Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Sikeres volt a nyár utolsó kerületi nagyrendezvénye
  2014-09-04 22:43:36, csütörtök
 
  Képek megnézhetők Link
Nagy érdeklődés mellett zajlott hétvégén a Diákcsemege, őszköszöntő családi fesztivál a felújítás alatt álló Bikás parkban. A gyerekeket és szüleiket változatos kulturális programok, ügyességi vetélkedők és koncertek várták azzal a nem titkolt céllal, hogy a kisdiákok ráhangolódjanak a tanévre.
- Délelőtt a nagy színpadon bábelőadás majd Kiss Kata gyermekkoncertje szórakoztatta a kicsiket, de interaktív, képességfejlesztő műsorával fellépett a Napvirág Együttes is. A rendezvény egész területén rengeteg lehetőség adódott a kikapcsolódásra: fittségi felmérés, szülőknek szervezett gyereknevelési tanácsadás, állatsimogató, kézműves foglalkozás, ugrálóvár és mászófal is szerepelt a programok között. Délután színre lépett a közkedvelt Alma Együttes, akik ezúttal is mindent beleadtak a műsorba, a koncert végén az ország kedvence, a Ma van a szülinapom című dal is felcsendült.
- Hoffmann Tamás polgármester szerint a sikeres gyereknapi rendezvényből okulva már nem volt nehéz kitalálni, minek is örülnének igazán a gyerekek. - Mivel az a megtiszteltetés érte Újbudát, hogy a Nemzeti Tanévnyitó a kerületi Ádám Jenő Iskolában lehetett, az Emberi Erőforrások Minisztériumával közösen úgy gondoltuk, megérdemelnek a gyerekek egy utolsó nyári kikapcsolódást - mondta a polgármester, aki szerint a Bikás park kivételes adottságait érdemes minél gyakrabban kihasználni közösségteremtő programokhoz. A kerület vezetője megjegyezte, a Diákcsemege Fesztiválon mindenki láthatta, hogy a Bikás park teljes körű felújítása a terveknek megfelelően, csúszás nélkül halad. Azaz elkészült a szökőkút, a dísztó és nagy játszótér is, amit hamarosan átadnak.
A színpadi programok mellett a parkban felállított sátrakban is érdekességek várták a fiatalokat. A fesztiválon pedagógiai célú programokkal vett részt a Felelős Szülők Iskolája, a nemzetiségi csoportok pedig táncokkal, helyi ételekkel és irodalmukkal ismertették meg a közönséget.
Az eseményen a különböző feladatokat teljesítők értékes ajándékokat nyerhettek: a pontgyűjtő játék sorsolásán Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere és Simicskó István sportállamtitkár is besegített a polgármesternek az ajándékok átadásában. A fődíj az EMMI felajánlásaként egy 100 ezer forintos osztálykirándulás volt. Délutánra a megérkeztek a színpadra a sztárok is: Radics Gigi saját slágerei mellett Beyoncé és Pharell Williams dalokat is énekelt. A rendezvény végül a Bon-Bon koncertjével ér véget.

T.D. - ÚjbudaTV (2014. 09. 02.)
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Motorozással kezdődött a tanév a Pető Intézetben
  2014-09-04 22:38:44, csütörtök
 
  .....


Idén is motoros felvonulással kezdték a tanévet a Pető Intézet diákjai. Régi hagyomány, hogy önként jelentkező motorosok tanévkezdéskor elvigyék az ott tanuló gyerekeket egy körre járgányaikkal. A felvonulás a Pető intézettől haladt a budai és pesti belváros felé, majd vissza Villányi útra.
- A robusztus chopperek, városi robogók és gyors sportmotorok álltak a minap a Pető Intézet parkolójában. Több mint száz motoros vitte Budapest utcáin tanévnyitó gurulásra a Pető Intézetben tanuló és gyógyuló, mozgásukban korlátozott gyerekeket. A rendezvényt Császár Claudia fotóriporter szervezte, aki szerint minden gyermek álma, hogy motorcsodákon utazzon. - Megkerestem motoros társaimat és mintegy százan vállalták, hogy elviszik egy körre a gyerekeket, nagy örömöt szerezve ezzel nekik. Idén Tuk-Tuk motorokkal utazhattak azok, akik eddig nem vehettek részt a felvonuláson - mondta.

