Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Okayodon (japán tojásos csirkecomb)
  2014-08-08 23:49:48, péntek
 
  Okayodon (japán tojásos csirkecomb)

Hozzávalók:

4 csirkecomb (filézve)
4 tojás
1 nagyobb fej hagyma
4 dl dashi alaplé (por formájában kapható japán levespor, ázsiai élelmiszer üzletekben kapható)
4 evőkanál szójaszósz
4 evőkanál mirin (japán főzőbor, ázsiai élelmiszer üzletekben kapható)
2 evőkanál cukor
A körethez:
1 bögre gömbölyű szemű rizs

2 evőkanál rizsecet
4 szál újhagyma

Elkészítés:

A rizst a megszokott módon megpároljuk. Ha kész kevés ecettel ízesítjük. Az újhagymát felkarikázzuk, és felhasználásig hideg vízbe áztatjuk.

Közben 4 dl forrásban lévő vízbe szórunk ennek megfelelő mennyiségű dashi levesport.





Ha már jól feloldódott, hozzáadjuk a szójaszószt, a mirint és a cukrot. Összekeverjük, és hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt hagymát





és a nagyobb darabokra vágott csirkehúst.





Lefedve, alacsony lángon kb. 5 percig főzzük. Ezután bátran megemeljük a lángot, és amikor már forr - hozzácsurgatjuk a felvert tojásokat.





Nem keverjük, visszafedjük az edényt, és kb. 2 percig főzzük, amíg a tojás megszilárdul. Ezután kóstolással ellenőrizzük, hogy a hús megfőtt-e, ha már kellően megpuhult, elzárhatjuk alatta a lángot.

Tálaláshoz a párolt rizst szétosztjuk a tányérok között, rászedjuk a húst és a tojást, majd annyi levet kanalazunk rá, hogy a rizs nedves legyen. A felkarikázott újhagymával szórjuk meg a tetejét.





Megjegyzés:

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Vega töltött cékla
  2014-08-08 23:44:15, péntek
 
  Vega töltött cékla

Hozzávalók:

4 egész cékla
1 fej hagyma
fél alma
1 pohár tejföl
2 gerezd fokhagyma

bors
majoranna
1 teáskanál mustár (elhagyható)
1 teáskanál pirosarany (elhagyható)
kevés reszelt trappista sajt

Elkészítés:

A céklákat mosd meg jó alaposan, majd főzd őket félkészre, hűtsd ki.

Ezalatt a hagymát és a fél almát pucold és darabold kis méretű kockákra, a fokhagymát is pucold meg.

A hagymát egy nagyon kevés olajon, lassú tűzön párold meg, majd amikor a hagyma megpárolódott, rakd hozzá az almát és az átnyomott fokhagymát, sót, borsot, majorannát, és párold össze őket. Amikor már minden puha, addhozzá a tejfölt, kevergetve 1-2 percig még főzd össze az ízeket.

Ezután a kihűlt céklát vágd félbe, a belsejét egy kanállal szedd ki úgy, hogy maradjon is benne. A kiszedett céklát botturmix-szal pépesítsd, és add a hagymás-tejfölös töltelékhez. Ezt újra pár percig közepes lángon főzd össze, csak annyira, hogy az ízek átjárják egymást.

Ezután a kivájt céklákat tedd tűzálló tálba, kanalazd bele a tölteléket, és fél órára tedd 200 fokos sütőbe. 1/4 óra múlva a reszelt trappista sajtot is tedd a tetejére.

Ha igazán meg akarod bolondítani, akkor rakj a célára vagy a cékla mellé paradicsomot, az is nagyon finom, ha megsül! :)





Megjegyzés:

Remélem, hogy nem tartjátok bonyolultnak, szerintem nem bonyolult -nem is a legegyszerűbb :) - de szerintem nagyon finom, így megéri 1 órát rászánni. Ebédnek és vacsinak is szuper! :) Jó étvágyat kívánok!

