Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Odacsap Moszkva a magyar autóiparnak?
  2014-09-25 18:34:45, csütörtök
 
 
2014. szeptember 25., csütörtök 7:21 Ádám Viktor

Odacsap Moszkva a magyar autóiparnak?

A korábbi hírek szerint Moszkva az európai autók bevitelének korlátozásával is visszavághat az Oroszországgal szemben elrendelt szankciókra válaszul. A Napi.hu annak járt utána, hogy egy ilyen lépés hogyan érintené a magyar ipar húzóerejét jelentő autó- és autóalkatrész-gyártókat.

Növekvőben van, de így is meglehetősen alacsony a hazai járműipar és járműalkatrész-ipar orosz piaci kitettsége (a pontos számokat lásd a keretes írásban), így az ipari termelés húzóerejét képviselő szektor szereplői sem aggódnak túlzottan egy esetleges orosz autóbeviteli tilalom (lásd másik keretes írásunkat) kapcsán, legalábbis ez derül ki a Napi.hu körkérdésére adott válaszokból. Ha mégis életbe lépne Moszkva új szankciója, az - feltéve, hogy másutt nem lehetne piacot bővíteni - éves szinten 200-300 millió eurós kiesést jelentene. Ez érzékenyebb veszteség, mint amit az agrár- és élelmiszeripar jelenleg elszenved, de kisebb egy esetleges gyógyszeripari korlátozás negatív hatásaival összevetve.

Szeretik az oroszok a magyar Suzukikat

A három magyarországi autógyártó válaszai alapján a Suzuki kitettsége látszik a legnagyobbnak. Az orosz piac az elmúlt években mindig az esztergomi társaság három legnagyobb exportpartnere között volt, több tízezres darabszámmal, a legnépszerűbb modellnek a négykerékhajtású SX4 és az SX4 S-Cross számít. (Utoljára 2012-ről találtunk pontos adatokat: akkor a 156 ezer legyártott autó közel tizede, 15 ezer kocsi került Oroszországba, a két legnagyobb exportpiac pedig Németország és Anglia volt, 17-17 ezer darabbal.)

A Magyar Suzuki Zrt.-nél jelenleg ez év végéig látják a rendeléseket, a kiszállítások folyamatosak, de ha bármilyen zavar támadna az exportban, vannak forgatókönyveik, lehetséges ellenintézkedéseik a tarsolyban. Bár minden kiesés esetleges termeléscsökkenéssel járhat, erre jelen pillanatban nem számítanak Esztergomban. Ami a beszállítókat illeti, egy termeléscsökkenés nyilván a tőlük vásárolt alkatrészek mennyiségét is érintené, de - hangsúlyozza a társaság - velük hosszú távú kapcsolatokat építenek, s ez nem függ egyetlen ország rendelési állományától.
Kettő és fél százalék
Ez év első hat hónapjában a közúti járművek adták Magyarország teljes exportjának 15,5 százalékát az egy évvel korábbi 12,4 százalék után. Oroszország vonatkozásában még látványosabb a növekedés, a 2013 évi nem egészen 9 százalékról idén január-júniusban 15,6 százalékra nőtt a járművek aránya a teljes orosz piacra szánt kivitelen belül. (A második félév persze még módosíthat az arányokon.)

Ezzel együtt sem túl jelentős a járműipar számára az orosz piac, a szektor kivitelében a 2013-as 2,2 százalék után idén 2,5 százalékot képvisel, vagyis tavaly 223,6 millió euróról, 2014 első felében pedig 163,6 millió euróról volt szól. A közvetett, vagyis itthon gyártott, de más országban készülő járműbe beépítve Oroszországba jutó kivitel értéke persze nagyobb, de így sem számít meghatározónak, szemben például a gyógyszeriparral.

Németország autóexportjának mindössze 3 százaléka talált gazdára Oroszországban 2012-ben, amivel ez a szektor alulreprezentáltnak számít, hiszen a teljes német kivitel 4 százaléka irányult az orosz piacra.

Visszatérve a magyar gazdaság érintettségére, jelenleg az agrárexportot érintő orosz korlátozás nagyságrendje évi 70-80 millió euró, amihez hozzá jön még az orosz piacról kiszorult uniós termékek árleszorító hatása is. A magyar gazdaságnak egy esetleges gyógyszeripari beviteli korlátozás fájna a legjobban. Közel egyharmados súllyal szerepelt ugyanis tavaly az oroszországi magyar exportban a gyógyszeripar - ez az arány az uniós átlag közel kétszerese.

A gyógyszerszektor orosz kitettségét az is jól jelzi, hogy az iparág teljes kivitelének több mint 17 százaléka talált vevőre Oroszországban tavaly, a 2013-ban mért 668,8 millió euró pont a háromszorosa a járműexport értékének. Igaz, 2014 első felében a gyógyszerexporton belül az orosz reláció súlya már nem érte el a 11 százalékot, értékben pedig már csak negyedével múlta felül a járműipar kivitelét.

