Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Pécsi Páva: “nem tudtam mit irok alá…”
  2014-08-27 22:02:30, szerda
 
  Pécsi Páva: “nem tudtam mit irok alá..."

Posted on 2014/08/27 Szerző: Admin

Közleményben döbbent meg Páva Zsolt, Pécs polgármestere a nagy port felvert önkormányzati kávéfőző és italautomata-tenderen, mely 6,3 millió forintból tette volna kényelmesebbé a hivatal életét. A pénzügyi és gazdasági bizottság megszavazta a beszerzést, Páva viszont - miután országos botrány lett az ügyből - leállíttatta a folyamatot. A nagy meglepődését nem értjük kristálytisztán: a megyeszékhely első emberének neve illetékes tisztségviselőként szerepel a vonatkozó előterjesztésben.

Nettó 6,3 millió forintból szeretett volna kávé- és italautomatákat beszerezni a pécsi önkormányzat, melyek a városházára, a Kossuth téri épületekbe és az adóirodába kerültek volna - írtuk meg néhány napja. A kényelmi beruházásra a város pénzügyi és gazdasági bizottsága rábólintott, az erős túlzásnak érezhető projektet végül az torpedózta meg, hogy utánunk az RTL Klub is ráfordult a témára. Miután az esti híradó előtt ülők is anyázhattak egy jóízűt a beszerzés miatt, feltámadt a pécsi városháza: hétfői tájékoztatása szerint Páva Zsolt úgy vélekedett, hogy újra kell tárgyalni a javaslatot. Az MTI-hez eljuttatott tájékoztatás szerint a polgármeszter a tender visszavonását kérte, mert úgy vélte, hogy alaposabb számításokra van szükség ebben az ügyben.
Kedd délután Páva Zsolt asztalra csapós közleményt adott ki, melyben lényegében felhördülve konstatálja, hogy mekkora pazarlás indult meg majdnem a baranyai megyeszékhely önkormányzatánál.
“Elfogadhatatlannak tartom ugyanis az eljárást és a célt is, valamint azt, hogy mindezt közpénzből próbálták megvalósítani, ráadásul számomra kérdéses gazdaságossági mutatók mellett." - áll a kommünikében. A polgármester kifejtette, hogy ahogy eddig, úgy ezután sem fordítanak egyetlen közforintot sem az ilyen és ehhez hasonló kényelmi beszerzésekre, mivel “egyetlen hivatali dolgozónak sem járhat több mint bármelyik irodában dolgozó pécsi polgárnak, vagy bármelyik pedagógusnak."
“Abban a pillanatban, ahogy a múlt héten értesültem arról, hogy új kávéfőzők bérlésére szeretne közpénzt fordítani a Hivatal, azonnal leállítottam az ügyet, szóban és írásban is elrendeltem a vonatkozó bizottsági döntés visszavonását. Felkértem a Hivatal vezetőjét, hogy a következőkben tartózkodjon az ilyen típusú előterjesztésektől, az eddigieknél alaposabban kövesse figyelemmel hogyan és mire akarnak közpénzt felhasználni az egyes önkormányzati hivatalok, egységek.

Ezután sem fogom megengedni Pécsett azokat a döntéseket, amelyek fölöslegesek, kényelmi szempontokat tartanak szem előtt és ráadásul indokolatlanul sok pénzbe kerülnek. 6,3 millió forintból ugyanis nagyjából 5000 kilogramm kávét lehet vásárolni és több tucat kávéfőzőt."
Az utolsó bekezdés számolásáig közepesen koffeinfüggő szerkesztőségünk is eljutott, mi ennyi pénzből még egy baristát is felfogadtunk volna. Az mindenképpen pozitív, hogy a jelek szerint végül sikerült megálljt parancsolni egy olyan beszerzésnek, ami akkora luxust feltételez a városban, ami távolról sincsen. Páva Zsolt megdöbbenését azonban nem értjük teljesen, mivel a kávé- és italautomaták bérlését tárgyaló előterjesztésen - amire rábólintott a pénzügyi és gazdasági bizottság - a polgármester neve is szerepel, méghozzá illetékes tisztségviselőként.
A beszerzés kapcsán két aggasztó kérdés merül fel. Az első: Páva Zsolt nem tudta, hogy mi megy be a nevével a nyári szünetben a bizottság elé. A második: tudta, de miután rendkívül kínos ügy kerekedett belőle, az önkormányzati választás küszöbén próbál belőle kimosakodni.
(pecsistop)
Bal-Rad komm: Valószinűleg nem döbbent volna meg Páva - döbrögista - pécsi polgi, ha mondjuk három hónappal később derül ki magas hivatalának kávészomja. De hát egy “önkormányzati választás" előtt nagyon kellemetlen ha kiderül egy ilyen malőr! “Aláirtam! - de nem tudtam mit?!" Egy ügyvédből lett polgármester napi munkagyakorlata ez?
Mindezzel együtt is: Páva úrnak nem igazán kell aggódnia polgármesteri jövője miatt Pécsett! Még időben meggátolt egy kis mutyit-mert éber volt! Bebizonyitotta a közpénzek herdálása elleni eltökéltségét!

http://balrad.wordpress.com/2014/08/27/pecsi-pava-nem-tudtam-mit-irok-ala/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbrögista koncharc Kiskunfélegyházán
  2014-08-27 21:50:35, szerda
 
