pesti értelmiséget leköti a Szabadság téri emlékmű. Egy közvélemény-kutatás még azt is kimutatta: az emberek a 240 milliós Simon-botrányt nagyobb problémának látták, mint a kommunikált 3000 milliárdos Paksot.


- Nem hiszem. A magyar gazdaságnak minimálisan 5-6 százalékkal kellene növekednie a következő években, ami pillanatnyilag kizárható. Ha emelkedne is ennyivel, akkor is csak Paksra lehetne költeni, másra nemigen jutna. Másrészt a húszszázalékos önrész is a költségvetést terheli, az adósság tehát évről évre halmozódik. És mennyibe kerülnek a kapcsolódó beruházások? A Duna szabályozása, egy új vízlépcső, a tározók, az áramhálózat bővítése, más erőművek le-, majd visszaállítása, a fűtőelemek elhelyezése, szállítása. A becslések 1500 és 3000 milliárd forint között szóródnak. Most összesen körülbelül 9000 milliárd forintról lenne szó, ami a mai bruttó hazai termék harmada! A költségek, a törlesztések, a kamatok, a rendelkezésre tartási járulékok évtizedekre terhelik meg az államháztartást. 2047-ig törlesztünk. És atomerőmű építésénél még soha nem tudták tartani a tervezett kiadásokat - ez a kockázat is minket terhel. Ez nemzeti tragédia.

- Arra utal: ha az Alkotmánybíróság figyelembe veszi az Alaptörvény passzusát az államadósság növelésének tilalmáról, akkor a megállapodások semmisek, és megússzuk a bővítést.

- Pontosan.

- Szakértők állítják: a majdan megtermelt áram drága lesz, a többlet pedig eladhatatlan. Ráadásul a meglévő blokkok még 2032-ig működhetnek. Felmérések szerint a lakosság többsége ellenzi a bővítést. Sokkal nagyobb és emészthetetlenebb falat, mint amekkora Bős-Nagymaros volt. Mégis lenyeljük. Miért?

- Nem mindenki. Néhány politikus és civil szervezet hatalmas energiát öl a projekt leleplezésébe - itthon és Brüsszelben is. A lakosság figyelmét a kormány ügyesen terelte el: a pesti értelmiséget leköti a Szabadság téri emlékmű. Egy közvélemény-kutatás még azt is kimutatta: az emberek a 240 milliós Simon-botrányt nagyobb problémának látták, mint a kommunikált 3000 milliárdos Paksot.

- Ha egyéb nem, a titkosság, a dokumentumok rejtegetése, az ellentmondó nyilatkozatok, a beígért parlamenti vita elmaradása jól mutatja, itt valami nagyon bűzlik. Ki vett meg kit? Olyasmi dereng, mint a Gripen-ügy.

- Ön mondta. Volt ez már nemzetstratégiai, geopolitikai ügy, ,,nem kötök rossz üzleteket"-ügy, a rezsicsökkentés feltétele. Magyarázták a gazdasági növekedés generálásával, a németeknek eladható energiatöbblettel is. De senki nem látott még számításokat, hatástanulmányokat. Az egészet az oroszok sürgették, belpolitikai okokból: Putyinnak volt sejtése az ukrán válság eszkalálódásáról, kellett neki egy uniós ,,szövetséges", egy ,,európai húgocska", ahogyan ők szóltak rólunk a sajtóban. Európában csökkent az energiaigény, az orosz gazdaság lejtőre került, amit Putyin birodalomépítéssel próbál ellensúlyozni. A Roszatomnak meg piac, üzlet kellett: Fukusima után nem volt új szerződése.

- Putyin tízmilliárd euróért kozmetikázta a renoméját? És Orbán? Mondják, hogy majd osztogat az övéinek. De hát ez nem szabad felhasználású hitel, olyan kötött, mint a beton.

- Azért lehet itt osztogatni. A magyar érdekeltséget ebben az ügyben senki nem fedte még fel. Én sem találom.

