Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Mi lesz a magyar gazdasággal? Rosszabbnak látszik a helyzet,
  2014-08-25 21:08:13, hétfő
 
  Mi lesz a magyar gazdasággal? Rosszabbnak látszik a helyzet, mint korábban
Posted on 2014/08/25 Szerző: Admin


A júliusi mélyponthoz képest az üzleti várakozások augusztusban minimálisan javultak, a fogyasztói bizalmi index viszont tovább csökkent - derül ki GKI Gazdaságkutató Zrt. felmérésből. A magyar gazdaság kilátásairól alkotott vélemény romlott.
Az ellentétes folyamatok eredményeként a GKI-Erste konjunktúraindex alig változott, mínusz 3,9 pontról mindössze mínusz 4,1 pontra süllyedt. Az üzleti bizalmi index 1,4 pontról 2,2 pontra emelkedett, a fogyasztói bizalmi index mínusz 18,9 pontról mínusz 21,9 pontra esett.

A kereskedelmi cégek a legoptimistábbak
Az üzleti szférán belül augusztusban a kereskedelmi cégek várakozásai határozottan, az ipariaké hibahatáron belül javultak, míg az építőipar és a szolgáltatások területén nem következett be érdemi változás.
Az ipari bizalmi index a május óta tartó csökkenés után kissé emelkedett. A rendelésállományok megítélései és a termelési várakozások egyaránt javultak, míg a készletállomány értékelése stagnált. Az építőipari bizalmi index értéke augusztusban hibahatáron belül csökkent, csak kicsit maradt el az előző havi, tizenkét éves csúcsot jelentő szinttől. Az előző háromhavi termelés megítélése ugyan számottevően romlott, de a rendelésállományé enyhén javult.
A kereskedelemben az eladási pozíció megítélése emelkedő készletszint mellett javult, míg a rendelések várható alakulásában erőteljes pozitív változást mutatott. A szolgáltatói bizalmi index augusztusban lényegében nem változott. Az elmúlt időszak üzletmenetéről alkotott vélemény alig változott, míg a következő negyedévben várható forgalomnak a megítélése kissé romlott.
Létszámbővítést terveznek - mégis jobban fél a munkanélküliségtől a lakosság
A foglalkoztatási szándék - az építőipar kivételével - minden ágazatban javult. A létszám bővítését tervezők aránya minden ágazatban meghaladta a leépítésre számítókét. A legtöbb ágazatban szinte azonos az áremelésre és árcsökkentésre törekvők aránya és augusztusban mindegyik ágazatban csökkent az inflációs várakozás.
A lakosság a saját pénzügyi helyzetét és várható megtakarítási képességét valamivel rosszabbnak tartotta, mint júliusban, emellett szintén erősödött a munkanélküliségtől való félelem.
Romlottak a kilátások
A magyar gazdaság kilátásairól alkotott vélemény a lakosság körében és mind a négy ágazatban számottevően romlott, továbbá az üzleti szférában sem különbözik már jelentősen az optimisták és a pesszimisták aránya.
(privatbankar)
Bal-Rad komm: “...A magyar gazdaság kilátásairól..." - igazán semmit nem lehet mondani. Magyar gazdaság ugyanis mint olyan - nem létezik! Bár maffiáink előszeretettel hencegnek vele - nincs!
Vannnak a Banditisztán - területre települt NEM MAGYAR tulajdonú gazdasági társaságok, amelyeknek viszont mindössze annyi közük van hozzánk, hogy itt extraprofitot zsebelhetnek be! Ha pedig az állami támogatások és kedvezmények ideje lejár - tovább állnak!
Nyilvánvaló, hogy a kiszolgáltatott helyzetben lévő Istenadta nép ezt jól érzékeli, és nem igazán bizakodik a szebb jövőt illetően. Ellentétben a maffia diadaljelentéseivel!

http://balrad.wordpress.com/2014/08/25/mi-lesz-a-magyar-gazdasaggal-rosszabbnak-l atszik-a-helyzet-mint-korabban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
400 ezer leendő nyugdíjas kap hamarosan levelet
  2014-08-25 20:38:54, hétfő
 
 
Hazai hírek | Gazdaság
400 ezer leendő nyugdíjas kap hamarosan levelet
MTI • 2014. augusztus 25., hétfő 16:23

Az 1955 és 1959 között születettek nyugdíjjogosultsági adatainak egyeztetését kezdi meg az ügyfelekkel az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság - jelentette be Mészáros József főigazgató hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Az érintetteket a következő hetekben értesítik, hogy megindult az eljárás, majd tájékoztatják őket a nyugdíjbiztosító központi elektronikus rendszerében tárolt szolgálati időkről és kereseti adatokról. A hivatal ezzel az akcióval segíteni kívánja a jogosultakat abban, hogy nyugdíjba vonulásukkor a már egyeztetett adatokat figyelembe véve gyorsan és pontosan tudják megállapítani a nyugellátásukat - mondta Mészáros József főigazgató. Közölte: körülbelül 400 ezer emberrel folytatják le az adategyeztetést, amelyre két évet szánnak.

