Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Szerb nem az oroszokat sújtó szankciókra
  2014-09-09 21:11:51, kedd
 
  NA ÍGY KELL EGYENESEN BESZÉLNI!

Szerb nem az oroszokat sújtó szankciókra

2014, szeptember 9 - 11:35


Szerbia nem vezette be és nem is fogja bevezetni az Oroszország elleni szankciókat, jelentette ki Aleksandar Vučić szerb miniszterelnök. A kormányfő szerint Szerbia ugyan az európai úton halad, ám szabad ország, melynek senki nem szabhatja meg, milyen viszonyt ápoljon Moszkvával.

Vučić leszögezte, hogy ,,nincs két mondanivalója", ugyanarról beszél nyugaton, Szerbiában és Oroszországban is. A miniszterelnök emlékezetett arra is, milyen szoros történelmi és kulturális szálak fűzik össze a szerbeket és az oroszokat. Vučić kitért arra is, hogy népe, mint minden szláv nemzet, együttérez a harcoló felekkel és osztja fájdalmukat.



Forrás: Al Jazeera Balkan

alfahir.hu


http://alfahir.hu/szerb_nem_az_oroszokat_sujto_szankciokra
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Végre odabaszott a készenléti rendőrség
  2014-09-09 18:06:01, kedd
 
 
Végre odabaszott a készenléti rendőrség

2014. szeptember 9., kedd

Excel-táblázatokat, füstölőket és pandákat ábrázoló kártyanaptárakat is találtak az Ökotársnál.

201409-okotars.jpg

A Készenléti Rendőrség ismét megmutatta, hogy nem fél erőt alkalmazni ott, ahol túlerő várja őket. Így tettek az Ökotárs Alapítványnál is az állomány tagjai.

,,Nagyon durva volt a rajtaütes. Én teljes védelmi felszerelésben mentem, betörtem az ajtót, mire ott állt előttem ez a nő, és így azt mondta, hogy Miben segíthetek? Az adrenalintól alig láttam, meg szénanáthám is van, és hát kész csoda, hogy nem ájultam el, vagy hogy nem lőttem le. Aztán kávéval kínált, mire ráléptem a nyakára, hátrafogtam a kezét, és csak azért nem törtem kettőbe a gerincét, mert megint orrot kellett fújnom" - írta le az akciót a készenléti rendőrség egyik taknyos munkatársa.

A nyomozók az Ökotárs, majd a Demnet Alapítvány irodáiban norvég pénzek átjátszására alkalmas excel táblákat, civil alapítványokról készített - feltehetően illegális - listákat, több adag nag champa illatú füstölőt, pandákat ábrázoló kártyanaptárakat, és egy félig kitöltött Fülest találtak.

,,A lefoglalt tárgyak mindegyike külön-külön, egyben, és részben is bizonyítja, hogy egy elvetemült, maffia-közeli módszerekkel operáló bűnbandát sikerült lelepleznünk. A működésükre jellemző, hogy nem csak, hogy pénzmosodaként működtek, de a konyhájukban egy Nespresso gép is volt. Piros." - mondta el az akciót vezető rendőri előljáró, akinek különös ismertetőjele egy rezsidémonnal harcoló meztelen Lázár Jánost ábrázoló tetoválás a mellén.

http://hircsarda.blog.hu/2014/09/09/vegre_odabaszott_a_keszenleti_rendorseg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Két és fél éves mélyponton a forint
  2014-09-09 17:49:46, kedd
 
  Két és fél éves mélyponton a forint

Hír24

2014. szeptember 09. 15:50




A svájci frankkal szemben 2,5 éves mélypontjára zuhant a forint, egy euróért már több mint 317 forintot adnak.

Nagyot zuhant a forint délelőtt: reggel a pár hete tartó 315,2 forint környékén jegyezték az eurót, majd 316,9 forintra ugrott az árfolyam. Dél körül visszatért 316,5-re, délután tovább gyengült, és 317,2 forint körül mozgott az euró árfolyama.

A svájci frankkal szemben két és fél éves mélypontra jutott a forint, egy svájci frank délután 263 forint fölé ugrott.

