Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Egyre kínosabb a kormánynak az RTL támadása
  2014-08-23 23:41:03, szombat
 
  Egyre kínosabb a kormánynak az RTL támadása
Ma | 10:20

Közleményben vonta felelősségre a német Bertelsmann többségi tulajdonában álló RTL-csoportot a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), mert féléves jelentésében a külföldi befektetők számára elriasztó jelzésnek nevezte a reklámadót. A tárca szerint az RTL "megalapozatlan, a valóságtól messze elrugaszkodott kijelentésekre ragadtatta magát, hogy rossz színben tüntesse fel a magyar kormányt, és elriassza a magyarországi befektetőket".

A minisztérium arra reagált, hogy a szerdán közzétett féléves üzleti jelentésében RTL-csoport "a Magyarországon aktív összes külföldi befektető számára elriasztó jelzésnek" nevezte a "sietve bevezetett, elkobzással felérő reklámadót". Hozzátették, az RTL-csoport sikereit mindig is részben politikai függetlenségének köszönhette, és ismét jelezték, nem tervezik kivonulásukat Magyarországról. Az üzleti jelentés szerint egyébként a korábbi várakozásokkal ellentétben rosszabbak lesznek az RTL idei növekedési kilátásai, és ezt a fordulatot részben a magyar reklámadóval magyarázták.
Infinety network
Közleményében az NGM azt javasolta az RTL-csoportnak, "vizsgálják meg, hogy a magyar gazdaság egyik legfontosabb és legprofitábilisabb szereplőjeként - a tisztességgel adózó gazdasági szereplők többségével ellentétben - miért nem járulnak hozzá profitjukkal arányosan az ország működéséhez". Úgy fogalmaztak: "megdöbbenve tapasztaljuk, hogy egy nemzetközi vállalat, amely a magyar reklámpiac negyven százalékát birtokolja, fiktív veszteségekre hivatkozva éveken keresztül messze a törvényes mérték alatt fizet adót, megengedi magának, hogy megkérdőjelezze a magyar kormány jóhiszeműségét". "Mindez egy olyan közép-európai országban történik, amely máig nem heverte ki azt a gazdasági hátrányt, amit idegen megszállók által évtizedekre rákényszerített diktatúra okozott" - fogalmazott az NGM.

Azt is írták, elfogadhatatlan egy gazdasági felzárkózásáért emberfeletti erőfeszítéseket tevő ország kormánya számára, hogy miután szabaddá tette médiapiacát a külföldi befektetők előtt, egy társaság "holmi könnyen kifosztható gyarmatként tekintsen rá". Szerintük az RTL-csoportnak nincs erkölcsi alapja politikai szempontokra hivatkozva, "valójában önző profitérdeket szolgálva" a magyar kormányt támadni, illetve Magyarországnak ártani.

A magyar kormánnyal szemben élesen bírálta a reklámadót és a kínai állapotokhoz hasonlította az RTL helyzetét a Frankfurter Allgemeine Zeitung "A televízió mint az állam ellensége című" írásában. A cikk szerint tisztán politikai számítás húzódik amögött, hogy az RTL-nek nem a nyereség, hanem a bevétel 40 százalékát kell adóként befizetnie az államnak. A Financial Times pedig azt írta, hogy a reklámadóval kieső 100 millió a felére, 202 millió euróra csökkenti az RTL-csoport nettó eredményét. A cikk szerint az elkobzásnak beillő reklámadó valóban elriaszthatja a külföldi befektetőket Magyarországról.

http://www.stop.hu/belfold/egyre-kinosabb-a-kormanynak-az-rtl-tamadasa/1258613/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Évtizedekig titkolták a Molotov-Ribbentrop paktum titkos zár
  2014-08-23 23:39:48, szombat
 
  Évtizedekig titkolták a Molotov-Ribbentrop paktum titkos záradékát

2014. augusztus 22. 16:33 MTI


Hetvenöt éve, 1939. augusztus 23-án írta alá Moszkvában Vjacseszlav Molotov szovjet külügyi népbiztos és Joachim von Ribbentrop német külügyminiszter a szovjet-német megnemtámadási szerződést, melynek titkos záradéka évtizedekre meghatározta Kelet-Európa sorsát.

Szégyenteljes paktum

A náci Harmadik Birodalom gyors ütemű terjeszkedése aggasztotta a szovjet vezetőket, de Nagy-Britannia és Franciaország nem akart konkrét segítségnyújtási kötelezettséget vállalni Moszkvának. A Vörös Hadsereg 1939 májusától a Távol-Keleten harcban állt a japánokkal, és reálisnak látszott a veszély, hogy a Szovjetunió két tűz közé kerül. Sztálin ekkor döntött úgy, hogy időnyerés céljából megegyezést keres Hitlerrel, aki Németország keleti határainál - legalább is átmenetileg - szintén nyugalmat akart.

Ebben a nemzetközi helyzetben dolgozták ki a legnagyobb titokban, majd írták alá 1939. augusztus 23-án Moszkvában a szovjet-német megnemtámadási szerződést. A hét cikkelyből álló, eredetileg tíz évre kötött egyezményben a felek kötelezték magukat, hogy tartózkodnak "az egymás ellen irányuló minden erőszakos ténykedéstől, minden támadó cselekménytől és minden támadástól, akár külön, akár más hatalmakkal együtt". Kimondták: ha egyiküket egy harmadik állam részéről támadás érné, a másik szerződő fél ezt a harmadik államot semmilyen módon nem fogja támogatni, továbbá egyikük sem vesz részt olyan hatalmi csoportosulásban, amely közvetve vagy közvetlenül a másik fél ellen irányul.