Az orosz piacra irányuló magyar export, 2014. első félévTermékkör Érték (mEUR)
Súly az adott termékkör kivitelében (%)
Gyógyszer, gyógyszerészeti termék 203,7 10,8
Közúti jármű
163,6 2,5
Híradás-technikai, hangrögzítő és -lejátszó készülék 134,2 4,4
Élelmiszer és élő állat 102,9 3,5
Villamos gép, készülék és műszer, alkatrész 65,6 1,3
Általános rendeltetésű ipari gép és berendezés, géprész 52,4 2,6
Papír, karton 49,1 9,5
Irodagép és gépi adatfeldolgozó berendezés 48,2 3,0
Illóolaj és rezinoid, illatanyag, testápolási-, fényesítő- és tisztítószer 22,2 4,9
Energiafejlesztő gép és berendezés 22,0 0,6
Egyéb 188,0 1,3
Összes export
1052,0 2,5
Forrás: Napi.hu-gyűjtés, KSH

Ami a kecskeméti Mercedes-gyárat illeti, egyenesen Stuttgartból érkezett a válasz, miszerint nem kommentálják az esetleges jövőbeli eseményekkel kapcsolatos találgatásokat, de az eddigi szankciók nem korlátozzák a Daimler üzleti tevékenységét az orosz piacon. Hozzátették, hogy míg a kecskeméti gyárban a B-osztály és a CLK-modellek készülnek, addig az orosz piacon a GLK-, az E- és a GL-osztály számít a legkelendőbbnek, vagyis - szűrhető le ebből - a magyarországi termelést nem befolyásolná számottevően Moszkva esetleges büntetőintézkedése.

Az Audi Hungaria Motor Kft. legfontosabb piacai között sem szerepel Oroszország, a motorok és járművek néhány százaléka megy csak oda, így a céget nem érinti jelentősen az orosz helyzet - válaszolta kérdésünkre a győri társaság kiemelve, hogy egyelőre nincs tudomásuk a járműszállítások korlátozására vonatkozó törvénytervezetről. Hozzátették: mivel a járműgyártás jelenleg felfutási fázisban van - emiatt a harmadik műszakot is bevezették - és a Győrben készülő modellek piaci bevezetése zajlik, a megrendelési állomány, így az Audi-beszállítók felé történő megrendelések állománya is a korábban tervezett magas szinten van.

MTI

Az orosz piacon a Q3, az A3, a Q5, az A6 és a Q7 számít a legnépszerűbb modellnek. Az Audi tavaly óta már helyben gyártja az orosz piacra készülő járművek egy részét: a 2013 áprilisában Kalugában megnyitott gyárban a Volkswagen-csoport orosz munkatársai szerelik össze az Audi A6, A7 A8 Long valamint a Q5 és Q7 modelleket.

És az alkatrészgyártók?

Az esetleges orosz tilalom a magyarországi autóalkatrész-gyártó cégek bő negyedét érintené valamilyen mértékben - ez derül ki abból a hangsúlyozottan nem reprezentatív felmérésből, amelyet a Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Egyesülete (Majosz) végzett el a tagjai körében.
A fenyegetés
Andrej Boriszov, Vlagyimir Putyin államfő gazdasági főtanácsadója a közelmúltban úgy reagált az Oroszországgal szembeni uniós gazdasági szankciók kiterjesztésére, hogy már előkészítették az EU-ellenes választ, amely kiegészíti az élelmiszerek bevitelének egy évre szóló tilalmát. Vannak olyan kapcsolatok, amelyek esetén az európai államok jobban függenek Oroszországtól mint fordítva - fejtegette. Ezek közé tartozik az autók, mindenekelőtt a használt autók, illetve bizonyos ruhaneműk exportja. Azóta viszont nem érkeztek olyan hírek, amelyek e fenyegetés beváltásáról szóltak volna.

A válaszadók 73 százaléka viszont úgy válaszolt, hogy egy orosz importkorlátozás nem érintené tevékenységét. Az érintettek közül 8 százalék még nem tudta, milyen mértékű hatásra számíthat, 6 százalék csekély, 7 százalék közepes, 6 százalék pedig nagymértékű hatást vár. Az egyesület tagjai tavaly összesen 1552 milliárd forint árbevételt értek el. Ennek 71 százaléka volt export, ám az orosz irány nem domináns: a tagok mintegy 11 százaléka szállít csak közvetlenül az orosz piacra. A közvetett keleti export jóval nagyobb súlyú: a Majosz-tagok által kivitt termékek 5-10 százalékát építik be olyan gépjárművekbe, amelyek végül az orosz piacon találnak gazdára.

A kialakult oroszországi helyzet számunkra sem megnyugtató, ezért szorosan követjük a fejleményeket - válaszolta a Napi.hu megkeresésére a Bosch-csoport. A korlátozások hatása egyelőre elhanyagolható, ám a cég a politikai helyzet következtében az üzleti és a beruházási környezet általános romlását tapasztalja. Becsléseik szerint az elkövetkező néhány hónap során további keresletcsökkenés várható, ami ráadásul a jóváhagyásra váró legújabb szankciók miatt vélhetően erősödni fog. Jelenleg csupán a Bosch Rexroth néhány olyan terméke érintett, amelyek a nyersanyag-kitermelésben és az energiaszektorban használatosak, így a csoport tevékenységére gyakorolt közvetlen hatás elhanyagolható. Igaz, a jövőben a gépjárműtechnika, a termotechnika és a fogyasztási cikkek üzletágak termékei is érintettek lehetnek. (Bár kérdeztük, a magyarországi potenciális hatásokra nem tért ki a Bosch válasza.)

