Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Blogom, Képtáram,
     1/71 oldal   Bejegyzések száma: 709 
A holokausztszentélyek helyett talán a kultúrális műhelyekre
  2014-01-31 20:31:15, péntek
 
  A holokausztszentélyek helyett talán a kultúrális műhelyekre kéne költeni
2014. január 31. 17:47
Hunhír.info

Nem túlzott L. Simon László, az NKA alelnöke, amikor január elején arról beszélt az MTI-nek, hogy nem lesz választási költségvetés az NKA-nál. Ellenkezőleg: az alap némely kollégiumainak rendelkezésére álló, szabadon felhasználható pénzösszeg drasztikusan csökkent, annyira, hogy akár fontos műhelyek léte is veszélybe kerülhet - siránkozik a Néphazugság.

A szerző méltatlankodik ugyan ezerrel, hogy különböző liberális páholyok és körök jóval kevesebbet kapnak, de az eszébe sem jut, hogy az új holokauszt-múzeumokra és bemutatótermekre kiadott tízmilliárdokból barátaiknak is több juthatna.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=72314
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A fölhalmozás kora – Nyerges–Simicska a lepsényi
  2014-01-31 19:09:44, péntek
 
  A fölhalmozás kora - Nyerges-Simicska a lepsényi földeken

szerző
Matkovich Ilona
publikálva
2014/4. (01. 23.)


Hangoztatott jelszavai ellenére a kormányzati agrárpolitika legnagyobb vesztesei a családi gazdálkodók. Minden eszköz megengedett, a lázongó gazda (sikertelen) korrumpálásától a megfélemlítésig. Természetesen következmények nélkül.

2011 reményteli évnek indult a lepsényi gazdák számára: 2010 végén lejárt a Lepsény külterületén fekvő, állami tulajdonban lévő, összesen közel 600 hektár termőföld haszonbérleti szerződése. Ez a helyi gazdálkodó családok számára azt jelentette - akkor legalábbis így gondolták -, hogy a kormányzat az általa meghirdetett nemzeti vidékstratégia szellemében valóra váltja választási ígéreteit, és az ottani gazdák végre állami földbérlethez jutnak, ami hosszú távon biztosít megélhetést.

Az ébredés hosszan tartó és keserves volt: a lepsényi gazdák jogos igényük bejelentésekor a hatalom embereivel kerültek szembe. A Lepsény melletti 600 hektárt, valamint az Enyinghez és Balatonszabadihoz tartozó 700 hektárt, amelyre az ottani gazdák szintén igényt tartottak volna, a Nyerges Zsolt érdekeltségébe tartozó Dél-Balatoni Agro Kft. bérelte korábban, és a bérleti szerződése lejárta után is igényt tartott ezekre a jó minőségű földekre.

Teichel István lepsényi háza előtt két elhasznált Trabant áll. "Ilyen esős időben másfajta személyautó elakad a földekre vezető út sarában" - mondja a házigazda. A konyhai hűtőszekrényt még az előző választás idejéből megmaradt Itt az idő! fideszes hűtőmágnes ékíti.

Rögvalóság

A jelenleg 90 hektárnyi, részben saját, részben magánszemélytől bérelt földön gazdálkodó Teichel családban a házaspár és a mosonmagyaróvári agrártudományi főiskolát végző fiú is a mezőgazdaságból él. 'k is azok között a gazdák között voltak, akik a községükhöz tartozó állami földek felszabadultakor késedelem nélkül bejelentették a területekre földbérleti igényüket. Teichel korabeli feljegyzéseket keres elő, azon mutatja, hogy ez a 600 hektár 1947-ben 23 családot tartott el a grófi családdal együtt. "Az a föld mindig is a lepsényieké volt, egyszerűen elfogadhatatlan, hogy három éve hiába harcolunk érte, nem jutunk egyetlen hektárhoz sem. De miért is kell a helyi családi gazdának egyáltalán harcolni a földekért, amikor minden vezető azt zengi az országban, hogy a családi gazdaságokat támogatják?" - teszi fel a költői kérdést.
Képünk csak illusztráció!

Képünk csak illusztráció!

