Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Hálát adok értetek
  2014-09-12 13:12:01, péntek
 
  Link

8 Először is hálát adok értetek Istenemnek Jézus Krisztus által, mert hitetekről már az egész világon beszélnek. 9 Tanúm az Isten - akinek a Fiáról szóló örömüzenet hirdetésével teljes szívvel-lélekkel szolgálok -, hogy amikor imádkozom, értetek is mindig könyörgök.

10 Egyre csak azt kérem tőle, hogy egyszer már hozzátok is eljussak, ha ő is akarja.

11 Nagyon szeretnék már találkozni veletek, hogy néhány szellemi ajándékot átadjak nektek, és ezzel megerősítselek benneteket. 12 Helyesebben szólva, hogy ti is, meg én is felbátorodjunk egymás hitének segítségével.

13 Testvéreim, szeretném, ha tudnátok, hogy már sokszor meg akartalak látogatni benneteket, de mindeddig akadályokba ütköztem. Azért akartam hozzátok menni, hogy a munkámnak közöttetek is legyen valami eredménye, akárcsak a többi nép között.

14 Nem számít, hogy valaki kulturált vagy primitív, tanult vagy tanulatlan, én mindenkinek adósa vagyok. 15 Ezért hát kész vagyok nektek is hirdetni az örömüzenetet, akik Rómában éltek.

16 Mert nem szégyellem senki előtt az örömhírt, hiszen Istennek hatalma az, amellyel üdvösségre juttatja mindazokat, akik hisznek benne, elsőként a zsidóknak, azután a többi népnek is. 17 Az örömhír mutatja meg, hogyan teszi Isten a maga számára elfogadhatóvá az embert. Ez pedig kezdettől mindvégig az Istenben való hit által történik. Ahogyan az Írás mondja:

,,Akit a hite alapján Isten elfogad, az örökké élni fog."

Rómaiakhoz 1
Link Link Egyszerű fordítású BIBLIA
 
 
1 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
Isten megtörten is szeret
  2014-09-12 12:20:32, péntek
 
 

"Az Úr közel van a megtörtekhez és kimenti őket minden bajból." (Zsoltárok 34:18, NIV fordítás)


Az 1 Mózes 32-ben leírtak szerint Jákób egész éjszaka küzdött egy emberrel, aki tulajdonképpen Isten volt. A 27-ik versben így olvassuk: “Ekkor megkérdezte tőle: Mi a neved? Ő így felelt: Jákób."

Micsoda furcsa kérdés. Isten nyilvánvalóan tudta Jákób nevét. Isten, ha kérdez valamit, nem azért kérdezi, mert Ő nem tudja a választ. Ő már előre tudja a választ.

Ezzel a kérdéssel inkább az volt a célja, hogy Jákób bevallja, hogy ki is ő valójában. Az ókorban a neveket a jelentésük és nem a hangzásuk alapján adták. Kaphattál nevet egy foglalkozás után, mint pék, asztalos, vagy kovács. De ugyanúgy egy rokon után is, vagy éppen az alapján, hogy akkor milyen élethelyzetben voltál. Például Jábec nevének a jelentése ,,fájdalom", mivel egy nagyon fájdalmas szülés eredményeképpen jött világra.

A szülők főképp karakterük alapján nevezték el gyermekeiket. Így amikor az emberek nevükön szólították őket, ezzel valakinek elmondták, hogy milyen fajta személyek is ők valójában.

Jákób nevének jelentése ,,csaló". Higgyétek el, hogy ehhez a névhez hű életet élt. Egész életében hazudott, hogy kikerüljön különböző szituációkból, konfliktusokból, mert egy csaló, egy manipulátor volt. Amikor Isten megkérdezte Jákób nevét, lényegében azt szerette volna ezzel elérni, hogy beismerje, hogy ki is ő.

Valami elképesztő dolog, hogy amikor Jákób bevallja, hogy ő egy manipulátor, Istent ez nem sokkolja. Nem lepődik meg, azt mondva, hogy ,,Ne viccelj velem! Egy manipulátorral küzdöttem? Hogy nem vettem észre? Ezt nem gondoltam volna." Isten már minden rosszat tudott Jákóbról, mint ahogy rólad is tud, még olyan dolgokat is, amiket te magad sem tudsz.

