Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
A kegybankelnök akarattya
  2014-09-05 21:20:19, péntek
 
  A kegybankelnök akarattya

Feladta: 2014, szeptember, 2

Minden állami jegybank legfőbb alaptőkéje a Megbízhatósága, tehát a Jóhíre. No ez az, amiben a Matolcsy által bő esztendeje vezetett Magyar Nemzeti Bank száz százalékban deficites.

Tegnap délután kedvenc kocsmámban ücsörögve, szokás szerint hallgattam a nép szavát. Volt ott szó erről is, meg amarról is, de elébb-utóbb sikerült kilyukadni a Nap Témájára, azaz a hazai bankjegyek előző napon beharangozott cseréjére.

Azon nem csodálkoztam, hogy ivótársaim nem emlékeztek rá, mivel is indokolta az MNB a bankócserét. Ez ugyanis szokatlanul logikus volt, így nem is ragadt meg az agytekervényekben. Azon sem ámultam, hogy bezzeg a várható, 15 milliárdos költséget már mindenki megjegyezte, sőt, még azt is, hogy lészen ebből némi nyeresége is a banknak, úgy 3 milliárdocska környékén. “Mi kidobunk az ablakon 15 milliárdot, ők meg bezsebelnek ebből hármat!" - hangzott az össznépi konklúzió.

Utóbbi beköpésből rögvest le is vontam két következtetést. Az egyik, hogy már a Kocsma Népe sem bízik meg az MNB-ben, egyszerűen nem hiszi el, hogy bármit logikusan, a Köz javának szem előtt tartásával cselekedne. A másik, hogy polgártársaim is hajlamosak elhinni azt a matolcsysta hazugságot, miszerint a Jegybankban keletkező nyereség az utolsó fillérig annak saját tulajdona, tehát nem közpénz.

A Matolcsy által elvetett “métely" tehát termőtalajba hullt! (Bocsánat a szándékos képzavarért!) A köznép ugyanis már nem csak azt hiszi el szentül, hogy a Zállamnak van “saját pénze" (ami nem adók, járulékok, illetékek befizetéséből származik, hanem csak úgy “lesz" valahonnan), de a kizárólagosan állami tulajdonban álló Jegybanknak is. Az, hogy az állami csöcsre idomítottak ezt az ótvaros dumát simán beveszik, nem csoda. No, de hogy a szakújságíró is beáll ebbe a sorba, az már nagyon nagy baj. Hiszen a SzélestekinTetű Krőzuska a nevezetes interjújában azzal mentegette a pazarlását, hogy abban egy fillér közpénz nincs, az utolsó vasig mindent az MNB nyeresége fedezte.

Ahha: nyereség! Miből is származik ez? Elkúrcsy szerint abból, hogy az ő unorthodoxiája maga a Tökély, ellentétben elődjével ő tudja a titkot: hogyan lehet profitábilissá tenni a Jegybankot. De vajh' mi is ez a “titok"? Gyurcy szerint az a “megtakarítás", amely a bank által 24 hónapja következetesen képvisel kamatcsökkentési politikából származik. Ámde ez nyilvánvaló hazugság, hiszen az euro és a dollár viszonylatában alig a nulla fölötti kamatozású befektetésekre van mód, aminek meg a többszörösét viszi el a kerbankok MNB-nél tartott betétjei után fizetendő hozam (most 2,1%). Itt tehát csak veszteségcsökkentésről lehet szó, feltéve ha gyurcyék nem követték el azt a disznóságot, hogy magas hozamú, ámde szuperkockázatos kötvényekbe lökték be a Mi pénzünket. Mivel ez nem lehetséges, marad az egyetlen magyarázat:

Az MNB a forint elleni spekuláción keresett! Erre a következtetésre pedig egyáltalán nem nehéz jutni. Hiszen aki nyomon követi a devizaárfolyamokat tudja: a forint tartós és egyre fokozódó gyöngélkedésének oka nem csak az, hogy “Magyarország jobban teljesít!“. Hanem az is, hogy a hazai valutát, annak pénzpiaci értékét a világon senki nem védi, főleg nem a Jegybank! Az MNB pont azt csinálja, mint a tőzsdei spekulánsok: elébb eladja a forintot, majd később azt olcsóbban visszavásárolja. (Forintból pedig Gyurcynak annyi van, amennyit csak akar, bármikor lemehet a “pincébe" és “nyomtathat" magának!). Ez persze jótékony hatással van a statisztika-javító árukivitelre, de iszonyúan rombolja az importőrök (maguk javarészt egyúttal exportőrök is!), no meg a 2010 óta havonta kétszer megmentendő devizahitelesek pozícióit. Ebből pedig levonhatjuk az újabb következtetést: a Matolcsyzmus jelen esetben az a Nóvum, miszerint az állam jegybankja a saját valutája ellen spekulál! Valamint ez az a Közkinccsé Teendő Titok, az a “Modern Közgazdaságtan", melyet a mi zsebünkből kiráncigált százmilliárdokból alapítandó “Iskola" terjeszt majd szét úgy, mind AIDS-es szépfiú a HIV-vírust!

