Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
34 millió forintért gondolkozna a Fidesz a felzárkóztatásról
  2014-09-24 20:33:13, szerda
 
  34 millió forintért gondolkozna a Fidesz a felzárkóztatásról Miskolcon
2014. szeptember 24. 16:30
Hunhír.info

A Fidesz 34 millió forintot szavazott meg arra Miskolcon, hogy gondolkozzanak a felzárkóztatásról, az esélyegyenlőségről, valamint az előítéletek csökkentéséről. A Jobbik szerint egy újabb alibi programról van szó, aminek kapcsán nyomtalanul lehet milliókat elkölteni egy olyan problémára hivatkozva, amit ingyen is meg lehet oldani.

Az erről tartott sajtótájékoztatón Jakab Péter úgy fogalmazott: négy évvel a választások után a városvezetésnek nem azon kéne gondolkodnia, hogyan oldjuk meg a felzárkóztatás kérdését, hanem már az eredményeket kéne bemutatni. Úgy tűnik, a Fidesz és a baloldal valójában az együttélési problémák fenntartásában érdekelt - fogalmazott a Jobbik polgármesterjelöltje -, hiszen így lehet az integrációra hivatkozva milliókat elkölteni nyomtalanul. Példaként hozta a Fidesz és az MSZP által megszavazott 150 milliós lyukói felzárkóztatást, és a 35 milliós avasi esélyegyenlőség javító programot.

Jakab Péter hangsúlyozta, a Jobbik októbertől véget vet az esztelen pénzszórásnak, az esélyegyenlőséget pedig mindenki számára biztosítani fogják: a törvény mindenkire egyformán fog vonatkozni. ,,A gettókban élő emberek is ugyanolyan magyar állampolgárok, mint bárki más, őket is ugyanúgy lehet szankcionálni, velük szemben is ugyanolyan elvárásokat kell támasztani, mint minden miskolcival szemben. Ha ezt tesszük, 34 milliós gondolkodás nélkül is biztosítjuk az esélyegyenlőséget, és a felzárkóztatást" - fogalmazta meg véleményét Jakab Péter.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=78605
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
INCITATUS ÚJ VILÁGRENDJe
  2014-09-24 20:29:14, szerda
 
  2014. szeptember 24., szerda

INCITATUS ÚJ VILÁGRENDJE

Szilárdan hiszem, hogy egy vezetőt leginkább az minősít, hogy milyen beosztottakkal meri magát körülvenni.
Meg kell mondjam, rendszerek, vezetők, Vezérek pártok jöhetnek-mehetnek, de az emberi természet nem sokat változik, a szocialista nagyüzem vezérigazgatója után ugyanúgy cipelték a táskáját, mint Rapcsák képviselő után - nyugodjék békében.
Neki legendásan nagy segge volt, két padot kellett számára biztosítani a Parlamentben, gondolom Hódmezővásárhelyen is.

Nem lehetett könnyű egy akkora segget találni, mely pótolhatta volna, de Orbán számára nincs lehetetlen, csak tehetetlen, így került képbe Lázár a Nemzet Parvenüje.
Amikor megvezéresedett Szeretett Vezetőnk, akkor ő is érezte, hogy a táskacipelés snassz dolog, legfeljebb hátizsákkal illik mutatkozni egy olyan formátumos politikusnak, akinek még a pocakos tábornokok is csípik a szemét - Napóleon szóba se jöhet.
Először Rogánnal kísérletezett, de annak is hátizsákja van - Louis Vuitton, majd szemmel kell tartani a kis oligarchapalántát... - márpedig két hátizsák nem fér meg egy csárdában, hát kikötött Szijjártónál, aki igen alkalmasnak látszott a táskahordozás nemes feladatára. Emellett szépen illusztrálta a bánatosabb férfiak reményét, hogy nem a méret a lényeg.

Az ambiciózus fiatalember, aki a családi vasútépítési háttérrel egyébként is alkalmas volt a megbízható csicskás szerepére (ugorj Petyka, vagy apád csak Märklinnek építhet pályát a szőnyegen...) remekül beleállt a feladatba, pattant, fordult, pörgött, mint majom farkán a stanicli - a könnyebb megkülönböztetés végett a staniclire rá volt nyomtatva: én vagyok a stanicli.
Aztán egyre izmosabb feladatokat kapott, bizalmi feladatokat, baltamosás, keleti nyitás, nyugati sumákolás - szóval hasznossá tette magát és ki is nőtte magát, mint a másik táskahordozó.
Ma már nekik is vannak táskahordozóik, mely tisztség a középkori fegyverhordozók pozícióját idézi a mai rohanó világban...

Ma letette a hivatali esküt, mint külgazdasági és külügyminiszter, porig alázva ezzel Horn Gyula, Kovács László és Martonyi János székét.
A jelöltet meghallgatta a parlament négy bizottsága, köztük a nemzeti összetartozás bizottsága is (franc megette azt a nemzeti összetartozást, melyre egy bizottságot kell létrehozni...), már csak az hiányzott, hogy a modern pol-beat képviselője is énekeljen a meghallgatás alatt.

