Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Krémmel töltött paprika
  2014-08-28 23:55:32, csütörtök
 
  Krémmel töltött paprika

Hozzávalók 4 személyre:

4 nagy húsos paprika
A körözötteshez:

1 kis fej hagyma
20 dkg juhtúró
5 dkg "Vénusz sütőmargarin
1 kávéskanál mustár
1 kávéskanál őrölt kömény
1 kávéskanál pirospaprika

A sajtkrémeshez:
10 dkg "Vénusz sütőmargarin
10 dkg reszelt trappista sajt
5 dkg sajtkrém
fél piros húsú paprika
csipet őrölt szerecsendió

Elkészítés:

A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A piros húsú paprikát apró kockákra vágjuk.

A körözötthöz a juhtúrót burgonyanyomón áttörjük, a hagymához adjuk. Beletesszük a margarint, a mustárt, a fűszereket, sót, borsot, és jól kikeverjük. A sajtkrémhez habosra keverjük a margarint, hozzáadjuk a reszelt és a krémsajtot, a paprikakockákat, őrölt szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük, összekeverjük. A paprikákat félbe vágjuk, vagy egészben hagyjuk. Kettőt körözöttel, kettőt sajtkrémmel töltünk meg, majd kb. 30 percre betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen, és szépen tudjuk szeletelni.





Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 217 kcal
Megjegyzés:

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Diós kráteres süti
  2014-08-28 23:51:10, csütörtök
 
  Diós kráteres süti

Hozzávalók:

A tésztához:
6 db tojás
4 evőkanál darált dió
25 dkg kristály cukor
1 dl tej
1 dl étolaj
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
2 csomag epres pudingpor
8 dl tej
7 dkg cukor

Elkészítés:

Megfőzöm a pudingot a tejjel és a cukorral a tasakon lévő utasítás szerint. Hagyom kihűlni, néha megkeverem, hogy ne keletkezzen rajta kéreg.

Elkészítem a tésztát: a tojássárgáját elkeverem a cukorral, hozzáadom a tejet és az étolajat, majd a lisztet és a sütőport. Óvatosan belekeverem a habbá vert tojásfehérjét. A végén belekeverem a diót.

Egy kb. 36 x 26 cm kivajazott, kilisztezett tepsibe öntöm a tésztát. Egy kiskanál segítségével pudingkupacokat teszek a tésztába, nem túl szorosan egymás mellé, sakktábla-mintában.





Előremelegített sütőben 160 fokon (alul-felülsütés) 40-45 percet sütöm.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Dijuka küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Grillezett karfiolsaláta koktélparadicsommal
  2014-08-28 23:46:40, csütörtök
 
  Grillezett karfiolsaláta koktélparadicsommal

Hozzávalók:

1 db közepes karfiol (levelek nélkül kb. 70 dkg)
25-30 dkg aprószemű koktélparadicsom
8-10 dkg fekete olívabogyó
4-5 nagyobb ágacska kakukkfű levelei
2 marék friss salátalevél
1 púpozott teáskanál őrölt rozmaring
2 evőkanál olívaolaj
1 citrom frissen préselt leve

frissen őrölt bors

Elkészítés:

A karfiolt alaposan megmostam, nagyobb rózsákra bontottam. A sütőt grillfokozatra állítottam. Egy gáztepsit sütőpapírral béleltem. 1 evőkanál olajjal megkentem, majd rárakosgattam a karfiolrózsákat. Sóztam, rozmaringgal és frissen őrölt borssal fűszereztem. Nagyjából 8-10 percig sütöttem, épp csak annyira, hogy még roppanós maradjon.

Közben a paradicsomokat félbevágtam, az olívákat felszeleteltem, a kakukkfű leveleit pedig lecsipkedtem a száráról.

A salátalevelekkel megágyaztam a tálon, a már kihűlt grillezett karfiolt szépen rárakosgattam. A paradicsomokat és az olívát szépen elrendeztem. Kevés sóval és a friss kakukkfű leveleivel fűszereztem, citromlével locsoltam.

Kis tálban joghurtos mártogató szószt és friss kenyeret is kínáltam hozzá.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Édesköményes-zelleres vékony pizza
  2014-08-28 23:43:23, csütörtök
 
  Édesköményes-zelleres vékony pizza

Hozzávalók:

30 dkg kenyérliszt
1 csomag szárított élesztő
2 dl langyos víz
1 mokkáskanál cukor
1 teáskanál só
2 evőkanál olívaolaj
A feltéthez:
2 szál szárzeller
1/2 édesköménygumó
2 nagyobb paradicsom
10 dkg friss csiperkegomba
2 evőkanál paradicsompüré
1 teáskanál balzsamecet
Ízlés szerint só, oregánó, préselt fokhagyma, bors
10 dkg pizza mozzarella sajt

Elkészítés:

A lisztet tálba szitálom, az élesztőt, a sót és a cukrot belekeverem, hozzáadom a langyos vizet és az olajat, majd jól kidolgozom. Konyharuhával lefedve kb. ¾ órát langyos helyen pihentetem a tésztát, amíg nagyjából duplájára nő.

Közben a szárzellerről zöldséghámozóval eltávolítom a külső, fás részeket, nagyjából 1-1,5 cm-es félkörökre szeletelem, az édesköményt szintén nagyjából ekkorára darabolom. A paradicsomot meghámozom, felszeletelem. A gombát tisztítás után vastagabb szeletekre vágom, kevés olajon megpirítom. A paradicsompürét a balzsamecettel, sóval, 1 kis gerezd pépesre zúzott fokhagymával, oregánóval, borssal és kevés vízzel krémesre keverem, a sajtot lereszelem.

