Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Jézus prófétál az utolsó időkről
  2014-08-05 16:12:21, kedd
 
 

13 Amikor Jézus már kifelé ment a Templom területéről, egyik tanítványa megszólította: ,,Mester! Nézd, milyen hatalmas kövek, micsoda épületek!"

2 Jézus ezt felelte: ,,Nézd meg jól ezeket a nagy épületeket! Itt kő kövön nem marad, mert mindent porig fognak rombolni."

3 Ezután leült az Olajfák hegyén, ahonnan jól lehetett látni a Templomot. Csak Péter, Jakab, János és András volt mellette, akik megkérdezték: 4 " Mondd meg nekünk, mikor fog ez megtörténni! Milyen jelek fogják mutatni, amikor mindezeknek be kell teljesülniük? "

5 Akkor Jézus így tanította őket: Vigyázzatok, nehogy valaki félrevezessen titeket! 6 Mert sokan jönnek majd az én nevemben, akik azt mondják, hogy én vagyok a Messiás, és sokakat félrevezetnek. 7 Fogjátok hallani a háborúk zaját, és fogtok híreket hallani a távolban zajló háborúkról is, de ne rémüljetek meg! Ezeknek meg kell történniük, mielőtt a vég valóban elérkezik. 8 Egyik nép a másikra támad, és egyik ország a másik ellen fog harcolni. Földrengések és éhínségek lesznek különböző helyeken. De mindez még csak a < szülési fájdalmak > kezdetét jelzi.

9 Vigyázzatok magatokra, mert amiatt, hogy hozzám tartoztok, le fognak tartóztatni és bíróság elé állítanak benneteket, megvernek a zsinagógákban; és kormányzók, meg királyok elé állítanak! Akkor majd nekik is tanúskodjatok rólam!

10 Előbb azonban szükséges, hogy minden népnek hirdessék az örömüzenetet. 11 Amikor majd elhurcolnak, és bíróság elé állítanak titeket, ne aggódjatok előre, hogy mit mondjatok. Amit Isten abban a helyzetben a szátokba ad, azt mondjátok, mert valójában nem ti fogtok beszélni, hanem a Szent Szellem szól majd rajtatok keresztül.

12 Abban az időben halálra adja testvér a testvérét, és apa a gyermekét. Sőt, a gyermekek is szüleik ellen fordulnak, és megöletik őket. 13 Mindenki gyűlölni fog benneteket amiatt, hogy a nevemet viselitek. De aki mindvégig állhatatosan kitart, az üdvözül.

14 Amikor majd látjátok, hogy az az utálatos dolog, amely gyilkol és pusztít,[a] ott áll, ahol nem lenne szabad aki olvassa, értse meg, hogy ez mit jelent! , akkor azok, akik Júdeában vannak, meneküljenek a hegyekbe! 15 Mindenki késedelem nélkül fusson el! Aki éppen felment a háza lapos tetejére, vissza se menjen a házba, hogy onnan elvigyen valamit! 16 Aki a mezőn van, ne forduljon vissza a ruhájáért se!

17 Jaj a gyermeket váró asszonyoknak és a szoptatós anyáknak azokban a napokban! 18 Imádkozzatok, hogy mindez ne télen történjen! 19 Akkor olyan nehéz és keserves időszakot kell átélnetek, amilyen még nem volt a világ teremtése óta, és nem is lesz többé. 20 Ha Isten meg nem rövidítené azt az időszakot, bizony senki sem élné túl. De azoknak a kedvéért, akiket ő kiválasztott, megrövidítette azt az időt.

21 Ha akkor valaki azt mondja nektek: > Nézzétek, itt a Messiás! <, vagy: > Nézzétek, ott van! <, ne higgyetek neki! 22 Mert hamis messiások és hamis próféták lépnek elő, akik nagy csodákat és jeleket tesznek, hogy becsapják, ha lehet, még Isten választottait is. 23 De ti vigyázzatok, hiszen én előre figyelmeztettelek titeket!