A megállapodás az aláírással azonnal hatályba lépett. A ratifikációs folyamat 1939. szeptember 24-én zárult, amikor Németország már lerohanta Lengyelországot, és a titkos záradék értelmében folyamatban volt a keleti lengyel területek szovjet megszállása is. Berlin ugyanis az érdekövezetek rögzítésére is ajánlatot tett Moszkvának, amelyet a szerződés titkos záradéka rögzített. E záradék létezését egyébként még évtizedekig tagadták.

A titkos jegyzőkönyv német és szovjet érdekszférákra osztotta fel Európa északkeleti és déli részeit. Szovjet érdekeltségbe került Finnország, Észtország és Lettország, továbbá Lengyelországnak a Narew, a Pisa, a Visztula és a San folyóktól keletre eső része, valamint Besszarábia. Németországnak jutottak Lengyelország nyugati területei és Litvánia, ám ez utóbbi az 1939. szeptember 28-ai újabb kétoldalú megállapodás értelmében másfél lengyel vajdaság fejében a szovjet érdekszféra része lett. (Litvániát 1940 nyarán annektálták a szovjetek, akik a marijampoléi terület német kisebbségek lakta részéért további 7,5 millió aranydollárt fizettek Németországnak.)

A szovjet-német megnemtámadási szerződés híre sokkolta a világot, amit csak fokozott az egy hónappal később, 1939. szeptember 28-án kötött szovjet-német "barátsági és határegyezmény". A megállapodások meghasonlást idéztek elő a kommunista és munkáspártok körében, megtépázták az 1930-as években kibontakozó antifasiszta népfrontmozgalmakat, de zavart okoztak a szovjet társadalomban is, ahol addig az első számú ellenségnek a német nemzetiszocializmus számított.

A titkos, kiegészítő jegyzőkönyv meglétét a felek sokáig tagadták, bár a területi osztozkodás pontosan úgy zajlott le, ahogy azt a később nyilvánosságra került megállapodás rögzítette. Lengyelország keleti részeinek 1939. szeptemberi megszállása után a Szovjetunió 1940 nyarán bekebelezte a balti államokat és Besszarábiát, Finnországba viszont beletört a bicskája: az 1939-1940-es téli háborúban Moszkva komoly veszteség árán szerzett területeket északi szomszédjától, de bábkormányát nem tudta a finnek nyakára ültetni. Hitler aztán Európa nyugati felének meghódítása után, amikor már nem fenyegette a kétfrontos háború veszélye, gátlástalanul felrúgta a megnemtámadási megállapodást, és 1941. június 22-én elindította hadosztályait a Szovjetunió ellen.

A titkos záradék első ízben a náci háborús bűnösök nürnbergi perében került szóba nyilvánosan, mégpedig nem is Ribbentrop, hanem Rudolf Hess ügyében. Hess védője állítólag egy amerikai újságírótól szerzett egy másolatot, de mivel a dokumentum hitelességét nem tudta igazolni, a törvényszék nem foglalkozott az üggyel. A titkos jegyzőkönyv német eredetije feltehetően megsemmisült a háború végi bombázásokban, de mikrofilmváltozatban fennmaradt a német külügyminisztérium levéltárában, innen jutott a nyugati média birtokába, amely azt több ízben leközölte.

A hivatalos szovjet álláspont a gorbacsovi glasznosztyig mereven tagadta a titkos záradék meglétét. Amikor aztán szembe kellett nézni a sztálini törvénytelenségekkel, munkatáborokkal, milliók elhurcolásával, népek áttelepítésével, a katyni vérengzéssel, ez a "fehér folt" sem maradhatott fenn sokáig. Az áttörést a szovjet-lengyel történészbizottság 1989. május 23-ai bejelentése hozta meg: eszerint bár a megállapodás szovjet eredetije nem lelhető fel, a német eredetiből és más forrásokból egyértelműen megállapítható a titkos szovjet-német területi megállapodás ténye. 1990 februárjában Moszkvában aztán közöltek egy fotokópiát is a titkos záradék orosz nyelvű gépelt másolatáról, majd 1992 októberében a paktum orosz nyelvű eredetije is előkerült az SZKP archívumainak anyagai közül.

Európa emlékezete

2008 júniusában a Prágában tartott Európa lelkiismerete és a kommunizmus című nemzetközi konferencián Václav Havel volt cseh államfő nyomatékosította: Európa rendkívüli felelősséget visel a nácizmusért és a kommunizmusért, azért a két totalitárius rendszerért, amely ezen a földrészen jött létre. A tanácskozás résztvevői vetették fel akkor, hogy augusztus 23-át nyilvánítsák a totalitárius rendszerek áldozatainak emléknapjává. 2008 szeptemberében magyar, észt, brit, német és lett képviselők hasonló értelmű nyilatkozattervezetet terjesztettek az Európai Parlament elé, amely 2009 áprilisában állásfoglalást szavazott meg a totalitárius rendszerekről, javasolva az emléknap megtartását.

2011. június 10-én Luxembourgban lengyel-magyar-litván kezdeményezésre fogadták el az Európai Unió igazságügyi miniszterei azt a dokumentumot, amely a totalitárius rendszerek által elkövetett bűncselekmények áldozatainak emléknapjául a Molotov-Ribbentrop paktum aláírásának évfordulóját, augusztus 23-át jelölte meg. Az emléknapot először 2011-ben tartották meg, akkor európai uniós kormányzati szintű konferenciát rendeztek a soros EU-elnök Lengyelország fővárosában, a Varsói Felkelés Múzeumában.

