Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
L Simon úgy tud hülyét csinálni magából mint senki más a mag
  2014-09-27 21:43:38, szombat
 
  L. Simon szerint Magyarországnak azért nem megoldás a napenergia, mert nekünk esténként is szükségünk van áramra

L Simon úgy tud hülyét csinálni magából mint senki más a magyar politika történetében.

Már többször is újraolvastam, hogy mit mondott a fideszes L. Simon László a Paksról szóló parlamenti vitanapon, de egyszerűen nem tudom elhinni.

Szerinte

"azért nem lehet nap- és szélerőművekre alapozni, mert áramra éjszaka is szükség van, valamint akkor is, amikor nem fúj a szél."

Azért elég nagy bajba került hirtelen a nemzetközi zöldmozgalom, hogy egy kis közép-európai ország bátor politikusa ki merte mondani az igazságot, és lerántotta a leplet a megújuló energiák hatékonyságával kapcsolatos mítoszokról. Nem lennék most a környezetvédők helyében.

L. Simon az IMF és Oroszország különbségeiről is nagyon lényeglátóan beszélt.

“Nagyon jól tudjuk, hogy mit várt el az IMF, mindig be akartak avatkozni a belpolitikába, politikai elvárásaik voltak, szemben az orosz hitelkonstrukcióval"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Para-Kovács Imre: Saját Dubajába dől
  2014-09-27 21:42:17, szombat
 
