Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Megtalálták Welsz Tamás halott üzlettársának hátrahagyott le
  2014-09-18 13:19:12, csütörtök
 
  Megtalálták Welsz Tamás halott üzlettársának hátrahagyott levelét

szept 17, 2014

Megtalálták Welsz Tamás halott üzlettársának hátrahagyott levelét


Politikusok, üzletemberek és cégek nevei is szerepelnek abban a levélben, amit Welsz Tamás nemrég gyanús körülmények között eltűnt, feltehetőleg már halott szlovákai üzlettársa hagyott hátra - tudta meg az Index. Könnyen lehet, hogy a levélben államtitkok is vannak.

Fordulatot hozhat a gyanús körülmények között áprilisban elhunyt Welsz Tamás illegális üzleteinek feltárásában egy minap megtalált, kézzel írt levél - feltéve ha a szlovák és a magyar hatóságoknak érdekében áll ezeket az ügyleteket feltárni. Welsz Tamás áprilisban végzett magával, miután a Simon Gábor MSZP-s politikus elleni eljárásban a rendőrség látókörébe került, ráadásul egy súlyos adócsalás miatt hosszú börtönévek elé nézett és még az Interpol is körözte egy panamai csalás miatt.

Ahogy nem sokkal halála után az Index feltárta, Welsz két szlovákai magyar üzlettársa is rejtélyes körülmények között halt meg: a nagymegyeri Dömény Zoltán februárban búcsúlevelet hagyott hátra, azóta nem találják (valószínűleg már halott), üzlettársa, Bankó Gyula pedig letartóztatása után három nappal, a vizsgálati fogságban hunyt el. Mindketten üzleti kapcsolatban álltak Welsz Tamással, méghozzá egy szlovák-magyar áfacsalási ügyben.

Dömény a szlovákiai Primavin nevű cég tulajdonosa, ma ezt a céget a felesége viszi tovább. Az Index úgy tudja, hogy az eltűnése, nem a borászatával, hanem az áfacsalási üggyel hozható összefüggésbe. Dömény és Bankó Gyula olyan csalásba keveredhetett, amiben szlovák és magyar alvilági figurák is érintettek.

Az ügyben fordulatot hozhat, hogy a portál szerint a múlt héten takarítás közben Dömény irodájában a felesége rátalált egy 38 oldalas, kézzel írt levélre. A levelet Dömény írta és abban részletesen beszámolt arról, hogy a bonyolult áfacsalásban mely cégek, politikusok és üzletemberek működtek közre.

Az Index szerint Dömény kronológiailag levezette a teljes áfacsalást, ahogy arról is írt, hogy a zökkenőmentes üzlet miatt kiket kellett lefizetniük, a megvesztegetettek között politikusokat is megnevez. A levélben azt írta, hogy 2008-ban nagyjából 4 millió euró értékű takarmányt szállították két magyarországi cégnek, de annak az árát a cégek nem fizették ki, a szállítók pedig érdekes módon be sem hajtották a tartozást.

Viszont a múlt évben valaki jelentkezett Döménynél, azt állítva, hogy 850 millió forintos állami támogatást kapott később az a cég, amelynek a tulajdonosa ezt a több millió eurós ügyletet lebonyolította. Dömény azt írta, hogy kapott ebből a 850 millió forintból, ám a kapott pénzen nem osztozkodott a társaival, ezért zsarolták később meg. A levélben a borász írt egy Josch nevű emberről is, aki állítólag segédkezett neki az áfacsalásban. Josch lehetett az a személy, aki Döménynek és Bankónak bemutatta Welsz Tamást.

Dömény ismerősei szerint a Josch nevű férfinak nem is biztos, hogy ez volt a valódi neve, merthogy azóta sem tudnak róla semmit, noha korábban több szemtanú is látta őt Dömény és Bankó társaságában a nagymegyeri borászatban.

Az Index úgy tudja, a levél eredeti példányát a szlovák rendőrségnek adta át Dömény felesége, míg a hitelesített másolatot elküldte a magyar adóhatóságnak is a magyarországi érintettség miatt. Miután a szlovák nyomozók később titoktartási nyilatkozatot is aláírattak a feleséggel, így könnyen lehet, hogy Dömény levelében államtitkokat is elárult.


http://pestisracok.hu/megtalaltak-welsz-tamas-halott-uzlettarsanak-hatrahagyott-l evelet/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogy hívják a nyugdíjas homokost?
  2014-09-18 08:04:05, csütörtök
 
  Hogy hívják a nyugdíjas homokost?
Otthon melege.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Kimondatott a Mazsihisz által: mindannyian felelősök vagyunk
  2014-09-18 08:03:13, csütörtök
 
  Kimondatott a Mazsihisz által: mindannyian felelősök vagyunk a holocaustért
2014. szeptember 17. 11:42
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

A köldöknézésnek úgy tűnik, nincsen határa kontinensünkön. Úgyszólván nincsen nap, hogy ne hazudnák a képünkbe, mennyire bűnös jóformán mindenki, sőt a minap kimondatott a Mazsihisz által a címbeli mondat is. Csakhogy van itt valami bökkenő. Mikor veszik már végre észre a holocaust-bizniszbe beszálló kormányok, intézmények és személyek, hogy hiába meakulpáznak akárhányszor, valójában semmibe veszik őket is?

Amint a Mazsihisz honlapja vasárnapi hírcikkében olvassuk, ,,Szegeden egy négy méter magas menóra felavatásával emlékeztek aznap délelőtt a vészkorszak szegedi áldozataira". Ez alkalommal Ilan Mor, Izrael budapesti nagykövete így fogalmazott:

,,Fontos, hogy a magyarok beismerték, hogy szerepet vállaltak a holokausztban. Ez jó, de nem elég. Az, ami 70 éve történt nem tagadható le, de mindenkinek be kell látnia a saját, személyes felelősségét."

