Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
A Fidesz négyszeres (4) magánnyugdíj vagyonból lophat, és sz
  2014-09-13 21:33:22, szombat
 
 
A Fidesz négyszeres (4) magánnyugdíj vagyonból lophat, és szabadság harcolhat.
2014.09.11. 17:20

Biztosan nagyon nehezére esett a nemzet pocakos focihuszárának az Uniótól érkező pénzt elfogadni. Még a szeme sem rebbent, már el is rakta. Lányos zavarában még olyanokat is mondott a pénz átvételekor, hogy ez az ország érdekében lesz felhasználva, meg a magyar emberek élete lesz tőle könnyebb, és fejlődik az ország, meg ilyenek. Közben pedig valószínűleg már fejben azt számolgatta, ebből mennyi stadiont lehet majd építeni szerte az országban, és minden városban lehet majd turulmadaras gábrieles szobor a főtéren. Ezek lehettek az első ötletei, de a tapasztalatok szerint bőven fog ebből jutni egyéb agymenésire is, amelyek a foci, mutyi, haverok háromszögben fognak majd megmutatkozni.

Ha a Fidesz közelébe közpénz kerül, akkor annak a sorsa meg van pecsételve. Mára már egy olajozottan működő gépezet segíti az ilyen adóforintok kormánypárti zsebekben való eltűnését. Ebben benne van a lopásnak nem kimondott törvényesítés az országgyűlés által, a szabályozott kiválasztás a felhasználásban, és a végén a nyomok eltüntetése is. A felelősségre vonás már szóba sem kerül, hiszen a legfőbb ügyész mindig gondoskodik róla, erre ne is kerülhessen sor . A tiltakozások figyelmen kívül vannak hagyva a kormányoldal részéről, legfeljebb némi nyócévezés, meg bukott baloldalozás a válasz rá. És közben a haverok meg szépen gyarapodnak. Manapság már odáig ért az ilyen fajta gazdasági növekedés előállítása, a Fideszhez közeli zsebekben landolt az ország gazdaságának a jól fizető része. Ebből a megfelelő rész lecsippentése után ami csak úgy eltűnik a jobb fenéken, persze kimutatható némi fejlődés, működik a beruházási biznisz, és az emberek is dolgozhatnak. Már ha be vannak jelentve az ilyen típusú munkák során. Épülnek szépen a stadionok, utak a kormánypárti képviselők házáig, Horthy terek, körhinták, parkok. Néha kórházak, iskolák, paloták, várak.

Orbán Viktor legalább most egy kicsit megnyugodhat. Zsebbe a lóvé, lehet újra függetlenségért harcolni, ott ahol ez már adott egy idő óta, lehet a nemzeti lovat nyergelve itthon megmutatni ki a fasza gyerek. A tizenkét ezermilliárd azért nem kis összeg, ezt azért nem lehet csak úgy eltüntetni. De a Fidesz meg fogja próbálni, és fog is neki sikerülni, legalábbis a nagyobb részt illetően. Ebben nagy segítségére lesz a kormányzatnak a Lázár János felügyelte elosztás rendszere, ami majd biztosítja a megfelelő emberek és cégék kiválasztását a pénz felhasználására. Lesz majd itt nagyon magyar melldöngetés az uniós pénzekből, lesznek nagy átadások akár többször is egymás után, ahogy azt a helyzet megkívánja. Csak hagy lássa a jó nép milyen nagyon fejlesztik ők az országot.

Orbán Viktor még olyat is mondott a lóvé zsebre rakásakor, ebből lesz gazdasági növekedés, meg államadósság csökkenés is. Azt nem tette hozzá, ebből a pénzből bizony csak a kormányközeli cégek, és emberek fognak növekedni, a szakmaiság, vagy a hasznos felhasználás nem igazán lesz fontos szempont. A látszat viszont annál jobban. Majd a közleményekben fognak olyanokat mondani a kormányoldalról, mint áldozatos munka az ország érdekében, meg fontos a magyar emberek élete, és boldogulása. Közben azért ez persze arról fog szólni, a kormányközeli zsebek fel legyenek töltve, le van szarva az államadósság, azt úgyis a lakosságnak kell majd kifizetni. Végül is történt már olyan a Fidesz kormányzása alatt, lenyúlt magának háromezer milliárd forintnyi vagyont, azt mondta erre, ebből lesz majd aztán csökkentése a gaz államadósságnak, persze az meg beintett neki. Nem csökkent, és a lóvénak sincs nyoma. Legalábbis olyan helyen, ahol az látható lenne. Nem veszett az el, csak átalakult, olyan Fideszes módra. Ahogy a közpénz is teszi folyamatosan. Magánosul a haveroknál.

