Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Tiborné dr Ferenczy galériája
  2014-08-06 18:27:08, szerda
 
  Link Link

 
 
0 komment , kategória:  Picasa Webalbumok  
És adok néktek új szívet, és új szellemet adok belétek
  2014-08-06 07:54:59, szerda
 
 

AUGUSZTUS 6. Gyapjúk?

És adok néktek új szívet, és új szellemet adok belétek, és elveszem a kőszívet testetekből, és adok néktek hússzívet. És az én Szellememet adom belétek... EZÉKIEL 36,26. 27.

Sokan, ha vezetést akarnak kapni, kitesznek egy ún. ,,gyapjút" az Úr elé. Az Újszövetség azonban nem azt mondja, hogy: ,,Akiket a gyapjúfürt vezet, azok Istennek fiai." ,,Igen mondhatja valaki , de Gedeon mégiscsak kitett egy gyapjúfürtöt." (Bírák 6,37-40)

Miért kellene visszamennünk az ó szövetségbe? Nekünk jobb dolgunk van az új szövetség alatt. Az ó szövetség szellemileg halott embereké volt. Én nem vagyok szellemileg halott én élek! Isten Szelleme bennem van! Ne felejtsük el, Gedeon nem volt próféta, sem pap, sem király.

Az ó szövetség alatt csak azok voltak felkenve Isten Szellemével, akik ebben a három hivatalban álltak. Közvetlenül nem volt jelen a híveinek életében. Ezért is kellett minden férfinak évente egyszer megjelennie Jeruzsálemben, a Templomban.

Isten dicsősége, a "sekina" Isten jelenléte bezárva tartatott a Szentek Szentjében. Amikor azonban Jézus meghalt a Golgotán, a templom kárpitja, ami elzárta az utat a Szentek Szentjébe, felülről egészen az aljáig kettéhasadt. Isten elhagyta a Templomot és azóta sohasem lakik földön készült házban! Ő bennünk lakozik!

Megvallás: Isten Szelleme bennem lakik! Ő a nagyobb, és Ő lakik énbennem!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Első unokám 18 éves
  2014-08-06 07:47:56, szerda
 
 



 
 
0 komment , kategória:  Család  
A kapcsolat helyreállítására figyelj, ne a vitás kérdésre
  2014-08-06 07:47:01, szerda
 
  "Mert egy Isten van, és egy közbenjáró van Isten és az emberiség között, az ember Krisztus Jézus" (1Timóteus 2:5, NIV fordítás)

Amikor konfliktushelyzetben vagy, fontosabb, hogy helyreálljon a jó viszonyod a másik emberrel, mint az, hogy megoldást találj a problémára. A kettő között nagy különbség van. Az első esetben egy jó és békés viszony kialakítására törekszel a másik emberrel, míg a másik esetben inkább a probléma vagy a vita részleteit boncolgatod.

A vitás kérdések minden részletét valószínűleg úgysem lehet teljesen rendezni, mert mindig lesznek olyan dolgok, amivel kapcsolatban nem fog két ember teljesen egyetérteni. A földön nincs még egy olyan személy, aki veled mindenben tökéletesen egyetértene, így aztán soha nem lehet a problémákat tökéletesen megoldani.

Lehetséges jó viszony és szeretetteljes kapcsolat teljes egyetértés nélkül? Természetesen igen. Megtanulhatod, hogy lehet valakivel nem egyetérteni anélkül, hogy megsértenéd a másikat - ezt hívják bölcsességnek. Ha tudsz jó kapcsolatban lenni valakivel anélkül, hogy azonos véleményen lennél vele, akkor bölcsességre tettél szert.

Az egyik legjobb dolog, amit tehetsz az életeddel az, hogy hidakat és nem falakat építesz. Amikor ez emberek közötti békességre törekszel, akkor vagy leginkább Jézushoz hasonló. Amikor hidakat és nem falakat építesz, akkor viselkedsz leginkább úgy, mint Ő. Jézus valójában ezért jött. Az Ő szolgálata a békéltetés szolgálata volt. Isten azért küldte Őt a Földre, hogy megbékítsen minket Önmagával, hiszen az ember konfliktusban áll Istennel.

Más emberekkel sem tudsz békességben élni addig, amíg nem vagy békességben Istennel. És lehet, hogy a saját lelkedben is ezért nincs békesség. Először Istennel kell békét kötnöd, azután pedig megtapasztalhatod Isten békességét is.

Az első lépés tehát az, hogy békesség kell, hogy költözzön a szívedbe, és ez úgy lehetséges, hogy beengedned a Békesség Fejedelmét oda.

Most mondd el a következő imát Istennek:

"Istenem, te tudod, milyen konfliktus van az életemben. Bele vagyok fáradva, békességet szeretnék, és másokkal is békességben szeretnék élni. Ezért ma a te békességedet kérem. Megnyitom az életemet előtted amennyire csak tudom. Űzd ki a haragot, és töltsd be az életem szeretettel, türelemmel, örömmel és békességgel. Jöjj, és áraszd ki az életem minden területére a te békességedet, hogy hidakat és ne falakat építsek. Add, Uram, hogy kezdeményező legyek és ne másokra várjak. Kérlek, mutasd meg a megfelelő időt és helyet, és adj bátorságot, hogy be tudjam ismerni, mennyiben vagyok én is felelős a konfliktusért. Kérlek, hogy segíts alázatosnak maradni. És kérlek add, hogy ne embereket hibáztassak, hanem a probléma megoldását tartsam szem előtt. Kérlek, segíts, hogy a másik ember szemszögéből is tudjam látni a dolgokat, hogy az igazságot mondjam, és a probléma megoldására törekedjek, ne másokat hibáztassak. Segíts, hogy az legyen a célom mindig, hogy a jó kapcsolat helyreálljon köztem és más emberek között, és ne a problémák vagy viták apró részleteire figyeljek. Jézus nevében kérlek. Ámen. "

(Daily Hope by Rick Warren, 2014. 07. 30.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 79 db bejegyzés
e év: 800 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 798
  • e Hét: 1500
  • e Hónap: 12553
  • e Év: 73854
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.