Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Üzenik Brüsszelből: Több tiszteletet a magyar oktatáspolitik
  2014-09-10 21:07:11, szerda
 
 
Üzenik Brüsszelből: Több tiszteletet a magyar oktatáspolitikának!


erdelyip
eu
ma 20:06


Tényleg magyar kormánypárti politikus felel majd az oktatásért az Európai Unióban.

Oktatásért és kultúráért felelős uniós biztosnak jelöli Jean-Claude Juncker Navracsics Tibor magyar külügyminisztert. Hogy ez a terület mennyire fontos az EU-ban, arról itt írt Magyari kolléga. Arról is, hogy a jelölés siker-e a magyar kormánynak.

Az uniónak kudarc.

Ha minden országnak olyan területet kellene adni, amiben az ottani kormány jól teljesít, akkor Magyarország bajban lenne, mert rezsicsökkentésért felelős biztos egyelőre nincs. Ehhez képest az elv, a szöveg a brosúrán mégis csak az, hogy itt rátermett embereket választanak, hogy azok jó szakpolitikát csináljanak egész Európának.

Nem Navracsics személyéről van szó, akinek ugyan a világon semmi köze az oktatáspolitikához, de legalább nem egy Pelczné kaliberű figura.

Arról van szó, hogy mostantól lehet mondogatni: az EU annyira szereti, amit a magyar kormány az elmúlt években az oktatásban csinált, hogy európai szinten ránk bízta a témát. Készüljenek, ezt a közeljövőben ugyanannyiszor fogják hallani, mint hogy

“Több tiszteletet!"

Mit mond az unióról, hogy egy olyan országra bízza a közös oktatási ügyeket, ahol a hivatalos oktatáspolitika évek óta abban merül ki, hogy a kevesebb választék olcsóbbságot eredményez? Ahol a kormány egyértelmű célja ez, a tanárok és diákok választási lehetőségeinek korlátozása. Ahol a vezetők annyira nem értik a kort és a világot, amiben élnek, hogy

testnevelés órából írnak elő heti ötöt és informatika órából heti egyet.

Az oktatás itthon szinte az egyetlent terület, ahol akkora gázok voltak 2010 és 2014 között, hogy ezt a kormány kénytelen volt legalább részben elismerni, és a felelősök nagy részét vagy már menet közben, vagy legkésőbb a választások után lecserélni.

Magyarországon évek óta nincs látványosabban kudarcos terület, mint az oktatás. Ezek után bízták ezt ránk.

Így mindenki számára egyértelmű, hogy az unió nem hogy számon kérni nem tud olyan elvont értékeket a tagországokon, mint a pluralizmus, de ilyenek még a szakpolitikai döntéseknél, kinevezéseknél sem jönnek szóba szempontként. Ez is egy pont ugyanolyan hatalmi politikai döntés, mint amilyeneket itthon is minden nap hoznak. Brüsszelben sem fontosabb senkinek a szakértelem, mint Budapesten.

Navracsics nyilván nem így látja a dolgot, sőt szerinte a terület kifejezetten közel áll

most is folytatott egyetemi oktatói munkájához.

Mondjuk Hoffmann Rózsa is dolgozott tanárként, szóval ezen a vonalon lettek

http://444.hu/2014/09/10/uzenik-brusszelbol-tobb-tiszteletet-a-magyar-oktataspoli tikanak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vezető beosztásban
  2014-09-10 20:51:03, szerda
 
  Vezető beosztásban

Posted on 2014/09/10 Szerző: Admin

Úgy látszik, hogy a lengyelországi Tusk család kedveli a vezető beosztásokat.
A nagypapa - Jozef Tusk - anno a német megszállók jóvoltából kapott vezető beosztást. Vagy “az" Opelt, vagy “a" Volkswagent vezette. Mint sofőr! Bizalmi állásában furikázta az officér urakat. (Szóval olyan “kemény ellenálló" volt a németek által megszállt Lengyelországban, a II. vh. alatt.)
Ezető beosztására büszke is lehetett, hiszen mintha erről árulkodna “monalisai" mosolya. A volán mögül.

sofőr1


http://balrad.files.wordpress.com/2014/09/sofc591r1.jpg?w=640&h=416



sofőr2Az fiúunoka - Donald - az EU - s kollaborációját elismerendő, azért magasabb tisztségig vitte! Őrá már az Európa Tanács kormánykerekét bizták kenyéradói. Minden bizonnyal kiérdemelte - de még jobban ki fogja érdemelni a Gazda bizalmát! A nagypapáról unokára hagyományozott szovjet és russzofóbia minden időkben kifizetődő vállalkozás a jelek szerint. Hát még ha a zsold is arányos a feladattal.
De hát arra a Megbizó nem sajnálja a pénzt!

http://balrad.wordpress.com/2014/09/10/vezeto-beosztasban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Nagy Ötlet: kenyérbérlet!
  2014-09-10 20:15:39, szerda
 
  A Nagy Ötlet: kenyérbérlet!