Az 1955-1959-es korosztály után értesítik a többi korosztályt is, még jóval a nyugdíjba vonulásuk előtt. A főigazgató azt kérte, az állampolgárok legyenek aktívak és jelezzék, ha bármilyen eltérést tapasztalnak a hivatal által szolgáltatott adatok és a valóság között.

Eddig is lehetőség volt arra, hogy a nyugdíjkorhatár betöltése előtt a jogosultak megismerjék a róluk nyilvántartott adatokat, de ezek az eljárások kérelemre indultak, szemben a mostani, hivatalból induló eljárásokkal. Kissné Veres Ilona főosztályvezető elmondta: a lakóhely szerint illetékes megyei nyugdíjbiztosítási igazgatóság először tájékoztató levelet küld az érintetteknek a hivatalból történő adategyeztetés megkezdéséről.

Nem kap azonban levelet az, akinek már más eljárásban megállapították a jogosultsági adatait, vagy korábban már kérte az adategyeztetést. A hivatal ezt követően összegyűjti a nyilvántartásában szereplő adatokat és egy újabb levélben tájékoztatja az érintetteket a nyugdíjbiztosító központi elektronikus rendszerében tárolt szolgálati időkről és kereseti adatokról.

A kimutatás tartalmazza többek között a biztosításban töltött időszakokat, az egyéb szolgálati időket, nők esetében a nők kedvezményes nyugdíjához figyelembe vehető jogosultsági időket, a foglalkoztatók adatait, az 1987. december 31-ét követő időszakra vonatkozó nyugdíjjárulék-köteles keresetet, a befizetett nyugdíjjárulékokat.

Ha az ügyfél megkapja a kimutatást a hivatalnál nyilvántartott adatokról, 90 nap áll rendelkezésére, hogy jelezze, ha valamely foglalkoztatási adata a nyilvántartásban nem vagy hiányosan szerepel, például a figyelembe nem vett felsőfokú tanulmányok idejét, vagy a sorkatonai időt.

A főosztályvezető hangsúlyozta: ha az ügyfél be tudja küldeni a hiányzó dokumentumokat, az meggyorsítja a hivatali eljárást, de ha nem tudja benyújtani, elég, ha jelzi az eltérést és akkor a hivatal keresi meg az adatszolgáltatókat és beszerzi a hiányzó adatokat.

Beszerzett új adatokról szintén értesítik az ügyfelet. Fontos, hogy az ügyféllel egyeztetett adatok kerüljenek végül a hatósági nyilvántartásba, amelyeket a későbbiekben a nyugdíjelbírálásnál figyelembe kell venni - közölte.

Az adategyeztetésre lehetőség van elektronikus úton is, a www.magyarorszag.hu oldalon, illetve a www.onyf.hu oldalon, ügyfélkapus azonosítással is. Ennek módjáról a tájékoztató tartalmaz részletes információkat. Az eljárás bármely szakaszában lehetőség van visszatéri a papíralapú ügyintézésre.


http://www.biztositasiszemle.hu/cikk/hazaihirek/gazdasag/400_ezer_leendo_nyugdija s_kap_hamarosan_levelet.4118.html
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
A pécsi városházán újragondolják a milliós kávégépek bérlésé
  2014-08-25 20:30:15, hétfő
 
 
2014-08-25 19:12:00
A pécsi városházán újragondolják a milliós kávégépek bérlését


Nettó 6 millió 300 ezer forintért bérelne kávégépeket a pécsi önkormányzat két évre, 11 régit le akarnak selejtezni ugyanis - hangzott el hétfőn az RTL Híradóban. Az indoklás szerint a régiek gyakran elromlanak, ezért bérelnének közpénzből újakat, havonta és darabonként 24 ezer forintért. Az önkormányzatnál az RTL Híradó megkeresése után azt közölték: újratárgyalják az ügyet, hogy a leggazdaságosabb döntés szülessen.

A kávégépek cseréjéről szóló előterjesztést nyár végén nyújtotta be a pécsi jegyző az önkormányzat pénzügyi bizottságának. A dokumentumon illetékes tisztségviselőként Páva Zsolt polgármester neve is szerepel.

Az illetékes önkormányzati bizottság a kávéfőzős előterjesztés múlt héten megszavazta.

A pécsi városháza sajtóreferense már hétfőn azt közölte: a polgármester azt mondta, hogy újra kell tárgyalni a javaslatot. Páva Zsolt az előterjesztés visszavonását kérte, mert úgy vélte, hogy alaposabb számításokra van szükség ebben az ügyben.

MTI / hvg.hu

http://www.atv.hu/belfold/20140825-a-pecsi-varoshazan-ujragondoljak-a-millios-kav egepek-berleset
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jelentősen romlott az emberek véleménye a gazdaság kilátásai
  2014-08-25 20:17:52, hétfő
 
  2014-08-25 07:29:00
Jelentősen romlott az emberek véleménye a gazdaság kilátásairól


A júliusi mélyponthoz képest az üzleti várakozások augusztusban minimálisan javultak, a fogyasztói bizalmi index viszont tovább csökkent - derül ki GKI Gazdaságkutató Zrt. felmérésből, amelyet az Európai Unió támogatásával végzett.