- Hogy a hatalom új ciklusa ne hiánnyal, hanem új tőkeinjekcióval induljon, az magyar, pontosabban kormányérdekeltség, nem? Egyszer már elillant 3000 milliárd a nyugdíjpénztárak konfiskálása után!

- Paks II.-nek volt egy megelőző pénzügyi szála. 2011 végén megint égett a talaj, vissza kellett hívnunk a Valutaalapot. De kiderült, szabad felhasználású hitelt nem kaphatunk. Másfél évig ment még a huzavona, de közben Töröcskei urat keletre küldték pénzt szerezni az oroszoktól, araboktól, Kínától, Indiától. Erre emlékezett Putyin, akitől ötmilliárd eurót kértünk, ám ő 2013 nyarán tízet ,,kínált" - Pakssal együtt. De csak az első megállapodás aláírása után kezdték el keresni hozzá a forrást az orosz pénzügyminisztériumban. Orbán egy ideig úgy gondolta, a pénzt szabadon felhasználhatja, s az önrésszel is csupán a végén kell majd beszállnunk. Ám a megállapodás nem erről szól. Én úgy rakom össze az információkat, hogy Orbánt megvezették.

- Lehetetlen. Őt?

- Meg az országot! Január 13-án a kormányszóvivő azt mondja, az elmúlt négy év gazdasági eredményeit egyezteti Moszkvában Orbán Viktor. Másnap a Roszatom elnöke és Németh Lászlóné aláírják az első megállapodást, amelyhez épphogy megérkezik Brüsszel jóváhagyása a nukleáris energia békés célú felhasználásáról. Ennyire sürgős volt. Putyinnak jelentősen javult is a belpolitikai tekintélye.

- Milyen árfolyamon kapjuk az eurót?

- Nem olvastam róla, gondolom, piacin, amelyben - mivel Orbánék 2020-ig nem tervezik az euróövezeti csatlakozást - kettős kockázat van: a rubelé és a forinté is.

- Legutóbb azt mondta, ez az út kifelé vezet az Európai Unióból.

- Ha nem teljesítjük a maastrichti kritériumokat, az államadósság és az államháztartás számait - márpedig Paks II. miatt képtelenek leszünk rá -, a következményeket csak úgy úszhatjuk meg, ha kilépünk az európai közösségből.


- See more at: http://www.168ora.hu/itthon/paks-ii-petsching-maria-zita-kozgazdasz-allamszerzode s-torlesztes-129028.html#sthash.kGOw0S0Y.dpuf
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sikerült tűzijátékra országosan ezúttal is vagy három-négy m
  2014-08-21 19:18:53, csütörtök
 
  Sikerült tűzijátékra országosan ezúttal is vagy három-négy milliárdot eldurrogtatni! Tényleg ekkora igény van erre a baromságra? Miközben az államadósság már megnyalta a csillagos eget a nagy tehetségű harmadik Orbán-kormány idején?

Soha ennyi naplopó nem volt még a kormányban, mint most. 52 államtitkár, 98 állam-titkárhelyettes havi egymilliós fizetéssel, titkárnőkkel, gépkocsikkal, számítógépes hálózatokkal, stb. stb. A parlamenti létszámot a felére csökkentették, a kormány létszámát megháromszorozták. Remélhetőleg minden parlamentből kijutó Fideszesből kormánytag lett! És abban is bízhatunk, hogy a parlamenti képviselőség után felvették a hat havi végkielégítést is, mielőtt átültek a másik állami székbe!

Az elszámoltatás és felelősségre vonás nem történt meg, csak a felszínt vakargatták. A vakargatás is elvitt több mint kétmilliárd forintunkat.

