Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Tiramisu palacsinta
  2014-08-07 23:41:36, csütörtök
 
  Tiramisu palacsinta

Hozzávalók:

8-10 db palacsintához:
20 dkg liszt
3 db tojás
5 dkg vaj
2 teásknál porcukor
1 púpozott evőkanál kakaó (cukrozatlan)
csipet só
szénsavas ásványvíz

A krémhez:
25 dkg mascarpone
4 db tojássárga
15 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
2 dl habtejszín

Valamint:
kb. 20 db babapiskóta
1-2 evőkanál mandulalikőr
2 dl langyos, lefőzött feketekávé
1 evőkanál cukor

Elkészítés:

A palacsintához a tojásokat keverjük össze a porcukorral, egy csipet sóval és az olvasztott vajjal. Ezután keverjük hozzá a kakaóval összekevert lisztet, majd apránként annyi szénsavas ásványvizet, hogy sima állagú, de nem túl sűrű palacsintatésztát kapjunk.

Ezután teflon palacsintasütőben süssük ki a palacsintákat, majd hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tojások sárgáját keverjük össze a porcukorral, majd gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett keverjük jó habosra, sűrűre. Ezután hűtsük ki egészen. A mascarponét robotgéppel keverjük simára a vaníliás cukorral és a teljesen kihűlt cukros-tojásos keverékkel. A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a mascarponés krémhez.

A langyos feketekávét keverjük össze a cukorral (ízlés szerint több cukrot is keverhetünk hozzá).

Vegyünk egy palacsintát, majd kenjük meg a krémmel. Ezután kb. a közepére tegyünk rá 2 darab, előzőleg a langyos feketekávéba mártott babapiskótát, majd locsoljuk meg egy pici mandulalikőrrel. Hajtsuk rá a szabadon maradt tésztarészeket, majd óvatosan helyezzük rá egy tálcára (minden palacsintával így járjunk el).

Az elkészült palacsintákat tálalás előtt szórjuk meg cukrozott kakaóval, majd úgy kínáljuk.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Rakott kel hagymás babbal
  2014-08-07 23:37:55, csütörtök
 
  Rakott kel hagymás babbal

Hozzávalók:

50 dkg bab
4-5 fej hagyma
1 kis fej kelkáposzta
35 dkg rizs
1 konzerv paradicsompüré
cigányszósz
3 gerezd fokhagyma
ételízesítő
bazsalikom
majoranna
bors

olaj

Elkészítés:

A rizst főzd meg. A kelkáposztát szedd levelekre, és ételízesítős vízben főzd ressre. Öntsd le a tegnap beáztatott babodról a vizet, és azt is főzd meg. (Ha nem áztattál be babot, szaladj el a boltba, és vegyél konzerv babot.) Mindezek közben van időd a karikára vágott hagymákat kevés olajon megpárolni. Ha megfőtt a bab, szűrd le, tedd a hagymához, öntsd rá a paradicsompürét, a cigányszószt, fűszerezd a lereszelt fokhagymával, bazsalikommal, majorannával, 10 percig hagyd főni alacsony hőfokon. Gyújtsd be a sütődet, margarinnal kenj ki egy jénait, szűrd le a kelkáposztát.

Rétegezd a rakott kelt a szokásos módon: alulra levél kerül, majd rizs, majd - hús helyett - a hagymás bab. Annyi réteget készíts, amennyi a hozzávalókból kijön. Én legfelülre kelkáposztalevelet tettem. 180-200 fokos sütőben 20-30 percig süsd.

Megjegyzés:

Ha 90 napozol, keményítőnapra így fogyaszthatod, ha nem, akkor használj hozzá tejfölt is. Jó étvágyat!

A receptet Ildi1969 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Madártej IX.
  2014-08-07 23:36:40, csütörtök
 
  Madártej IX.

Hozzávalók:

1,5 l tej
15 dkg cukor
4 tojás
2 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, majd a fehérjéket verd kemény habbá.