A Portfolio.hu azt írta, hogy Magyarországgal kapcsolatos friss negatív hír nem érkezett, viszont az amerikai monetáris politikára vonatkozó várakozásokat a Fed egyik régiós bankjának tanulmánya tegnap alaposan megkérdőjelezte. Emiatt nemcsak a forint, hanem más feltörekvő piaci devizák is eladói nyomás alá kerültek.

Korábban azt írtuk: egy éves időtávon belül elemzők 320 forint feletti eurót várnak.

http://fn.hir24.hu/penzugy/2014/09/09/ket-es-fel-eves-melyponton-a-forint/?utm_so urce=newsletter&utm_medium=email&utm_content=napi&utm_campaign=fn_201 4-09-09
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Beismerték: a régióban nálunk „teljesített” a le
  2014-09-09 17:46:12, kedd
 
  Beismerték: a régióban nálunk ,,teljesített" a legjobban Izrael

2014. szeptember 09. 14:32
Hunhír.info

Bemutatták a magyar-izraeli diplomáciai kapcsolatok újrafelvételének 25. évfordulója alkalmából készített jubileumi emlékborítékot kedden a Külgazdasági és Külügyminisztériumban. Szabó László külgazdasági és külügyi államtitkár kiemelte: A régióban Magyarország messze vezet az izraeli befektetések szempontjából, több száz izraeli diák tanul az országban, és egyre több magyar? diák is van Izraelben. Akkor milyen antiszemita ország ez, ha itt vásárolnak fel mindent az idegen zsidók?

Szabó László szerint az elmúlt 25 évben elsősorban innovatív ágazatokban - például a gyógyszeriparban, az egészségügyben, a mezőgazdaságban, a turizmusban és az élelmiszeriparban - szoros együttműködés alakult ki a két ország között.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=78214
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jobbikos lapokat olvasgat a TEV-es Bodnár, csak hogy valakit
  2014-09-09 17:44:55, kedd
 
  2014-09-09. 15:26
Jobbikos lapokat olvasgat a TEV-es Bodnár, csak hogy valakit feljelenthessen: talált is két magyart

"A Jobbik üllési alapszervezete által terjesztett Árpád Népe című ingyenes kiadvány holokauszttagadó cikke miatt indított nyomozást a Szegedi Rendőrkapitányság két Jobbik-tag, köztük az üllési szervezet elnöke ellen" - derült ki a rendőrségnek a Tett és Védelem Alapítványnak eljuttatott közleményéből. A kiadványt a pártszervezet korábban 1200 címre juttatta el - igen helyesen.

Ő döntené el, mit írhat a gazdanép a saját újságjába
A TEV honlapján szereplő hír szerint a magyarellenes zsidó szervezet kuratóriumi elnöke, Bodnár Dániel tavaly "hívta fel a rendőrség figyelmét" arra, hogy "a Jobbik Magyarországért Mozgalom Üllési Alapszervezetének havonta megjelenő ingyenes kiadványának a 2011. májusi számában Holokauszt-kirakós játék címmel a Btk. 269/C §-át megvalósító tartalmú írás jelent meg".
A cikkben (amely korábban az alapszervezet honlapján is elérhető volt, de a nyomozás elindulása óta lekerült onnan) többek között ilyen alapigazságok olvashatók:

Semmilyen tárgyi bizonyítékot nem találtak, amely alátámaszthatta volna a zsidók tömeges legyilkolását. Se képeket, se terveket, se dokumentumokat. Semmit.

Illetve:

A többi, utólag gázkamrának kikiáltott épületben, ahol állítólag több millió zsidót gyilkoltak meg, nem találtak ciánnyomokat, sem pedig bármiféle olyan bizonyítékot, amely alátámasztotta volna a szemtanúk zavaros beszámolóit.