Mert ez a “vírusterjesztés" alapvető funkciója ennek az amorális gazemberekből és megveszekedett idiótákból álló Frankensteinállamnak. A “politikusok" nem hogy kiölték, de még kisarjadzani sem hagyták idehaza a polgári öntudatot. Nekik jobban megfelelt a jobbágy-magatartás, a tajthülye, közpénzeltartott döbrögiket, a felkapaszkodott dzsentriket megsüvegelő attitűd. Hogy ez meg ne változhasson, elébb telemédiázták a fejünket, osztán meg tákolmányoztak nekünk egy Alaptörvényt. De mivel még ez sem volt ölég, mert nem érezték biztonságban a hájas seggüket, hát meghirdették nekünk az “illiberális, munkaalapú" államot, amelyben nekik mindent szabad és dolgozniuk nem köll, nekünk meg semmit és húzni az igát kidőlésig. A Kegybankelnökké tett Paprikajancsi, a saját tehetségtelenségének dugájába dőlt, az ippeg ezért “elismeretlen" Közgazdasági Főzseni pedig immáron megteheti, hogy a sajátjának hazudozott közpénzen olyan Oskolát alapítson, amiből csakis a Köznek lesz a legnagyobb kára!

Amikor azt olvastam, hogy az egyik MNB-alapítvány, a “Pallas Athéné Domus Mentis" megvásárolta a kecskeméti pszichiátria egykori épületét, már kezdtem örülni: Gyurcyban végre feltámadt a betegségtudat? Ámde erről szó sem volt. A valamikori intézmény eredeti funkcióját az ellentétére fordítva, ott majd hülyéket fognak nevelni és nem gyógyítani/ápolni! A “doktori oskola" és az alapítvány elnöke: ... no, ki?!

Mindezt pedig teheti azért, mert fölötte sincs immáron semmiféle kontroll. Akárcsak a Főnöke, neki sem kötelessége beszámolni tetteiről senkinek, hiszen a Jegybank Felügyelő Bizottságának mandátuma május 5. óta lejárt, s azóta sem volt alkalma a Zezerharmadnak e testületet újra felállítania (akárcsak 2010-ben, a Falkaforradalmi Jogász-Paraszt Kormány megalakulását követő ÖT teljes hónapban!). És szórja a pénzt számolatlanul. Az állítólagos 280 milliárdos nyereségből immáron legalább 220-at! És még lesz ennek folytatása. Mert Gyurcy zsebét égeti a pénz, s lesz abban még több is!

Elvileg jövő januártól forintosítani fogják a devizahiteleket. Ez pedig újabb, jelentős nyereséget fog biztosítani az MNB-nek, miből pedig (a rossznyelvek szerint - lásd itt!) fussa majd egy újabb fundációra, a “Kegybankelnök Akarattya Alapítvány“-ra.

Elkúrcsyné ugyanis bejelentkezett a mostanság Keneséről leváló Balatonakarattya polgármesteri funkciójára. Egyetlen percig nem kétlem, hogy meg is választják. Mint ahogyan azt sem, hogy lészennek ottan még nagy csodálkozások és fogaknak csikorgatásai is!

... és ezt ...

... szendamondja!

http://szendamondja.wordpress.com/2014/09/02/a-kegybankelnok-akarattya/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Rózsadombról irányítaná Zuglót az ultraliberálbal körúton
  2014-09-05 18:39:09, péntek
 
  A Rózsadombról irányítaná Zuglót az ultraliberálbal körúton belüli reménysége
2014. szeptember 05. 15:00
Hunhír.info

Harminckétmillió forintos lakáshitelét tudta leírni a kis liboldó Karácsony Gergely a deviza­hiteles végtörlesztésnek köszönhetően, miközben a parlamentben nemmel szavazott rá. Az ultraliberál baloldal zuglói polgármesterjelöltje azonban nem költözött el eladott, ,,végtörlesztett" rózsadombi lakásából, hanem visszabérelte, mégpedig az Országgyűléstől kapott, havi száztizenhatezres költségtérítésből. Tehát közpénzből.

A parlamenttől júniusban végkielégítést is igényelt az Együtt-PM politikusa, a több mint kétmilliós juttatást meg is kapta, mivel nem lett újra képviselő. Nincs hír azonban arról, hogy ezt az összeget bármilyen jótékony célra felajánlotta volna. A jegyzőkönyvek szerint annak ellenére, hogy a parlamentben elutasította a végtörlesztést Karácsony Gergely, tetemes banki tartozását éppen az általa folyamatosan kritizált Fidesz-kormány intézkedésének köszönhetően tudta lenullázni.