Fotó: MTI

A lepsényi, mezőszentgyörgyi, enyingi és balatonszabadi gazdák először 2011 februárjában jelentették be írásban e területekre a földbérleti igényüket a Nemzeti Földalapnál (NFA). Előzetesen megegyeztek egymással, minden gazda egy-egy meghatározott földterületet igényelt. Három hónap várakozás után Sebestyén Róbert, a Nemzeti Földalap elnöke arról tájékoztatta őket, hogy igénybejelentésükkel elkéstek, mert az NFA 2011. október 31-ig szóló "termőföld-hasznosításra irányuló megbízási szerződést" kötött a korábbi bérlő Dél-Balatoni Agro Kft.-vel. A gazdák értetlenkedtek: a kormány a családi gazdálkodás támogatását ígérte, és ők minden tekintetben megfeleltek azoknak a kritériumoknak, amelyek alapján földhöz juthattak volna.

Az NFA a szóban forgó 1300 hektár földre mindmáig nem írt ki haszonbérleti pályázatot, azt a Dél-Balatoni Agro Kft. úgynevezett megbízási szerződéssel, mintegy sajátként használja.

Szabó Rebeka (PM) országgyűlési képviselő honlapjáról megtudható, hogy "papírforma szerint a megbízási szerződéssel bérelt területek olyan földrészletek lennének, amelyeket rendezetlen hátterük, méretük miatt az NFA nem tud pályázati úton hasznosítani, vagy esetleg érvénytelen lett a rájuk irányuló pályázat. A gyakorlatban azonban - írja a képviselő - a hosszú (24 278 db adatot tartalmazó) listát böngészve hamar arra a (sajnos cseppet sem meglepő) következtetésre jutunk, hogy a megbízási szerződéssel hasznosított földeket a földpályázatokhoz hasonlóan a Fidesz-kormány ugyanúgy arra használja, hogy a néhány jogszerűen megkötött szerződés mögé bújva a saját haverjainak osztogasson busás állami támogatással járó földeket."

Jelenleg 34 ezer hektár földet művelnek különböző vállalkozások és magánszemélyek megbízási szerződéssel. Ennek egyik előnye, hogy aki pályázat nélkül ily módon jut földhöz, mentesül a törvény által előírt állattartási kötelezettségtől (2 hektáronként egy nagyállat), ami jelentős, sok esetben teljesíthetetlen anyagi kötelezettséget ró a földpályázatot elnyerőre.

Mint a Blikk.hu korábban megírta, a Simicska Lajos és Nyerges Zsolt érdekeltségébe tartozó Mezort Zrt. alá tartozó különböző cégek, köztük a Dél-Balatoni Agro Kft. összesen 59 földrészletet használhatnak kedvezményesen az NFA jóvoltából. Ezek közül 20 földrészlet Lepsény és Enying határában van, éppen ott, ahol a helyi gazdák már három éve jelzik használati igényüket minden lehetséges fórumon. A hatalmas földterület után évente legalább 75 millió forintos területalapú támogatás jár.

Ügyes gazdából elnök

A lepsényiek levelek tucatjait írták az NFA illetékeseinek, amelyek jó részére nem kaptak választ. Hiába fordultak Jakab István Magosz-elnökhöz, aki 2010 óta az Országgyűlés alelnöke is egyben, ő sem méltatta őket válaszra. Teichel István elmondta, neki például azt az ajánlatot is tették, hogy kap földet, ha leáll a többiek képviseletével, de ezt ő visszautasította. Érdekesség, hogy a korábban a Teichelékkel közösen a helyi gazdák érdekében fellépő Kiss Norbert Ivó, az enyingi gazdakör vezetője mostanra a nemrég alakult Nemzeti Agrárkamara Fejér megyei elnöke lett. Kiss Norbert Ivó először megbízási szerződéssel, majd pályázat útján nyert földet.

Habár a lepsényi gazdák folyamatosan jelezték földigényüket az NFA-nak, az NFA állítása szerint a Dél-Balatoni Agro Kft. kérelme jóval korábban érkezett be az övékénél. Így az NFA újból a Dél-Balatoni Agro Kft.-vel kötött egyéves szerződést annak ellenére, hogy a törvény szerint ezt csupán rendkívüli esetben, átmeneti jelleggel és egy alkalommal tehetné meg. A türelmüket vesztett gazdák eközben lobbizni próbáltak választott képviselőiknél is - kevés sikerrel. Legnagyobb és máig egyetlen eredményük, hogy 2011-ben Ángyán József akkori államtitkár intézkedésére elérték, hogy a vitatott területek listáját előzetes tájékoztatásként kifüggesszék az enyingi és a lepsényi polgármesteri hivatalban. Három nap múlva azonban, mire a gazdák egyáltalán pályázatírót találtak volna, a jegyző levetette, és a lepsényi földekre szóló kiírás lekerült az NFA honlapjáról is.

