Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
KÖVÉR: „NEM HÁTRÁNY, HA A NOTESZBEN FONTOS FIDESZES
  2014-09-27 08:47:12, szombat
 
  A baloldali fellegvárnak számító Pesterzsébeten kampányolt Kövér László házelnök, aki a kormány eredményei mellett arról is beszélt, hogy mi az önkormányzati választások tétje, vagy mik Gyurcsány megbocsáthatatlan bűnei. És még azt is elmagyarázta, hogy működik valójában a demokrácia.
,,Ez az ember a Marsról jött, nem közülünk való. Emberi ésszel felfoghatatlan, amit csinál" - a kemény szavak Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnöknek szóltak, aki pedig kimondta őket, a Fidesz kemény embere, Kövér László házelnök volt, aki Budapest XX. kerületében, a pesterzsébeti panelek közt megbúvó Csili művelődési házban kampányolt péntek este. Kövér arra figyelmeztette a pár száz, zömében idős szimpatizánst: egy pillanatra se higgyék el, hogy Gyurcsány veszélytelen, mert ő olyan, mint a terminátor
A házelnök eredetileg azzal kezdte a beszédét, hogy semmi újat és semmi érdekeset nem fog mondani, mivel ,,kedvenc miniszterelnöke" még évekkel ezelőtt megkérte erre (ebben véhetően szerepe volt annak, hogy Kövér 2002-es ,,köteles beszédét" kampánycélokra használta fel az MSZP, és aztán kis különbséggel meg is nyerte a választást), illetve a színházteremben helyet foglalókkal már olyan régóta van egy közösségben, hogy már félszavakból is értik egymást. A fórum végén aztán, a neki intézett kérdések a közönség soraiból egy ősz hajú bedobta Gyurcsány nevét, erre mégis belemelegedett a mondandójába.
,,Ha Gyurcsány Ferenc azt mondja, hogy kettő meg kettő az négy, akkor érdemes leülni, és alaposan utánaszámolni" - mondta Kövér, miután a kérdező annak örült, hogy egy interjúban a volt miniszterelnöktől is azt hallotta: a kormánypártok komoly fölényben vannak. ,,Ha pedig arra jutunk, hogy a tényleg annyi, akkor azon kell gondolkodni, hogy mit akar ezzel mondani!" - fokozta tovább a házelnök, aki szerint Gyurcsánynak három olyan bűne van, amelyek egyenként is megbocsáthatatlanok.
Először is a 2004. december 5-i népszavazás, amelyen a többség nemet mondott a kettős állampolgárságra, meggyalázva ezzel a nemzetet. Aztán a 2006-os választások elcsalása, hiszen az őszödi beszédben maga Gyurcsány is elismerte, hogy hazugsággal nyertek. A harmadik bűn kövér szerint 2006 ősze, amikor azzal akarták ,,diszkreditálni" a jobboldalt, hogy randalírozó csőcseléknek állítják be. ,,Gerő Ernő piszkos reinkarnációja" - mondott még egy keményet a házelnök, aki szerint csak a Jóisten kegyelméből nem halt meg senki a tévészékház ostrománál.

Kövér László és Földesi Gyula választókerületi elnök
AZ EMBEREK A SZOMSZÉDJUKNAK HISZNEK