A maffiózók hatalmas adóhátralékokat halmoztak fel, vagy adóparadicsomokban vannak bejegyezve, emiatt aztán nem is adóznak nálunk már csak a kis jövedelmű emberek. Az egykulcsos adó nagyon jól jött a hatalomnak és egyre népesebb holdudvarának!
Az esélyegyenlőség is dübörög, és az erkölcsi válság is. Mert titkos továbbra is az ügynöklista és az olajakták!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Seszták Miklós a legjobb formájában
  2014-08-21 12:18:30, csütörtök
 
 
Seszták Miklós a legjobb formájában


haszanz
politika
ma 10:38


Hatékony-e Ön szerint az a rendszer, amelyet naponta alig egy ember keres fel?

А hatékonyság egy olyan viszonyszám, amely általában egy adott célkitűzés elérésére fordított erőfeszítés és az elért eredmény egymáshoz viszonyításából adódik, és teljesítményt mér.

A kérdést - már másodszor - Bangó Borbély Ildikó MSZP-s képviselő tette fel a fejlesztési miniszternek. A választ Seszták Miklós adta. Elismerő, szünni nem akaró taps.

Amúgy arról van szó, hogy az országban húsz helyen alakítottak ki rezsipontokat. Ide a rezsicsökkentéssel összefüggő kérdéseikkel, sőt, ,,vélelmezettt jogsértékkel" térhetnek be az érdeklődök. Személyesen átlagosan napi másfél ember keres fel egy rezsipontot.


http://444.hu/2014/08/21/sesztak-miklos-a-legjobb-formajaban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mennyire igaza van Thürmernek !!
  2014-08-21 12:16:50, csütörtök
 
  Mennyire igaza van Thürmernek !!

Az egyetlen ember aki talán nem profitált a szocializmus építette javakból ! Thürmer Gyula ! Amit mond az teljesen igaz !

Baloldal jobbra át?

