Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
bögrés palacsinta
  2014-08-08 21:25:03, péntek
 
 



Persze, Rákóczi más mértékegységekkel dolgozott, csak én bögrésítettem az egyszerűség kedvéért . Vagyis: 2,5 dl-es bögre a mércénk, a már megszokott módon...

Hozzávalók:
- 5 db tojás
- 2 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 1 bögre tejszín
- fél bögre porcukor
- 5 dkg vaj
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor, vagy 1 teáskanál vaníliaaroma
- vaj a sütéshez

A vajat langyosra olvasztjuk. A többi hozzávalót összekeverve palacsintatésztát készítünk, végül utolsóként hozzáadjuk a vajat is. A hagyományos palacsintához hasonlóan sütjük meg őket, azzal a különbséggel, hogy a palacsintákat kisebbre sütjük. Vagyis a szokásos egy merőkanál helyett háromnegyed merőkanálnyi tésztát öntünk a palacsintasütőbe. A sütéshez használt vajat csak melegítjük, hevíteni tilos, mert elég! Fontos, hogy félrehúzzuk a palacsintasütőt a tűzhelyről, amikor beletesszük a vajat (kb. egy szűk mokkáskanálnyi mennyiséget minden palacsinta előtt!). Ami még lényeges, hogy csak közepes fokozaton süssük őket. Ha a széle megszilárdul (nem ragad) már fordíthatjuk is.
Simán vaníliás cukorral meghintve is megállja a helyét, de természetesen tölthetjük, locsolhatjuk kedvünkre. Nem nyúlhatunk mellé!
Az ízhatást tovább gazdagíthatjuk, ha a tésztához keverünk fél deciliter rumot vagy borpárlatot, reszelt narancs-és citromhéjat.

Jó étvágyat!

forrás:http://rupanerkonyha.cafeblog.hu/2014/01/28/bogres-francia-palacsinta-crep e-ala-francaise/
 
 
0 komment , kategória:  édes sütik  
hidegtál
  2014-08-08 21:20:19, péntek
 
 



ajonézes saláta tojással formába dermesztve

Hozzávalók

25 dkg zöldborsó ( fagyasztott )
20 dkg sárgarépa ( tisztítva mérve )
35 dkg krumpli ( tisztítva mérve )
10 dkg alma ( hámozva mérve )
citromlé, só, bors
6 evőkanál majonéz
3 evőkanál tejföl
2,5 dl zöldségleves / húsleves / víz
2 dkg zselatin
5 tojás
A díszítéshez
1 piros kaliforniai paprika, 1 csokor petrezselyemzöld
őzgerinc forma, folpack
Elkészítés

A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön kevés sós vízben puhára főzzük. Rögtön leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével.

A zöldségeket és az almát egy nagy tálba tesszük. A majonézt a tejföllel, sóval, borssal elkeverjük, bátran ízesítsünk, nehogy a végeredmény sótlan legyen!

A mártást összekeverjük a zöldségekkel.

2,5 dl zöldséglevesben elkeverjük a zselatint és folytonos keveréssel kis lángon feloldjuk benne. Félretesszük hűlni.

Az őzgerincformát kibéleljük folpackkal úgy, hogy túlnyúljon a formán minden irányban.

A zselatinos levet hozzákeverjük a majonézes salátához.

A saláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban beletesszük a kemény tojásokat.

Befedjük a saláta másik felével és ráhajtjuk a fólia széleket minden irányból.

A formát az asztalhoz ütögetjük, hogy egyenletesen kitöltse a saláta. Hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de jobb, ha egy éjszakát tud dermedni.

Másnap a tálalótálra borítjuk, eltávolítjuk róla a fóliát és tetszés szerint díszítjük piros paprikából kivágott virágszirmokkal, petrezselyem levelekkel.

http:/ /mohakonyha.blogspot.com/

 
 
0 komment , kategória:  receptek  
puha kakaós kifli
  2014-08-08 21:15:44, péntek
 
 



Hozzávalók:

5 dkg kakaópor
1 mokkáskanál só
7 evőkanál cukor
2 dl olaj
1 kocka élesztő
3 dl tej
70 dkg liszt
egy tojás a kenéshez
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk pici cukorral.Összegyúrjuk a hozzávalókat a kakaó kivételével.A megkelt tésztát kettévesszük.

