Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Lengyel karfiol
  2014-09-29 23:38:00, hétfő
 
  Lengyel karfiol

Hozzávalók:

1 fej karfiol
1/2 citrom
10 dkg zsemlemorzsa
4 dkg vaj

ételízesítő

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedem. Ételízesítős, citromos vízben puhára főzöm, majd leszűröm.

A zsemlemorzsát a vajon megpirítom.

A pirított zsemlemorzsát és a megfőtt karfiolt összekeverem, és azonnal tálalom.





Megjegyzés:

Be lehet tenni még egy tepsibe, tejföllel meglocsolni és megsütni, de így is nagyon finom.

A receptet Kati, a fotót Mammó küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Diós kalács (mazurek)
  2014-09-29 23:35:33, hétfő
 
  Diós kalács (mazurek)

Hozzávalók:

12 dkg rétesliszt
3 tojás
33 dkg porcukor
12 dkg vaj
25 dkg darált dió

Elkészítés:

A három tojás sárgáját a porcukorral a vajat fokozatosan hozzáadva habosra verjük, a liszttel és a dióval összegyúrjuk, jól kidolgozzuk, sütőpapírral kibélelt tepsiben elterítjük, ha szükséges, késsel elsimítjuk. A három tojásfehérjét a megmaradt porcukorral felverjük, amikor a hab megkeményedett, befedjük vele a tésztát, és előmelegített sütőben nem egészen barnára sütjük. Egy-két nap állás után lesz porhanyós, akkor ajánlatos szeletekre vágva kínálni.

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Párolt marhahús (zrazy) Napóleon módra
  2014-09-29 23:33:03, hétfő
 
  Párolt marhahús (zrazy) Napóleon módra

Hozzávalók:

1 kg bélszín
2 nagy sárgarépa
2 petrezselyemgyökér
1 közepes nagyságú zeller fele
1 karalábé
1 hagyma
2 evőkanál vaj
1 pohár fehérbor

Elkészítés:

A bélszínből a rostokra merőlegesen ovális szeleteket vágunk. A megtisztított zöldségeket darabokra vágjuk. Megfelelő edényben felolvasztjuk a vajat, a vegyes zöldséget és a hússzeleteket belerakjuk úgy, hogy legfelül zöldség legyen. Az egészet meglocsoljuk a borral. Nagy fazékban vizet forralunk, beletesszük az edényt a zöldséges hússal, és lefedve lassú tűzön két és fél órát főzzük.
Hajdinakása vagy párolt rizsköretet készítünk hozzá.

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Daraleves (krupnik)
  2014-09-29 23:30:29, hétfő
 
  Daraleves (krupnik)

Hozzávalók:

0,5 kg vékony füstölt szalonna
0,5 kg sertéscsont
2 sárgarépa
2 petrezselyemgyökér
1 zeller
1 hagyma
4 szárított gomba
15 dkg búzadara
3 burgonya
1 evőkanál vaj

kevés petrezselyem

Elkészítés:

A szalonnát, a darabokra vágott csontot két liter vízben lassú tűzön főzzük, egy óra múlva hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket és a gombát. Amikor a szalonna megpuhult, a levest leszűrjük, a szalonnát darabokra, a zöldségeket és a gombát vékony szeletekre vágjuk. Fél liter húslében megfőzzük a búzadarát, amikor megpuhult, hozzáadjuk a vajat, s addig keverjük a masszát, amíg kifehéredik. Hozzáöntjük a megmaradt húslevest, visszatesszük a tűzre, beledobjuk a megtisztított, kockára vágott burgonyát, ami tizenöt-húsz perc alatt megfő. Akkor hozzáadjuk a szalonnát, a zöldséget, a gombát, ha szükséges, sóval ízesítjük, és finomra vágott petrezselyemmel tálaljuk.

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
86%-al csökkenthetnék a férfiak a szívinfarktus bekövetkezés
  2014-09-29 22:26:14, hétfő
 
  86%-al csökkenthetnék a férfiak a szívinfarktus bekövetkezését. Miért nem teszik?