Újsütetű külügyminiszterünk már beiktatása előtt megkezdte dicsőséges pályafutását.
Először kifejezte háláját az Úrnak, hogy a Vezér janicsárja lehet.
A janicsárok általában lopott gyerekek voltak, akiket aztán némi agymosás után a szultán feltétlen hívévé neveltek.
Azt nem cizellálta, hogy őt honnan lopták el, és mennyit mellékeltek hozzá kis zacskóban, de szerintem olyan emberfia még nem született, aki ezt a villanykörtefejű komát ingyér lopta volna el...
Első diplomáciai hőstetteként Bill Clintont nyilvánította debilnek, akit gaz tanácsadói félrevezettek, azóta kiderült, hogy vagy ugyanazok Obama tanácsadói is, mint Clintoné, vagy Amerika tele van hülye tanácsadókkal.
Esetleg exportálnunk kellene egyet-kettőt, Magyarország felsóhajtana, míg az amerikai elnök - ha okosabb nem is - biztosan gazdagabb lenne.


Helyzetelemzést is adott egykoszból, - azt találta mondani, hogy ,,új világrend van születőben", ennek megfelelően Magyarország külpolitikáját is meg kell újítani, új feladat a magyar gazdasági érdekek érvényesítése, de a klasszikus diplomáciai feladatokat továbbra is hibátlanul el kell végezni.
Magvas gondolatok.
Az új világrend vélhetően azt jelenti, hogy ezentúl mindenki a saját szövetségesei seggét rugdalja szakmányban, a demokráciát meg az jelenti, ha valaki élet-halál ura, és tart kétszáz marhát, akik fel tudják emelni a mellső lábukat vezényszóra.

Ebben az egészben az a legszörnyűbb, hogy ez az emberi minőség miniszteri stallumot kaphat egy olyan országban, ahol bármelyik diplomaosztás alkalmával, de még a libaólban is csak nála okosabb élőlények jöhetnek vele szemben.
Személyében a kétlábon járó szervilizmust tisztelhetjük, a kártételeiért pedig majd közösen álljuk a cechet, köszönet az otthonülőknek meg a Fidesz szavazóinak.
Ha valaki eddig nem tudta volna, mi az a kontraszelekció, hát most megtekintheti.
Ez még csak a kezdet, Caligulánál is eltartott darabideig, mire a lovát ki tudta neveztetni konzulnak, pedig az jólnevelt ló volt, nem szarta összevissza az istállót...
Gratulálunk, Excellenciás úr!

http://www.pupublogja.hu/2014/09/incitatus-uj-vilagrendje.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Donyeck mellett megtalált tömegsírokban talált halottaknál
  2014-09-24 20:28:20, szerda
 
  A Donyeck mellett megtalált tömegsírokban talált halottaknál a belső szerveket eltávolították.
Megjegyzésem. Amikor ezt a hírt olvastam rögtön ugyanaz jutott eszembe ami az orosz kommentezőknek. Mint Szerbiában. Az EU és az USA a szervkereskedelmet azóta sem vizsgálta ki. Sőt azt mondta nincs bizonyíték a tömeges szervkereskedelemre. Pedig Szerbiában, Szíriában és máshol ugyanaz a hálózat. Vajon kiknek nagy üzlet ez és miért nincs vizsgálat ez ügyben????

http://rusnovosti.ru/news/342843
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amerikai ezredes irányítja az ISIS terrorszervezetet
  2014-09-24 20:16:53, szerda
 
  Amerikai ezredes irányítja az ISIS terrorszervezetet
2014.09.24 19:37


Ramzan Kadirov csecsen elnök nyilatkozata szerint megbízható forrásokból információi vannak arra vonatkozóan, hogy az a David Petraeus vezérezredes, aki az iraki és afganisztáni NATO missziók során az amerikai fegyveres erők vezetője volt, jelenleg a CIA megbízásában teljesít szolgálatot az ISIS terrorszervezet egyik vezetőjeként.

A csecsen vezető azt állítja, hogy egy bizonyos Abu Bakr al-Bagdadi "szervezte be" az amerikai ezredest az ISIS terrorszervezetbe, ahol jelenleg is vezető pozíciót tölt be. "Az iraki, szíriai, valamint a térség más országaiban zajló terrorizmus egyre veszélyesebbé és kiélezettebbé válik. Az Egyesült Államok és az Európai Unió hozzájárul az ISIS terjeszkedéséhez. Bizonyítékaink vannak arra vonatkozóan, hogy a banditák vezetője, Abu Bakr al-Bagdadi beszervezte David Petraeus vezérezredest, aki tömeggyilkosságok megszervezésében vesz részt."

