|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2014-09-13 22:59:54, szombat
|
|
|
Sajttorta körtével
Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg liszt
12,5 dkg vaj
5 dkg cukor
csipet só
1 tojássárgája
A töltelékhez:
4 körte
5 tojás
15 dkg barnacukor
50 dkg túró
25 dkg mascarpone krémsajt
1 dl körtelé
1 csomag vaníliás pudingpor
A tetejére:
5 dkg cukor
1 evőkanál méz
2 evőkanál amaretto
10 dkg szeletelt mandula
Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hűtőben fél órát pihentetjük.
2. A töltelékhez a körtét megtisztítjuk, felkockázzuk. A tojást a cukorral géppel habosra verjük. A túrót a mascarponéval simára dolgozzuk, hozzáadjuk a pudingport, a körtelevet és a cukros tojást.
3. A sütőt 180 fokra melegítjük. Egy 26 centis kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, az oldalát kikenjük vajjal, majd kibéleljük a tésztával, villával megszurkáljuk. A körtekockákat egyenletesen elosztjuk a tésztán, majd a túrós masszát ráöntjük, egyenletesen elsimítjuk.
4. Az előmelegített sütőben 45 percig sütjük. 40 perc elteltével elkészítjük a torta tetejét: ehhez a cukrot a mézzel felforraljuk, beleöntjük a likőrt és a mandulaszeleteket, összeforgatjuk, majd a sütőből kivett torta tetején elegyengetjük, majd 15-20 percre visszatoljuk a sütőbe, hogy a mandula szépen megpiruljon.
Megjegyzés:
Őszi Balázs receptje, fotó: Győrfi Viktória, styling: Matis Edit Dodi
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2014-09-13 22:57:27, szombat
|
|
|
Extra rántott sajt
Hozzávalók:
20 dkg füstölt sajt
30 dkg trappista sajt
5 tojásfehérje
zsemlemorzsa
a sütéshez Vénusz olaj
Elkészítés:
A sajtokat lereszeljük, összekeverjük. Az 5 tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleszórjuk az összekevert sajtot. Gombócokat készítünk belőle, amit lelapítunk, és beforgatjuk a zsemlemorzsába. Ezután beletesszük forró olajba, megsütjük.
Nagyon finom, laktató és nem folyik ki a sajt. Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzés:
Javaslom mindenkinek, aki szereti a sajtot!
A receptet Feketebari76, a fotót Napsugar82 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2014-09-13 22:55:21, szombat
|
|
|
Zöld fűszeres ricottás roló
Hozzávalók:
kb. 22-24 db kisméretű rolóhoz:
2 csomag leveles tészta (275 gr-os)
1 db tojás
1 dkg vaj
25 dkg krémes ricotta (áttört tehéntúróval is helyettesíthető)
20 dkg friss leveles spenót
1 nagy csokor petrezselyemzöld
2 kisebb ágacska rozmaring levelei
1 szűk maréknyi friss bazsalikomlevél
1 mokkáskanál só
1 evőkanál tejföl
Elkészítés:
A ricotta krémhez a spenótleveleket alaposan megmostam, leforráztam, majd jól lecsepegtettem, késsel felaprítottam. A fűszernövényeket is felaprítottam. A ricottát a zöldekkel, a fűszerekkel és a tejföllel keverőpohárba kanalaztam, majd a botmixerrel krémesre kevertem. Felhasználásig hűtőszekrénybe helyeztem.
A fém rolóformákat (az enyémek legnagyobb mérhető átmérője 1 cm) kissé megvajaztam. Az első csomag leveles tésztát kiterítettem, derelyevágóval 1 cm széles csíkokra vagdostam úgy, hogy a hosszabb oldalával párhuzamosan szeleteltem. A másik csomag tésztával ugyanígy jártam el. A fém formákra spirálisan feltekertem a tésztát.
A sütőt 180 fokra előmelegítettem. A tésztarolókat egy sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem egymástól jó 2 cm távolságra. A tojást kissé felvertem, a tésztákat megkentem. 15-18 perc aranylóra sütöttem. A fém formákat eltávolítottam, a rolókat rácson hűlni hagytam.
A ricottás tölteléket habzsákba szedtem, és megtöltöttem vele a kis rolókat.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2014-09-13 22:51:10, szombat
|
|
|
Borban futtatott szőlőszemek pirított dióbéllel
Hozzávalók:
1 nagyobb fürt Pannónia kincse szőlő
10 dkg hámozott dióbél
1 evőkanál extra szűz olívaolaj vagy vaj
2-3 evőkanál kristálycukor
2x1 dl száraz fehérbor
Elkészítés:
Egy teflon serpenyőben kevés extra szűz olívaolajat (vajat) melegítek, hozzáadom a cukrot, karamellizálom. Amikor már szépen barnul (meg ne égjen, arra nagyon oda kell figyelni), rádobom a hámozott, durvára darabolt dióbelet, felöntöm 1 dl borral és lepirítom, hogy csak kevés leve maradjon. A pirított diót kiszedem egy tálra.