Karácsony Gergelynek a főváros legdrágább elit környékén, a Rózsadombon volt egy 96 négyzetméteres lakása, amelyet a családjával eladtak, majd éltek a végtörlesztéssel. Különös, hogy a politikus így tudta kifizetni több tízmilliós adósságát, de ezután is azt nyilatkozta az intézkedésről, hogy az rossz megoldás.
A végtörlesztés után Karácsonyék nem adták lejjebb az igényeiket, nem béreltek egy kisebb ingatlant, vagy nem költöztek olcsóbb, nem rózsadombi szintű környékre a Bauhaus-villa földszintjén lévő, kertes társasházi lakásból. Azt annak eladása és a végtörlesztés után ugyanis az új tulajdonostól visszabérelték, méghozzá az Országgyűléstől igényelt költségtérítésből. Ez derült ki az Országgyűlés sajtóosztályának megkeresésünkre küldött adataiból.

Karácsony a több százezres képviselői fizetésén túl lakhatásának biztosítására 2012. február 1-jétől 2013. december 31-ig még havi 115 ezer 950 forint költségtérítést igényelt az Országgyűléstől, amit meg is kapott. A sajtóosztály úgy tájékoztatott, hogy a képviselő a támogatást azért kérte, mert ,,a nyilatkozata szerint Budapesten lakóhellyel nem rendelkező képviselő a havi alapdíj ötven százalékával megegyező összegű lakhatási támogatásra jogosult". A sajtóosztály azt is írta, Karácsony Gergely akkori nyilatkozata szerint csak tartózkodási hellyel rendelkezett Budapesten, és az ingatlant bérelte. Ebből arra következtethetünk, hogy az országgyűlési képviselő először - miközben a parlamentben nemmel szavazott - minden adófizető ,,segítségével" igénybe tudta venni a végtörlesztés lehetőségét, majd az Országgyűlésen keresztül huszonhárom hónapig közpénzt vett igénybe lakhatása biztosítása érdekében. Különös egybeesés, hogy a Pestisracok.hu tavaly decemberben cikkezett a költségtérítésről, mire Karácsony a következő hónapokban - az országgyűlési kampány időszakában - már nem is igényelte azt. Pedig az internetes lapnak decemberben még azt mondta, megalapozottan veszi fel a pénzt. Karácsony Gergely hivatalos lakcíme a cégháló szerint jelenleg is a budai utcában van, miközben Budapest egy másik városrészében, Zuglóban szeretne polgármesterkedni.

A simlis liboldő politikus az áprilisi választások után nem jutott be az Országgyűlésbe. A sajtóosztály felvetésünkre azt írta, Karácsony 2014. június 3-án kelt nyilatkozatában kérte a mandátum megszűnésével összefüggő hathavi ellátás számfejtését. Ennek a bruttó összege 2 millió 365 ezer 380 forint volt.

mho

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=78128
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Navracsics és a velsz ebek – Minket járat le a külügym
  2014-09-05 18:33:33, péntek
 
 
Navracsics és a velsz ebek - Minket járat le a külügyminiszter

publikálva
2014. szept. 05., 17:09


Arany János versével érkezett Walesbe a leendő uniós biztos. De mit vinne ajándékba a töröknek? És a románnak? Hogyan lehetne még ennél is kínosabb?

Magyarország külügyminiszterének Twitter-oldalán láthatjuk ezt a képet, amelyen A walesi bárdok angol fordítását adja át a walesi kormány vezetőjének.

A hír bejárta az internetet, de egy darabig senki nem vállalkozott rá, hogy megírja, mitől büdös a palacsinta. A hvg.hu aztán nekifutott, és lendületből át is bucskázott a Edward király lovának túlfelére. A szerző ugyanis többek között azt nehezményezi, hogy ,,ezt a helyi értéken, a magyar történelemről édeskeveset tudó britek számára véresen angolellenes, a valóságot eltorzító propagandaszöveget viszi ajándékul a magyar diplomácia az Egyesült Királyságba."

Biztos információkkal ugyan mi sem rendelkezünk, de jóhiszeműen feltételezzük, hogy Wales első embere, Carwyn Jones nem egy ideggyenge analfabéta, és esetleg felismeri, hogy a kezében tartott szöveg nem egy múlt heti publicisztika a Magyar Hírlapból, hanem vers, mégpedig egy régi, ámde jó vers (magyarul zseniális, de a legismertebb angol fordítás se rossz).

Mindazonáltal könnyű belátni, hogy A walesi bárdok kiválasztása nem vall kiemelkedő diplomáciai érzékre, ami egy külügyminiszternél, leendő európai uniósnál biztos azért fokozottan hátrányos helyzetnek minősül. Itt tulajdonképpen az történt, hogy a magyar külügyminiszter a walesieket elnyomó angol zsarnokság balladáját adta ajándékba az angol királynőt Walesben képviselő politikusnak. Akinek a walesi kormány első minisztereként egyik fő feladata az angol kormánnyal való kommunikáció. Mindezt pont akkor, amikor például a walesieket külön szondázzák, mit gondolnak Skócia kiválásáról az Egyesült Királyságból, hiszen a skótoknál hamarosan népszavazás lesz, és így a kérdés Wales esetében is felmerülhet - ha máshol nem, a fejekben.
Melyik út megyen Európába?