- Van olyan gyerek, aki már elhagyta az intézetet, de ilyenkor visszajön, mert számára ez életre szóló élményt jelent - tette hozzá Makk Ádám, a Pető Intézet kommunikációs vezetője.
A felvonulás a Pető intézet épületétől indult és az Alkotás út - Márvány utca - Alagút - Lánc híd - Apáczai Csere János utca - Belgrád rakpart - Szabadság híd - Bartók Béla út - útvonalon haladva ért vissza a Villányi útra. Nyolc kilométert tettek meg.
- Az idei jótékonysági motoroztatás hírességei között volt Szabó Győző színész, aki szerint kis utasai imádták a dudálást és a többiek kerülgetését. Egy Hondával állt a konvojba Harsányi Levente, akiről legtöbben nem is sejtették, hogy motorozik. - Tavaly két kicsit vittem, elől-hátul kapaszkodtak belém és annyira élvezték, hogy a végén alig tudtuk őket levenni a járgányról. Nekik ez akkora utazás, mint nekünk egy világ körüli út, nagyon jó érzés segíteni nekik - tette hozzá.

T.D. - ÚjbudaTV (2014. 09. 04.)
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Hódot láttak a Kopaszi-gátnál
  2014-09-04 22:33:57, csütörtök
 
  ......


Nagyobb kép Link
Ritka állatot figyelt meg a Kopaszi-gátnál az Urbanista blog szerzője. Dobó Géza augusztusban vagy fél tucatszor lesett meg az újbudai területen legalább egy hódot.
Meglehetősen kiszámítható az esti rutinja, ezért kiváló alanya a nagyvárosi állatlesnek - írja az Urbanista. Így folytatja: szürkületkor kanyarodik a kvázi félsziget déli csücskéhez és a parttól legfeljebb 3-4 méter távolságban úszik felfelé, az árral szemben. A jó egy kilométeres távot miután végigússza, azonos nyomvonalon fordul vissza. Hogy pontosan honnan indul, nem sikerült megfejteni.
- Valószínűleg a Kopaszi-gát nyugati felének déli részén túl, a mólók után fészkelhet. Arra sem sikerült rájönnie a szerzőnek, hogy mindig ugyanazt a példányt látja-e, vagy a család más-más tagja indul portyázni. Mindenesetre mindig magányosan úszik, de ettől még persze nem kizárt, hogy egy-, vagy akár több hódcsalád is tanyázhat a környéken.
A magyarországi hódpopuláció mintegy ezer példányos. Hogy ebből mennyi a fővárosban szerencsét próbáló, annak rendkívül szerény az irodalma. A budapesti, vadon élő állatvilág Brehm-könyvében, Winkler Róbert Nagyvárosi természetbúvárában sem bukkani hódokkal foglalkozó részre.
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Gazdagréti Szomszédok Ünnepe
  2014-09-04 22:27:26, csütörtök
 
  Múlt és Jelen: Időutazás Magyarország leghíresebb lakótelepén 2014. szeptember 20.
Helyszín: Gazdagrét, Rétköz utca-Nevegy utca-Gazdagréti út által határolt zöld terület
30 évvel ezelőtt foglalták el az első lakók ingatlanjaikat a híres gazdagréti lakótelepen.
A kerek évfordulót különleges nosztalgiarendezvénnyel ünnepelheti a városrész szeptember 20-án.
.


Magyarország első közösségi televíziója mindig nagy szerepet játszott a közösségi élet összekovácsolásában: ők szervezték meg például a lakótelep első halászléfőző versenyét is, amely olyan jól sikerült, hogy ezt az alkalmat 24 másik követte. Így idén a televízió fennállásának 30. évfordulóját a 26. Gazdagréti Halászléfőző Versenyen ünnepelhetjük meg.

Halászlé főző verseny
- A verseny résztvevőinek 1 db élő pontyot (kb. 2 kg), tűzifát és vizet biztosítunk. Bográcsról és minden egyéb alapanyagról, kellékről a csapatok maguk gondoskodnak.
Az első hat helyezett, valamint a külön díjak nyertesei, kupát és értékes ajándékot kapnak, valamint, minden versenyben induló, résztvevő emléklapot kap!

Helytörténeti vetélkedő
A nap folyamán bárki részt vehet a vetélkedőn, aki kitölt egy tesztlapot. A legtöbb helyes választ adók közül hat csapat a döntőbe kerül. Itt nagy nyilvánosság előtt mérhetik össze a tudásukat. Mind a hat helyezett ajándékot kap, de a kitöltők közül hármat kisorsolunk, akik szintén 1-1 ajándékcsomagot vehetnek át.

Újbuda TV programja
A rendezvény szervezője Magyarország legidősebb közösségi televíziója, az idén szintén 30 éves Újbuda TV (korábban GKTV). A televízió sátrában archív felvételeket tekinthetnek meg a látogatók, de nosztalgiafotózás, kiállítás és retro vásár is várja az érdeklődőket. A kicsik szórakoztatásáról diafilmvetítés, kézműves foglalkozás és társasjáték kuckó gondoskodik.

