Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Bölcsességek és mondások
  2014-09-03 19:53:57, szerda
 
  Ha valaki a jónak cselekvésére adja magát, ne várja, hogy emiatt az emberek eltakarítják az útjából a köveket, hanem arra legyen elkészülve, hogy köveket hengerítenek útjába.

Albert Schweitzer * német lelkész, filozófus, tanár, orvos
1875. január 14. - 1965. szeptember 4. Link


Link
Link

Amint a búzaszemek összessége képezi a kalászt,

Miként a szőlőszemek együttese alkotja a szőlőfürtöt,

Úgy áll össze a hívő egyénekből a gyülekezet közössége

Ezért úgy a búza, mint a szőlő alkalmas szimbólum arra,

hogy az Úrvacsorában részesülő gyülekezet egységét kifejezze.

Ahogy a kenyér sok gabonamag eggyé válásának az eredménye.

És a bor sok szőlőszem egyesített nedve,

Úgy kell a közösségnek is eggyé válni Krisztusban.
 
 
0 komment , kategória:  Gondolatok  
Mint élő kövek épüljünk fel lelki házzá
  2014-09-03 19:32:00, szerda
 
  1 Levetve tehát minden gonoszságot, minden álnokságot, képmutatást, irigységet és minden rágalmazást,2 mint újszülött csecsemők a hamisítatlan lelki tejet kívánjátok, hogy azon növekedjetek az üdvösségre;3 mivel megízleltétek, hogy jóságos az Úr.
4 Járuljatok őhozzá, mint élő kőhöz, amelyet az emberek ugyan megvetettek, amely azonban Isten előtt "kiválasztott és drága";

5 Ti magatok is mint élő kövek épüljetek fel lelki házzá, szent papsággá, hogy lelki áldozatokat ajánljatok fel, amelyek kedvesek Istennek Jézus Krisztus által.
6 Ezért áll ez az Írásban: "Íme, leteszek Sionban egy kiválasztott drága sarokkövet, és aki hisz benne, nem szégyenül meg".

7 Néktek, a hívőknek drága kincs; a hitetleneknek pedig az a kő, amelyet megvetettek az építők, sarokkővé lett,
8 megütközés kövévé és botránkozás sziklájává; azok beleütköznek, mert nem engedelmeskednek az igének. Ők erre is rendeltettek.

9 Ti azonban választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet vagytok, Isten tulajdonba vett népe, hogy hirdessétek nagy tetteit annak, aki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el titeket;
10 akik egykor nem az ő népe voltatok, most pedig Isten népe vagytok, akik számára nem volt irgalom, most pedig irgalomra találtatok.

11 Szeretteim, kérlek titeket, mint jövevényeket és idegeneket: tartózkodjatok a testi vágyaktól, amelyek a lélek ellen harcolnak.
12 Tisztességesen éljetek a pogányok között, hogy ha valamivel rágalmaznak titeket, mint gonosztevőket, a ti jó cselekedeteiteket látva, dicsőítsék Istent a meglátogatás napján.

1 Péter 2
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
Isten vesszője és botja nem elítél, hanem megvigasztal
  2014-09-03 07:39:58, szerda
 
 

,,Pedig te, Uram, irgalmas és kegyelmes Isten vagy, hosszú a türelmed, nagy a szereteted és hűséged." (Zsoltárok 86:15)

Isten egy könyörületes Isten. A Zsoltárok 86:15-ben ezt olvassuk: ,,Pedig te, Uram, irgalmas és kegyelmes Isten vagy, hosszú a türelmed, nagy a szereteted és hűséged." A Biblia azt is írja, hogy ,,Isten a kegyelem és a vigasztalás Atyja." (2 Korintus 1:3b, NCV fordítás)

Valamennyien közületek lehet, hogy egy olyan apával nőttetek fel, aki tele volt ítélettel és eltávolította magát tőletek. De Isten nem ilyen. Ő nem ilyen Atya. Isten az az Atya, aki tele van kegyelemmel és vigasztalással. Ő ilyen fajta kapcsolatot ajánl fel neked.

Ha azt akarod, hogy legyen remény az életedben, meg kell értened, hogy Isten kicsoda is valójában. Meg kell lásd, hogy Ő nem azért jön az életedbe, hogy elítélve érezd magad, hanem, hogy megmutassa, hogy Őt igazán érdekled.

Tehát milyen Isten valójában? Isten szeretne része lenni a mindennapi életednek. Közel szeretne lenni hozzád. Kapcsolatba akar veled lépni. A Bibliában azt olvassuk, hogy ,,Ha a halál árnyéka völgyében járok is, nem félek semmi bajtól, mert te velem vagy: vessződ és botod megvigasztal engem."

Akik azzal küszködtök, hogy Istent ítélőként látjátok, mondhatjátok, hogy: ,,Tessék, itt írja! Ő egy ítélő Isten! Vesszővel és bottal jön utánam, itt a bizonyíték!"

Hadd mondjam el, hogy miről van itt szó. Ez az igevers nem elítél, hanem megvigasztal. Isten vesszője és botja nem azért van, hogy megbüntessen téged, hanem hogy megvigasztaljon. Hogyan? Képzelj el egy pásztort a juhaival. A pásztor a vesszővel fegyelmezi a nyájat, a bottal pedig irányítja őket. Ha egy juh a szikla felé tart, a pásztor botjával és vesszőjével tereli vissza a juhot. Ugye egyet értesz, hogy ez így a jó? Amikor egy szikla felé tartasz, Isten megfegyelmez és irányt mutat az életedben, hogy megakadályozza, hogy leess a szikláról. Ez nem ítélet, hanem vigasztalás, mert valaki annyira szeret téged, hogy megmondja, ha rossz irányba haladsz.





Ilyen az az Isten, aki szeret minket. Ilyen az az Isten, aki megvigasztal minket. Ilyen az az Isten, aki reményt ad nekünk.

Beszéljetek róla

Beszélj egy olyan időszakról, amikor Isten megvigasztalt azáltal, hogy irányt és útmutatást adott.
Hogyan tudnál együtt érző és vigasztaló is lenni, amikor megfegyelmezed van útmutatást adsz a gyermekednek vagy valakinek az életedből?
Mi miatt vagy ellenálló Isten vigasztalásával és kegyelmével kapcsolatban?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.08.27) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 62 db bejegyzés
e év: 800 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 468
  • e Hét: 2807
  • e Hónap: 6608
  • e Év: 67909
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.