Mindenkinek? Tehát annak is, aki történetesen e sorok írásakor születik? Mit mondjunk, gyomorforgató, de uralkodunk magunkon, így inkább nem minősítsük e szavakat. Akárcsak a nevezett siófoki holocaust-emlékműavatáson elhangzott (a Mazsihisz honlapján hétfőn felidézett) mondatát se, miszerint ,,vannak, akik azt mondják, idén, a holokauszt 70. évfordulóján túl sok, a siófokihoz hasonló megemlékezést tartanak, de a vészkorszakról nem lehet elégszer megemlékezni, hiszen rengeteg embert küldtek a halálba Magyarországról is".

Most viszont úgy tűnik, mintha a ,,kifinomult emlékezetkultúrájú"-ak akarnák ezt tenni azokkal, akiknek szerintük százezreket küldtek halálba. Az említett honlap tegnapi hírcikke a Magyar Távirati Iroda tájékoztatása alapján arról számolt be, hogy ,,vádat emelt a hannoveri ügyészség az egykori auschwitz-birkenaui haláltábor egy őre ellen", aki ,,a hatóság szerint a bűnrészes legkevesebb 300 ezer ember meggyilkolásában". A 93 éves vádlott ellen ,,a nyolcvanas években is folytattak ügyészségi eljárást, de azt bizonyítékok hiányában leállították". Azonban mára megváltozott a helyzet:

,,Az újabb eljárás és vádemelés a nemzetiszocialista diktatúra idején elkövetett bűncselekmények feltárásával megbízott speciális ügyészség (ZSt) előzetes vizsgálata során az utóbbi hónapokban feltárt adatokon alapul. A ZSt korábban is foglalkozott lágerőrökkel, de vádemelést nem kezdeményezett, mert úgy látta, hogy nincs esély elmarasztaló ítélet kiharcolására.

A fordulatot John Demjanjuk, a sobibóri koncentrációs tábor őrének ügye hozta meg. Egy müncheni bíróság 2011-ben 5 év börtönre ítélte Demjanjukot, bűnrészesnek találva őt a láger 27 ezer zsidó foglyának meggyilkolásában. Bár a vádlott aktív közreműködése a gyilkosságokban nem nyert bizonyítást, a bíróság megállapította, hogy felvigyázói munkaköréből szükségszerűen következik, hogy köze volt foglyok halálához. "

Arról, hogy bizonyítékok híján mégis miként, nem kaptunk tájékoztatást persze. De hát ez végül is nem annyira fontos. Ami fontos, a rettegéskultusz állandó életben tartása, úgyszólván mindenki megzsarolása. Csakhogy van itt valami bökkenő. Mikor veszik már végre észre a holocaust-bizniszbe beszálló kormányok, intézmények és személyek, hogy hiába meakulpáznak akárhányszor, valójában semmibe veszik őket is?

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=78393
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Van-e alja az aljasságnak? - Gondolatok egy kampányhajrá mar
  2014-09-18 07:57:42, csütörtök
 
  Választás 2014 :: 2014-09-17. 18:19
Van-e alja az aljasságnak? - Gondolatok egy kampányhajrá margójára

Nemrégiben egy Orbán- s Fidesz-rajongó régi ismerősöm azzal rágalmazott meg, hogy gondolatvilágomat oly fogalmak jellemzik, mint ,,Sátánfidesz", meg ,,Orbánsátán". (Az illető amúgy ötdiplomás, de hát köztudott, hogy a tudás nem mindig áll arányban a bölcsességgel, különösen a politikában nem.) Régi olvasóim jól tudhatják írásaimból, milyen óvatos vagyok erkölcsi ítéletek fogalmazásakor.
Az elmúlt ciklusban a Jobbik számos fideszes törvényjavaslatot megszavazott az Országházban. Ami a Fideszt illeti, egy párttagság sohasem homogén kollektíva, különösen egy gyűjtőpárt esetében nem. A közösségen belül nem csupán jobbszárny, centrum és balszárny lehetséges, hanem a motivációk is különfélék lehetnek, miért tartozik oda valaki. Vannak, akik egyszerűen felismerték, hogy hosszú időre kormányzó párt lesz belőle, és - eszmeiségtől függetlenül - nyilvánvaló anyagi érdekük fűződik párttagságukhoz. Még ha mezei tagok is, kaphatnak mondjuk egy jól menő trafikot. Vannak, akik a párt kezdetei óta tagok, és a mai napig hisznek benne, hogy csak a Fidesz fejezheti be a rendszerváltást, és lehet biztosíték arra, hogy ne jöjjenek vissza a kommunisták. Vannak, akik sok hibát is látnak a pártban, de szerintük a fő irány helyes, és különösen fontos, hogy eleget tegyünk a nemzetközi fővonal elvárásainak, mert másként lehetetlen a magyar túlélés. És vannak a párt felelős irányítói, akik - ha különböző mértékben is - társtettesek a magyar nemzet tönkretételében. Utóbbit persze meg lehet idealizálni azzal, hogy másként nem lehet csinálni, a haladásnak mindig káros mellékhatásai is vannak, vagy hogy mások még rosszabbul csinálnák. Ettől még a károkozás megtörténik. Nyilvánvaló azonban, hogy nem lehet a fentebbi embercsoportok tevékenységét ugyanazon mércével mérni.
Ezenkívül a személyes felelősség megítélésének joga első soron Istené, másodsoron pedig a bíróságoké (melyek sajnos sosem pártatlanok). Egy újságíró viszont nem hirdethet erkölcsi ítéletet egy politikus felett, azonban tetteinek minőségére és következményeire rá kell mutatnia. Mikor egy ízben internetes vitát folytattunk Jeszenszky Géza hírhedt magyar-ukrán alapszerződéséről, és Jeszenszkyt hazaárulónak neveztem, amiért a szövegbe az egyetemes magyarság nevében és örökre lemondott a területi revízióról, az öreg pert helyezett kilátásba ellenem rágalmazásért. Igaza volt, hiszen rá is érvényes az ártatlanság vélelme. Ezt belátva helyesbítettem: nem hazaáruló, de amit elkövetett, hazaárulás! Ez alapvető különbség. Hiszen a bíróság is mérlegeli, hogy egy tett elkövetője beszámítható volt-e cselekmény elkövetésének pillanatában. Ha a külügyminiszter tudatában volt bűntette mibenlétének, akkor hazaáruló. Ha viszont az értelmi képességei egy debilis vagy imbecillis személyiség szintjének felelnek meg, akkor fel kell menteni és idegosztályra zárni, hogy megelőzzük a további károkozást.
Másrészt számtalan írásomban kifejtettem már azt is, hogy az emberek közt nincsenek ördögök vagy angyalok, mint a mesében. A leggonoszabb emberrel is megesik, hogy képes szeretetből cselekedni, de a legnagyobb szentekkel is előfordul, hogy bűnbe esnek. Éppígy a Fidesszel vagy Orbán Viktorral is megtörténhet (s teljesen mindegy, hogy a szavazóbázisuk megtartása érdekében vagy a Jobbik vitorlájából szelet kifogandó), hogy meghoznak egy-egy jó vagy félig jó törvényt a parlamentben. Csacsiság lenne ezt tagadni. Azonban úgy gondolom, hogy tevékenységük összesített mérlege, az, ami sátáni végeredményű. Úgy állnak arányban a hasznos és a káros intézkedéseik, hogy a végeredmény a kissé késleltetett, de biztos nemzethalál. Olyan ez a kormány, mint a gyilkos, aki tette után, megsajnálva az áldozat árván maradt gyermekét, vigaszként ad neki ajándékba egy nyalókát.
Tehát ilyen stílusban kampányolunk mi. Nem ítélkezünk, de leleplezzük a nemzetvesztést. Szakszerűen, dokumentálhatóan, bizonyítva. Ahogyan remekül érvel Jakab Péter, aki nem személyes támadásokkal foglalkozik, hanem Miskolc jövőjével. Azért némileg opponálnék vele szemben, Pásztor kurvás képe nem csak Kriza kampányának övön aluli eszköze. Lehet, hogy az egykori rendőrfőnök kiválóan eljárt betöréses rablások vagy garázdaságok eseteiben; ám kérdéses, hogy ugyanilyen buzgó volt-e a miskolci prostitúció visszaszorításában? Polgármesterként pedig e feladat éppúgy kompetenciája marad... Ezért én inkább azt szeretném tudni, hogy az elmúlt években Kriza mit tett kurtizánügyben? Ilyesminek utánanézni még elviselhető egy kampány hevében.