Bodnár feljelentésében közölte, hogy a kiadványt és a cikket nemcsak az alapszervezet nemcsak interneten terjesztették, de nyomtatott formában is közel 1200 háztartásba juttathatta el.
A feljelentés feldolgozásáról szóló közleményében a rendőrség közölte, "a hivatkozott tanulmányból származó részletek a Btk. 269/C. §-ba és a szerint minősülő, a nemzeti szocialista és kommunista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása bűntett elkövetése gyanúját keltik".
Idén a cikk kapcsán két személy ellen indult nyomozás: Budai Tibor, az alapszervezet honlapjának szerkesztője, valamint Dobi Zsolt, az Árpád Népe című kiadvány főszerkesztője, egyben az üllési Jobbik-alapszervezet elnöke ellen. Budai (aki a kihallgatás során elismerte, hogy ő töltötte fel a cikket a honlapra) ellen bűnsegédlet miatt indult nyomozás, amelyet augusztusban tartós és súlyos betegsége miatt felfüggesztettek. Dobi ellen, akiről a nyomozati dokumentumok megállapítják, hogy az ő szerkesztése alatt állt a kiadvány, tovább folyik a nyomozás - adja hírül diadalittasan a zsidó gondolatrendőrségnek is beillő szervezet.
(Kuruc.info)

https://kuruc.info/r/56/132810/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szegény Lázár kormánya azt teszi, amit a hazai és nemzetközi
  2014-09-09 17:42:00, kedd
 
  Szegény Lázár kormánya azt teszi, amit a hazai és nemzetközi zsidó szervezetek parancsolnak


2014. szeptember 09. 16:28
Kincses Albin - Hunhír.info

A kormány a magyarországi zsidó szervezetek támogatásával és a nemzetközi zsidó közösség segítségével akarja kialakítani a "holokauszt gyermekáldozatainak" emléket állító Sorsok Háza szakmai programját - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden, a Zsidó Közösségi Kerekasztal több mint négyórás ülése után, amelyen tájékoztatása szerint nyolc témát vitattak meg. Pont aktuális ez a gyermekáldozatozás most, 70 évvel az esmémyek után, amikor a zsidók ártatlan gyerekek százait mészárolták le a Gázai-övezetben.

A miniszter a felmerülő kérdések közül megemlítette a magyarországi "holokauszt-túlélők" anyagi-szociális helyzetét, valamint a magyarországi zsidó temetők ügyét.



Tehát megint a közpénz milliárdok a zsidó szervezeteknek. Az ezeréves templomaink összerogynak, egy magyar 25 évig porladhat, aztán ha a hozzátartozó nem fizet, egyből eladják sírhelyét. A hagymakupolás honfoglalás helyett hazánkban beütött a zsidó köves honfoglalás . A száz éves zsidó sírok meg pompáznak közpénzből, aztán mire lejátszódik az egész szemfényvesztés, büszkén hirdethetik az utókornak, hogy ők hazánk őslakosai. A Grünök, Kohnok, egyebek....

Elmondta, hogy a következő tanácskozást decemberben tartják, amelyre meghívják az igazságszolgáltatás vezetőit is, hogy áttekintsék "az antiszemita jelenségekkel szembeni zéró tolerancia elvének érvényesülését".

Lázár János kérdésre megerősítette, valóban felkérte Zoltai Gusztávot, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) volt ügyvezető igazgatóját, hogy "több évtizedes közösségszervező tapasztalatait felhasználva adjon tanácsokat a kormányzatnak adott esetben vitás kérdésekben".

A Mazsihisz elnöke fontos lépésnek tartja, hogy egy háromnegyed éve megszakadt párbeszédet tudtak folytatni a Zsidó Közösségi Kerekasztalon.

Heisler András a kerekasztalt követő sajtótájékoztatón, kedden a Parlamentben úgy fogalmazott, nagyon sok kérdésben sikerült megoldást találniuk, és nagyon sok kérdéssel kapcsolatban a kormánynak és a zsidó szervezeteknek még "dolgozniuk kell azon, hogy eljussunk a megoldásig".

A Mazsihisz elnöke "nagyon biztatónak" tartja, hogy a Sorsok Házával kapcsolatban a zsidó szervezetek ígéretet kaptak a kormánytól, a kiállítást "csak konszenzusos megoldással" fogják megnyitni, tehát csak akkor, ha a hazai és a nemzetközi zsidó szervezetek is egyetértenek annak a szakmaiságával - tette hozzá.