Szomszédok ünnepe
A városrész országos hírnevét az egy évtizeden át futó Szomszédok című teleregény hozta meg, így az esemény csúcspontja a domb névadó ünnepségének meghirdetése lesz, amelyre az egykori sorozat szereplői is meghívást kaptak. A sajtóeseményt a nagy torta felvágása koronázza meg. A teleregény köré épül a Helytörténeti túra is, amely 2-3 óránként indul a Gazdagréti térről.

Színpadi program
Ezen a napon több fellépő is szórakoztatja a közönséget, így például a Gazdagrét szomszédságában, Farkasréten élő Wolf Kati is. Az esemény zárásaként a "valódi" szomszédok egy zenés időutazáson vehetnek részt, ahol a lakók a 80-as évekbeli slágerekre rophatják a táncot. A videodiszkót a legendás Arató András szolgáltatja nekünk.

Kirakodó vásár
A régi használati tárgyak újra megelevenednek. Sőt, sokat újra beszerezhetünk ezekből a régen mindennaposak számító eszközökből. Játék, lemez, könyv, poszter, édesség és még bambi is kapható lesz a rendezvényen.:)

Nosztalgia ízek
Ma már nem kellene Budafokig utaznia Etusnak, hogy friss áruhoz jusson, ugyanis a gazdagréti templomkertben szombatonként termelői piac fogadja a lakókat. Akik még nem jártak ott, azok a kóstoltató sátorban megízlelhetik milyen egy valódi házi zsíros deszka. De aki egy igazi nosztalgia menüre vágyik, az sem marad éhen, hiszen retro kifőzde is kitelepül a rendezvényre.
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
Forgó fejes felmosó készlet
  2014-09-04 22:09:25, csütörtök
 
  Videó Link
A Spin&Go feltalálóinak innovatív megoldása! A Spin & Go Pro-val kezei tiszták és puhák maradhatnak. Nem kell többé a felmosó rongyot kézzel kinyomkodnia! Akár kevesebb, mint a felére csökkenti a felmosás időtartamát! A centrifuga fáradság és hajlongás nélkül cseppmentesre száríthatja a felmosót. Egy centrifuga, ami eltávolítja a felesleges vizet, de nem használ áramot. Ez aztán az innovatív és környezetbarát
- 360 fokos felmosó fej
- nyelébe épített erőteljes centrifugával
- kezei tiszták és puhák maradhatnak
Hihetetlen nedvszívó-képességű mikroszálas feje hatékonyan gyűjti össze a koszt és a nedvességet. Pörgesse ki a vizet a felmosó fejből, és törölje szárazra a padlót. Jelentősen csökkenti a csúszásveszélyt! Használhatja vizesen felmosásra, vagy szárazon portörlésre; márványpadlón, csempén, fapadlón, az ablakokon, bútorokon, sőt, akár a kocsiján is. Egyszerűen és könnyedén!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Farkas Anna: Őszi hangulat
  2014-09-04 21:42:27, csütörtök
 
  ...... ........... .....


Őszre fordult az idő
napsugara gyengülő
zöldellő dombtetőt
borít rozsdás terítő

Alszik csendesen a rét
nem élteti rőt füvét
elcsendesült a vidék
lepik majd a hó pihék

Szarvasok hangja bődül
karámba csorda csődül
őszi vad vihar készül
süvöltve fákat fésül

Virágok hervadoznak
már nem is illatoznak
a széltől hajladoznak
fáradtan rogyadoznak

Őszbe vegyültek a fák
sárga lombot altatják
a kertek is már árvák
termésüket átadták

Ősznek szépen köszönjük
sok megérett gyümölcsünk
mit kompótba eltettünk
vagy a présbe döngöltünk

Majd ha borral koccintunk
a szép őszre gondolunk
hálátlanok nem vagyunk
rólad zeng majd szép dalunk.
 
 
0 komment , kategória:  Őszi versek és képek  
Ildykó - Facebook oldali verses képe
  2014-09-04 21:39:01, csütörtök
 
  .

 
 
0 komment , kategória:  Verses képek  
Sipekiné, Marika szerkesztése
  2014-09-04 21:24:28, csütörtök
 
  ...

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Látogatómnak friss kávé
  2014-09-04 21:22:40, csütörtök
 
  ........

 
 
0 komment , kategória:  blog partik  
Minden mi jó,és szép,a szó mit mondok én,
  2014-09-04 21:08:16, csütörtök
 
  ....


Minden mi jó,és szép,a szó mit mondok én,
Legyen jutalma e-napnak.
S gondolj arra,hogy az élet szép,
S tudd azt,hogy a Barátság mindennél többet ér!
 
 
0 komment , kategória:  Verses képek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 179 db bejegyzés
e év: 3406 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4196
  • e Hét: 9997
  • e Hónap: 43151
  • e Év: 276898
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.