Hídfő.net | David PetraeusDavid Petraeus, terrorista vezető

Az ISIS jelenleg Irak, Szíria és Libanon területén működik, sikeresen veszik fel a harcot az iraki kormánnyal szemben és a szír kormányerők ellen is ők alkotják a fegyveres ellenállás magvát. Korábban az ISIS azzal fenyegetőzött, hogy háborút robbant ki a Kaukázusban is, emiatt a Csecsen Köztársaság közvetlen érintett az ISIS terrorszervezet feltérképezésében. A terrorszervezet felszámolása során azonban úgy tűnik, amerikai katonai vezetőket kell kiiktatni, akik közvetlen érintettek a terrorszervezet irányításában.

http://www.hidfo.net/2014/09/24/amerikai-ezredes-iranyitja-az-isis-terrorszerveze tet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elindult a hatalmi harc?
  2014-09-24 20:06:33, szerda
 
  Elindult a hatalmi harc?

Antalffy Tibor 2014. szeptember 24., szerda 07:59

A Fidesz, de közelebb van az igazsághoz, ha azt írom, hogy Orbán sikerének a titka a bújtatott egyszemélyes diktatúra kialakítása, aminek azért vannak fejlődési fázisai. Ha csak két világtörténelmi példát plusz egy hazait hozok fel (Sztálin, Hitler, és Rákosi) akkor világosan látszik, hogy a diktatúra fejlődéséhez hozzátartozik a hatalmi harc is.

Például Sztálin csak azért nem nyírta ki Lenint, mert megtette azt a szívességet, hogy időben elhalálozott. Trockij annyira piszkálta a csőrét, hogy két kontinens távlatából is utána ment. Hitler uralomra jutásával kapcsolatban nem mindenki ismeri a hosszú kések éjszakáját, vagy ha hallott róla, fogalma sincs, hogy bírósági eljárás nélkül (egyes források szerint) 200 embert likvidáltak. És persze Rákosi is kinyírta saját kommunista belügyminiszterét, aki (feltételezése szerint) megfoszthatta volna a hatalmától.hatalmiharc Elindult a hatalmi harc?

Átevezve a magyar rendszerváltás utáni időkre, Fodor Gábor önként elállt Orbán Viktor útjából, Rogán Antal pedig idejében észbe kapott, még mielőtt ,,bukott angyallá" válhatott volna. Aztán jött a diktatórikus konszolidáció a kétszer kétharmaddal. Orbán egyszerűen túlnyerte magát, aminek egyenes következménye, hogy az ország a felcsúti, született vadparaszt (kolbásztöltő és pálinka lepárló) hűbérévé vált, amiből törvényszerűen kinőttek a ,,kiskirályok". Így történhetett meg, hogy a külső ellenfelek földbedöngetése után egymás felé fordultak.

Lázár kinevezte tanácsadónak Zoltait, ami (szerintem) egy zseniális húzás. Ha zsidók ellen kell fellépni, akkor legokosabb ezt zsidókkal csináltatni, különben is egymást jobban ismerik. Csakhogy ebbe ragyogóan bele lehet kötni, ha eljött az ideje. Márpedig eljött, mert Lázár már jóval többet szerepel, mint Orbán, mondhatnánk túl nőtt a szerepén. Így kapott engedély Gulyás Gergely, hogy megtámadja Lázárt. Gulyás persze könnyebb fajsúlyú, mint Lázár, ezért pástra lép Schmitt Mária is. Az, hogy Zoltai komcsi volt (egy olyan kormány és frakció esetében, ahol minden második ember ,,komcsi" volt) csak akkor baj, ha fogást kell rajta (de még inkább Lázáron) találni.

A Hír TV se úgy viselkedik, mint korábban.

OTP vezér, Csányi Sándor is fintorog a Kormányra.

Simicska hirtelen kilőhetővé vált.

De még a sírásra hajlamos nyuszika, Hoffman Rózsa is renegátoskodik: ,,Egy központból 198 tankerületet közvetlenül lehetetlen jól irányítani." Rózácska két éve egészen más véleményen volt.

És végül, ,,valaki" úgy gondolta, hogy az október 12-i választások előtt fel kell emelni a gázárakat, amit már be is jelentettek. Ez nem lehet Orbán ötlete. —- Szóval, mi van itt?

Antalffy Tibor engedélyével

http://patacsipilvax.hu/2014/09/24/elindult-hatalmi-harc/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A száguldó miniszterelnök
  2014-09-24 19:55:37, szerda
 
  A száguldó miniszterelnök

Feladta: 2014, szeptember, 24 | Author: szendam

Ahhoz képest, hogy a “Magyar Mélytorok“, azaz a hvg.hu “informátora" szerint Orbánt “intellektuálisan nem hozza lázba" az önkormányzati választás (lásd előző posztomat!), az Örökös MiniElnök úgy száguldozik és (bak)ugrál az ország települései között, mint egy megbokrosodott kecske. Kedden Tatabányán, tegnap pedig Szolnokon mekegett hülyeségeket a mi Mekk mesterünk.

