Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Taníts repülni, Uram !
  2014-09-13 20:14:26, szombat
 
  Link Link


Uram, olyan vagyok, mint a repülni tanuló kismadár.

Szárnyaim még gyengék, hogy a levegőben tartsanak, a hitem, hogy erősebbek lesznek, még kevés. Nézek ki a fészekből, tapogatom testemen az elmúlt zuhanások nyomait, irigykedek azokra a testvéreimre, akiknek már jól megy, és sajnálom azokat, akiknek még annyira sem, mint nekem. És közben azon gondolkodom, hogy talán lehet élni repülés nélkül is...

Uram, a madarak megtanulnak repülni. Te azért adtál szárnyakat nekik, mert a levegőben akarod látni őket, szabadon és tisztán, sártól és portól mentesen. Nekem is azért adtál észt, erőt és szívet, hogy okosan és jól éljek, s ne vesztegessem el kincseimet haszontalan és veszendő holmikra. Ha végignézek életemen, azt látom, hogy sokszor nem eszerint cselekedtem. Sok bukásomból annyit legalább megérthetek, hogy türelmes tanár vagy, és nem hagyod el a gyenge szárnyú madárfiókákat sem.

Uram, Te megígérted, hogy megtanítasz repülni, s ha jelenlegi állapotom nem is ad biztatást arra nézve, hogy tényleg így lesz, én hinni akarok szavaidnak. Hiszen Te többet látsz, mint én: tisztában vagy a jövendővel is - nemcsak a múlttal. Neked több az erőd, mint nekem, s ahol esetlen szárnycsapásaim nem képesek levegőben tartani földi súlyoktól nehéz testemet, te megemelsz kezeiddel, és könnyítesz terhemen.

Ó, bárcsak mindig arra figyelnék, hogy Te milyen vagy, s nem arra, hogy én és testvéreim milyenek nem vagyunk!Olyan vagyok, mint a repülni tanuló kismadár. Hittem szavadnak, és a fészek szélére álltam, s állok még ezerszer, ha ezerszer is elbukok.

Taníts repülni, Uram!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fel kell töltekezned Isten igéjével
  2014-09-13 13:42:58, szombat
 
 

"Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Isten szájából származik." (Máté 4:4)

Észrevetted, hogy ha egy bizonyos ideig nem eszel, akkor gyengének érzed magad? Ha tovább feszíted a húrt, az elméd kissé zavarossá válik, ha még tovább, egészen elbizonytalanodsz. Ha még ennél is tovább éhezel, letargikussá válsz.

Ugyanez igaz Isten igéjére - mely a lelked tápláléka. A Bibliában azt olvassuk, hogy "Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Isten szájából származik." (Máté 4:4) Isten szava épp annyira szükséges a lelkednek, mint amennyire fontos az étel a testednek. Ha nem mélyedsz el a Bibliában, könnyen lehangolttá válsz.

Talán azt mondod, hogy ,,Pedig minden hétvégén ott vagyok az imaházban!". Ha az egyetlen lelki eledel, amelyet magadhoz veszel a hétvégi istentisztelet, akkor egyszer egy héten megtömöd a hasad, de a többi napon böjtölsz. Nem csoda, ha gyenge, bizonytalan és lehangolt vagy.

Bármivel is táplálod testedet, lelkedet, az meglátszik kívülről. Az informatikusok is tudják, ha szemetet viszel be, szemét jön kifelé is. Ha szemetet adsz az elmédnek táplálékul - és számtalan lehetőséged van erre - az elméd terméke is szemétté lesz. Bevihetsz értelmetlen, jelentéktelen dolgokat, mérget, vagy táplálkozhatod Isten szavát.

