Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Jó éjszakát!
  2014-09-13 23:04:31, szombat
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Sajttorta körtével
  2014-09-13 22:59:54, szombat
 
  Sajttorta körtével

Hozzávalók:

A tésztához:
20 dkg liszt
12,5 dkg vaj
5 dkg cukor
csipet só
1 tojássárgája

A töltelékhez:
4 körte
5 tojás
15 dkg barnacukor
50 dkg túró
25 dkg mascarpone krémsajt
1 dl körtelé
1 csomag vaníliás pudingpor

A tetejére:
5 dkg cukor
1 evőkanál méz
2 evőkanál amaretto
10 dkg szeletelt mandula

Elkészítés:

1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hűtőben fél órát pihentetjük.

2. A töltelékhez a körtét megtisztítjuk, felkockázzuk. A tojást a cukorral géppel habosra verjük. A túrót a mascarponéval simára dolgozzuk, hozzáadjuk a pudingport, a körtelevet és a cukros tojást.

3. A sütőt 180 fokra melegítjük. Egy 26 centis kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, az oldalát kikenjük vajjal, majd kibéleljük a tésztával, villával megszurkáljuk. A körtekockákat egyenletesen elosztjuk a tésztán, majd a túrós masszát ráöntjük, egyenletesen elsimítjuk.

4. Az előmelegített sütőben 45 percig sütjük. 40 perc elteltével elkészítjük a torta tetejét: ehhez a cukrot a mézzel felforraljuk, beleöntjük a likőrt és a mandulaszeleteket, összeforgatjuk, majd a sütőből kivett torta tetején elegyengetjük, majd 15-20 percre visszatoljuk a sütőbe, hogy a mandula szépen megpiruljon.





Megjegyzés:

Őszi Balázs receptje, fotó: Győrfi Viktória, styling: Matis Edit Dodi

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Extra rántott sajt
  2014-09-13 22:57:27, szombat
 
  Extra rántott sajt

Hozzávalók:

20 dkg füstölt sajt
30 dkg trappista sajt
5 tojásfehérje
zsemlemorzsa
a sütéshez Vénusz olaj

Elkészítés:

A sajtokat lereszeljük, összekeverjük. Az 5 tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleszórjuk az összekevert sajtot. Gombócokat készítünk belőle, amit lelapítunk, és beforgatjuk a zsemlemorzsába. Ezután beletesszük forró olajba, megsütjük.





Nagyon finom, laktató és nem folyik ki a sajt. Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés:

Javaslom mindenkinek, aki szereti a sajtot!

A receptet Feketebari76, a fotót Napsugar82 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Zöld fűszeres ricottás roló
  2014-09-13 22:55:21, szombat
 
  Zöld fűszeres ricottás roló

Hozzávalók:

kb. 22-24 db kisméretű rolóhoz:
2 csomag leveles tészta (275 gr-os)
1 db tojás
1 dkg vaj
25 dkg krémes ricotta (áttört tehéntúróval is helyettesíthető)
20 dkg friss leveles spenót
1 nagy csokor petrezselyemzöld
2 kisebb ágacska rozmaring levelei
1 szűk maréknyi friss bazsalikomlevél
1 mokkáskanál só
1 evőkanál tejföl

Elkészítés:

A ricotta krémhez a spenótleveleket alaposan megmostam, leforráztam, majd jól lecsepegtettem, késsel felaprítottam. A fűszernövényeket is felaprítottam. A ricottát a zöldekkel, a fűszerekkel és a tejföllel keverőpohárba kanalaztam, majd a botmixerrel krémesre kevertem. Felhasználásig hűtőszekrénybe helyeztem.

A fém rolóformákat (az enyémek legnagyobb mérhető átmérője 1 cm) kissé megvajaztam. Az első csomag leveles tésztát kiterítettem, derelyevágóval 1 cm széles csíkokra vagdostam úgy, hogy a hosszabb oldalával párhuzamosan szeleteltem. A másik csomag tésztával ugyanígy jártam el. A fém formákra spirálisan feltekertem a tésztát.

A sütőt 180 fokra előmelegítettem. A tésztarolókat egy sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem egymástól jó 2 cm távolságra. A tojást kissé felvertem, a tésztákat megkentem. 15-18 perc aranylóra sütöttem. A fém formákat eltávolítottam, a rolókat rácson hűlni hagytam.





A ricottás tölteléket habzsákba szedtem, és megtöltöttem vele a kis rolókat.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Borban futtatott szőlőszemek pirított dióbéllel
  2014-09-13 22:51:10, szombat
 
  Borban futtatott szőlőszemek pirított dióbéllel

Hozzávalók:

1 nagyobb fürt Pannónia kincse szőlő
10 dkg hámozott dióbél
1 evőkanál extra szűz olívaolaj vagy vaj
2-3 evőkanál kristálycukor
2x1 dl száraz fehérbor

Elkészítés:

Egy teflon serpenyőben kevés extra szűz olívaolajat (vajat) melegítek, hozzáadom a cukrot, karamellizálom. Amikor már szépen barnul (meg ne égjen, arra nagyon oda kell figyelni), rádobom a hámozott, durvára darabolt dióbelet, felöntöm 1 dl borral és lepirítom, hogy csak kevés leve maradjon. A pirított diót kiszedem egy tálra.