A “Duális Képzés"? Hát az nagyon fontos dolog ám kéremszépen tisztelthölgyeimésuraim. Konszenzus is vagyon a kormányban, hogy ezt be köll vezetni, mint inszeminátornak a pacipéniszt a kancakonnektorba, mer' ugyi ez egy hagyományon alapszik. Mi meg az ilyesmit úgy támogatjuk, mint gyámfa a kidőlő közfalat, csak egy kicsit még várni kéne a támogatásra is, meg a kidőléssel is. De persze nem sokáig, talán csak az esztendő végéig, amíg kiderül például a derék tatabányászok földjén is, hogy ki lesz a helyi gauleiter. Ha az, akire mi gondolunk, akkor semmi gond! Az Edutus Főiskola mechatronikai képzése államilag támogatott lesz! ... Talán, esetleg. ... Ha majd a “konzultációk" során, azaz az éppen aktuális emésztésem szerint, végre eldől, hogy az október 12. utáni “új felállásban" ennek a fősulinak “milyen helye lesz".

A Duális Képzés az orbáni narratívában azt jelenti, hogy a szakmunkásképzőkben az állam csakis a közismereti tárgyak oktatását vállalja. A gyakorlati képzést a diákok - egy tanulmányi szerződés megkötése után - a különböző iparvállalatoknál, cégeknél kapják meg. Ennek előnye elméletileg az, hogy a tanonc, megfelelő teljesítmény esetén, a képző cégnél azonnal munkát kap. Hátránya: az adott iparvállalattól speciális, jószerint csakis ott hasznosítható képzést kap, ami egy esetleges - talán kényszerű - munkahelyváltás esetén, egy másik cégnél csak részben lesz elfogadható. Ugyancsak komoly gond van a képzés “állami" részével, amelyet az Orbán által “Hoffmann Rózsa" álnéven benyújtott és elfogadtatott Köznevelési Törvény gyakorlatilag teljesen lebutított. Egy szakképzős hetente két matematikaórát kap, Természetismeretből (fizika, kémia, biológia, földrajz) mindössze egyet, informatikából pedig még ennyit sem! Ez pedig nem más, mint hogy ez a rendszer félművelteket, funkcionális analfabétákat, három esztendőn át idomított segédmunkásokat termel és nem szakembereket! Márpedig így elképzelhetetlen a magas hozzáadott érték termelése, azaz a versenyképes ipar nem hogy megteremtése, de fenntartása sem!

Körülbelül ezt mondta a Szeretett Vezető Tatabányán, a megyei napilapnak nyilatkozva. Ennek során meg is jegyezte, hogy a duális képzéshez hasonlóra már volt példa Mária (közmunkaalapú) Országában, csak bizonyos gazok (értsd: kommenisták) azt hagyták elsorvadni. No de semmi vész, mert a kormány a helyén van és tuggyaisadógát. Az meg ugyi nem más, mint hogy az iparnak szakképzett munkaerőt köll biztosítani. Ez pedig nem csak a derék tatabányászoknak, de a kabinetnek is nagyon fontos dolog ám. Előbbieknek azér', mer' a Kárpátok Géniusza szerint a város “tavasz óta kiemelt térség" az iparvállalatok letelepülése szempontjából és kormányzatilag, utóbbinak meg amiatt, hogy a (matolcsysta-tellérgyulaista) Nemzeti Gazdaságfejlesztési Stratégia szerint: a lehető legtöbb embert le köll szállítani a Magyarország-szekérről annak érdekében, hogy ne utazzanak csak rajta, hanem inkább tolják azt!

Pontosan erről szól egyébként a Vargamiska-féle, 1700 milliárdos, Nemmegszorító Csomag is, melyet tegnap óta igyekszik kibontani a “szakma". A “Napi Gazdaság" címet viselő, századvéges “szaklap" által szervezett konferencián a Karcagi Miskakancsó ugyan körülményesen kerülte a konkrétumokat, de a Fényesrenyaltseggű Főkormányzó által meghírdetett “Szekér-program" alapján nyilvánvaló, mi lesz a következmény. Mivel eme “járművön" az elterebélyesedett seggű Maffia-adminisztráció miatt (csak a Miniszterelnökség csecsén csüng fürtökben már legalább száz helyettes államtitkár!) egyre kevesebb a hely, hát szekérvégre kell küldeni azokat a vidéki bürokratákat, akik olyan haszontalan dolgokkal foglalkoznak, mint a Zemberek közvetlen, adminisztratív kiszolgálása! Hogy így milyen módon tuggyák majd ezek a Zemberek intézni az ügyes-bajos dógaikat a Hivatalnál? Hát egyrészt ott az internet (Mari bácsi és Józsi néni klikkel!), másrészt az ilyen közhivatali feladatokat közmunkások is el tudják látni (havi 150 helyett mindössze 47 ezerért ... jelentős megtakarítás!), ahogyan arra már esztendők óta számos példa is vagyon!

“Ipar, ipar és ipar!“ - ez a legújabb orbanista elmebaj, s ezt a Koronátlan Fő egyáltalán nem is rejtette véka alá egy nappal később Szolnokon. A helyi televíziónak adott interjújában azon véleményének adott hangot, miszerint másfél évtizeddel ezelőtt még az számított trendinek, hogy a gazdaságot elsősorban a szolgáltatásokra köll helyezni. Ámde gyütt a Válság, s kiderült (szerinte), hogy a lópikulának nem kell az ilyesmi akkor, amikor a Zembereknek nincsen pénzük. Ezzel szemben az ipari termékek mindenkoron kelendőek, azt a jónép akkor is megveszi, ha egyébként kivan a segge a gatyájából. Különösen igaz ez a gyógyszeriparra (a Vezér a Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki gyártósorának felavatására tolakodott be!), s bár ezt nem mondta ki, de ő bizonnyal az egyik olyan ember Magyarországon, aki ezzel tökéletesen tisztában van ... tapasztalati alapon!