Mindent elhiszel, amit a tévében vagy a rádióban hallasz? Elhiszel mindent, amit a magazinokban olvasol? Elhiszel-e mindent, amit a Bibliában olvasol? Miért töltünk hát több időt azzal, hogy azt hallgatjuk és olvassuk, amiben nem hiszünk? Tudtad, hogy egy átlagos hétvégi New York Times kiadás több szóból áll, mint az Újszövetség? Mégis ismerek embereket, akik a New York Times magazint elejétől a végéig elolvassák vasárnap reggelente, de soha nem tették ugyanezt az Újszövetséggel.

Milyen eredményhez vezet, ha megtöltöd az elméd Isten szavával? Jézus ezt mondja: ,,Ha ti megtartjátok az én igémet, valóban tanítványaim vagytok; megismeritek az igazságot, és az igazság megszabadít titeket." (János 8:31-32) Ha megmaradsz Isten igéjében, megtapasztalhatod a szabadságot a lelkedben és a mennyben egyaránt. Arról nem is beszélve, hogy bebizonyíthatod a világnak, hogy Krisztus tanítványa vagy.

Beszéljetek róla

Mit tölti ki leginkább az elmédet? TV? Könyvek? Internet?
Mit akarsz megmutatni a szavaiddal és a tetteiddel? Hogyan igazodik az életviteled ehhez a célhoz?
Milyen gyakorlati lépéseket tehetsz annak érdekében, hogy az elméd inkább Isten igéjével, mintsem egyéb töltelékkel legyen táplálva?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014. szeptember 6.)
Link Link M-Maus

Link

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Otthoni konfliktusok (2)
  2014-09-13 13:40:43, szombat
 
  ,,Ne legyen viszály köztem és közted... hiszen rokonok vagyunk!" (1Mózes 13:8)

A családi konfliktusok a legrosszabbat és a legjobbat hozzák ki mindannyiunkból. Ám nem maga a konfliktus a probléma, hanem a jellemünk! A konfliktus csak felfedi, mi igazán fontos számunkra.

Abrám értékrendjében első helyen a család állt, Lótéban a meggazdagodás. Abrám számára az összhang volt a fontos, Lótnak az önfenntartás. Abrámnak a hite mutatott utat, Lótot kapzsisága vezette. Abrám adakozó volt, Lót pedig elvett, ahol csak lehetett. Nézzük csak, hogyan alakult a dolog?

1) Minek kellett volna történnie? A fiatalabb partnernek támogatnia kellett volna a rangidőst; a követőnek utat kellett volna engednie vezetőjének; a kevésbé lelki embernek el kellett volna ismernie a lelkibbet. Lót azonban ezek közül egyiket sem tette meg!

2) Mi történhetett volna? Mint Isten által kijelölt vezető, Abrám megtehette volna, hogy ragaszkodik felsőbbségéhez, és akár erővel is érvényesíti saját akaratát, de nem ezt tette. A győzelem lehetett volna fontos számára, de nem az volt. Behajthatta volna Lóton, amivel tartozott neki, de nem tette.

3) Mi történt? Először is: Abrám a kapcsolatot az egyéni érdek fölé emelte. Másodszor: lemondott jogairól a családi béke megőrzése érdekében. Harmadszor: ,,odatartotta a másik orcáját" és engedte, hogy Lót válasszon először. A nagyobb utat engedett a kisebbnek. Az erősebb engedményeket tett a gyengébbnek. Az érett könyörületes volt az éretlen felé. Ettől Abrám lett a gyengébb, Lót pedig az erősebb?

Abrám veszített és Lót győzött? Nem! Mindig Istené az utolsó szó. Ez esetben pedig az utolsó szó ez volt: ,,... nézz szét arról a helyről, ahol vagy, északra, délre, keletre és nyugatra. Azt az egész földet, amelyet látsz, neked és a te utódaidnak adom örökre." (1Mózes 13:14-15). A béke és jólét elérésének egyetlen módja, ha a dolgokat Isten szerint tesszük.

Bob és Debby Gass * Mai Ige
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 62 db bejegyzés
e év: 800 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 224
  • e Hét: 4451
  • e Hónap: 15504
  • e Év: 76805
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.