Egyik részébe beletesszük a kakaót.Kelesztjük,kinyújtjuk őket,majd a két tésztát egymásra tesszük,a barna legyen alul.Felvágjuk háromszögekre,majd feltekerjük

Kelesztjük újra, a tetejét megkenjük a felvert tojással,majd 200 fokon megsütjük!Nagyon mutatós és finom!Jó étvágyat hozzá!


 
 
0 komment , kategória:  édes sütik  
paleo csokitorta
  2014-08-08 21:13:57, péntek
 
 



Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához:

100 g cukormentes étcsokoládé
150 g vaj
140 g nyírfacukor
2 evőkanál holland kakaópor
1 teáskanál vaníliakivonat
3 tojás
50 g tápióka keményítő
50 g mandulaliszt

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A csokoládét, a vajat, a cukrot és a kakaóport gőz felett megolvasztjuk és kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a vanília kivonatot, a tojásokat és végül a lisztet is.
A kapcsos tortaforma (18 cm-es) alját kibéleljük sütőpapírral és a tésztánkat beleöntjük.
20-25 perc alatt megsütjük, akkor érdemes kivenni mikor a külső 2-3 cm már szilárd, a belseje pedig lágy. A formában még úgyis sül egy keveset és másnapra már nem folyós, hanem krémes állaga marad a tortának. Máskülönben száraz és élvezhetetlen lesz!
 
 
0 komment , kategória:  paleolit táplálkozás  
pudingos csoda
  2014-08-08 21:10:50, péntek
 
 



Hozzávalók:
A tésztához:

6 tojás
180 g cukor
1/2 dl olaj
1 dl víz
150 g finomliszt
100 g rétesliszt
1 cs sütőpor
2 ek kakaó
csipet só
pár csepp citromlé
A pudinghoz:

8 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
6 ek cukor
A tetejére:

2 nagy doboz tejföl
5-6 ek porcukor
kakaópor
10 g zselatin

Elkészítése:

A pudingot csomómentesre keverem kevés tejjel, hozzáadom a cukrot és a többi tejet, majd felfőzöm sűrűsödésig és langyosra hűtöm.

A liszteket, sót és a sütőport összekeverem. A tojás sárgákat a cukorral nagyon habosra mixelem, hozzáöntöm részletekben a vizet, aztán az olajat is, folyamatos keverés közben. Belekeverem a lisztet is. A tojásfehérjékből kemény habot verek, beleteszem a citromlét és azzal még verem. A habot a keverékbe forgatom óvatosan.

A tészta felét egy 22*38 cm-es a tepsibe öntöm, a másik felébe belekeverem a kakaót és rácsorgatom a tepsiben lévő tésztára. Villával megkeverem, a közben langyosra hűlt pudingból teáskanállal szaggatok és a tészta tetejére egyenletesen rárakom.

Betolom a 220 fokos sütőbe, 5 perc múlva 180 fokra mérsékelem és nélkül kb 35 percig sütöm.

A két tejfölt elkeverem a porcukorral. 2 dl cukros tejfölt kiveszek és a zselatint feloldom benne, majd összekeverem az egésszel és a kihűlt sütire öntöm, majd beteszem a hűtőbe, hogy megdermedjen a puding és a tejföl.
Tálalás előtt a tetejét meghintem kakaóporral.

A recept eredetileg 2 nagy tejfölt ír, de az én tapasztalatom az volt, hogy kevesebb is elég. Én 3 kis dobozos tejfölt kevertem ki és még azt is majdnem soknak tartottam. De kinek-kinek milyen az ízlése, persze lehet többet is.

Forrás: receptneked.hu





 
 
0 komment , kategória:  édes sütik  
hét vége
  2014-08-08 21:08:46, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  üdvözlések  
péntek
  2014-08-08 06:25:15, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  üdvözlések  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 91 db bejegyzés
e év: 909 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 42
  • e Hét: 1941
  • e Hónap: 6345
  • e Év: 38074
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.