De nem szólhat senki egy szót sem, hiszen minden törvényes, minden szabályos. Mindig az aktuális hatalmat illeti meg a fejlesztési pénzek felhasználása. A Fidesz mindig gondosan ügyelt arra megkapja ennek minden forintját. Ez nem olyan pénz, ami után kamatot kell fizetni, ez nem is olyan, amit vissza kell fizetni. Ez egy olyan fajta pénz, amiből fejleszteni kell az országot a lehető leghatékonyabban. Lehetőleg persze úgy, a későbbiekben ez már maga is képes legyen értéket előállítani, termeljen hasznot. És ha lehet ne omoljon össze, meg legyen szép is. Na most erre tette rá a tolvaj kezét a nemzetinek mondott kormány. Gátlástalanul szedi a sápot a maga javára ebből a pénzből, közben kihasználja minden látszat szerinti előnyét. Pofátlan arroganciával utasít vissza minden ellenőrzési kezdeményezést, lenézően kezel minden aggályt. A legjobb úton haladnak a korlátlan gazdasági hatalom felépítése útján, ehhez már az ország erőforrásainak a nagy részét a zsebükre is tették. Most az Unióból érkező pénz segítségével meg is tudják majd koronázni eddigi tevékenységüket, és meg is valósíthatják vele a tervüket. Lerabolták az ország gazdaságát, közben megerősödtek, és árnyékhatalomként mindig is jelen lesznek a mindennapokban. Már csak a választásokat kell majd eltörölniük, és ehhez minden propaganda eszköz a rendelkezésükre is áll. Meg a törvényi eszköz is. És akkor a Várból lehet majd irányítani az országot, akárcsak régen a királyok.

http://banditapolitika.blog.hu/2014/09/11/a_fidesz_negyszeres_4_magannyugdij_vagy onbol_lophat_es_szabadsag_harcolhat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Barroso még utoljára beletörölte a lábát Orbánba
  2014-09-13 21:29:55, szombat
 
  2014.09.12. 08:53
Barroso még utoljára beletörölte a lábát Orbánba


Humoros gyerek ez a Barózó Józsi, és nem felejt. Elnökségének meghatározó momentumai lehettek az Orbánnal megszerzett tapasztalatok, így nem hagyhatta ki, hogy utolsó közös hivatalos aktusuk alatt ne törölje bele cipőjéről a kutyaszart, mintha humorbonbonba lépett volna bele.

barroso-and-orban.png

,,Akkor itt van ez a két levél: az egyik magyarul, a másik angolul. Aláírom először a magyart, remélem, az van benne, amiről tudok"

Ez a mondat mindent elmond arról amit Orbánról gondolnak az Unióban, és kb a világban is. A fordítási botrányok, az állandó magyarázkodás, a kettős beszéd éveken keresztül megtette a magáét, pluszbónusz kiderült az is, hogy aláírása sem ér egy lyukas eurocentest.

Mit tett erre a fricskára szabadságharcosunk? Megsértődött, kikérte magának és újabb frontot nyitott?

Frászt. A kedvességért és a kohéziós alapból nyomott pénzért cserébe Mindenórás Tábornok nertárs bájosan mosolygott, sliccig meghajolt és aszonta: "az új alkotmány körüli vitákban mindig az EB-t tartotta az egyetlen pártatlan félnek." Azt az EB-t, amit mindig elfogultsággal, tájékozatlansággal, bértollnoksággal vádolt, mikor mit kívánt meg a napi érdek és az ügymenet. Kíváncsi lettem volna, mennyire röhögött ezen Barózó Józsi, mikor már nem látta senki. Innentől majd lesz mit mesélni a haveroknak: ...és akkor aszontam neki, te egy hazug disznó vagy, ő pedig a megkapott moslékosdézsa fölött mosolyogva elismerte, én vagyok a legnagyobb pártatlan-király. Aztán meg elmentünk a homoerotikus balettba.

Akkor még csak nézni, nem ugrálni.

http://varanus.blog.hu/2014/09/12/barroso_meg_utoljara_beletorolte_a_labat_orbanb a
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Oroszország közvetlen hozzáférést szerez a Perzsa-öbölhöz
  2014-09-13 20:59:10, szombat
 
 
Oroszország közvetlen hozzáférést szerez a Perzsa-öbölhöz
2014.09.13 10:55


Hasszan Rohani, az Iráni Iszlám Köztársaság elnöke megtette első hivatalos látogatását Kazahsztánban, ahol Nurszultan Nazarbajev kazah államfővel találkozott.

A megbeszélés témáját tekintve is különleges volt; egy Kazahsztán-Türkmenisztán-Irán útvonalú vasútvonal létesítését tárgyalták meg, amit kivezetnek egészen a Perzsa-öböl partjaihoz. Türkmenisztán korábban már befejezte a szállítási útvonal ráeső részének építését, az új vonal már használatra kész.