Melyik út megyen Európába?

Fotó: MTI

A navracsicsi úton léptető Külügyminisztériumban már bizonyára gőzerővel készítik A Tenkes kapitánya díszcsomagolását, hogy átadhassák az osztrák kancellárnak. A KFT együttes Afrika című számában meg az a jó, hogy az egész kontinensen lehet teríteni, minden kormányzati szintű látogatáson. Az Egri csillagok és az Adjátok vissza a hegyeimet! pedig olyan kézenfekvő választás a testvéri török és román népek megörvendeztetésére, hogy szégyelljük is javasolni.

Még élcelődhetnénk egy darabig ezen a kínos bakin, de túlzás lenne tragédiát kiáltani, már ha azt önmagában nem tekintjük tragédiának, hogy a magyar külügyet hülyének nézik. Mindenesetre nem az történt, hogy jól pofán köptük Wales népét. Nem, csupán annyi történt, hogy Navracsics miniszter odament, és fingott egy öblöset vacsora közben. A mi nevünkben is.


http://magyarnarancs.hu/narancsblog/navracsics-es-a-velsz-ebek-minket-jarat-le-a- kulugyminiszter-91627
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
65 napig csak papírokat tölt ki egy átlagos vállalkozó
  2014-09-05 17:07:38, péntek
 
  65 napig csak papírokat tölt ki egy átlagos vállalkozó
2014. szeptember 5. péntek 16:19:59


Hiába történnek intézkedések az adminisztrációs költségek csökkentése érdekében, hazánk ebből a szempontból alig lépett előre valamit 2008 óta - derült ki Szepesi Balázs, a HÉTFA Kutató intézet és Elemzőközpont stratégiai igazgatójának előadásából az 52. Közgazdász-vándorgyűlésen, Nyíregyházán.

2000 milliárd forint pluszterhet jelentenek az adminisztrációs költségek Magyarországon az uniós átlaghoz viszonyítva. Itthon ugyanis a GDP 10,5 százalékát teszik ki ezek a költségek. Egy átlagos vállalkozás számára ez azt is jelenti egyben, hogy 65 napot csak papírmunkával kell eltöltenie ahelyett, hogy például a vállalkozás működésére irányuló elemzéseket végezne - vázolta a helyzetet Szepesi Balázs, a HÉTFA Kutatóintézet és Elemzőközpont stratégiai igazgatója a nyíregyházi 52. Közgazdász-vándorgyűlésen.
Hogy lesz hatékony a kampányunk? Milyen eszközöket használjunk, ha költséghatékony működést szeretnénk? Hogyan mérjük az eredményeket? - Jelentkezzen az mfor.hu konferenciájára most! (szeptember 25.)

A bürokratikus terhek nagysága számos kockázatot és korlátot is jelent. Például nem ritka, hogy beruházások maradnak el, miközben a tapasztalatok azt mutatják, hogy ha egy multicégről van szó, lehet gyorsan intézkedni, de említhető az árvíz esetén mutatott gyors adminisztrációs tevékenység is. A nagyfokú bürokrácia eredménye az "úgyse tudom szabályosan csinálni, hát csinálom úgy, hogy ne tudjanak róla" magatartás is, melynek be nem jelentett tevékenység, feketén foglalkoztatott munkaerő a következménye. Ezzel párhuzamosan felértékelődnek az informális alternatívák is.

A szakember szerint alapvetően a problémák abból fakadnak, hogy kölcsönös bizalmatlanság jellemzi az állam és a vállalkozások viszonyát. Ha ez nem fog változni, akkor a jövőben nehéz lesz igazi és nagy sikereket elérni. Bár az elmúlt években történtek adminisztrációt csökkentő intézkedések a kormány részéről (egykulcsos adó, egyórás cégbejegyzés), azok eredménye nem igazán mutatkozott meg, hiszen a különböző nemzetközi, versenyképességi mutatókban szinte ugyanott tartunk, mint 2007-ban. A Világgazdasági Fórum kormányzati terhekre vonatkozó mutatója alapján Magyarország 2008-as 128. helyet követően 2014-re a 129-re csúszott.