A résztvevők közös nyilatkozatot írtak alá arról, hogy felelősséggel viseltetnek az áldozatok iránt, és mindent megtesznek azért, hogy hasonló cselekmények soha többé ne fordulhassanak elő. Megegyeztek abban is, támogatják, hogy több országot átfogó hálózatot állítanak fel a totalitárius rendszerek kutatására. A platform 2011. október 13-14-én Prágában tartotta meg alakuló ülését, az ott született megállapodást 13 ország 19 intézete írta alá. Magyarországot a Terror Háza Múzeum képviseli az együttműködésben.

Második alkalommal, 2012-ben Budapesten tartottak megemlékezést a Terror Háza Múzeumban az Európai Unió képviselőinek (igazságügyi miniszterek, államtitkárok) részvételével. A Parlamentben Szembesítés a múlttal - a totalitárius diktatúrákat követő jogi elszámoltatás tapasztalatai címmel rendeztek konferenciát. A tanácskozáson a totalitárius rendszereket kutató intézetek képviselői közös nyilatkozatot írtak alá egy olyan európai múzeum létrehozásáról, amelynek feladata a kommunista, a nemzetiszocialista és egyéb totalitárius rendszerek működésének és bűneinek feltárása, bemutatása.

Harmadszor, 2013-ban a soros EU-elnök Litvánia fővárosában emlékeztek meg a totalitárius diktatúrák áldozatairól a három balti ország igazságügyi minisztere, továbbá a magyar, a cseh, a lengyel, a román és a horvát kormány képviselőinek részvételével. Budapesten a Terror Háza Múzeumnál mécsesgyújtással egybekötött megemlékezést tartottak az emléknapon.

http://mult-kor.hu/20140822_evtizedekig_titkoltak_a_molotovribbentrop_paktum_titk os_zaradekat?pIdx=2
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Boeing tragédiája: az igazság nem kell senkinek?
  2014-08-23 23:06:51, szombat
 
 
A Boeing tragédiája: az igazság nem kell senkinek?
2014. augusztus 22. Oroszország Hangja

Malajziában augusztus 22-én a Malaysia Airlines tragikus MH17-es járata áldozatairól emlékeztek meg. A király személyesen fogadta a Kuala-Lumpur-i repülőtéren az Ukrajnából érkezett repülőgépet, amelyik a malajziai honpolgárok holttestét szállította haza.


Archív fotó. © Fotó: REUTERS/Makszim Zmejev

Közben Washington és Kijev rögtön a július 17-i katasztrófa után a délkelet-ukrajnai felkelőket, sőt közvetlenül Oroszországot vádolta meg, ám máig nem mutatott fel semmilyen bizonyítékot, amellyel alátámasztotta volna vádját.

Az amerikai kormányzat a korábbi következtetésekhez tartja magát a malajziai Boeing 777 szerencsétlenségét illetően - hangoztatta soros sajtótájékoztatóján az amerikai külügyi tárca sajtószolgálatának helyettes vezetője, Marie Harf. - Éspedig, hogy a repülőgépet "Oroszország-barát fegyveres harcosok" "szedték le". Arra a kérésre pedig, hogy kommentálja az amerikai hírszerzés veteránjai által a Fehér Háznak küldött emlékiratot, a külügyi képviselő a tárca szokásos modorában reagált. Harf kijelentette, hogy a dokumentum tartalma "bizonyára ellentmond" az iratot összeállító szervezet "címének", ezzel tulajdonképpen a hazafiaság hiányával vádolta meg a veteránokat.

A "Profi hírszerző veteránok a józan észért" (VIPS) amerikai civil szervezet júliusban emlékiratot küldött Barack Obamának, amelyben felszólította, hogy hagyjon fel az Oroszország-ellenes retorikával és teljes információkat tegyen közzé a katasztrófa körülményeiről. A felderítés veteránjai megütközőnek találták azt, hogy a kormányzat ennyire nyíltan nem kívánja közzétenni azokat a következetéseket, amelyeket hírszerzési adatok alapján vont le - mondta a VIPS képviselője, Raymond McGovern, a CIA egykori elemzője.

Csak John Kerry nyilatkozott arról, hogy ezt a kijevi junta ellen harcoló felkelők tették. Ennyi volt, vagyis egy bizonyítékot sem hoztak fel, amelyik igazolta volna ezeket a szavakat. John Kerry azonnal kijelentette: "ezt az oroszok tették". Aztán mély csend következett az összes amerikai médiában. Egyébként a hollandokban is.

A napokban a holland Biztonsági Tanács bejelentette, hogy nem fogja teljes egészében közzétenni a katasztrófát szenvedett Boeing fedélzeti fekete dobozainak dekódolt adatait, hanem csupán azokat az információkat, amelyeknek "köze van a légi szerencsétlenség okainak feltárásához". Azonkívül azt sem lehet tudni, hogy mikor kerül nyilvánosságra a szakértők jelentése.

Egyszóval, a kép világos: az ügyet el akarják tussolni. Ennek az oka egyébként kézenfekvő: a Washington és szövetségesei, Kijev által oly gondosan titkolt tények ellentmondanak az általuk megfogalmazott verziónak.