  Para-Kovács Imre: Saját Dubajába dől

Most akkor álljunk meg egy vidám pillanatra, és képzeljük el Szijjártó Pétert, amint valamelyik, de inkább mindegyik EU-csúcson megjelenik a nyakába akasztott vigécdobozzal és fennhangon kínálja a résztvevőknek a pirospaprikát, antigravitációt és Unicumot. Megvolt? Akkor végre pihenhetünk.
Magyarországon önfeledt hatalmi harc zajlik, minek keretében az alkalmatlanokat lecserélik még alkalmatlanabbakra, és ennek a harcnak győztese az új külügyminiszter, valamint sokan mások. Azok számára, akik valamelyik New York-i standon vásárolták meg az Amerikai Népszava ezen példányát, röviden felvázolom, miben is áll ez a hatalmi harc.
Kezdetben vala a Simicska-Orbán páros, akik a kilencvenes évek elején elhatározták, hogy a liberális Fideszből gazdasági vállalkozást és egyszemélyes pártot csinálnak, majd láták, hogy ez jó. Kettéválasztották az eget a földtől, a sötétséget a világosságtól, de összemosták a közpénzeket a magánpénzekkel, majd a hetedik osztalékkivétel után megpihentek. Néha kormányon voltak, néha ellenzékben, de a vagyon csak gyarapodott, mert vittek mindent, földet, gyárat, menő vállalkozást, médiát, reklámcégeket, de még a szegény árvák tejpénzét is, ha erre lehetőség adódott.
Ezt bizony a magyarok nagyon szerették, örültek, hogy kirabolják őket, mert Kádár Jánosra emlékeztette őket a stílus és szép beszédek. Adták volna önként is, de a kiraboltatásban nagyobb gyakorlatuk volt.
Aztán már nem volt mit ellopni, de akkor jött az Európai Unió, és hogy ne legyen fennakadás, további pénzeket pumpált Magyarországra, nehogy már leálljon a tolvajlás. Nem is állt le, de a keretek így is szűkösnek bizonyultak, ezért Oroszországtól kellett kölcsönkérni lopnivalót. Az ötlet nagyszerű volt és gazdaságos: Orbán-Simicska felveszi a kölcsönt, mi meg (gyermekeink és unokáink segítségével) visszafizetjük.
Ennek aztán még jobban megörült a magyar nép.
Nem azért ám, mert ezt az országot hülyék lakják teljesen, de bizony erős többségben vannak, és ezzel élnek boldogan minden választás alkalmával. A demokrácia lényege a többség diktatúrája a kisebbség felett - mint azt okosan megjegyezte a múlt héten egy KDNP-s (szabad fordításban nem-keresztény, nem-demokrata, nem-nép, nem-párt) képviselő, és otthon minden bizonnyal büszke volt magára. A magukat keresztény demokratának nevező törpe minoritásról tudni kell, hogy ők még választóiknál is butábbak, viszont hajlamosak a megszólalásra, és ilyenkor a kisebbség röhög Magyarországon. Nem vidáman, de röhög, mert ami baromságot ezek eddig kimondtak, azzal fűteni lehetne a Napot.
Történt tehát, hogy az oroszok kölcsönadtak, de ekkor a fékezhetetlen agyvelejű miniszterelnök úgy gondolta, elég az egypólusú Simicskából, és megpróbálta megosztani őt, hogy uralkodhassék. Az ötlet nem tetszett Simicskának, aki bevetette újságját, rádióját, tévéjét, és letekert egy maflást a hüledező miniszterelnöknek, de akkorát, hogy a huzat menetet vágott a nyakára.
Erre a miniszterelnök fogta Simicska embereit, akik eddig miniszterek, államtitkárok és államtitkár-helyettesek voltak, és oda tette őket, ahol már nem voltak miniszterek, államtitkárok és államtitkár-helyettesek. Néztek is nagyot.
Simicska Lajos dühében megvette Portugáliát és belevágta a Földközi-tengerbe, de ezek után sem csillapodott, ment csak dúltan, nadrágtartójába kapaszkodva és olyan vészterhesen mosolygott, hogy azt még a Magyar Nemzet is címlapon jelentette meg. Pontosan tudta ugyanis, hogy vállalkozásai nem azért szárnyalnak, mert ő olyan tehetséges volna, hanem azért, mert a miniszterelnök-haverja tolja beléjük az adónkat, hogy neki jó legyen, aztán majd amikor már nem tolja, akkor neki rossz lesz (nekünk mindegy, mert ezt követően az adónkat más oligarchák fogják megkapni, nyugi).
A gazdaságunk egyébként romokban, a megtévesztő életjeleket csupán azért produkálja, mert a Gyurcsány- és Bajnai-kormány még kötött pár szerződést, amikor szóba álltak velünk komolyabb cégek. A fejlett országok röhögnek rajtunk vagy/és megvetnek minket, a Keletnek nevezett micsoda udvariasan elbeszélget küldötteinkkel, aztán másnapra elfelejti az egészet. Az oroszok pedig éppen megvesznek minket kilóra.
Ebben a kifinomult és rendkívül elasztikus helyzetben lépett (ült) a külgazdaság és külügy trónjára Szijjártó Péter, aki tavaly másfélszer annyi pénzt tett félre, mint amennyit keresett, és tavasszal vett 167 millió forintért (684,987.59 dollár) egy házat, mert ideje volt.
Azt hiszem, ezzel vált végleg alkalmassá a külügyminiszterségre, hiszen a naptól kezdve, amikor aláírta az adás-vételi szerződést, csak és kizárólag Orbán Viktoron múlik, mikor viszik el bilincsben. Valószínűleg túl buta ahhoz, hogy ezt észrevegye.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Markó Beáta: OPNI
  2014-09-27 21:39:22, szombat
 
