Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
53 éves, veterán katona a legidősebb labdaszedő
  2014-09-01 22:45:54, hétfő
 
  53 éves, amputált lábú veterán katona a legidősebb labdaszedő a US Openen
...... ........


Videó Link
Az 53 éves Tod Reed korábban az Öbölháborúban szolgált, a bal lábát amputálták, testét hat tetoválás díszíti, most mégis labdát szed a 14-16 évesek között a US Openen.
Rögtön észrevettem. Általában csak fiatalokat látok a pályán labdát szedni. Aztán megláttam a lábát. Minden tiszteletem az övé" -mondta az egyik látogató a Toms River arénában megrendezett női mérkőzés alatt.
- ,,Örülök, hogy itt van, ez nagyon motiváló. Általában együtt dolgozom vele a meccsek alatt. Bírja a tempót, semmi gond nincs a formájával" - ezt már egy labdaszedőtársa mondta a veterán katonáról.
Reed a hadsereg sportcsapatától hallott erről a lehetőségről. ,,Te lehetsz a történelem legidősebb labdaszedője. Ilyen lehetőség csak egyszer van az életben" -mondta neki a felesége. Ez végül meggyőzte a férfit és jelentkezett.
Reed a US Open történetének második legidősebb labdaszedője, ugyanis tavaly egy 65 éves ügyvéd is labdaszedőnek ált az amerikai nyílt teniszbajnokságon.
Az idei US Open 53 éves labdaszedője 1991-ben vesztette el a jobb lábát. A felépülése pedig közel fél évig tartott. ,,Ha valaki azt mondja nekem korábban, hogy labdaszedő leszek, azt mondtam volna, ne álmodozz már. Most, 2014-ben pedig itt vagyok a US Openen."
A veterán katona akár Federerrel is összefuthat, ezért igyekszik még jobban dolgozni minden meccsen. Reed régi álma ugyanis, hogy találkozik a teniszlegendával. ,,A történtek gazdagították az életemet. Boldog vagyok! A többi már csak ráadás."
A US Openen 275 labdaszedő dolgozik óránként 8 dollárért és az ebédért. A labaszedésen kívül ők tartják az esernyőt a szünetekben a játékosok fölé, kiszolgálják őket jéggel, banánnal, törülközővel vagy bármivel, amire a játékosnak szüksége van.
 
 
1 komment , kategória:  érdekes képek  
Pátkai Máré mester hármast gólja - Győri ETO
  2014-09-01 22:38:25, hétfő
 
  Hétgólos meccsen nyert a Győr az OTP liga 6. fordulójában.
Győri ETO FC-Dunaújváros Pase 4-3 (1-1)
- A legutóbbi szezonban ezüstérmes Győri ETO FC hazai pályán Pátkai Máté mesterhármasának is köszönhetően 4-3-ra legyőzte az újonc, egyúttal sereghajtó Dunaújváros együttesét.
Videó Link
 
 
2 komment , kategória:  Magyar foci  
Hosszú Katinka ma is, elsőként csapott célba
  2014-09-01 22:23:56, hétfő
 
  Hosszú Katinka ma is - akárcsak vasárnap - négy futamban is elsőként csapott célba az úszók Dubaji rövid pályás világkupaversenyén.
.........


A versenynap zárófutamában, 50 méter pillangón harmadikként végzett, 26.14 másodperces idejével pedig országos csúcsot állított fel, három századdal javítva meg a tavaly novemberben, Szingapúrban úszott rekordját.
- Hosszú Katinka újabb világcsúcsot ért el az úszók dubaji rövid pályás világkupaversenyén, ezúttal 100 méter vegyesen faragott a saját korábbi rekordjából.
........



A magyar versenyző a délelőtti előfutamban 56.86 másodperc alatt teljesítette a távot, s ezzel megjavította a múlt csütörtökön
- A nők mezőnyében Verrasztó Evelyn szerzett még egy bronzérmet 400 méter gyorson (4:09.87 p).

- A hétfői versenynap délutáni programja kettős magyar sikerrel indult, mivel 1500 méter gyorson Kis Gergő győzött (14.53.06 p) Verrasztó Dávid (14:54.69 p) előtt.
- Később Gyurta Dániel, aki vasárnap 200-on volt a leggyorsabb, 100 méter mellen (57.11 mp) is első lett.

 
 
1 komment , kategória:  vízi sport  
Dzsudzsák: "Most vagy soha"
  2014-09-01 22:20:05, hétfő
 
  Forrás: Hír24
.....


