Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
A szőlőmagolaj ereje
  2014-08-06 22:26:46, szerda
 
 



A szőlőmagolaj érett szőlőszemek magvából készül, és linolénsav tartalmával tűnik ki. Fogyasztása jótékonyan befolyásolja a vér koleszterin szintjét.
,,A szőlőmagolaj érett szőlőszemek magvából készül, és linolénsav tartalmával tűnik ki. Zöldessárga színű, jellegzetes illatú, mely a feldolgozott szőlőéhez hasonlít. Ízét 200 °C felett is megtartja, füstpontja 250 °C ezért más olajoktól eltérően sütési hőmérsékleten kevesebb káros égéstermék keletkezik. Az E-vitaminban különösen gazdag olajok közé tartozik. A szőlőmagvak gazdagok procyanidinokban. Ezek a flavonoidokhoz tartoznak, amelyek az anthociánokkal (aromaanyagok) állnak rokonságban. A procianidin a C- és B-vitamin, valamint a béta-karotin mellett ma a legismertebb gyökfogó, tehát antioxidáns." (forrás: wikipédia)
A hideg sajtolással kinyert szőlőmagolaj gazdag bioaktív, antioxidáns anyagokban, bioflavonokban, telítetlen zsírsavakban, linolsavban (az F vitamin egyik alkotója) klorofillban, könnyen emészthető és koleszterinmentes.

Kedvező hatásai:

Megvédi az érrendszert a meszesedéstől, erősíti a vérereket és a hajszálerek falait, ezáltal is csökkentve a trombózisveszélyt. Hatékonyan befolyásolja a vér koleszterin tartalmát, növeli a “jó" HDL és csökkenti a “rossz" LDL szintet, megelőzve a szívbetegségek kialakulását és a szívinfarktus előfordulási esélyét. Javítja a látást, megelőzheti a szürke hályog kialakulását. Markánsan antioxidáns hatású, védi a sejtek genetikai anyagát a káros hatások ellen, így gátolva meg a rák kialakulásának lehetőségét. A férfiaknál a prosztatára és az impotenciára lehet jó hatású, míg a nőknél a változókor kellemetlen tüneteit enyhítheti. Agy érelmeszesedésben szenvedők emlékezetét javíthatja. Gyulladásgátló hatású, erősíti a szervezetet a stressz ellen. Az öregedési folyamatokat lassítja.

A kozmetikai ipar is előszeretettel használja, mert a bőr simaságát, rugalmasságát biztosítja, megelőzi korai öregedését, képes a kollagén szöveteket regenerálni, növekedésüket stimulálni, a petyhüdt bőr állapotát javítani. A bőrbe könnyen és gyorsan felszívódik, különösen alkalmas száraz, érett bőr ápolására.
Számos előnyös élettani tulajdonsága miatt valamennyi növényi olajfélénél értékesebbnek tartják.

Külsőleg-belsőleg egyaránt alkalmazható

Belsőleg fogyasztva az ajánlott napi fogyasztás, egy teás vagy egy evőkanállal, de akár hidegkonyhai ételek készítéséhez és főzéshez is alkalmazható!
Külsőleg alkalmazva heti 1-2 alkalommal arcra - mellkasra használjuk, majd 20 perc múlva mossuk le. A szőlőmag-olajos masszázzsal rendkívüli eredmények érhetők el. A hajtöveken alkalmazva regenerálja a hajhagymákat.
Forrás: ferfionline
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Újabb Holt-tengeri tekercsek
  2014-08-06 22:00:43, szerda
 
 



Újabb bibliai szövegű Holt-tengeri tekercseket azonosítottak:
A kumráni barlangokban talált Holt-tengeri tekercsek rendszerezésekor kilenc újabb, eddig ismeretlen tekercset találtak bibliai szövegekkel izraeli régészek - jelentették be egy luganói nemzetközi konferencián.

A Holt-tenger nyugati partján, a Jerikótól mintegy 15 kilométerre délre fekvő kumráni barlangokban találtak rá 1946 és 1956 között a Kr.e. 3-1. századból származó Holt-tengeri tekercsekre, amelyek között találhatók az ismert legkorábbi bibliai kéziratok.

A héber, illetve keresztény bibliai kánonba bekerült szövegek mellett a tekercsek apokrif írásokat is tartalmaznak, valamint megtalálhatók közöttük a tekercsekkel összefüggésbe hozott zsidó közösség - hagyományos értelmezés szerint az esszénusok - belső szabályzatai és hiedelmei is. Az eredeti kéziratokat az Izrael Múzeumban őrzik.