A duplájára kelt tésztából kicsit kipüfölöm a levegőt, majd sütőpapírral borított nagy gáztepsibe helyezem, vékonyra egyengetem. Megkenem a fűszeres paradicsompürével, ráhalmozom a zöldségeket, sajttal megszórom, kevés oregánót morzsolok a tetejére, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt ropogósra sütöm.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Epres mascarpone jégkrém
  2014-08-28 23:41:00, csütörtök
 
  Epres mascarpone jégkrém

Hozzávalók:

50 dkg eper
25 dkg mascarpone
20 dkg habtejszín
8-10 dkg por cukor
1-2 evőkanál citromlé
piskótaszelet vagy babapiskóta

Elkészítés:

A megmosott, megtísztított epret pűrésítjük, citromlével és 3-4 dkg porcukorral ízesítjük. A püréből félreteszünk 4-5 evőkanálnyit. Krémesre keverjük a mascarponét a maradék porcukorral, hozzáadjuk az eperpürét, amellyel addig keverjük, amig egyenletes rózsaszínű krémet nem kapunk. Ekkor a félretett eperpürével meglocsoljuk és márványosítjuk.

A formát vagy formákat kibéleljük fóliával, majd megtöltjük krémmel, és befedjük fóliával. Lehűtjük, majd a fagyasztóba téve minimum 4 órát vagy egy éjszakán át fagyasztjuk.





Fogyasztás előtt kivesszük a fagyasztóból, hagyjuk kissé felengedni. Hideg tányéron piskotával, tejszínnel, gyümölccsel tálaljuk.





Megjegyzés:

Célszerűbb kisebb formákban lefagyasztani, így mindig a szükséges mennyiséget kell felengedni, és a formákat is változatossá tehetjük. Bármilyen gyümölccsel készíthető.

A receptet és a fotót Buksz39 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Csípős kolbászos pizza
  2014-08-28 23:37:23, csütörtök
 
  Csípős kolbászos pizza

Hozzávalók 4 személyre:

2 dkg élesztő
25 dkg liszt
1-1 kávéskanál só és cukor
2 evőkanál olívaolaj
1 dl ketchup
1 mokkáskanál szárított bazsalikom
1 mokkáskanál szárított oregánó
20 dkg füstölt kolbász
2 húsos paradicsom
2-3 kis chilipaprika
15 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

Az élesztőt kb. 1 dl langyos vízbe morzsoljuk. A lisztet mély tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a vizes élesztőt, a cukrot, a sót, az olívaolajat, és alaposan megdagasztjuk. Letakarva, meleg helyen a kétszeresére kelesztjük.

A tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és sütőpapírral borított tepsire fektetjük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztát megkenjük ketchuppel, rászórjuk a bazsalikomot, az oregánót, és őrölt borssal meghintjük. A kolbászt és a paradicsomot karikákra vágjuk, és elrendezzük a pizzán. Rávágjuk a chilipaprikát, reszelt sajttal gazdagon meghintjük, és a sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 573 kcal

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Sáfrányos burgonyakrémleves
  2014-08-28 23:34:32, csütörtök
 
  Sáfrányos burgonyakrémleves

Hozzávalók:

2 salottahagyma (vagy 1 kisebb fej vöröshagyma)
50 dkg lisztes burgonya (pl. Ella)
2 szál szárzeller
1 dl főzőtejszín
kb. 1 l zöldségalaplé (vagy jó minőségű koncentrátum, leveskocka)
1 gerezd fokhagyma
néhány szál szárított sáfrány (szükség esetén helyettesíthető 1/2 teáskanálnyi kurkumával)
1 evőkanál tökmagolaj
diónyi olívaolaj
2 dkg jó minőségű vaj
1 teáskanál frissen facsart citromlé
frissen őrölt szerecsendió
bors

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan megmosom, meghámozom. A burgonyát és a zellerszárat hámozást követően apró kockákra vágom, a salottahagymákat és a fokhagymát apró kockákra vágom.

Diónyi olajon üvegesre pirítom a salottát, majd hozzáadom a fokhagymát - vigyázni kell, mert gyorsan pirul! Ezt követően jöhetnek a burgonya- és zellerkockák, valamint a sáfrány. Felöntöm alaplével, annyival, hogy jó egy ujjnyival ellepje a hozzávalókat. Fedő alatt nagyjából 20 perc alatt puhára főzöm a zöldségeket, ha nagyon sok nedvesség párolgott el, a végén alaplé hozzáadásával pótolom, valamint beleöntöm a tejszínt - egyet forralok rajta. A forró levesbe dobom a vajat, hozzáreszelem a szerecsendiót, beleőrlöm a borsot. Leveszem a tűzhelyről, belekanalazom a zamatos tökmagolajat, a citromlevet - botmixerrel pürésítem. Ha szükséges, a végén tovább fűszerezem.





Megjegyzés:

Forrón kínálom. Néhány szál sáfránnyal, de pirított tökmaggal, krutonnal is nagyon ízletes. A selymesen lágy leves ízeit a fűszerek és a vaj-tömagolaj nagyszerű kombinációja tartja egyensúlyban. Igazán egyszerű, mégis izgalmas ízvilágú, melengető előétel!

A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 255 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3181
  • e Hét: 7762
  • e Hónap: 21667
  • e Év: 151374
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.