De van, ami már alig tűrhető. Mert úgy gondolná az ember, hogy az aljasságnak is van alja. Úgy látszik, nincs. Bayer Zsolt ismét bizonyította, hogy az feneketlen. A Fidesz aktuális sajtós palotapincsije minden egyes választással egyre mélyebbre süllyed. Hányinger kerülgeti az embert, hacsak feltűnik tenyérbemászó képe a képernyőn. Fizikális rosszullét, de szellemi okból. Ezerszer rámutattunk e tán ügyes tollú, de tévésként tehetségtelen, köpönyegforgató, s karrierizmusa folytán mindig felszínen maradó újságíró jellemtelenségére. Mint a rossz céda, aláfeküdt ez már minden lehetséges színű ideológiai, eszmei vagy pártirányzatnak, a szemérem- vagy szégyenérzet legcsekélyebb jele nélkül.
A legutóbbi tévéműsorban, ahol a Jobbik miskolci kampányát próbálták pellengérre állítani, egyenesen szakmai és erkölcsi zuhanórepülést mutatott be. Először is legalább négyszer vágott szavába a vele politikailag egyívású riporterkollégája felvezetőjébe. Így persze - hála Istennek - egyikük propagandaszövegét sem lehetett érteni. Ezenkívül úgy viselkedett, mint egy egocentrikus, beképzelt primadonna, aki állandóan egyedül akar a rivaldafényben karattyolni. De a lényeg, hogy mikor szóhoz jutott, a maga szokásos, jópofáskodó modorában kezdte szidni Jakab Péter szakszerű kampányfilmjét. Persze cigányvédő pózban: pont ő, aki számtalanszor támadta a legútszélibb stílusban ugyanazokat, ha azért fizették. Ennek során két percen belül ötször titulálta a Jobbik polgármesterjelöltjét ,,pocokarcúnak". Már-már kezdtem azt hinni, hogy amit látok és hallok, az nem stúdió, hanem kocsma. Bayer szerint az önkormányzati lakások udvaráról Jakabnak kéne ellapátolni a szart, amit a cigányok ott hagytak; ahelyett, hogy kampányfilmet forgatna. Ha ez lenne a helyes pedagógia, akkor megtehetné ezt éppúgy Bayer is! De nem, mert ő nem akar (egyelőre) polgármester lenni, ő csak Orbán-hátsót nyal. Természetesen abba is próbált belekötni, hogy Jakab szerint nem megoldás a cigányok kilakoltatás az általuk lepusztított ingatlanokból, hiszen utána valahol a város másik negyedében tűnnek fel, és minden kezdődik elölről. Ezután Bayer, ignorálva a Jobbik Jakab által is kifejtett programját, mely szerint csak azokat nem fogadja be a város, akik nem hajlandók betartani a jogszabályokat; a maga degenerált agyával vonta le a végkövetkeztetést: a kilakoltatottakat a Jobbik meg akarja, meg fogja ölni! Pedig csak arról volt szó, hogy akik nem hajlandók betartani az emberi együttélés legalapvetőbb szabályait, azok menjenek oda lakni, ahol ezt nem követelik meg tőlük. Például költözzenek Judapestre, Tarlós biztosan tárt karokkal fogadja majd őket, ha Ilan Mor személyesen kéri meg erre.
A bayeri képlet nyilvánvaló: a Fidesz mágnesként vonzza a pénzéhes karrieristákat, a lopnivaló pénzek és osztható posztok pedig egyre fogynak. A vályúnál, a tolongás közben egyeseket kíméletlenül eltaposnak, félretúrnak; elbocsátások, létszámleépítések mindenütt. Teljesítési és bizonyítási kényszer hajtja, a Fidesz szervilis szolgálatában mindenre hajlandó. Csakhogy itt már nem holmi kicsinyes állásféltés esete forog fenn. A pattanásig feszült magyar-cigány együttélés forráspontján, a nyilvánosság előtt a cigányság gyilkosainak nevezni az ország második politikai erejét, ez bizony polgárháború kiprovokálása. Polt Péter ilyenkor hallgat?! Talán ő is megkapta az ukázt Ilan Mortól?...