Yonatan Adler, az izraeli Ariel Egyetem szakembere az 1950-es évek ásatási anyagain dolgozva talált rá három érintetlen tfilinre (imaszíjra) a rajtuk lévő bőrdobozokkal. Az imaszíjat évezredek óta viselik a vallásukat gyakorló zsidók, a dobozok bibliai szövegeket tartalmazó kézzel írt tekercseket rejtenek.

A tfilineket még 1952-ben a 4. és az 5. kumráni barlangban találta Roland Vaux régész. Most a Holt-tengeri tekercsek megőrzésén dolgozó izraeli műemlékvédelmi hatóság laboratóriumában vizsgálta meg Adler az eddig ismeretlen tekercseket, és felfedezte, hogy bibliai szövegeket rejtenek.

"Nem mindennap adódik lehetőség arra, hogy az ember új kéziratokat fedezzen fel" - hangoztatta Adler bemutatva új régészeti felfedezését a Kumránról és a Holt-tengeri térségről Luganóban rendezett nemzetközi konferencián.

A tekercsek szövegeit még nem elemezték teljes mértékben, és egyelőre nem tudni, hogy miről szólnak.
Forrás:tudomány24
 
 
0 komment , kategória:  Régen épült, készült  
A macskadorombolás segíthet
  2014-08-06 21:22:49, szerda
 
 



A macskatartók ezer okot ismernek, amiért rajonghatnak kedvenceikért, mostantól azonban bővíthetik a listát néhány igazán nyomós érvvel.

Azt, hogy a macskák csontjai gyorsabban gyógyulnak, mint például a kutyák vagy más állatok csontjai, régóta tudjuk. Ezt a különösen gyors regenerálódást az állatorvosok és a tudósok a 20-140 Hz közötti rezgésszámú dorombolással indokolják. A dorombolás frekvenciája az állatok csontján kívül az ízületek és sebek gyógyulását is elősegíti, mi több, fájdalomcsillapító hatással is bír. A Daily Infographic cikke szerint azonban a mechanizmus az emberi szervezetre is hatással van, mind fizikailag, mind lelkileg.

Kínai kutatók úgy találták, hogy a dorombolás olyan betegségekre is hatással lehet, mint amilyen a keringési probléma - akár 30 százalékkal is csökkentheti a szívrohamok kialakulásának kockázatát.

Más kutatások szerint hatalmas a szerepe a stressz csökkentésében, ahogy erre az Észak- Karolinában kutató, a Fauna Kommunikációs Intézet igazgatója, Rebecca Johnson is rámutatott.

Megállapították azt is, hogy a macskadorombolás enyhíti a légzési problémákat, és ahogy a macskáknál, az embereknél is segíti a sebek gyógyulását, erősíti a csontokat - felgyorsítja a csonttörések regenerálódását, csökkenti a csontritkulás kockázatát, sőt a koleszterinszintre is jó hatással van.

Mások azonban úgy vélik, hogy a kézzelfogható fizikai hatások mellett nem hanyagolható el a cica gazdira kifejtett lélektani hatása: segíthet az önbizalomhiánnyal küzdőknek, de azoknak is, akik esetleg függő szerepet élnek meg emberi kapcsolataikban.
Forrás:tudomány24




Képtáramban nagyobb a kép : Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Majdnem annyian halnak meg hepatitiszben, mint AIDS-ben
  2014-08-06 17:39:03, szerda
 
 



A májbetegség évente körülbelül 1,4 millió beteg halálát okozza tették közzé az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) szakértői a betegség július 28-i világnapja alkalmából.

AIDS-ben 2013-ban mintegy 1,4 millióan haltak meg. A vírusok okozta fertőzéses májbetegségek, a hepatitisz miatti évente 1,4 millió halálozás 90 százaléka a hepatitisz B és C számlájára írható. E kettő okozza a májrákok kétharmadát is.

- A májrák és a májzsugor megelőzésének legjobb módszere a hepatitisz megelőzése és gyógyítása. Rengeteg életet lehetne így megmenteni, ugyanakkor az egészségügyi költségek is csökkennének - jelentette ki Samuel So, a Stanford Egyetem sebésze.

Az orvos a WHO szakembereivel együtt a szűrővizsgálatok további terjesztését szorgalmazta, mivel becsléseik szerint a világ 500 millió vírushordozója közül sokan nem is tudnak az állapotukról.

Stefan Wiktor, a WHO hepatitisz elleni programjának vezetője szerint ma már léteznek olyan terápiák, amelyek 95 százalékos sikerrel gyógyítják a betegséget.

