Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Világ legnagyobb stadionja a Michigan Stadium
  2014-08-06 23:02:43, szerda
 
  a világ legnagyobb stadionjában mérkőzött meg egymással a Real Madrid és a Manchester United a Bajnokok Kupája elnevezésű bemutató torna keretein belül. A két gigaklub randevúját a hírek szerint több, mint 105 ezren tekintették meg a helyszínen.
...... ......


Nagyobb kép Link
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Manchester United-Liverpool 3-1 (0-1)
  2014-08-06 20:58:08, szerda
 
  A Liverpool vezetett, de végül 3-1-re kikapott a Manchester Unitedtől a Bajnokok Kupája felkészülési torna döntőjében.
.........


MU: De Gea - Jones, Smalling, Evans (Blackett, 46.) - Valencia (Shaw, 8.), D. Fletcher (Cleverley, 46.), Herrera (Lingard, 78.), Young - Mata (Kagava, 69.) - Rooney, J. Hernández (Nani, 69.)
. Liverpool: Mignolet - Kelly, G. Johnson, Skrtel, M. Sakho (K. Touré, 74.) - Gerrard (Lucas, 63.), Allen (Can, 63.), Henderson, Coutinho (Peterson, 77.) - Lambert (Ibe, 63.), Sterling.
Góllövők: Rooney (55.,), Mata (57.), Lingard (88.), ill. Gerrard (14. - 11-esből).
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
A nyár 10 legdrágább átigazolása
  2014-08-06 20:51:04, szerda
 
  Spanyol és angol klubok az aktuális átigazolási szezon legnagyobb költekezői, de a PSG is kitett magáért David Luiz közel 50 millió eurós kivásárlásával. A listát Luis Suárez vezeti, de vajon megőrzi helyét szeptember 1-ig?
Luis Suárez


Luis Suárez 88 millió eurójába került a Barcelonának. Vajon jó vásárt csináltak vele? - Fotó: mirror.co.uk
...... .......


- Ugyan Gareth Bale tavalyi 100 millió eurós rekordja egyelőre nem forog veszélyben, két klub is megközelítette az elképesztően magas határt. Hogy kik ők, azt talán csukott szemmel is ki lehetne találni.
Az egyik természetesen a Real Madrid, amely a brazíliai világbajnokság gólkirályát, a még mindig csak 23 éves James Rodríguezt csábította el a Monacótól, miután neki mesés szerződést, klubjának pedig potom 80 millió eurót dugott az orra alá. A másik a Barcelona, aki a Liverpoollal és Luis Suárezzel játszotta el ugyanezt. A különbség mindössze annyi, hogy az uruguayi csatárt a vb-n elkövetett harapásáért kiosztott 4 hónapos eltiltása miatt minden bizonnyal könnyebben engedték útjára.
A harmadik helyen a PSG áll, amely a David Luizért fizetett 49,5 millió eurót a Chelsea-nek. A brazil védő tekintélye ugyan kissé megtépázódott hazája Németországtól elszenvedett 7-1-es veresége után, de ettől függetlenül remek játékos érkezett Párizsba, ahol Thiago Silva párjaként várhatóan kiválóan segíti megszűrni az ellenfelek támadásait - talán közelebb hozva ezzel az áhított Bajnokok Ligája sikert Laurent Blanc együttesének.
- A lenti táblázatban legtöbbször előforduló név a Chelsea. José Mourinho ismét kevergette a kártyákat, az eladott David Luiz és Romelu Lukaku helyére szerződtette Diego Costát és Cesc Fabregast. Az üzletből ráadásul képes volt közel 5 millió eurós haszonnal kijönni, ami különösen annak fényében figyelemre méltó, hogy úgy érzi, a brazil hátvéd nélkül erősebb lett a csapat.
Kitett magért a Manchester United is, amelynél Louis van Gaal érezhetően a jövő csapatát építi. Mindenekelőtt a védelmet próbálja meg összerakni, ezt mutatja Luke Shaw és Ander Herrera megszerzése is. A két fiatalért összesen 74,3 millió eurót fizetettek a Vörös Ördögök, ami majdnem megegyezik James Rodríguez árával. Hogy melyik játékos fut be nagyobb karriert, és hozza vissza jobban a befektetett pénzt? Ezt majd az idő megválaszolja
- Alexis Sáncheztől sokat várnak Londonban, ahol végre középpontba kerülhet - Fotó: mirror.co.uk
...... .......