A serpenyőbe beleöntöm a másik deciliternyi bort, amikor láthatóan dolgozni kezd, hozzáadom, a leszedegetett, átmosott szőlőszemeket, folyamatosan rázogatva a serpenyőt átforralom.

Desszertes tálkákba adagolom a szőlőszemeket, megszórom a pirított dióval. Akár melegen is tálalható, de én inkább hagyom kihűlni, akkor kevés tejszínhabbal, esetleg egy gombócnyi vaníliafagylalttal tálalom.

Megjegyzés:

Nálunk kedvelt és gyorsan készíthető őszi desszert. Tálaltam már reszelt keserű csokival megszórva, de fagyi hiányában kevés vaníliapuding alapon is.

Természetesen önmagában, tejszínnel is nagyon kellemes desszert! Jó étvágyat hozzá!

A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Velővel töltött sertéskaraj rántva
  2014-09-13 22:49:40, szombat
 
  Velővel töltött sertéskaraj rántva

Hozzávalók:

8 szelet karaj
6-8 db velőrózsa

bors
ételízesítő
A panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
A sütéshez:
Vénusz olaj

Elkészítés:

A karajt kicsontozom, majd kiklopfolom. Forrásban levő vízbe teszem az átmosott velőrózsákat, és 4-5 percig főzöm. Ekkor leszűröm, és egy tányérban villával összetöröm a velőt, majd sóval, ételízesítővel és borssal fűszerezem.

A karaj egyik felébe teszek egy kisebb halmot a fűszerezett velőből, majd ráhajtom a hús másik felét. Fogvájóval vagy hústűvel összetűzöm.
Ezután besózom, majd panírozás után készre sütöm. Sült krumplival vagy krumplipürével tálalom.

Belülről nem kell sózni a húst, mert a velő már fűszerezett, és onnan szed magába annyi fűszert, amennyire szüksége van.

Megjegyzés:

Van, amikor pulyka- vagy csirkemellet töltök meg ezzel a töltelékkel. Mindegyikkel nagyon finom.

A receptet Jabaki2 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Szőlős-citromos borjúraguleves
  2014-09-13 22:48:12, szombat
 
  Szőlős-citromos borjúraguleves

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg borjúhús
4 szál kakukkfű
3 evőkanál Vénusz olaj
1 szál póréhagyma
10 dkg fehérrépa
10 dkg sárgarépa
15 dkg szőlő
1 evőkanál liszt
1 evőkanál vágott petrezselyem
1 citrom leve
A levesbetéthez:
1 tojás
6 dkg liszt

Elkészítés:

A húst megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk, és kis kockákra vágjuk. A kakukkfüvet leöblítjük, felaprítjuk.

Az olajat felforrósítjuk, és a húst fehéredésig pirítjuk benne. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kakukkfüvet, kevés víz hozzáadásával pároljuk. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, vékonyra szeleteljük, a pórét karikákra vágjuk. A szőlőt megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk. Amikor már majdnem puha a hús, beletesszük a zöldségeket és a póréhagymát. Megszórjuk liszttel, elkeverjük, kicsit összepirítjuk, majd 1 liter vizet öntünk hozzá. Kíméletesen főzzük. A tojást összedolgozzuk a liszttel, kevés vízzel, és egy csipet sóval ízesítjük. Amikor a hús puha, beleszaggatjuk a galuskákat. Beleszórjuk a petrezselymet, beletesszük a félbevágott, kimagozott szőlőszemeket, és hozzáadjuk a citrom levét. Összeforraljuk, ha szükséges, még ízesítjük, és tálalhatjuk.





Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 75 perc múlva
1 adag: 360 kcal

Megjegyzés:

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Amerikai palacsinta tejföllel
  2014-09-13 22:46:28, szombat
 
  Amerikai palacsinta tejföllel

Hozzávalók:

1/2 csomag sütőpor
3 db tojás
1 csipet só
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg liszt
1 nagy pohár tejföl

Elkészítés:

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a tejföllel és a sóval simára keverjük, majd óvatosan a fehérjébe forgatjuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük és hozzákeverjük a habhoz.

Serpenyőbe kb. 1 cm magas halmocskát teszünk merőkanállal, mindkét oldalát megsütjük.





Önmagában is nagyon ízletes, de juharsziruppal, csokiöntettel is tálalhatjuk.





Megjegyzés:

Nagyon egyszerű és nagyon finom! Érdemes kipróbálni, mert nagyon megéri!

A receptet és a fotót Suncika küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Szebb estét!
  2014-09-13 19:35:29, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép estét!  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 268 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 9503
  • e Hónap: 23408
  • e Év: 153115
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.