  Markó Beáta: OPNI

A szép emlékű szocialista-liberális kormánykoalíció bűnlajstroma szinte végtelen hosszúságú, (igaz, ha tízszer ennyi időt kaptak volna, akkor sem tudták volna utolérni a 2010 óta regnáló hatalom bűneit), ezért bele sem kezdünk annak felsorolásába, csak egy példát ragadunk ki. A közvélemény hibáztatja őket - többek között - az OPNI (Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet) 2007-es bezárása miatt, ám ebben az esetben, szerintünk, félreértésről van szó.
Ma már nem divat a mentális betegségekben szenvedő, pszichiátriai zavarokkal küzdő embereket rácsos ágyhoz kötözni vagy elektrosokkos terápiával kínozni. Az OPNI-t sem zárták be, épp ellenkezőleg: a kapuit megnyitották, és az azóta eltelt időben az intézményt folyamatosan tovább bővítették, amely napjainkra elérte 93 ezer négyzetkilométeres alapterületet.
Azt mondják, az őrültet csak egy hajszál választja el a zsenitől, és azt is tudjuk, a tehetség utat tör magának. Ez a hatalmasra nyílt, szabad tér korlátlan lehetőséget ad a tobzódásra. Mi mással magyarázható annak a vállalkozó üstökösnek a megjelenése a pannon égen, aki - mint ígérte - pillanatokon belül le fogja győzni a gravitációt? Tudományos munkássága hamarosan dicsőséget hoz a hazának, s közel ötszáz év után a világ végre előbbre léphet és sutba dobhatja Sir Isaac Newtont az almájával együtt. De említhetnénk példának azt a magas nyeregben ülő férfit, akinek poroszkálásai során bőven volt ideje töprengeni, s nem is hiába. Kiérlelt gondolatairól a kormánypárti tévében (melyik tévé nem kormánypárti?) számolt be: megdöntötte az evolúció elméletét. Fuccs a darwinizmusnak is! A stúdióban őt hallgató technikai eszközök (mikrofonállványok) kissé berezonáltak a tézisek hallatán, ám a tehetségnek, mint említettük, semmi sem állhatja útját.

A zsenikről szólva, semmiképp sem feledkezhetünk meg arról a lángelméről, aki a közgazdaságtudományt helyezte teljesen új alapokra. Szerénységét igazolja, hogy csupán ,,unortodoxnak" nevezte el saját eszmerendszerét. Kezdetben csak miniszterként alkotott nagyot. Téziseit a gyakorlatba átültetve, három év elteltével már jól látszik a munkájának gyümölcse: a lipótmezei lakosság közel fele az éhezési szint körül vagy az alatt tengődik. Egy éve az OPNI bankigazgatójaként monetáris újításokon munkálkodik, s a mostanra tíz millió alá apadt ápoltak által összegürcölt pénzt a sajátjának tekinti, és akként kezeli: műtárgyakat, kastélyokat, palotákat és más ingatlanokat vásárol belőle. Hamarosan iskolát alapít, ahol a világon egyedülálló módszereit fogja oktatni, s a magunk részéről biztosak vagyunk benne, hogy fölöttébb nagy túljelentkezés várható.
S végül még véletlenül se feledkezzünk meg a főideológusról, aki egész éves elmélkedéseinek eredményeit rendszeresen egy szomszédos ország nyári szabadegyetemén szokta előadni. A válogatott hallgatóság tátott szájjal és párás szemekkel figyeli, majd állva és vastapssal fogadja az újonnan kidolgozott, soha sehol ki nem próbált, nem létező politikai és államtudományi fogalmakat. Hazatérve a főideológus és hallgatósága közösen fognak hozzá az újabb és újabb átalakításokhoz, a nagy elméletek továbbfejlesztéséhez, gyakorlatba átültetéséhez.
Meg is van az eredménye. Manapság az OPNI egy jól szervezett intézmény, a főigazgató erős kézzel fogja össze, magára vállalva a felelősség roppant terhét, egyedül dönt a legapróbb kérdésről is, ápoltjai boldogak és elégedettek, hiszen nem hallani a tiltakozásukat. S ami a legjobb, nem kell felelősséget vállalniuk önmagukért, nem kell gondolkodniuk, mert azt helyettük is megteszik az említett zsenik.
Na, most képzeljék el, mi lett volna, ha az OPNI-t tényleg bezárják? Hogyan bontakozhatott volna ki ez a sok kiemelkedő zseni? S ki törődött volna a 9,4 millió mezei ápolttal?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Követendő példa: az oroszok kiebrudalják a külföldieket, ke
  2014-09-27 17:59:41, szombat
 
 
Követendő példa: az oroszok kiebrudalják a külföldieket, kettős állampolgárokat a médiából
2014-09-26 20:16