Oroszország közben rögtön a tragédia után átadta az érdekelt feleknek az objektív megfigyelés adatait, és ezek arra utalnak, hogy az incidensben részt vett az ukrán légierő gépe. Csakhogy ezt a verziót érthető módon a Nyugaton egyelőre nem osztják hivatalos személyek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Steven Sotloff, James Foley, ISIL meg az elrabolt török dip
  2014-08-23 23:03:57, szombat
 
 
Steven Sotloff, James Foley, ISIL meg az elrabolt török diplomaták
2014.08.22. Szíriai Hírek

Talán sokaknál kezd múlni kicsit a sokk az amerikai újságíró hősies halála és kivégzése mögött (melyet persze hogy nem láthattunk, még ha néztük is a híres videót), és kezdhetjük összeszedni a gondolatainkat az ISIL terrorszervezettel kapcsolatosan, meg hogy részben mi is állhat a hős amerikai ügynök, elnézést "Újságíró" lefejezése mögött. Mindenek előtt szeretném itt tudatni mindenkivel hogy e hangos gondolatokat sokan nem fogják megérteni, meg még ha követik is a közel-keleti eseményeket, nem biztos, hogy egyet fognak érteni vele, majd ha ezen túl vagyunk, menjünk vissza csak pár héttel a múltba.

Moszul városában vagyunk, éppen ahol semmi jele nincsen semmiféle ISIL-nek, a várost büszkén védelmezi a megtört de jól felszerelt, amerikaiak által ledemokratizált iraki hadsereg. Az élet ugyanúgy megy, mint bármelyik városban a kis bolygónkon, és bár az iraki hadsereg számos Szíriával határos részén indított offenzívát az ISIL és más hasonló terrorszervezetek ellen, de a világon senki sem gondolta volna, kivéve azok, akik ezt az őrületet engedélyezték és szponzorálták, hogy az ISIL a semmiből meg fog jelenni és kevesebb mint 24 óra alatt el is foglalja Irak második legnagyobb városát, melyből az iraki hadsereg úgy menekült el maga mögött hagyva a legmodernebb amerikai járgányokat és felszereléseket, mint az izraeli hadsereg menekült 2006-ban a dél-libanoni ellenállás rakétái elől.

Persze "hivatalosan" mit sem sejtett pár hónappal ezelőtt a Moszulban tartózkodó török diplomata delegáció, több mint 50 fős konzulátusban dolgozó személyzetével. Törökország éppen választási dilemma előtt volt, a legtöbb török nem szereti Erdogant, Erdogan a világ szeme láttára pénzel, fegyverez, és egész kiképző táborokat hoz létre a világ összes tájáról érkező terroristának, akik Szíriába akarnak menni harcolni a szíriai legitim állam és hadsereg ellen. Ezt minden török tudja, és a legtöbb töröknek nemigen tetszik de valahol abban a hitben élnek a legtöbben, hogy Erdogan még sem Al-Kaida kötődésű elvetemült terroristákat képez ki, hanem mérsékelt csak kicsit rossz fiúkat, akik demokráciát akarnak csupán Szíriában, és a terrorizmus ellen is harcolnak nem csak a saját hadseregük ellen. Erdogan ellenzéke jóval hülyébb és szemetebbnek tűnik, mint ő maga, ezért folyton meg is nyeri a választásokat.

Érdekes módon viszont ahogy elbukott Moszul (kevesebb mint 24 óra alatt), az egyetlen diplomatákat, akiket az ISIL elrabolt azok a törökök voltak, érdekes módon minden nyugati, iráni, mindenki aki elméletileg nagy ellensége az ISIL-nek elvei alapján el tudott menekülni, kivéve a török delegációt. Mely mintha birka módon várta is volna azt, hogy jöjjön egy fekete sereg és elrabolja. Azóta persze semmi hír nincsen a török diplomatákról, de Törökország kormányzata ezt az ürügyet zseniálisan ki is használta annak érdekében, hogy semmi katonai műveletet se hajtson végre a vele szomszédos növekvő terrorállammal (mivel félti az állampolgárainak az életét). (Persze egyes nem csak szíriai források szerint az ISIL az maga az Erdogan rendszer egyik fegyvere a többi Cion-Atlanti bérenccel a szomszédos országok ellen)...


A képen Steven Sotloff elrabolt amerikai újságíró látható, a brit ISIL tag hóhérral együtt, aki állítólag kamerák előtt végezte ki James Foley amerikai újságírót.

Ismerős valakinek a helyzet?

Most, hogy az USA emlékeztette a lakosságával meg a világgal, hogy létezik egy nagyon csúnya ISIL nevű terrorszervezet valahol a közel-keleten, és ez az ISIL nagyon gonosz, öli az irakiakat (bár még nem érte el az amerikai másfél milliós amerikai rekordot) de a bátrak hazája harcol ellene (persze nem ő hozta létre a szövetségeseivel és csicskásaival) a tőle telhető összes módon, de ha még sem mérne rá akkora katonai csapásokat, akkor akár csak Erdogan rendszere is, csupán azért nem, mert megakarja óvni az ISIL által elrabolt állampolgárait!

James Foley-t az ISIL két évvel ezelőtt rabolta el Szíriában társával, akkor persze nem volt olyan fontos az USA kormányának, és egyesek az USA áldásával továbbra is fegyverezték és szponzorálták az ISIL-t. az USA meg eközben (ma is ugyan úgy) az ISIL ellensége ellen harcolt mindenféle módon, avagy Dr. Bashar Al-Assad elnök úr, állama, és népe ellen. Foley-t mindenki elfelejtette idáig, és valószínűleg ha nem lett volna a nagyon szép rendezésű amerikai kivégző film az amerikai újságíróról, akkor továbbra sem érdekelte volna senkit sem az egész világon az hogy ISIL-nek túszai vannak, és mellesleg Foley társa Steven Sotloff, de lehet még többi társa is az ISIL vendégségét élvezheti e percekben. A dolog ami miatt a nagyhatalmaknak (melyek melleslegesen létrehozták az ISIL-t) nagyon óvatosan kell eljárniuk az ISIL-el szemben a népeik előtt legalább is.