Az ellentétes folyamatok eredményeként a GKI-Erste konjunktúraindex alig változott, mínusz 3,9 pontról mindössze mínusz 4,1 pontra süllyedt. Az üzleti bizalmi index 1,4 pontról 2,2 pontra emelkedett, a fogyasztói bizalmi index mínusz 18,9 pontról mínusz 21,9 pontra esett.

Az üzleti szférán belül augusztusban a kereskedelemi cégek várakozásai határozottan, az ipariaké hibahatáron belül javultak, míg az építőipar és a szolgáltatások területén nem következett be érdemi változás.

Az ipari bizalmi index a május óta tartó csökkenés után kissé emelkedett. A rendelésállományok megítélései és a termelési várakozások egyaránt javultak, míg a készletállomány értékelése stagnált. Az építőipari bizalmi index értéke augusztusban hibahatáron belül csökkent, csak kicsit maradt el az előző havi, tizenkét éves csúcsot jelentő szinttől. Az előző háromhavi termelés megítélése ugyan számottevően romlott, de a rendelésállományé enyhén javult.

A kereskedelemben az eladási pozíció megítélése emelkedő készletszint mellett javult, míg a rendelések várható alakulásában erőteljes pozitív változást mutatott. A szolgáltatói bizalmi index augusztusban lényegében nem változott. Az elmúlt időszak üzletmenetéről alkotott vélemény alig változott, míg a következő negyedévben várható forgalomnak a megítélése kissé romlott.

A foglalkoztatási szándék - az építőipar kivételével - minden ágazatban javult. A létszám bővítését tervezők aránya minden ágazatban meghaladta a leépítésre számítókét. A legtöbb ágazatban szinte azonos az áremelésre és árcsökkentésre törekvők aránya és augusztusban mindegyik ágazatban csökkent az inflációs várakozás.

A lakosság a saját pénzügyi helyzetét és várható megtakarítási képességét valamivel rosszabbnak tartotta, mint júliusban, emellett szintén erősödött a munkanélküliségtől való félelem.

A magyar gazdaság kilátásairól alkotott vélemény a lakosság körében és mind a négy ágazatban számottevően romlott, továbbá az üzleti szférában sem különbözik már jelentősen az optimisták és a pesszimisták aránya.


http://www.atv.hu/belfold/20140825-jelentosen-romlott-az-emberek-velemenye-a-magy ar-gazdasag-kilatasairol


NO VAJON REALIZÁLÓDIK-E A CSIPANYITOGATÁS A VÁLASZTÁSI EREDMÉNYEN OKTÓBERBEN?

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mizsei Kálmán - atlantista ügynök az ukrán nemzetbiztonsági
  2014-08-25 20:03:05, hétfő
 
  Mizsei Kálmán - atlantista ügynök az ukrán nemzetbiztonsági stratégia élén
2014.08.25 11:19


Beszéljen az önéletrajz:

1990-1995: Fidesz főtanácsadó. Ez volt a Fidesz legliberálisabb időszaka, ezekben az években maximálisan Soros György anyagi és kapcsolati tőkéjének támogatását élvezte az egész Fidesz vezérkar.

1991-1995: EastWest Institute-elnökhelyettes. A new york-i székhelyű intézet profilja az amerikai érdekek érvényesítésének kiterjesztése háttérdiplomáciai eszközökkel, különböző civil szervezeteken keresztül. Az intézet az Open Society Foundation 1993-as megalapításáig Soros György geopolitikai “think tank" szervezeteként funkcionált. Az intézet elnökhelyetteseként Mizsei a közép kelet európai osztály vezetője volt, és ezzel egyidőben a Fidesz főtanácsadójaként is tevékenykedett. Mizsei töltötte be a futár szerepét Soros és a Fidesz vezérkar között.

1995-1997: Az Eximbank vezérigazgatója. Ez az a bank, amely 27 milliárd forinttal károsította meg a magyar adófizetőket. A botrányt a bank későbbi elnöke, az SZDSZ-es Csillag István -aki a Medgyessy-kabinet gazdasági és közlekedési minisztere volt- viheti el, az ügyben 2012-ben ügyészségi nyomozás kezdődött.

1997-2001: AIG (American International Group Inc.) Regionális Befektetési Igazgató. Az AIG 2000-2001 között több mint 500 milló dollárral károsította meg kisrészvényeseit. A bank ellen eljárás indult a 2000-2001 év alatt elkövetett számviteli fegyelem megsértése, számviteli csalás, magánokirat hamisítás, tőzsdefelügyelet félrevezetése miatt. A bank volt vezérigazgatóját 2009-ben 4 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték. A bank legnagyobb részvényese a 2000-es évek elején a Soros György által birtokolt Soros Fund Management LLC volt.

2001-2007: ENSZ-Közép-Kelet Európa Fejlesztési Program igazgató. Az ENSZ fejelsztési programjának (ami az USA gazdaságpolitikai karjaként működött) európai, valamint FÁK-térségbeli regionális irodáját vezette.