Mindettől függetlenül az Oroszországban 1904 óta jelen lévő cég hosszú távra tervez az ottani piacon, bízik a válság diplomáciai úton történő rendezésében és a politikai, gazdasági helyzet stabilizálódásában, ezért folytatja jelenlegi tevékenységeit, így terv szerint zajlik a szamarai új üzem építése is. A Boschnak mind a négy üzleti területe (ipari technika, fogyasztási cikkek, valamint energia- és épülettechnika) aktívan jelen van Oroszországban, a vállalat három helyszínen (Engels, Togliatti és Szentpétervár) gyárt gépjármű-ipari berendezéseket, szerszámgépeket, csomagolástechnológia-eszközöket és háztartási gépeket. 2013-ban több mint 3000 helyi dolgozója több mint 700 millió eurós árbevételt produkált az oroszországi piacon.

És a gumiabroncsgyártók?

A Michelin Hungária kérdésünkre jelezte, nem kommentálják az aktuális politikai és gazdasági eseményeket, a csoportszintű stratégiai döntésekben pedig nem jogosultak nyilatkozni.

MTI

A Hankook rácalmási üzemében készült abroncsok nagyon elenyésző hányada kerül csak az orosz piacra - tájékoztatta a Napi.hu-t a Hankook Tire Magyarország Kft. kommunikációs osztálya. Hozzátették: 2014 januárja óta alig több mint tízezer darab, vegyes méretű, márkájú és szezonú gumiabroncsot szállítottak Oroszország területére, ami a magyar gyártóegység 12 millió darabos éves kapacitásához képest elhanyagolható tétel. (A kft. legfőbb piacát Németország, az Egyesült Királyság, Franciaország és Spanyolország alkotja, ezekben az országokban értékesítik a gyártott abroncsmennyiség kb. 70 százalékát.) Ennek megfelelően vészforgatókönyv sem készül a Hankooknál az orosz piaci helyzet negatív irányú változása esetére.
Kíváncsiak lettünk volna a Continental, a Knorr-Bremse és a Denso álláspontjára is, de a nekik írt mailekre egyáltalán nem érkezett válasz.

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/odacsap_moszkva_a_magyar_autoiparnak.587197.ht ml
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
SkiccPalinak adjunk havi plusz félmillát?
  2014-09-25 18:15:02, csütörtök
 
  2014.09.25. 12:01

SkiccPalinak adjunk havi plusz félmillát?


Miért van az az érzésem, hogy Mr. Pálgium anno kapott egy biankó ígéretet, ha méltóztatik eltakarodni a francba? Talán, mert az azóta sem doktorált Pál neve lépten nyomon fölmerül, mikor valami nem jelentős de szimbolikus, és nem mellesleg némi pénzzel is járó dolog kerül szóba.

Grosics szomorú halála után éppen kiadó egy hely a nemzet sportolói között, és ugye ki más lehetne alkalmasabb erre - mások mellett - a havi apanázzsal is járó megtiszteltetésre, mint SkiccPali?

Azt gondolom nem szabad elvitatni Páltól azt, mit valóban önerőből elért. A sportmúltja tisztelendő és megsüvegelendő, viszont szerintem a "nemzet sportolója" címhez önmagában nem elég. Példaképnek ugyanis célszerű olyan embert állítani, akinek nem csak a sportmúltja, hanem a sport utáni civil élete is makulátlan. Plagival meg történt azóta pár dicstelen egy s más, ugyebár...

schmitt+p%C3%A1l1.jpg

Szóval nem tudom ki az, aki a jelöltségét és alkalmasságát komolyan gondolja, de elég gyorsan verje ki a fejéből. Már csak azért is, mert a megszellőztett nevek között van olyan, aki úgy a sporpályafutásával mint az utána következő életével tényleg példa lehet.

Tudom furcsa, de a Papp Laci és Kokó-Madár korszak között is létezett ökölvívás Magyarországon, Adler Zsiga bácsi olyan neveket nevelt Papp Laci után is, mint Gedó György. Gyuri bácsi élete pedig tele van olyan momentumokkal, amik példaként állhatnak a mindenkori ifjúság előtt:

- Tudtad nyájas olvasó, hogy bár a századik olimpiai aranyérmünk megszerzését Hegedűs Csabának tulajdonítja a közvélemény, de azt valójában Gedó nyerte?

,,Bár mindenki úgy tudja, hogy Hegedüs Csaba szerezte a századik olimpiai bajnoki címünket, ez nem így történt, hiszen én délelőtt lettem első, ő meg délután. Nagyjából így írták át a magyar történelmet is... Mindegy, nem ez a lényeg, hanem hogy mind a ketten nyertünk."

Hja, van aki a más tollával is, ugye, és akad aki a sajátjával sem.

- Tudtad, hogy 1975-ös visszavonulása után, évek kihagyása után küzdötte fel magát ismét olimpiát érő erőnléti szintre, és lett tagja az 1980-ban Moszkvába utazó keretnek?

- Tudtad, hogy 1994-es edzésbalesete után - egy nagysúlyú tanítványa ütésének következtében lebénult - toloszókbe került, majd lelkierejének, kitartásának hála ki tudott szállni belőle? Igaz bottal jár, de talpra állt ebből is.

- Tudtad, hogy a Hősök terén cipőpucolással hívta fel a figyelmet - 1998-ban pedig még azt sem tudta itt senki, mi fán terem a flashmob, haha - az elszegényedő, olimpiai érmeiket eladni kényszerűlő egykori bajnokok nehéz sorsára, és neki köszönhető az életjáradék, amit 2004-től kapnak?

,,Akkor jött a cipőpucolós ötlet, amikor olvastam, hogy Tass Olga és Lemhényi Dezső kénytelen pénzzé tenni az érmét, de nekem megvan, eszembe sem jutott eladni. Annak viszont nagyon örülök, hogy végül sikerült kiharcolni a járadékot, s nemcsak győzteseknek, hanem a dobogós helyezetteknek is, hiszen ők is keményen megdolgoztak az eredményért, illetve segítették a legjobbakat."