- A lista további résztvevői is a Premier League klubjai. Közülük a legjobban talán az Arsenal választott, a chilei Alexis Sánchez már a világbajnokságon is jelezte, milyen kiváló formában van, és Messi árnyékából kiszabadulva most talán klubszinten is robbant. Hasonló csodát várhat az Everton Romelo Lukakutól. A belga csatárnak fekszik a Premier League, ezt már többször is bizonyította, azonban a Chelsea-ben valahogy sosem jött ki neki a lépés. Nem csoda hát, ha váltott és mivel még mindig csak 21 éves, az sem elképzelhetetlen, hogy a Muhamed Besicet is soraiban tudó klub az év üzletét csinálta átigazolásával. Hasonló pozitívum kissé nehezebben mondható el a Liverpool által 31,5 millió euróért megszerzett, Adam Lallanáról, bár tekintélyes tapasztalata révén (235 PL-mérkőzés, 48 gól) a Southampton korábbi és az angol válogatott jelenlegi támadó középpályása sem nevezhető azért zsákbamacskának. És, hogy kik csatlakozhatnak a hónap végéig a tízes listához? Az egyik esélyes vitathatatlanul Radamel Falcao, aki úgy tette egyértelművé maradási szándékát a Monacónál, hogy ügynöke közben együtt ebédelt a Real Madrid elnökével, Florentino Pérezzel. További jelölt lehet a Juventus két középpályása, Arturo Vidal és Paul Pogba. Mindkét játékost körülrajongják a sztár klubok, ám Pavel Nedved az olaszok igazgatója csak őrülten magas ajánlat esetén hajlandó bárkivel is tárgyalóasztalhoz ülni. Ugyancsak az élmezőnybe kerülhet Ángel di María, aki leginkább James Rodríguez érkezése, illetve Falcao tervezett megszerzése miatt vált feleslegessé. Rá a PSG pályázik leginkább, és mint tudjuk, ott mostanában a pénz nem igazán jelent akadályt. Fogadási szempontból - Falcao kivételével - az alábbi oddsokkal lehet az ő klubváltásukkal kapcsolatban kalkulálni.

 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Budapesten is volt özönvíz
  2014-08-06 20:20:20, szerda
 
  Hirek, fotók videók a felhőszakadásról
Hír24 Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Vicces fotózkodás
  2014-08-06 20:18:01, szerda
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Életének 57. évében elhunyt Bajor Imre
  2014-08-06 20:04:53, szerda
 
  Életének 57. évében hosszas betegség után elhunyt a színész-komikus-showman. Agydaganata volt.
Szerdán meghalt Bajor Imre. A színész-komikus-showman haláláról szóló sajtóhíreket Hegedűs László, a család ügyvédje is megerősítette, aki elmondta, hogy a színész szerdán 9 óra 45 perckor a kórházban hunyt el. Bajor Imre hosszú ideje betegeskedett, agydaganata miatt nagy fájdalmaktól szenvedett. Családját és barátait egyaránt mélyen megrázta a halálhír, hiszen a legutóbbi információk szerint a színész állapota már javulást mutatott. Legjobb pillanatainak felidézésével búcsúzunk tőle.
Oli, Kicsihuszár, meg az Ottó, a Tóth Ottó...
- Bajor Imre 1957. március 9-én született Budapesten. Színészi pályáját az Állami Déryné Színházban kezdte 1976-ban, 19 évesen. 1984-től öt éven át ugyanitt színész volt, majd 1989-től a Játékszínben játszott. 1999-től szabadúszó.
- A nagyközönség a Szomszédok című tévésorozatból ismerte meg, ahol mindenki Oliját, a fodrászfiút játszotta. Szerepelt többek között a Meseautó című, közönségsikert aratott remake-ben, melyben az eredeti filmen Kabos Gyula által játszott szerepet bízták rá. 2004-ben Tímár Péter Le a fejjel című produkciójában szerepelt Hernádi Judittal és Gálvölgyi Jánossal. Bajor nagy népszerűségre tett szert, több show-ba meghívták, és Csóközön című önálló estjével bejárta az országot.
- A kilencvenes évektől elmaradhatatlan résztvevője a Rádiókabaréknak: máig emlegetik híres produkciójának refrénjét: "Én, a Gyula, meg az Ottó, a Tóth Ottó..."
Gyermekei anyjával, Hámori Eszterrel a Vidám Színpadon ismerkedett meg. Két gyereke van, Lili és Marcell.
...... .......


