Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Félig aszalt paradicsom
  2014-08-27 23:58:50, szerda
 
  Félig aszalt paradicsom

Amikor érni kezdenek - ebben az évben a megszokottnál korábban, már most - a tojásdad alakú, húsos paradicsomok, rendszerint jó néhány kiló a sütőben teljesedik ki, és lesz belőlük félig aszalt paradicsom.

Bár a készen kapható szárított paradicsomok között is akad nem egy, amelyik igazán remek, a saját készítésű, fűszerekkel is megbolondított, nem teljesen szárított paradicsommal egyik sem ér fel.

A sima héjú szilva-, alma- vagy lucullusként is ismert paradicsomfajták szabadföldön, a legértékesebb nyári napsugaraktól nyerik el összetéveszthetetlen zamatukat. Salátákba, lepényekbe is remek mindegyik, nem áztatja el a tésztát - a készen kapható hámozott egész paradicsomok is többnyire ezekből a fajtákból, Olaszországban elsősorban San Marzanóból készülnek. Sőt, ez a legalkalmasabb a napon aszalásra éppúgy, mint sütőben félig vagy teljes ,,szárításra".





San Marzano paradicsom - rendkívül húsos és zamatos

Az egyik olyan télre szánt, de népszerűségének köszönhetően egy hetet is alig tárolható ínyencség, amiből augusztusban nem lehet eleget enni, Habliliom Könnyed Konyhájában a félig aszalt paradicsom.





Előkészítve a sütőpapírral borított tepsin, fűszerekre várva

Azért csak félig, mert nem várom meg, hogy minden nedvességtartalmát elveszítse, azt azonban igen, hogy papírzacskóban tárolható legyen. Így a paradicsomok kissé még húsosak, a fűszerektől zamatosak. A kis gerezdek aztán további útra kelnek - frissen főtt tésztákhoz, lepényekbe, salátákhoz, hidegtálakhoz, előételekhez használom, de remek nassolnivaló is.

Elkészíteni nagyon egyszerű, a legfontosabb a valóban jó minőségű alapanyag, a megfelelő paradicsom. A többi szinte már az igen alacsony fokozatra állított sütő dolga, és kész is a legínyencebb mediterrán fogások különlegessége.

Mivel a szárítás során a nedvességtartalmának jó részét elveszíti - kb. tizedére csökken a végeredmény -, érdemes nagyobb adagokat készíteni belőle

Fűszeres félig aszalt paradicsom





Kellemesen fűszeres, puha paradicsomgerezdek

Hozzávalók:
1 kg lucullus vagy San Marzano paradicsom
cca. 1 evőkanál tengeri só
ízlés szerint: frissen őrölt bors, szárított bazsalikom, oregánó

Elkészítés: 2 nagy gáztepsire sütőpapírt helyezek, a sütőt 120 fokra melegítem elő.
A paradicsomokat alapos mosást követően héjastól hosszában félbe-, majd a feleket ismét félbevágom.
Elrendezem a tepsiken a pardicsomokat, alaposan sózok, fűszerezek minden gerezdet.
2 órán át szárítom a sütőben.





Fontos, hogy nagyon alacsony hőmérsékleten száradjanak!

A kihűlt paradicsomokat papírtasakban tárolom felhasználásig. A fűszerezés természetesen ízlés szerint módosítható!





Elkészültek!

A nyár nem telhet el a sokféle szabadföldi paradicsomból készült saláta nélkül. Ha sikerül szert tenni zamatos példányokra, akár többfélére is, gyakran készítek olyat, amelyben különösen ízletesek a félig aszalt paradicsomgerezdek.

Bazsalikomos paradicsomsaláta félig aszalt paradicsommal





Vörös és zöld bazsalikommal még különlegesebb!