Posted on 2014/09/10 Szerző: Admin

Bérletre ad olcsó kenyeret a Magyar Máltai Szeretetszolgálat: az októberben induló jótékonysági programban 20 szelvényes bérletet kapnak a belső-óbudai rászoruló családok és nyugdíjasok, akik száz forintért vehetnek egy kilós veknit. Hogy ki számít rászorulónak, az önkormányzat dönti el - a hajléktalanoknak nem jár bérlet, pedig örülnének neki.
Októberben indul a Mindennapi kenyerünk- jótékonysági program, aminek lényege, hogy havi bérlettel a kenyér is olcsóbb lesz a Máltai Szeretetszolgálat óbudai, pékségében.
A Zápor utcai szociális pékség már két éve működik, a helyiséget az önkormányzattól kapták meg, ingyen. ,,Naponta egy tonna kenyeret termelünk ki, aminek 70-80 százaléka a budapesti szociális intézményekbe, hajléktalanszállókra kerül. Most közvetlen környezetünkön, a rászoruló nagycsaládosokon és nyugdíjasokon is szeretnénk segíteni" - mondta el Győri Dani Lajos, a szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke.

Egy bérlettel 10 kilót
Hozzátette, az MMSZ a jótékonysági program költségeinek felét állja, a másik felét három óbudai étterem havi adományaiból fedezik. Az alelnök számításai szerint az idősek heti egy-két alkalommal, a nagycsaládosok viszont naponta használnák a bérletet. A 20 szelvényes kártya fél kilónként ad kedvezményt, vagyis 10 kiló kenyeret lehet venni vele ezer forintért.
A jótékonysági program keretében egyszerre 100 nagycsaládoson és nyugdíjason tud segíteni havonta az MMSZ, a megcélzott területen, Belső-Óbudán viszont közel ezer rászoruló él. Hogy ki kaphat olcsó kenyeret, azt az óbudai önkormányzat dönti el, együttműködve a családsegítő és gyermekjóléti szolgálatokkal -ők osztják ki az említett 20 szelvényes bérleteket is.
Nem kampány, jótékonyság
Nem mindig ugyanazok járnak jól, havonta változhat, hogy kinek ítéljük meg a kedvezményt. Az sem kizárt, hogy egy család több bérletet is kap, ha tényleg szükséges - hangsúlyozta az Origónak Bús Balázs. aki nem tart attól, hogy kampányfogásnak tekintik majd az októberben induló jótékonysági akciót.
Mint mondta, folyamatosan szerveznek ilyen jellegű programokat- fél évvel ezelőtt a kerületi gyerekek reggeliztetését oldották meg, a családsegítő szolgálaton keresztül pedig napi 600 adag készételt osztanak ki a kerületben.

A hajléktalanoknak nem jár
A kenyérbérlet nem jár a hajléktalanoknak - Bús Balázs szerint azért, ellátásuk nem kerületi feladat.
Nekik a szállókon és melegedőkön is jut napi ellátás, a máltaiak szociális péksége pedig alapvetően őket látja el ingyen kenyérrel - emlékeztetett a polgármester.
Ebből nem esznek
,,Mindennap itt csövezünk, de sosem ettünk még a máltaiak kenyeréből" - állította a barátaival a Flórián téren tanyázó Tamás. Szerinte a jó falatokat, a kenyeret a szállók állandó lakói, a “csókosok" kapják- nekik, utcán élőknek nem is jut. “A Miklós utcai szállójukról csak nagy könyörgés, majd anyázás után adtak pár doboz konzervet. Pokrócot se kapunk, azt mondták kell a bentieknek. Akkor nekünk ne kéne? Aludt már maga az utcán?" - kérdezte Tamás, aki kérdésünkre elmondta, örülne a bérletes rendszernek, de ha nem kap úgy is jó, megveszi a kiló kenyeret majdnem ugyanannyiért egy hipermarketből.