  Döbrögista koncharc Kiskunfélegyházán

Posted on 2014/08/27 Szerző: Admin
A Lezsák Sándor vezette Nemzeti Fórum egyéni jelöltjeit azonnali hatállyal kizárta a Fidesz, miután a szervezet saját polgármesterjelöltet kívánt indítani a korrupciógyanúba kevert Kapus Krisztián helyett.
Kiskunfélegyházán a Lezsák Sándor országos elnöksége alatt működő Nemzeti Fórum egyesület Csányi József helyi vállalkozót kívánja polgármesterjelöltként indítani a Fidesz színeiben a jelenlegi polgármester Kapus Krisztián helyett.
A Fidesz-tagokból álló Nemzeti Fórum szerdán sajtótájékoztatón jelentette be a korábban már felmerült döntést, Lezsák Sándor aláírásával pedig egy olyan közleményt adtak ki, amelyben az állt: “az októberi önkormányzati választáson a helyi Fidesz elnökségének és taságának többségi javaslatára Kiskunfélegyháza polgármesterének Csányi Józsefet jelöli a Nemzeti Fórum egyesület. Meggyőződésünk, hogy Csányi József és munkatársai programjukkal képesek lesznek tisztességesen és eredményesen szolgálni városunk nyugalmát, biztonságát, gazdasági és közösségi életét".
Bár Lezsák és a Nemzeti Fórum a helyi Fidesz elnökségének a döntésére hivatkozott, még véget sem ért a sajtótájékoztatójuk, a helyi Fidesz két alelnöke, Dongó József és Jankovszky Zoltán bejelentette, hogy a párt alapszabályára hivatkozva kizárják a Fideszből a Nemzeti Fórum mind az öt képviselőjelöltjét, Balla Lászlót, Szamosi Endrét, Gyenes Attilát, Bense Zoltánt és Horváth Gábort. Balla László korábban a Fidesz helyi szervezetének elnöke volt, míg Szamosi Endre az alelnök.
Kiskunfélegyházán úgy tudják, a Nemzeti Fórum elnökéről, Lezsák Sándorról Kubatov Gábor pártigazgató fog dönteni - jelentette a hvg.hu helyszíni tudósítója.
Júniusban a Lezsák Sándor támogatta Csányi József jelöléséről még egységesen döntött a kiskunfélegyházi Fidesz vezetése, ezt írta felül Kerényi János regionális pártigazgató, aki mégis Kapus indítása mellett döntött. Az Index ugyanakkor kedd este beszámolt egy olyan, a sajtóban köröztetett hangfelvételről, amely a polgármester szerint manipulált és zsarolni próbálják vele, és amellyel Kapus állítása szerint korrupciógyanúba szeretnék keverni.
(HVG)
Bal-Rad komm: A lakitelki tanyasi tanitóból némi olajozgatás után parlamenti alelnökké avanzsált “nemzethy hazaffy" Lezsák, szembeszegülni merészelt a döbrögista klánnal. A nyomoronc sorsáról most Kubatov Gabriella fog dönteni!
Megérdemli a becstelen hazaáruló!

http://balrad.wordpress.com/2014/08/27/dobrogista-koncharc-kiskunfelegyhazan/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Betiltották az orosz tévécsatornákat Kárpátalján
  2014-08-27 21:46:36, szerda
 
  Betiltották az orosz tévécsatornákat Kárpátalján

Posted on 2014/08/27 Szerző: Admin

- Hírek, kommentárok -

Hír - Mukachevo.net/Kárpátalja/Nagydobrony Online: “Betiltották az orosz tévécsatornákat Kárpátalján"

“Ezt a célt, vagyis a hatékony fellépést szolgálja Arszen Avakov belügyminiszter augusztus 19-i keltezéssel kiadott 840. számú, Ukrajna információs biztonságával kapcsolatos bizonyos kérdésekről című rendelete. A dokumentum értelmében a jövőben a rendőrség a Nemzeti Televíziózási és Rádiózási Tanáccsal (NTRT) közösen lép fel az orosz propaganda agressziójával szemben. (Sic! - a szerk.)

A munkácsi portál arról számolt be, hogy a Belügyminisztériumban ma távértekezletet tartottak Anton Herascsenkónak, a belügyminiszter tanácsadójának és Jurij Artyomovnak, az NTRT elnökének vezetésével, amelyen az ellenséges propaganda elleni fellépés hatékonyságának növelése céljából meghatározták az NTRT és a Belügyminisztérium, illetve helyi megbízottaik együttműködésének irányvonalait.

Ivan Kuzma, az NTRT kárpátaljai megbízottja közölte, hogy ideiglenesen betiltották Ukrajna területén az orosz 1 Канал. Всемирн& ;#1072;я сеть (ОРТ), РТР-План&am p;#1077;та, НТВ-Мир, Россия-24, ТVСІ, Россия-1, НТВ, ТНТ, Петербу& ;#1088;г-5, Звезда, РЕН-ТВ, Life News, Russia Today, РБК-ТВ tévécsatornák műsorainak sugárzását, terjesztését.