Ez az új szállítási útvonal akár 10 millió tonna rakomány szállítását is lehetővé teszi az Oroszországi Föderációból a Perzsa-öbölbe és vissza. A már létező orosz-kazah vasúthálózat pedig összeköttetést biztosít Kína és Európa felé, így az építkezés stratégiai jelentőségű; Irán aktívan részt vehet az eurázsiai kereskedelemben, emellett Oroszország és Kína közvetlen hozzáférést szerez a Perzsa-öböl kikötőihez, aminek elérése mindeddig igen körülményes volt.

A vasúthálózaton felül az úthálózatok összeköttetéséről is tárgyaltak a felek. Kazahsztán végez a Nyugat-Európához, valamint Nyugat-Kínához vezető autópálya-hálózat építési munkálataival, ami szintén Irán előnyére válik. Az új szállítási útvonalak átadása még ezév novemberében megtörténik.

http://www.hidfo.net/2014/09/13/oroszorszag-kozvetlen-hozzaferest-szerez-perzsa-o bolhoz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Visszanyalt a fagyi: egyre kevesebb gázt kapnak az ukránok
  2014-09-13 20:23:32, szombat
 
  Visszanyalt a fagyi: egyre kevesebb gázt kapnak az ukránok
2014, szeptember 13 - 13:42



Az év első hét hónapjában mintegy 11 százalékkal csökkent az ukrán gáztranzit a tavalyi év azonos időszakhoz képest. Eközben az ukránok több gázt importálnak, mint amennyit felhasználnak.

Az ukrán energetikai és szénipari minisztérium adatai szerint 41,78 milliárd köbméter orosz földgáz haladt át az országon keresztül az év első hét hónapjában. Ez a mennyiség 11,4 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál.

Ebben az időszakban Ukrajna teljes gázimportja 18,3 százalékkal, 14,722 milliárd köbméterre nőtt, a belföldi felhasználás eközben 14,6 százalékkal, 26,022 milliárd köbméterre csökkent.

A szerdai tudósítások szerint a Gazprom Lengyelországba is kevesebb földgázt szállított a kelleténél. A Gazprom orosz gázipari vállalat viszont azt állította, hogy nem csökkentette lengyel gázexportját, az energiahordozó mennyisége az előző napokhoz hasonlóan a hét elején is 23 millió köbméter volt.

A cég névtelenül nyilatkozó szóvivője újságíróknak mindazonáltal elismerte, hogy a lengyel megrendeléseknél kevesebb gázt szállítottak, amit gyakorlatilag azzal indokolt, hogy fel kell tölteni az orosz gáztározókat.

A szlovák gazdasági minisztérium közlése szerint az SPP szlovák gázipari vállalat szintén kisebb csökkenést tapasztalt az orosz gázszállításban, de annak mértéke a normális ingadozás keretein belül volt. Az E.ON német energiaipari konszern ugyancsak azt közölte, hogy kissé kevesebb földgáz érkezett Oroszországból, de “ez nem ijesztő, mert a tározókapacitások megfelelőek és nagy mennyiségű gázt halmoztak fel".

MTI nyomán - alfahir.hu

http://alfahir.hu/visszanyalt_a_fagyi_egyre_kevesebb_gazt_kapnak_az_ukranok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hazai költségvetést sem tudta rendbe tenni, most az egész
  2014-09-13 20:06:54, szombat
 
  A hazai költségvetést sem tudta rendbe tenni, most az egész EU-t kapja

2014.09.13 13:59


Alig néhány órával azután, hogy a Pierre Moscovici volt francia pénzügyminisztert kinevezték az Európai Bizottság gazdasági biztosává, Franciaország bejelentette, hogy nem tudja tartani a Brüsszel által előírt 3%-os költségvetési hiánycélt.

Hídfő.net | Pierre Moscovici

A korábban a francia gazdaságért felelős miniszter az egész Európai Unió tagállamainak költségvetéséért lesz felelős. Feladata pontosan az lesz, hogy betartassa az uniós tagállamokkal, ami saját hazájában sem sikerült.

