Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Kohut Katalin: Szellem a palackban
  2014-09-12 11:15:04, péntek
 
  Richárd aznap este is a szokásos mennyiségű alkohol elfogyasztása után kábultan támolygott hazafelé. Éppen egy sötét, kihalt helyre ért, amikor megbotlott valamiben. Megtántorodott egy pillanatra, majd hatalmasat rúgott az előtte álló üvegbe, mely az egyik ház falába csapódott.
Ebben a pillanatban világosság fényözöne tűzött a szemeibe, mintha a Nap sütött volna eltorzult arcára. Mintha megfogta volna két kéz és erőteljesen megtámasztotta volna. Ekkor suttogó elektromos hangot hallott:
- Én vagyon Tahi, a Föld őrzője, felszabadítottál, ezért szolgálatodra állok!
Richárd a nagy fényességben először nem látott semmit. Egy hatalmas szellem magasodott körülötte. Fejét óriási elektromos szemek jelezték, melyek behatóan pillantottak reá.
Hirtelen eszébe jutott a sok szenvedése, ami az utóbbi hónapokban érte: szülei és felesége elvesztése autóbalesetben, majd az állandó mámor és a munkahely megszűnése, a barátok, akik elhagyták, megunva állandó kölcsöneit. Azelőtt tanárként dolgozott, mégpedig fizika-matematika szakosként. Logikai képessége túlfejlett volt mindig, azt hitte, minden problémát akadálytalanul vesz az életben, mindenre van megoldás. De elhagyta a remény, az értelmetlen halállal szemben tehetetlennek bizonyult. Susan, a feleség teste illata lengi körül állandóan és utolsó mondata, mielőtt elváltak:
- Szeretlek Richard, soha nem szerettem mást rajtad kívül, örökké együtt leszünk, egymásban létezünk! Estére itthon leszek, készítettem egy meglepetést neked.
S este a rendőrség kopogtatott be az ajtaján a gyászhírrel. Másnap megtalálta a meglepetést: két jegy Párizsba, a szerelmesek városába.
Azt sem tudta, hogyan intézte el a halotti anyakönyvi kivonat kiadása után a család temetését, a szokásos papírmunkákat minden hivatalban. Összefolytak azóta a napok előtte.

Csak nézte az óriás szellemet kiüresedett pillantással.
- Kívánságod parancs! Mondd meg, mit szeretnél, én mindent teljesítek!
- Susant szeretném, a feleségemet és a szüleimet látni. Nem tudok nélkülük létezni. A feleségem jelenti az erőmet, az életemet.
Abban a pillanatban egy hatalmas fénykör vette körül a testét, mintha egy lyuk lett volna a világosságban és egyszerűen átlépett rajta a másik világba. Pillanatok alatt ott termett egy országnál, melynek egyik házában Susan élt, másikban a szülők. Nem ugyanúgy, mint ebben a világban, csupa hasznos dologgal foglalkoztak és ételre, italra nem volt szükségük. Tökéletes szépségben pompáztak. Szíve hevesen dobogott, majd kiugrott a helyéről, mikor belépett először a feleségéhez, majd a szüleihez. Átölelték egymást, s szinte a másik szavát félbeszakítva mesélték, mi történt velük a baleset óta.
Egész éjszaka ott maradt velük, hajnalban ismét megjelent a fénykör és visszakerült a látható világba.

Ekkor Tahi mesélni kezdett egykori időkről, arról, hogy a feladata volt a Föld őrzése és megóvása minden veszélytől, de a sötétség erői foglyul ejtették. Mivel elektromosság, nem tudták elpusztítani, csak a palackba száműzték. Mivel Tahi ilyen fontos küldetéssel rendelkezett, Richárddal együtt hozzálátott a szervezéshez, alapított a férfi egy szervezetet a Föld védelmében, mely környezetvédelemtől kezdve mindenre kiterjedt.
Minden este átlépett a másik világba, az éjszakát feleségével töltötte. Hatalmassá duzzadt életkedve és ereje, bátran szembeszállt a gonoszok képviselőivel.

Tahi szelleme kiszabadult, tanítása bejárta az egész világot. Richárd írta a könyveket gyorsan, egymás után, az igaz régi történelmekkel együtt.

A férfi hosszú élete során kétlaki életet élt. Nappal a láthatóban szolgálta a Földet, éjjel a szeretteivel élt a másik világban. Hosszú-hosszú élete végén aludt el, ami a természetes halált jelenti és örökké együtt maradt a túlvilágon szeretteivel.

2014. szeptember 12.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 62 db bejegyzés
e év: 796 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 799
  • e Hét: 3121
  • e Hónap: 9362
  • e Év: 61628
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.