Nem tudom, mostanában hol és milyen “anyagokkal" kezelik a Nemzet Ápoltját, de tény, hogy alaposabban. Az igaz, hogy továbbra is püffed a pasas - nem csak pocakra, hanem tokára is! - , de a szeme már közel sem annyira véreres, mint tavaly és úgy tűnik, még a nyelvét is egyre hosszabb időn keresztül képes a szájüregében tartani. Ez pedig nem más, mint a gyógyszeripar diadala! ... Az egy másik kérdés, hogy ilyen vegyületek kikísérletezéséhez és előállításához baromira elégtelen lesz a hazai Új Rendszerben kitenyészteni/beidomítani szándékolt, gyakorlatilag funkcionális analfabétákból, agyatlan rendszerszolgákból álló “szakemberek" Ifjú Gárdája. No de ez nem az ő gondja, hiszen időszakos(?) problémáival nem a zembereket szolgáló hazai, hanem a Haldokló Nyugat intézményeit szokta rendszeresen felkeresni.

Szóval az Ipar! Ennek mindenek feletti fejlesztése jelenti szerinte A Megoldást. Azt, amire csakis Ő (meg Elkúrcsy?) gyött rá egyedül az egész világon. Azt,amit csakis az Ő Legtökéletesebb Kormánya képvisel, ráadásul akkora sikerrel, hogy még! Meg is aszonta a szolnoki mikrofonállványnak, hogy (konkrét idézet következik!): “Erről ritkán szoktunk beszélni, de (...) Európa második legiparosodottabb országa éppen Magyarország, és nagyon jó esélyünk van arra, hogy ennek a választási ciklusnak a végére, tehát 2018-ra az első helyet is megszerezhetjük, ha ilyen ütemben fejlődik a magyar ipar“.

Két régi vicc:
1.) A Néphadsereg egyik századánál politikai oktatást tart az őrmester:
“Elvtársak! Jelenleg a Világ egyhatodán uralkodik a Szocializmus! Fejlődésünk azonban megállíthatatlan, így hamarosan már a tizedén, huszadán, sőt, a századán is a Mi Eszméink fognak érvényesülni!“
2.) Szabad Nép-félórán felteszi a kérdést az alapszervezeti párttitkár:
- Elvtársak! Hol áll a Kapitalizmus?!
- A szakadék szélén - hangzik a válasz kórusban.
- És hol áll a Szocializmus?!
- Egy lépéssel előtte!

Halvány sejtelmem nincs, hogy Béresék mit gyártanak Szolnokon. De légyen az akármi is, azt a Főnök bizonnyal “megkóstolta" és “alapos hatást" gyakorolt rá. Nem csak a nagyzási hóbortját, de a nagylelkűségi rohamát is alaposan felerősíthette. Ugyanis az, hogy ezt a “ritkán emlegetett", tehát valamiért szupertitkos információt pont az alig nézett szolnoki tévé és nem pedig (az ennél alig népszerűbb) “Közszolgálati" nézőivel osztotta meg, ... hát az ölég sok dolgot elárul! ... Nemde? (hehehe!)

Bármennyire is szórakoztató, én azt a régi, az eredeti “Mekk mestert" sokkal jobban szerettem. Kevesebbe is került, no meg csak báboknak okozott kárt!

... és ezt ...

... szendamondja!

http://szendamondja.wordpress.com/2014/09/24/a-szaguldo-miniszterelnok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemzeti szalag átvágások ideje!
  2014-09-24 19:37:18, szerda
 
  Nemzeti szalag átvágások ideje!
2014. szeptember 24.

Észrevettétek-e, hogy ahogy közeledünk a választás napjához, úgy szaporodnak az átadási ceremóniák. A Várkert Bazárt már háromszor átadták. Még az is lehet, hogy október 12-éig kész lesz.
A jövő évi költségvetést ebbe a hónapba be kellett volna nyújtani, de nem adják be majd csak október végén, amikor már megint hülyére nyerik magukat. Akkor aztán megtudjuk, hogy mi is az ország valós helyzete. Varga Mihály egy szakmai előadáson elszólta magát, miszerint 1700 milliárd forintos kiadás csökkentés fog következni. Megjósolom: a hatalom ez alól megint kivonja magát. Pedig ez a csomag nagyobb lesz, mint az 1995-ös Bokros csomag!
Magyarország jobban teljesít! Miben is? Korrupcióban, mutyiban, hazudozásban, ami miatt egyre erősödik az erkölcsi válság is!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megemelt nyugdíjkorhatár: a gyárból egyenesen a sírba
  2014-09-24 18:44:30, szerda
 
  Német H. Erzsébet írása



2014. szeptember 24.
Megemelt nyugdíjkorhatár: a gyárból egyenesen a sírba
Meddig bírjuk?