Franciaország nem fogja tudni tartani a 2015-ös határidőre megszabott hiánycélt, annak ellenére, hogy a szociális kiadásokat jelentősen megvágta és megszorító intézkedéseket léptetett életbe. A hivatalos indoklás mindezt a források hiányára vezeti vissza, vagyis nem a felelős politikust, hanem a bevételi oldal statisztikáját okolja a kudarcért. Franciaország a közelmúltban csökkentette a társadalom gazdagabb rétegeinek adóterheit, ami több más tényezővel együtt nulla gazdasági növekedéshez, csökkenő adóbevételekhez és deflációhoz vezetett.


http://www.hidfo.net/2014/09/13/hazai-koltsegvetest-sem-tudta-rendbe-tenni-most-a z-egesz-eu-t-kapja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ugyanaz másként
  2014-09-13 19:19:29, szombat
 
  Ugyanaz másként

2014.09.11. 06:30

Vendégszerzőnk, Sneé Péter írása

A feledékenység népbetegség. Hivatalosan bejegyzett koruk szerint régóta felnőtt emberek veszejtik el egyik napról a másikra történelmi emlékezetüket, hogy maguk előtt is igazolják: nem volt ez mindig így! Ha kilátástalan helyzetükben kevéssé bizakodhatnak egy paradicsomi jövőben, vagyis nincs többé, ami élni segítené őket, akkor legalább az átszínezett és -komponált múltjuk harmonikus szépségével vigasztalódnának sivár jelenükért. Észre sem veszik, hogy ugyanazon logika mentén cselekednek, mint politikai ellenlábasaik, akik mundérba bújtan, esetleg sújtásos bocskaiban andalító operett-dallamok közepette álmodoznak sosem volt dicsőségükről. Félreértés ne essék, amennyiben nincs elég merszünk a szembenézésre életünk gyalázatos kudarcaival, kedvünkre válogathatunk a makacs tények elől menekülés útjai, formái közt. Ha ez megnyugtat és biztonságba ringat minket, akár napestig hazudhatunk magunknak, csak azt ne higgyük, rajtunk kívül bárki is komolyan veszi tarka mesénket.

Mindnyájan hajlamosak vagyunk átesni a ló túlsó oldalára, és hevesen pocskondiázni, amiért negyed vagy fél százada még annyira lelkesedtünk. A halálunk feletti kétségbeesésen túl erre szorít társas létünk, valamint személyiségünk addigi fejlődésének némely vonása is, például az, hogy különböző életidőben mást és mást tartunk feladatunknak, illetve nemzedékről nemzedékre elütő generációs sajátosságokra hivatkozunk a döntési pozíciók birtoklói vagy éppen bitorlói elleni fenekedésünkben (lásd. ,,Uj nép, másfajta raj./ Másként ejtjük a szót, fejünkön/ másként tapad a haj." József Attila: A város peremén, 1933). Ettől persze nem volna szükségszerű és elkerülhetetlen a tények semmibevétele, majd helyettesítése légből kapott állításokkal. Több kell hozzá: a múlt pártos kisajátításáért vívott ádáz küzdelmek észrevétlen, önkéntes és meggondolatlan támogatása.


Amennyiben pozícióik megerősítése végett a rendiség feltámasztásán munkálkodnak az uralmon lévők, és történelmi ismeretek hiányában olyan példaképeket állítanak mindnyájunk elé, akik vérmes kritikusai voltak a hajdani rangkórságos világnak, akkor a demokraták mezében tetszelgő, modernista ellenfeleik nyomban fölidézik a zsarnoki közelmúlt eddig elhallgatott kedvezéseit és nem győzik dicsérni, csodálni a durva elnyomáson alapuló rendszer humanizmusát. A fehér lovas ellentengernagy anakronisztikus figurájával szemben pajzsra emelik az ,,okos", egyes megközelítésekben már bölcsnek titulált ,,Nagy Sakkjátékost" (ahogy Hofi rajongta körül), és diszkréten mellőzik hatalomra kerülésének, valamint működésének kellemetlen részleteit. Mint ahogy azt sem firtatják, ki irányította valójában az országot évtizedeken át, vagyis miért adta szovjet őrség a szolgálatot majd' minden fontosabb magyar katonai objektum előtt. A biztonság, jólét és nyugalom megteremtőjeként emlegetik a baráti állam támogatását, melynek révén - a stabil keleti piacnak hála -, tervezhető és ötévenként újratervezett jövő elé állhattunk, és a mintaszerű fejlődés előnyeit élvezhettük. Az egyenlőség jegyében annyira modernizálódtunk és kiteljesedtünk, hogy abszurdnak hat már e rózsaszín korszak jellemzése diktatúra gyanánt, mivel a represszió közismerten puha volt, az áldozatok és besúgóik, az üldözöttek és üldözőik kapcsolata pedig közvetlen, szinte már kedélyesen rokoni.