Az orosz televíziós propaganda megakadályozására Kárpátalja területén a rendőrség az NTRT képviselőjével együtt megkezdi a kábelhálózatok ellenőrzését a vidék szállodáiban, szanatóriumaiban és üdülőiben, a turistatelepeken, a gyógyászati és más nyilvános szabadidős létesítményekben stb.

A hatályos jogszabályok megsértéséért büntetőintézkedéseket foganatosítanak a tisztviselőkkel és felelős személyekkel szemben, vagy büntetőjogi felelősségre vonás vár rájuk - írja a portál."

Bal-Rad komm: Ez a nyugati értékrend? Ez a nagy demokrácia? - Betiltani a nekik nem tetsző médiát, sajtót, - elnémítani minden olyan szót, ami ellentmond nekik?

A legsötétebb terror ideje jött el Kárpátaljára. Rendőrök fogják járni a szállodákat, szanatóriumokat, kórházakat, - keresvén, vizslatván a bűnösöket, akik orosz csatornákat mernek nézni.

Sőt, majd felállítanak besúgó hálózatot is - és lehet írni majd komoly, névtelen feljelentéseket, miszerint XY. az otthonában halálos bűnt követett el és orosz tévét nézett!

Jön is a fekete autó egy hajnalon és elviszik a bűnöst, - tévénézés miatt.

“A hatályos jogszabályok megsértéséért büntetőintézkedéseket foganatosítanak a tisztviselőkkel és felelős személyekkel szemben, vagy büntetőjogi felelősségre vonás vár rájuk" - írja a portál.

Megérte? Ezt akartátok?

B-R

ui: Ja és csak a rend kedvéért. Ha valaki még nem ismerné: Itt nézhető a Russia Today élőben. - És a Rosszija24, szintén élőben.

http://balrad.wordpress.com/2014/08/27/betiltottak-az-orosz-tevecsatornakat-karpa taljan/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A farmer büszkén meséli a kocsmában:
  2014-08-27 21:17:54, szerda
 
  A farmer büszkén meséli a kocsmában:

- Tudjátok, a bikám az utóbbi időben teljesen lekettyent. Csak
ránézett egy tehénre, és majdnem összeesett. Aztán a doktor
felírta neki az orvosságot, azóta napi húsz-huszonhat tehén
meg se kottyan neki.
A többiek ámulnak.
- A nemjóját, aztán miféle orvosság az?
- Tudja fene - mondja a farmer. - Olyan jó fahéjjas íze van.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Itt állunk egy bomlásnak indult nemzet végső zétzúzása előtt
  2014-08-27 21:15:43, szerda
 
  Itt állunk egy bomlásnak indult nemzet végső zétzúzása előtt...


És mi még szerencsések vagyunk. De a gyermekeink: nem fognak felnőni. Nem lesz országuk, nem lesz jövőjük. Ahogy kinyitja a pici szemét, egy színesbőrű szülész-orvost fog meglátni. Már az első években telelövik a kötelező "védőoltásokkal", amik le fogják rombolni a természet adta immunrendszerét. Ha kilép az utcára meleg-házaspárokat fog látni, férfi-férfival, nő-nővel kéz a kézben sétálva. Tinédzserként csapatostúl támadják meg az utcán randarílozó, fosztogató cigányok és minden értékét elveszik, majd összeverik. Az iskolában minden nap holokauszt-megemlékezés, Kertész Imre sci-fijeit nézetik meg vele havonta többszőr, de a trianoni-csonkítást még senki nem magyarázta el neki. Beleverik a fejébe, hogy (...) a "más" szép.... csak a más szép!!! -üvölti majd neki egy kis köpcös, ronda, görbe orrú zsidó tanár. Szép világkép... neki már valószínüleg nem lesz gyermeke.....
Ez az egyik út! És milyen igaz!!! Remélem mindenkinek világossá vált, mi lesz, ha nem űldözzük el Magyarországról a liberálisokat, a kommunistákat és az élősködőket! Eddig csak nyomort és pusztulás hoztak, olyan mint a pestis, ami vágigsöpőrt majdnem az egész világon, de az árja népek ezt is túlélték!! A kárpátok ölelte Duna-medence összetartozó népeinek szent birodalma folyamatosan pusztul. Idelye végre elgondolkodni....
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem lennénk a baloldal helyében Angyalföldön
  2014-08-27 19:33:03, szerda
 
  Nem lennénk a baloldal helyében Angyalföldön

Medvegy Gábor



2014. augusztus 27. 12:32



Tegnap az ellenzék dobott be egy ismert tévést a választási küzdelembe, ma a Fidesz tett rájuk egy lapáttal, hiszen Vágó István annak idején nem mutogatta magát ruha nélkül a lapokban. Bálint Antóniát, az egykori szépségkirálynőt és időjóst viszont alaposabban ismerheti a közönség, mint bárki mást a politikában, októberben majd az is kiderül, hogy ez mennyire alapozza meg a választói bizalmat. Mindenesetre aki attól félt, hogy az orbáni illiberalizmus vége az lesz, hogy Magyarországon is bevezetik a saríát, megnyugodhat, de reméljük, Semjén Zsolt sem fog nagyon meghasonulni.

http://www.hir24.hu/Root/Shared/Pictures/2014/08/27/balint-antonia-fidesz.jpg

A montázst a Vastagbőr csinálta, nem mi voltunk, Tisztelt Bíróság.



http://www.hir24.hu/poszt-itt-haztaji/2014/08/27/nem-lennenk-a-baloldal-helyeben- angyalfoldon/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megszűnhet a hazai dohánytermelés
  2014-08-27 19:18:16, szerda
 
  Megszűnhet a hazai dohánytermelés

Húszezer ember kerülhet utcára a dohányágazatból a jövő évtől Kelet-Magyarországon. Az ok: az unió 2015-től már nem biztosítja a szerkezetátalakítási támogatást és így összesen 24,2 millió eurós támogatástól esnek el a hazai dohánytermesztésben dolgozók.