Hozzávalók 4 személyre:
1 kg tamatos, lédús paradicsom (minél több fajta kerül bele, annál ízletesebb)
10-12 db félig aszalt paradicsom
2 jó maréknyi bazsalikomlevél

Az öntethez:
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál vörösborecet
1 evőkanál mustár (lehetőség szerint egészmagos dijoni)
Kevés só

Elkészítés: A paradicsomok héját kereszt alakban bemetszem, 2 percre forró vízbe mártom, meghámozom, gerezdekre vágom, salátástálra halmozom. A bazsalikomleveleket megmosom, megszárítom, az öntet hozzávalóit csavaros tetejű üvegben összerázom.
A félig aszalt paradicsomokat nagyságuktól függően felezem vagy harmadolom. Az öntet kivitelével mindent alaposan összeforgatok - tálalás előtt 10 percre beteszem a hűtőszekrénybe. Csak az asztalnál locsolom meg az öntettel.





A siker zálogát a zamatos összetevők jelentik

Nagyon egyszerű, mégis mennyei nyári saláta, ami ideális grillezett zöldségekhez, sajtokhoz, húsokhoz.

Habliliom

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek - befőzés, mélyhűtés  
Szárított paradicsom: a nyár íze
  2014-08-27 23:51:21, szerda
 
  Szárított paradicsom: a nyár íze

A szárított paradicsom nem más, mint a nyár koncentrált íze. Igen erős, szinte csípős paradicsomíze van, apró darabokra vágva igazi ínyenc csemege. Gazdagíthatunk vele salátákat, kelt tésztákat, kenyereket, pizzákat, tésztaételeket, de előételnek is nagyon finom.

Igaz, hogy kezdetben egyszerűen a paradicsom tartósítása volt a cél, manapság viszont a szárított vagy aszalt paradicsom a jobb éttermekben és gourmand boltok polcain kapható - és nem kimondottan olcsó csemege. Vannak ínyencek, aki kizárólag a napon szárított paradicsomot hajlandóak elfogyasztani, de szuper jól el lehet vele játszani otthon is, akár aszalógéppel vagy kis hőmérsékleten sütőben elkészítve, de természetesen napon is aszalhatjuk.

Az aszalt paradicsom már nálunk is sokfelé kapható száraz vagy olajban eltett variációban.
Mire használhatjuk a szárított paradicsomot?

Feldobhatunk vele leveseket. Nagyon finom salátákban, mondjuk egy szelet grillezett mozzarella mellé. A kelt tésztákat is jól kiegészíti, süthetjük apró darabokra vágva kenyerekbe, bucikba, tehetjük grissinibe, mehet belőle a focaccia tetejére, de pizzán is finom.
A különleges piros pesto is nagyon finom belőle.
A szárított paradicsom

Egy 300 ml-es üveg szárított paradicsom a boltban elég sokba kerül, így könnyen kiszámolhatjuk, hogy megéri otthon belevágni, főleg amikor nyáron olcsón és ízes, szabadföldi példányokat vásárolhatunk. 5 kiló érett paradicsomból lesz körülbelül 60 dekányi szárított paradicsom, hiszen folyadéktartalmának 90%-át elveszíti az aszalás során.





Lucullus paradicsom: egészben, előkészítve és már szárítva

Lehet koktél, Lucullus vagy törpe paradicsomot is aszalni, gyakorlatilag minden fajta alkalmas. A paradicsomokat félbevágjuk, kicsumázzuk, majd besózzuk. Ízlés dolga: a paradicsomot kimagozhatjuk, de benne is hagyhatjuk a magokat. A félbevágott paradicsomokat héjukkal lefelé kell a lefedett tepsire tenni, megsózni és megaszalni.





Forró napokon levegőn is száríthatjuk, de a sütőben biztosra mehetünk

Aszalás a napon

Ha napon tervezzük megszárítani a paradicsomokat, érdemes figyelni az időjárás-jelentést, mert 1 hét biztosan kell hozzá, de ha nagyobb paradicsomokkal van dolgunk, akár 2 hetet is kitesz, mire teljesen kiszáradnak. Éjszakára be kell vinni őket és bár a bogarak elvileg nincsenek odáig a besózott paradicsomért, érdemes egy hálóval lefedni őket.