Utólag nehezen magyarázható így, miért morgolódtunk, és azon kevesek, akik tenni próbáltak ellene, minek lázongtak, szervezkedtek szüntelenül? Alighanem tévútra csalt minket az imperializmus szirénhangja! Bár a varázsos harmóniák elkábíthattak, finnyás orrunkat valahogy csak megütötte a hazánkban ideiglenesen állomásozó déli hadseregcsoport tagjainak egyenruhájából áradó évtizedes verejtékszag. Kínos persze a jegygyűrűjüket bagóért vesztegető, a kaszárnyából kívánságunkra bármit kilopó éhes és a tisztek által csizmás lábbal összerugdosott ,,új emberek" valódi prototípusának felidézése. Mintha a társadalmi egyenlőtlenségek üdvös voltába kapaszkodó új hatalmasok ellenében csipetnyi lelkiismeret furdalás nélkül nevezhetnénk egyenlősítőnek a teljes fejlődésképtelenséget és köznyomorúságot hozó karhatalmi rendet, hol zömünk fő törekvése az elérhető kiváltságok megszerzésére irányult. Lehetőségeink pártálláshoz, politikai aktivitáshoz és személyes kapcsolatokhoz kötésétől izmosodott lépten-nyomon megalázott, semmibe vett, kigúnyolt önérzetünk?

Régen mindenkinek fedél volt a feje fölött, és tisztes munkával, biztos megélhetéssel rendelkezett - halljuk mind gyakrabban -, mese csupán a lepusztult munkásszállásokon, emeletes ágyakban tengődő nők és férfiak testi-lelki nyomorúsága, ahogy büszkeségünk, az atomerőmű szomszédságában félig földbe ásott putrikban tengődő családoké is. A kibeszéletlen szenvedések, az elfojtott indulatok hagyta űrt az egyetemes szolidaritás deklarált eszméi takarták el, mialatt a velük összeegyeztethetetlen nemi, faji, vallási és származási diszkrimináció rejtetten tovább élt, miként Csalog Zsolt vagy Tar Sándor szociográfiái bizonyították. Az oktatás ingyenes volt ugyan, ám ideológiailag kötött. Még az ország Vörös Zászló Érdemrendjével kitüntetett vezető egyetemének mosdójába sem szabadott beengedni a külföldi tudományos delegációkat, nehogy hírét vigyék a higiéniás állapotoknak. A szavakban támogatásra kész, ám felettébb elővigyázatos, a neki nem-tetszőket félreszorító kultúrapolitika azonban kétségkívül példaadónak bizonyult, akárcsak a társadalmi nyilvánosság szigorú ellenőrzése, melynek emblémája az ország legnagyobb közkönyvtára egyik részlegének Zárolt Anyagok Tárává minősítése és vasajtóval elrekesztése volt. Szellemi restségre vall ma is, ha múltunk tanulságainak megismerése helyett kalandos történeteket regélünk, amivel nemcsak jelenünk elviselhetőbbé tételét mulasztjuk el, hanem egy kevesebb vétekkel, bűnnel terhelt jövő megalapozását is.

Sneé Péter

http://kard.blog.hu/2014/09/11/ugyanaz_maskent
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Próbaúton az Oroszország által megrendelt francia helikopte
  2014-09-13 19:08:12, szombat
 
  2014-09-13. 13:57
"Egy Mistralt se Putyinnak!" - Próbaúton az Oroszország által megrendelt francia helikopterhordozó hajók

Elindult első próbaútjára szombat reggel a nyugat-franciaországi Saint-Nazaire hajógyárából az Oroszország által megrendelt két Mistral osztályú helikopterhordozó hajó közül az első, a Vlagyivosztok nevű - jelentette a helyszínről az AFP francia hírügynökség.
A francia kormány az ukrán válság fejleményei miatt felfüggesztette a Vlagyivosztok októberre tervezett leszállítását, de Párizs közlése szerint a hajók építése az eredeti terv szerint halad. A Vlagyivosztok már elkészült, a Szevasztopol építése még tart az STX France hajógyár saint-nazaire-i telephelyén.
Francois Hollande francia elnök egy héttel ezelőtt közölte: október végén fognak dönteni arról, hogy leszállítják-e Oroszországnak a hajókat, amelyeket még jóval az ukrán válság előtt rendelt meg Moszkva. Ahhoz, hogy Párizs eleget tegyen az 1,2 milliárd eurós megrendelésnek, tartós fegyverszünetre és egy előremutató politikai rendezésre van szükség - mondta Hollande.
A Vlagyivosztok fedélzetén van annak a mintegy 400 orosz tengerésznek a fele, aki július eleje óta kiképzésen vesz részt Saint-Nazaire-ben. A hajó körülbelül 10 napig lesz kint a nyílt tengeren, hogy a leendő személyzet gyakorolni tudja a berendezések és a fegyverek kezelését.
A Vlagyivosztok indulását csupán néhány civil követte figyelemmel a partról, köztük Bernard Grua, egy olyan civilszervezet ("Egy Mistralt se Putyinnak!") vezetője, amely ellenzi az Oroszországnak történő értékesítést.
(MTI)


https://kuruc.info/r/4/132991/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hajszálon függ a brit unió sorsa - a pénzügyi világ fenyeget
  2014-09-13 19:05:23, szombat
 