A kieső összegeket hazai forrásokból kellene pótolni, de ennek megoldása egyelőre várat magára - közölte Magyar Dohánytermelők Országos Szövetsége (MADOSZ) tegnap. Emiatt akár teljes egészében meg is szűnhet a hazai dohánytermelés és több tízezer szektorban foglalkoztatott munkavállaló -, akinek 80 százaléka Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében lakik, 90 százaléka szakképzettség nélküli, 70 százaléka nő, valamint fele roma - veszítheti el munkahelyét. Hazánkban évente 8000-9000 tonna dohányt termelnek, ami európai léptékben mérve nem nagy mennyiség, azonban kulcsfontosságú a kelet-magyarországi régióban a foglalkoztatás szempontjából. Idén a feldolgozók 4711 hektáros dohányterület termésének felvásárlására kötöttek szerződést. A dohánytermő terület mintegy 85 százaléka Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található.

Bényei Illés, a MADOSZ elnöke az Ófehértón tartott dohánytermesztési nyílt napon arról is tájékoztatott, hogy a szövetség folyamatosan tárgyal a termelésszervezést végző, valamint a felvásárló cégekkel. A szövetség ULT Magyarország Zrt.-vel, valamint a DOFER Dohányfermentáló Zrt.-vel együttműködési megállapodásokat is aláírt a vidéki foglalkoztatás és jövedelemszerzés támogatására.

A kormány keresi az európai uniós követelményeknek is megfelelő támogatási lehetőséget a dohánytermesztésben foglalkoztatott 20 ezer ember munkahelyének megőrzéséhez - ezt Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára mondta, közelebbi megoldásról azonban nem tudott beszámolni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezek az ország legnagyobb pénznyelői - itt a teljes lista
  2014-08-27 18:32:52, szerda
 
  Ezek az ország legnagyobb pénznyelői - itt a teljes lista

Idén februárban zárult az önkormányzatok konszolidációja, amely költségvetésnek és az adófizetőknek 1 368,9 milliárd forintjába került. A Napi.hu kikérte a konszolidáció teljes listáját a Nemzetgazdasági Minisztériumból, ebből kiderül, hogy abszolút értékben Budapest volt a legeladósodottabb város, ám az egy főre jutó adósságot nézve Alsómocsolád végzett az élen.

Az önkormányzatok többségét érintette az elmúlt négy évben lezajlott konszolidáció, ám meglehetősen eltérő mértékben - ez derül ki abból a 31 oldalas listából, amit az NGM bocsátott - közérdekű adatigénylés keretében - a Napi.hu rendelkezésére. Az önkormányzatok adósságkonszolidációja négy ütemben, 2011 vége és 2014 májusa között zajlott, összesen 1 368,9 milliárd forintot - a mai GDP mintegy 4,5 százalékát - vállalta át a költségvetés. A bruttó államadósságot az ügylet nem érintette, hisz az önkormányzati adósság is beletartozik abba. Ugyanakkor a probléma nagyságrendjét jól érzékelteti, hogy a teljes államadósság (idén végén) a GDP 85,1 százalékára rúgott - és ebbe már beletartozott ez a 4,5 százaléknyi rész is. Vagyis a teljes államadósság kis szeletét tették ki az önkormányzati adósságok.


A konszolidációval párhuzamosan szigorodtak az önkormányzati adósságfelvétel szabályai is, így 2013-tól a települések már csak kormányengedéllyel vehetnek fel hitel. Korábban nem volt ilyen korlát, így az olcsó pénzbőség idején a 2000-es évek elején számos önkormányzat kontroll nélkül vett fel hiteleket, bocsájtott ki kötvényeket, amelyeket a befektetők vidáman megvásároltak. Mivel a forinthitelnél jóval olcsóbbnak tűnt akkor számos önkormányzat sjúnius vájci frankban adósodott el - kötvények kibocsátásával.

Az önkormányzatok egyharmada adósságot sem csinált

A KSH adatai szerint 3173 önkormányzat volt 2013-ban, az NGM most kiadott listája szerint a konszolidáció 2106 települést és megyei önkormányzatot és önkormányzati társulást érintett. Egymilliárd forintnál magasabb adósságot alig 194 település halmozott fel - ezt teszi ki a konszolidált adósság 89 százalékát. Százmillió forintnál kisebb adósságot 1550 település halmozott fel. Ez utóbbi két adat egyrészt arra mutat rá, hogy a szükség nagy úr elv alapján, azaz ahol kemények a költségvetési korlátok - magyarán nincs pénz -, ott nem keletkezik az adósság, hisz nincs hitelező. A néhány tízmilliós adósságok viszont arra is rámutatnak, hogy sok kistelepülésen a költségvetési finanszírozás átalakításával, akár már évi plusz 10-20 milliárd forintból vélhetően érzékelhető változást lehetne elérni. A legkisebb konszolidált adósság 200 ezer forint volt - ami a 82 fős Nagyhutánál és 1619 lakosságú Bátmonostornál keletkezett.