Elfáradt, beteg emberek tízezrei tennék le a nehéz fizikai munkát az öregségi nyugdíjkorhatár előtt, de bármilyen veszélyes körülmények között dolgoznak is, erre jövőre már nem lesz lehetőség. A kormány ugyanis éppen eltörölni készül a korengedményes után a korkedvezményes lehetőséget is. Pedig szó szerint életveszélyes bizonyos munkakörökben 60 éven felülieket dolgoztatni - állítja a legnagyobb ipari szakszervezet, amelynek elnöke a tapasztalatai mellett a KSH és a nemzetközi adatokra is hivatkozik: tavaly több munkahelyi baleset volt, mint 2012-ben.

Csak az tudja, hogy mennyire embert próbáló erőfeszítés 60 éven felül ,,műszakolni", naponta többször létrára mászni, órákig az állványzaton gebeszkedve falat vakolni, a gumigyári kazán mellett egész nap hajtani, vegyszeres levegőt szívni vagy, mondjuk, a tömegközlekedési járművek volánja mögött ülve koncentrálni a városi forgalomra, aki több évtizedet lehúzott már kemény fizikai munkásként, s tudja, esélye sincs idő előtt nyugdíjba menni.

Nyugalmas irodákban, viszonylag könnyű munka mellett még csak-csak ki lehet bírni az öregségi nyugdíjig, ám a nehéz, az egészségre ártalmas, netán folyamatosan több műszakban végzett munka olyan ,,gyilkos" menet, amelyet nem lenne szabad az utolsó pillanatig erőltetni. Márpedig a kormány éppen ezt teszi - állítja Székely Tamás, a legnagyobb ipari szakszervezet, a VDSZ elnöke.
Forrás: en.wikipedia.org

A vegyipari szakszervezet évek óta üti a vasat: meg kell tartani a korhatár előtti nyugdíjrendszert, hívják azt korengedményes, korkedvezményes vagy, ha úgy szimpatikusabb, foglalkoztatáspolitikai megoldásnak. Szó szerint életveszélyes ugyanis a korhatár előtti rendszer totális megszüntetése - szögezi le az elnök.

Néhány évvel ezelőtt több tucatnyi munkakörből, az egészségre ártalmas szakmák némelyikéből lehetett kétféle módon, korengedményes és korkedvezményes lehetőséggel idő előtt nyugdíjba vonulni. Évente 30-40 ezer ember élt a lehetőséggel.

Most is legalább ennyi ember venné igénybe a könnyítést, ám nem teheti. A korengedményes rendszert úgy szüntette meg a kormány, hogy talán fogalma sem volt a lényegéről, hiába mondták, írták a szakszervezetek - bármilyen furcsa - a munkaadókkal közösen. Egyszerűen érthetetlen, hogy miért nem hagyták tovább élni ezt a lehetőséget, hiszen ez egyetlen fillérrel sem terheli a költségvetést - mondja az elnök. A korengedmény lényege, hogy a munkaadó évekre előre befizeti az elbocsátás előtt álló idősebb munkások teljes járulékát, hogy kedvezményes nyugdíjba, s ne az utcára küldje éppen azokat, akiknek életkoruk miatt esélyük sincs máshol elhelyezkedni - magyarázza Székely.

Ez a megoldás többnyire szakszervezeti vívmány, és ott működik, ahol ezt a kollektív szerződés is tartalmazza. A 2008-2009 közötti gazdasági válság ideje alatt ezrek menekültek meg így a munkanélküliségtől.
Forrás: http://fungie.hu/

A költségvetés terhére évtizedekkel ezelőtt létrehozott korkedvezményes lehetőséget pedig - amely alapján például a közlekedésben dolgozók, a röntgenesek és még nagyon sok munkakörből korábban mehettek nyugdíjba - éppen most készül teljesen megszüntetni a kormány. Holott épp hogy nem eltörölni kellene, hanem átvizsgálni, újratölteni a listát, amely a kedvezménnyel járó munkaköröket tartalmazza, s be kellene emelni a rendszerbe a műszakos dolgozókat is.

A szakszervezetek - élükön elsősorban a VDSZ - régóta harcol ezért, s a munkáltatók által korábban is finanszírozott ellátórendszer megteremtését javasolják. A részletesen kidolgozott ajánlat maximum 5 évvel az öregségi nyugdíj előtt állókon segítene. Őket ezzel a módszerrel nyugdíjba küldhetné a munkáltató, ha előre befizeti utánuk az államnak a járulékokat. Ennek a megoldásnak még foglalkoztatási előnyei is lehetnének, mert így az idősebbek helyett fiatalabb munkanélküliek kerülhetnének állásba. Meglepő - hívja fel a figyelmet az elnök -, hogy ezt a változatot a munkaadók is feltétel nélkül támogatnák.
Forrás: www.kkbn.com

Egyre több helyről hallani olyan emberséges megoldást, hogy a nyugdíjhoz közeledőket csak papíron foglalkoztatják, nem kell bejárniuk, kapják a fizetésüket pluszjuttatások nélkül - magyarázza az elnök. A szakszervezetek évek óta követelik a kedvezményes nyugdíjrendszer megtartását, pontosabban ma már a visszaállítást, s hogy nyomatékot adjanak ennek, október 7-én, a Tisztes Munka Világnapján megmozdulást, látványos flashmobot - villámakciót - szerveznek.