  2014-09-13. 14:45
Hajszálon függ a brit unió sorsa - a pénzügyi világ fenyegetésével kezdődött a skót függetlenségi népszavazás utolsó kampányhétvégéje

Elmérgesedő, rendőrségi feljelentésig fajuló vitákkal és az esetleges skót függetlenség pénzügyi kockázatait hangsúlyozó figyelmeztetésekkel kezdődött a csütörtöki skóciai függetlenségi népszavazás előtti utolsó kampányhétvége.
A szombaton ismertetett legújabb közvélemény-kutatás, amely a The Guardian című vezető baloldali brit napilap megbízásából készült, a függetlenné válást elvető tábor minimális előnyét mutatja. Az ICM közvélemény-kutató cég felmérése szerint - a bizonytalan szavazók kiszűrésével számolva - jelenleg 51 százaléknyian voksolnának a brit unió fenntartására, 49 százaléknyian Skócia elszakadására.
A The Guardian "Hajszálon függ a (brit) unió sorsa" főcímmel közölte az ICM eredményeit. A YouGov, a legnagyobb brit közvélemény-kutató csoport egy nappal korábban ismertetett legfrissebb vizsgálata alapján ugyanakkor a függetlenségellenes erők támogatottsága - szintén a bizonytalanok kiszűrésével számolva - jelenleg 52 százalék, 3 százalékponttal több, mint a cég eggyel korábbi felmérésében. A függetlenségre e közvélemény-kutatás szerint most 48 százalék voksolna, 3 százalékponttal kevesebb, mint legutóbb.
A YouGov volt az a brit közvélemény-kutató cég, amelynek világszerte komoly feltűnést keltő előző vizsgálata még a Skócia elszakadását pártolók többségét jelezte, első ízben a függetlenségi népszavazás kampányának kezdete óta. A kampány célegyenesében több olyan figyelmeztetés is elhangzott, amely a skót függetlenség potenciálisan súlyos pénzügyi-gazdasági következményeit vázolta fel.
Bankárszemmel érthetetlen a függetlenségi vágy
A legnagyobb feltűnést a Deutsche Bank főközgazdásza, David Folkerts-Landau által összeállított elemzés keltette. Folkerts-Landau szerint Skócia elszakadása az Egyesült Királyságtól - és a jelenlegi brit fontuniótól - hozzávetőleg olyan léptékű történelmi hiba lenne, mint amelyet Winston Churchill későbbi brit miniszterelnök követett el pénzügyminiszterként 1925-ben az aranystandard visszaállításával, mesterségesen túlértékelt pozícióba kényszerítve a fontot.
A Deutsche Bank vezető szakértője szerint hasonló horderejű hiba volt az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve részéről, hogy nem látta el megfelelő mennyiségű likviditással az amerikai bankrendszert az 1930-as évek pénzügyi válságának előestéjén.
David Folkerts-Landau szerint ezek a döntések hosszú évekig elhúzódó gazdasági depressziót eredményeztek és elkerülhetők lettek volna.
A Deutsche Bank főközgazdásza mindezek alapján "egyszerűen felfoghatatlannak" nevezte, hogy "a skótokban egyáltalán felmerül" a sikeres gazdasági-politikai unió felmondása az EU öt vezető gazdaságának egyikével. A UBS bankcsoport londoni elemzőstábjának új becslése szerint a skót hazai össztermék (GDP) reálértéken 4-5 százalékkal zuhanhatna Skócia függetlenné válása esetén, mivel a skót bankrendszer fele valószínűleg áttelepülne Londonba.
A pénzvilág fenyegetőzik
A skóciai központú bankok és pénzügyi szolgáltatók máris egymás után jelentik be, hogy áthelyeznék székhelyüket Londonba, ha Skócia a függetlenségre szavaz jövő csütörtökön. Eddig öt skót nagybank jelezte, hogy Skócia elszakadása esetén áttelepülne Angliába. A pénzintézetek elsődleges aggálya az, hogy ha a független Skóciában maradnak, elveszítik hozzáférésüket a Bank of England - a brit jegybank - likviditásforrásaihoz, emellett tartanak a hitelminősítők reakcióitól is.
A skót rendőrség szombaton közölte, hogy feljelentést kapott a brit kormány ellen, azon a címen, hogy London idő előtt kiszivárogtatta a sajtónak a legnagyobb skót bank, a Royal Bank of Scotland (RBS) áttelepülési terveit. A feljelentést az RBS egyik részvényese tette.
A BBC gazdasági főszerkesztője, Robert Peston megerősítette, hogy a brit pénzügyminisztériumtól email-üzenetet kapott az RBS terveiről, még mielőtt a nagybank e terveket megerősítette volna. A minisztériumi üzenet elküldése idején még tartott az RBS igazgatótanácsi értekezlete arról, hogy e terveket bejelentsék-e a részvényeseknek.
Alex Salmond skót kormányfő szombaton hivatalos levélben követelte a brit kormánytól a kiszivárogtatásért felelős miniszter vagy minisztériumi illetékes megnevezését.
A "tekintélyes" elemző bizonytalansággal riogat
Martin Wolf, a Financial Times nemzetközi tekintélyű gazdasági szakkommentátora a londoni üzleti napilap szombati kiadásában közölt elemzésében annak a véleményének adott hangot, hogy a függetlenségpártiak győzelme évekig tartó bizonytalanságot okozna a skót üzleti szférában. A legnagyobb bizonytalanságot az jelentené, hogy Skócia mivel fog fizetni, hiszen a brit kormány már egyértelművé tette, hogy nem lenne hajlandó hivatalos valutaunió alapján megosztani a fontot a független Skóciával.
Wolf szerint ez tőkemenekítéshez vezetne, mivel egyrészt a skóciai üzleti vállalkozásoknak továbbra is az Egyesült Királyság pénzügyi szabályozási hatásköre alatt kell maradniuk, másrészt "az óvatos skótoknak már most rá kell ébredniük, hogy a bankszámlájukon őrzött fontjukból esetleg valami más lesz (...) Sokkal biztonságosabb tehát délre telepíteni azt a pénzt".
Ha pedig Skócia függetlenné válik és önállóan csatlakozik az Európai Unióhoz - feltéve, hogy a katalán szeparatistáktól tartó spanyol kormány ezt nem vétózza meg -, akkor kötelezhetik arra, hogy az első naptól lépjen be az euróövezeti tagság előtt kötelező átváltási mechanizmusba. A fonttal viszont ezt nem tehetné meg, ezért Skóciának új valutára és saját jegybankra lenne szüksége.
Ez azonnal olyan horderejű kérdéseket vetne fel, hogy milyen valutában lesznek denominálva Skócia jelenlegi pénzügyi eszközei és kötelezettségei, és miként megy végbe az átdenominálás - fejtegeti szombati elemzésében a Financial Times szakírója.
(MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb ok a rettegésre: óriási mértékben növekszik az antisze
  2014-09-13 18:58:57, szombat
 