A legnagyobb adósságot - nem meglepő módon - Budapest halmozta fel, három lépésben 217,7 milliárd forintot vett át az állam. Ugyanakkor Budapest esete speciális, hisz itt teremlik meg a GDP kétötödét, a város egészen ez elmúlt évekig évi 400-500 milliárd forintos költségvetéssel gazdálkodott. Ezzel együtt a főváros gazdálkodása feszített volt - további eladósodásra már nem lett volna lehetősége. A város nagyságából származnak hátrányok is, a magas működtetési költségek. A konszolidáció most májusban zajlott, ám a kormány elvileg már engedélyt is adott egy újabb hitelfelvételre - a 3-as metró kocsijainak felújításra, amely a becslések szerint 50-60 milliárd forint forintos hitelt jelentene, vagyis a főváros korábbi adósságának negyede akár pár hónapon belül újratermelődhet. Legalábbis elvileg, ugyanis a hitelfelvételi engedély mellé nem érkezett meg az állami garanciavállalás - amely ekkora hitel felvételéhez még Budapest esetében is nélkülözhetetlenen.

(A táblázat után a cikk folytatódik.)
Önkormányzati konszolidáció adatai
Lakosság (fő) Konszolidáció
(millió Ft)
Fővárosi önkormányzat -
217 730
Pécs 152 459 45 747
Miskolc 166 258 36 158
Debrecen 204 985 28 176
Szeged 165 774 25 100
Esztergom 30 062 24 600
Hódmezővásárhely 46 395 22 542
Szolnok 73 358 20 775
Kaposvár 66 102 19 694
Pest megyei önkormányzat -
19 101
Nyíregyháza 119 160 18 831
Kecskemét 112 203 16 784
Dunaújváros 48 690 16 539
Borsod-Abaúj-Zempén megyei önkormányzat -
16 080
Békés megyei önkormányzat -
15 575
Sopron 58 612 15 559
Szombathely 78 207 15 117
Tatabánya 70 581 14 372
Székesfehérvár 100 093 14 205
Fejér megyei önkormányzat -
13 467
Somogy megyei önkormányzat -
13 124
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei önkormányzat. -
12 251
Budapest V. kerület 26 300 11 530
Érd 65 484 11 458
Bács-Kiskun megyei önkormányzat -
11 324
Budapest XVIII. kerület 100 602 11 317
Csongrád megyei önkormányzat -
11 135
Budapest VII. kerület 55 404 10 482
Veszprém megyei önkormányzat -
10 128
Békéscsaba 62 013 9 923
Vas megyei önkormányzat -
9 744
Budapest VIII. kerület 71 160 9 398
Baranya megyei önkormányzat -
9 260
Budapest XII. kerület -
9 072
Komárom -Esztergom megyei önkormányzat -
8 380
Eger 54 493 8 233
Baja 37 326 8 179
Győr 126 323 7 848
Gödöllő 32 012 7 818
Jász-Nagykun-Szolnok megyei önkormányzat -
7 810
Budapest XIV. kerület 115 643 7566
Tolna megyei önkormányzat -
7 542
Veszprém 57 867 7 467
Veresegyház 16 746 7 152
Heves megyei önkormányzat -
6 734
Budaörs 28 683 6 574
Budapest XVI. kerület 71 939 6 388
Nagykanizsa 49 425 6 339
Karcag 20 898 6 221
Szentendre 26 832 6 059
Szekszárd 34 206 5 944
Szentes 28 877 5 864
Budapest XV. kerület 80 548 5 840
Zala megyei önkormányzat -
5 809
Kazincbarcika 29 745 2 711
Cegléd 37 474 5 397
Tata 23 733 5 371
Ajka 30 064 5 226
Budapest IV. kerület 99 288 5 024
Makó 24 256 5 013
Kiskunfélegyháza 30 109 4 868
Siklós 10 109 4 803
Összesen -
1 368 894
Forrás: NGM

A legeladósodottabb városok első öt helyén sincs meglepetés, hisz az ország legnagyobb lakosságú települései találhatóak. Talán egyedül Pécs lóg ki ebből a sorból: 45 milliárd forintos adóssággal a második helyet sikerült megszereznie, amit sem a város nagysága, sem gazdasági ereje nem teljesen indokol. Az adóslista 6-10. helyén viszont már több problémás önkormányzat is szerepel: az esztergomi 24,6 milliárd forintos adósságba a település gyakorlatilag belerokkant. A város vezetése politikai válságba került, odáig fajult a helyzet, hogy egy ideig az alapvető közösségi szolgáltatások - tömegközlekedés, közvilágítás (!) - sem működtek. Szintén magas adósságot halmozott fel Hódmezővásárhely - az olvasót ez sem lepi meg, hiszen a város korábbi polgármestere Lázár János jelenlegi kancelláriaminiszter volt - emiatt is sokat szerepelt a híradásokban a város adóssága.