Az orosz parlament alsóháza elfogadta azt a törvénymódosítást, amely 50 százalékról 20 százalékra szorította le a külföldi tulajdonrészt plafonját az orosz nyomtatott és elektronikus sajtótermékekben, így a rádiókban és televíziókban is.

http://nemzeti.net/kovetendo-pelda-az-oroszok-kiebrudaljak-a-kulfoldieket-kettos- allampolgarokat-a-mediabol-2445458.html

A jogszabály ellen a harmadik, végső olvasáskor mindössze 2 képviselő szavazott nemmel a 450 fős dumában, és 430-an szavaztak igennel - írta a Rosszijszkaja Gazeta című orosz kormánylap online változata. A törvénymódosítással egyúttal megtiltották nemcsak a külföldieknek, hanem a kettős állampolgároknak is, hogy Oroszországban bármilyen tömegtájékoztatási eszközt alapítsanak.
Hírdetés

Az orosz parlament alsóháza alig egy hete tárgyalta első olvasásban a sajtótörvény módosítását, amelyet három ellenzéki politikus nyújtott be. A képviselők most egyszerre második és harmadik olvasásban tárgyalták meg a törvénymódosítást. Annak ellenére fogadták el ilyen gyorsan, hogy orosz szakmai szervezetek szerint azt előbb széles társadalmi vitára kellett volna bocsátani és szakértői vizsgálatnak kellett volna alávetni.

Az orosz végrehajtó hatalmat ellenőrző úgynevezett Társadalmi Kamara illetékes bizottságában arra is figyelmeztettek, hogy a törvénymódosítás gazdasági szempontból is felülvizsgálatra szorul. Dmitrij Birjukov, az információs társadalomfejlesztési, tömegtájékoztatási és tömegkommunikációs ügyekkel foglalkozó testület vezetője attól tartott, hogy a törvénymódosítás épp az általa hagyományosnak nevezett, nyomtatott orosz sajtót és a televíziós, valamint rádiós csatornákat sújtaná, amelyek versenyképességben és a befektetők vonzását illetően alulmaradnak az internetes médiával szemben.

Szakértők az állam egyre erősebb befolyását és az orosz állásponttal ellentétes vélemények kiszorításának eszközét látják a törvénymódosításban. Az orosz sajtótörvény módosítása 2016. január 1-én lép hatályba, de a tulajdonosoknak 2017. február 1-re kell az új szabályozáshoz alkalmazkodni. A jogszabály nem vonatkozik a Független Államok Közösségében és az azon kívül is fogható Mir nevű orosz nyelvű televízióra és az orosz-fehérorosz szövetségi állam televíziós társaságára.

Számos oroszországi nyomtatott sajtóterméket, illetve elektronikus médiát ugyanakkor komolyan érint a korlátozás. Az SZTSZ szórakoztató kereskedelmi televízióban 37,9 százalékban tulajdonos a svéd MTG Group.

Az egyik legbefolyásosabb orosz napilap, a Vedomosztyi részvényei a finn Sanoma Independent Media, a Dow Jones és a brit Financial Times Group között oszlanak meg. A Forbes amerikai magazin a német Axel Springer kiadóé. A Metro című ingyenes napilap orosz változatának társtulajdonosa a vele azonos nevű svéd cég.

Forrás:kuruc.info

http://nemzeti.net/kovetendo-pelda-az-oroszok-kiebrudaljak-a-kulfoldieket-kettos- allampolgarokat-a-mediabol-2445458.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Korlátlan hatalomra vágyó Kehi
  2014-09-27 17:32:20, szombat
 
  Korlátlan hatalomra vágyó Kehi

2014. szeptember 27., szombat, 07:00 Utolsó frissítés: 23 órája

Szerző: Pálmai Erika

Az ügyvédi titok sem marad többé az ügyfél és jogi képviselője magánügye? - ez a tétje a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal ellen most kezdődött pernek.