<< Maradjatok éberek! >>
Link



 
 
0 komment , kategória:  B I B L I A :)  
Oldd meg a problémát, ne hibáztass !
  2014-08-05 12:06:29, kedd
 
  ,,Most azonban vessétek el magatoktól mindezt: a haragot, a dühöt, a rosszindulatot, a rágalmazást és a csúnya beszédet." (Kolossé 3,8 - NIV fordítás)

Csak bizonyos mennyiségű érzelmi energiával rendelkezel. Ezért amikor valakivel beszélsz és egy konfliktust próbálsz megoldani, az energiádat vagy arra használod, hogy a másikat hibáztatod, vagy arra, hogy megoldod a problémát. Nincs energiád mind a kettőre. El kell tehát döntened, hogy melyik a fontosabb: az, hogy a másik személyt hibáztasd, vagy az, hogy megoldd a problémát. Oldd meg inkább a problémát, és ne a másikat hibáztasd!

Minden házaspárnak szüksége van olyan szabályra, hogy a vitáik során bizonyos szavakat soha nem használhatnak. Vannak dolgok, amiket soha nem szabad kimondanod, főként nem egy házasságban, mivel hihetetlen pusztítást képesek végezni.

A hidegháború idején, amikor a Szovjetunió és az Egyesült Államok egymás torkának estek, az amerikaiak több ezer interkontinentális rakétával rendelkeztek, és ezek mind a Szovjetunió felé voltak élesítve. Ugyanez volt a helyzet a Szovjetunió részéről is. Viszont még a legnehezebb és legfeszültebb hidegháborús helyzetben is volt mindkét félnek annyi józansága, hogy ne használja ezeket a fegyvereket. Ugyanis ha az egyik fél használja a saját fegyvereit, a másik is fogja használni a sajátjait, és végül elpusztítják egymást. Tehát még akkor is, ha két különböző oldalról közelít meg két ember egy problémát, abban fontos, hogy megegyezzenek, hogy a pusztító fegyvereket nem használják.

Mindenkinek megvannak a maga pusztító fegyverei, amelyekkel rettentő rombolást tud végezni. Ha házasságban élsz, például sohasem fenyegetőzhetsz azzal, hogy elválsz vagy kisétálsz a másik életéből, sőt a házastársad szüleit sem szabad szóba hozni. El kell döntened, hogy bármennyire is dühös vagy a másikra, ezeket a fegyvereket nem fogod bevetni, mert tönkreteszed vele a kapcsolatot, hiszen lerombolod a bizalmat.


A Biblia nagyon konkrétan beszél arról a Kolossé 3,8-ban, hogy mikor léped túl a határt: ,,Most azonban vessétek el magatoktól mindezt: a haragot, a dühöt, a rosszindulatot, a rágalmazást és a csúnya beszédet." (NIV ford.) Ezek tehát mind pusztítást végző fegyverek.

Azért kell arra figyelnünk, hogy a problémát oldjuk meg és ne a másikat hibáztassuk, mert amikor a másikat hibáztatod, lényegében bírálod és megítéled őt, ehhez pedig csak Istennek van joga. Te nem vagy bíró. A legtöbbször nem tudjuk, hogy mások mit, miért tesznek, sőt, gyakran még magunkról sem tudjuk. Egyedül Isten tudja. Hagyd Őt bíráskodni.


Beszéljetek róla:

A te kapcsolataidban melyek azok a fegyverek, amelyekkel maradandó pusztítást tudsz végezni?
Miért fontos egy kapcsolatban, hogy legyenek bizonyos határok, amit nem szabad túllépnie egyik félnek sem még viták vagy nézeteltérések esetén sem?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014. 07. 29.) Napi remény
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 79 db bejegyzés
e év: 800 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1371
  • e Hét: 2073
  • e Hónap: 13126
  • e Év: 74427
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.