Tehát ki parancsol Magyarországnak? Na ki? A hazai és nemzetközi zsidó szervezetek, vagy a magyar kormány? Tessék választani!

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=78217
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország anyagi mozgásterét csökkentené a New York Times
  2014-09-09 17:40:24, kedd
 
 
Magyarország anyagi mozgásterét csökkentené a New York Times
2014.09.09 11:24


A New York Times liberális média egy publikációban sürgette, hogy az Európai Bizottság minél hamarabb vonja meg az uniós forrásokat Magyarországtól. A liberális sajtóorgánum arra hivatkozva tartja szükségesnek a magyar kormány anyagi mozgásterének csökkentését, hogy Orbán Viktor illiberális államról beszél, emellett a kormány jelentős lépéseket tesz a média irányítás alá vonására. A NYT publikációja részletezi is, hogy a kormány a média hirdetési bevételeinek csökkentésével akarja rossz helyzetbe hozni az ellenzéki sajtót, hogy így azt nyomott áron felvásárolhassa. A liberális sajtóorgánum leginkább azt tartotta felháborítónak, hogy ennek hatására a külföldi média is "meghátrál" és kivonul az országból. A publikáció említette az Origo esetét is, ahonnan a szerkesztőnek vélhetően politikai nyomása kellett távoznia.

Minderre nem lehet azt mondani, hogy ne lenne igaz. Azonban azt sem lehet mondani, hogy ne lenne jogos, vagy helyénvaló. A kormány nyilvánvalóan nagytakarítást végez a hazai médiában, ennek hátterében azonban más indokok állnak. Az Origo politikai nyomásra távozott főszerkesztője annak a Sáling Józsefnek a fia, aki a hajdani ÁPV Rt. felügyelőbizottságának volt tagja, és az árun alul értékesítések, a nyomott értékbecslések felett szemet hunyással aktívan részt vett az állami vagyon elherdálásában, emellett párhuzamos politikai pályafutása volt az MSZP színeiben. Az Origo lefejezése az MSZP alternatív médiafelületeinek elvételét jelenti.

A kormányt ugyanakkor más motiválja, nem az ellenzék felszámolása, vagy a médiamonopólium építése. Az Orbán-kormány sorban kontroll alá vonja a mérsékelt atlantista médiafelületeket, ahová nyilvánvalóan saját embereit ülteti. Más is saját embereit ültette oda, nem véletlen volt Sáling az Origo főszerkesztője. Az új főszerkesztők viszont árnyalatnyilag más hangnemet követelnek meg. A kormány a mérsékelt atlantista média kontroll alá vonásával arra törekszik, hogy a radikális atlantista sajtóorgánumok maradjanak meg egyedüli ellenzékinek. Ezzel a művelettel a kormány sikeresen marginalizálja a radikális atlantizmust, ami köszönhetően a médiaösszpontosítás miatt kialakuló pánikhangulatnak, retorikai váltásra kényszerül és olyan hangnemet üt meg, ami értelmes ember számára már nem felvállalható. Így a radikális atlantizmus Magyarországon már soha nem juthat tömegbázishoz. Nem véletlen, hogy elsősorban nyugati érdekeltségek kritizálják ezt a folyamatot.

A New York Times publikációja ugyanakkor kivonulásról is beszél, vagyis az amerikai sajtó már többet tud, mint ami Magyarországon hivatalosan be lett jelentve. A külföldi média kivonulása nyilvánvalóan az RTL kivonulását jelenti. Amit a New York Times nem említ ennek kapcsán, hogy a kormány médiaösszpontosításával csak a profitalapú külföldi média vonul ki. Van viszont helyette brüsszeli pénzből működtetett EuroNews, ami az atlantizmus hangja Magyarországon és a kormány soha nem tudná kontroll alá vonni, mert külföldről pénzelik és működtetik. Egy ilyen brüsszeli pénzen működtetett külföldi média jelenléte durva beavatkozás a magyar belügyekbe. Ha a kormány az ellenzéket akarná elhallgattatni, az EuroNews-hoz hasonló propagandaoldalakkal kezdené, mert ezek valóban ellenzéki média, de nem hazai, hanem külföldi ellenzék. Mivel mindeddig ezekre nem került sor, nem mondható, hogy a kormány egyeduralomra törne a médiában. A radikális atlantizmus viszont marginizálva lesz, tetszik vagy nem ez egyeseknek. Minél hangosabban reklamálnak, annál könnyebb a kormány dolga.