Bajor Imre így emlékezett művészetéről:
"Létezik egyfajta elvárás velem szemben, amelynek meg kell felelnem. Minden este meg kell nyerni a közönség szívét, hiszen mindig mások ülnek a nézőtéren. Színre lépés előtt nap mint nap izgulok, de ez jó fajta stressz. Ha már nem lenne, akkor abba kéne hagynom a pályát."
- Bajor Imre szüleivel, Judit nénivel és Rezső bácsival. ,,A szüleim is velem élnek Dunakeszin - mondta Bajor Imre, a népszerű színész. - Hetvennégy évesek voltak, amikor egyetlen szavamra otthagyták a fővárosi Pozsonyi utcai lakást. Biztos nagyon jó lesz veled itt kisfiam! - mondták, és jöttek velem. Szeretetteljes a kapcsolatunk, kölcsönösen gondoskodunk egymásról. Anyám minden nap főz rám, és ha kettesben akar lenni apámmal, nyugodtan félrevonulhatnak. Jó tudni, hogy itt vannak a közelemben, hisz annyi mindent kaptam tőlük az életben, s örülök ha csak egy keveset is viszonozhatok a szeretetükből."
...... ......


- Falusi Mariannal a "TV a város szélén" sorozat forgatásán, 1998-ban. Fotó: Sanoma archívum
...... .....



- Nagy álmát váltotta valóra a budapesti Kicsihuszár étterem megnyitásával, melynek egyedi funkcióját a "művészklub" szóval lehetett definiálni. Elmondása szerint, ez az étterem napközben mindenki számára nyitva állt, hogy fogyasszon kénye-kedve (s persze tárcája) szerint a kultúra, zene és irodalom közelségében, míg este öt után a magyar művésztársadalom elitje képviseltette magát egy-egy vacsora idejére. Sajnos az étterem nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ezért később be is zárt.
........



- Videók Hír24 Link
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Urunk színeváltozása
  2014-08-06 19:43:10, szerda
 
  Abban az időben: Jézus maga mellé vette Pétert, Jakabot és testvérét, Jánost, s külön velük fölment egy magas hegyre. Ott elváltozott előttük: az arca ragyogni kezdett, mint a nap, a ruhája pedig vakító fehér lett, mint a fény. És íme, megjelent nekik Mózes és Illés: Jézussal beszélgettek. Ekkor Péter így szólt Jézushoz: ,,Uram, jó nekünk itt lennünk! Ha akarod, készítek itt három sátrat, neked egyet, Mózesnek egyet és Illésnek egyet!" Még beszélt, amikor íme, fényes felhő borította el őket, és a felhőből egy hang hallatszott: ,,Ez az én szeretett Fiam, akiben kedvem telik. Őt hallgassátok!" Ennek hallatára a tanítványok földre borultak és nagyon megrémültek. De Jézus odament hozzájuk, megérintette őket, és ezt mondta: ,,Keljetek fel és ne féljetek!" Amikor szemüket fölemelték, nem láttak mást, csak Jézust egymagát. A hegyről lejövet Jézus a lelkükre kötötte: ,,Senkinek se szóljatok a látomásról, míg az Emberfia a holtak közül fel nem támad!
Mt 17,1-9


Imádság
Uram, add, hogy elvethessem a szívekbe a te igéid csíráit. Mindannyiunkat örök életre hívsz. Rajtam múlik, hogy hány szívben fogan meg szavad életem példája által. Küldj munkásként földjeidre. Add meg a kellő bátorságot, mert ha csak egy is a legkisebbek közül meghallja szavad, ha csak egy szívben jó talajra talál a mag általam, az az örök élet forrása lehet! Tégy engem is jó talajjá, hogy állandó kapcsolatban lehessek veled, hogy gyökeret verjen bennem szent jelenléted.