,,Ebben az esztendőben már kétszer jól megvertük a balosokat, de három a magyar igazság" - buzdította szavazása az egybegyűlteket Kövér. Bár maga is elismerte, hogy erre ebben a körben nincs igazán szükség, arra bíztatta az aktivistákat, hogy ne tévessze meg őket, akármilyen felmérésekről olvassanak is, ,,akármilyen módon tűnik a baloldali ellenfél tétovának vagy megvertnek", mert minden választás azon az egy napon dől el; csak az a szavazat számít, amit bedobtak az urnába, nem pedig az, amit be szerettek volna.
Kövér beszédében többször is visszatért a 2002-es választási vereségre, mikor meg kellett tanulják, hogy nem elég jól kormányozni. ,,Szombaton is mi voltunk többen, hétfőn is mi voltunk többen, csak vasárnap voltunk egy kicsit kevesebben" - mondta a házelnök, aki szerint elfelejtették elmondani az embereknek, mit és miért csinálnak; azt hitték, ,,ők majd ők nézik a tévéhíradót, és rájönnek, milyen jó". Az emberek azonban - sehol a világon - nem hisznek a politikusoknak, annál inkább a szomszédjuknak, ezért azóta felépítették Közép-Európa legerősebb politikai közösségét.
A demokrácia nélkülünk, önök nélkül nem működik - tartott rögtönzött fejtágítót Kövér a szimpatizánsoknak. A módszer lényege: ,,hatodszor, hetedszer is meg kell keresni a rokont, barátot ismerőst, utoljára a választás napján délelőtt, utána meg délután is, hogy ellenőrizzük, elment-e szavazni". Igyekezett megnyugtatni azokat is, akik kevesellték a szocialista fellegvárnak számító Pesterzsébeten a fideszes plakátokat, mondván, nem azok számítanak, hanem az elkötelezett emberek. Úgy fogalmazott, most már ez így is lesz, még október 12. után is; a politika arról fog szólni, hogy minden nap meg kell küzdeni az érdekeinkért.

JÓL JÖN EGY NOTESZ

,,Ha sikert akarunk elérni, akkor ahhoz elengedhetetlen, hogy együtt tudjunk működni egymással" - mondta Kövér az önkormányzati választások jelentőségéről. Bár hangsúlyozta, hogy esze ágában sincs fenyegetőzni, úgy fogalmazott: az együttműködést megkönnyíti, ha azonos színű helyi és országos vezetés, és ,,semmiképpen nem tekinthető hátránynak", ha a polgármestereknek ,,van egy noteszük, amiben fontos emberek telefonszáma van, és kifejezetten előny, ha valakinek nem kell elmagyarázni a kormány álláspontját.
Az önkormányzati választások összesített eredményének Kövér szerint más szempontból van jelentősége, annak is van jelentősége: a politikai legitimációt mutatja, hiszen sokan pártpolitikai megfontolásból is szavaznak. 1990-ben például a taxisblokáddal Antall József kormánya már el is vesztette az 1994-es választásokat; 2006-ban viszont azt lehetett tudni, hogy az MSZP fog veszíteni 2010-ben, miután a Fidesz tönkreverte őket. ,,Nem az utcai tüntetésekből, néhány ezer provokátor randalírozásából, hanem a választási eredményekből lehetett tudni" - utalt Kövér a zavargásokra illetve az őszi önkormányzati eredményekre..

Az önkormányzati rendszer Kövér szerint a legmaradandóbb, legsikeresebb alkotása a rendszerváltozás ,,felemásra sikeredett 25 évének", hiszen felszabadultak a települések a felülről irányított tanácsrendszer alól. 2010-re viszont ez is a csőd szélére jutott, hiszen a szocialista kormányok alatt a feladatok egyre csak nőttek, a források pedig egyre csökkentek, ami nem volt más, mint szándékos károkozás.Ne adjuk az önkormányzatainkat se ezeknek a kezébe! - figyelmeztetett a házelnök.
A kérdések közt többen is arról érdeklődtek, hogyan lehetne nagyobb ellenőrzés alatt tartani az önkormányzati képviselőket, mire Kövér úgy reagált: az önkormányzati képviselők beszámoltatása nem a kormány feladata, nem is a Fideszé, hanem a választóké. Vannak fórumok - fogadóóra, közmeghallgatás - ezekkel élni kell, ami talán macerás, de a demokráciával az a baj, hogy nem háríthatjuk a felelősséget másra a döntésért. ,,A magyar emberek választották meg Horn Gyulát, sőt, Gyurcsány Ferencet is. Nem az oroszok ültették őket a nyakunkra, ahogy Orbán Viktort sem, és nem is az amerikaiak fogják megmondani, meddig lesz miniszterelnök" - fogalmazott Kövér.

Link
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 19 db bejegyzés
e év: 310 db bejegyzés
Összes: 9027 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 88
  • e Hét: 1039
  • e Hónap: 10061
  • e Év: 77826
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.