Aszalás aszalógépben

Egyszerűbb a dolgunk, ha rendelkezésünkre áll egy igazi profi aszalógép, amit természetesen nemcsak paradicsom, de minden más gyümölcs, zöldség aszalására is használhatunk.
Aszalás a sütőben

80-100 fokon 9-10 óra alatt meg lehet aszalni a paradicsomokat, de ez sütőfüggő is. A sütő ajtaját érdemes egy fakanállal kitámasztani, hogy a keletkező gőzök távozhassanak. A kész paradicsomokat hagyjuk kihűlni, majd tuszkoljuk őket tiszta befőttesüvegekbe, tegyünk mellé fokhagymát, zöldfűszert, és öntsük fel fele-fele napraforgó és olívaolaj keverékével. A kamrában sokáig eláll.





A paradicsomokat szártás előtt és után is fűszerezhetjük

Olasz saláta napon szárított paradicsommal

Hozzávalók:
1/2 fej jégsaláta
25 dkg koktélparadicsom
1 kis fej radicchio saláta vagy 1 zacskó saláta mix
6-8 db napon szárított paradicsom
20 dkg fetasajt
friss bazsalikom
oregánó
olívaolaj

Elkészítés: A salátaleveleket összetépkedjük, és a félbevágott koktélparadicsomokkal tálba tesszük. Hozzáadjuk az apróra vágott szárított paradicsomot és az fűszereket. Végül a saláta tetejére kockára vágott fetasajtot dobálunk, és meglocsoljuk olívaolajjal.
Sült húsokhoz, grill húsokhoz kiváló, de fogyókúrázóknak is ajánlom, 1 szelet fokhagymás pirítóssal.

Olasz fasírt

Hozzávalók:
50 dkg darált marhahús
1 zsemle
1 tojás
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg mozzarella
6-8 szárított paradicsom
1/2 kaliforniai paprika

bors
oregánó
bazsalikom
petrezselyem
némi zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

Elkészítés: A zsemlét vízbe áztatjuk, majd kinyomkodva a húshoz adjuk. A hagymát, fokhagymát nagyon apróra vágjuk, a szárított paradicsomot lecsöpögtetjük (ha olajos), és a paprikával együtt kis kockára vágjuk. Mindent összekeverünk, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a zöldfűszerekkel. A mozzarellát kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk, egyet-egyet rakunk minden fasírt közepére. A fasírtokat átforgatjuk zsemlemorzsában, és forró olajban kisütjük. Parmezánnal és/vagy rukkolával gazdagított krumplipürével tálaljuk.





Fűszerekkel, fokhagymával olajban is pácolhatjuk a szárított paradicsomot

Bazsalikomos-fokhagymás penne szárított paradicsommal

Hozzávalók 2 személy részére:
1-2 db paprika
2 nagyobb fej paradicsom
4-5 gerezdfokhagyma
1 marék friss bazsalikomlevél
3-4 db szárított paradicsom
2-3 kanál olívaolaj
25-35 dkg penne (durum)

Elkészítés: A paprikát apró kockákra vágjuk (1-1 cm), és olívaolajon hirtelen megpirítjuk. A fokhagymagerezdeket fokhagymanyomóval hozzáadjuk, a paradicsomot (forrázás után a héját eltávolítva) apró kockákra vágva hozzákeverjük. A szárított paradicsomot felkockázva hozzáadjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. (A szárított paradicsom sózott!). Közben a tésztát sós vízben kifőzzük, a tészta levéből néhány kanállal a paradicsomos mártásunkhoz adagolunk. A mártást a 4-5 percig főzzük, ügyelve, hogy kellően szaftos maradjon, szükség esetén több kanál főzővizet adagolunk hozzá. A tésztát leszűrjük, és a mártáshoz keverjük. Tálaláskor a megmaradt bazsalikomlevéllel megszórjuk.