A serpenyőbe beleöntöm a másik deciliternyi bort, amikor láthatóan dolgozni kezd, hozzáadom, a leszedegetett, átmosott szőlőszemeket, folyamatosan rázogatva a serpenyőt átforralom.
Desszertes tálkákba adagolom a szőlőszemeket, megszórom a pirított dióval. Akár melegen is tálalható, de én inkább hagyom kihűlni, akkor kevés tejszínhabbal, esetleg egy gombócnyi vaníliafagylalttal tálalom.
Megjegyzés:
Nálunk kedvelt és gyorsan készíthető őszi desszert. Tálaltam már reszelt keserű csokival megszórva, de fagyi hiányában kevés vaníliapuding alapon is.
Természetesen önmagában, tejszínnel is nagyon kellemes desszert! Jó étvágyat hozzá!
A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2014-09-13 22:49:40, szombat
|
|
|
Velővel töltött sertéskaraj rántva
Hozzávalók:
8 szelet karaj
6-8 db velőrózsa
só
bors
ételízesítő
A panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
A sütéshez:
Vénusz olaj
Elkészítés:
A karajt kicsontozom, majd kiklopfolom. Forrásban levő vízbe teszem az átmosott velőrózsákat, és 4-5 percig főzöm. Ekkor leszűröm, és egy tányérban villával összetöröm a velőt, majd sóval, ételízesítővel és borssal fűszerezem.
A karaj egyik felébe teszek egy kisebb halmot a fűszerezett velőből, majd ráhajtom a hús másik felét. Fogvájóval vagy hústűvel összetűzöm.
Ezután besózom, majd panírozás után készre sütöm. Sült krumplival vagy krumplipürével tálalom.
Belülről nem kell sózni a húst, mert a velő már fűszerezett, és onnan szed magába annyi fűszert, amennyire szüksége van.
Megjegyzés:
Van, amikor pulyka- vagy csirkemellet töltök meg ezzel a töltelékkel. Mindegyikkel nagyon finom.
A receptet Jabaki2 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-09-13 22:48:12, szombat
|
|
|
Szőlős-citromos borjúraguleves
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg borjúhús
4 szál kakukkfű
3 evőkanál Vénusz olaj
1 szál póréhagyma
10 dkg fehérrépa
10 dkg sárgarépa
15 dkg szőlő
1 evőkanál liszt
1 evőkanál vágott petrezselyem
1 citrom leve
A levesbetéthez:
1 tojás
6 dkg liszt
Elkészítés:
A húst megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk, és kis kockákra vágjuk. A kakukkfüvet leöblítjük, felaprítjuk.
Az olajat felforrósítjuk, és a húst fehéredésig pirítjuk benne. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kakukkfüvet, kevés víz hozzáadásával pároljuk. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, vékonyra szeleteljük, a pórét karikákra vágjuk. A szőlőt megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk. Amikor már majdnem puha a hús, beletesszük a zöldségeket és a póréhagymát. Megszórjuk liszttel, elkeverjük, kicsit összepirítjuk, majd 1 liter vizet öntünk hozzá. Kíméletesen főzzük. A tojást összedolgozzuk a liszttel, kevés vízzel, és egy csipet sóval ízesítjük. Amikor a hús puha, beleszaggatjuk a galuskákat. Beleszórjuk a petrezselymet, beletesszük a félbevágott, kimagozott szőlőszemeket, és hozzáadjuk a citrom levét. Összeforraljuk, ha szükséges, még ízesítjük, és tálalhatjuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 75 perc múlva
1 adag: 360 kcal
Megjegyzés:
Fotó: Komáromi Zoltán
Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2014-09-13 22:46:28, szombat
|
|
|
Amerikai palacsinta tejföllel
Hozzávalók:
1/2 csomag sütőpor
3 db tojás
1 csipet só
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg liszt
1 nagy pohár tejföl
Elkészítés:
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a tejföllel és a sóval simára keverjük, majd óvatosan a fehérjébe forgatjuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük és hozzákeverjük a habhoz.
Serpenyőbe kb. 1 cm magas halmocskát teszünk merőkanállal, mindkét oldalát megsütjük.
Önmagában is nagyon ízletes, de juharsziruppal, csokiöntettel is tálalhatjuk.
Megjegyzés:
Nagyon egyszerű és nagyon finom! Érdemes kipróbálni, mert nagyon megéri!
A receptet és a fotót Suncika küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2014. Szeptember
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
268 db bejegyzés |
e év: |
4790 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 0
- e Hét: 9503
- e Hónap: 23408
- e Év: 153115
|
|
|