Ugye?...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kozmetikázni kell az államadósságot
  2014-08-23 22:20:03, szombat
 
  Kozmetikázni kell az államadósságot

Hír24
gazdaságállamadósság
2014. augusztus 22. 12:24


Június végén rég nem látott csúcson volt a GDP-arányos államadósság. Ahhoz, hogy az arányt év végére újra a Brüsszel által elvárt 80 százalék alá csökkentsük, új trükkre lesz szükség.

A kormány nem akar visszakerülni a túlzottdeficit-eljárás alá, így kénytelen teljesíteni azt az uniós feltételt, hogy év végére 80 százalék alá tornázza a GDP-arányos államadósságot. Amitől most elég messze áll, hiszen június végén 85,1 százalékra kúszott fel a mutató.

Az NGM persze azt mondta, hogy nincs gond, Banai Péter államháztartásért felelős államtitkár szerint a mostani növekmény az idén esedékes adósságtörlesztések előtartalékolása miatt volt. És megnyugtatott, hogy év végére a tavalyi 79,4 százalék alá csökkenhet a mutató.

Ehhez mintegy havi 300 milliárd forintot kellene faragni az államadósságból. Amit már csak azért is teljesíteni kellene, mert az Alaptörvény előírja, hogy az államadósság nem nőhet.
Ilyen trükkök jöhetnek szóba

Szakértők szerint azonban ehhez nem lesz elég a tavalyi trükk (az állam pénzügyi tartalékait csökkentette, és adósságtörlesztésre fordította), hanem újat kell találni. Több elképzelés is van arra, mi jöhet szóba. A Népszabadság például azt írta, hogy a kívánt szám eléréséhez lehet erősíteni a forint árfolyamát, amitől kisebb lesz az adósság. Vagy pedig csökkenthetik a tartalékot, esetleg növelhetik művileg a GDP-t. A lap szerint egyébként a kormányzati bevásárlások miatt szállt el az adósságszám.

De az is lehet, hogy a Napi.hu-nak lesz igaza, és a Kincstári Egységes Számláját (KESZ, a kormány jegybanknál vezetett folyószámlája) fogják igénybe venni. Ezen a számlán jelenleg 2114,5 milliárd forint van, amiből ha lecsippentik a szükséges 1800 milliárd forintnyit, akkor átmenetileg a válság előtti szintre csökkenne a betét nagysága. Ami persze továbbra sem azt jelentené, hogy fenntartható módon sikerült csökkenteni az adósságmutatót.

http://fn.hir24.hu/gazdasag/2014/08/22/kozmetikazni-kell-majd-az-allamadossagot/? utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_content=napi&utm_campaign= fn_2014-08-22
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az élve elégetés hagyománya
  2014-08-23 22:05:44, szombat
 
  Az élve elégetés hagyománya

Régi banderista tradíció

Az élve elégetés hagyománya

1944 augusztusában a Vörös Hadsereg nyugat-ukrajnai felszabadító hadműveletei közben, augusztus 12-én a 104. vadászrepülő ezred három katonáját, Mihail Lihovidot, Abram Krasznyanszkijt, Szemjon Fonkevicset egy lelőtt repülőgép felkutatására küldték Majdan falu közelébe - írja Andrej Marcsukov történész.

A falunál 50-60 banderista támadt a szovjet katonákra, elfogták, megkínozták, majd elevenen elégették őket (Fonkevics maradványai nem kerültek elő).

Az 1922-ben született Mihail Lihovid 1941. július 19-e óta harcolt, ukrán nemzetiségű volt. Az 1921-ben született Fonkevics belorusz, az 1915-ben született Krasznyanszkij vinnyicai zsidó volt.

Marcsukov szerint ez az eset arra emlékeztet, amikor 2014. május 2-án ukrán fasiszták élve égettek el embereket Odesszában.


(regnum.ru)


http://www.oroszvilag.hu/?t1=magyarorszag_es_a_posztszovjet_terseg&hid=5323&a mp;fb_action_ids=282585218600518&fb_action_types=og.comments&fb_source=ag gregation&fb_aggregation_id=288381481237582
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Több tiszteletet Andy Vajna milliárdos adókedvezményeinek!
  2014-08-23 21:55:40, szombat
 
 
Több tiszteletet Andy Vajna milliárdos adókedvezményeinek!


H_A Címkék: szerencsejáték kaszinó adókedvezmény extraprofit Varga Mihály Andy Vajna gyermekéhezés2014.08.19. 21:42

Nem tudom, megint mit nem értünk. Engem Varga Mihály meggyőzött: úgy nem lesz gyermekéhezés Magyarországon, ha Hollywood magyar sztárja, és minden idők legnagyobb kaszinóbizniszben utazó filmese, Andy Vajna, megkapja az őt megillető évi 7 milliárd forintos adókedvezményt. Nincs itt semmi kecimeci, köntörfal, zavart magyarázkodás. A kormány és a nemzetgazdasági minisztérium már nem is érzi szarul magát. Igen, ezért kellett a kaszinók koncessziós díját levonni a játékadóból, és áfamentessé tenni azt.