Tarnóczy Szabolcs


https://kuruc.info/r/7/133169/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csütörtökön a skótok eldönthetik Skócia sorsát
  2014-09-18 07:50:25, csütörtök
 
 

Csütörtökön a skótok eldönthetik Skócia sorsát
2014, szeptember 17 - 14:51


Csütörtökön dönti el Skócia lakossága, hogy szűkebb hazája a 307 éves Nagy-Britannia tagja maradjon-e, vagy független országgá váljék.

A népszavazást a Skót Nemzeti Párt (SNP) vezette edinburghi kormány írta ki két éve. A függetlenné válást elvető tábor egészen a kampány késői szakaszáig kényelmes, százalékosan mérve kétszámjegyű támogatottsági előnyben volt. Az utolsó hetekben azonban hirtelen és drámai mértékben előretört az elszakadást pártoló oldal, ledolgozva szinte teljes korábbi hátrányát, és a népszavazás hetére gyakorlatilag megjósolhatatlanná vált a referendum kimenetele.

A voksolás előtti napon közzétett utolsó három közvélemény-kutatási eredmény - a bizonytalanok kiszűrésével számolva - egybehangzóan azt mutatta, hogy a skót választók 52 százaléka kíván szavazni a függetlenség ellen, és 48 százalékuk adná voksát az elszakadásra Nagy-Britanniától. A közvélemény-kutató cégek is elismerték azonban, hogy ez a különbség a mérési hibahatáron belül van.

Így a referendum kimenetelét és az 1707 óta létező Nagy-Britannia sorsát nagy valószínűséggel az dönti el, hogy a mintegy 600 ezer bizonytalan, vagy preferenciáját titkoló szavazó közül hányan vesznek részt a referendumon, és merre szavaznak. A skót kormány igyekezett megfelelő történelmi hátteret találni a népszavazás időzítéséhez.

Az idén volt ugyanis a hétszázadik évfordulója az 1314 júniusában, Bannockburn mezején megvívott csatának, amelyben Robert de Bruce skót király néhány ezres serege megsemmisítő vereséget mért II. Eduárd angol uralkodó többszörös túlerőben lévő haderejére.

Ezt a győzelmet a skót történetírás az angol hódítási kísérletek ellen folytatott háborúk legnagyobb skót katonai diadalaként tartja számon.

A két korona 289 évvel később mindazonáltal egyesült. I. Erzsébet angol királynő, a Tudor-dinasztia utolsó uralkodója 1603. március 24-én trónörökös nélkül elhunyt, és VI. Jakab skót király követte őt I. Jakab néven az angol trónon.

A két királyság azonban hivatalosan csak 1707-ben, a londoni és az edinburghi parlament által külön-külön szentesített uniótörvények alapján egyesült, létrehozva Nagy-Britanniát. Az első brit uralkodó Anna királynő volt, akinek uralkodása idején az uniótörvények megszülettek.

A függetlenségpártiak győzelme esetére a skót kormány 2016. március 24-ére tűzte ki Skócia függetlenségének hivatalos kikiáltását. Ha ezt a menetrendet sikerül tartani, és még abban az időpontban is a jelenleg 88 esztendős, 62 éve uralkodó II. Erzsébet királynő ül a brit trónon, akkor ő lesz a mostani formájában létező Nagy-Britannia utolsó uralkodója.

Brit alkotmányjogi szakértők szerint mindazonáltal aligha lenne tartható a skót kormány által felvázolt függetlenségi menetrend. Robert Hazell professzor, a University College London (UCL) egyetem alkotmányjogi tanszékének vezetője a népszavazás utáni lehetséges fejleményekről külföldi tudósítókkal tartott minapi londoni háttérbeszélgetésében kijelentette: ő 2017 tavasza előtt nem tudja elképzelni az elszakadási folyamat befejeződését.

Hazell professzor szerint a skót kormány által kidolgozott menetrend nem veszi például kellőképpen figyelembe azt a várható késedelmet, amelyet a jövő májusban esedékes brit parlamenti választások okozhatnak a szétválási tárgyalásokban. Robert Hazell szerint a választási kampány miatt legalább két hónapra leállna a skót-brit tárgyalási folyamat. Ráadásul ha a nagy-britanniai választásokon a jelenlegi konzervatív-liberális koalíciót új kormány váltja fel, akkor teljesen újjáalakulnának a brit tárgyalóküldöttségek, és az illetékes új kormánytagoknak is időre lenne szükségük ahhoz, hogy "felvegyék a tempót".

Ennél is nagyobb gondot jelentene az, hogy a skót függetlenség érvénybe lépéséhez szükséges alapvető törvények sem készülnének el időben a londoni és az edinburghi parlamentben. A professzor felidézte, hogy Csehszlovákia szétválásához 31 államközi szerződést és kétezer jogi megállapodást kellett kidolgozni, és az ország felbomlása után tíz évvel is voltak még rendezetlen kérdések.