Nem válogat az eszközökben a kormány, és ahogy egykor ellenzékben ígérte, nem hagyja annyiban a Budapest Airport privatizációjának felülvizsgálatát - derült ki a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság múlt heti tárgyalásán. Erre utal legalábbis az vizsgálat, amelyet a ,,Budapest Airport Zrt. privatizációjának, a privatizációhoz kapcsolódó szerződéseknek, valamint a szerződésekben vállalt kötelezettségek vizsgálata tárgyában" indított a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi). A legfőbb kormányzati ellenőr erre hivatkozva kért be megbízási szerződéseket, valamint teljesítésigazolásokat és bankszámlaszámokat, amelyeket annak idején az állammal privatizációs tanácsadásra nettó 624,5 millió forintért leszerződött cég, a londoni Credit Suisse First Boston kötött (HVG, 2005. március 19.).

Csakhogy a papírokat nem az érintett cégtől, hanem annak egykori ügyvédjétől, pontosabban az azóta már jogutód nélkül megszűnt ügyvédi iroda egyik korábbi alapítójától követelte a Kehi. Köves Péter nem tett eleget a felszólításnak, s arra hivatkozva, hogy a kért adatok ügyvédi titoknak minősülnek, megtagadta az információadást. Válaszul ,,az ellenőrzéséhez kapcsolódó együttműködési kötelezettség felróható megszegéséért" 100 ezer forint eljárási bírsággal sújtotta őt a hivatal. Köves e határozat megsemmisítéséért és végső soron az ügyvédi titok védelme érdekében indított pert.

Az ügyvédeket - a róluk szóló törvény alapján - titoktartási kötelezettség terheli ,,minden olyan adatot, tényt illetően, amelyről a hivatása gyakorlása során szerzett tudomást". Az ügyvéd és az ügyfél közötti bizalom alapja, hogy a titoktartás alól felmentést csak az ügyfél adhat, büntetőügyekben még ennél is szigorúbb a törvény, védő még ilyen ,,engedély" esetén sem hallgatható ki tanúként.

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal központja. Főhadiszállás

Fotó: Horváth Szabolcs

Ez a titok forog most kockán. ,,Ha az állammal bárkinek jogvitája támad, jöhet és elvihet gyakorlatilag bármit" - vázolta a sötét jövőt az ügyvéd - hozzátéve, semmihez sem hasonlít a Kehi jogállása a magyar jogrendben. Köves szerint a jogállammal összeegyeztethetetlenül széles a hivatal jogosultsága, ami miatt ő a tárgyaláson alkotmánybírósági eljárást is kezdeményezett. Hiába. A háromtagú tanácsként eljáró bíróság nem látta ugyanis szükségesnek az alkotmányírósági kontrollt. Nem engedte a bíróság a perbe beavatkozni a Magyar Ügyvédi Kamarát (MÜK) és az Európai Ügyvédi Kamarák Tanácsát sem. A titok mint az ügyvédi hivatás egyik alapértéke védelmében fellépő MÜK hiába érvelt, hogy az ügyben a Kehi olyan információk kiadását kérte, amelyek az ügyvédi tevékenységgel kapcsolatos védelem alatt állnak, a bíróság szerint a beavatkozni szándékozók valóban a magyar ügyvédek, valamint az európai ügyvédi kamarák szakmai és érdek-képviseleti szervei, de ettől ők még nem érdekeltek közvetlenül a perben. A bíróság azt is hangsúlyozta, hogy a pernek nem tárgya a Kehi jogszerűtlen gyakorlata kialakulásának veszélye.