Alvászavar, magas vérnyomás és emlőrákveszély

A folyamatos műszakban dolgozók lehangoló fizikai, pszichológiai és egészségi állapotban vannak - hivatkozik az elnök egy korábban végzett széles körű felmérés, a Műszakos munkavégzés következményei című kutatás eredményére. A kétszázoldalas könyvből kiderül, hogy beigazolódtak a félelmek: a nyugdíjhoz közeledő, de az utolsó pillanatig munkára kényszerített ember, aki hosszú évek óta folyamatosan, éjjel-nappal dolgozik, erősen megromlott egészségi állapotban, fáradtan, betegen, fásultan végzi a munkáját. Tízezrek dolgoznak ilyen állapotban, és ez szó szerint életveszélyes - szögezi le az elnök. Nem véletlen, hogy még mindig sok a munkahelyi baleset, azon belül is a halálos tragédia. Tavaly 17 361 ember sérült meg munkavégzés közben, s ez csaknem kétszázzal több, mint 2012-ben.

Az egészségügyi felmérés során feltárták a szakértők, hogy különösen a 60 körüli, több műszakban dolgozók szenvednek alvászavarban, magas vérnyomásban, pszichoszomatikus és szomatikus betegségben. Az éjszakai munka a nőkre különösen rossz hatással van, körükben az átlagosnál több az emlőrákos. Ez bizonyítottan az éjszakai pihenés hiányára vezethető vissza - olvasható a könyv szakmai összegzésében.
Forrás: www.tozsdeforum.hu

Hasonló problémákat mutatott ki egy másik tanulmány is, amely kifejezetten a közlekedésben dolgozók körében készült. A veszélyes munka miatt itt is gondot jelent az idősebb korosztály foglalkoztatása. A kutatások a családi állapotokra, a magánéleti problémák egy részére is kiterjedtek, s kiderült, az éjszakázással, délutáni műszakkal járó munka miatt gyakran eltávolodnak egymástól a családtagok, mert keveset vannak együtt, a gyerekekkel is ritkábban találkoznak

A korengedményért azért harcol a szakszervezet, hogy a 60 év körüli, nehéz munkát végző emberek nyugalomban, biztonságban tölthessék az öregségi nyugdíjig hátralévő éveket, s ne az utcára kerüléstől kelljen rettegniük. Ezt diktálja a józan ész - jelenti ki határozottan Székely.

Festékszagú lehelet

Török József évtizedekig, amíg csak élt fényezőként dolgozott. Szórópisztollyal fújta a festéket egy levegőtlen műhelyben - vagy ha tehette, akkor annak az udvarán - napi 8 órában és utána ,,fusiban" is - mert valahogy meg kell élni - a különféle fémborításokra, gépekre, autóelemekre. Eleinte csak a ruhájának, hajának, kezének volt átható festékszaga. Később azonban már tömény hígító szag áradt a leheletéből is. Ettől kezdve igyekezett távol tartani magától a gyerekeit, 6 éves és 11 éves lányát. Nem ölelgette, nem puszilgatta őket többé, ahogy ő mondta azért, nehogy rájuk ragasszon valamiféle kórt. Lányai úgy nőttek fel, hogy nem emlékeznek rá, ültek-e legalább nagy ritkán az apjuk ölében, s hogy kaptak-e valaha is puszit tőle úgy, ahogy a hasonló korú barátnőik a saját apjuktól.

Török Józsefnek egyszer vészesen megemelkedett a fehér vérsejtje, kórházba került, a család komolyan aggódott az egészségéért, az életéért. Rendbe jött. Legalábbis ekkor. Később a gyomrára panaszkodott, ez az állapot hosszú évekig tartott. Egyre nagyobb fájdalmai voltak, a családi hangulatra rányomta a bélyegét az apa állapota miatti örökös aggódás. Végül kiderült, előrehaladott gyomorfekélye van. Igaz, ezt lényegében az utolsó 24 órában diagnosztizálták, azon az estén, amikor már nem volt mit tenni, csak tehetetlenül várni, hogy őrült szenvedései árán átfúródjon valahol a gyomra, hogy aztán be lehessen stoppolni. - Egyetlen garast nem adtam volna az életéért - mondta az orvos, aki végül egy kockázatos műtéttel megmentette az életét. A fekély kialakulásának okait firtató kérdésekre kurtán csak ennyit válaszolt némi vállvonogatás után: munkaköri ártalom.

Több hétig szanatóriumban gyógyult, kiszellőzött a bőréből és a leheletéből is a festékszag. Aztán visszament dolgozni. Gyógyult - írták a táppénzes lapjára a 60 körüli embernek. Örült neki, hiszen táppénzből nem lehet megélni, a nyugdíj pedig még messze. Újra bejárt a műhelybe. Eleinte csak a ruhájának, hajának, kezének volt festékszaga. Később azonban, már tömény hígító szag áradt a leheletéből is.