A receptet és a fotót Benicseva küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Bajor saláta
  2014-08-08 23:41:54, péntek
 
  Bajor saláta

Hozzávalók:

2 pár virsli
25 dkg savanyú káposzta
3 szál zöldhagyma
fél zellergumó
1 szál sárgarépa
Vénusz olaj

pirospaprika
köménymag

Elkészítés:

A virslit forró vízben 1 percig főzzük, lecsöpögtetjük, felkarikázzuk. A savanyú káposzta levét kicsavarjuk (ízlés szerint kicsit ki is moshatjuk). A megtisztított zellergumót sós vízben megfőzzük, káposztareszelőn lereszeljük. A lekapargatott sárgarépát finomra reszeljük, a zöldhagymát felkarikázzuk. Összekeverjük a saláta hozzávalóit. Az olajat sóval, pirospaprikával, köménymaggal ízesítjük és a salátára locsoljuk. Összeforgatjuk és fél órát érleljük. Bajor rozskenyérrel kínáljuk.

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Csokimázas rakott palacsinta
  2014-08-08 23:40:27, péntek
 
  Csokimázas rakott palacsinta

Hozzávalók:

Kb. 15 palacsintához:
25 dkg liszt (10 dkg teljes kiőrlésűt és 15 dkg csírás lisztet használtam)
2 egész tojás
1 csipet só
1 csapott evőkanál nád cukor
3 evőkanál olaj
1 közepes hámozott alma reszelve
kb. 2,5 dl tej
kb. 2,5 dl szénsavas ásványvíz

A töltelékhez:
5 dkg vaj
5 dkg liszt
5 dl tej
15 dkg őrölt mák
4-5 evőkanál nád cukor ízlés szerint
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg mazsola
kevés reszelt citromhéj
kevés őrölt fahéj
2-3 evőkanál sárgabarack lekvár
pici rum

A mázhoz:
3 dkg puha vaj
3 dkg por cukor
1 evőkanál víz
1 púpozott evőkanál holland kakaó

Elkészítés:

A palacsintatésztát kikeverem, pihentetem legalább 10 percet, hogy a lisztszemek megdagadjanak, szerintem sokkal könnyebb így a sütés.

Az első palacsintához a palacsintasütőt megkenem kevés olajjal, jól felhevítem, és elkezdem sütni a palacsintákat. (A többi palacsinta alá már nem kell zsiradék, mert a tésztában van annyi, amennyi elég a sütéshez.)

A töltelékhez a vajból a liszttel és a tejjel besamelmártást főzök, forrón belekeverem a mákot, a cukrot és a többi hozzávalókat ízlés szerint - kenhető masszát készítek (ha sűrűnek találjuk hígíthatjuk tejjel).

Egy tűzálló tálat kivajazok, egymásra töltöm a palacsintákat, előmelegített 180 fokos sütőben 10 perc alatt csak átsütöm.

A mázhoz mérsékelt hőfokon a cukrot a kakaóval és kevés vízzel simára főzöm, félrehúzom, a vajjal kikeverem, lassan a kihűlt palacsintára öntöm. Ha kicsit szárad, csokidarával megszórom.





Amikor megszilárdul a teteje, vizes késsel szeletelem és tálalom.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Dorozsmai molnárponty
  2014-08-08 23:38:11, péntek
 
  Dorozsmai molnárponty

Hozzávalók:

1 kg pontyfilé
10 dkg húsos füstölt szalonna
2 nagy fej hagyma
25 dkg gomba
15 dkg natúr lecsó
5 dl tejföl
50 dkg csuszatészta
1 csokor petrezselyem
1 kávéskanál pirospaprika

bors
10 dkg zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

Elkészítés:

A halszeleteket besózzuk, fél órára állni hagyjuk, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és felhevített olajban mindkét oldalukon pirosra sütjük.

Az apróra felkockázott szalonnát zsírjára pirítjuk, megfonnyasztjuk rajta a hagymát, a tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a lecsót és a vékonyra felszeletelt gombát. Félpuhára főzzük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd elkeverjük 4 dl tejföllel.

Enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, összekeverjük a gombás lecsóval, majd tűzálló tálba tesszük. Elrendezzük a tetején a halszeleteket, meglocsoljuk a maradék tejföllel. Előmelegített sütőben 200 fokon pirosra sütjük. Petrezselyemmel, paprika- és paradicsomszeletekkel díszíthetjük.Megjegyzés:

A receptet Mocorgó küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Karfiolleves grízgaluskával
  2014-08-08 23:36:46, péntek
 
  Karfiolleves grízgaluskával

Hozzávalók:

50 dkg karfiol
20 dkg sárgarépa
20 dkg fehérrépa
1 közepes fej vöröshagyma
2 evőkanál napraforgó Vénusz olaj
1,5 l zöldség alaplé
10 dkg tejföl
5 dkg főzőtejszín
1 evőkanál finomliszt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 csokor petrezselyem

A grízgaluska:
1 db tojás
só ízlés szerint
késhegynyi szódabikarbóna (vagy sütőpor)
5 evőkanál búzadara

Elkészítés:

A grízgaluskához egy tányérba beleütünk egy tojást, megsózzuk, és villával jól összekeverjük. 5 csapott evőkanálnyi grízt szórunk bele, és egy késhegynyi szódabikarbónát vagy sütőport. Jól összekeverjük, és fél órát állni hagyjuk.

A leveshez a karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk. A sárgarépát és fehérrépát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A megtisztított hagymát apróra vágjuk, forró olajban megdinszteljük, rászórjuk a karfiolt és a répákat, további 5 percig dinszteljük, majd felöntjük a zöldség alaplével, és főzni kezdjük. Annyi vizet adhatunk még hozzá, amennyi levest főzni szeretnénk.

Amikor forr, kiskanál élével a levesbe szaggatjuk a grízgaluskát, és kb. 20 percig fedő alatt főzzük. Jól megdagadnak, megnőnek főzés közben. (Amikor megkeverjük, és már nem *kopog*, hanem nagyon puhán ér a kanálhoz, akkor egyet kettévágunk, és ha a közepén is puha, akkor jó.) Ez idő alatt a zöldségek is megpuhulnak. A levest ízesítjük sóval, borssal.

A lisztet simára kavarjuk a tejszínnel és a tejföllel, felöntjük kevés forró levessel, majd az egészhez adjuk, és további 5 percig főzzük.
A végén apróra vágott, friss petrezselyemzölddel megszórjuk.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Szilviamalmos küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Croque madame (francia melegszendvics)
  2014-08-08 23:34:55, péntek
 
  Croque madame (francia melegszendvics)

Hozzávalók:

8 szelet kenyér
4 nagy szelet sonka
8 szelet gruyere vagy emmentáli sajt
5 dkg vaj
1,5 teáskanál liszt
3 dl tej
1 tojássárga
1 teáskanál dijoni mustár

bors
szerecsendió
4 tojás
pici olaj

Elkészítés:

Sűrű besamelmártást készítünk: a vaj felét felolvasztjuk, majd belekeverjük a lisztet, felöntjük a tejjel, és folyamatosan keverve sűrűre főzzük, közben sőzzuk, borsozzuk, kevés szerecsendiót adunk hozzá. Lehúzzuk a tűzről, és amikor kicsit hűlt, belekeverünk egy kis mustárt és 1 tojássárgáját.

A kenyérszeleteket világosra pirítjuk kenyérpirítóban, majd megkenjük a besamellel, 1-1 szelet sonkát és sajtot teszünk a kenyerek felére, majd a maradék kenyérszeleteket rájuk borítjuk, kicsit lenyomkodjuk, a tetejükön elosztjuk a maradék besamelt, -1-1 szelet sajtot teszünk a szendvicsekre.

A maradék vajat a tetejükre morzsoljuk, és előmelegített sütőben (vagy akár serpenyőben) aranybarnára sütjük.

Közben a 4 tojást pici olajon tükörtojásnak megsütjük, majd a kész melegszendvicsek tetejére helyezünk 1-1 tojást.

Azonnal tálaljuk, salátát is kínálhatunk hozzá, ha gyors főfogásnak szánjuk.





Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 255 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3703
  • e Hét: 8284
  • e Hónap: 22189
  • e Év: 151896
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.