Koktélparadicsomot is szárítanak, ez sokkal édesebb, hiszen sózni sem lehet

SB

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek - befőzés, mélyhűtés  
Aszalás – érdemes nekilátni
  2014-08-27 23:43:03, szerda
 
  Aszalás - érdemes nekilátni

Könnyű a döntés, ha megnézzük az üzletekben kapható aszalt gyümölcsök árát, és kiszámoljuk, hogy mennyit spórolhatunk meg, ha veszünk egy jó minőségű aszalógépet, és az idénygyümölcsöket, zöldségeket házilag aszaljuk benne.

Aszalás a múltban

Az aszalás a legősibb tartósítási eljárás, technikáját már a Kínai Birodalomban is használták, de az ókori görögök, rómaiak is így tartósították élelmiszereik nagy részét. Őseink leggyakrabban napon illetve tűzön aszaltak. A répacukor megjelenéséig hazánkban is a gyümölcsök tartósításának legelterjedtebb módja ez volt, skanzenekben még láthatunk régi aszalókat, sütőkemencéket.





Aszalt almaszeletek

Miért jó az aszalás?

Az aszalás a tartósítás nem kimondottan gyors, de kényelmes és egészséges módja, hiszen míg például a konzervek esetében a tápanyagok, vitaminok és ásványi anyagok akár a 65%-a is kárba vész, az aszalással gyakorlatilag csak a nedvességet vonjuk ki az élelmiszerekből, a rost és ásványi anyag tartalom nagy része megmarad. Az aszaláshoz nincs szükség tartósítószerekre, mégis hónapokig, vagy egyes esetekben évekig felhasználhatjuk az ízletes végeredményt. Az aszalás további előnye, hogy a kiszárított élelmiszer helyigénye fele vagy akár tizedrésze is lehet a friss élelmiszerének.

Mit és hogyan aszaljunk?

Jól aszalható gyümölcsök: alma, körte, kajszi, sárgabarack, szilva, meggy, füge
Zöldségek: paradicsom, gomba, paprika, fehérrépa, sárgarépa, hagyma, tök
Zöldfűszerek: petrezselyem, zeller, kapor, lestyán, citromfű, bazsalikom
Húsok: marhahúst, sertéshúst is lehet aszalni, sőt vannak, akik fehér húsokat és rákféléket vagy akár tonhalat is szárítanak





Aszalványok egy külföldi piacon

Az aszalógépekhez adnak részletes használati utasítást, mivel fajtánként eltérnek az aszalási idők. Egyes gyümölcsöket, például a körtét vagy az őszibarackot sokan cukros vízben áztatják aszalás előtt, ezzel növelve cukortartalmát. Almához citromsavas fürdőt, szilvához melegvizes, szódabikarbónás lemosást ajánlanak. Vannak olyan receptek, melyek a zöldségek sóoldatos áztatását javasolják. Megjegyezzük, hogy az ipari aszalás során gyakran többnyire használnak cukros oldatokat, valamint vegyi anyagokat az aszalványok állagának és színének megőrzése érdekében, ezek fogyasztásától érdemes tartózkodni, és mindenképpen elolvasni a csomagolást.

A Beef Jerky
Amerikában, angolszász országokban népszerű étel a beef jerky. Ezt a hosszú, vékonyra szeletelt, napon szárított marhahúst még a kontinens felfedezése előtt a kecsua indiánok fogyasztották előszeretettel. A proteinben gazdag, tartós és jó minőségű beef jerky meglehetősen drága is.

Miben aszaljunk?

Aszalhatunk napon, sütőben vagy házilag összeállított aszalógépben.