A szakember szerint problémát jelent a célok elérésében, hogy a heterogén gazdaságunkat egységes szabályozást próbálnak "erőltetni". Gondok vannak magasabb, kormányzati szinteken is, ahol bonyolult és sokszor életszerűtlen normákat próbálnak elfogadtatni, itt példaként az adókedvezmények rendszerét említette Szepesi. Emellett rendezetlenség mutatkozik döntéshozói és végrehajtási, hatásköri szinteken is, és mindezek tetejében az előrelépést a politikai hozzáállás is nehezíti.

mfor.hu

http://m.mfor.hu/cikkek/65_napig_csak_papirokat_tolt_ki_egy_atlagos_vallalkozo.ht ml
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A bíró kérdezi Grüntöl:
  2014-09-05 16:54:35, péntek
 
  A bíró kérdezi Grüntöl:
- Meg merne rá esküdni, hogy megadta az adósságát a felperesnek?
- Én nem - feleli Grün -, de van két tanúm, aki bármikor megesküszik rá.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Kohn elmegy a rabbihoz:
  2014-09-05 16:53:04, péntek
 
  Kohn elmegy a rabbihoz:
- Szomorú vagyok rabbi, van egy szegény asszony, három gyerekkel.
Húszezer forintot kéne fizetnie vasárnapig, s ha nem fizet, a tulajdonos kiteszi...
- Tudod mit, gyüjtést rendezek a zsinagógában a megmentésért. De mondd csak Kohn, rokonod neked ez az asszony?
- Nem, dehogyis! - én vagyok a lakás tulajdonosa.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Zátonyra futottunk
  2014-09-05 16:39:05, péntek
 
  Zátonyra futottunk
Posted on 2014/09/05 Szerző: Admin

Az első magyar EU-biztos szerint már az uniós csatlakozásunkkor sem volt átfogó programunk.
Balázs Péter, az Európai Bizottság első magyar tagja szerint Magyarország abban érdekelt, hogy az unióban a fellendülés évei következzenek be - erről a Közép-Európai Egyetem tanára beszélt a nyíregyházi közgazdász-vándorgyűlésen.
A Bajnai-kormány egykori külügyminisztere, aki 2004-ben lett delegált uniós biztos, előadásában kifejtette: az uniós szervezeti reform minden bizonnyal társadalmi, gazdasági sikereket hoz majd, ami persze áldozatokkal jár. Hozzátette, hogy amennyiben az áldozathozatalra a tagországok nem lesznek hajlandók, akkor a jelenlegi szint maradhat, vagy rosszabb esetben hanyatlás következik be, ami egyetlen érintett országnak sem jó. Balázs Péter hozzáfűzte, hogy ő úgy látja, mintha a jelenlegi magyar kormány a harmadik eshetőségre próbálna válaszokat fogalmazni.
Zátonyra futottunk
Kitért arra, hogy egy integrációs stratégia, egy átfogó társadalmi-gazdasági politikai program szerinte már a csatlakozáskor is hiányzott Magyarországon. “A Medgyessy-kormány ugyan hozott fontos, de messze nem kielégítő intézkedéseket" - fogalmazott. Szerinte “így aztán a remélt társadalmi, politikai és gazdasági felzárkózás zátonyra futott és megkérdőjeleződött az uniós modell sokakban". Az egyetemi tanár, volt külügyminiszter szerint egy valódi integrációs stratégia megalkotása még most sem késő, s az lehetne “valódi többpárti, vagy pártokon túlmutató összefogással megalkotott is".
Stabil sereghajtók
A közgazdász-vándorgyűlés csütörtöki első napján a záró előadást Török Ádám akadémikus, az MTA főtitkára tartotta, aki az ország nemzetközi innovációs versenyben betöltött pozícióiról beszélt. Hangsúlyozta: tovább szükséges erősíteni a nemzeti innovációs rendszert, a kutatás-fejlesztést az eddigiektől is jobban be kell építeni a gazdaságba, a magas hozzáadott értékek fokozásához. Úgy vélte, hogy mind az állami, mind a vállalati finanszírozás növelésére van szükség, a hatékonyság javításával együtt, hiszen - állította - a jelenlegi fejlettségi szinthez képest kevesebb fordítódik kutatásra és fejlesztésre a legtöbb ágazatban. A versenyképességről azt mondta, hogy a magyar gazdaság Európában megtartotta pozícióját, a fejlettek és fejlettebbek utáni harmadik csoportba tartozik továbbra is. A kutatás-fejlesztési rangsorban pedig a világon a negyven legjobb egyike.
(NOL)
Bal-Rad komm: “...egy integrációs stratégia, egy átfogó társadalmi-gazdasági politikai program szerinte már a csatlakozáskor is hiányzott..." - mert azidőtájt a gyors zsákmányszerzéssel voltak politikai maffiáink lekötve. Akik hitték, hogy a kádári materiális örökség, a szocializmus felhalmozott tartalékai - örökkön - örökké kitartanak. Csakhogy nem számoltak a Nagy Étvágyú Fenevaddal, az EU-val! Amelynek meg megintcsak gyorsan kellett valami táplálék.
“...így aztán a remélt társadalmi, politikai és gazdasági felzárkózás zátonyra futott és megkérdőjeleződött az uniós modell sokakban..." - illetve sokak hirtelen KIISMERTÉK az uniós modell természetét, - de akkor már késő volt!
Balázs “...úgy látja, mintha a jelenlegi magyar kormány a harmadik eshetőségre próbálna válaszokat fogalmazni."
-Azaz: a legrosszabb eshetőségekre KÉSZÜL!
Végüli! - jóra nem számithatnak!