No, valahol itt kezdődik az emberi nagyság amit példaként lehet állítani, és nem egy önmagát blamáló, doktorit kopipésztelő rendszerszolga pojácánál. Világos, hogy a nemzeti együttszűkölés rendszerében áthelyeződtek az emberi értékek súlypontjai, de azért kurvára bízom benne, hogy nem ennyire!

http://varanus.blog.hu/2014/09/25/skiccpalinak_adjunk_havi_plusz_felmillat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Brutális szegénység jön Magyarországra
  2014-09-25 18:00:20, csütörtök
 
  Brutális szegénység jön Magyarországra


2013. október 17. 16:10




Az előrejelzések szerint még évtizedekig nem lesz nagy változás: folytatódik az elszegényedés.

Ma, a szegénység világnapján különösen érdemes megállni egy pillanatra és gondolni azokra a honfitársainkra, akiknek még nálunk is kevesebbjük van. Az Eurostat adatai szerint nincsenek kevesen: 2012-ben a társadalomnak már majdnem 32 százaléka - mintegy hárommillió ember - volt az elszegényedés szempontjából vagy a társadalmi kirekesztettség szempontjából veszélyeztetett. Ezen belül másfélmillió ember él a szegénység küszöbén.

Fotó: Kummer János

Ezért adózunk

Ezen a ponton érdemes megemlékezni arról is, hogy miért is fizetjük - még ha szitkozódva is - be az adót: körülbelül kétszer ennyien lennének a szegénység által veszélyeztetettek, ha nem támaszkodhatnának a társadalom jobban kereső tagjai által befizetett pénzekre.

Konkrétan majdnem a népesség 28 százaléka lenne a szegénységi küszöb alatt, így ,,csak" a népesség 14 százaléka esett be alá. (Szegénynek az számít, akinek a jövedelme nem éri el a medián jövedelem 60 százalékát.)

Szegény gyerekek

Még ennél is aggasztóbb, hogy tavaly már a gyermekek 32 százalékának sorsát veszélyeztette a szegénység vagy a társadalmi kirekesztettség az Eurostat számításai szerint. Ennél csak Bulgária és Görögország állt igazán rosszabbul.

A 2009-es adatok alapján az uniós statisztikai hivatal úgy becsülte: a magyar gyerekek 17 százaléka - tehát majdnem minden ötödik gyerek - a család szegénysége miatt nem jut megfelelő mennyiségben zöldséghez és gyümölcshöz. (Ebben az EU-n belül csak Románia és Bulgária teljesített rosszabbul.) Tizenhárom százalék nem jut elég fehérjéhez, 22 százalék pedig a ruhák terén (is) hiányt szenved.

Nagy csalódás a jelen

Ha vissza tudnánk menni pár évet egy időgéppel, megdöbbennénk. Nem erről volt szó. Magyarország korábban még abban reménykedett, hogy a katasztrofálisan alacsony munkaerőpiaci részvételt - azoknak a számát, akiknél egyáltalán érdemben szóba jön a dolgozás - 65 százalékról 75 százalékra emeli majd.

Erről egy ma megjelent világbanki tanulmány szikáran annyit mond csak: ilyen növekedésre még akkor sem volt példa, amikor a gazdaság a leggyorsabban bővült, 2000 és 2009 között.

Még rosszabb a jövő

A tanulmány szerint Magyarországon az egyik legrosszabb a munkanélküliség okozta szegénység trendje, amely a szegénységért a leginkább felelős. 2005-ben még 10 százalék alatt volt azoknak a háztartásoknak az aránya, ahol a munkanélküliség csapolta meg a bevételeket (és a megtakarításokat). A válság kitörése után ez 11 százalékra emelkedett és 2012-re már a 13 százalékhoz került közel.

A Világbank tanulmánya szerint a munkanélküli háztartásokban élők aránya még tovább emelkedik, s 2020 körül eléri majd a népesség 15 százalékát, hacsak nem történik csoda. Rossz esetben pedig akár a 16 százalékot is kóstolgathatja.

Szokjuk meg vagy szökjünk meg?

Ez nagyban egybecseng a Vöröskereszt legfrissebb jelentésével, amelyben azt mondják: évtizedekig nem fog magára találni Európa gazdasága. ,,A válság hosszú távú hatásai még nem is kerültek a felszínre. A jelentésünk azt mutatja: még akkor is évtizedekig érezzük majd a válság hatásait, ha a közeljövőben jóra is fordulna a gazdaság helyzete" - írja a jelentés előszavában a szervezet, amely hosszasan csepüli Európát azért, hogy a gazdagodó fejlődő világgal szemben itt egyre több a szegény.