So elmondta, hogy a AIDS-betegeket különösen súlyosan veszélyezteti a hepatitisz. Becslések szerint globálisan mintegy 10 millió beteget sújt egyszerre a két kór.

- Az AIDS kezelésére bevezetett rendszer ideális a hepatitisz kezelésére, és itt az idő, hogy többé ne gyógyítsák külön a két betegséget.

Magyarországon, ahol a fertőzöttek száma százezerre tehető, a vezető halálozási okok közt szerepel a krónikus májbetegség.
Forrás:tudomány24
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Ősi csillagászati labor felfedezése
  2014-08-06 17:31:55, szerda
 
 



A kutatók csillagászati szimbólumokkal televésett sziklákra bukkantak, amelyek szerencsésen kiállták az idő próbáját. Mint a tudósok elmondták, a feltárt csillagászati laboratórium 3500-4000 évvel ezelőtti időkből való.

A sziklába vésett ábrák értékes információkat árulnak el Licurnique egykori lakóiról. Az egyik lapos felszínű sziklába égboltmegfigyeléseiket vésték: ezek segítségével követték nyomon a csillagokat. A sziklába vésett ábrák (petroglifák) valószínűleg a terméshozam és az ivóvízkészlet szempontjából is fontos esőzések és egyéb időjárási viszonyok előrejelzésére szolgáltak.

Juan Martinez és Manuel Curo szakemberek szerint a komplexum szokatlan módon ősi, hispániai és Andok vidéki kultúra jegyeit is magán hordozza. A csillagászati laboratórium annak idején egy folyó mellett helyezkedett el.

Licurnique egyike a régió azon 24 régészeti területének, amelyek megőrzését intézményközi megállapodás biztosítja.
Forrás:tudomány24
 
 
0 komment , kategória:  Régen épült, készült  
Állítsuk meg a gutaütést (stroke)
  2014-08-06 17:23:30, szerda
 
 



- A stroke esetek 80 százaléka megelőzhető lenne, amennyiben időben sikerül felismerni a rizikófaktorokat. Ehhez nem kell más, mint hogy odafigyeljünk önmagunkra és másokra. Nagyon fontos, hogy mindenki tisztában legyen a szűrővizsgálatok jelentőségével és a kockázati tényezőkkel - hívja fel a figyelmet a Magyar Stroke Társaság.

Vannak olyan rizikófaktorok, amelyeket nem lehet befolyásolni, ilyenek a nem, a kor, a családi és egyéni kórtörténet.

Vannak azonban olyan tényezők, melyek kockázata megfelelő életvitellel vagy gyógyszeres kezeléssel csökkenthető!

A szélütés vezető rizikófaktora a népbetegségnek számító magas vérnyomás. Fontos, hogy a magas vérnyomásban szenvedők törekedjenek a 140/90 alatti értékre!

A szélütés kialakulását befolyásoló tényező a magas vérzsírszint, a cukorbetegség, a dohányzás, helytelen életmód és az elhízás, továbbá a mindennapi stresszhelyzetek is jelentősen megnövelik a stroke kialakulásának veszélyét, ugyanakkor a krónikus alkoholizmus négyszeresére növeli a gutaütés rizikóját.

A pitvarfibrilláció is növeli a stroke kialakulásának kockázatát, ezen kívül a vér húgysavszintjének magas volta is hajlamosító tényezőként jelentkezik. Jelentősen megnöveli a stroke esélyét a stressz, a depresszió, a világgal szembeni ellenséges hozzáállás és a pesszimizmus.

A stroke kialakulását azonban meg lehet előzni néhány szabály betartásával:

mérjük rendszeresen vérnyomásunkat - figyeljünk oda koleszterinszintünkre - tartsuk karban cukorszintünket - ne dohányozzunk - mozogjunk rendszeresen - figyeljünk a pitvarfibrilláció tüneteire - táplálkozzunk egészségesen - kerüljük a stresszhelyzetet - tartsuk be az orvos utasításait - szedjük rendszeresen a gyógyszereinket!

Amennyiben a rizikófaktorok közül valamelyik fennáll, vizsgáltassuk ki magunkat megfelelő
szakorvossal és kövessük a tanácsait
Forrás:tudomány24
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Zsályatea hatásai
  2014-08-06 17:15:54, szerda
 
 



A zsálya gyógynövényt (salvia officinalis) már évszázadok óta ismerik a gyógynövény szakértők és a természetgyógyászok, hiszen számtalan betegségre nyújt enyhülést.
A növény eredetileg a Földközi tenger vidékéről származik, a mediterrán országokban vadon is megtalálható. Hazánkban kevés helyen termesztik, mert a mi fagyos hideg teleinket nem viseli jól a növény.
A növény gyógyhatását már a középkorban is ismerték és használták, amelyről írásos feljegyzések is megmaradtak.