Érinthetetlenek és eltakarítandók

Ács Sándorné agrármérnök, környezetvédelmi szakmérnök kezdettől támogatja a Gazdálkodó Családok Egyesületébe tömörült lepsényi gazdákat. "Tele van az ország ilyen és hasonló esetekkel, csak nem merik elmondani az érintettek, a vidékfejlesztési miniszter pedig eközben folyton azt szajkózza, hogy a helyi gazdák kapják meg a földet. Azt gondolom, ha a lepsényieknek nincs esélyeük, akkor a családi gazdálkodóknak sincs esélyük, és akkor az országnak sincs esélye, hiszen ezek az emberek már gazdálkodást folytatnak, vannak munkagépeik, és többeknek a gyermekei is folytatni szeretnék a gazdálkodást." Ácsné szerint olyannyira bonyolulttá tették az állami földekkel kapcsolatos információkat, hogy egy átlagember nem is látja át őket. Kezdenek a gazdák is kifáradni, nem hisznek abban, hogy lehet változtatni. És félnek. "Amikor 2012. március 13-án tüntetést szerveztünk, ahol a váli-völgyi gazdák átadták a petíciójukat Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszternek, és jelezték, hogy az állami földek nem a helyiekhez kerültek, pár nap múlva Budai Gyula nekem támadt. Ezzel is megfélemlítik az embereket, hogy lássák: aki megszólal, azt megtámadják. (Budai Gyula 2012. decemberben vesztett pert Ács Sándornéval szemben. Budai az elsőfokú ítélet szerint valótlanságokat állítottÁcs Sándornéról, a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ vezetőjéről a Magyar Hírlapban április 23-án.A bíróság 800 ezer forint nem vagyoni kártérítésre kötelezte Budait, és eltiltotta a további jogsértéstől.)
Nyerges Zsolt beszél, Orbán Viktor figyel

Nyerges Zsolt beszél, Orbán Viktor figyel

Fotó: MTI

Ácsné minimum furcsának tartja, hogy míg az általa vezetett kishantosi ökológiai mintagazdaság területeit a bérleti szerződés lejárta előtt egy évvel megpályáztatták, a lepsényi földekre a szerződés lejárta után három évvel sem sikerült pályázatot kiírni. Másik furcsaság, hogy a több mint ezer hektár Fejér megyei és csak kb. száz hektár Somogy megyébe átnyúló földterületre nem a Fejér megyei, hanem a Somogy megyei NFA-kirendeltséghez nyújtotta be a földterület megművelésére vonatkozó kérelmét a Dél-Balatoni Agro Kft. "A Somogy megyei iroda odaadta művelésre a Fejér megyei földeket a helyi gazdák orra elől a mosonmagyaróvári székhelyű Dél-Balatoni Agro Kft.-nek" - foglalja össze a történteket Ácsné. Az állami termőföldpályázatoknál kötelezővé tett állattartás csalásra sarkallja a nagyokat és a kicsiket, sőt a főként növénytermesztéssel foglalkozó kisebb gazdákat eleve kizárja a pályázásból, hiszen tőke híján meg sem próbálnak pályázni - teszi hozzá. "A nagyobbak pedig olyan eszközökhöz folyamodnak, mint az egyik Fejér megyében működő vállalkozás, amelyik 7000 hektáron foglalkozik növénytermesztéssel. Ez a cég két olyan család elől nyerte el a földeket, akik valóban állattartással foglalkoznak. Úgy tudom, egy tehenészeti telep tehénállományát vásárolták meg, és bértartásra ott tartják a teheneket. Ezzel egy darabbal sem nőtt a magyarországi szarvasmarha-állomány, minden maradt a régiben, de a papír sokat elbír" - mondja Ácsné, aki szerint pártja, az Élőlánc Mozgalom képviseli valójában a Fidesz-kormány vidékfejlesztési stratégiáját, amely stratégiáról Nógrádi Zoltán fideszes képviselő a parlamentben azt mondta neki: "Sose gondoltuk mi ezt komolyan."