A Vöröskereszt szerint az egyik legégetőbb probléma a pályakezdő munkanélküliség, ám a munkaképes fiatalok elvándorlása is nagy ütés egyes országoknak, köztük Magyarországnak.


http://fn.hir24.hu/gazdasag/2013/10/17/brutalis-szegenyseg-jon-magyarorszagra/#a3
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Arcszőrzet növesztésére készül Szijjártó Péter
  2014-09-25 17:09:18, csütörtök
 
 
Arcszőrzet növesztésére készül Szijjártó Péter

2014. szeptember 25., csütörtök | Szerző: Sisa Pista

A magyar diplomácia első emberét egy orvosokból és dietetikusokból álló csoport segíti céljai elérésében.

petya.jpg

"Igen, lehet, hogy kihívás és beleroppan az életünk és a karrierünk, de ez viszi előre a tudományt. A lehetetlen legyőzése, a korlátok lebontása!" - nyilatkozta lelkesen Frankenburger Emil, borbély-genetikus. A Külügyminisztérium vezetőjén különleges kúrát alkalmaznak majd, amelynek részeként naponta többször bekenik majd az arcát aloe verás cickafark-esszenciával kevert őrölt fürjtojás-héj krémmel. "Persze amikor tárgyal a miniszter úr, akkor nem zavarjuk" - tette hozzá a tudós.

A Külügyminisztérium közleménye szerint ha sikerül az arcszőrnövesztés, az egy frappáns visszavágás lesz azoknak, akik általános iskolában gúnyolták a miniszter urat. Továbbá a külügyminisztérium honlapján külön menüpontot is kap majd a miniszter jövőbeli arcszőrzete.

http://hircsarda.blog.hu/2014/09/25/arcszorzet_novesztesere_keszul_szijjarto_pete r
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Köszönöm szépen! Mivel tartozom?
  2014-09-25 17:05:53, csütörtök
 
  Köszönöm szépen! Mivel tartozom?


Feladta: 2014, szeptember, 25

Rekordot döntött a frissiben kinevezett magyar “külügyminiszter"! Néhány napon belül sikerült beletörölnie a mutyiszaros gumicsizmáját két amerikai Elnökbe is. A “nyuggerbe", aki valószínűleg a következő President férje, meg a jelenleg hivatalban lévőbe, tovább fokozva ezzel Agyarország hírenevét. Köszönöm szépen! ... Mindenkinek! És mivel tartozom? ... Ugyan kinek?!

Néhány nappal ezelőtt, az USA egykori elnöke, Bill Clinton egy amerikai “show-műsorban" azt találta mondani, hogy “Vannak bizonyos ‘fickók', akik örökké hatalom akarnak maradni és sok pénzt keresni“. Eklatáns példaként erre a mi Szeretett Vezetőnket, Abszurdisztán MiniElnökét, Al- és Felcsút, valamint a Részek Örökös Urát (születési anyakönyvi kivonata szerint “Orbán Viktor Mihály“) említette meg. Mire a “Küküm" akkor még csak alminisztere (trónörököse) azzal kegyeskedett válaszolni egy közlemény formájában, miszerint Clintont “valakik alaposan átverték" és látszik, hogy “már régen nem járt Magyarországon“. Mert ha a “Magyarországon jelen lévő vállalkozókat kérdezte volna“, akkor nem mondhatott volna ilyesmiket.

(Hogy mi az ördög köze van a “Magyarországon jelen lévő vállalkozóknak" Clinton Orbánról alkotott véleményének, azt még most sem értem. Az egykori Elnök ugyanis a Hatalmi Elmebajról beszélt. Arról, hogy egyeseknek semmi nem elég: mindenből mégtöbbet akarnak, s közben zsebre vágni néhány fillért is. Persze ha ez a Valaki azokat a bizonyos filléreket hatalmi szóval kényszeríti ki bizonyos vállalkozóktól, akkor már van kapcsolat a két dolog között. Kivéve akkor, ha az a bizonyos “vállalkozó" nem más mint Mészáros Lőrinc, az ország legtehetségesebb víz- és gázszerelője!)

Teltek-múltak a napok. Idehaza egy “összevont, bizottsági meghallgatás"-nak nevezett bohózaton átpasszírozták a Kásagerincű Zseléshajút, akit osztán eme Grémiumok (többségi szavazattal) rögvest alkalmasnak is nyilvánítottak arra, amire ők maguk sem alkalmasak. Folyt tehát a “békés, építő munka“. Ámde eközben Odakint meg már készülődtek az “Ellenséges Hadosztályok" arra, hogy megindítsák “szokásos támadásaikat" a Világ Legtökéletesebb Állama, illetve annak Kormánya ellen. Annak ellenére, hogy az a (szavazni hajlandó) “Polgárok" (44 százalékától) ismételten Kétharmados Felhatalmazást kapott (néminemű törvényesített választási csalások útján).

Ez a Támadás pediglen abban nyilvánult meg, hogy a Hivatalban Lévő Elnök egy minapi konferencián A Világ Tíz Legsötétebb Diktatúrája közé sorolta azt a Tökélyállamot, melynek Párja Nincs! Sem Európában, sem Amerikában (lejárt szavatosságú liberális jogállamok!), annál több viszont az úgynevezett “Keleten" (versenyképes, “talán nem is demokráciák“), melynek “szelei" hatására ez az Abszolúte Modern és Munkaalapú Állam teljes mértékben felkészült és tökéletes vezetői úgy döntöttek (a Cinege utcából!), hogy “Nyitnikék!“.

1Az Új Külügyér, akinek seggén még alig száradt meg a kinevezési pöcsét, nem is volt rest rögvest kiadni egy egyáltalán nem röstelkedő Nyilatkozatot, miszerint nem csak Bill Clinton, de Barack Obama is egy tájékozatlan hülye, akiket bárki és bármikor “megvezethet":

“Mi abból indulunk ki, hogy Magyarország és az Amerikai Egyesült Államok szövetségesek. Ugyanakkor az Amerikai Egyesült Államok elnökének magyar civil társadalom kormányzati korlátozására vonatkozó megjegyzéseinek nincsen ténybeli alapja. A magyar nép egy szabadságszerető nép, ezért nem viselné el szabadságának semmilyen korlátozását." - Külgazdasági és Külügyminisztérium.