Arról nem is beszélve, hogy amennyiben az Európai Bizottság befagyasztja az uniós forrásokat, a kormánynak alternatív bevétel után kell néznie, - és hol máshol tudna alternatív bevételhez jutni, mint az olyan, külföldi propagandaoldalak megadóztatásával, mint az EuroNews? Brüsszeli pénz ez is, az is. A különbség csak a behajtás módszerében van.

http://www.hidfo.net/2014/09/09/magyarorszag-anyagi-mozgasteret-csokkentene-new-y ork-times
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Argentína is csatlakozott a dollármentes üzletkötéshez
  2014-09-09 17:37:11, kedd
 
 
Argentína is csatlakozott a dollármentes üzletkötéshez
2014.09.09 13:59


Kína és Argentína magas szintű megbeszéléseket folytatott a hét végén - a tárgyaláson a két ország elnöke vett részt, és nagy volumenű megállapodásokat kötöttek meg; Kína növeli az Argentínából érkező mezőgazdasági termékek mennyiségét, Argentína pedig nagy beruházásokkal bízza meg kínai partnerét. A legnagyobb ezek között az argentin vasúthálózat 1500 kilométerének fejlesztése, valamint két árapályerőmű építése.

A hétvégi találkozó kiemelkedő jelentőségű abban a vonatkozásban is, hogy a 7.5 milliárd dollárnak megfelelő értékű üzletet már nem dollárban, hanem jüanban bonyolítják le. Kína és Argentína éves kereskedelmi összege eddig meghaladta a 14.5 milliárd dollárt; ez újabb 14 és fél milliárd dollár, amely a kereskedelemben forgott, és most jobb híján az amerikai gazdaságba kerül vissza. Ezért kötelezik az USA pénzoligarchái Európa bankjait arra, hogy dollárt vásároljanak és ennek ellenértékeként kötvényeket bocsássanak ki. Ahogy legutóbb Vietnam, most Argentína is csatlakozott a dollármentes kereskedelemhez.

Buenos Aires mostani kínai megrendelései egy dolgot világosan megmutatnak; Argentína a vasúti hálózatot és az energiaszektort fejleszti nagy ütemben, ami egyértelműen jelzi azt a szándékot, hogy most az ipar nagyarányú fejlesztésére készülnek. Akkor pedig az országnak sokkal több olajra és gázra is szüksége lesz. Vagyis a kínai-argentin megállapodás megkongatja a vészharangot London felett, mivel a Falkland-szigetek mellett nagy kiterjedésű lelőhelyek nyugszanak, Argentína pedig nem tett le azon szándékáról, hogy visszaszerezze a szigeteket, melyeket Nagy-Britannia még a gyarmati időkben szerzett meg, de Argentína felségvizein találhatóak.


http://www.hidfo.net/2014/09/09/argentina-csatlakozott-dollarmentes-uzletkoteshez
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lázárjancsi háborúja
  2014-09-09 17:35:15, kedd
 
  2014.09.09. 08:33

Lázárjancsi háborúja




- Harcoljunk, wazze'.

- Akkó' szólok a készenlétiseknek nyomuljanak egy félnapot a norvégistáknál. De mindahányan, a kapuügyeletes is kivonuljon sorfalat állni. Viktor nertárs úgyis aszonta a minap Kötcsén, vagy hol a faszba, hogy jelképünk minekünk az együtt vagyunk legények a gáton. Tényleg, Ő nem jön norvégistákat szopatni?

- Nemtom, nem merem megkérdezni a Bercit, a Főnök abbahagyta-e már a karikatúra-diktátorságon sírást.