http://balrad.wordpress.com/2014/09/05/zatonyra-futottunk/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tanulj fiam…Felzabálta az iskolakezdés a családi éksze
  2014-09-05 16:37:27, péntek
 
  Tanulj fiam...Felzabálta az iskolakezdés a családi ékszert, roham a zacikban

Posted on 2014/09/05 Szerző: Admin
Az ősz közeledtével egyre többen keresik fel a kaposvári zálogházakat a reményvesztett rászorulók közül. A zálogfiókokat működtetőknek az a tapasztalata, hogy ilyenkor az iskolakezdés és a tűzifa megvásárlása állítja olyan akadály elé a kispénzű embereket, amin csak az értékeik zálogba adásával tudnak túljutni.
Most már minden rétegből jönnek hozzájuk, egyre több az idős, egyedül elő kisnyugdíjas. Sokan azt mondják, hogy gyógyszerre kell a pénz, mások a gyerekeiknek szánják.
Most már minden rétegből jönnek hozzájuk, egyre több az idős, egyedül elő kisnyugdíjas. Sokan azt mondják, hogy gyógyszerre kell a pénz, mások a gyerekeiknek szánják.
- Van, aki nagyobb mennyiségű értéket hoz, nálunk végzi a családi ékszer, mások kisebb tárggyakkal jönnek. Már nem lepődünk meg azon, ha valaki a karikagyűrűjét adja be, vagy a kislánya fülbevalóját, mert egy-két ezer forintra is égető szükségük van egyeseknek - mondta az Ady Endre utcai Zafír Kincsesház és Zálogfiók alkalmazottja. - Hónap végén mindig nagy a forgalom, akkorra fogy el a családi pótlék. Az idősek közül sokan szégyellik magukat, rajtuk látszik, hogy valóban kényszerhelyzetben vannak, őket szabályosan vigasztalni kell ebben a helyzetben. De vannak visszatérő vendégeink is, és egyre gyarapodik a számuk. Nálunk nem kell igényelni, kérvényezni, hanem a lehető legegyszerűbb módon azonnal pénzhez juthatnak, és nincsenek átverve, mint a gyorskölcsönökkel.
Egy hónap türelmi idő is van, magyarázza a zálogos. Napi kamatot kell fizetni, ezért aki tudja, hamarabb kiváltja az értékét, mások többször is meghosszabbítják a futamidőt. Aki reálisan meg tudja ítélni az anyagi helyzetét, az gyakran azonnal eladni akar, mert törtaranyat is vásárolnak a zálogházban. Mások örökre ottfelejtik a zálogba csapott tárgyaikat.
- Sűrűn járnak hozzánk a nyomozók is, mert rengeteg a betörés és a lopás Kaposvár környékén - tette hozzá a zálogfiókot vezető hölgy. - A bűnözők előszeretettel használják arra a zálogházakat, hogy megszabaduljanak a lopott ékszerektől, aminek nem kell igazolni az eredetét. De a károsult tulajdonosok is gyakran jönnek, és előfordul olyan szerencsés eset is, amikor itt találják meg a végleg elveszettnek hitt értékeiket.
(sonline)
Bal-Rad komm: “...Az idősek közül sokan szégyellik magukat, rajtuk látszik, hogy valóban kényszerhelyzetben vannak, őket szabályosan vigasztalni kell ebben a helyzetben...Egy hónap türelmi idő is van..."
-Hát bizony ezek az “idősek" fiatalabb korukban - úgy huszonöt esztendővel ezelőtt - nem is merték volna gondolni, hogy ERRE SZAVAZNAK! És bizony a “vigasztalás" sovány dolog, még akkor is, ha azt mondják: LESZ MÉG LAKODALOM A MI UTCÁNKBAN! LESZ ITT MÉG SZOCIALIZMUS!
A TÜRELMI IDŐ A VÉGÉHEZ KÖZELEDIK!

http://balrad.wordpress.com/2014/09/05/tanulj-fiam-felzabalta-az-iskolakezdes-a-c saladi-ekszert-roham-a-zacikban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szabadrablás
  2014-09-05 16:35:17, péntek
 
  Szabadrablás

Antalffy Tibor 2014. augusztus 30., szombat 10:44

Megvolt az első per, első ítélete, a bank vesztett. Ezzel kapcsolatban vegyük sorra a bohózatot. Hoztak egy törvényt, talán a húszezrediket, a szokásnak megfelelően, hogy pillanatnyi érdeküket törvénnyel hajtassák végre. [ezt most egy pillanatra függesszük fel.] A törvény viccet csinál a 2000 éves római jogból. A törvény ugyanis feltételezi, hogy a bankok tisztességtelenek voltak, ami nem a törvény dolga, de ez a kisebbik hiba.