A Teichel István vezetésével megalakított Gazdálkodó Családok Egyesületéhez pártoló tagként csatlakozott Ángyán József is. Az Országgyűlésben jelenleg függetlenként politizáló Ángyán nemrég közzétett V. jelentésében így fogalmaz: "A korábbi földhasználó - a Nyerges Zsolt szolnoki ügyvéd és Simicska Lajos 'kormányközeli' nagyvállalkozók érdekeltségi körébe tartozó tőkés társaság, a Mezort Zrt. leányvállalatának, a Dél-Balatoni Agro Kft.-nek - a földbérleti szerződése már három éve lejárt. Az NFA ennek ellenére nemcsak hogy nem írja ki pályázatra ezt a több száz hektáros állami földterületet, hanem minden évben ismét megbízási szerződést köt ugyanezzel a céggel, és elzárja a helyi gazdálkodó családokat saját településük földjeinek használatától. Más, akár fontos közfeladatokat ellátó földhasználók - mint pl. a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ Közhasznú Nonprofit Kft. - esetében viszont szemrebbenés nélkül arra hivatkozik, hogy lejárt a területei bérleti szerződése, ezért természetes, hogy megpályáztatja és másoknak adja azokat." (Kíváncsiak voltunk a Mezort véleményére is, de választ nem kaptunk.)

Régen fizettek is

A mosonmagyaróvári székhelyű Dél-Balatoni Agro Kft. tulajdonosa a Lajta-Hanság Mezőgazdasági Zrt. A Lajta-Hanság a Mezort Zrt.-é, amelynek egyik tulajdonosa Nyerges Zsolt. A Blikk információja szerint Simicska Lajos tavaly júniusban vált óriásbirtokossá, amikor bevásárolta magát a Mezort Zrt.-be.Kitzberger Gyula lepsényi őstermelő, aki szintén tagja a Gazdálkodó Családok Egyesületének, azt mondja, azon kevesek közé tartozik a községben, akik még tartanak disznót. A gazdálkodásból élő Kitzberger család 10 hektárt művel, megfelelő géppark híján egyelőre bérmunkában. Apa és fia 30-30 hektár földet igényelt, ezzel remélték továbbfejleszteni a gazdaságot. Kitzberger Gyula nagy hibának tartja a magyar állattartók kiszolgáltatottságát. Azt mondja, amikor korábban munkanélkülivé vált, és Németországban vállalt munkát, azt látta, hogy ott még a legkisebb gazdának is volt részesedése a helyi tejfeldolgozóban. "Magyarországon ma nagyon kockázatos állatot tartani, hiszen sokan pórul jártak. Elég csak a pápai húsgyárat, Kapuvárt, Békéscsabát említeni. Ezek a cégek nem fizettek, és a gazdák tönkrementek. Nem kell túl messzire menni az időben, még a nyolcvanas években is havonta egy teherautóval szállították el a sertéseket Lepsényből, de addig a teherautó nem ment ki, amíg ki nem fizette a sertések árát. Most ez úgy zajlik, hogy elviszik a sertést, és sose fizetik ki. Az állam megcsinálja a trükköt, hogy húsz évig kötelező tartanod a sertést, de nem fizeti ki, aztán tönkremész, és még az unokád is tönkremegy. Semmiféle valódi érdekvédelmük nincs a gazdáknak. Ezért nem tudtunk elérni abban sem eredményt, hogy aki pályázatot nyer, annak ne kelljen húsz éven keresztül a törvény által előírt állatállományt fenntartania, függetlenül attól, hogy veszteséget termel, ami persze óriási spekulációra ad lehetőséget ezen a téren is. Ami pedig a lepsényi földeket illeti, tavalyelőtt a Dél-Balatoni Agro Kft. még szerződéskötés előtt, szeptemberben bevetette repcével a területet, idén azonban kivártak. December 30-án viszont már hallottam, hogy ismét ők kapták meg a földeket, és azóta már be is szántották."