Ami engem ebből megragadott, az a “szabadságszerető" kitétel. Azért, mert ez ugyanolyan hazugság, mint “polgároknak" nevezni a magyar Zemberek jelentős részét, az “Élcsapatot" pedig “polgári kormánynak", “keresztény-konzervatív jobboldalinak". Ugyanis!

Ha itten valóban lenne “szabadságszeretet", akkor kezdjük mán azzal, hogy ebből a szuper módon takarékos és segítő családból származó Nyikhajból (lásd itt!) soha a büdös életben nem lett volna külügyminiszter, de még parlamenti képviselő sem. Ugyanez vonatkozik a Főnökére, meg annak összes létező beosztottjára is!

Ámde az a helyzet, hogy ezek az Alakok, ezek az amorális, Szubhumán Proteinzacskók ma meghatározó tényezői a teljes magyar államiságnak, a közéletnek, a jövendőnknek, a megélhetésünknek és a külkapcsolatainknak is! Ezzel pedig a saját, pucér hatalmi/anyagi érdekeik okán “kegyeskedtek" ellopni/elrabolni tőlünk mindent (pl.: polgárjogok, nemzetközi tekintély), amiért egyébként évtizeden át kutyakeményen megdolgoztunk! ... Mindezt pedig “Népi Felhatalmazással", elébb (2010) 2,7 milliónyi, utóbb (2014) pedig 2,1 milliónyi, kitömni való Ostoba Barom “szavazatával" ... az úgynevezett Demokratikus Ellenzék aktívan passzív közreműködésével!

Nagyon szépen köszönöm! És mivel tartozom?! ... Amorális kormányomnak, a lefizetett Ellenzéknek és az ostoba Választótársaimnak, ... valamint Szíjjártó Péternek ... is ...

... és ezt ...

... szendamkérdi!

http://szendamondja.wordpress.com/2014/09/25/koszonom-szepen-mivel-tartozom/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
167 milliós házat vettek a jól takarékoskodó Szijjártóék
  2014-09-25 16:28:10, csütörtök
 
  167 milliós házat vettek a jól takarékoskodó Szijjártóék


propeller.hu, tegnap, 20:55 51 hozzászólás


Újabb ingatlannal gyarapodott a versenyszférában soha nem dolgozó, ám annál tehetségesebb megtakarító hírében álló Szijjártó Péter, legújabb titulusa szerint külügyminiszter - tudta meg az RTL Klub híradója.

http://92.52.253.141/rtlhirek/hirado/2014/09_szeptember/24/szijjarto.webm

Feleségével közösen, a meglévők mellé most egy 167 milliós dunakeszi családiházat újítottak be, a politikus legutóbbi vagyonnyilatkozatában azonban nem szerepel az ingatlan. Szijjártó szerint azért, mert a bevallás leadási határideje után pár nappal került csak a nevére.

http://propeller.hu/itthon/2991667-167-millios-hazat-vettek-jol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi lehet az Orbán–Varga csomagban?
  2014-09-25 16:20:54, csütörtök
 
  Mi lehet az Orbán-Varga csomagban?
2014. szeptember 25.

Az egykulcsos adónak és a családi adókedvezménynek köszönhetően a magas jövedelműek (például a kormány és egyre népesebb holdudvara) alig fizetnek adót!!

Még ennyit se akarnak! A 16 százalékos egykulcsos adót le fogják venni 9 százalékra, és a családi adókedvezményt is tovább fogják fokozni.
Eddig évente 500 milliárd forint adóbevétel esett ki miattuk, amit a világ legmagasabb áfájával vontak el a kis emberektől. Mert az áfa a kis keresetűek különadója. Lehet, hogy 30 százalék lesz az áfa, tovább emelik az üzemanyagok adóját, és kivetnek még vagy százféle különadót ránk? Esetleg megadóztatják a nyugdíjakat?

Mindezt már csak jóval a választás után fogjuk megtudni, miután az egész ország narancsszínbe öltözött. Ügyes! - mondaná Kohn bácsi, ha élne még!

Mondj egy szlovák királyt! Mondj egy posztjára alkalmas magyar minisztert, és egy olyan megszorítást a sokból, amelyiket a hatalom saját magára kiterjesztett! A választás előtti időszak a mennyország, a választás utáni a pokol. Bár hogy a magyar társadalom mostanában kapott volna a mennyországból is, arról nem tudok. A pokol kapuit annál többször ránk nyitják, hol hervadó szegfű, hol romló narancs jelvény alatt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rengeteg nyugdíj előtt álló aggódhat Magyarországon - megsz
  2014-09-25 08:41:03, csütörtök
 
 
2014. szeptember 24., szerda 10:08 Napi.hu

Rengeteg nyugdíj előtt álló aggódhat Magyarországon - megszűnik egy lehetőség

A Policy Agenda szerint lépéskényszerben van a kormány a korkedvezményes nyugdíjazás lehetőségének tervezett megszüntetése kapcsán.

Ez év végén a törvény szerint megszűnik a korkedvezményes nyugdíjazás lehetősége. Ezt azok vehették igénybe, akik éveket dolgoztak veszélyes munkakörökben, és az egészségük védelme érdekében korhatár előtt mehettek nyugdíjba. A Policy Agenda (PA) azt nézte meg, hogy miért tart a kabinet bizonytalanságban több tízezer embert, és hogyan ütöttek vissza a nyugdíjrendszer kapcsán korábban tett elvi vállalások. A kormány törvényalkotási programja szerint nem is kívánnak foglalkozni a kérdéssel ebben az évben.