Úgyhogy tényleg nem értem az MSZP-s Bagóné Borbély Ildikót, aki írásbeli kérdésben akadékoskodott, hogy miért volt szükséges Andrew G. Vajna filmipari kormánybiztos és kaszinótulajdonos cégeit évi hét milliárd forintos adókedvezményben részesíteni. Mit nem ért? Most komolyan, kit érdekel, hogy a számítások szerint évi hétmilliárdos adóbevételről mondott le az az állam (és hogy ez nem mellesleg a reklámadó tervezett bevételeinek fele)?

Egy illiberális demokráciában, ahol a jogászok már a megszokott rutinnal hülyítik a népet, így néz ki a nemzetgazdaság miniszterének közgazdász érvelése: azért védhető az adókedvezmény, mert az új kaszinótulajdonosok az első hónapokban komoly beruházásokra kényszerülnek, ám ennek "több szempontból is ösztönző szerepe van, így nagyobb tiszta játékbevétel elérésére, egyúttal magasabb összegű játékadó befizetésére is ösztönzi az üzemeltetőket". Így a két adókedvezmény hozzájárulhat ahhoz, hogy a (hadd tegyem hozzá: a Nemzeti Együttműködés rendszerében államosított) hét új kaszinó "lehető legrövidebb időn belül kiemelkedően magas jövedelemtermelő szintet érjen el. Tehát ha Vajna és az Aranybonusz 2000 Kft. jövedelmező - akkor az általa befizetett adók "jelentős mértékben járulhatnak majd hozzá а központi költségvetés bevételi oldalának erősítéséhez, így az olyan kiemelkedően fontos társadalmi célkitűzés, mint a szociális gyermekétkeztetés finanszírozáséhoz is." - írja a napi.hu.

Ez már csak egy lépésre van attól az arroganciától, hogy azt tolják az arcunkba: ha nem dolgozik az az éhező gyermek, akkor ne is egyen. Fene a hanyatló nyugati pofáját. Ezt az elképesztő cinizmust szerintem már tanítani sem lehetne. És ha nem Varga Mihály mondta volna, talán a fejünket sem emeljük fel. Akkor is borzasztó látni, és tehetetlenül végignézni, ahogy a kormány egyre hízó holdudvara kezére és zsebére játssza ezt az országot, ahol gazdasági szakemberek dobják el becsületüket a hatalom butító bódulatában. Ahol nemrég még nemzetbiztonsági kockázati faktornak számított a szerencsejáték, amelyet ma adókedvezménnyel ösztönöznek. Mert a pofátlanul nagy bevételek, az a büdös nagy extraprofit csak akkor zavaró, ha nem a haveri-baráti kör zsebében landol.

Következésképpen ezzel a demagóg, személyére és eddigi tevékenységére méltatlan, hallucináns kijelentésével, az én olvasatomban Varga Mihály leért Selmeczi Gabriella szintjére. Erről jut eszembe: a reklámadó bevezetésének szükségessége kapcsán meg Lázár János kolléga próbálta lenyomni a torkunkon, hogy ez azért kell, mert a bevételt teljes egészében gyermekekre, konkrétan iskolafejlesztésre, oktatási intézmények korszerűsítésére, bővítésére költi majd a kabinet, és ez milyen kurva jó lesz. Most Varga Mihály állt elő azzal, hogy ha Vajna adókedvezményt kap, kevesebb gyermek fog éhezni Magyarországon. És ez is milyen kurva jó lesz nekünk.

Nagyon tartok tőle, hogy ennyi kormányzati jóakarat mellett még a végén elhíznak ezek az éhező gyermekek. Úgyhogy ne értetlenkedjünk, feleim! Röviden összefoglalom Varga Mihály ámokfutó magyarázkodását: Andy Vajna a Mikulás. És minél nagyobb profitja van neki, annál több éhező gyermek fog az alábbi fotón látható putri valamelyik szegletében jóízűen táplálkozni:



vajna08181.jpg

Közel 100 milliós lakást vásárolt fiatal feleségének Andy Vajna a főváros luxusnegyedében, a Rózsadombon. A földszinti 107 négyzetméteres, 3 és fél szobás lakáshoz 23 négyzetméternyi saját, kertkapcsolatos panorámás terasz is tartozik. (forrás: blikk.hu)


http://hacsaknem.blog.hu/2014/08/19/tobb_tiszteletet_andy_vajna_milliardos_adoked vezmenyeinek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kampány van megint! “Választási”!
  2014-08-23 20:59:58, szombat
 
  Kampány van megint! “Választási"!