Az utcán más segít
Krízishelyzetbe került, legyengült embert sosem küldünk el, de ez nem azt jelenti, hogy a hajléktalanok minden kérését, követelései teljesíteni kell - mondta el a Miklós utcai szállót ért kritika kapcsán a Máltai Szeretetszolgálat szóvivője.
Romhányi Tamás elismerte, hogy a Miklós utcában alapvetően a szálló és a nappali melegedő gondozottjai jutnak ellátáshoz - de ez is így van rendjén. A szállón kívülieket az utcai gondozószolgálat kell segítse, de a rászorulók maguk is elmehetnek ételosztásokra, például a Széll Kálmán vagy az Etele térre.
A vándorlókat nem érik el
A Máltai Szeretetszolgálat Óbudán 180 hajléktalant lát el utcai gondozás keretében, az éjjeli menedékhelyen és a nappali melegedőn pedig együtt 90 rászorulót tudnak fogadni. A szolgálat szerint nagyjából ennyi fedél nélkül él a kerületben - és közel 30 “vándorló", akik az erdőkben húzzák meg magukat, semmilyen ellátást nem igényelnek.
(origo)
Bal-Rad komm: Nehéz - nagyon nehéz ilyesmik olvastán bármit is mondani. Ezek olvastán csak az juthat minden épkézláb gondolkodású embernek az eszébe, hogy ilyen az, amikor egy társadalom feladja önbecsülés!
Minden ellenállás nélkül, önmagát becsapva, kirablóit és tönkretevőit istenitve MEGALÁZKODIK kifosztói előtt.
A saját hazájában páriává vált, megroppantott gerincű magyarság a mélymagyarkodó vagy éppen liberális rablókarmok közül elfogadja a tőle elrekvirált vagyonból a morzsákat. De azt is szigorúan hierarchikus alapon.
És aki “kap" - még hálás is érte!
Aki nem “jogosult a juttatásra" - megszerzi önerőből!
HÁT IDE JUTOTTÁL MAGYARORSZÁG! IDÁIG SÜLLYEDTÜNK MAGYAROK!
Van még lejjebb?
VAN!

http://balrad.wordpress.com/2014/09/10/a-nagy-otlet-kenyerberlet/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor ! Tessék figyelni !!!!
  2014-09-10 18:57:57, szerda
 
  Orbán Viktor ! Tessék figyelni !!!! Lengyelország szállított vissza gázt Ukrajnának. Mától 24%-al csökkentették az Unióba a gáz szállítását. Erre Lengyelország leállította a gáz szállítást Ukrajnába !

Polsko přestalo dodávat plyn na Ukrajinu podle reversního systému, prohlásil šéf společnosti Ukrtransgaz Ihor Prokopjev.

,,Všechno není tak jednoduché. Rusko dnes začalo omezovat dodávky plynu pro Polskou republiku, aby zmařilo zpětné dodávky z Polska, které nám tímto způsobem plyn dodává. Ve dvě hodiny zastavilo Polsko revers na Ukrajinu na úrovni 4 miliony krychlových metrů“, vysvětlil Prokopjev situaci.

Polská společnost PGNiG už dříve prohlásila, že byly o 24% omezeny dodávky ruského plynu.
Číst všechno: http://czech.ruvr.ru/news/2014_09_10/Polsko-zastavilo-reversni-dodavky-plynu-na-U krajinu-6195/

http://czech.ruvr.ru/news/2014_09_10/Polsko-zastavilo-reversni-dodavky-plynu-na-U krajinu-6195/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt a keresztény magyarnak már évtizedek óta semmi nem jár a
  2014-09-10 18:50:40, szerda
 
  Itt a keresztény magyarnak már évtizedek óta semmi nem jár a kormányaink jóvoltából.

A nép nagy része nyomorog , minden szociális kedvezményt elvesznek tőlle, már még a nincsteleneket sem temetik el ingyen vagy kedvezményesen" normális módon".

Magyarországon ami számit: Holokausztkultusz épitése, múzeumok, emlékmüvek, temetők, miliárdokért, holokauszttúlélők , munkaszolgálatosok , kártpótlása, szociális helyzetének javitása.