A napon történő aszalással az a gond, hogy megfelelő szellőzést kell biztosítani, csak folyamatos melegben végezhetjük, és meg kell védenünk a terményeket a bogaraktól, legyektől. A megfelelő állapot elérése akár napokig is eltarthat.

A sütőben nehézkes lehet a folyamatos szellőzés biztosítása, sütő típusától függően nyitva kell hagynunk az ajtaját, és az aszalási idő nagyon hosszú lehet. Sokszor sokkal drágább így aszalni, mint ha elektromos aszalót használunk.

Talán a legpraktikusabb a tízezer forint alatti áron kapható elektromos aszalók használata, melyek forró levegő és szellőzés elegyével működnek. Az aszalás még géppel sem megy néhány perc alatt, a nedvességtartalomtól és az aszalvány méretétől függően 6-24 óráig tart.
A többtálcás, elektromos aszalógépekkel esős időben is aszalhatunk, és egyszerre akár 5 kg zöldség és gyümölcs is elfér bennük. Kreatív háziasszonyok szárított virágot és agyagedényeket is készíthetnek az aszalógépben.





Aszalótálca aszalógépbe

Sokan az aszalványokat szobahőnérsékleten még ,,utánszárítják", hogy a penészedést biztosan elkerüljék. Az aszalt gyümölcs képes felvenni nedvességet, viszont ha teljesen kiszárítjuk, ezt a képességét elveszti. Az aszalványunk akkor van kész, ha megnyomkodva, kettétörve nem enged magából nedvességet, de tapintása még rugalmas.
Az aszalványok felhasználása

A kész aszalványt száraz, hűvös helyen tároljuk. Sokan a vászonzacskós, mások az üveges tárolásra esküsznek. A gyökereket, zöldfűszereket mindenképpen sötét üvegekben érdemes tárolni a kamrában.





Aszalt sziva

SB

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek - befőzés, mélyhűtés  
Mascarponés áfonyatorta
  2014-08-27 23:36:56, szerda
 
  Mascarponés áfonyatorta

Hozzávalók:

A tésztához:
2 darab tojás
10 dkg cukor
17,5 dkg liszt (ebből 2 evőkanál kakaó volt)
0,75 dl tej
0,75 dl olaj
1/2 csomag sütőpor
1 púpos evőkanál áfonyalekvár

A krémhez:
25 dkg mascarpone
2 dl hideg tejszín
0,5 citrom reszelt héja
2 púpos evőkanál áfonyadzsem
20 dkg áfonya

A díszítéshez:
csokiforgács (elhagyható)

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgához hozzáadjuk a cukrot, és robotgéppel addig keverjük, míg egészen világos sárga lesz. Ekkor hozzáadjuk az olajat és a tejet, és simára keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaóval és egy csipet sóval, majd két részletben elkeverjük a cukros tojássárgákkal. Végül belekeverjük a tojáshabot. és hozzáadjuk az áfonyalekvárt is.

Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük (az enyém 18 cm-es volt), és 175 fokon 25-30 perc alatt megsütjük (hústűvel ellenőrizhetjük, hogy a közepe is megsült-e). Ha megsült, rácsra tesszük, és megvárjuk, míg kihűl.

Amíg sül, elkészítjük a krémet: a marscarponét frissen reszelt citromhéjjal és a lekvárral simára keverjük. A hideg tejszínt habbá verjük, majd a krémbe forgatjuk.

Összeállítjuk a tortát: a kihűlt piskótát 3 részre vágjuk. Az alsó és a középső lapot megkenjük először áfonyalekvárral, majd a krémmel, és szórunk rá friss áfonyát. A lapokat óvatosan egymásra tesszük, majd a maradék krémmel óvatosan megkenjük a torta tetetejét, és ráhalmozzuk amaradék áfonyát. Csokiforgáccsal is díszíthetjük.