2007-2011: Az EU Moldovai Különleges Követe Mizsei a moldovai belbiztonsági szervek (rendőrség, határőrség, vám és pénzügyőrök, speciális alakulatok) EU struktúrába való beillesztési startégiájának kivitelezéséért, és a Dnyeszter Menti Köztársaság Moldovával és az EU-val való kapcsolataiban az EU-s és moldovai vezetés álláspontjának érdekérvényesítése volt.

2011-2014: a Nyitott Társadalom Alapítvány roma integrációs programjának igazgatója / romapolitikai bizottságának elnöke. Az Európai Uniós Alapokkal a Roma Integrációért alap igazgatója. A Nyitott Társadalom Alapítvány (Open Society Foundation) Soros György újabb geopolitikai alapítványa az EastWest Studies Institute után. 2014 július 24-én Mizseit Catherine Ashton, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője kinevezte az EU Különleges Ukrajnai Követévé. Feladata az Ukrán belbiztonsági erők EU struktúrába való beillesztési stratégiájának kivitelezése, a belbiztonsági erők teljes átszervezése. A belbiztonsági erők közé tartozik a népirtás vádjában több esetben is bizonyíthatóan bűnös Ukrán Nemzeti Gárda, akikkel Mizsei most kooperál.

Mizseit 2014. július 24-én kinevezik egy olyan pozícióba, amiben kontrollt gyakorol az EU részéről az egész ukrán határőri (és rendőri, titkosszolgálati) szervek felett. Magyar területen pedig 2014. augusztus 2-án az ukrán-magyar határ felé futó tehervonat-szerelvényen magyar volt honvédségi T-72-es tankokat fényképeznek, amint épp Záhony irányába tartanak.

Soros György legnagyobb magyar barátja Mizsei Kálmán, aki most épp együttműködik az ukrán fasisztákkal.

http://www.hidfo.net/2014/08/25/mizsei-kalman-atlantista-ugynok-az-ukran-nemzetbi ztonsagi-strategia-elen
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország felkészült az afrikai diákok fogadására
  2014-08-25 20:01:08, hétfő
 
 
Magyarország felkészült az afrikai diákok fogadására
2014. augusztus 25., hétfő | Szerző: Sisa Pista | Rovat: halál élet

"Már vettünk három pár új gumikesztyűt és elmostunk néhány injekciós tűt 60 fokon a biztonság kedvéért" - áll az egészségügyi államtitkárság közleményében.

magyar egészségügy.jpg

Magyarországon több száz afrikai diák kezdi meg felsőfokú tanulmányait a jövőhéten kezdődő tanévben. "Szinte elhanyagolható a valószínűsége annak, hogy Magyarországon is megjelenjen az ebola vírusa, de ha mégis, a hatása is elhanyagolható lesz. Valószínűleg. Vagy legalábbis jó lenne" - írja még a közlemény.

Kapcsolódó hír: Facebook-oldalán jelentette be Széles Gábor, hogy a gravitáció mellett az ebola is kikapcsolható egy általa finanszírozott fejlesztés segítségével. A kormány pedig százfős válságstábot emelt államtitkári pozícióba annak megvitatására, hogy hazánk milyen gyorsan tudna egy 22 ezer fő befogadására képes stadiont felépíteni egy országos egészségügyi vészhelyzet esetén.

http://hircsarda.blog.hu/2014/08/25/magyarorszag_felkeszult_az_afrikai_diakok_fog adasara
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
De ! A magyar nép ! Ha egyszer felébred !
  2014-08-25 19:53:42, hétfő
 
 
Orbán: Senki nincs a világban, aki kérdőre vonhatna minket

Lengyel Tibor2014. 08. 25. 13:12
417komment


Grandiózus célokat tűzött ki kormánya és főként az immár külgazdaságért is felelős nagykövetek elé a miniszterelnök a szokásos nyár végi külképviselet-vezetői értekezleten. Nemcsak meg kellene ötszörözni az exportképes magyar kis- és közepes vállalkozások számát, de ezeknek piacot is kell találni, méghozzá egyre inkább az Európai Unión kívül. Ez a nagykövetektől Orbán Viktor szerint "kevéssé inspiráló aprómunkát" kíván majd, és másfajta szellemi bátorságot, mint az eddig megszokott okoskodás.

Semmi sem marad úgy, mint volt, hiába csak technikailag volt kormányváltás - jelezte Orbán Viktor már beszéde első mondatában a Budapesten összegyűlt nagyköveteknek, hogy a diplomácia területén nagy változások várhatók. Persze az érintettek erre már néhány más előjelből is következtethettek: a tárca neve Külügyminisztériumról Külgazdasági és Külügyminisztériumra változott, Navracsics Tibor személyében új minisztert neveztek ki az élére, és a külképviselet-vezetők mintegy harmadát lecserélték, további csaknem harmadukat pedig majd ezután fogják.
hirdetés
Új helyzet, új hozzáállás

A változásokat jelző minisztercserére a kormányfő is kitért, mondván: Navracsics Tibor az az ember, akit ott dobnak be a "frontvonalon", ahol strukturális változásokra készül a kormány. A miniszter feladata most a külügy "áramvonalasítása", addig is, amíg hamarosan uniós biztos nem lesz belőle - fejtette ki Orbán. (Navracsics is készül arra, hogy az Európai Bizottság magyar tagja legyen, de késő ősszel lesz csak választás.)