Az elmult 24 év kormányai közpénzből támogatják a zsidó szervezeteket, együttmüködnek a hazai és nemzetközi szervezetekkel a keresztény többség háta mögött "zsidó kerekasztal"

(ez sem demokratikus amúgy) Sok az izraeli válalkozás" élenjárunk benne" ( na meg van felvásárlás is) ki kell mondanunk cionista gyarmat lettünk ez nem demokrácia . Akinek esze van a Jobbikra szavaz ezentúl a Jobbik nem etnikai tisztogatást akar hanem ezt gátolni ,hogy Magyarország magyar maradjon magyarok kezében.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Káoszból rend: így működik a világ
  2014-09-10 13:36:03, szerda
 
  Káoszból rend: így működik a világ

2014. augusztus 15. péntek



“Adam (Spartacus) Weishaupttól egészen Karl Marxig, Trockíjig és Kun Béláig, Rosa Luxemburgtól Emma Goldmannig nyomon követhető egy világméretű összeesküvés, melynek célja a civilizáció aláásása és a társadalom újjászervezése a rosszindulat, az irigység, az erőszak ösztöneire, és a megvalósíthatatlan egyenlőség álmára építve.

Ahogy Mrs. Webster olyan találóan rámutatott, a törekvés egyértelműen kimutatható szerepet játszott a Francia Forradalom tragédiájában. Ez volt a XIX. század valamennyi romboló mozgalmának mozgatórugója, és most végül az említett rendkívüli személyiségek, Európa és Amerika nagyvárosainak alvilági csoportja, hajánál fogva ragadta meg az orosz népet is és annak a hatalmas birodalomnak is vitathatatlan urai lettek."
- Winston Churchill, az Illustrated Sunday Herald-ban 1920-ben megjelent cikkből

worldwar3Az összeesküvés koncepciója a legtöbb embert megijeszti, méghozzá olyan mértékben, hogy a világban folyó események irányítottságára mutató legtöbb bizonyítékot hajlandóak figyelmen kívül hagyni, hogy lelkiismeret furdalás nélkül elfogadhassák a történések véletlenszerű, kaotikus jellegét bizonygató elméleteket.

A kevésbé tájékozottak az Occam borotvája elv téves értelmezésére alapozzák a politika szörnyű eseményeinek magyarázatát. Úgy érvelnek, hogy egy adott problémát vagy válságot egyformán jól leíró magyarázatok közül azt érdemes elfogadni, amelyik egyszerűbb. Az elmélet azonban azt mondja, hogy a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján válasszuk az egyszerűbb magyarázatot. Tehát a magyarázatnak a bizonyítékoknak is meg kell felelnie, különben nem tekinthető igaznak.

Az irányított összeesküvés szkeptikusai gyakran szemet hunynak azon bizonyítékok felett, amelyek ellent mondanak az ő egyszerű magyarázatuknak és úgy érvelnek, hogy az egyszerűség önmagában is bizonyítja igazát. Más szóval nem érzik szükségesnek megvédeni egyszerű világnézetüket, mert az ő fejükben az egyszerűség önállóan is nyilvánvaló. Volt idő, amikor az emberek azt gondolták, hogy a bolygók üvegszálakon függve, egymás körül keringenek. Ez a magyarázat nyilvánvalónak tűnt számukra, mert ez volt a legegyszerűbb, amivel elő tudtak állni. Az Új Világrend és az összehangolt globalizmus szkeptikusai is hasonló logika mentén gondolkoznak.

Az egyik leggyakoribb gondolatmenetük, hogy a világ túl ,,kaotikus", így amennyiben az elit valóban teljesen központosított, egységes világrendszert akar felállítani, akkor csúnyán elbukott. Aki egyetért ezzel a gondolatmenettel jobb, ha kicsit mélyebbre ás és megnézi a különféle konfliktusok és az állítólagos ,,ellenfelek" közötti hasonlóságokat.

Vegyük az Egyesült Államokat és Oroszországot például. A két nemzet hosszú történelemre tekint vissza az egymással szembeni ideológiai és egyéb ellenségeskedést illetően, és számtalanszor kerültek háború közeli helyzetbe. Az sem kétséges, hogy az átlag amerikai individualistának tekinti magát, míg az átlag orosz szocialistának vagy kommunistának. Emellett egy átlag orosz szemében az amerikaiak kapitalista imperialisták, míg magát humanistának mondja. Mi a helyzet azonban a kormányaikkal? Mi a helyzet a bankáraikkal és oligarcháikkal? Vajon ők is ellenségnek tekintik egymást?