Posted on 2014/08/23 Szerző: Admin

Mától indul a helyi és nemzetiségi önkormányzati képviselők választását megelőző kampány, hétfőtől pedig már az aláírásokat is gyűjthetik a pártok - mondta az InfoRádiónak a Nemzeti Választási Iroda elnöke. Pálffy Ilona hozzátette, hogy hétfőig minden választópolgárnak meg kell kapnia a választási értesítését.
“Augusztus 23-án indul a kampány, ez az 50. nap, 25.-től pedig igényelhetik az ajánlóíveket a jelöltek és a jelölőszervezetek" - mondta Pálffy Ilona.
A Nemzeti Választási Iroda elnöke elmondta: ahogy az országgyűlési képviselőválasztásnál sem volt, most sincs az, hogy a választási plakátokat csak a kampány kezdetétől lehetne elhelyezni, tehát a kezdés lényegében azt jelenti, hogy kezdődhet az ajánlásgyűjtés, de akkortól lehet például figyelemfelhívó gyűlést is tartani.
Augusztus 25-ig ki kell érniük az értesítőknek a választópolgárokhoz. Az ajánlóívek aláírásgyűjtése augusztus 25-től szeptember 9-ig tart: az egyénieknek szeptember 8-án, a listásoknak pedig 9-én kell bejelenteniük az induló jelölteket, és ekkor kell leadni az ajánlóíveket is - tette hozzá Pálffy Ilona.
Az új választási eljárásról szóló törvény szerint a kampány a választást megelőző 50. napon kezdődik és a szavazás napjáig, a voksolás befejezéséig tart.
A tavaly elfogadott új választási eljárási törvény szerint kampánytevékenység minden olyan tevékenység, amely alkalmas a választói akarat befolyásolására vagy annak megkísérlésére, kampányeszköz pedig például a plakát, a választók jelölt vagy jelölőszervezet általi közvetlen megkeresése, a politikai reklám és a politikai hirdetés, valamint a választási gyűlés. Nem minősül viszont választási kampánynak a választási szervek tevékenysége és az állampolgárok közötti kommunikáció.
A választási kampány végéig a jelölőszervezetek és a jelöltek engedély nélkül készíthetnek plakátot (választási falragaszt, szórólapot, vetített képet, emblémát - mérettől és hordozóanyagtól függetlenül), de ezeken is fel kell tüntetni a kiadó nevét, székhelyét, valamint a kiadásért és a szerkesztésért felelősöket.
Plakátot elhelyezni épület falára vagy kerítésére csak a tulajdonosnak, a bérlőnek, állami vagy önkormányzati tulajdonban lévő ingatlan esetén a vagyonkezelői jog gyakorlójának hozzájárulásával lehet. Egyes középületeken, a közterület meghatározott részén a helyi önkormányzat műemlékvédelmi, környezetvédelmi okokból megtilthatja plakátok, óriásplakátok elhelyezését. Nem lehet plakátot elhelyezni állami, önkormányzati hatóság elhelyezésére szolgáló épületen vagy azon belül sem.
A plakátot úgy kell elhelyezni, hogy ne fedje más jelölt vagy párt plakátját, és károkozás nélkül eltávolítható legyen. A plakátot annak kell eltávolítania a választást követő 30 napon belül, aki elhelyezte.
A jogszabály politikai hirdetésnek nevezi az ellenérték fejében valamely jelölőszervezet vagy független jelölt népszerűsítését szolgáló és támogatására ösztönző, sajtótermékben (illetve az interneten és moziban) közzétett tartalmat. A politikai reklámért - amelynek a célja ugyancsak a jelöltek, jelölőszervezetek népszerűsítése - azonban a közzétevő médiaszolgáltató (televízió, rádió) nem kérhet ellenszolgáltatást.
A politikai reklámot közzétenni szándékozó műsorszolgáltatóknak ezt szombaton 16 óráig kell jelezniük a Nemzeti Választási Bizottságnál (NVB). A kampányban csak azok a televíziók, rádiók tehetnek közzé ilyen reklámot, amelyeket az NVB nyilvántartásba vett. A műsorszolgáltatók a jelölőszervezetek politikai reklámjait azonos feltételek mellett tehetik közzé, a politikai reklámhoz véleményt, értékelő magyarázatot fűzniük tilos. A szavazás napján politikai reklámot nem lehet közzétenni.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=DYxLD9fBs30

Kiss Zsiga püspökladányi döbrögista alpolgi már elkezdte a kampányt!

A kampányban kizárólag az a csaknem 600 (366 nyomtatott és 232 elektronikus) sajtótermék közölhet politikai hirdetést, amely jelezte ezen szándékát az Állami Számvevőszéknek, és a számvevőszék nyilvántartásba is vette a hirdetési árjegyzékét.
Az önkormányzati választáson induló jelöltek és jelölőszervezetek nem részesülnek állami kampánytámogatásban, és nincs is limitálva a kampányra fordítható összeg.
Választási gyűlést a kampányidőszakban lehet tartani, de a szavazás napján már nem. A kampányban a választási gyűléseket nem kell bejelenteni a rendőrségnek, de a rend fenntartásáról a szervezőnek gondoskodnia kell.
A tavaly elfogadott új választási eljárási törvény megszüntette a kampánycsendet, ehelyett - több más tilalom mellett - bevezette azt a szabályt, hogy a szavazás napján a szavazóhelyiségek épületének bejáratától számított 150 méteres távolságon belül közterületen nem lehet választási kampánytevékenységet folytatni.
(inforádió)
Bal-Rad komm: Úgy ám! Megint demokráciásdit játszunk! Adunk a látszatra!

http://balrad.wordpress.com/2014/08/23/kampany-van-megint-valasztasi/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Na ettől fekszik meg a magyar autóipar
  2014-08-23 20:54:33, szombat
 
  Na ettől fekszik meg a magyar autóipar
2014. augusztus 23., 18:55


Messze nem az agráriumban, az autóipari beszállítók körében szedhetik a legnagyobb áldozatokat az orosz szankciók, ráadásul a termelőcégek számára nincs uniós kompenzáció.


Az uniós szankciók sértik a magyar gazdaság érdekeit, a szankciókra adott orosz válasz magyar vállalkozásokat sodorhat és sodor már bajba - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken.

A kormány folyamatosan egyeztet a vállalkozói érdekképviseletekkel. Folyamatosan figyelik, hogyan lehet a magyar vállalkozásoknak segíteni, hogyan lehet új piacokat, illetve olyan közvetítőket találni, amelyek ezt a remélhetőleg csak átmeneti szankciós helyzetet feloldják, és a magyar termékeket eltudják juttatni az orosz és ukrán piacokra - hangsúlyozta a miniszter.