Orbán Viktor új hozzáállást vár a külképviselet-vezetőktől
Forrás: Bielik István

Nem vesztette el a szépségét a diplomácia és a kultúrdiplomácia, de egy exportorientáltságú országban a külügy is gazdaságorientáltságú - vázolta az új irányt Orbán. Szerinte az eddig elért gazdasági eredmények is erre ösztönzik az országot, amelyet külföldön nem védekező álláspontról kell a nagyköveteknek képviselniük, hanem büszkén.

Méghozzá büszkén arra, hogy radikális eszközökkel bár, de sikerült csökkenteni az államháztartási hiányt, így kikerült Magyarország a túlzottdeficit-eljárás alól - mondta Orbán, hozzátéve: reméli, hogy más országokkal is ugyanilyen kemény lesz az EU ebben a témában, és más tagállam nem kap kedvezőbb elbírálást.

A nagykövetek feladata így nem is az, hogy megvédjék külföldön az olykor éles kritikákkal szemben Magyarországot, mert "az eredményeink, illetve a talán még sokak által bizalmatlanul méregetett intézkedések megvédik magukat" - fejtette ki a kormányfő.
Lejárt az ideológiák ideje

"Civilizációs kötelezettség reagálni a bírálatokra, de nem ez a politikai feladat" Orbán szerint. Már csak azért sem, mert szerinte a kormány tudatosan távolodni kíván az eddigi gyakorlattól, "az ideológiai alapú külpolitikától". A viszonyítási pont ennek szellemében ezentúl nem azoknak a szervezeteknek a rendszere, amelyeknek amúgy Magyarország is tagja - így az EU vagy a NATO -, hanem a nemzeti érdek.

Ráadásul a kormányfő szerint az ilyen, ideológiai megközelítést csak a "félnótás országok számára találták ki az okos országok". A helyzet fonákságára több példát is említett: az Egyesült Államok például nagyrészt Kínával finanszíroztatja az államadósságát, míg a német vagy holland cégek "skrupulusok nélkül" üzletelnek Oroszországgal.

Kinek van erkölcsi alapja?

Ezek után miért okoz nekünk fejfájást Paks politikai értelemben? - kérdezte Orbán, jelezve egyúttal, hogy a szerénység és a visszafogottság már csak méretünk és a nemzetközi politikában viselt súlyunk okán is indokolt ugyan, de "nem lehetünk a szőnyeg szélére állított nemzet".

A miniszterelnök szerint az országot bírálóknak sokszor nincs alapjuk kritizálni
Forrás: Bielik István

"Senki nincs a világban, aki kérdőre vonhatna minket" - állította a miniszterelnök, aki szerint ennek érződnie is kell a nagykövetek hozzáállásán, amikor egy "perspektívájában sikeres" országot képviselnek külföldön.

Ráadásul Orbán szerint Magyarország az egyetlen az EU-tagállamok között, amelynek politikai intézményrendszerét teljesen átvilágították az új alaptörvény miatt. Ez alapján szerinte makulátlan az ország a közös európai értékek tiszteletben tartása szempontjából.

A nagyköveteknek annyit megengedett a kormányfő, hogy "csipkelődjenek kicsit". Például adott esetben felemlegethetik, hogy bár Magyarországot sokat bírálták a bírói nyugdíjkorhatár miatt, de éppen erre készül Olaszország is, vagy éppen Hollandiában is régóta gyakorlat a bírósági ügyek áthelyezése.
Más célok lesznek fontosak

A fenti szemléletváltás mellett a nagykövetek gyakorlati munkájának is meg kell változnia Orbán szerint, hiszen a külgazdaság fejlesztése lesz az elsőrendű cél. Ez azt jelenti, hogy a külképviselet-vezetőknek külföldön a magyar emberek érdekeit kell képviselniük - csakúgy, ahogy a kormány is teszi ezt itthon.

Például új munkahelyeket kell szerezniük, beruházásokat vonzani Magyarországra, még ha ehhez külföldi cégvezetőkkel kell hosszadalmas tárgyalásokba bonyolódniuk, amitől eddig a korrupciós aggályok miatt a diplomácia ódzkodott.
Ötmillió munkahely kell

Korábban tíz év alatt ígért egymillió új munkahelyet a Fidesz, és ezzel Orbán szerint nem is állnak időarányosan rosszul, a kormányfő most még ambiciózusabb célt tűzött ki. A 2010-es 3,6 millióhoz képest a jelenlegi 4,1 millió munkavállaló számát ötmillióra, a cseh számadathoz hasonlóra kell növelni.

Az egymillió új munkahely ígérete már a múlté, Orbán új célokat tűzött ki
Forrás: Bielik István

Ehhez folytatni kell és folytatni is fogja a kormány a sokat bírált közmunkaprogramot, de a befektetők meggyőzésében a külképviselet-vezetőkre hárul több feladat. Nemcsak munkahelyeket kell azonban hozniuk Magyarországra, hanem a hazai termékeknek exportpiacot is kell szerezniük - új területeken is.