Miért finanszírozták volna a Wall Street-i tőkések és az amerikai hadsereg az 1917-es bolsevik forradalmat, ha ez igaz lenne?

Amikor az internacionalisták elkezdték pénzelni a bolsevik forradalmat és lehetővé tették Oroszország számára, hogy kommunista birodalommá váljon, egy hamis paradigmát hoztak létre.

Az ezt követő hidegháború pedig tökéletes ürügyként szolgált a katonai-ipari komplexum számára egy hatalmas állandó hadsereg felállítására, amit bevethetnek a világ más államainak leigázására, illetve ma már magának az amerikai népnek az elnyomására.

A hamis kelet-nyugat paradigma ma is él, amelyben az amerikaiak az ügyetlen gazember, az oroszok pedig az elszánt harcos és jogos tiltakozó szerepét játsszák. Csakhogy az orosz és az amerikai vezetés ugyanazoknak a nemzetközi pénzembereknek és elit tagoknak felelnek.

Hogy friss példát is említsünk, az Egyesült Államok katonai műveletet indított az ISIS (ILIÁ) terrorszervezet Bagdad és Irak északi régiói felé közeledő erői ellen. Ha azonban az ISIS az ellenség, miért támogatja az Egyesült Államok (és szövetségese Szaúdi-Arábia) ugyanennek a szervezetnek a tagjait Szíriában és Irak más részein?

Kicsit furcsa, hogy ugyanaz a kormány, amelyik segédkezik a szervezet létrehozásában, most háborút folytat ellene. Nem lehetséges, hogy mégiscsak valami többről, egy összetettebb tervről van szó itt?

Ahogy a hírhedt Rahm Emanuel mondta: ,,Nem engedhetjük meg, hogy egy komoly válság kárba vesszen. Ez alatt azt értem, hogy ilyenkor lehetőséget kapunk olyan dolgok véghezvitelére, amiket korábban nem lehetett."

És amennyiben a lehetőséget megteremtő válság nem, vagy nem akkor jelentkezik, amikor szükség lenne rá, miért ne teremtenének egyet, ami megfelel céljaiknak? Az elit generációk óta használja ezt a taktikát. Hegeli dialektikának hívják.

hegel_dialecticsGeorge Wilhelm Friedrich Hegel munkája szolgáltatta a kollektivista-szocialista ideológia alapját és inspirálta Marxot a Kommunista Kiáltvány megírására. Hegel államközpontú nézeteket vallott és úgy gondolta, hogy a kollektívát egy központosított kormánynak kell vezetnie, az individualizmust pedig fel kell áldozni a magasabb célokért.

Az állam ,,rendelkezik a legfelsőbb joggal az egyénnel szemben, akinek legfőbb kötelessége, hogy az állam tagja legyen... mert a világ lelkének joga minden különleges előjog felett áll," - írta Hegel.

A dialektikáról szóló elméletében Hegel egy olyan stratégiát javasolt, amely segítségével, a szándékosan létrehozott megosztáson keresztül, a hatalmi elit képes lesz irányítani a tömegeket. A hegeli dialektika egyszerűen arról szól, hogy az uralkodó csoport létrehoz egy olyan problémát vagy válságot, amire az állampolgárok félelemmel reagálnak és megoldást követelnek, mire a vezetők felkínálják azt a megoldást, amit már a válság elindítása előtt bevezetésre szántak, és amelynek segítségével saját maguknak több, az állampolgároknak pedig kevesebb hatalma lesz.

A világ éppen azért tűnik megosztottnak és kaotikusnak, mert a globalista hatalom néhány tagja ilyenné alakította. Olyannyira, hogy bármelyik háborút hozva fel példának az elmúlt 100 évből, egy valamire való alternatív elemző könnyűszerrel szolgáltat ellentmondást nem tűrő bizonyítékokat arra, hogy nemzetközi bankok és elit szervezetetek rángatták a zsinórt mindkét oldalon.

Aki nem képes megérteni a ,,káoszból rend" elvét, az soha nem fogja megérteni, hogy mi történik.

Az irányított káosz több célt is szolgál. Például elvonja az emberek figyelmét és lehetővé teszi az elit számára más tervek észrevétlen bevezetését.

Sokszor bűnbakként is szolgál, egymás ellen uszítva az ekképpen pártokra osztott tömegeket. Erőszakos, destruktív következményekkel járó változások esetén egy könnyen azonosítható gonosszal lehet a legkönnyebben lecsillapítani a tömegeket. A globális célok finomra hangolásához az elitnek szüksége van okosan kihasznált bűnbakokra, ürügyekre.