2-3 órára betesszük a hűtőbe, hogy összeálljon, és máris fogyasztható.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Zsuzsamama56 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Zöldborsófőzelék zabpehellyel sűrítve
  2014-08-27 23:34:21, szerda
 
  Zöldborsófőzelék zabpehellyel sűrítve

Hozzávalók:

20 dkg zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
2 evőkanál olaj

majoranna
1-2 evőkanál zabpehely
1 kávéskanál pirospaprika
1-1,5 dl tej

Elkészítés:

A zöldborsót az olajon egy pici vízzel majdnem teljesen puhára pároljuk, sózzuk, megszórjuk majorannával ízlés szerint. Rászórunk 2-3 evőkanál zabpelyhet, meghintjük a pirospaprikával, majd felöntjük annyi tejjel, amilyen sűrűre szeretnénk. Addig melegítjük még, amíg besűrűsödik. Ha úgy gondoljuk, tehetünk még zabpelyhet bele.





Megjegyzés:

Tükörtojással, barna kenyérrel 15 perces ebéd, sietős hétköznapokra.
Ez a mennyiség 1-2 adag.

A receptet és a fotót Bmesyke küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Zöldborsófőzelék rántott párizsival
  2014-08-27 23:32:01, szerda
 
  Zöldborsófőzelék rántott párizsival

Hozzávalók:

A főzelékhez:
75 dkg fagyasztott zsenge zöldborsó
kb. 2-2,5 dl tej
2-3 evőkanál liszt
olaj
1 nagy csokor petrezselyem (finomra aprítva)
cukor


A rántott párizsihoz:
40 dkg párizsi (kb. 1 centis szeletekre vágva)
1 tojás (pici borssal, sóval felverve)
2 evőkanál liszt
4 evőkanál zsemlemorzsa
olaj

A tükörtojáshoz:
4 tojás

Elkészítés:

A fagyos zöldborsót feltesszük főni annyi vízbe, amennyi éppen ellepi, sózzuk. Közben világos rántást készítünk, amit hideg tejjel felengedünk, és a megpuhult borsóhoz adunk. Ízesítjük sóval, cukorral. A petrezselymet a végén adjuk a főzelékhez, de már nem főzzük.
(Ha nem sikerül a rántást elsőre eltalálni és híg a főzelék, egy kevés lisztet kis vízzel kikeverünk, kevés forró főzelékkel elkeverjük, és úgy sürítünk. Ha kicsit sűrűbbre sikerül, tejjel hígítunk.)

A párizsit hagyományos módon lisztbe-tojásba-morzsába forgatjuk, és forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.

A tükörtojáshoz egy teflonserpenyő alját vékonyan kikenjük pár csepp olajjal, felforrósítjuk, és a felütött tojást/tojásokat közepes hőfokon megsütjük. (A fehérjét picit körbesózzuk, a sárgája nem szereti a sózást, kifehéredik.)





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
Pudingos-tejszínes almaleves
  2014-08-27 23:29:59, szerda
 
  Pudingos-tejszínes almaleves

Hozzávalók:

5 db alma
2 dl főzőtejszín
pici só
ízlés szerint cukor
2 csomag vaníliás cukor
1/2 citrom
8-10 db szegfűszeg
1 kávéskanál őrölt fahéj vagy 1 rúd egész fahéj
1 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, megmossuk, a magházat eltávolítjuk és cikkekre vágjuk. Egy lábasban vizet melegítünk, beletesszük a cukrokat, a sót, a szegfűszeget, a fahéjat, a citrom levét, majd az almaszeleteket, és puhára főzzük.

A pudingport elkeverjük a tejszínnel, és a leveshez adagoljuk. Megvárjuk, míg felforr, és a levesünk el is készült.

Melegen és lehűtve is tálalhatjuk. Utóbbi esetében tejszínhabbal is fogyaszthatjuk.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Szandy0111 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 255 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2266
  • e Hét: 4480
  • e Hónap: 18385
  • e Év: 148092
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.