Jóval nagyobb, hogy a törvény előírja, a bankoknak kell bizonyítani a tisztességtelenségüket. Vagyis a törvény kifacsarja a jogrendet. Nem a vádat kell bizonyítani, hanem az ártatlanságot. Abszurd! Történt egy gyilkosság, amivel kapcsolatban a rendőrség nem nyomoz, hanem a járókelők közül találomra kiválaszt valakit és azt állítja, hogy szerintük ő a gyilkos, és ha a pasi nem akarja, hogy felakasszák, neki kell bizonyítani, hogy nem gyilkolt. De ez semmi, a törvény előírja az ügyfelek egyedi tájékoztatásának kötelezettségét, miközben nem definiálja, pontosan mit jelent az egyedi tájékoztatás. Így aztán a bírónak kell meghatározni. Illetve frászkarikát, megint ki van forgatva a dolog. A bank elmondja, hogyan tájékoztatott, amit a bíró vagy elfogad egyedi tájékoztatásnak, vagy nem. Ahogy az borítékolható volt [mert a bíró se hülye, látja mi folyik itt és szeretne egyszer nyugdíjba menni, mint bíró] nem fogadta el.viktor virtus1 Szabadrablás

Akkor nézzük mit nem fogadott el a bíró egyedi tájékoztatásnak. Az adott pénzintézet minden egyes ügyfelét egyedileg tájékoztatta a feltételekről. Egyedileg, hiszen az ügyfelek nem csoportosan, hanem egyedileg keresték fel a pénzintézetet. Elmondták a devizahitel felvételével járó kockázatokat és csak azt követve írták alá a szerződéseket közjegyző előtt, miután az ügyfél kijelentette, hogy a tájékoztatást megértette. Ha ez tényleg így történt, akkor ez az ügyfél egyszerűen nem érdemel irgalmat. pedig kapott, mert a bíró ezt a tájékoztatást nem fogadta el egyedinek, de természetesen nem mondta meg, hogy mit kellett volna tenni, hogy egyedi legyen.

Eddig az ,,ügy", amivel kapcsolatban a nagy kérdés az, hogy miért? Orbán, Viktor Répássyn keresztül üzente, hogy megvédik a magyar népet a csúnya bankokkal szemben. Francokat! Viktorunk ötletei igen költségesek (Egykulcsos adó, MOL, E-On, Puskás Akadémia, Paks, stb.), jóval többet költ, mint amennyi a jövedelme (adók). Először elfüstölte a magánnyugdíj vagyont. Aztán jöttek az adók (pl.: 27 % ÁFA, fuvarozó megadóztatása), a támogatások megszüntetése (pl.: rokkant nyugdíjak), szürkegazdaság felszámolása (pénztárgépek bekötése a NAV-hoz), majd az egyszeri bank-adó, ami aztán állandósult. Ekkor jött a reklámadó.... Mind ez kevés, mert a GDP arányos tartozás (a csökkentés beígérés ellenére) felment 85 % fölé. Csak a hülye nem látja, hogy az ország rohan a csőd felé. Látja ezt Orbán is, de már nincs kitől elvenni pénzt, kizárólag a lakosságot lehetne még jobban kifacsarni, de azt meg már kifacsarták a bankok. Ahhoz, hogy az emberektől még el lehessen venni, a bankokat kell kötelezni, hogy amit a korábbi jogszabályok szerint törvényesen elvettek, most adják vissza, mert a kormány akarja elvenni. - Hát ennyi.

Antalffy Tibor, az ország legidősebb bloggere

http://patacsipilvax.hu/2014/08/30/szabadrablas/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Birkamentes nyilt levél Obamakihoz! “Gyarmatotok vagyu
  2014-09-05 13:34:04, péntek
 
  Birkamentes nyilt levél Obamakihoz! “Gyarmatotok vagyunk, az is kivánunk maradni!"

