Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
3 perc a Himalájában
  2014-08-23 19:45:28, szombat
 
 




3 PERC A HIMALÁJÁBAN


Hát ez azért nem egy sétaút...

Még nézni is félelmetes!

No comment


3 minute bus. in the Indian Himalayas





Link








KÖSZÖNÖM, HOGY MEGNÉZTED A VIDEÓT! MEGTISZTITOM ÉRTE A MONITOROD!!!





Link





 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
*egy igaz* román óhaja
  2014-08-23 19:10:47, szombat
 
 




*EGY IGAZ* ROMÁN ÓHAJA


Nem kellene Románia része legyen ez a velejéig romlott Erdély

Nagy port kavart Facebook oldalán posztolt levelével Liviu Andrei, Bukarestben letelepedett író. Nyomdafestéket nem tűrő kifejezésekkel illette Erdélyt és az itt élőket. Itt megtekinthető a teljes írás.

,,Nem akarom, hogy ez a mocskos Erdély továbbra is a hazám része legyen! Nem akarom a "șasăcai"-féle cigányokat, ahogyan a Sorából táplálkozó kolozsvári bozgorokat vagy a férfias és repedtsarkú erdélyi lányokat sem. Azt sem tudni róluk, milyen fajból származnak. Erdély kizárólag bajt hozott a nyakunkra... Nem érzem jól magam ott. Az a vidék nem Románia..." - így az író.

"Hidegen hagy Erdély és az ott élő magyarság történelme, a szabadkőművesek és az ördögi eredetetek. Nem akarlak titeket, irtózom tőletek!..." A levél többi része nem tűri már a nyomdafestéket. Aki mindemellett kedvet kapott a mocskolódás és szitkozódás további részleteihez, Liviu Andrei cseppet sem finomkodó üzenetét a szerző anyanyelvén itt megtekintheti:







A bájos szerző pedig: Liviu Andrei (Fotó: Ziu de Cluj) d




forrás: Facebook

Link





 
 
0 komment , kategória:  Média  
Lábon lőtt zöldségeink
  2014-08-23 18:20:59, szombat
 
 







LÁBON LŐTT ZÖLDSÉGEINK
Frei Tamás - 2014-08-21


,,Az uniós szankciók életbeléptetése előtt, augusztus 8-án, teljes titoktartás mellett Moszkva olyan széles körű agrármegállapodást írt alá Kínával, amely hosszú évekre átalakítja majd a hatalmas orosz élelmiszerpiacot."

Európa lábon lőtte magát az Oroszországgal szemben bejelentett gazdasági szankciókkal - állította a magyar miniszterelnök a múlt héten, ismét heves vitákat váltva ki ezzel. Volt olyan európai politikus, aki indulatos kirohanást intézett Orbán Viktor ellen, arról értekezve, hogy inkább mi lőjük lábon saját magunkat, mint hogy az oroszok lőjenek minket fejbe. Voltak persze (például a csehek), akik a magyar kormányfővel értettek egyet.

Annyi haszna mindenképp volt Orbán Viktor kijelentésének, hogy az európai sajtó mélyebbre ásott, és előkaparta a számokat. Egyelőre nehéz levonni a végkövetkeztetést, mert túl sok ellentmondásos tény került napvilágra, de annyi azért tisztán látszik, hogy bármerre is célzott Európa (a saját lábára vagy Oroszország fejére), Moszkvát aligha találta el.

Egyelőre semmiképp. A bank-, az energia- és a hadiipari szektorra kiterjedő szankciók a jelek szerint annyira felületesek, hogy komoly sérülést aligha okoznak majd Moszkvának. Sőt, egyre több hír, tény és szám azt mutatja, hogy az Európai Unió tartósan veszíthet el olyan üzleteket, főleg az orosz gyümölcs- és zöldségpiacon, melyek maradandó károkat okoznak majd a tagországoknak, például nekünk, magyaroknak. Most már ugyanis tudjuk, hogy Putyin elnök alaposan felkészült, jó néhány sakklépéssel előre gondolkodott.

Az ukrán válság miatt bevezetett uniós szankciók életbeléptetése előtt, augusztus 8-án, teljes titoktartás mellett Moszkva olyan széles körű agrármegállapodást írt alá Kínával, amely hosszú évekre átalakítja majd a hatalmas orosz élelmiszerpiacot. A négyezer kilométeres orosz-kínai határszakaszon, Hejlungcsiang tartományban azonnal két új határátkelőhelyet nyitnak. A kínaiak óriás méretű zöldség- és gyümölcspiacokat, valamint elosztóhelyeket létesítenek, hogy az idén várhatóan 80 százalékkal megugró orosz exportjukat ki tudják szolgálni.

Furcsa, de a jelek szerint a szankciók bevezetése előtt Brüsszelben elfelejtették megnézni a statisztikákat. Ma már Kína állítja elő a világ zöldség- és gyümölcstermelésének 37 százalékát. Van miből Oroszországba szállítani. Főleg, hogy Moszkva gázzal fizet majd, már csak ezért is gőzerővel épül tovább az Északkelet-Kínába tartó orosz gázvezeték. A két ország az augusztus 8-i, egyelőre csak részleteiben kiszivárgó megállapodása szerint rubel- és jüanelszámolásra tér át a dollárról. Egyszóval: megoldják.

Mint ahogy megoldja a bojkott alá vont orosz olajcég, a Rosznyefty is. Kína ugyanis előre kifizeti az idei és a jövő évi olajmegrendeléseit, először 26, aztán 63 milliárd dollárt utalva a Rosznyefty számlájára. Nem túl bonyolult matematika, hogy az orosz vállalatnak ebből könnyen futja majd az idén esedékes 12,2 milliárdos és a jövőre lejáró 17,4 milliárd dolláros hitelei visszafizetésére.

Más szóval az orosz gáz- és olajipar is megoldja - megint csak kínai segédlettel.

Azt már lábjegyzetben teszem hozzá, hogy az oroszok élelmiszer-ipari embargójából szándékosan kihagyott Svájcon keresztül amúgy továbbra is ömlik az európai luxusdelikátesz Moszkvába. Sajt, sonka, különleges húsok - másról sem lehet olvasni a svájci lapokban, mint hogy ők aztán most milyen jól járnak azzal, hogy Európa - lábon lőtte magát...









 
 
0 komment , kategória:  Média  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 308 db bejegyzés
Összes: 4830 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1557
  • e Hét: 9794
  • e Hónap: 36417
  • e Év: 173789
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.