Számos kétely övezi a skót kormány azon elképzelését is, hogy Skócia saját jogán már a függetlenség kikiáltásának napján EU-taggá válhat-e.

Az Európai Bizottság leköszönő elnöke, José Manuel Barroso a BBC televíziónak nyilatkozva nemrégiben kijelentette: ha egy olyan új ország, amelyik egy jelenlegi EU-tagállamból vált ki, önállóan csatlakozni kíván az EU-hoz, akkor új csatlakozási kérelmet kell benyújtania, és ezt az összes többi tagállamnak egyhangúlag jóvá kell hagynia. "Roppant nehéz lenne elérni, sőt lehetetlennek is bizonyulhat" az egyhangú jóváhagyás elérése ilyen esetben - fogalmazott skót kormánypárti politikusok által élesen bírált nyilatkozatában az EU-bizottság elnöke.

A legnagyobb bizonytalanság azonban azt övezi - és erről folyik a leghevesebb vita is -, hogy a skótok mivel fizetnének a függetlenség kikiáltásának napjától.

Alex Salmond skót kormányfő folyamatosan azzal érvel, hogy senki és semmi nem akadályozhatja meg a font további használatát nemzeti fizetőeszközként. Visszatérő szavajárása szerint "a font nem Anglia fontja, hanem Skóciáé is".

Nem úgy - hangzik a hivatalos válasz a londoni pénzügyminisztériumból. A tárca - a vitát lezárandó és a brit kormány álláspontját egyértelműsítendő - nemrég közleményében szögezte le, hogy "ha Skócia otthagyja az Egyesült Királyságot, otthagyja a fontot is", mivel a brit költségvetés és a Bank of England - a brit jegybank - nem vállalhatja magára "egy külföldi ország" pénzügyi kockázatait.

A 4,2 millió skót választópolgárnak sok más meggondolás mellett ezeket a súlyos érveket és ellenérveket kell mérlegre tennie, amikor csütörtökön dönt a brit unió sorsáról.



MTI - alfahir.hu

http://alfahir.hu/csutortokon_a_skotok_eldonthetik_skocia_sorsat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez ám kurva valóvilág !! Nem az a szar ami ömlik ránk !!
  2014-09-18 07:46:40, csütörtök
 
  Ez ám kurva valóvilág !! Nem az a szar ami ömlik ránk !!

2500 véghezvitt öngyilkosság, 30 ezer kisérlet! És a folyamat erősödik!
A rendszerváltással ránk zúditott embertelen folyamattal a magyarok egyre nagyobb száma nem képes megbirkózni!
Ráadásul a tragikus kifosztási akciósorozat kezd csúcsra járni! Egyre több magyar család feje fölül viszi a hiénahorda a fedelet! A szocializmus lét-és szociális biztonságához szokott, (“...zömmel 45-55 év közötti...tehát javarész a Kádár-rendszerben szocializálódott) magyar ember nem képes elviselni a kapitalizmus által rászabaditott nyomást! Inkább az öngyilkosságot választják-kilátástalannak tartott (és valóban kilátástalan) élethelyzetük miatt!
ÁM A LEHETŐ LEGROSZABB MEGOLDÁST VÁLASZTJÁK!
Évi 2500 öngyilkosság!
Ha ennek csak a felét vennénk alapul, az akkor is harmincezer áldozat a rendszerváltás óta! Harmincezer ember értelmetlen halála!
Ha még ehhez hozzászámitanánk az ártalmak miatt kialakult szivinfarktusos elhalálozottakat is, máris a Don-kanyari veszteségnél tartunk! Ők a kapitalizmus áldozatai!
NEM AZ ÖNGYILKOSSÁG A MEGOLDÁS MAGYAROK!
HA MÁR DÖGLENI KELL!-MINDENKI VIGYEN MAGÁVAL LEGALÁBB EGY KÓROKOZÓT!
De van egy lehetőség!
Meg kell válaszolni őszintén a kérdést.
MEGÉRTE A RENDSZERVÁLTÁS? EZT AKARTAD? EZT AKARTUK?
Ha pedig a válasz nemleges!-akkor cselekedni kell!
NEM ÖNGYILKOSNAK LENNI! RENDSZERT KELL VÁLTANI!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak idő kérdése, hogy mikor megy csődbe Ukrajna
  2014-09-18 07:41:44, csütörtök
 
  Csak idő kérdése, hogy mikor megy csődbe Ukrajna
2014, szeptember 17 - 17:25



Az ukrán gazdaság 6,5 százalékkal zsugorodhat az idei évben, de a 10 százalékos recesszió sem elképzelhetetlen, mindeközben a háború minden pénzt felemészt, ráadásul már így is évek óta csak a hitelek tartják életben az országot.

Ukrajna egyelőre megállíthatatlanul rohan a csőd felé. Már a kelet-ukrajnai konfliktus előtt is meglehetősen nehéz gazdasági helyzetben voltak, ugyanis hosszú évek óta csak a különböző nemzetközi hitelcsomagoknak köszönhetően tudták elkerülni a csődöt. Az is tagadhatatlan tény, hogy az Ukrajnát vezető és egymást váltogató korruptabbnál korruptabb rezsimek is jelentősen hozzájárultak a most kialakult kilátástalan helyzethez.

Az IMF szerint egyébként 6,5 százalékkal zsugorodhat idén a gazdaság, nemrég egy 5 százalékos mínuszról szóló korábbi jóslatot rontottak tovább. Az ukrán központi bank feje pedig akár 10 százalékos esést is elképzelhetőnek tart. Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy a kelet-ukrajnai területek jelentősen hozzájárultak az ukrán ipar exporttermeléshez, ami most teljesen kiesik.

Bármikor fizetésképtelenné válhatnak

Egyre gyengébb lábakon áll a gazdaság, fizetésképtelenségtől tartanak a befektetők. Négyhavi mélypontra esett az ukrán államkötvények ára; a befektetők egyre jobban tartanak az ország fizetésképtelenségétől a keleti iparvidékeken dúló konfliktus miatt - írja a napigazdasag.hu.