Posted on 2014/09/05 Szerző: Admin

Nyílt levélben fordul Barack Obama amerikai elnökhöz a Civil Összefogás Fórum (CÖF) a Magyarországot elmarasztaló írásokkal kapcsolatosan.
A levélben egyebek mellett azt írták, azért fordulnak Barack Obamához, mert a CÖF tagjai közül is egyre többen fejezik ki aggodalmukat az amerikai kormányzat, illetve a közvélemény Magyarországgal kapcsolatos megnyilvánulásai kapcsán, pedig Magyarország mindig szövetségesként gondolt az Egyesület Államokra - közölte Csizmadia László, a CÖF alapítója, a Civil Összefogás Közalapítvány (CÖKA) elnöke.
“Véleményünk szerint komolyan és negatívan befolyásolja egymás megértését azok a közvetlenül, illetve a sajtón keresztül megfogalmazott kritikák és támadások, amelyek többnyire a magyarországi körülmények meg nem-, vagy félreértéséből, illetve tudatos félremagyarázásából fakadnak" - olvasta a levelet Csizmadia László.
A levél szerint különösen aggasztónak tartják, amikor az amerikai diplomácia nyilvánosan megfogalmazott, a magyar belpolitikát illető kritikái úgy jelennek és fogalmazódnak meg, hogy az a magyar belpolitika részévé válik, annak befolyásolására törekszik.
“Bízunk benne, hogy az amerikai diplomácia az egyenrangú és befogadó párbeszédben keresztül képes lesz megváltoztatni hozzáállását - melyre nagy szükség lenne a jelenlegi, Ukrajnában zajló illetve a világot elborzasztó közel-keleti terrorcselekmények fényében" - fogalmaztak.
A levélben a CÖF biztosítja az amerikai elnököt arról, hogy a magyar nemzet és a civil társadalom egy tapodtat sem kíván eltávolodni “nyugati szövetségeseitől, és velük együtt örömmel és állhatatosan kíván dolgozni a jogállamiság keretei között megvalósuló szabadság és demokrácia értékeiért".
A nyílt levelet úgy zárták, “meggyőződésünk, hogy országaink vezetőinek személyes találkozása lehetne a legmegfelelőbb forma a kölcsönös bizalom és elkötelezettség megerősítésére".
Csizmadia László közölte, a nyílt levelet a sajtótájékoztatót követően adják át a budapesti amerikai nagykövetségen André Goodfriend ideiglenes ügyvivőnek.
Fricz Tamás CÖF-alapító a levél megírásának motivációról azt mondta, közös, kölcsönöses tiszteletben tartott alapértékek - a szabadság és a nemzeti önállóság iránti vágy és elkötelezettség - kötik össze a két országot, és éppen ezért meglepő fordulat, hogy az elmúlt időszakban az Egyesült Államok meghatározó lapjai Magyarország elleni szankciókra szólítják fel a saját országok és az Európai Unió politikai vezetését.
Fricz Tamás szerint a magyarok többsége és a CÖF tiltakozik a javaslatokkal és a fellépésekkel szemben.
Hozzátette, arra kérik a közéleti személyiségeket, szerkesztőségeket, hogy “fejezzék be a szankciókkal való fenyegetőzést", és vegyék figyelembe a magyarországi civilek véleményét, és azokat is, amelyek nem a balliberális oldalról származnak. Az, hogy a szabadságjogok, és a jogállamiság mennyiben, vagy egyáltalán sérül-e Magyarországon az Orbán-kormány alatt, az lehet vita tárgya, de nem lehet szankciók kérdése - tette hozzá Fricz Tamás.
Ifj. Lomnici Zoltán CÖF-szóvivő arról beszélt, hogy az említett lépések ellenséges érzületet generálnak, sokszor nyílt támadást jelentenek a magyar alkotmányos berendezkedéssel szemben.
(HVG)
Bal-Rad komm: FEL Birkamenetre Washingtonba!
“...a CÖF biztosítja az amerikai elnököt arról, hogy a magyar nemzet és a civil társadalom egy tapodtat sem kíván eltávolodni “nyugati szövetségeseitől, és velük együtt örömmel és állhatatosan kíván dolgozni a jogállamiság keretei között megvalósuló szabadság és demokrácia értékeiért".
Úgy tűnik, hogy a döbrögista alattvalói hülyeség elérhető mélységei elképzelhetetlenek. Mert nem tudjuk másként értelmezni a következő kijelentést: “meggyőződésünk, hogy országaink vezetőinek személyes találkozása lehetne a legmegfelelőbb forma a kölcsönös bizalom és elkötelezettség megerősítésére" - mint az Obamához való könyörgést: Nagyúr! Fogadd Vezérünket, és ő mindent megmagyaráz!
Megmagyarázza, hogy a “NEM LESZÜNK GYARMAT!" - nem veendő megszállói körökben komolyan, hiszen azok vagyunk! Azok is maradunk, de a hülye magyaroknak valamit kell mondanunk, hogy Vezérünk és Urunk és Apanázsolónk továbbra is Nemzetünk Vezetője legyen a Te Akaratodból Nagyúr! Szólitsd hát Magadhoz alázatos szolgádat, aki a keleti szélben csak a szennyeseinket akarja száritgatni, nem ám...
Ennél aljasabb, ennél kétszinűbb irományt a magyar történelem még nem pipált!
Ezek az aláiró tudós elmék még egy “rébuszos" irást sem képesek kikotlani!
Hogy legalább az a bizonyos lóláb ne lógna ki!
Gyarmattá lettünk feleim, és most a CÖF ki is nyilvánitotta eziránti elkötelezettségét!
FEL HÁT BIRKAMENETRE MAGYAR!

http://balrad.wordpress.com/2014/09/05/birkamentes-nyilt-level-obamakihoz-gyarmat otok-vagyunk-az-is-kivanunk-maradni/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 539 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1475
  • e Hét: 4577
  • e Hónap: 15688
  • e Év: 169184
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.