A PA összeállítása emlékeztet rá, hogy a kormány a 2010-es ciklus elején kihirdette, hogy megszünteti a nyugdíjkorhatár előtt nyugdíjba vonulás lehetőségét. Ez az elv azonban már születésének pillanatában megdőlt, mert választási ígérete volt a kormányzópártnak, hogy 40 éves munkaviszony után lehetőséget ad a nőknek a korhatár előtti nyugdíjazásra, vagyis az ő esetükben kivételt tettek.

Ugyanakkor, hogy mégis megőrizzék a korábbi elvet a nyugdíjkorhatárt be nem töltők esetében a korábbi nyugdíjat átnevezték ellátássá (egyfajta szociális támogatás). Ilyen korhatár előtti ellátást kaphatnak azok is, akik kellően sok időt (főszabályként a férfiaknál minimum 10, nőknél 8 évet) veszélyes munkakörben dolgoznak. Ezeknek a listáját jogszabály tartalmazza.

A korkedvezmény sajátossága, hogy a korábbi nyugdíjba vonulás "költségét" előre kifizeti a munkáltató, mivel a veszélyes munkakörökben dolgozók után 13 százalékos extra járulékot kell fizetniük. Ez azt jelenti, hogy 2010-2014 között az érintett cégek kb. 85 milliárd forintot fizettek/fizetnek be a költségvetésbe. Ezt a pénzt az állam beforgatta a nyugdíjellátásokba, és például ebből fizette ki a korhatár előtti ellátás egy részét is (idén például 21 száazlékát).

A kormány 2012-ben úgy döntött, hogy 2014. december 31-ig meghosszabbítja a rendszer működését. Azaz eddig az időpontig lehet gyűjteni a kedvezmény igénybe vételéhez az éveket, illetve a munkáltatók is gyarapítják extra befizetéssel a központi költségvetést - fogalmaz a PA anyaga.

Amennyiben jövőre megszűnik a korkedvezmény rendszere, akkor az államnak el kell köszönnie 18-19 milliárd forinttól, amelyből finanszírozhatta ezeket az ellátásokat. Ennek hatása természetesen fokozatosan elapad, ahogy az érintettek is elérik a nyugdíjkorhatárt, de az elkövetkező 1-3 évben biztosan érzékenyen érinti a költségvetést - állítja a PA. (Azért ez az összeg a költségvetés főösszegéhez és az egyéb célokra ad hoc módon elköltött pénzekhez viszonyítva nem eget rengető nagyságú. A szerk.)

Akik - férfiaknál legalább 10 évet, nőknél 8 évet - olyan munkakörben dolgoztak, amely a jogszabály szerint korkedvezményre jogosították a dolgozót, 2 évvel előbb mehettek nyugdíjba, mint a normál korhatár esetén. További évekkel többletkedvezményt szerezhettek.

Amennyiben a rendszer megszűnik, akkor további jogszerző évekre nincsen lehetőség. Aki pedig például 9 évet tudott csak ledolgozni, az elveszíti a lehetőségét annak, hogy előbb menjen "nyugdíjba".

Becslések szerint ma 45-50 ezer ember után fizetnek extra járulékot a munkáltatók, azaz ők dolgoznak olyan munkakörökben, amelyek korkedvezményre jogosítanak. Ezek között vannak olyan területek, amelyek most érezhetően prioritást élveznek a kormánynál, mint például a vájárok. De vannak politikai értelemben is neuralgikus, mint a közösségi közlekedésben dolgozó járművezetők (köztük mozdonyvezetők), akik érdemi sztrájk, vagy legalábbis demonstrációs fenyegetést jelenthetnek.

Lépéskényszerben van a kormány: vagy felvállal egy komoly konfliktust, ahol ismét jelentős érdeksérelmet okozhat több tízezer embernek, vagy megint csak elhalasztja a korkedvezmény intézményének megszüntetését. Az mindenképpen beszédes, hogy az őszi törvényalkotási programban nem szerepel a kérdés - fogalmaz a PA által jegyzett összeállítás.

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/rengeteg_nyugdij_elott_allo_aggodhat_magyarors zagon_megszunik_egy_lehetoseg.587187.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Brutálisan megerőszakolta a fiatal magyar lányt a csepeli ci
  2014-09-25 08:19:07, csütörtök
 
  Brutálisan megerőszakolta a fiatal magyar lányt a csepeli cigány rém
2014. szeptember 24. 21:41
Hunhír.info

Kommandósok ugrasztották ki az ágyból a budapesti H. Bélát (22) szeptember 11-én reggel fél hatkor. A kemény ébresztésnek nyomós oka volt: a gyanú szerint brutálisan összevert és megerőszakolt egy 22 éves lányt. Kellett is a bevetési egység, a szutykos kecóba 15 felzárkózó van bejelentve.

A fővárosi nő a barátaival szórakozott augusztus 19-én este Csepelen. Éjfél után telefonon szeretett volna találkozót megbeszélni a párjával, leült egy padra. Döntését élete végéig bánni fogja, egy közeli padon ugyanis ott üldögélt H. Béla, akinek megtetszett a csinos lány. Mellé ült. Cigarettát kért tőle, bókokkal próbálkozott, majd fogdosni kezdte. A sértett határozottan elutasította: ,,Vedd le a kezed, mert eltöröm!" - mondta, és zakatoló szívvel hazaindult.