Ukrajna 17 milliárd dolláros hitelt kapott a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF), és egy gazdasági kiigazító program végrehajtásába is beleegyezett, egyes elemzők azonban kételkednek abban, hogy a kormány egyáltalán képes elfogadtatni a szükséges reformokat, nem is beszélve a végrehajtásukról.

Az ukrán kormány és az oroszbarát szeparatisták nemrég tűzszünetet kötöttek, ezt azonban rendszeresen megszegik, most éppen Donyecknél folynak a harcok. A hrivnya történelmi mélypontra zuhant a dollárral szemben, az állampapírok hozama pedig 13,8 százalékra nőtt.

A Financial Times idézi David Spegelt, a BNP Paribas stratégiáját, aki szerint az államadósság átütemezésére van szükség, ehhez azonban először is béke kell az országban. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy a kintlevőségek közel ötöde Oroszország felé áll fenn, még 2015 decemberéig, így akár az is elképzelhető, hogy egészen addig nem lesz lehetőség átütemezésre.

A háborúhoz három dolog kell: pénz, pénz, pénz

Ukrajnának pedig ebből nagyon kevés van. Úgy folytak bele egy háborúba, hogy a nyugati mintát követve szépen leépítették a hadseregüket. A terv az volt, hogy egy kicsi, de rendkívül ütőképes hadsereget hoznak létre. Csakhogy ez sosem valósult meg. A főleg a szovjet időkből örökölt haditechnika jelentős része az elmúlt évtizedekben vagy teljesen tönkrement, vagy megfelelő karbantartás és nagyjavítások elmaradása miatt az ócskavastelepre került.

Az ukrán haderő valószínűleg amerikai támogatás nélkül a laktanyákat sem nagyon lett volna képes elhagyni. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy az ukrán katonák főleg az Egyesült Államok hadseregének gyártott előre elkészített ételeket fogyasztják.

A NATO-tól kuncsorognak fegyvereket

Az ukrán elnök szeptember elején tett beszámolja szerint sikerült több NATO-tagállammal megállapodniuk a fegyverszállításokról. Mint fogalmazott: ,,Noha mi alapvetően a magunk erejére támaszkodunk, létfontosságú számunkra a pénzügyi, továbbá a haditechnikai segítség, és ezt megkapjuk".

Ukrajna akkor járna a legjobban, ha mielőbb fegyverszünetet kötne a szakadár csoportokkal és megkezdődhetnének a béketárgyalások. Jelen állás szerint két végről égetik a gyertyát, egyszerre vívnak egy kilátástalannak tűnő háborút és ezzel párhuzamosan gazdaságuk is megállíthatatlan recesszióba került. Bár, az államcsődöt valószínűleg már sehogy se kerülhetik el.

alfahir.hu


http://alfahir.hu/csak_ido_kerdese_hogy_mikor_megy_csodbe_ukrajna
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közérthető orosz állásfoglalás
  2014-09-18 07:38:22, csütörtök
 
  Közérthető orosz állásfoglalás
2014. szeptember 17. - 14:34




Az orosz elnök a minap azt nyilatkozta, hogy Oroszország (nem fog azonnal) válaszolni a Nyugati szankciókra, csak akkor, amikor már ez átgondolt, és csak ha azok (orosz ellen-szankciók) a hazai termelők érdekeit szolgálják, azok javára. Most azonnal Oroszország nem fog válaszolni, vicsorogni - mondta el az orosz elnök. A kormány azonban dolgozik a kérdésen - tette hozzá.

"Ha a kormány arra a következtetésre jut, hogy bizonyos lépések megfelelnek a saját gazdaságunk érdekeinek, akkor azonnal végrehajtjuk. De csak mutogatni a szívósságunkat, vicsorogni és attól csak kárt szenvedni - nos, azt nem fogjuk meglépni" - mondotta el Putyin. Azaz nem engedni magát gazdasági centrifugába helyezni.

Ami a konkrét intézkedéseket illeti, azok egyenlőre még nincsenek teljes mértékig, tökéletes részletességében kielemezve. "az, hogy milyen fajta válaszlépések lehetségesek, és egyáltalában a nép érdekeit szem előtt tartva, lehetségesek e - ezt engedjék meg a kormánynak keresztülgondolni és ajánlásokat tenni" - mondta az elnök.

"A szankciós politika mindig bizonyos károkat okoz, azoknak is, akik használják ezt az eszközt. És ez a mostani sem kivétel, ami Oroszország ellenében lett meghozva. Mi tudjuk, ismerjük azokat a számadatokat, azokat a veszteségeket, amiket az Európai Unió és az USA vállalatai elszenvedni kénytelenek Oroszország a saját oroszellenes szankcióiktól és az arra eddig adott válaszoktól - de amint elmondtuk már hasonló esetekben: ez nem a mi választásunk"

Az új szankciókat kommentálván, melyek szeptember 12.-én kerültek bevezetésre - és mi is beszámoltunk róla - az EU által, Putyin elmondta "furcsán néznek ki". A Sanghaji Együttműködés Szervezete (SCO) csúcstalálkozójának végén, melyet Dushanbe-ban rendeztek csütörtök-pénteken, Putyin elmondta a riportereknek, hogy "furcsának" találja a döntést, hogy a Nyugat újabb szankciókat vezet be Oroszország ellen, abban az időben, mikor a békefolyamat Ukrajnában elkezdődött. Putyin szerint, van pár ember, akik nem szeretik a tényt, a tudatot, annak tudatát, hogy a békefolyamat Ukrajnában elkezdődött.

"A békefolyamat elkezdődött, és a véleményem szerint egy lehetőség tűnt fel ebben a folyamatban annak elérésére , hogy politikai eszközökkel rendezést érjünk el, legalább átmenetileg" - mondta el.

