|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2014-08-08 23:49:48, péntek
|
|
|
Okayodon (japán tojásos csirkecomb)
Hozzávalók:
4 csirkecomb (filézve)
4 tojás
1 nagyobb fej hagyma
4 dl dashi alaplé (por formájában kapható japán levespor, ázsiai élelmiszer üzletekben kapható)
4 evőkanál szójaszósz
4 evőkanál mirin (japán főzőbor, ázsiai élelmiszer üzletekben kapható)
2 evőkanál cukor
A körethez:
1 bögre gömbölyű szemű rizs
só
2 evőkanál rizsecet
4 szál újhagyma
Elkészítés:
A rizst a megszokott módon megpároljuk. Ha kész kevés ecettel ízesítjük. Az újhagymát felkarikázzuk, és felhasználásig hideg vízbe áztatjuk.
Közben 4 dl forrásban lévő vízbe szórunk ennek megfelelő mennyiségű dashi levesport.
Ha már jól feloldódott, hozzáadjuk a szójaszószt, a mirint és a cukrot. Összekeverjük, és hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt hagymát
és a nagyobb darabokra vágott csirkehúst.
Lefedve, alacsony lángon kb. 5 percig főzzük. Ezután bátran megemeljük a lángot, és amikor már forr - hozzácsurgatjuk a felvert tojásokat.
Nem keverjük, visszafedjük az edényt, és kb. 2 percig főzzük, amíg a tojás megszilárdul. Ezután kóstolással ellenőrizzük, hogy a hús megfőtt-e, ha már kellően megpuhult, elzárhatjuk alatta a lángot.
Tálaláshoz a párolt rizst szétosztjuk a tányérok között, rászedjuk a húst és a tojást, majd annyi levet kanalazunk rá, hogy a rizs nedves legyen. A felkarikázott újhagymával szórjuk meg a tetejét.
Megjegyzés:
Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-08-08 23:44:15, péntek
|
|
|
Vega töltött cékla
Hozzávalók:
4 egész cékla
1 fej hagyma
fél alma
1 pohár tejföl
2 gerezd fokhagyma
só
bors
majoranna
1 teáskanál mustár (elhagyható)
1 teáskanál pirosarany (elhagyható)
kevés reszelt trappista sajt
Elkészítés:
A céklákat mosd meg jó alaposan, majd főzd őket félkészre, hűtsd ki.
Ezalatt a hagymát és a fél almát pucold és darabold kis méretű kockákra, a fokhagymát is pucold meg.
A hagymát egy nagyon kevés olajon, lassú tűzön párold meg, majd amikor a hagyma megpárolódott, rakd hozzá az almát és az átnyomott fokhagymát, sót, borsot, majorannát, és párold össze őket. Amikor már minden puha, addhozzá a tejfölt, kevergetve 1-2 percig még főzd össze az ízeket.
Ezután a kihűlt céklát vágd félbe, a belsejét egy kanállal szedd ki úgy, hogy maradjon is benne. A kiszedett céklát botturmix-szal pépesítsd, és add a hagymás-tejfölös töltelékhez. Ezt újra pár percig közepes lángon főzd össze, csak annyira, hogy az ízek átjárják egymást.
Ezután a kivájt céklákat tedd tűzálló tálba, kanalazd bele a tölteléket, és fél órára tedd 200 fokos sütőbe. 1/4 óra múlva a reszelt trappista sajtot is tedd a tetejére.
Ha igazán meg akarod bolondítani, akkor rakj a célára vagy a cékla mellé paradicsomot, az is nagyon finom, ha megsül! :)
Megjegyzés:
Remélem, hogy nem tartjátok bonyolultnak, szerintem nem bonyolult -nem is a legegyszerűbb :) - de szerintem nagyon finom, így megéri 1 órát rászánni. Ebédnek és vacsinak is szuper! :) Jó étvágyat kívánok!