Például az IMF már jó ideje beszél egy globális valutakosár bevezetéséről, ami az amerikai dollár helyébe lépne.

Micsoda véletlen, hogy Oroszország és a kelet szintén arra szólította fel a Valutaalapot, hogy a dollárt cserélje le az alap által kibocsátott Különleges Lehívási Jogokra (SDRs).

Végül (megint micsoda ,,véletlen") az amerikai kormány elit tagjai gazdasági konfrontációba keveredtek Oroszországgal az Ukrajnában végbement irányított puccs segítségével, tökéletes ürügyet szolgáltatva a keletnek arra, hogy ejtse a dollárt és helyébe az IMF által kibocsátott valutát helyezze.

Bár egyesek szerint Vlagyimir Putyin a globalizmus elleni harc éllovasa, az orosz vezető éppen úgy támogatja a Nemzetközi Valutaalapot, mint nyugati kollégái és kijelentette, hogy az eddiginél is komolyabb szerepet szán Oroszország IMF tagságának:

A BRICS esetében számos egymással egybeeső stratégiai érdeket találunk. Elsőként a nemzetközi monetáris és pénzügyi rendszer megreformálására vonatkozó közös szándékot, ami jelen formájában igazságtalan a BRICS országokkal és az új gazdaságokkal szemben. Aktívabb szerepet kell vállalnunk az IMF és a Világbank döntéshozói rendszerében. A nemzetközi monetáris rendszer nagymértékben függ a dollártól, vagy pontosabban, az amerikai hatóságok pénzügyi politikájától. A BRICS országok ezen szeretnének változtatni.

Igen Vlagyimir. Pontosan ezt akarják a társadalom manipulálói is az IMF-nél.

Talán kezd kirajzolódni a módszer: probléma, reakció, megoldás. Gazdasági vagy fizikai háborút indítanak kelet és nyugat között, a dollár pedig elvérzik a folyamat során. A tömegek igazságos és kiegyensúlyozott alternatívát követelnek a dollár, mint tartalékvaluta helyébe, hogy visszatérhessen a stabilitás. Az amerikaiak Oroszországot és a keletet vádolják pénzügyi problémáik kialakulásáért. A kelet pedig a pimasz nyugatot hibáztatja bukásáért. Érdekes módon egyik oldal sem vádolja a bankárokat, akik az egész csapásért felelősek. Az elit pedig megjelenhet a színen, mint geopolitikai megváltó és egy mindkét oldal számára szimpatikus Bretton Woods típusú megállapodással bebiztosíthatja a megálmodott globális valutarendszert. A globális valutával és hatalommal a helyén pedig már nincs messze a teljes globális kormányzás. Káoszból rend.

Céljait tekintve a folyamat inkább pszichológiai, mint politikai jellegű. Feltehetik a kérdést, hogy amennyiben az elit már teljes hatalommal bír a bankok és kormányok felett, minek neki egy globális kormány? A válasz, hogy ezek az emberek nem titkos, hanem nyílt globális kormányt akarnak. Azt akarják, hogy elképzelésüket a létezés tényeként fogadjuk el, mert csupán akkor tekinthetik győztesnek magukat, ha a hazugságukban való részvételt önként vállaljuk.

Az I. Világháború eredményeként létrejött a Nemzetek Szövetsége és azon vélekedés, hogy a szuverenitás szétválást és katasztrófát szül.

A II. Világháború az Egyesült Nemzetek Szövetsége és a Nemzetközi Valutaalap megalakulását eredményezte. Úgy gondolom, hogy egy harmadik világháború veszélye nehezedik a világra, amiben a monetáris fegyverek nagyobb szerepet kaphatnak a tömegpusztító fegyverekhez képest.

DenverLássuk be, hogy a globális egység minden egyes feltételezett bomlasztása végül erősebb központosítást eredményezett és erről a szkeptikusok általában megfeledkeznek.

A válságok alakulása arra enged következtetni, hogy a következő háború már a teljes globalizációt hozza el, amit az elitisták kis csoportja, a ,,bölcs uralkodó" szerepét öltve magára vezet majd, hogy békét és harmóniát hozzon a tömegeknek. Eközben a szkeptikusok minden józan-ész ellenére váltig állítják majd, hogy az egész csak a véletlen műve, és az események valahogy éppen az uralkodók kifejezett igényei szerint alakultak, így valósulhatott meg legfőbb vágyuk: a teljes globális diktatúra.