A kormányzati utasítások nyomán lesújtó, elsősorban a közpénzek felhasználását vizsgáló Kehi ma gyakorlatilag mindent megtehet. Ahogy például az a közelmúltban civil szervezetek esetében is bebizonyosodott. A szervezetre vonatkozó, 2012 óta hatályos kormányrendelet szerint a ,,hivatal a kormányzati ellenőrzés során megkeresést intézhet az ellenőrzés tárgyához kapcsolódó, de nem az ellenőrzött szervnél fellelhető irat, dokumentum - ideértve a minősített adatot, üzleti titkot vagy a törvény által védett egyéb titkot tartalmazó iratot és dokumentumot is - megküldése érdekében bármely hatósághoz, az állami és önkormányzati szervek mellett gazdálkodó szervezethez vagy személyhez". A rendelet arra is felhatalmazást ad a hivatalnak, hogy az ellenőrzése során megszerzett iratot, adatot más kormányzati ellenőrzés során is felhasználja. Az erős jogosítványok mellett igen gyenge kontrollnak mondható, hogy a hivatal tevékenységéről az elnöke évente egyszer köteles beszámolni az Országgyűlésnek. Az ügyvédi titok védelmével kapcsolatban a Kehi jogi képviselője sem volt éppen meggyőző: miközben elismerte, hogy ügyvédi titkot is kérhettek, bár erről nyilván nem lehetett tudomása a felszólítást küldő kehis ügyintézőnek, a tárgyalóban lévők megnyugtatására azt tudta csak a jövőre nézve mondani, hogy bár a hivatal valóban kérhetne akár ügyvédi titkot is, gyakorlatban ezt nem teszi.

PÁLMAI ERIKA


http://hvg.hu/itthon/201439_korlatlan_hatalomra_vagyo_kehi_titokhalaszo/nyomtatas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A bárban a csinos pincérnőnek mondja az egyik vendég:
  2014-09-27 16:56:17, szombat
 
  A bárban a csinos pincérnőnek mondja az egyik vendég:
- Hölgyem, fogadna velem 100 dollárba, hogy ki tudok úgy menni a mosdóba, hogy közben az egyik szememet végig rajta tartom az italomon?
A pincérnő elnéz a férfi WC felé, és látja, hogy az a folyosó végén van, ahonnan nem látni a pultot. Elővesz 100 dollárt, leteszi az asztalra. A férfi erre kiveszi az üvegszemét, leteszi az itala mellé, majd kimegy. Amikor visszajön, tovább fűzi a hölgyet:
- Fogadjunk ismét 100 dollárba, hogy meg tudom harapni a saját fülemet!
A pincérnő gondolja, ezt már biztos nem lehet megcsinálni, kitesz hát még 100 dollárt. A férfi erre kiveszi a műfogsorát, és megharapja vele a saját fülét.
Kis idő múlva megint fogadást ajánl:
- Nos, hölgyem itt az alkalom, hogy visszanyerje a pénzét! Fogadjunk 200 dolcsiban, hogy képes vagyok úgy szeretkezni Önnel, hogy nem vesz észre belőle semmit!
A nő elgondolkodik, majd gondolja, ez már biztos nem jön össze a pasinak, így hát belemegy a dologba. Hátramennek a sötét folyosón, majd az egyik irodában megtörténik a dolog. A nő büszkén mondja:
- Hohó! Elvesztette a fogadást, mindent éreztem!
A férfi előveszi a 200 dollárt, átnyújtja, majd búsan mondja:
- Könnyen jött, könnyen ment!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
"Csak a Petikénknek legyen jó!" - a Szijjártó-családnál járt
  2014-09-27 16:51:54, szombat
 
 
"Csak a Petikénknek legyen jó!" - a Szijjártó-családnál jártunk
2014. szeptember 26., péntek | Szerző: Sisa Pista | Rovat: élet

Egy régi, már csak ritkán használt dögkút alján kialakított garzonban találkoztunk a Külügyminiszter Úr szüleivel.

szijjártó-új-háza.jpg

"El kellett adnunk mindenünket, hogy a Péter negyedik háza összejöjjön. Nagyon szerette volna már megkapni, és tudjuk, hogy milyen szomorú tud lenni ha nem kapja meg, amit akar" - meséli nekünk a miniszter édesanyja, miközben a talpunk alatt egykoron volt házikedvencek csontjainak roppanása visszhangzik a szinte légüres térben. De a csend még ezt is megfojtotja.