A siker útja

Három volt állami gazdaság, a Lajta-Hanság Mezőgazdasági Zrt., a Sárvári Mezőgazdasági Zrt. és a Szombathelyi Tangazdaság Zrt. alkotja ma a Mezort-cégcsoport magját, és ide tartozik a Dél-Balatoni Agro Kft is. A három mezortos állami gazdaság is benne volt a 2001 nyarán, az első Orbán-kormány idején "privatizált" 12 - a közbeszédben csak "piszkos tizenkettőként" emlegetett - állami gazdaság között. (Lásd: Az orbáni tizenkettő, Magyar Narancs, 2013. december 19.) E volt állami gazdaságok magántulajdonú tőkés társaságokká váltak. A mostani kormány idején a Nemzeti Földalap élére került Sebestyén Róbert volt az, aki az első Orbán-kormány időszakának végén - ugyancsak földalapos vezetőként - közreműködött abban, hogy az akkor privatizált tizenkét állami gazdaság ötvenéves haszonbérleti szerződésekhez jusson a hozzájuk tartozó földalapos területeken. Ilyen bérleti időszak példátlanul hosszúnak számít a magyar földszabályozásban, mivel - az akkor, 2001 végén, 2002 elején végrehajtott akciót kivéve - ilyen soha nem fordult elő a ma is hatályos földtörvény 1994-es életbelépése óta. Földhaszonbérleti szerződést ma is legfeljebb húsz évre lehet kötni. Bár a sorozatos földügyi botrányok hatására a miniszter 2013 novemberében kénytelen volt NFA-elnöki pozíciójából felmenteni Sebestyént, menesztését követően is a földügyekkel kapcsolatos miniszteri biztosi pozícióba kerülhetett - olvasható többek között Ángyán József V. jelentésében

http://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/a-folhalmozas-kora-88394
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A "zsidó" pénzvilág mozgásba lendült és támadja a forintot.
  2014-01-31 19:00:57, péntek
 
  A "zsidó" pénzvilág mozgásba lendült és támadja a forintot.
A társadalmi feszültség tudatos növelésével segíteni kívánja azokat az erőket, amelyeket ők jelöltek ki, akiket a nyakunkra akarnak ültetni azért, hogy kényük-kedvük szerint alakítsák ki országunkban a maguk hitvány világát.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán: Rendkívül stabil a magyar gazdaság
  2014-01-31 18:59:34, péntek
 
  Orbán: Rendkívül stabil a magyar gazdaság

Gazdaság
|
2014.01.31. 09:44


Hatalmas szerencse: a forint brutális gyengülésének idején pont konferenciát rendezett a jegybank. Orbán és Matolcsy nyugtat.

Kizárólagos jegybanki hatáskörnek nevezte az árfolyamkérdést Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által szervezett pénteki Lámfalussy-konferencián. A kormányoknak távol kell tartaniuk magukat az árfolyamkérdés nyilvános vitájától - hangsúlyozta.

Orbán azt is nyomatékosította, hogy Magyarországon 2014-ben nem lesz választási költségvetés, idén is három százalék alatt lesz a büdzsé hiánya. A külkereskedelmi mérleg alapján kijelentette azt is: a magyar gazdaság rendkívül stabil.

Az eurócsatlakozásról szólva azt mondta, a gazdaság reálkategóriáiban kell közelebb kerülni az euróövezethez, hogy utána "értelmesen beszélhessünk" a csatlakozásról.

Felívelés, egy aprócska feltétellel

A miniszterelnök szerint ha a parlamenti választás után is folytatódhat a jelenlegi gazdaságpolitika, akkor Magyarország előtt egy nagy, felívelő, fejlesztési korszak áll.

Orbán Viktor azt mondta: bár Magyarország még érzi a válság hullámait, "nekünk összességében már nem a válságkezeléssel kell foglalkozni", hanem egy felívelő, nagy korszakra kell készülni.

Kijelentette, kormánya az elmúlt években a válságkezelést az ország újjászervezésére használta fel.

Matolcsy összefogna

Olyan időket élünk, amikor a kormányoknak és jegybankoknak nagyon szorosan együtt kell működni, össze kell fogni - mondta ugyanitt Matolcsy György.

Az MNB elnöke nyitóbeszédében kiemelte: az Európai Unió összes tagállamának végső soron kötelező lesz belépni az eurózónába, bevezetni az eurót, azonban meg kell fontolni, mikor kell ezt megtenni.

Forrás: MTI

http://fn.hir24.hu/gazdasag/2014/01/31/orban-rendkivul-stabil-a-magyar-gazdasag/? utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_content=napi&utm_campaign= fn_2014-01-31
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy este a 12 éves kislány vacsora közben halkan megszólal:
  2014-01-31 18:38:31, péntek
 