- Uhh, ne is mond, wazze, az milyen durva! Ezek a kurva amik semmiből nem tanulnak, hiába fenyítette őket a Csizmadia Laci. No, de majd Kumin tábornok új frontot nyit, megtudják ezek milyen az, ha ötven flekkes tumblr poszt helyett élőszóban hirdeti az Orbán-dzsihádot.

- Úgy kell nekik! Hagyták volna, engedték volna, ehh...Ahogy ezek a norvégok is, wazze. Nem bírnak a rohadt pénzükkel, ide kell osztogatni, nekem meg az acélbetétes törje a lábujjam amíg átvonulok a sajttájterembe verdiktet hirdetni. Kurvaélet. Te, amúgy a vízhólyagra sebtapaszt fizeti még a TB, vagy nekem kell saját zsebből finanszírozni még ezt is?!

- Nyugi, ezt az alapellátás izét asszem meghagytuk még. Ja! Várjál már! Úgyis házkutatás lesz, majd a szerverek, laptopok és egyéb hasznos vizsgálandó holmik mellett behozatjuk az összes egészségügyi dobozt is, és tádám...!

- Neeee, ez nem lopás?

- Mi? Most komoly, hogy a norvégok pénzéből ne jusson egy sebtapasz se? Nem lopás ez, csak a jogos juss elvétele abból, ami nekünk is jár. Ha mi osztanánk a kest, már régen lenne itt is legalább egy autós egészségügyi doboz. Most mindenki láthatja, te főleg, ez lenne a legjobb. Bazz, az eseted lehetne szemléltető példa a norvégoknak!

- Mi? Mit szemléltessek én?

- A szegény sorsú magyar államot, ahol még a ragtapasz is kérdés, és ahol éppen ezért lenne nagyon indokolt, hogy ne a norvégisták költsék hülyeségre a lovettát.

- Várjál már....Még fel se törte a lábamat semmi...

- Az nem számít! Majd fel fogja! A készenlétiseknél csak lesz egy számmal kisebb acélbetétes, ha meg nem, hát kérünk a Kövérseregtől egyet kölcsön.

- De...

- Most mit de?! Mit de?! Képzeld már el, ahogy ott áll az a sok szép szál rendőrgyerek a norvégisták székháza előtt naphosszat, ahogy elviszik meg visszahozzák a Móra Verát, hogy legyen mutogatható vonulós kép, te meg besántikálsz és elmondod, ezek miatt arra sincs pénz, hogy ne köpjék be sebes lábadat a legyek.

- Be fogják köpni???

- Csak ha nem teszed amit mondok. Akkor jönnek a nyüvek.

- Nyüvek?

- Hagyd már. Mondtam: ha azt teszed amit mondok nem lesz baj. A példád elterjed szélesebb körben, mint a kötcsei doktrína, te leszel a hős.

- Nyüves lábbal?

- Hülye. Te leszel akik miatt majd meggondolják magukat a norvégok.

- De nyüves lesz a lábam. Jár ezért veszélyességi pótlék?

- Közmunkásbér, az jár neked mindjárt, ha nem akarsz áldozatot hozni a nemzetért! Na, mutassunk erőt ezeknek a szarjancsiknak!

http://varanus.blog.hu/2014/09/09/lazarjancsi_haboruja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Béget a nemzet birkája
  2014-09-09 17:13:27, kedd
 
 
Béget a nemzet birkája


Az írás a Népszabadság 2014. 09. 09. számában jelent meg.