Az édesapja ekkor még sehol, pedig már órák óta esteledik. A közeli e-szeméttelepen dolgozik, ahol gyufával olvasztja ki a ritkaföldfémeket régi PC-kből, néha napi 15 órán keresztül. "Nagyon nehezen jött össze az a 67 millió forint, 34 milliót kölcsönbe kellett felvennünk, de tudjuk, hogy a Petike mennyire szeret 400 négyzetméteren élni" - mondja. Meleg mosolyától mi is felengedünk, és egy pillanatra átérezzük azt a szülői szeretet, ami nekünk nem adatott meg. Magunkba nézve végtelenül üresnek és átlátszónak érezzük magunkat.

"Semmi baj kedveskéim" - nyugtatgat minket ez a hatalmas szívű asszony, majd mészből és szerves hulladékból készült meleg kakaóval vigasztal minket.

Elalszunk. Álmunk mély, de zavart.

Hajnal felé megérkezik a családfő, a miniszter apja. Nagyon lassan ereszkedik le a kötélhágcsón. Megviselt arcára rászáradt higany, izzadság és vér rajzol őrült barázdákat. Táskáját az üszkös zöldségesládákból eszkábált asztalra rakja és remegő kézzel cigarettát kér tőlünk. Rémült tekintetünket észlelve az arcát borító vérre mutat. "Nyugalom, nem az enyém. Minden nap lemosom, de másnapra megint ott van" - és a síron túli hangon érezzük, hogy már átadta magát a sötétségnek.

"A feleség szüleiről nem tudnak valamit?" - kérdezzük már-már reményvesztve. Nem tudják mi van velük. Amikor legutoljára hallottak felőlük, akkor az utolsó létfontosságú szervüket helyezték zálogba. És ez még a vagyonnyilatkozat leadása előtti héten volt.

Egy nap után elhagyjuk a gödröt. Odakint tél lett, és a fekete égboltról eltűntek a csillagok. Hozott fénnyel találunk csak haza.

http://hircsarda.blog.hu/2014/09/26/_csak_a_petikenknek_legyen_jo_a_szijjarto-csa ladnal_jartunk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy liberális demokrácia nem lett volna képes nekimenni a re
  2014-09-27 16:50:31, szombat
 
  2014-09-27. 13:43
Egy liberális demokrácia nem lett volna képes nekimenni a rezsiszámláknak - mondja a Soros-ösztöndíjas liberális vezér

A miniszterelnök szerint kereszténydemokrata kormányzásra van szükség Magyarországon, egy liberális demokrácia ugyanis nem lett volna képes például a rezsicsökkentésre vagy a devizahitelesek megsegítésére.
Orbán Viktor szombaton Budapesten, a KDNP ünnepi választmányi ülésén úgy fogalmazott, megtört a liberális értékrend kulturális missziója a nagyvilágban. Magyarországról szólva ezt úgy magyarázta: "egy liberális demokrácia nem lett volna képes arra, hogy nekimenjen a rezsiszámláknak, hogy segítő kezet nyújtson devizahitelesek százezreinek". Ezért kell kereszténydemokrata kormányzás Magyarországon - jelentette ki a miniszterelnök a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban a KDNP megalakulásának 70. évfordulója alkalmából rendezett tanácskozáson.
A kormányfő azt is mondta, hogy az Európai Unió mindaddig "befejezetlen projekt marad", amíg az Európa keresztény gyökereiről szóló passzus nem kerül a helyére.
(MTI)


https://kuruc.info/r/1/133682/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Komlón is folytatja a Fidesz: "problémás" cigány családokat
  2014-09-27 16:47:11, szombat
 
  Antimagyarizmus :: 2014-09-26. 19:38
Komlón is folytatja a Fidesz: "problémás" cigány családokat telepítenek a városba

Pénteken tartotta az önkormányzati választások előtti utolsó közgyűlését Komló fideszes többségű városvezetése. Valószínűleg még sokáig szóbeszéd tárgya lesz ez az összejövetel, ugyanis itt szavazták meg 17 "problémás" cigány család városba telepítését a Sportvölgy nevű gettóból - tudatta szerkesztőségünkkel a komlói Jobbik. A "problémás" szó itt annyit tesz, hogy a szóban forgó lényeket cro-magnoni állítólagos őseinktől csak az artikuláció különbözteti meg. De az is csak ritkán.
Tizenhét ingatlant vásárolt az önkormányzat részükre 48,3 millió forint értékben. És persze lehetőség szerint jól szétszórták őket, hogy mindenhová jusson egy csipetnyi a jóból...