A tejet egy nagy lábasban a vaníliás cukorral forrald fel. Ha már picit forr a tej, szaggasd bele a habgaluskákat egy vizes evőkanál segítségével. Ha az aljuk megfőtt, óvatosan fordítsd meg őket. Tedd félre.

A vaníliamártáshoz a tojássárgákat, a cukorral és a liszttel keverd össze. Ezután folyamatos kevergetés mellett öntsd bele a forró tejbe. Amikor már besűrűsödött, vedd le a gázról, és hagyd kihűlni. Tedd rá a habhalmocskákat. Hidegen tálald.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Vivien707070 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Rakott kel gerslivel
  2014-08-07 23:33:25, csütörtök
 
  Rakott kel gerslivel

Hozzávalók:

egy 40x30 cm-es tepsihez, kb 6 főre:
1,5 kg kelkáposzta
25 dkg gersli
60 dkg darált sertéshús
25 dkg bacon - csíkokra aprítva
25 dkg lángolt kolbász - karikázva
2 nagyobb vöröshagyma - aprítva
5-6 gerezd fokhagyma - zúzva, aprítva
90 dkg tejföl
3-4 evőkanál házi lecsóalap vagy Piros arany és sűrített paradicsom
ízlés szerint kb. 1 teáskanál őrölt bors
ízlés szerint kb. 1 evőkanál morzsolt majoránna
ízlés szerint kb. 1 teáskanál őrölt kömény
ízlés szerint só
2-3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A gerslit előzetesen 2-3 órára beáztatjuk, többször átmossuk, kétszeres mennyiségű sós vízben puhára pároljuk kevés ételízesítővel.

A kelkáposztaleveleket szétszedjük, a vastag ereket kivágjuk, tenyérnyi darabokra tépjük, bő, sós-köményes forrásban lévő vízbe nyomjuk, (rövid idő alatt összeesik), szűrőkanállal kivesszük, félretesszük.





A szokásostól több zsiradékban (a káposzta mennyisége miatt) a szalonnát kisütjük, szűrőkanállal kivesszük, félretesszük. Egy nagy tepsit kikenjük szalonnazsírral, a többi zsiradékban megdinszteljük a vöröshagymát, a fokhagymát, meghintjük pirospaprikával, és a darált húst átpirítjuk benne. Hozzáadjuk a lecsóalapot, fűszerezzük sóval, borssal, őrölt majoránnával, kicsit megpároljuk, igyekezzünk bővebb lére hagyni (nem kell sokáig párolni, mert a sütőben sokáig fog sülni, bátran fűszerezzük).

A kikent tepsiben elosztjuk a káposztalevelek felét, ráhalmozzuk a gerslit, a tejföl felével megkenjük. Szétterítjük rajta a megpárolt darált húst, majd a kisütött szalonnát, és elosztjuk rajta a kolbászkarikákat is.





A maradék kelkáposztalevelekkel befedjük, a maradék tejföllel bevonjuk a tetejét, 2-3 evőkanál olívaolajjal meglocsoljuk.





200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és fedetlenül pirulásig sütjük, kb. 1 bő órát. Díszítésnek kevés őrölt pirospaprikával megszórhatjuk.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Májgombócleves
  2014-08-07 23:29:05, csütörtök
 
  Májgombócleves

Hozzávalók:

30 dkg máj
2 kiskanál Vénusz olaj vagy zsír
2 kiskanál reszelt vöröshagyma
2 tejben áztatott zsemle
2 tojás

őrölt bors
majoranna
2 liter erőleves

Elkészítés:

1.) Kevés olajon vagy zsíron megpirítjuk a vöröshagymát, lehúzzuk a tűzről, majd hozzáadjuk a lekapart májat, az áztatott, kifacsart zsemlét, a tojásokat, a fűszereket és annyi lisztet, hogy galuska keménységű tésztát kapjunk.

2.) Egy órát állni hagyjuk, majd nedves kanállal a gyöngyözve forró levesbe szaggatjuk őket, és puhára főzzük.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 255 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 795
  • e Hét: 1570
  • e Hónap: 6608
  • e Év: 136315
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.