Hosszabb távon is azzal kell számolni, hogy több, együttműködésre ítélt, kötelezett párt működik a magyarországi baloldalon. - nyilatkozta Gyurcsány Ferenc minap. Kigondolta volna három éve, hogy a Gyurcsány-párt túléli a szülést. Most pedig emberei ott ülnek a magyar és az európai parlamentben is. Gyurcsány elégedetten dőlhet hátra, mondván: nem én vagyok a baloldal vezére, de nélkülem semmit sem lehet csinálni.
A szocializmus idején borzalmasan utáltam az ifjúsági szervezetből, a KISZ-ből kikerült kádereket. Gyorsan csináltak karriert, már fiatalon megkaptak mindent, amit mások sokéves munkával értek el. Szépeket mondtak Kádár Jánosnak, de az elsők között voltak, akik 25 éve elárulták őt. Kádárt is, a szocializmust is. Gyurcsány közéjük tartozott.
Gyurcsánynak semmi köze a szociáldemokráciához. Az MSZP nem cél, hanem eszköz volt a kezében. A pénz hajtja, és a pénz a liberális tőkéhez köti. Gyurcsány tudja, hogy akármennyi pénze is legyen valakinek, Magyarországon nem lehet tisztán liberális párttal győzni. Az átlagválasztó nem veszi be a liberális süketelést, a pesti liberális polgárt fényévek választják el a dolgozó emberektől. A tömeg megnyeréséhez kell egy szociáldemokrata típusú párt. Vagy az MSZP-t szerzi meg az ember, vagy ha az nem megy, szétdarabolja az MSZP-t és csinál egy új szocliberális pártot. Nagyjából ez folyik most az úgy nevezett baloldalon. Ma még nem lehet bizonyossággal megmondani, hogy melyik megoldás lesz a befutó.
Gyurcsányék nyugatos, polgári balközépnek nevezik magukat. Valójában olyan liberális párt, amely megkísérli a válságban lévő MSZP szavazótáborát elhódítani. A DK programja a liberális kapitalizmus, az IMF és az EU diktátumának elfogadása, a multinacionális tőke kiszolgálása, a nemzetállam feladása és Európai Egyesült Államok létrehozása.
Gyurcsány tud valamit, amit senki sem tud, sem az MSZP-ben, sem Bajnainál, sem az LMP-ben. Gyurcsány a hatalom örültje. Ért hozzá, van hozzá tehetsége, és számára a cél mindig szentesíti az eszközt. 2003-ban Medgyessy nélkülözhetetlen sportminiszterévé tette magát, majd puccsal megdöntötte magát a miniszterelnököt. Mítosz lengi körbe: ő az, aki 2006-ban le tudta győzni Orbánt.
Gyurcsány tudja, hogy a hatalomra jutáshoz kell még valami: a liberális polgárság, és a zsidóság támogatása. 2004-ben megkapta ezt a támogatást. Volt pénz, média, sőt 2005-ben még Bush amerikai elnök is fogadta a magyar miniszterelnököt. 50 kerek percre. Aztán csalódtak benne. Gyurcsány nem tudta keresztülverni az egészségügy eladását, amihez nagyon ragaszkodtak a liberálisok, és a mögöttük lévő tőkés körök. Ráadásul kiderült, hogy már a hatalom puszta megtartása is csak rendőri erőszakkal megy. Gyurcsány leszerepelt, de nem tűnt el.
A liberális polgárság és a zsidóság tudomásul vette Orbánt. Ki nem állhatják a Fideszt, ősellenségnek tekintik, de tudnak valamit: ma Orbán az egyetlen, aki kordában tudja tartani az elég nehezen élő dolgozói tömegeket, és így viszonylag békés eszközökkel szavatolni a tőkés rendszer stabilitását. Az amerikaiak megszorongatták Orbánt az elmúlt években, aztán békén hagyták. A világ zsidószervezetei keményen támadták a kormányt, aztán még a Holokauszt Emlékév szervezését is Magyarországnak adták. A hazai liberálisok mindenbe belekötöttek, de nagy csetepatét nem csináltak. A sajátos megegyezés működött az idei választásokon is.
Sejthető azonban, hogy ez a megegyezés nem maradhat fenn az idők végezetéig. A megszállási emlékmű körüli csatározás, a zsidó származású amerikai szenátorok levele világosan jelezte, hogy erősödnek azok erők, amelyek vissza akarják téríteni Magyarországot a liberalizmus útjára. Ráadásul, ha az Orbán-kormány folytatja a tőke elleni ,,szabadságharcát", akkor egyre érzékenyebb területekre téved. Az RTL és általában a külföldi média ellen irányuló reklámadó ügye adott ebből egy kis ízelítőt. Nos, ha nem maradna fenn ez a megegyezés, ki mögé állnának ezek az erők?
Az MSZP tragédiája, hogy se vezére, se programja. Orbánt nem lehet azzal legyőzni, hogy a szocik nagyobb minimálbért követelnek. Pedig lehetne fogást találni Orbánon. Tény, hogy Orbán korlátozza a tőkét, és ad az embereknek. De Orbán nem nyúl hozzá a szupergazdagokhoz. Eltűri azt is, hogy a bankok, a telefoncégek a lakossággal fizettessék meg a különadót. Az Orbán-kormány nem törődik a 3-4 millió nyomorgóval. Nos, az ő érzéseiket kellene kifejezni. Olyan programot kellene megfogalmazni, ami jobban korlátozná a tőkét és a gazdagokat, mint Orbán. Ehhez legalább azt ki kellene mondaniuk, hogy az ország kiárusítása rossz volt, ha már magát, a rendszerváltást nem merik támadni. Erre azonban a ,,rendszerváltó pártok" aligha képesek. Ez a Munkáspárt politikája.
Itt jöhet a képbe Gyurcsány. A DK megkapaszkodott. Gyurcsány továbbra is az egyetlen karizmatikus figura. Mit mond a nép? ,,Feri jól megmondta!" Baloldali válaszokat ő sem tud, de álbaloldali szövegével keresztülnyomhatja liberális tőkés programját. Nem hiszem, hogy a dolgozó embereknek, a szegényeknek, az elesetteknek ez lenne a baloldali megoldás.
Thürmer Gyula
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 457 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1546
  • e Hét: 4648
  • e Hónap: 15759
  • e Év: 169255
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.