A magyar export 70-80 százaléka ugyanis ma az EU-ba irányul, ami egyoldalú függőséget jelent Orbán szerint, aki inkább nyitna "a sokak által talán kevésbé kifinomultnak, igényesnek ítélt piacok felé is". A kormány célja, hogy 2018-ra a magyar export harmada az EU-n kívülre menjen, és közben nőjön is.

További cél, hogy a mostani 2500 exportképes hazai kis- és közepes vállalkozás száma az ötszörösére nőjön, és ezen vállalkozások termékeinek ugyancsak a nagykövetek munkája lesz piacot szerezni - tette hozzá a kormányfő.
Közös lelki gyakorlatra hívott

A miniszterelnök "közös lelki gyakorlatra" is invitálta beszédében a nagyköveteket, mondván: meg kell érteniük, hogy munkájuk során ne a vágyálmokból, hanem a tényekből induljanak ki. "Partnereink fejében sokszor nem ott vagyunk, ahol mi a saját fejünkben, és nehéz kimondani, de nekik van igazuk, hiszen a mi fejünkben a vágyálmok vannak, az övékben pedig az igazság" - magyarázta Orbán.

Orbán megmagyarázta, hogy a problémák valójában megoldási lehetőségek
Forrás: Bielik István

A szemléletváltáshoz más támpontot is adott a kormányfő. Utalt arra, hogy Magyarországot nem úgy kell szemlélni, mint különböző problémák okozóját, hanem úgy, mint ami, ha különös módszerekkel is, de megoldja a problémákat. "A problémák pedig valójában nem azok, hanem megoldási lehetőségek."

Ehhez Orbán szerint bátorságra van szükség a nagykövetektől. "Nem kell fejjel menni a falnak, de ki kell állnunk az álláspontunk mellett" - mondta. Hozzátette: "Decens, polgári kiállást várok önöktől, és várnak a magyar emberek is, sunnyogással semmilyen eredményt nem fogunk elérni."
Az orosz modell és a feladatok

A tervezett félórásnál jóval hosszabbra nyúlt - és amúgy is késve kezdett - miniszterelnöki beszéd nem szólt aktuális külpolitikai kérdésekről, holott ezekből az elmúlt egy évben elég sok lett hirtelen. Ezekre az adott esetben háborús konfliktusokra nyitóbeszédében utalt Navracsics Tibor miniszter is.

Orbán beszéde végén egy mondatban érintette a konfliktusokat, amikor jelezte, hogy "a modern kori vallásháborúk, Irak vagy éppen az eurózóna helyzete is fontos problémák, de ezek most a dossziéban maradnak". A nagykövetek néhány kérdésére azért válaszolt.

Kitért arra, hogy nem ért egyet az EU-nak Oroszországot sújtó szankcióival, ráadásul Magyarországnak a legrosszabbkor jött a konfliktus. Pedig "az orosz modell hibátlanul működne Magyarországon, ha lenne itt 10 millió reguláris, birodalmi szemléletű ember, de nekünk 10 millió rebellis magyarunk van".
Navracsics szerint csak élünk a jogunkkal

A kormányfő után Navracsics Tibor miniszter beszélt, aki szerint a külpolitika három alappontja továbbra is az euroatlanti elkötelezettség, a közép-európai szomszédságpolitika, valamint a nemzetpolitikai elkötelezettség. Ugyanakkor a változások következtében "egy nagyon erős tárca jött létre", amely költségvetési lehetőségeit és intézményrendszerét tekintve is az egyik legerősebb minisztérium - közölte.

Navracsics az euroatlanti elkötelezettséggel kapcsolatban kijelentette: nem igaz, hogy Magyarország kisebb mértékben lenne elkötelezett a NATO és az EU iránt, mint korábban, csak arról van szó, hogy Magyarország él a tagság adta jogaival. A tárcavezető kitért a magyar érdekek leghatékonyabb külföldi képviseletére. "Jó kulturális diplomáciával piacokat lehet megnyitni" - jelentette ki.

A miniszter szerint a nagyköveteken múlik Magyarország képviselete: ők "Magyarország külföldön", tőlük függ, hogy milyen kép alakul ki az országról. A jövőben a nagyköveteknek kell eldönteniük, hogy meg kell-e szólalniuk egy adott ügyben, ha Magyarországról van szó. Kiemelte, hogy "az EU-n kívüli világban van még mit fejleszteni a külképviseleti rendszeren".


http://www.origo.hu/itthon/20140825-orban-uj-feladatot-szabott-a-nagykoveteknek.h tml
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MERT MEGÉRDEMELJÜk!!!!
  2014-08-25 18:01:42, hétfő
 
  2014-08-25. 14:29
Orosz embargó: a magyar-orosz vegyesvállalatokra is vonatkozik az importtilalom