A helyi Jobbik szerint a komlói polgármester, a fideszes Polics József - aki a négy évnyi semmittevést néhány kiváló állapotú és teljesen feleslegesen felbontott járda térkövezésével koronázta meg - egyszer már országos hírnévre tehetett szert, mint az őt teljes joggal megillető bányászpofon boldogtalan tulajdonosa. Akkori tetteivel a bányászokat, most pedig az egész várost köpte szembe. A magas munkanélküliségi ráta, a közmunkába fullasztott nyomor, a rossz közbiztonság után csak hab a tortán a városra rákényszerített "integráció".
És csak emlékeztetőül: hogyan is szól a Fidesz egyszavas választási programja? "Folytatjuk". A komlóiak is köszönik...

Polics József
Feltétlenül említést érdemel tagtársunk - írják a komlóiak -, Pista József, akit szintén felkeresett a városvezetés, hogy eladó lakását megvásárolja a projekthez. Ő azonban - a megkeresettek között egyedül - a többszöri felajánlás ellenére is határozott nemmel válaszolt, ami a jelen gazdasági helyzetet figyelembe véve igen tiszteletre méltó cselekedet.
Megajándékozták tehát Komló lakóit, és ki tudja, a továbbiakban mi bajt hozhatnak még a nyakunkra? Ebben a tudatban járuljon mindenki az urnákhoz október 12-én, hogy még véletlenül se "folytathassák"! A Jobbik Magyarországért Mozgalom minden erejével a betelepítés ellen fog küzdeni - biztosítják a város lakóit a helyi tagok.
Végezetül néhány kép, nem illusztráció, a szóban forgó Sportvölgyben készültek. És ezek kerülnek emberek közé...

https://kuruc.info/r/2/133655/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már egy szavazattal is lehet valaki polgármester
  2014-09-27 16:21:44, szombat
 
  Már egy szavazattal is lehet valaki polgármester
2014, szeptember 27 - 16:03


Egyetlen érvényes szavazattal is lehet valaki képviselő vagy polgármester az október 12-i települési önkormányzati vagy az ezzel egy időben tartandó nemzetiségi választáson.

Az önkormányzati választás egyfordulós, és nincs érvényességi küszöb sem. Ez azt jelenti, hogy elvileg akár egyetlen érvényes leadott szavazattal is mandátumot lehet szerezni. Mivel az eredmények megállapítását nem befolyásolja a szavazáson megjelentek száma, ilyen szempontból nincs is értelme érvényességi küszöbről beszélni a helyhatósági választásokon.

Eredménytelen is csak akkor lesz egy önkormányzati választás, ha például a tízezernél több lakosú településeken az egyéni választókerületekben vagy a polgármester-választáson ugyanannyi érvényes szavazatot kap két vagy annál több jelölt.

A tízezernél kevesebb lakosú településeken akkor eredménytelen a képviselő-testületi választás, ha nem sikerül annyi jelöltet megválasztani, ahány tagú lenne a testület. Ez például akkor fordulhat elő, ha egy jelölt egyáltalán nem kap szavazatot, vagy akkor, ha pontosan annyian indulnak képviselőjelöltként, ahány tagú lenne a testület, ám egyiküket - mivel polgármesterként is indult - megválasztják településvezetőnek.

Ezekben az esetekben 120 napon belül új választást ír ki a helyi választási bizottság.

MTI - alfahir.hu


http://alfahir.hu/mar_egy_szavazattal_is_lehet_valaki_polgarmester
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 539 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1310
  • e Hét: 5074
  • e Hónap: 8819
  • e Év: 162315
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.