"Még azt sem értem, mihez kapcsolódnak ezek a szankciók. Talán valakik nem szeretik annak a gondolatát, hogy a békefolyamatok elkezdődtek." Putyin azt is hangsúlyozta, hogy például a Donyecki Népköztársaság miniszterelnökét feltenni az EU-s "feketelistára" nélkülöz minden logikát. Először is nem valószínű, hogy Alexander Zakharchenko mostanában szeretne az EU-ba utazni, másodszor pedig ő pontosan hogy a békefolyamat aktív résztvevője, lévén a minszki csúcson vele állapodott meg Pjotr Poroshenko ukrán elnök a békéről.

"A Nyugati partnereink és Ukrán partnereink egyaránt ragaszkodtak hozzá, hogy az önmaguk által kikiáltott köztársaságok (Donyeck , Luhanszk) vezetőinek részt kell venniük a béketárgyalásokon. Ők kérték ezt, és mi megpróbáltuk elintézni velük, hogy ez megtörténjen. De aztán ők (az EU) erre felteszik Alexander Zakharchenko-t a "feketelistára" - most akkor ez egy újabb kísérelt a békefolyamat kisiklatására? Mi ez? Ebben semmi logika nincs." - mondotta Putyin.





Komment a cikkhez - szubjektív vélemény -

Miről van itt szó? Az EU hangosan beharangozza, hogy ,,jönnek az új szankciók, jaj lesz Oroszországnak" - erre kitesz egy olyan listát ,amivel gyakorlatilag már megint elenyésző kárt okoz az orosz gazdaságnak, de saját magát, pontosabban cégeit elvágja egy rakás jól jövedelmező üzlettől.

Mit tesz erre Putyin? Azonnal nekik támad, visszük, visszarúg? Nem mert opportunista módon, hideg fejjel gondolkodik, nem hagyja magát felültetni a provokációknak, nem hagyja magát belerángatni egy gazdasági-háborúba ami - mint egy centrifuga a vizes ruhával- pénzt vonhatna ki az országa gazdaságának zsebéből .

Ehelyett gőzerővel építi a keleti szövetségeit: a Sanghaji Együttműködés Szervezete (SCO) és a Vámunió gazdasági - politikai blokkjait- mert nem elvekre játszik, hanem a nép jólétére és a lassú de biztos építkezésre. Illetve nem hónapokra és évekre játszik, mint az EU óvodás szintű vezetői, hanem évtizedekre és birodalmakra.

Mindenki számított most valamilyen forrófejű orosz válaszra: légtérzár, európai autó import- bann, stb. Amivel a saját zsebéből, a saját gazdaságából is pénzt szórna ki gyakorlatilag a semmire. Mit tett ez az ember: Hideg fejjel követi az érdekeit és az országa érdekeit. A keserű pilulát néha le kell nyelni, nem mindig jó út, ha hagyjuk magunkat belerángatni egy ,,balhéba".

Szerintünk Putyin most vizsgázott le Machiavelli- ből jelesre. Ez egy matt. Nem elfogultságból, csak puszta logika alapján: ez egy zseniális húzás. Látszik a különbség az "államférfi" és a "politikus" között. Míg az előbbire 1OO év távlatából is emlékeznek ,az utóbbira 1O év múlva se nagyon. Lehet kisgyerek módjára "durcáskodni" és ugrálni, mint az EU döntéshozói, de lehet logika alapján, érdek-követően is játszani, habár utóbbi esetben az érzelmi alapokat a politikai döntéshozás során ki kell zárni. Valaki a saját országa érdekeit szolgálja, valaki meg nem.

Ez a lépés egyszerűen egy stratégiai mestervágás.





Gölöncsér Miklós - Jövőnk.info

http://www.jovonk.info/2014/09/17/kozertheto-orosz-allasfoglalas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A húsipar a feldolgozó ipar, korábban magyar sertéseket dolg
  2014-09-18 07:33:30, csütörtök
 
  A húsipar a feldolgozó ipar, korábban magyar sertéseket dolgoztak fel, most bármit, ami olcsó. Helyre kell állítani a magyar hústermelést, a mezőgazdaságot, és arra ráépíteni a feldolgozó ipart. Nem ördöngösség! Egyszer, a szocializmusban már működött.De még mennyire, hogy működött. Akkoriban, a kapitalisták által “átkosnak" hívott Kádár rendszerben, - 13 millió sertést hizlaltak az országban, a kitűnő gazdaságpolitikának köszönhetően. - Több volt a sertés, mint az ember! - A sertéshús ára is ennek megfelelő volt.
Ez a szám a rendszerváltás után, 2004-ig lecsökkent 6 millióra. Az uniós csatlakozás utáni időben pedig, mára már 3 millió alá esett a sertések száma. - Eltűnt 10 millió!
A sertéshús ára folyamatosan nő, - az egykor a magyar nép alapélelmiszerének számító füstölt kenyérszalonna ára, az egekben, - kilója 1500-1700, van ahol majd 2000 forint.
És ne mondja nekünk senki azt, hogy egy élelmiszerekből önellátó ország, (mert az volt a kádári Magyarország), ilyen mértékű lecsúszása, - nem a szándékos kapitalista aknamunkának köszönhető! - Mert ez előre megfontolt gazdasági rombolás volt, hogy az élelmiszer termelésben nagy konkurenciát jelentő egyszerű magyar embereket, - önellátó termelőből, - olcsó fogyasztóvá degradálják.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vinnyog a világzsidóság: Mi lesz az ukrán zsidókkal Új-Orosz
  2014-09-18 07:29:48, csütörtök
 
  Vinnyog a világzsidóság: Mi lesz az ukrán zsidókkal Új-Oroszországban?
2014. szeptember 17. - 14:57





Vezsélyben vannak-e az ukrán zsidók?