Fő hatásai a benne található illóolajoknak köszönhető így pl. a borneol, cineol, kámfor, cseranyag, keserű anyag, és gyantaanyagok adják.

Belsőleg javítja az étvágytalanságot, erősíti a gyomor működését, könnyíti az emésztést, gyulladáscsökkentő, és lázcsillapító is.

Hatásos lehet a felső légúti megbetegedésnél, így pl. a torokgyulladásnál, de más gyógynövényekkel keverve a vércukorszintet is csökkenti.

A teáját használják pajzsmirigytúltengés esetén vagy izzadás ellen is hatásos. Torokgyulladás esetén keverjünk össze izsópfüvet, borsmentát, kakukkfüvet, és apróbojtorjánt.
Változó kornál keverjünk össze macskagyökért, komlót, cickafarkfüvet, és édesköményt.
A zsályateát magas vérnyomásban szenvedők ne használják !
Forrás:ferfionline
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Röntgen szemüveg
  2014-08-06 16:13:48, szerda
 
 



Az Evena okosszemüvege gyorsabbá és biztonságosabbá teheti az orvosok munkáját.
Az Egyesült Államok kórházaiban dolgozó nővérek és orvosok évente nagyjából egymilliárdszor szúrják meg a betegeiket. A véna eltalálásához komoly gyakorlat kell - jelenleg csak a tapintásukra hagyatkozhatnak, ha injekciót vagy infúziót akarnak adni a pácienseiknek.

Nem csoda, hogy a felmérések szerint a gyerekek felét és a felnőttek negyven százalékát többször is meg kell bökniük ahhoz, hogy eltalálják a megfelelő eret.Az Evena a CES 2014-en mutatta be a világ első ,,röntgenszemüvegét", amely nagyban megkönnyíti ezt a feladatot. Az Eyes-On képessé teszi viselőjét arra, hogy szó szerint átlásson a bőrön, és így részletesen tanulmányozhassa az alatta megbúvó érhálózatot.

A szemüveg többféle pulzáló fényt bocsát ki magából, amelyek visszaverődését végül egyetlen képpé alakítja - így válnak láthatóvá az erek. Az Eyes-On a Google Glass-hez hasonlóan viselője látómezejébe vetíti a képeket, amelyeket a beépített vezeték nélkül kapcsolatnak köszönhetően akár egy táblagépen is nyomon követhetnek az orvosok vagy a nővérek.Az Evena újdonsága a páciensek életjeleit is képes megjeleníteni. Az okosszemüveg tömeggyártása áprilisban kezdődik, az ára várhatóan tízezer dollár körül lesz majd.
Forrás:ferfionline

Erek röntgenszemüveggel :


 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
Nyúl sziget Japánban
  2014-08-06 16:06:27, szerda
 
 



A japánok által Usagi Jimaként (nyúl sziget) elnevezett szigeten sokak örömére több száz nyúl él. A hely hivatalos neve Okunoshima, amely Japán két fő szigete, Honshu és Shikoku között található meg és ahol több száz félig szelíd nyuszi él.

A turisták rendszeresen látogatják a helyet, hogy eltölthessenek egy kis időt a hosszú fülű lakókkal és az állatok boldogan ugrálják körül az embereket egy kis nasiért cserébe.

Azonban Okunoshima történelme nem mindig ezekről az aranyos állatokról szólt. 1929 kezdetétől a második világháborúig, a sziget egy nagyon titkos mérges gáz- és vegyi fegyvereket előállító üzem központjaként szolgált. A hatóságok még a térképekről is eltávolították a szigetet, hogy az emberek ne szerezzenek tudomást róla. A vegyi fegyver üzemnek azonban lehet valami köze a nyulakhoz.

Néhányan azt állítják, hogy a jelenleg ott lakó állatok a kísérleti nyulak rokonai, akiket a háború végén kiszabadítottak az ott dolgozók, másik szerint azonban a gyár megszűnésével az összes állatot megölték. A másik elmélet, hogy 1971-ben iskolás gyerekek 8 nyulat vittek a szigetre, szaporodni kezdtek és így érték el a jelenlegi közel 1000-es létszámot. És mivel a sziget egy ragadozóktól mentes zóna - kutyák és macskák ki vannak tiltva - hogyha a jelenlegi populáció nem érte el az ezret, elkerülhetetlen, hogy hamarosan bekövetkezzen.
Forrás:ferfionline
 
 
0 komment , kategória:  Szép helyek  
A karma
  2014-08-06 13:33:57, szerda
 
 



A Karma szó maga azt jelenti: cselekedet. Az ok és okozat törvényét értik rajta a - főként - keleti vallást gyakorlók és ismerők. Tömören leírva, minden cselekedetünk valaminek az oka, és minden tettünk éppúgy okozattal jár.