Nincsenek kivételezett helyzetben a Magyarországon működő magyar-orosz vegyesvállalatok sem az embargó szempontjából - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium az MTI érdeklődésére.
A tárca tájékoztatása szerint az embargót elrendelő orosz miniszterelnöki utasítás a korlátozás feltételének az adott áru - mezőgazdasági termék, nyersanyag és élelmiszer - származási országát, nem pedig az adott vállalat tulajdonosi hátterét szabja meg.
A bevezetett korlátozás számos céget érint Magyarországon, azonban augusztus 20-án több terméket töröltek az embargós listáról, így a potenciális kiesések mérsékeltebbek lehetnek. Moszkva felmentést adott a burgonya- és hagymavetőmag, a hibrid csemegekukorica és zöldborsó, a laktózmentes tejtermékek, bizonyos vitaminok és ízadalékanyagok, továbbá proteinkoncentrátumok importjára.
Oroszország augusztus 7-étől rendelt el behozatali tilalmat az ellene szankciókat alkalmazó országok - az Egyesült Államok, az európai uniós tagállamok, Kanada, Ausztrália és Norvégia - ellen. A tilalmi listán marhahús, sertéshús, zöldségek, gyümölcsök, baromfihús, sajtok és más tejtermékek szerepelnek.
(MTI)



https://kuruc.info/r/4/132143/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kézdiszentlélek: egy fogyatékos, s ezért büntethetetlen cigá
  2014-08-25 18:00:04, hétfő
 
  Cigánybűnözés :: 2014-08-25. 15:41
Kézdiszentlélek: egy fogyatékos, s ezért büntethetetlen cigányra kenték a szurkálást, holott még a polgármester szerint is negyven lincselő volt

Négy kézdiszentléleki férfi egy nap alatt 820 aláírást gyűjtött össze és csatolt kérvénye mellé, amelyben azt szorgalmazta, az önkormányzat hívjon össze lakossági fórumot, hogy a település többségi lakossága, illetve a cigányság képviselői "megtalálják a közös nevezőt a békés együttélésre". A fórumot pénteken délelőtt tartották, és már a kezdete puskaporos hangulatúra sikeredett. A cigányokat öten képviselték.