- Többször hátranézett, úgy tűnt neki, nem követik - részletezi az esetet Türi Árpád hadnagy, a XXI. Kerületi Rendőrkapitányság bűnüldözési alosztályának nyomozója. - Már majdnem megnyugodott, amikor valaki hátulról leütötte, elesett. Támadója a hajánál fogva többször a betonba verte a fejét. A halálra rémült lány sikítani akart, de a férfi egyik kezével befogta a száját, a másikkal pedig püfölte, ahol csak érte. Az áldozat először védekezni próbált, rúgott, karmolt, végül feladta.

A borzalmak csak ezután kezdődtek. H. Béla először arra kényszerítette, hogy orálisan elégítse ki, majd kétszer megerőszakolta.

- A sértettet közben ,,szerelmem"-nek, ,,drágám"-nak és ,,anyuci"-nak szólította - idéz a lány vallomásából Türi Árpád. - Kijelentette, részeg és beszívott, ezért gyengébb a ,,teljesítménye", de más furcsaságot is mondott: bocsánatot kért, amiért megütötte, majd egyoldalúan közös jövőjüket ecsetelte. A meggyötört hölgyet később megfenyegette, ha bárkinek beszélni mer a történtekről, megöli minden családtagját. Mindezek után közölte: aznap este újra találkozni akar a lánnyal ott, ahol ,,megismerkedtek". A nő félelmében mindent megígért, csak hogy mielőbb szabaduljon a brutális erőszaktevőtől.

Az összevert, sokkos állapotban az utcán bolyongó fiatalra a kertvárosban járőröző zsaruk figyeltek föl, mentőt hívtak hozzá. A kórházban ellátták, és elvégezték az ilyenkor szükséges vizsgálatokat.
Zoom

- Rögzítették a támadó DNS-ét - folytatja a hadnagy. - Ezután meghallgattuk a sértettet, egy grafikussal megrajzoltattuk a támadó arcát, amit minden járőr megkapott. Augusztus 20-án este nyolc órára elmentünk a találkozó helyére, de nem láttunk a rajzra hasonlító alakot. Nem adtuk fel, időről időre visszatértünk a környékre.

A rendőrök éjfél körül vették észre az utcán bóklászó férfit. Igazoltatták, nem volt nála semmilyen okmány, azt sem tudta megmondani, mi dolga van arrafelé. Bevitték a kapitányságra, ahol tanúként meghallgatták. ,,Természetesen" nem tudott semmiről. Felületi sérülések voltak rajta, DNS-mintát kértek tőle, beleegyezett, ezután haza kellett engedni. A Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet soron kívül elvégezte az összehasonlítást. Szeptember 10-én készült el a szakértői vélemény: a támadás után rögzített minta egyezett H. Béla DNS-ével.

A zsaruk csak erre vártak. Tekintettel a férfi erőszakos viselkedésére és arra, hogy tartózkodási helyére tizenöten vannak bejelentve, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Merkur speciális bevetési egysége segítségével szeptember 11-én hajnalban elfogták a gyanúsítottat. A nyomozók megtalálták azt a nadrágot, amiben a lány vallomása szerint támadója akkor éjjel volt.

Kihallgatásán H. Béla nem tett vallomást. A bizonyítékok alapján szexuális erőszak és súlyos testi sértés bűntettének elkövetésével gyanúsítják.

Police.hu

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=78614
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jobbik: hozzák nyilvánosságra a megszorítások részleteit
  2014-09-25 08:13:40, csütörtök
 
  Jobbik: hozzák nyilvánosságra a megszorítások részleteit
2014. szeptember 24. 13:53
Hunhír.info

A Jobbik a feltételezett megszorítások részleteinek nyilvánosságra hozatalát kéri. Volner János, a párt frakcióvezető-helyettese szerdai sajtótájékoztatóján utalt arra, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter bejelentése szerint 45 százalékra szeretné mérsékelni a GDP-arányos újraelosztási rátát. A politikus a tervezett mérsékléssel összefüggésben potenciálisan veszélyeztetett ágazatok közé sorolta az oktatást, az egészségügyet, valamint a társadalombiztosítási és jóléti kiadásokat.

A Jobbik attól tart, hogy ezt a kormány jelentős megszorításokkal kívánja elérni - mondta az ellenzéki politikus, aki ugyanakkor azt is megjegyezte: Magyarországon régiós összehasonlításban is rendkívül magas az újraelosztási ráta.

A frakcióvezető-helyettes szerint a kormány épp az ellenkezőjét tenné a centralizációs aránnyal, mint eddig: a GDP arányos költségvetési összeg 2000 és 2004 között 43,2 százalék volt, 2010-ben 45,6 százalék, 2013-ban megnőtt 47,6 százalékra és idén is nő. Volner János a tervezett mérsékléssel összefüggésben potenciálisan veszélyeztetett ágazatok közé sorolta az oktatást, az egészségügyet, valamint a társadalombiztosítási és jóléti kiadásokat.

Kijelentette: aggodalommal tölti el, hogy a részleteket a kormány nem hozza nyilvánosságra az önkormányzati választás előtt, amiből szerinte az látható, hogy a megszorítások népszerűtlenséggel járnak.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=78602
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 539 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 348
  • e Hét: 2006
  • e Hónap: 18799
  • e Év: 151716
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.