Urunk színeváltozása


Mire tanít Urunk Jézus Krisztus színeváltozása?
Szent Máté Evangéliuma alapján tudjuk, hogy Urunk színeváltozása pontosan 40 nappal keresztre feszítése előtt történt. Ezért olvastatja az Egyház nagyböjt második vasárnapján az erről szóló evangéliumot. És ezért tartja a színeváltozás külön ünnepét pontosan 40 nappal a kereszt felmagasztalásának ünnepe - szeptember 14. - előtt, és csaknem 40 nappal, ama apostol mártírhalálának ünnepe után, aki elsőként vallotta meg - mégpedig alig pár nappal a színeváltozás előtt, hogy: ,,Te vagy Krisztus, az élő Isten Fia." (Mt 16,16)
Vagyis kevesebb, mint hat héttel azután, hogy Jézus három legfontosabb tanítványa előtt megmutatta isteni erejét, akik ezután még az isteni szózatot is hallották: ,,Ez az én szeretett Fiam, akiben kedvem telik, őt hallgassátok." (Mt 17,5) - ez a három szeretett tanítvány a többiekkel együtt Jézus elfogatásakor gyáván megfutott, majd az egyik egyszerű szolgálók előtt háromszor megtagadta, és kettő a keresztre feszítéskor is elbújt.
Gondoljuk csak meg: Péter kijelenti, hogy Jézust az élő Isten Fiának, vagyis Istennek tartja. Jézus erre megteszi leendő Egyháza fejének. Ezután tanúja lesz Jézus színeváltozásának, majd Jézus földi életének utolsó legjelentősebb napjainak, köztük Lázár feltámasztásának - és mind ez nem elég arra, hogy a Getszemáni kertben ne fusson el, hogy egyszerű asszonyok előtt ne tagadja meg, hogy utolsó útján elkísérje, ahelyett, hogy egy szikla mögé elbújva reszket.
Ennél szemléletesebben nem lehet elénk állítani saját emberi gyengeségünket. Nem lehet jobban megmutatni nekünk, mennyire képtelenek vagyunk saját magunktól a legkisebb erőfeszítésre, hűségre, kitartásra, egyáltalán bármilyen jóra!
És (2011-ben) ugyanennek az ünnepnek estéjén Williamson püspök úr kommentárjában arról beszél, hogy mekkora képtelenség azt hinni és állítani, hogy az apostolokat bármi más, mint Jézus valóságos halálából történt valóságos testi feltámadása képessé tehette volna rettegésük legyőzésére. Jézus földi élete, és ebből is különösen az utolsó 40 nap, világosan bizonyítja, hogy a csodák, a szeretet és ennek ,,békés" megnyilatkozásai önmagukban mennyire elégtelenek, hiábavalóak önmagunk gyengeségeinek legyőzésére és az erények, az emberfeletti megszerzésére!
A modern ,,szeretet és megtapasztalás" vallásának gyengeségét és haszontalanságát ennél világosabban, mint Urunk színeváltozásának ünnepe, nem lehet szemünk elé tárni.
Williamson püspök úr cikkébe így kerültek a karthauzi mártírok képei, hiszen nekik is csakis a valóságosan feltámadt Krisztus adta az erőt a legnagyobb szenvedések elviseléséhez. Adja Isten, hogy ez számunkra is tanulságul és erőül szolgáljon.
/katolikus-honlap.hu Feltéve: 2011. augusztus 8./


Wikipedia Link
...... ........... .......

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 195 db bejegyzés
e év: 3406 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 8101
  • e Hét: 19731
  • e Hónap: 52885
  • e Év: 286632
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.