  Egy este a 12 éves kislány vacsora közben halkan megszólal:
- Már nem vagyok szűz! Síri csend, majd az apa az anyára kiált:
- Györgyi, ez a te bűnöd, mindig kihívóan öltözködsz, csúnyán beszélsz a kicsi előtt! Ezután az apa az idősebbik lányhoz fordul:
- És te, te is ugyanúgy bűnös vagy ebben! Amint elmegyünk itthonról, máris itt hemperegsz valakivel a szobában, és ezt a húgod szeme láttára teszed! Ja, és azt is tudom, hogy van egy vibrátorod az éjjeli szekrényedben! Az anya nem bírja tovább, és az apára kiált:
- Fogd be a pofád! Te meg a fizetésed felét kurvákra költöd, és állandóan a szexcsatornát nézed! Nem beszélve a titkárnődről, akit az íróasztalodon kefélsz! Az anya a kislányához fordul és kérdezi:
- De kicsim, hogyan történt? Análisan vagy vaginálisan volt? Megerőszakoltak, vagy valamelyik osztálytársaddal feküdtél le? - Dehogyis, anya! A tanítónéni kicserélt a karácsonyi estén a Betlehemben, Szűz Mária helyett pásztor leszek!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
McCain a magyar demokrácia állapotán aggódik, Orbán fel sem
  2014-01-31 18:26:02, péntek
 
  2014-01-31. 15:13
McCain a magyar demokrácia állapotán aggódik, Orbán fel sem hozta a lehallgatási ügyet - "ugyanúgy gondolkodik"

John McCain amerikai szenátor pénteken találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel és ellenzéki politikusokkal, akiket biztosított arról, hogy az Egyesült Államok elkötelezett szövetségese és barátja marad Magyarországnak - erről maga a szenátor számolt be a belvárosi Bank Centerben tartott sajtótájékoztatón. McCain azt mondta, az NSA-lehallgatás ügye nem merült fel Orbán Viktorral tartott megbeszélésén, "mert a miniszterelnök ugyanúgy gondolkodik, mint mi".
A washingtoni kétpárti kongresszusi delegáció élén európai körúton levő John McCain - aki három szenátor- és hat képviselőtársával együtt tájékoztatott az egynapos budapesti látogatásról - azt mondta: a magyarországi demokrácia állapotával Magyarországon belül és kívül is aggályok merültek fel, és néhány aggály súlyos.
Ezeket a gondokat a magyaroknak demokratikus úton meg kell oldaniuk. Az ország demokratikus intézményeinek, a fékek és ellensúlyok rendszerének, a jogállamiságnak elég erősnek kell lenniük ahhoz, hogy támaszul szolgálhassanak ebben a folyamatban - mondta az arizonai szenátor.
Washington biztosította szövetségeseit, hogy a jövőben csak az Egyesült Államokat és szövetségeseit érő fenyegetésekkel kapcsolatban fog megfigyelést folytatni - mondta John McCain. "A Snowden-ügy legalábbis átmenetileg kárt okozott néhány szövetségesünkkel való kapcsolatunkban, de tudjuk, ha rendelkeztünk volna azokkal a képességekkel, amelyekkel ma rendelkezünk, képesek lettünk volna megelőzni a 2001. szeptember 11-i tragédiát" - jelentette ki a szenátor.
Az amerikai elnök igyekszik megtalálni az egyensúlyt az emberek magánszférájának védelme és a biztonság olyan szintjének megőrzése között, hogy meg lehessen előzni a terrortámadásokat - mondta, és hozzátette "egy nagyon veszélyes világban élünk, vannak akik, meg akarnak támadni és semmisíteni minket".
Azt mondta, az NSA-lehallgatás ügye nem merült fel Orbán Viktorral tartott megbeszélésén, "mert a miniszterelnök ugyanúgy gondolkodik, mint mi".
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/26/123377/#ixzz2rzwBbWoh
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbrögi: én csak egy szegény miniszterelnök vagyok
  2014-01-31 18:11:06, péntek
 
  Döbrögi: én csak egy szegény miniszterelnök vagyok

Posted on 2014/01/31 Szerző: Admin
Ha péntek-és nincs szerencsénk-Döbrögi félóra a Kossuthton! Ma például nem volt szerencsénk. Végighallgathattuk a Nemzet Patkányának “mosakodását"! Mindenki bűnös Magyarország sorsának rosszra fordulásában, csa ő és szegény hordája nem tehet a bajokról.

Döbrögi szerint nem a magyar gazdaság állapota, hanem a nemzetközi pénzmozgások irányítják a forint árfolyamát, ez pedig azt jelenti: a világgazdaság bizonytalansága és az európai gazdaság válsága sem ért még véget. Ez a felfuvalkodott futballbuzi következetesen ragaszkodik ahhoz-ami nincs! Mindig MAGYAR gazdaságról károg-magyarországi helyett!