A lista 10-30. helyén messze felülreprezentáltak a megyei önkormányzatok - ezek közül is a Pest megyei 19,1 milliárdos adósságával, ami azért is figyelemre méltó, mert Pest megye önállóságának értelmét számtalanszor megkérdőjelezték. Még 2010 előtt a megyei önkormányzatok - így Pest megyei is - komoly intézményfenntartó volt, kórházakat, egészségügyi intézményeket gimnáziumokat felügyelt - évről-évre zsugorodó bevételből -, ez vezetett a megyei önkormányzatok eladósodásához. Az önkormányzati konszolidáció első lépése a megyék adósságának átvállalása volt. Mára a megyei önkormányzatok kiüresedtek, megszűntek intézményfenntartóként működik: a Pest megyei önkormányzat idén 700 millió forintból gazdálkodik, ami az önkormányzat is a hivatal fenntartásán kívül néhány projekt támogatására elegendő.

Alsómocsolád is az élén végzett - egy másik listán

Az egy főre vetített adósságot nézve egy kis baranyai megyei falu, Alsómocsolád volt Magyarország legeladósodottabb települése, ugyanis minden egyes lakosára 1,26 millió forint adósság jutott. A 356 lelkes kis település 451 millió forintos konszolidáción esett át. A település polgármesterének elmondása szerint a 20-25 éves futamidejű, svájci frank alapú kötvénykibocsátásokból befolyó összeget az uniós pályázatok önrészeire fordították, ezek segítségével falu vagyona a többszörösével bővült, ráadásul az idegenforgalmi beruházások többletbevételt generáltak. A polgármester szerint az adósságot a befolyó adókból tudták volna törleszteni.
Egy főre jutó adósság szerinti top-10

Lakosság (fő) Adósság
(millió forint) Egy főre jutó adósság
(ezer forint)
Alsómocsolád 356 451 1 266,9
Bükkszék 718 781 1 087,7
Harkány 4 177 4 538 1 086,4
Esztergom 30 062 24 600 818,3
Árpás 268 141 526,1
Hódmezővásárhely 46 395 22 542 485,9
Siklós 10 109 4 803 475,1
Budapest V. kerület 26 300 11 530 438,4
Veresegyház 16 746 7 152 427,1
Szada 4 664 1 936 415,1
Forrás: NGM


Hasonló a helyzet a második helyezett Bükkszék esetében is: a konszolidáció során 781 millió forint adósságtól szabadult meg az önkormányzat - ebből a 750 millió forint a fürdő fejlesztésre ment el. (Bükkszéken fakad a híres Salvus gyógyvíz, erre épül a falu fürdője) A hitelt az önkormányzat az MFB Zrt.-től vette fel, vagyis még árfolyamkockázatot sem vállaltak fel. A városi fürdő és strand számos új munkahelyet teremtett, ráadásul a működési nyereségből a strand kitermelte a hitel törlesztéséhez szükséges forrásokat is, ezzel együtt nagy segítség az önkormányzatnak a hitelkonszolidáció - mondta a Napi.hu-nak Zagyva Ferencné, Bükkszék polgármestere.

Az egy főre jutó adósságot nézve egy másik fürdőváros, Harkány is dobogóra került: az önkormányzat még 2007-ben bocsátotta ki a Harkány I. svájci frank alapú devizakötvényt, 17 millió frank értékben. A kötvényt 152,3 forintos svájci frank árfolyamon hívták le az - Állami Számvevőszék jelentése szerint -, így csak az árfolyamveszteség 1,8 milliárd forintra nőtt. A kötvényt 2011-2027 között kellett volna törleszteni - befolyó összegből vásárolta meg az önkormányzat a fürdő felét a megyei testülettől, illetve fejlesztési kiadásokra fordították.

Az egy főre jutó listán Alsómocsolád és Bükkszék alig pár száz millió forintos adóssággal került az élre, a negyedik helyre Esztergom került maga 30 milliárd forintos adósságával, amely egy főre vetítve 818 ezer forintot jelent. Előkelő helyen szerepel még Hódmezővásárhely és a budapesti Belváros-Lipótváros is, de ide került a pest megyei agglomeráció egyik leggazdagabb települése, Veresegyház és a mellette fekvő Szada is.

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/ezek_az_orszag_legnagyobb_penznyeloi_itt_a_tel jes_lista.585744.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eftársak! Azéé ez nem semmi!!!
  2014-08-27 18:20:40, szerda
 
  Eftársak! Azéé ez nem semmi!!!

A Gyurcsány-párt odáig züllött, hogy ma már hívei részéről kizárólag ilyen tartalmú bejegyzések olvashatók (csupán a stílus különbözik): “Ideje lenne öszintén beszélni cigánykérdésben mind liberálisnak mind baloldalinak! Szembe kéne nézni azzal hogy a romatársadalom ,,többsége" közveszélyes munkakerülő ,csak a segélyért állnak sorba és zsák számra szülik a gyerekeket a családi pótlékért !!!! ezek sajnos tények nem dughatjuk homokba a fejünket mégha sért is pár érdeket!" Gyurcsány-pártja már “cigánykérdésről" beszél, amely tartalmilag semmivel nem jobb, mint a “zsidókérdés".