Dzsudzsák Balázs szerint jogos elvárás, hogy a 2016-os, megemelt létszámú, 24 csapatos Európa-bajnokságra kijusson a magyar labdarúgó-válogatott, amely vasárnap Észak-Írország ellen kezdi meg a selejtezősorozatot.
- "Most ez megint nagy szó lesz, de most vagy soha. Ebben a létszámban igenis ott kell lennie a magyar futballnak" - jelentette ki a telki edzőközpontban hétfőn tartott sajtótájékoztatón a Dinamo Moszkva szélsője, aki azzal viszont nem kívánt foglalkozni, hogy hány pontra lenne szükség az első két, biztos részvételt jelentő helyhez, illetve a pótselejtezőt érő harmadik pozícióhoz. Hozzátette, most kizárólag az a fontos, hogy az első meccsen nyerjenek.
- A válogatott összetételéről úgy nyilatkozott, hogy a korábbiakhoz képest több a magyar élvonalban szereplő futballista, ugyanakkor az mindenképpen előnyös, hogy olyan játékosok alkotják a keretet, akik rendre pályára lépnek klubcsapataikban. Kiemelte, hogy örül az olyan tapasztalt és rutinos társak visszatérésének, mint Juhász Roland vagy Gera Zoltán.
Dzsudzsák újságírói kérdésre válaszolva a keretből kimaradt Szalai Ádámról azt mondta, hiányolja a Hoffenheim csatárát, és reméli, hamarosan ő is a csapat tagja lesz.
- Pintér Attila szövetségi kapitány kifejtette, amíg ő a szakvezető, addig minden meccsen a győzelem célja a nemzeti együttesnek, így most is az. Megjegyezte, fejében gyakorlatilag már összeállt a kezdőcsapat, csak két poszton gondolkodik.
- "Az északír válogatott egy erősen a védekezésre összpontosító csapat, amely ötvédős rendszerben szokott pályára lépni" - jellemezte a soron következő riválist Pintér Attila, aki a keretét illetően úgy fogalmazott, hogy 63 játékost próbált ki az összetartásokon, közülük negyvenet kiemelten figyelnek, és jelenleg a most meghívott 24 mezőnyjátékos és négy kapus tud a legjobban alkalmazkodni ahhoz a két játékrendszerhez, amelyet játszatni kíván. A Szalai kihagyására vonatkozó kérdésre ugyanezt ismételte meg, nem tért ki külön a támadóra.
A szakember úgy vélekedett, erős csoportba került a csapata, mivel az elsőkalapos görögöket leszámítva a többi kategóriából rendre az erősebbek közé tartozó együttesek kerültek ebbe a hatosba.
Hozzátette, a nyári világbajnokságon is bebizonyosodott, nincsenek már "kötelező győzelmek", így ebben a sorozatban sem lesznek. Az erőviszonyokról azt mondta, az első pár forduló után körvonalazódik, hogy melyik csapat milyen pozíciókért küzd majd, de megemlítette, hogy a Feröer-szigetek válogatottja kivételével valamennyi riválisnak több "topligában" edződő futballistája van.
- "El sem hiszem, hogy eltelt két év, amióta legutóbb itt voltam a válogatottban. Szeretnék minél többet játszani, de erről a kapitány dönt. Mindenesetre nem úgy jöttem, hogy kezdenem kell majd" - mondta Gera Zoltán, akiről úgy vélekedett Pintér Attila, hogy "40-45 perc játék lehet benne", illetve nagyon sokat jelenthetnek a váratlan megoldásai egy olyan fegyelmezett ellenféllel szemben, mint Észak-Írország.
A keret tagjai közül kizárólag Korcsmár Zsolt nem érkezett meg a telki edzőközpontba, mivel a német másodosztályban érdekelt csapata, a Fürth hétfő este játssza bajnoki meccsét. Az északírek elleni találkozó, melyre eddig 15 ezer jegyet adtak el, vasárnap 18 órakor kezdődik a Groupama Arénában
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Őszi csendélet
  2014-09-01 22:00:03, hétfő
 
  ...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Őszi versek és képek  
Radnóti Miklós: A mécsvirág kinyílik
  2014-09-01 21:55:59, hétfő
 
  A mécsvirág kinyílik
s a hunyó láthatárnak
könyörög a napraforgó:
a tücskök már riszálnak,
odvában dong a dongó
s álmos kedvét a bársony
estében égre Írta
egy röppenő pacsirta;
s ott messzebb, kint a réten,
a permeteg sötétben
borzong a félreugró
nyulak nyomán a fűszál,
a nyír ezüstös ingben
immár avarban kószál,
s holnap vidékeinken
újból a sárga ősz jár.
 
 
0 komment , kategória:  Őszi versek és képek  
Párkereső Brekegő
  2014-09-01 21:49:31, hétfő
 
  ...... ...........


Az öreg béka egyedül,
nagy bánatába elmerül.
Nem törődik a világgal,
csak fuvalkodik magában.

Egy levélen gondba merül,
mi lesz vele így egyedül?
Ki veti meg puha ágyát
biztosítva boldog álmát?

Volt nála sok jelentkező,
de oly finnyás e Brekegő!
Nehezen tud már dönteni,
mindig gátolja valami.

Egyszer az, hogy ifjú ara,
máskor meg, hogy öreg banya!
Megfelelő is akadt már,
de azt meg elvitte az ár.

A legtöbbe, hibát látott
vagy valamiért berágott.
Nehéz volt kedvébe járni,
kívánsága volt kosárnyi.

Maradt egyedül magában,
fáradt búskomorságában.
De vidám szempár bevillant,
s szomorúsága elillant!

Alig tudta megérteni,
hogy sikerült megmenteni?
Kihúzni a bánatából
a betespedt békanyálból?

Megváltoztatta életét
megtalálta az értelmét!
Hálálkodott most sorsának,
és újdonsült arájának.


Farkas Anna
/Népmese nyomán/
 
 
0 komment , kategória:  Verses képek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 179 db bejegyzés
e év: 3406 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 789
  • e Hét: 17181
  • e Hónap: 29857
  • e Év: 263604
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.