Az előzetesen beharangozott művelődési otthon helyett a kézdiszentléleki községháza gyűléstermében ültek össze a helybeliek, kiegészülve az önkormányzat, a megyei tanács, a csendőrség, a rendőrség és a prefektúra képviselőivel. A kormányhivatalt Sebastian Cucu alprefektus képviselte, aki a gyűlés elején kifogást emelt az újságírók és a jelenlevők miatt is, úgy ítélve, a fórum témája nem tartozik a nagyközönségre, szűkebb körben képzelte el a megbeszélést. Végül a szervezők nyomásának engedve - akik jelezték, ellenkező esetben elhagyják a termet - beleegyezett a média jelenlétébe.
Rettegésben él a környék magyarsága
A motoros baleset robbantotta ki a konfliktust, vázolta fel a helyzetet Balogh Tibor polgármester, de régebbi történések miatt már rég kiéleződtek az ellentétek a cigányság és a magyarság között.
- Mindjárt nem lehet közlekedni az országúton, rengeteg a gond, amit mindenki ismer. Ezekre kellene megoldást találnunk - vezette fel a beszélgetést a község első embere.
Utána Ráduly Róbert, a fórum egy szervezője emelkedett szólásra, aki úgy vélte, az első lépést a cigányoknak kell megtenniük, méghozzá a mentalitásuk megváltoztatásával.
- Szükségük van egy közülük választott vezetőre, aki felelősséget vállal értük. Az emberek hozzáállása elítélendő, amikor olyant bántalmaznak, aki a baleset sérültjeinek akar segíteni. A hatóságoknak nyomást kell gyakorolniuk, vonják felelősségre azt, aki törvényt sért! Már csak azért, hogy állandóan ott állnak az országút közepén, büntetni lehetne őket - vélekedett Ráduly, aki után Tamás Róbert szólalt fel.
- Részt vettem az aláírásgyűjtésben, és a legtöbb embernek a faluban az a véleménye, hogy az a közösség, amely úgy viszonyul a közlekedőkhöz, hogy kövekkel dobálja meg; azok, akik megverik a segítőkész embert, nincs, amit keressenek az országút mellett. El kellene költöztetni őket az út mellől, mert a viselkedésük mindenkit veszélyeztet. Fél az egész falu, akárhová bementünk, mindenki panaszkodott. Ők is tudják, hogy aki letartóztatásban van az ügy miatt, nem az tette, ez ezer százalék. Nem egy emberről van szó, nem kettőről. Egy családért nem szeretne az egész közösség szenvedni - hívta fel a figyelmet Tamás.
Úgy véli, a helybeli cigányokkal nincs baj, de azok, akik innen-onnan beköltöztek, el kellene hagyják a Perkő alatti települést, vagy illeszkedjenek be a közösségbe. A helybeliek félelmét jelzi, hogy akadt, aki aláírta a petíciót, viszont arra kérte a fiatalokat, a házszámot ne jegyezzék fel, mert attól tartanak, felgyújtják az ingatlanjukat.
- Rettegésben él nemcsak Szentlélek, hanem Szárazpatak, Kiskászon és Kővár magyarsága is. A lovakkal száguldoznak, belekötnek az emberekbe - egészítette ki társait Pál Arnold.
Hogy a helyzet idáig mérgesedett, az nagymértékben a hatóságok inkompetenciájának is betudható. A gyakori terménylopások elkövetőit hiába azonosítják, nem részesülnek büntetésben, ezért az emberek nem bíznak a hatóságokban, hangzott el. Balogh Tibor polgármester azzal mentegetőzött, a romániai törvénykezés gúzsba köti a kezét. Minimális azon családok száma, akik szociális segélyt kapnak, de a garázdálkodó, törvénysértő cigányokkal szemben az önkormányzat szinte tehetetlen. A büntetést kiróják, a cigányok nem fizetnek, és az sincs, amit annak értékében lefoglaljanak, hiszen az évtizedek során törvénytelenül építkeztek, semmi nem szerepel a nevükön.
Az orvos többé nem hajlandó ellátni a retkeket
Dr. Finta Csaba huszonöt éve dolgozik háziorvosként a Perkő alatt, kiszolgálva a falu minden lakóját, nemzetiségre való tekintet nélkül. Most viszont elege lett abból, hogy a rendelőjében is szinte megverte őt egy elégedetlen cigány, és az is felháborította, ami a motoros baleset kapcsán történt.
Zoom
Dr. Finta Csaba szerint a gyilkossági kísérlettel gyanúsított cigány értelmi fogyatékos, képtelen lenne a késelésre
- Naponta átjárok azon a falurészen, és már kétszer majdnem megjártam: előbb úttesten hagyott kőtömbre hajtottam rá, máskor egy felügyelet nélkül hagyott ló ugrott ki elém. Ha nem lennék fokozottan elővigyázatos, naponta balesetet okozhatnék önhibámon kívül, és biztos, hogy úgy járnék, mint a motorosok. Emellett egy fogyatékosra kenni a szurkálást - aki pár hónap múlva, betegsége folytán már szabadlábon lesz -, elfogadhatatlan. Nem zajlott szabályos nyomozás az ügyben, nem volt elfogadható boncolás, és a közösség sem volt kielégítő módon tájékoztatva az eseményekről, a nyomozás folyamatáról. Engem több ízben - főleg a kilencvenes években - a rendelőmben is megtámadtak, verekedésig fajult a dolog. Most a szívemre teszem a kezem, és azt mondom: addig, míg nem tudjuk meg, ki a gyilkossági kísérlet elkövetője, elutasítom, hogy orvosi ellátásban részesítsem a cigány közösség tagjait. Be is perelhetnek, elküldhetnek az orvosi kamara elé, de én csak sürgősségi esetben foglalkozom a cigány betegekkel - mondotta dr. Finta, akinek beszéde tapsvihart aratott.
"A magyarság segítsége nélkül nem élnénk meg"
A cigányok képviseletében felszólaló Gergely Sándor szerint a rendőrség a késelőt vette őrizetbe. Elismerte, hogy a baleset után történtek "nem voltak helyénvalók", de azt is igazságtalannak tartja, hogy a cigányságot egyetlen család tettei miatt megbélyegezzék. Az a megjegyzése, miszerint a korábban balesetet okozó sofőröket nem bántották, kiabálásba fulladt: a jelenlevők kórusban jelezték, azért nem lett bajuk, mert elszaladtak.
A cigányok képviselője sebességkorlátozó sziget építését javasolta, meglátása szerint "egyesek sokan túl gyorsan hajtanak végig a cigánysoron". Gergely azt is elmondta: összehívják a cigányokat, a szülőket figyelmeztetik arra, hogy ne engedjék ki az útra a gyereküket, ugyanakkor "megpróbálnak odahatni", hogy visszaszorítsák a lopásokat, és a viselkedésükön is változtassanak. Ehhez a hatóságok segítségét is kérte. A teremben ülők mindezt kételkedve fogadták, Gergely pedig tovább bizonygatta, ők azt teszik ezután is, amit a ,,magyarság diktál", hiszen ,,a primöria és a magyarság segítsége nélkül nem élnénk meg".
Nem két személyről, hanem negyvenről van szó
A megbeszélés végén Balogh Tibor kifejtette, az lenne a leghelyesebb, ha a cigányok kiadnák azokat, akik a baleset utáni lincselésben részt vettek, hiszen nem két személyről, hanem negyvenről van szó. Bejelentette: térfigyelő kamerákat szerelnek fel a cigánysoron. Kovács Ödön, Kovászna megyemenedzsere szerint megoldás lehetne, ha járdát építenének, és a kerítéseket legalább egy méterrel bennebb költöztetnék.
A fórum végén az is elhangzott, hogy az ilyen gyűléseket rendszeresíteni fogják, amelyeken majd kielemzik a kamerák által készítendő felvételeket is, azokból majd kiderül, jobb belátásra tértek-e a cigányok. A fórumot összehívó szentlélekiek civil szervezetet terveznek létrehozni, amely megoldásokat keresne a két közösség problémáira, valamint a hatóságokra is nyomást gyakorolhatna.
(Székely Hírmondó nyomán)

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=AT7txlC-Euk


Frissítés: videofelvétel a lakossági fórumról egy kedves olvasónk jóvoltából (a 2. perctől váltanak át magyarra):
(További információk a lincseléssel és Kézdiszentlélekkel kapcsolatban Facebookon)

https://kuruc.info/r/3/132137/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 457 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1117
  • e Hét: 6849
  • e Hónap: 17960
  • e Év: 171456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.