Forrás: www.idokjelei.hu / alt-market.com
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közszolgák "A Párt" szolgálatában
  2014-09-10 13:22:41, szerda
 
  Közszolgák "A Párt" szolgálatában
2014, szeptember 10 - 11:46


Folyamatosan előbukkannak olyan esetek, amelyek tökéletesen példázzák, hogy mind a rendőrség, mind az ügyészség a tényleges feladata helyett a Fidesz kézivezérelt hatalmi érdekeit szolgálja - hívta fel a figyelmet szerdai sajtótájékoztatóján Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője. A politikus emlékeztetett az országgyűlési választások kampányának kezdetére, melynek során előkerültek Simon Gábor szocialista képviselő ügyei. A választások után azonban elcsendesedett a botrány.

A szóvivő azt is közölte: az EP-kampányban a jobbikos Kovács Bélát ,,vették elő". Az EP-választás óta azonban semmilyen előrelépés nem történt ebben az ügyben sem.

A politikus felhívta a figyelmet: most az önkormányzati választások kampányában előkerült Toroczkai László, Ásotthalom polgármesterének 2012-es esete, vagyis az ügyészség most jutott el odáig, hogy érdemben lépjen. A kormány a teljes civil szférát is betámadta, tehát adott egyet jobbra, és egyet balra is.

Mirkóczki Ádám hangsúlyozta: nem szeretne kétes hírű civil szervezeteket védeni, de azt tűrhetetlennek tartja, hogy miközben országszerte embereket gyilkolnak meg, és rabolnak ki brutális eszközökkel, addig 40 kilós irodista hölgyeket kommandósok rohannak le. A nemzeti radikális képviselő úgy véli, ennek részben politikai, részben hatalmi, részben anyagi oka van.

A Jobbik felhívta a figyelmet: míg a közbiztonság egy cseppet sem javult, a kormány a rendvédelmi és igazságszolgáltatási szerveket mégis a politikai haszonszerzésre használja.

A Jobbik azt szeretné, hogy minden olyan hatóság, amelyiknek a rendvédelemben illetve az igazságszolgáltatásban szerepe van, kizárólag a saját dolgával foglalkozzon, teljesen politikamentesen.

alfahir.hu

http://alfahir.hu/kozszolgak_a_part_szolgalataban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A pitiánerség csúcsa Felcsúton!
  2014-09-10 13:18:22, szerda
 
  A pitiánerség csúcsa Felcsúton!

Betiltották az ellenzéki polgármesterjelölt fórumát. Az Orbán Viktor barátjaként ismert milliárdos gázszerelő, Mészáros Lőrinc kihívója a településen Horváth Judit, aki a felcsúti faluházban tartotta volna a fórumot, erre azonban nem volt lehetősége. Az önkormányzat egy hónappal ezelőtt állítólag hozott egy rendeletet, amely megtiltja a pártrendezvényeket az önkormányzati épületekben.

A Magyar Narancs utánanézett, és kiderült, hogy a település honlapján közzétett jogszabályok között nyoma sincs a rendeletnek.

Nem vagyunk meglepve...


Nemzeti hírek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az orosz rakétariasztó rendszer ballisztikus rakétaindítást
  2014-09-10 13:16:05, szerda
 
  Az orosz rakétariasztó rendszer ballisztikus rakétaindítást követett Izrael irányába?
2014, szeptember 10 - 11:31


Oroszos rakétariasztó rendszer figyelmeztetése szerint kedden haladt egy ballisztikus rakéta a Földközi-tenger felöl Izrael irányába - ezt az Orosz Védelmi Minisztérium szóvivője, Igor Konashenkov tábornok közölte.

A orosz radar, moszkvai idő szerint 12:31 perckor észlelte a ballisztikus rakéta indítását, melyet a Földközi-tenger középső részéből lőhettek ki és a rakéta röppályájából úgy számolták, hogy Tel Avivtól mintegy 300 kilométerre északra csapódhatott be.