A karma törvényei kiválóan szolgálták az emberiséget az elmúlt évezredekben, hiszen a lélek számára ez egy csodálatos útmutató. Megadja azokat az inspirációkat, célokat és vágyakat, amelyek meghatározzák a lélek létezését itt a Földön. Sajnos könnyű összekeverni az elmével és a gondolatokkal megérthető vágyakat és célokat azzal, ami a teljes isteni lényegünkben rejlik. Éppen ezért szokott konfliktus és szenvedés születni abból, amikor aggyal mi kitaláljuk, hogy mire is lenne szükségünk... de az ,,élet" teljesen mást hoz.

Leírva olyan egyszerű, hiszen pusztán annyi lenne a dolgunk, hogy megfigyeljük azt, hogy mi történik velünk és teljes mértékben befogadva megéljük a pillanat történéseit - mert minden esemény a múltbéli elhatározásaink következménye. Csakhogy - és itt válik végtelen történetté a karma - ha nem zárjuk le az adott pillanatban az érzelmi viszonyulásunkat az életeseménnyel kapcsolatban, akkor újra szülünk elménkben egy gondolatot vagy egy érzést: ,,jaj ilyet nem akarok többet", ,,húú erre vágyom mindig", és így tovább. S ha a pillanat megmarad bennünk, mert nem tudjuk feldolgozni, mert újra és újra vágyak keletkeznek, és így tulajdonképpen minden pillanattal ,,karmát" teremtünk. Azaz lenyomatok jönnek létre bennünk, amiket ismételten ki kell élni, és az okozatát meg kell tapasztalni. Cselekedni kell.

A keleti vallások erre megoldásnak a vágytalanságot, az ok-talanságot adják kulcsul a kezünkbe. Mégis, mintha ellentétbe ütközne az egész: idejövünk a földre tapasztalni azért, hogy ne tapasztaljunk. Ez a farkába harapó kígyó, és a történelem során roppant kevés embernek sikerült kilépnie a körforgásból. Mintha ez az egész roppant nehéz lenne, és hosszú életek lemondásaival és tapasztalásaival kéne érte fizetni.

A vágytalanság és az ok-talanság nem abból áll, hogy naphosszat ülünk egy hegyen meditálva... Hanem - és ezt bizton állíthatom - akár a leghétköznapibb életet élve gyerekekkel, munkahellyel, az ,,átlag" élet sűrűjében megtalálhatja az ember a vágytalanságot! Hiszen ez nem lehet kiváltságos kevesek jutalma - mindenki számára elérhető kell, hogy legyen...

Megélhető az, amikor nincs akarat, amikor az adott életeseményt feldolgozva tényleg nem teremtünk karmát. És az eljövendő tetteket nem a múltbéli okok határozzák meg: azaz nem a múlt fájdalmai vagy vágyai szülik a következő pillanatot. Persze ezt tökéletesen kivitelezni szerintem senki sem tudja itt a Földön. Még a legmegvilágosodottabbak is tesznek olyat, amit a sokan nem írnának bele a ,,megvilágosodás kézikönyvébe". Ezt nehéz letesztelni, hiszen nem sokan élnek együtt egy megvilágosodottal.  Éppen ezért nem is tudjuk, hogy milyen az.

Így lehet, hogy ez az egész megvilágosodásni teljesen másképpen néz ki, mint amit gondolunk róla... A cél: elfogadni a pillanatot, hiszen pont ezt teremtettük magunknak. A karma végtelen körforgásából nem fogsz tudni kilépni, ha ugyanazt folytatod, amit eddig csináltál, mert senki sem fog téged megmenteni. Válaszd azt, hogy eddig tartott az adott ok és okozat számodra - és tegyél teljesen mást, mint amit tennél. Tedd azt, ami nem következik abból, hogy ki vagy te, mert ezzel egy új ént hozol létre, aki kiszabadult a régi, berögzült láncolatból.
Forrás: Marmalade
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 752 db bejegyzés
e év: 5813 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 408
  • e Hét: 17075
  • e Hónap: 48561
  • e Év: 253262
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.