  2014-09-13. 15:26
Újabb ok a rettegésre: óriási mértékben növekszik az antiszemitizmus a nagyvilágban

Hatalmas ütemben növekszik az antiszemitizmus Európában és szerte a nagyvilágban. 2014 első hét hónapjában a zsidó személyek illetve intézmények elleni támadások száma Franciaországban közel megkétszereződött. Ez év júliusában Európában 436%-kal, világszerte pedig 383%-kal több ,,antiszemita incidens" történt, mint tavaly ugyanebben a hónapban.
2014. július végéig összesen 529 esetben támadtak vagy fenyegettek zsidókat Franciaországban. Ezzel szemben tavaly ugyanebben az időszakban 276 ilyen jellegű cselekményre került sort - közölte a Zsidó Intézmények Francia Tanácsa (francia rövidítése: CRIF) elnevezésű zsidó szervezet a francia Belügyminisztérium adataira hivatkozva.
Zoom
Rettegni jövedelmező
A szörnyűséges bűntettek között volt egyének elleni támadás, gyújtogatás, vandalizmus. Mindennek következtében pedig a ,,zsidók minden egyes nappal rosszabbul érzik magukat Franciaországban, és jövőjükre is árnyék vetül" - aggodalmaskodott a franciaországi zsidó szervezet, rámutatva arra is, hogy a ,,zsidók elleni erőszak új formái jelentek meg", mint például ,,szervezett csoportok erőszakos cselekményei", ,,zsinagógák, zsidó üzletek feldúlása" és a ,,megtervezett terrortámadások". És nem szabad elfelejteni, hogy már halálos áldozata is van az újabb ,,antiszemita áradatnak": 2012-ben pedig egy Mohammed Merah nevű merénylő Toulouse-ban három zsidó gyereket és egy rabbit gyilkolt meg.
A CRIF szerint két "csúcspontja" volt idén az "antiszemita hullámnak" Franciaországban. Az első januárban, miután az antiszemitizmus miatt többször elítélt humorista, Dieudonne M'bala M'bala újabb előadását betiltották a hatóságok. Mintegy ötven jobboldali szervezetet, nacionalista és konzervatív katolikus egyesületet tömörítő, Harag napja elnevezésű hazafiak csoportja tüntetést szervezett, amelyen "antiszemita, rasszista és homofób" bekiabálások (értsd: a zsidóknak nem tetsző ténymegállapítások - a szerk.) közepette követelték Francois Hollande államfő lemondását. A másik időszak júliusban volt, amikor a gázai népirtás idén a palesztinbarát tüntetéseken több incidens is történt zsinagógák közelében, Párizsban és környékén.