Autóipari beszállítók veszélyben

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségét (VOSZ) sem a miniszter, sem a szaktárca nem kereste meg - reagált Varga kijelentésére a Népszavának Dávid Ferenc főtitkár. A szakember szerint a járműipar esetleges oroszországi behozatali tilalma komolyan érintheti a hazai beszállítói hálózatot. Ez akkor is nagy érvágás lenne, ha a magyarországi gépkocsik 3-4, az alkatrészek alig 1-2 százaléka irányul közvetlenül az orosz piacra. Némethné Pál Katalin, a GKI Gazdaságkutató Zrt. kutatásvezetője szerint ugyanis ezen felül sok magyar vállalkozás szállít hazai és külföldi, vagy főleg külföldi, elsősorban német autógyáraknak alkatrészeket. Őket igenis érzékenyen érintheti, ha jelentősen visszaesik az uniós járműexport Oroszországba.

És az agrárium?

A hírek szerint Szijjártó Péter külgazdasági államtitkár - aki kezdeményezte a magyar-orosz kormányközi gazdasági együttműködési bizottság összehívását - valamint Fazekas Sándor agrárminiszter egyaránt szeretné elérni, hogy az orosz mezőgazdasági miniszterrel találkozhasson. A teljes 2400 milliárdos magyar agrárexportból az orosz 80 milliárd forintot tett ki.

Dávid Ferenc arra is felhívta a figyelmet, hogy míg a mezőgazdaság veszteségeinek enyhítésére jól bejáratott automatizmusok és létező források vannak Brüsszelben és Budapesten egyaránt, addig az ipari termelő és a szolgáltató vállalkozások esetében ilyenek nincsenek.

Ha az agráriumon kívül más termelő ágazatokat is támogatni kellene, nagyon mélyen bele kellene nyúlni a közösségi és a nemzeti kasszába is - mondta a Népszavának a VOSZ főtitkára.


http://privatbankar.hu/makro/na-ettol-fekszik-meg-a-magyar-autoipar-271976
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Ne vásárolj a zsidóktól!" feliratú plakátok jelentek meg O
  2014-08-23 20:41:39, szombat
 
  "Ne vásárolj a zsidóktól!" feliratú plakátok jelentek meg Olaszországban


Bojkottáld Izraelt!
Követeljük, hogy hagyják abba a palesztin nép mészárlását!
Bojkottálunk minden típusú zsidó kereskedelmi terméket, mert szükséges megállítani a vérontást Palesztinában. Minden zsidó tevékenység, gyár, cég, ingatlan nyereségének egy százalékát Izrael lefoglalja. Ebből vásárol fegyvereket, azok ellen, akik továbbra is tisztességben akarnak élni a saját hazájukban! GYALÁZATOS tett megölni több ezer nőt, gyermeket és időst, akiknek nap mint nap arra kell törekednünk, hogy megtartsák az erőszakkal ellopott termőföldjeiket, az utcák lövészárokká alakításával, ahol megerőszakolt nők, égő gyermekek zokognak elpusztított otthonaik miatt.
Ne vásárolj a zsidóktól!

Az olasz zsidó közösségek szövetségének elnöke, Renzo Gattegna vasárnap a zsidóellenes megmozdulások új hullámáról beszélt Rómában, mondván: a ,,vészcsengő" megszólalt, és annak hangját nem lehet semmibe venni.

Renzo Gattegna figyelmeztetése azután hangzott el, hogy zsidók tulajdonában levő boltok bojkottjára felszólító plakátokat fedeztek fel az olasz főváros több kerületében.

A plakátragasztási kampányt a szélsőjobboldali ,,Vita Milice Est" csoport indította el, de a röpirat szövege emlékeztet az olasz szélsőbal pro-palesztin és Izrael-ellenes szlogenjeire.

,,Aggódva látjuk egy olyan zsidó- és Izrael-ellenes gyűlöletben megfogant szélsőséges maffia megerősödését..., amely a nemzet egészére jelent veszélyt", jelentette ki Gattegna.

A plakátokon a következők olvashatók: ,,Minden zsidó termék és üzlet bojkottálása azért szükséges, hogy véget érjen a vérengzés Palesztinában" és ,,minden egyes zsidó tulajdonban levő bolt, gyár, vállalat nyereségének bizonyos százalékát Izraelbe küldik, hogy abból finanszírozzák a fegyvervásárlást és a további mészárlást, amelynek áldozatai olyan emberek, akiknek joguk van saját hazájukban élni."

A plakátokon 40 bolt, hotel, gyár, hentesüzlet, étterem, bár nevét tüntették fel.

Az angolul ,,Protective edge"-nek nevezett hadművelet kezdete óta, amelyet az izraeli hadsereg július 8-án indított a Hamász ellen a Gázai övezetben, számos antiszemita falfirkát számoltak össze Rómában és több más olasz városban.

Az olasz zsidó közösségek szövetségének elnöke ugyanakkor megköszönte a hatóságoknak az antiszemita megmozdulásokra adott ,,határozott választ".

(Kuruc.info, Szombat.org nyomán)

http://harcunk.info/index.php/hirek/797-ne-vasarolj-a-zsidoktol-feliratu-plakatok -jelentek-meg-olaszorszagban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 457 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 660
  • e Hét: 3762
  • e Hónap: 14873
  • e Év: 168369
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.