A több mint 2100 palesztin halálát okozó gázai válságban a szemben álló felek augusztus 26-án meghatározatlan idejű fegyverszünetet kötöttek, amelyet a következő egy hónapban a palesztin és az izraeli küldöttségek közti közvetett tárgyalások követnek.

rianovosti nyomán - alfahir.hu

http://alfahir.hu/az_orosz_raketariaszto_rendszer_ballisztikus_raketainditast_kov etett_izrael_iranyaba
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány igazsága
  2014-09-10 12:41:29, szerda
 
  2014.09.10. 09:28

Gyurcsány igazsága


Érdekes dolgokat mond Gyurcsány a cink.hu-nak adott interjúban. Figyi, aszongya:

"A jobboldal szervezett politikai közösségével szemben egy töredezett, önző baloldali-liberális politikai közösség van. A pártok állapota csak következménye a közösség állapotának."

De mi, a "közösség" nem csak önzőek vagyunk ám, hanem türelmetlenek, kicsinyesek és toleranciahiányosak is az új szereplőkkel szemben:

Micsoda türelmetlenséggel, a szolidaritás milyen hiányával figyeli a mi oldalunk a politikába újonnan belépők botladozásait! Lásd: Pásztor Albert, Miskolc, Falus Ferenc, Budapest.

- Nem azok a tipikus feltörekvő fiatalok.

- De újak. Bejönnek a civil világból, fölteszik a politikára az életüket. Nem a legkönnyebb pályát választják. Van igény, hogy jöjjenek az újak, de érdemtelenül keményen bánik velük a mi világunk. Miért nem lehet nagyvonalúbbnak lenni ezekkel az emberekkel? Muszáj kultúrát váltani. Nemcsak szurkolni, hanem beszállni a politikába. Akik beszállnak, azoknak több türelmet adni. Nem kiröhögni, ütni őket, ha rossz mondataik, videóik vannak. Ez nem is a pártok problémája. Már mondtam: a baloldali-liberális tábor kulturálisan szétesett, töredékes, elvesztette a belső kohézióját.

No, most aztán nézhetünk csodálkozva, mint egyszeri norvégok a zömmel női alkalmazottakkal dolgozó alapkezelőket baszogató egyenruhás izomhegyekre: mi van? Mert a baloldal töredezett, ez tény, ebben nehéz vitatni Gyurcsány igazságát. De azért azt gondolom, az új szereplők - és jelölő szervezeteik, stábjuk - balfaszságáért az úgynevezett "közösséget" okolni elég fura szokás.

Mégis hogy illett volna reagálni például Pásztor Albert jobbikra hajazó - Miskolc legyen a Miskolciaké! - szlogenjére?

Hogy kellene reagálni Falus gyakorlatilag összes megnyilvánulására, nempolitikai szereptől az ájszbuket videón keresztül a fagyiznivóttam' -ig?

Tényleg érdekelne, hogy szerinted, Feri, ez így ahogy van normális, és mi vagyunk hülyék a túlzó elvárásainkkal? Hülyeség és túlzás azt várni, hogy a főpolgármester jelölt értelmes dolgokat képes kiejteni a száján, és nem szükséges hozzá egy helyesbítő/szómagyarázó különítmény? Mert most az van, hogy ha Falust megkérdezik bármiről, arról az Együtt helyreigazításban közli utólag, hogy is gondolta pontosan. Nem fogja senki a száját, hogy akkor Feri bátyám, ez élesben kurvára nem megy, ne mondjál te senkinek semmitse', mert az állandó utólagos lefordítástól még az is sokkal jobb. Alkalmasabbnak nem látszol tőle, de kevésbé szánalmasan röhejesnek talán igen.

Érdemtelen keménység valami normalitást várni?

Mikor a Falust "kitaláló" Együttet egy spindoktor alapította és vezeti, és ennyi a tudás meg a teljesítmény, ti meg - az egyébként megfelelő - jelölt mögé csak a jobbikos szlogent tudtátok biggyeszteni? Kultúrát kell váltani? Vagyis a kritikus énünket hagyjuk a picsába, és a bármi hülyeségre nagyvonalúan rálegyintő kultúrával rendelkezőt kell előtérbe lökni helyette. Pech, baszki, nekem ilyenem nincsen. Cserébe elvárásaim vannak azokkal szemben, akik a képviseletemre jelentkeznének, és a semmitől is kevesebbnek tartom, ha csak azt magyarázzák oldaluk és ideológiájuk szerint, hogy te, vagy Orbán a Sátán.

http://varanus.blog.hu/2014/09/10/gyurcsany_igazsaga_436
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 539 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 353
  • e Hét: 4117
  • e Hónap: 7862
  • e Év: 161358
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.