"Ha én háborús bűnös vagyok, akkor te antiszemita!"
Egy másik zsidó szervezet, a Jewish Agency pedig azzal rémisztgette ,,Isten ajándékait", hogy ez idő szerint a világ összes országai közül Franciaországból alijáznak a legnagyobb számban a zsidók. Ez a ,,nagy szám" az 5-600 ezres franciaországi zsidó közösség 1%-át jelenti. ,,A nyugati vagy szabad világban sohasem fordult elő, hogy valamely országból a zsidók egy százaléka Izraelbe távozott volna" - rettegett a Jewish Agency. Az izraeli integrációs minisztérium adatai szerint a Franciaországból Izraelbe áttelepülők száma augusztusban 4566 volt, s év végére elérheti az 5500-at. A szerencsés Franciaország most először áll az első helyen az aliázók (az izraeli állampolgárságot felvevők) számát tekintve. A második helyen Ukrajna szerepel 3252 fővel, megelőzve Oroszországot (2632) és az Egyesült Államokat (2218).
Hogy mi az antiszemitizmus Európában tapasztalható erőteljes növekedésének oka? A kérdésre adandó polkorrekt válasz a következő: részben a gazdasági válság, de főként a radikális iszlám. A zsidók felelősségét emlegetni azonban tilos. Holott a zsidó személyek és intézmények elleni támadások száma jelentősen megnőtt az izraeli hadseregnek a Gázai övezetben végrehajtott vérengzése idején. Ami egyértelműen megerősíti azt a tényt, amellyel értelmes emberek pontosan tisztában vannak: az úgynevezett antiszemitizmus növekedése mindig és mindenütt elsősorban a zsidók viselkedésének következménye.

"Mit csinál, rabbi?"
De növekszik a zsidókkal szembeni gyűlölet Nagy-Britanniában is. A Community Security Trust (CST) elnevezésű zsidó szervezet arról adott tájékoztatást, hogy egyedül ez év júliusában 302 ,,antiszemita incidens" történt a szigetországban. Ami a tavalyi júliusi adatokhoz képest 400%-os emelkedést jelent. Ráadásul az antiszemitizmus politikai szinten is megjelent, ugyanis az egyik ,,radikális baloldali" képviselő, George Galloway arra vetemedett, hogy az észak-angliai Bradford városát ,,Izrael-mentes övezetnek" nyilvánította.
A World Zionist Organization egy augusztusi tanulmánya megállapította, hogy az antiszemita incidensek száma ez év júliusában világszerte 383%-kal növekedett az elmúlt év ugyanezen időszakához viszonyítva. Azonban Európában ez év júliusában 436%-kal több alkalommal támadtak a szegény zsidókra, mint tavaly ugyanebben a hónapban.

Perge Ottó - israelnationalnews.com - CRIF nyomán


https://kuruc.info/r/4/132990/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Búcsúzhatunk az adómentes házi pálinkától
  2014-09-13 18:38:41, szombat
 
  Búcsúzhatunk az adómentes házi pálinkától

MTI
2014. szeptember 13. szombat 11:05



Szeptember közepén nyújtja be a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) azt a jogszabályt, amely az Európai Bíróság ítélete nyomán rendezné az otthoni pálinkafőzés adómentességének kérdését - írja a Népszabadság a parlament honlapjára hivatkozva.
Válassz okosan lakást és lakáshitelt: tippek, trükkök, tanácsok.



A pálinkapiac érintettjeivel - az újság szombati cikke szerint - a jövő hét közepén egyeztet a szaktárca.

2010-ben vezették be, hogy ötven literig ne kelljen adót fizetni a házi pálinka főzetése után. Brüsszel szerint azonban Magyarország a csatlakozási tárgyalások során csak arra kapott engedélyt, hogy a bérfőzési szeszadónál 50 százalékos adókedvezményt alkalmazzon. Az EU 2011-ben kötelezettségszegési eljárást indított, s az idén tavasszal az Európai Bíróság a bizottságnak adott igazat.

A lap szerint több lehetséges változat terjed az iparban, legvalószínűbbnek egy olyan megoldást említettek, hogy a háztáji főzdék, illetve a bérfőzők átalányadót fizetnek, de elképzelhető a lakosság által használt főzőberendezés maximális űrtartalmának rögzítése is.

http://www.penzcentrum.hu/vallalkozas/bucsuzhatunk_az_adomentes_hazi_palinkatol.1 041887.html?utm_source=penzcentrum&utm_medium=mail&utm_campaign=hirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 539 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 904
  • e Hét: 4668
  • e Hónap: 8413
  • e Év: 161909
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.