Gyurcsány pártja elindult a fasizálódás felé 2014. július 15. kedd 20:32 | AN


Gyurcsány pártja elindult a fasizálódás felé
Nagy utat tett meg egy év alatt Gyurcsány, aki korábban ezzel a táblával a nyakában jelentette ki: "ha valakit születése, származása miatt bántanak, akkor jogos a felháborodás". Most ellenük jogos minden felháborodás.

Budapest - Érdekes összeállítást közölt az Index hírportál a Demokratikus Koalíció tudatosnak látszó politikai irányváltásáról. Eszerint Gyurcsány-pártja már nem arról akarja meggyőzni a rasszistákat, hogy származása alapján nem lehet senkit bűnözőnek bélyegezni, hanem a soha be nem bizonyított statisztikai adatok alapján igyekeznek alkalmazkodni a fajgyűlölők beszédmódjához és gondolkodásához, és versenyre kelnek a Jobbikkal a rasszisták szavazatainak megszerzéséért. Gyurcsány pártja eszerint elindult a fasizálódás útján, fanatikus híveinek lelkes támogatása mellett, akik boldogok, hogy végre baloldali pártban is lehet cigányozni, ez a párt új irányvonala szerint még érdemmé is válik.

A Demokratikus Koalíció úgy sodródott a fasiszta ideológiák támogatóinak táborába, hogy Miskolcon egy rasszista rendőrtiszt polgármesteri megválasztását támogatja. Ennek során olyan kettős beszéd alakult ki, hogy egy “Ellenállás Napja" elnevezésű rendezvényen, amelyen semmiféle ellenállást nem hirdettek meg, Gulyás Márton emberi jogi aktivista a magát liberálisnak nevező DK egyértelmű állásfoglalását akarta kiprovokálni a rasszismus és a “cigánybűnözés" kérdését illetően. Az emberi jogi aktivistát, aki a cigányozás helyett csupán baloldali megoldást követelt, Gyurcsány Ferenc hívei leköpdösték, megrugdosták és megverték.

Már ez is stílusváltás mutatott, miután eddig ez liberális demokraták rendezvényein nem volt szokásos. Ráadásul nem egy szélsőjobboldali - valóban - provokátor keveredett közéjük, hanem egy demokrata, aki a liberális értékeit kérte számon a párton. A Gyurcsány-párt “borzalmas tagsága" már olyan szintre süllyedt, hogy már ezt sem tolerálta, és a Jobbik, valamint a Fidesz fanatikus híveihez hasonlóan viselkedtek. A különbség egyelőre az, hogy ők még nem használnak savat az ellenvélemények elnémítására.

Az esetre a Facebook oldalán még normálisan reagált, elismerte, hogy Gulyás Mártonnak igaza van, bocsánatot kért tőle, és elhatárolódott pártja azon szimpatizánsaitól, akik az emberi jogi aktivistát bántalmazták. Ezután jótt az újabb szélsőjobboldali fordulat, amikor a DK sajtóosztálya kiadott egy nyilatkozatot, miszerint Gulyás Márton a pártjukkal szövetséges Együtt-PM megbízásából szervezett provokációt hajtott végre, hogy a DK rendezvényét megzavarja. Ezzel közvetett módon megindokolták a fizikai bántalmazást és morálisan felmentették az elkövetőket. Azóta a DK szimpatizánsai úgy viselkednek, mint a fideszesek, és ellenségnek bélyegeznek mindenkit, aki a párt magatartását kifogásolja. A DK újabb keletű goebbelsi stílusú propagandája már odáig ment, hogy a Gulyás Mártont bántalmazó személyek nem lehettek DK-sok, mert a DK-sok nem ilyenek. Vagyis, odajött egy provokatőr, aki megverette magát valaki mással, hogy együtt lejárassák az ártatlan DK-t. Ez az egész történet már tőről metszett fasiszta pártok magatartását idézi.

De ez csak a jéghegy csúcsa, miután a DK a miskolci cigánygyűlölő rasszisták szavazatainak megszerzése érdekében egy “rendpárti" volt rendőrtisztet támogat az önkormányzati választáson, aki származás, bőrszín, faj és vér szerint különbözteti meg a bűncselekmények elkövetőit. A bűntetteket egy népcsoporthoz kapcsolja, és ezzel a népcsoport minden tagját bűnözőnek állítja be. Amikor 2009-ben Pásztor Albert rendőrkapitány a cigánybűnözésről szóló kijelentéseit tette, ezt Gyurcsány Ferenc és a liberális baloldal egyöntetűen ítélte el. Ma már a Demokratikus Koalíció ott tart, hogy egyik prominense, Eörsi Mátyás - azóta felemásan visszavont - szavakkal védte meg a cigánybűnözést. Az Index mostani cikke pedig tudatos irányváltásról szól, a liberális alapelvek képviseleténél fontosabb a rasszista és náci szavazók megnyerése. A “cigánybűnözés" kifejezés és a mögötte álló szemlélet náci gyökerű és tartalmú.