A Malakiás 1:2-ben azt olvassuk, hogy ,,Szerettem Jákóbot". Szeretem ezt a verset, mert reményt ad nekem. Ha Isten egy ilyen nehezen szerethető embert is szeretett, aki manipulálta az embereket, - egy csaló, egy hazug, egy gazember volt - akkor egy olyat is szerethet, mint én.

Ha tartós változást szeretnél elérni az életedben, abba kell hagynod a kifogások keresését, mások hibáztatását megtörtségedért. Őszintének kell lenned Istennel és magaddal is, és alázattal be kell vallanod, hogy ,,én vagyok a probléma".

Hogyan válaszol Isten a megtörtségünkre? A Biblia azt mondja, hogy ,,Az Úr közel van a megtörtekhez és kimenti őket minden bajból." (Zsoltárok 34:18, NIV fordítás)

Beszéljetek róla

 Mit gondolsz, Isten mit szeretné, hogy bevallj magadról, annak érdekében, hogy meggyógyulhass?

 Miért olyan nehéz őszintének lenni Istennel, még ha tisztában is vagyunk vele, hogy ő mindent tud?

 Miket érzel magadban szerethetetlennek? Beszélj ma ezekről a gyengeségekről Istennek és kérd, hogy segítsen elfogadni az ő feltétlen szeretetét, hogy teljesen megváltoztathasson.


(Daily Hope by Rick Warren, 2014.09.05)

Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Otthoni konfliktusok (1)
  2014-09-12 12:10:31, péntek
 
 

,,Ne legyen viszály köztem és közted..." (1Mózes 13:8)

Az Abrám és Lót közti súrlódás fontos alapelveket tanít a családi életről. Lót békésen éldegélt nagybátyja, Abrám otthonában. Abrám magával vitte őt végig a hit útján, ám hirtelen összeütközésük támadt. Mivel pedig a konfliktusok mutatják meg az igazi jellemet, most Lótról is kiderült, mi lakaik benne. Mivel nyájaik túl nagyok voltak ahhoz, hogy ugyanazok a legelők ellássák őket, Abrám azt javasolta, hogy osszák fel a földeket egymás közt, és felajánlotta Lótnak, hogy ő választhat először. Lót a legjobb földeket választotta magának (ld. 1Mózes 13:10-11), a többit pedig meghagyta nagybátyjának. Lót a gazdag, bűnös Sodomába költözött, Abrám pedig oltárt épített az Úrnak. Egyforma gének - merőben eltérő értékrend! Tehát:

1) Vizsgáld meg a tényeket! Abrám volt az Isten által kijelölt vezető és Izráel ősatyja. Isten hazát ígért neki, és azt, hogy nagy nép atyja lesz, továbbá áldást és védelmet. Mindezek felett pedig azt ígérte: ,,Általad nyer áldást a föld minden nemzetsége" (1Mózes 12:3). Egyszerű, mindennapos fogalmakkal élve: Abrám volt a rangidős, és a családi vállalkozásban ő bírt részvénytöbbséggel. Szerette unokaöccsét, és nagylelkű volt vele, amikor pedig kenyértörésre került a dolog, a kapcsolatukat nagyobbra értékelte személyes érdekeinél. Ezért Abrám tiszteletet érdemelt unokaöccsétől, és azt, hogy övé lehessen a választás előjoga. Lót azonban nem adta meg neki ezt a tiszteletet.

2) Gondold végig, hogy mi a lényeg! A család érdekében Abrám úgy döntött, hogy nem hivatkozik arra, hogy ő a rangidős, nem ragaszkodik jogaihoz, nem mutatja meg, hogy ki a főnök. Bebizonyította, hogy egyedül Isten igazol minket! Nem is kellene azzal próbálkoznunk, hogy magunkat igazoljuk. Abrám a kegyelmet választotta a törvény helyett, az alázatot a büszkeség helyett, az önmegtagadást a jogok helyett, az irgalmat az igazságosság helyett, a szeretetet az élvezetvágy helyett, és a jellemet a népszerűség helyett. Gondolkozz el ezen!

Bob és Debby Gass * Mai Ige
Link Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 62 db bejegyzés
e év: 800 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 251
  • e Hét: 2411
  • e Hónap: 13464
  • e Év: 74765
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.