Arról vinnyogott, hogy “én csak egy szegény, korlátozott hatáskörrel rendelkező miniszterelnök vagyok"-arra reagálva, miről fog beszélni az MNB által szervezett nemzetközi konferencián azok után, hogy az elmúlt napokban jelentősen gyengült a forint.

Döbrögi szerint a forint árfolyam a jegybank hatásköre, és nem jó, ha a hordája árfolyamkérdésekről kezd el beszélni.

Arról sopánkodott, hogy olyan világban élünk, ahol az egyes államok nem urai a saját pénzük árfolyamának. A Nemzet Patkánya szerint a magyar valutát érő változások a világban zajló pénzmozgások miatt következnek be, nem a “magyar" gazdaság állapota miatt, amely elmondása szerint stabil és erős. (Bár végülis egy virtuális gazdaság lehet olyan, amilyennek ez a félnótás elképzeli. Márpedig ő mer nagyokat álmodni!)

Ezek a nemzetközi mozgások ugyanakkor szerinte azt is jelzik, hogy a világgazdaság bizonytalansága és az európai gazdaság válsága nem ért még véget, és a valuták törékenyek maradtak a kontinensen. (Szemben álmai “magyar" gazdaságával!)

Elpanaszolta, hogy Brüsszel mindezek tetejébe ránk szabaditotta a rezsidémont, ami ellen az elkövetkező hónapokban élethalál harcot fogunk vivni.

Siránkozott egy sort afölötti bánatában, hogy másfelé-kiváltképp az USA-ban miért alacsonyabban a rezsiköltségek? (Amelyek gyakorlatilag ugyanolyan összegűek mint Magyarországon, csakhát a jövedelmek ITT NÁLUNK ugye-töredékei a “versenytársaink" jövedelmeinek! De rről-márminthogy ez miért alakult igy?-nem károgott!)

Ám hirtelen fordulattal elvakkantotta, hogy “nekünk van javaslatunk, de versennyel soha nem fogunk eljutni ahhoz a szinthez, amit a riválisok hoznak." Pedig-állitólag-Európa legversenyképesebb országává változtatta Ő és Hordája Magyarországot! Csak még nem szólitott bennünket versenybe. Félt bennünket a versenytől a Nemzet Patkánya!

Aki végighallgatta-ma reggeli inkább kesergőjét mint diadaljelentését-és értelmezte Döbrögi önsajnálkozását, rádöbbenhetett: NAGYON-NAGY A BAJ MAGYARORSZÁGON!

http://balrad.wordpress.com/2014/01/31/dobrogi-en-csak-egy-szegeny-miniszterelnok -vagyok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lázár szerint február 6-a lesz a legalkalmasabb nap a követk
  2014-01-31 18:09:16, péntek
 
  Antimagyarizmus :: 2014-01-31. 16:45
Lázár szerint február 6-a lesz a legalkalmasabb nap a következő zsidóseggnyalásra

Összehívta a Zsidó Közösségi Kerekasztalt február 6-ra Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár.
A Kormányzati Információs Központ MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a rendezvényen lehetőség nyílik a magyarországi zsidó közösségeket foglalkoztató kérdések megvitatására.
A Zsidó Közösségi Kerekasztalt a kormány 2011-ben kormányhatározattal hozta létre annak érdekében, hogy egy platformot biztosítson a hazai zsidó szervezetek és a kabinet közötti párbeszédre. Létrejötte óta több egyeztetés is volt a felek között.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/26/123382/#ixzz2rzrz3Sbv
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Előtört a dzsungel: brutálisan összeverte áldozatait a megas
  2014-01-31 18:05:31, péntek
 
  2014-01-31. 13:05
Előtört a dzsungel: brutálisan összeverte áldozatait a megasztáros nigger

Megdöbbentő részleteket mesélt el Kállay-Saunders András egy tavalyi verekedéséről egy szemtanú. Szerinte A Dalban szombaton fellépő nigger egyetlen ütéssel törte el egy fiú orrát, a másikat pedig akkor rúgta fejbe, amikor már ájultan feküdt a földön.