Kácsor Zsolt
Népszabadság


,,Mondtam a többieknek a tanévnyitó után, hogy hétfőn senkinek sem kellene bemennie az osztályterembe, hanem föl kellene sorakozni az iskolánk elé, ki kellene hívni az RTL Klubot, és bele kellene üvölteni a kamerába, hogy ebből elég volt! A kormány és a Klik ne csináljon hülyét belőlünk, ne nézzenek minket pedagógus-rabszolgának, és ne tekintsenek minket lábtörlőnek! Mindenki bólogatott, hogy igazam van, aztán elkezdték húzni a szájukat, hogy ezt azért mégse. Nem kellene hőzöngeni, mert ki fognak rúgni, s leshetjük az állásunkat, egy perc alatt tíz embert találnak a helyünkre. Hiába mondtam nekik, hogy egy egész tantestületet nem lehet kirúgni, akkor meg pláne nem, ha csatlakozik hozzánk a többi iskola. Hiába beszéltem. Olyan beszariak, hogy én szégyellem magam helyettük. Nem értem a saját kollégáimat. Nem értem, hogy miért nem tudunk összefogni? Miért nem sztrájkolunk? Miért nem állunk ki a saját iskolánk elé, és miért nem ordítjuk teli torokból, hogy ebből elég volt? Meddig tűrjük még, hogy ez a kormány porig alázzon minket minden szeptemberben? Tavaly ilyenkor mindenki föl volt rajta háborodva, hogy nem volt rendesen kitakarítva az iskola, merthogy nem volt jogunk tisztítószert és hipót rendelni, viszont a Kliket meg nem érdekelte, hogy mivel mossuk föl a padlót. Hiába hívogattuk őket, hiába írogattunk nekik, nem jött a tisztítószer, nem jött a hipó, s amikor végre sikerült egy illetékessel beszélni, azt mondta, hogy túl sokba kerül. Azt hittem, rosszul hallok. Ha a magyar közoktatást földhöz vágja tizenegy darab hipó - merthogy ennyit rendeltünk -, akkor jobb lesz, ha becsukjuk a boltot. Nagy volt a kussolás, az igazgató parázott, nehogy megírja a dolgot a megyei lap, s figyelmeztetett minket, hogy szóba ne álljunk egy újságíróval sem. De ezen kínunkban csak röhögtünk, mert a megyei lap csak ablaktisztításra való, feltéve persze, ha van hozzá ablakmosó szer, de nálunk momentán az is hiánycikk. Úgyhogy a megyei lap most már ablaktisztításra sem használható. Nem sokkal ezután jött a tankönyvmizéria: égett a szülők előtt a pofánk, hogy egyes diákok fél év után sem kapták meg a tankönyvcsomagot, holott a pénzt befizették. Nem mi voltunk a hibásak, de rajtunk csattant az ostor, pedig mi mindent megtettünk, szorgalmasan vásároltuk a saját pénzünkből a krétát, a vécépapírt meg mindent, amit kellett. De a szülőknek ettől még igazuk volt, hiszen nem kaptak tankönyvet, s a pénzüket sem fizette vissza senki. A mostani tanévnyitón meg mindenki arról sutyorászott, hogy az egyik helyi Klik-főnök szeretőjét nevezték ki az iskolába igazgatónak, holott nem támogatta a pályázatát senki, sőt még a képviselő-testület sem szavazta meg. Ettől függetlenül a Klik-főnök kinevezte, amihez joga van, cserébe viszont nekünk is jogunk van ahhoz, hogy innentől kezdve beleszarjunk az egészbe, mert hát hiszen mi a fészkes fenéért vesszük mi a nyomtatóba a papírt a saját pénzünkön, ha még azt is meg lehet velünk csinálni, hogy egy dilettáns luvnyát ültetnek a nyakunkba? Az a nő nem ért az oktatáshoz, nincsen vezetői gyakorlata, viszont helyes kis pofija van, és a Klik-főnök ezért nagyon szereti. A Klik-főnök amúgy nagy keresztény ember ám, minden vasárnap ott feszít a templomban a feleségével és a két fiával. Szegény asszony, őt sajnálom. De azért a férje egy disznó! Egy Klik-főnök nem nevezhetné ki a saját szeretőjét igazgatónak. De megteheti, mert mi csak tűrünk, egyre tűrünk. Ha ez így megy tovább, nem a nemzet napszámosai leszünk, hanem a nemzet birkái. De aztán ne panaszkodjunk miatta! Aki csak béget, s nem harcol, az birka, sajnálom, kollégák. Ez van."


http://nol.hu/velemeny/beget-a-nemzet-birkaja-1485067
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 539 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4157
  • e Hét: 9889
  • e Hónap: 21000
  • e Év: 174496
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.