Ez a szívet érintő betegség főként a férfiaknál gyakoribb, ahogy egyre idősödik a szervezet, úgy nő a kockázata is az infarktusnak, de újabban sajnos a fiatalabb generáció is veszélyeztetettnek számít. Ennek oka elsősorban a stressz és az egészségromboló életmód. Egy most napvilágot látott tanulmány szerint azonban 86 százalékos eséllyel meg lehet előzni a bajt. Nézzük, mit kell ezért tenni.






Mondhatni nincs sok újdonság, rendszeresen kellene mozogni, az étrend nagyobb hányadát a zöldségek és gyümölcsök kellene kitegyék, nem szabadna dohányozni, csak mértékkel szabadna alkoholt fogyasztani és oda kellene figyelni a testsúlyra is. Kérdés, hogy az egészségük érdekében miért nem tesznek így az emberek.

James Maddux pszichológus, egyetemi professzor szerint pontosan erre a kérdése keresik a választ már 30-40 éve a pszichológusok. A probléma az, hogy az egészségért tenni kell, áldozatot kell hozni, ami sokaknak kellemetlen, mivel könnyebb és kényelmesebb otthon ülni a tévé előtt, mint lemenni 10 percig egy kicsit sétálni, netán kocogni.

Svéd kutatók 11 éven keresztül, majdnem 21 ezer, 45 és 79 év közötti férfit életét követték figyelemmel. Végeredményként az derült ki, hogy jóval csökkent a szívinfarktus kockázata azoknál a személyeknél, akik rendszeresen napi 40 percen keresztül sétáltak, vagy kerékpároztak, akik odafigyeltek az étkezésükre, zsírszegény táplálékot fogyasztottak, viszont sok zöldség, gyümölcs, gabonaféle került a tányérjukra és az alkoholfogyasztás is minimális volt, természetesen a dohányzást is messze elkerülték.Ez pedig 86 százalékkal csökkentette annak az esélyét, hogy szívüket megbetegedés érje.

Forrás:http://filantropikum.com
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Ezért ajánlott gránátalmát fogyasztani.
  2014-09-29 22:21:22, hétfő
 
  Ezért ajánlott gránátalmát fogyasztani. Hoztunk egy titkot is!

A gránátalma nem csak egy népszerű gyümölcs, hanem számos jótékony hatással is rendelkezik, amelyek fontosak egészségünk megőrzésének szempontjából. Nézzünk néhányat ezek közül.





Fotó: Flickr.com

Mivel nagyon sok antioxidánst tartalmaz, segít megelőzni az öregedést. Már napi egy gránátalmával hozzájárulhatunk sejtjeink egészségének megőrzéséhez és fiatalságunk fenntartásához. Egy hatvan fő bevonásával készült tanulmány is ezt bizonyítja.

A kísérlet során a résztvevők napi egy gránátalmát fogyasztottak egy hónapon keresztül. A teszt-idő lejárta után azt tapasztalták, hogy javult a memóriájuk, a bőrük és izmaik állapota is. Ezenkívül, a gránátalma megvéd a daganatos betegségektől, főként a tüdőrák, mellrák és prosztatarák ellen hatásos.

Egy másik betegség, melytől megvéd a gránátalma, az az Alzheimer-kór. Laboratóriumi kísérlet során egereket teszteltek, és azoknál a példányoknál, melyeket gránátalmával tápláltak, jelentős memóriajavulást tapasztaltak. Míg azok, a betegségben küzdő példányok, akik nem kaptak gránátalmát, semmi javulást nem mutattak.

A gránátalma csak 83 kalóriát tartalmaz, így nyugodtan beilleszthetjük fogyókúrás étrendünkbe is. Mivel nagy az antioxidáns tartalma, számos ránctalanító krém alapanyagát képezi. Megtartja a bőr rugalmasságát, és hatékonyan veszi fel a harcot a szabadgyökök ellen is.

Sokan nem tudják, hogy hogyan kell gránátalmát pucolni, íme egy lenti videó, amiből megtanulhatod az igencsak apró trükköt:


Link

http://filantropikum.com
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Az ősz kedvence. Miért együnk sok szőlőt?
  2014-09-29 22:16:58, hétfő
 
  Az ősz kedvence. Miért együnk sok szőlőt?