A dzsungel szava előtört a "sztárból"
Az MTVA természetesen nem zárja ki a versenyből a dzsungel hívó szavát követő közveszélyes bűnözőt, mint ahogy a magyarok szembe köpése fölött is szemet hunyt nemrég. A négerbűnöző egy társával májusban vert össze egy testvérpárt a Hajógyári-szigeten. Életveszélyt okozó testi sértés a gyanú az ügyben. A sors fintora, hogy az előember a versenybe egy olyan dallal nevezett, amelyben a "családon belüli erőszakról" énekel.
A Bors megdöbbentő részleteket tudott meg a verekedésről, amellyel kapcsolatban Saunders korábban azt hazudta: önvédelemből szállt harcba, illetve a megtámadott barátja segítségére sietett. Korábban persze még azt állította, hogy barátnőjére támadtak későbbi áldozatai (egy szintén exmegasztáros percemberről, a fajgyalázó Tolvai Renátáról van szó - a szerk.).

Szebb korokban a fajgyalázást és a kurválkodást is büntették
,,Saunders egyetlen ütéssel törhette el az egyik fiú orrát, akit később szemfenékcsonttöréssel is kezeltek. Testvérét is többen ütötték, amikor pedig a földre került, az énekes és a társa is fejbe rúgta őt. Pedig a fiú akkor már ájult lehetett, a testvére a testével védte őt" - árulta el a verekedés egyik, neve elhallgatását kérő szemtanúja a Borsnak.
Elmondása szerint Saunders közel fél fejjel magasabb és tizenöt kilóval nehezebb volt a verekedésben megsérült testvérek bármelyikénél. A csetepatét pedig állítólag - az egyik sérült barátnőjén kívül - többen is végignézték.

Az előember egyik áldozata
,,Két szemtanúnak az adatait is felvették a rendőrök, ha kihallgatták őket, a vallomásuk segíthet a hatóságoknak tisztázni az ügyet" - folytatta a lap informátora, aki hozzátette: Saundersék létszámfölényben is voltak.
A lap szerette volna megkérdezni a sérült fiúkat is. A birtokukba jutott információink valóságtartalmát elismerték, de hozzá tették: továbbra sem nyilatkoznak.
"Magyar" György szerint a fekát érte támadás
Dr. "Magyar" György, az énekes ügyvédje leszögezte: az ügy vizsgálata még nagyon kezdeti szakaszban van. - Tudomásom szerint még nem hallgattak meg minden tanút és a szembesítésekre sem került sor. Nyilvánvaló, hogy egyelőre mindenki a saját verziójával rukkol elő, más kérdés, hogy ezekből mit lehet bizonyítani.
A sérülésekről sem lehet egyértelműen nyilatkozni, hiszen azok keletkezéséről orvos szakértők döntenek. Továbbra is fenntartjuk, hogy Andrásékat érte támadás, őket kergették meg - maszatolt az elit bűnözőket a pácból rendre kihúzó zsidó.
(Borsonline nyomán)
Frissítés: Ezzel a fajtársával követte el a támadást a "művész" úr
Az egy Fidesz-közeli vállalkozók által nemrég felvásárolt kereskedelmi kanális korábbi - szó szerint - szerecsenmosdató összeállításában természetesen már a rasszista vád is előkerült. Négerünk állítása szerint ő csak védeni próbálta barátját a gonosz rasszista támadóktól.

További részletek: http://kuruc.info/r/2/123358/#ixzz2rzr5YgmX
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemzetgazdasági szempontból kiemelt…Tovább dúl a futba
  2014-01-31 18:00:53, péntek
 
  Nemzetgazdasági szempontból kiemelt...Tovább dúl a futballőrület

Posted on 2014/01/31 Szerző: Admin

A futballbolond százmilliárdokat felemésztő passziója új lendületet vett. Úgy ám!
A mai naptól nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás lett hat stadion felépítése. Erről tudósitja országának népét a Nemzet Patkánya, egyenesen a Magyar Közlöny mai kiadásában. Itt van ni, ha nem hisznek nekünk: kormányrendelet

http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK14012.pdf

Ez azt jelenti, hogy gyorsított ütemben, soron kívül indulhat majd meg az építkezés Balmazújvárosban, Pápán, Siófokon, Sopronban, Szolnokon, és Zalaegerszegen.

A futballvilágbajnokságra készülő Brazilia nem költött összesen annyi pénzt stadionokra, mint a mi futóbolondunk! Megteheti persze, hiszen Magyarország jobban teljesit!

http://balrad.wordpress.com/2014/01/31/nemzetgazdasagi-szempontbol-kiemelt-tovabb -dul-a-futballorulet/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/71 oldal   Bejegyzések száma: 709 
2013.12 2014. Január 2014.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 709 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 145
  • e Hét: 5945
  • e Hónap: 36318
  • e Év: 222129
Szótár
 
Blogok, Szótár,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.