- See more at: http://www.168ora.hu/itthon/gyarbol-egyenesen-sirba-130887.html#sthash.3SDfwXZc.d puf
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rogán szerint bolond az, aki gazdasági növekedés idején meg
  2014-09-24 18:23:51, szerda
 
 
Rogán szerint bolond az, aki gazdasági növekedés idején megszorításokra gondol


horváthbence
politika
ma 16:05
74 3

A Fidesz frakcióvezetője, Rogán Antal tartott sajtótájékoztatót a devizahitelesek megmentésének legújabb hullámáról. Helyszíni tudósítónk szerint Rogán arról beszélt, hogy a kormány még idén újabb törvényt tervez benyújtani a parlament elé, ami a bankrendszerről és a hitelek átlátható árazásáról szólna.

Túl sok konkrétumot erről nem mondott, csak hogy a cél a hitelszerződések átláthatóvá tétele, és amíg ezt el nem fogadják, addig a bankok számára a kamatemelési és díjemelési moratórium életben marad.

A végső cél pedig továbbra is a devizahitelek forintosítása marad, ez Rogán szerint már jövőre végbemehet. De ennek részleteihez meg kell várni a mostani rendezést, mert ezután lehet majd következtetni a költségeit.

Rogán beszélt arról a bejelentésről is, amit Varga Mihály ejtett meg hétfőn egy konferencián, és amit elég könnyű volt úgy érteni, mintha komoly, 1700 milliárdos megszorításban gondolkodna a kormány.

Rogán szerint viszont a tényeket kell nézni.

Ki az a bolond, aki gazdasági növekedés idején megszorításokban gondolkodik? - tette fel a költői kérdést a frakcióvezető, majd meg is válaszolta, hogy ezek szerinte a baloldali pártok.

A Fidesz a politikája az, hogy náluk az adót nem a magyar családoknak kell fizetniük, hanem a bankoknak és a multiknak.

- mondta még el a fideszes politikus.

Rogán szerint amúgy Varga arról beszélhetett, hogy 2020 utánra kell majd 45 százalék alá csökkenteni a GDP arányos kiadásokat, ennek elérésére viszont a kormánynak 2011 óta van terve.

A frakcióvezető reagált Obama kritikájára is. Rogán elmondása szerint az Egyesült Államok Magyarország fontos szövetségese, ezért ezeket a megnyilvánulásokat kellő türelemmel és megértéssel kell fogadnunk. És Rogán szerint elképzelhető, hogy Obama nem volt a megfelelő tények birtokában, amikor ezt a kijelentését tette.

http://444.hu/2014/09/24/rogan-szerint-bolond-az-aki-gazdasagi-novekedes-idejen-m egszoritasokra-gondol/


totál hülyének néznek mindenkit.

ob.server jól írta: ez a mocskos tolvaj honkupec népség már csak a politikai értelemben fanatikus idióta híveikkel kommunikál - azzal a mintegy másfél millió agyhalottal, akiket szinten jól lehúz ez a Maffia, ellentétben a cirka fél millió fideszrészvényessel, akik viszont igazi nagy fasz módjára szépen zsírosodnak: a beültetett köztisztviselőktől a rendszer seggét sebesre nyaló médiamunkás jó homoki paraszt huthgeriken át a proli dohányboltosokig.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kósa Lajos be akart szólni Obamának, de magát tette nevetség
  2014-09-24 17:48:43, szerda
 
 
Kósa Lajos be akart szólni Obamának, de magát tette nevetségessé


horváthbence
politika
ma 13:03
166 783

A Fidesz alelnöke a Klubrádióban háborgott Obama tegnapi beszédén, Kósa ugyanis nem biztos abban, hogy Obama képben van a magyarországi folyamatokkal. Sőt, Kósa bedobta a védhetetlen érvet, szerinte Obama nem is tudja, hogy melyik Magyarország legnagyobb városa. A debreceni polgármester annyira belelendült, hogy a Klubrádió riporterét is megkérdezte, melyik a harmadik legnagyobb város.

Erre hibásan a riporter azt válaszolta, hogy Miskolc, amire Kósa helyeslően csak annyit mondott, hogy Na, tessék, és hogy Obama még ennyire sincs képben.

Magyarország harmadik legnagyobb városa amúgy Szeged.

Kósa ezután arról beszélt, hogy az Egyesült Államok elnöke egy egész ország ellen vezénylet háborút abban a vélelemben, hogy Iraknak tömegpusztító fegyvere van. És ugyan ez nem Obama volt, de Kósa elmondta, hogy ő minden amerikai elnökre gondol, amikor arról beszél, hogy az amerikai elnök nincs a világ minden dolgával képben.

http://444.hu/2014/09/24/kosa-lajos-be-akart-szolni-obamanak-de-magat-tette-nevet segesse/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 539 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1307
  • e Hét: 7059
  • e Hónap: 10804
  • e Év: 164300
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.