A DK eljutott oda, hogy mindent felülír a politikai ellenfél legyőzése. Csakhogy ez a stratégia hibás, mert a Jobbik már vitatja a DK fasizmusának hitelességét, és miközben Gyurcsány pártja olyan mélyre süllyedt, hogy egy náci párttal verseng, ki a hitelesebb fasiszta, soha nem tudja megnyerni magának a szélsőjobboldali fideszes és jobbikos szavazókat. Az irányváltással semmi mást nem ér el, csupán azt, hogy ennek nyomán polgárjogot nyer a baloldalon az eddigi látens cigánygyűlölet és rasszizmus, liberális párthoz eddig is bántóan méltatlan fanatizmus és pártsovinizmus nőni fog, és a párt “borzalmas tagsága" nyomást gyakorol majd, hogy még inkább a fasizmus irányába tolja el a pártot. A rasszizmust csak “őszinte beszédnek" nevezve, akár a Jobbikban.

A Gyurcsány-párt odáig züllött, hogy ma már hívei részéről kizárólag ilyen tartalmú bejegyzések olvashatók (csupán a stílus különbözik): “Ideje lenne öszintén beszélni cigánykérdésben mind liberálisnak mind baloldalinak! Szembe kéne nézni azzal hogy a romatársadalom ,,többsége" közveszélyes munkakerülő ,csak a segélyért állnak sorba és zsák számra szülik a gyerekeket a családi pótlékért !!!! ezek sajnos tények nem dughatjuk homokba a fejünket mégha sért is pár érdeket!" Gyurcsány-pártja már “cigánykérdésről" beszél, amely tartalmilag semmivel nem jobb, mint a “zsidókérdés".

A DK a rasszista irányváltást a “statisztikai cigánybűnözés" hazug jelmezébe bújtatja, és azt a látszatot próbálja kelteni saját liberális kritikusai felé, mintha csupán a bűnügyi statisztikáról beszélne. Ilyen statisztikát viszont nem tud idézni, mert a miskolci bűnügyi statisztika nem azonos az országos bűnügyi statisztikával. Nem igaz, hogy a legtöbb bűncselekményt követik el, és az különösen nagy hazugság, hogy a cigányok által elkövetett bűncselekmények okoznák a legtöbb kárt. A legnagyobb értékű és legnagyobb károkat okozó bűncselekményeket nem romák követik el, hanem jól öltözött magyarok, akik felülreprezentáltak a legnagyobb értékre elkövetett bűncselekmények esetében. Ha ezeket is a tyúklopások mellé tesszük, akkor a magyarbűnözés sokkal nagyobb és sokkal nagyobb károkat okoz. Az állami vagyont nem a cigányok dézsmálják, a teljes nygdíjkasszát nem a miskolci cigányok lopták el. A cigányok magas arányát csak bizonyos típusú bűncselekményeknél lehet kimutatni, de ebből nácizmus faji kérdést csinálni. A miskolci statisztikák csak szociológiában használhatók és az állami cselekvés irányát jelölhetik ki, ahogyan azt Gulyás Márton táblája hirdette. De nem lehet cigányozás és rasszista uszítás alapjai.

A Demokratiksu Koalíció a maga fasiszta irányváltását ugyanúgy kódolja és megmagyarázza, mint a szélsőjobb, de ez ugyanannyit ér. Ez szemen köpése az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának, az emberi méltóságnak, a liberális demokratikus értékeknek. Gyurcsány pártja olyan úton indult el, amely a pusztulásba visz, és ahonnan nincs visszatérés a tisztességes emberek közösségébe és a liberális demokraták világába.


http://nepszava.com/2014/07/magyarorszag/gyurcsany-partja-elindult-a-fasizalodas- fele.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Terjed az inverz jegesvödrözés
  2014-08-27 17:39:11, szerda
 
 
Terjed az inverz jegesvödrözés

2014. augusztus 26., kedd | Szerző: Hírcsárda | Rovat: élet
A hazai bűnözői körökből elindult őrületet már több országban másolják.

falus jegesvödör.png

A dili lényege, hogy a teljes munkaidős bűnözők nem öntik le magukat az előre odakészített vödörnyi jéggel, vagy jeges vízzel, viszont pénzt vesznek el a hozzájuk legközelebb álló (vagy fekvő), amiotrófiás laterálszklerózisban (ALS) szenvedő embertől, majd le is öntik jeges vízzel.

Hasonló őrületről számolnak be nyugati országokban is: egyre népszerűbb az underground jegesvödrözés. Ennek lényege, hogy ALS-ben szenvedő betegek fogadnak arra, hogy melyik szánalmas, magamutogató celeb vagy polgármester-jelölt kap először tüdőgyulladást.

Amerikában már mentális betegségnek tekintik a jegesvödrözést. Egy fiatal rapper annyira a megszállotjává vált, hogy már nem is várta meg, hogy elolvadjon a jég, egyenesen a mélyhűtőt öntötte magára. Az Anonim Jegesvödrözők Klubjában többen arról beszéltek, hogy legszívesebben Southamptonból indulva nekimennének egy jéghegynek. Egyes amerikai főiskolai kollégiumokban pedig terjed az ultimate ice bucketing, amelynek a lényege, hogy ebolás betegeket öntenek a fejükre a fiatalok.

Kínában pedig hamisítják a jegesvödrözést: valójában langyos kakaóval öntik le magukat a párttagok.

http://hircsarda.blog.hu/2014/08/26/terjed_az_inverz_jegesvodrozes
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 457 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1734
  • e Hét: 7466
  • e Hónap: 18577
  • e Év: 172073
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.