A pirostól a lilán át, egészen a fehérig, és már-már szinte feketéig számtalan színárnyalata és felhasználási módja van a szőlőnek. Ehetjük nyersen, befőttnek, dzsemnek, szőlőléként és még sorolhatnánk. Egészségünkre gyakorolt hatása pedig legalább ennyire számottevő.





Fotó: pixabay.com

A szuperélelmiszerként is emlegetett kedvenc őszi gyümölcsünk 8000 éve ismert, ekkor ültették először. Azóta egyre nagyobb területeken hódít, és mondhatni az egész világon ismerik és fogyasztják. Pozitív egészségügyi hatása van többek közt a rákos betegségek megelőzésében, a szívbetegségekre és ajánlott magas vérnyomás ellen is.

Tápértéke

Az ajánlott napi adag minimum egy csésze, kb. 32 szemből álló szőlő. Egy ilyen adag fehér vagy vörös szőlő 104 kalóriát, 1,09 g fehérjét, 0,24 gramm zsírt, rostot, 4,8 milligramm C-vitamint, 10 mikrogramm A-vitamint, 288 mg káliumot, 0,54 mg vasat és 3 mikrogramm folsavat tartalmaz.

Mivel magas víztartalma van, kiválóan hidratálja a szervezetet. Egy csésze szőlő minimálisan 70 milliliter vizet tartalmaz. Főleg a vörös szőlő nagyon sok antioxidánst tartalmaz, ezért ajánlott rendszeresen fogyasztani a szem egészségének megőrzése érdekében.
Megelőzhetjük a rákos megbetegedéseket

Erős antioxidáns, polifenol tartalma miatt képes megakadályozni, hogy kialakuljon a rák valamilyen formája a szervezetben. De a már kialakult betegséget is könnyebben le lehet küzdeni, ha sok szőlőt fogyasztunk. A mértékkel fogyasztott vörösbor is jó hatással van a szívbetegség leküzdésére.
Szívbetegség ellen

Egy bizonyos flavonoid tartalma miatt a szőlő természetes gyulladáscsökkentőként funkcionál. Véd az érelmeszesedés ellen, és képes csökkenteni a koleszterinszintet is. Csökkenti a vérnyomást, és a szervezetben fellépő gyulladásos reakciókat, megvéd az infarktus ellen is. Sok szőlő fogyasztása által fenntarthatjuk a csont-és izomtömeget, megakadályozhatjuk a vesekő kialakulását.

Mivel sok káliumot tartalmaz, kiváló vérnyomáscsökkentőnek is bizonyul. Gyulladáscsökkentő hatása miatt pedig enyhíti az allergia okozta reakciókat, irritációkat is.

Forrás:http://filantropikum.com
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Idős nő fotójára hasonlít. Mégsem az!
  2014-09-29 21:57:57, hétfő
 
  Idős nő fotójára hasonlít. Mégsem az! A lélegzeted is eláll tőle!

Sokszor mondjuk és hisszük azt, hogy percek alatt lepereg az életünk és szeretnénk nyakon csípni az öregedés pillanatát.






Egy dél-koreai művész, Jeong Seok Hyeon olyan különleges rajzokat készít, melyben nyomon követhetjük az ember öregedését. Láthatóvá teszi, hogyan lesz egy pár hónapos kislányból idős nő.

Apró arcvonások, a mimika, az orr, a száj, az arccsont, a haj, a kéz megváltozását követhetjük nyomon a közel ötperces felvételen. Az átalakulás fantasztikus, és hiába múlik az idő, mindvégig felfedezhető az emberi arcban a legjellegzetesebb karakterjegyek összessége.

Jeong Seok Hyeon arra mutat példát, hogy a nő bármilyen életszakaszban is legyen, a legjellemzőbb tulajdonsága, hogy szép.


Link

Forrás:http://twice.hu/napi-like
 
 
0 komment , kategória:  Videók  
Boldog hetet!
  2014-09-29 19:22:56, hétfő
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

Jó estét!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hetet  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 268 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 846
  • e Hét: 3718
  • e Hónap: 8756
  • e Év: 138463
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.