A receptet és a fotót Benicseva küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2014-08-08 23:41:54, péntek
|
|
|
Bajor saláta
Hozzávalók:
2 pár virsli
25 dkg savanyú káposzta
3 szál zöldhagyma
fél zellergumó
1 szál sárgarépa
Vénusz olaj
só
pirospaprika
köménymag
Elkészítés:
A virslit forró vízben 1 percig főzzük, lecsöpögtetjük, felkarikázzuk. A savanyú káposzta levét kicsavarjuk (ízlés szerint kicsit ki is moshatjuk). A megtisztított zellergumót sós vízben megfőzzük, káposztareszelőn lereszeljük. A lekapargatott sárgarépát finomra reszeljük, a zöldhagymát felkarikázzuk. Összekeverjük a saláta hozzávalóit. Az olajat sóval, pirospaprikával, köménymaggal ízesítjük és a salátára locsoljuk. Összeforgatjuk és fél órát érleljük. Bajor rozskenyérrel kínáljuk.
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2014-08-08 23:40:27, péntek
|
|
|
Csokimázas rakott palacsinta
Hozzávalók:
Kb. 15 palacsintához:
25 dkg liszt (10 dkg teljes kiőrlésűt és 15 dkg csírás lisztet használtam)
2 egész tojás
1 csipet só
1 csapott evőkanál nád cukor
3 evőkanál olaj
1 közepes hámozott alma reszelve
kb. 2,5 dl tej
kb. 2,5 dl szénsavas ásványvíz
A töltelékhez:
5 dkg vaj
5 dkg liszt
5 dl tej
15 dkg őrölt mák
4-5 evőkanál nád cukor ízlés szerint
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg mazsola
kevés reszelt citromhéj
kevés őrölt fahéj
2-3 evőkanál sárgabarack lekvár
pici rum
A mázhoz:
3 dkg puha vaj
3 dkg por cukor
1 evőkanál víz
1 púpozott evőkanál holland kakaó
Elkészítés:
A palacsintatésztát kikeverem, pihentetem legalább 10 percet, hogy a lisztszemek megdagadjanak, szerintem sokkal könnyebb így a sütés.
Az első palacsintához a palacsintasütőt megkenem kevés olajjal, jól felhevítem, és elkezdem sütni a palacsintákat. (A többi palacsinta alá már nem kell zsiradék, mert a tésztában van annyi, amennyi elég a sütéshez.)
A töltelékhez a vajból a liszttel és a tejjel besamelmártást főzök, forrón belekeverem a mákot, a cukrot és a többi hozzávalókat ízlés szerint - kenhető masszát készítek (ha sűrűnek találjuk hígíthatjuk tejjel).
Egy tűzálló tálat kivajazok, egymásra töltöm a palacsintákat, előmelegített 180 fokos sütőben 10 perc alatt csak átsütöm.
A mázhoz mérsékelt hőfokon a cukrot a kakaóval és kevés vízzel simára főzöm, félrehúzom, a vajjal kikeverem, lassan a kihűlt palacsintára öntöm. Ha kicsit szárad, csokidarával megszórom.
Amikor megszilárdul a teteje, vizes késsel szeletelem és tálalom.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2014-08-08 23:38:11, péntek
|
|
|
Dorozsmai molnárponty
Hozzávalók:
1 kg pontyfilé
10 dkg húsos füstölt szalonna
2 nagy fej hagyma
25 dkg gomba
15 dkg natúr lecsó
5 dl tejföl
50 dkg csuszatészta
1 csokor petrezselyem
1 kávéskanál pirospaprika
só
bors
10 dkg zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A halszeleteket besózzuk, fél órára állni hagyjuk, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és felhevített olajban mindkét oldalukon pirosra sütjük.
Az apróra felkockázott szalonnát zsírjára pirítjuk, megfonnyasztjuk rajta a hagymát, a tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a lecsót és a vékonyra felszeletelt gombát. Félpuhára főzzük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd elkeverjük 4 dl tejföllel.
Enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, összekeverjük a gombás lecsóval, majd tűzálló tálba tesszük. Elrendezzük a tetején a halszeleteket, meglocsoljuk a maradék tejföllel. Előmelegített sütőben 200 fokon pirosra sütjük. Petrezselyemmel, paprika- és paradicsomszeletekkel díszíthetjük.Megjegyzés:
A receptet Mocorgó küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-halas |
|
|
|
|
|
2014-08-08 23:36:46, péntek
|
|
|
Karfiolleves grízgaluskával
Hozzávalók:
50 dkg karfiol
20 dkg sárgarépa
20 dkg fehérrépa
1 közepes fej vöröshagyma
2 evőkanál napraforgó Vénusz olaj
1,5 l zöldség alaplé
10 dkg tejföl
5 dkg főzőtejszín
1 evőkanál finomliszt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 csokor petrezselyem
A grízgaluska:
1 db tojás
só ízlés szerint
késhegynyi szódabikarbóna (vagy sütőpor)
5 evőkanál búzadara
Elkészítés:
A grízgaluskához egy tányérba beleütünk egy tojást, megsózzuk, és villával jól összekeverjük. 5 csapott evőkanálnyi grízt szórunk bele, és egy késhegynyi szódabikarbónát vagy sütőport. Jól összekeverjük, és fél órát állni hagyjuk.
A leveshez a karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk. A sárgarépát és fehérrépát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A megtisztított hagymát apróra vágjuk, forró olajban megdinszteljük, rászórjuk a karfiolt és a répákat, további 5 percig dinszteljük, majd felöntjük a zöldség alaplével, és főzni kezdjük. Annyi vizet adhatunk még hozzá, amennyi levest főzni szeretnénk.
Amikor forr, kiskanál élével a levesbe szaggatjuk a grízgaluskát, és kb. 20 percig fedő alatt főzzük. Jól megdagadnak, megnőnek főzés közben. (Amikor megkeverjük, és már nem *kopog*, hanem nagyon puhán ér a kanálhoz, akkor egyet kettévágunk, és ha a közepén is puha, akkor jó.) Ez idő alatt a zöldségek is megpuhulnak. A levest ízesítjük sóval, borssal.
A lisztet simára kavarjuk a tejszínnel és a tejföllel, felöntjük kevés forró levessel, majd az egészhez adjuk, és további 5 percig főzzük.
A végén apróra vágott, friss petrezselyemzölddel megszórjuk.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Szilviamalmos küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2014-08-08 23:34:55, péntek
|
|
|
Croque madame (francia melegszendvics)
Hozzávalók:
8 szelet kenyér
4 nagy szelet sonka
8 szelet gruyere vagy emmentáli sajt
5 dkg vaj
1,5 teáskanál liszt
3 dl tej
1 tojássárga
1 teáskanál dijoni mustár
só
bors
szerecsendió
4 tojás
pici olaj
Elkészítés:
Sűrű besamelmártást készítünk: a vaj felét felolvasztjuk, majd belekeverjük a lisztet, felöntjük a tejjel, és folyamatosan keverve sűrűre főzzük, közben sőzzuk, borsozzuk, kevés szerecsendiót adunk hozzá. Lehúzzuk a tűzről, és amikor kicsit hűlt, belekeverünk egy kis mustárt és 1 tojássárgáját.
A kenyérszeleteket világosra pirítjuk kenyérpirítóban, majd megkenjük a besamellel, 1-1 szelet sonkát és sajtot teszünk a kenyerek felére, majd a maradék kenyérszeleteket rájuk borítjuk, kicsit lenyomkodjuk, a tetejükön elosztjuk a maradék besamelt, -1-1 szelet sajtot teszünk a szendvicsekre.
A maradék vajat a tetejükre morzsoljuk, és előmelegített sütőben (vagy akár serpenyőben) aranybarnára sütjük.
Közben a 4 tojást pici olajon tükörtojásnak megsütjük, majd a kész melegszendvicsek tetejére helyezünk 1-1 tojást.
Azonnal tálaljuk, salátát is kínálhatunk hozzá, ha gyors főfogásnak szánjuk.
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2014. Augusztus
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
255 db bejegyzés |
e év: |
4790 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 3703
- e Hét: 8284
- e Hónap: 22189
- e Év: 151896
|
|
|