A néhány nappal ezelőtti orosz katonai invázióval teleharsogott nyugati médiumok, a kelet-ukrajnai orosz milicisták nyílt színi támogatásával, Putyin elnök alig leplezett fenyegetésével, mely szerint ha akarja, “két hét alatt bevehetné Kijevet", szerintük Európa joggal tart egy kiújult katonai konfliktustól a közvetlen szomszédságában. Kevesebb szó esik a világzsidóság álláspontja szerint arról, hogy mi is lesz a sorsa az érintett területeken (a moszkvai propaganda szóhasználatával: “Új-Oroszországban") az eddigi tapasztalatok(?) alapján egyik legveszélyeztetettebb kisebbségnek: a szegény zsidó közösségeknek.

De mi a félelem oka?

Talán akadtak rasszista indíttatású támadások ellenük az érintett területen? Talán csak nem megint benne volt a kezük a harcokhoz vezető csalárdságokban? Talán tömegesen gyűjtik össze őket az oroszbarátok - koncentrációs táborokban - és mészárolják le az "ártatlanokat"?

Vagy mi?

Csak nem a putyini antiliberális világ térnyerése aggasztja őket a nemlétező inzultusok helyett?

A The Jerusalem Post szerint az elmúlt időszakban száz ukrán zsidó család menekült a nemrég “népköztársasággá" kikiáltott donyecki térségből Mariupolba, ám az ottani zsidóság szintén mérlegeli a menekülést a front közeledtével. Az újonnan érkezettek között van a Chabádhoz tartozó két haszid vezető, a donyecki Pinchas Visecki és a luhanszki Salom Gopin rabbi is. A közösségi vezetők leginkább az újabban ezer orosz katonával megerősített szeparatista erők napi ágyuzásait és rakétatámadásait, a víz- és áramszolgáltatás kimaradásait adták meg a menekülés okaként.

Az izraeli lap információi szerint a kelet-ukrajnai zsidó közösségeket szétbomlasztják a harcok, az egyre fenyegetőbb orosz terjeszkedés. Az idei év januárja és augusztusa között közel 2800 ember alijázott Ukrajnából Izraelbe, az ott maradottakkal, a menekülttáborok lakóival a Joint, a Jewish Agency is törődik. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy bár történtek fenyegetések, sőt, erőszakos kisajátítások, nem annyira antiszemita incidensek okozzák a menekülthullámot, inkább a háború, az általános bizonytalanság, az infláció. Az ország keleti határain 20 ezer orosz katona vár ukrajnai bevetésre.

Az orosz propaganda szerves része az ukrán “fasizmussal" “neonáci antiszemitizmussal" való riogatás, ami akkor is propaganda, ha idén tavasszal radikális nacionalisták valóban elkövettek antiszemita incidenseket (Kijevben zsidókra támadtak, Szimferopolban és Zaporozsjében zsinagógákat szentségtelenítettek meg, Donyeckben komoly félelmeket generáló antiszemita röpiratokat osztogattak). Emlékezetes, hogy a Majdan demokratikus forradalmában fontos szerepet játszott a mostani kormányban is résztvevő Szvoboda és a Jobboldali Szektor is, ugyanakkor mindkét radikálisan jobboldali párt kínosan ügyel arra, nehogy antiszemita hírbe keveredjen. Az ukrajnai zsidók még jól emlékeznek a Szvoboda elnökének, Oleh Tyahniboknak néhány évvel ezelőtti zsidóellenes kiszólásaira, ugyanakkor egyrészt a párt érzékelhetően visszafogja magát, másrészt az orosz fenyegetés akaratlanul is egyesíti az ukránokat és a zsidókat, akárcsak a Maidanon - ahogy többnyire oroszbarát provokációknak tartják az ukránok lenácizását.

Információink szerint ugyanakkor a vallásukat megélő, térségbeli zsidók úgy látják, az (Ukrajnához hasonlóan) Oroszországban is nagy hagyományokkal bíró antiszemitizmus dacára ott elviselhetőbb az élet a 200 ezres zsidó közösség számára.

A The Jerusalem Post szerint “Putyin nem annyira zsidóbarát, mint inkább antiszemitizmustól mentes", megemlítve, hogy még az erősen Putyin-kritikus Nátán Saranszkij is elismerte, nehéz belekötni ezen a téren.

Több zsidó vezető is elismerte, hogy az orosz autokrata határozottan fellép az orosz antiszemitizmus ellen. Ugyanakkor épp az ilyen autokrata-nacionalista rezsimek természete miatt fölöttébb jogos az aggodalom az antiszemita kártya esetleges kijátszása miatt.

Az ukrán Jobboldali Szektor is többször hangsúlyozta, hogy egy demokratikus Ukrajnában a zsidóságnak biztonságban kell élnie. Dmitri Jaros, a párt vezetője februárban találkozott Izrael kijevi nagykövetével, és leszögezte, hogy pártja elítél mindenfajta antiszemitizmust és xenofóbiát, és határozottan fellépnek a rasszista megnyilvánulások ellen. “Putyin, úgy tűnik, eredeti céljának épp az ellenkezőjét érte el" - állapítja meg teljes joggal az FP elemzése. “Ahelyett, hogy leválasztották volna az ukrajnai zsidókat polgártársaikról, Putyin magatartása elősegítette, hogy a zsidó közösség elítélje és politikai eszköznek tekintse az antiszemitizmus cinikus orosz felhasználását. Így aztán, ahogy Timothy Snyder nemrég írta, az ukrajnai zsidókból ukrán zsidók lettek." És ez még akkor is igaz, ha az ukrán zsidók most menekülni kénytelenek.

Jó utat!



Bíró Dalma összeállítása - Jövőnk.info

http://www.jovonk.info/2014/09/17/vinnyog-vilagzsidosag-lesz-ukran-zsidokkal-uj-o roszorszagban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 539 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 188
  • e Hét: 10455
  • e Hónap: 21566
  • e Év: 175062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.