Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
29. Spar Budapest Maraton
  2014-10-11 23:18:27, szombat
 
  Az előnevezések alapján rekordszámú futó vesz részt a versenyen, a több mint 42 kilométeres távnak 23 ezren vágtak neki. A maraton a Városligetben, a műjégpálya előtti területről indult, a rajtkürtöt Hosszú Katinka világbajnok úszó és Tarlós István főpolgármester fújták meg. Az idén rekordszámú futó vett részt a versenyen, a több mint 42 kilométeres távnak 23 ezren vágtak neki.
- A férfiaknál Nagy Tamás győzött, a nők versenyét pedig Juhász-Staicu Simona nyerte a 29. Budapest Maratonon.
- 11 órakor Tarlós István főpolgármester és Hosszú Katinka úszó jelzésére rajtolt el a 29. Spar Budapest Maraton mezőnye a Városligetből. A futóversenyre 70 országból több mint 3000 külföldi érkezett. ,,Egyrészt egy olyan világdivat egyik élenjáró városává váltunk ezzel a 23 ezer indulóval a maratoni futóversenyen, ami mégiscsak az egészséges életmódot hivatott hirdetni. Ez önmagában is öröm. Nem beszélve, hogy Budapest városát egyre többen és többen megismerik így. A főváros vendéglátóiparának, idegenforgalmának is jót tesz a dolog, nem is említve, hogy azért óriási élmény Hosszú Katinkával kettesben 23 ezer futót útjára engedni" - mondta a főpolgármester.
- A versenyzők hét távon állhattak rajthoz. ,,23 ezer futó jelentkezett a mai napon. Soha ennyien nem voltak még Magyarországon. De igazából, azt hiszem, hogy nem is a csúcs a fontos, hanem az, hogy ennyi ember egy helyen mozog, és próbál egészségesen élni" - fogalmazott Kocsis Árpád főszervező.
A maratont váltóban is lehetett teljesíteni. Így vállalta a megmérettetést az Emberi Erőforrások Minisztériuma és több olimpiai bajnok sportoló is, akik alapítványoknak gyűjtöttek pénzt. ,,Mi a Hospice Alapítványért futunk, és én vagyok a harmadik tagja. Gergely Pisti volt az első, és most 8,2 kilométert fogok futni" - nyilatkozta Benedek Tibor szövetségi kapitány.
.........


...... ........

 
 
1 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Lionel Messi ● Top 10 Goals ● Argentina ●
  2014-10-11 22:49:58, szombat
 
  Zenés összeállítás videó Link  
 
0 komment , kategória:  Lionel Messi  - Barcelona   
Női kézilabda EB. dala
  2014-10-11 22:31:51, szombat
 
  Női kézilabda EB. dala videó Hold Your Hands So High Link
Közzététel: 2014. okt. 9.
A 2014-es magyar-horvát közös rendezésű Női Kézilabda Európa-bajnokság hivatalos dala. // Women's EHF EURO 2014 Official Song.
Operatőr, vágó // DoP, Editor: Gerócs Balázs
Szerzők // Written By: Ujvári Zoltán Szilveszter, Krajczár Péter, Nyujtó Sándor
Köszönet az ÉRD Kézilabda Klubnak és az ÉRD Arénának a helyszínért.


Kevesebb mint két hónappal a magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság előtt a szervezőbizottság bemutatta az esemény hivatalos dalát.
- Hivatalos dalt írni sohase volt könnyű feladat, hiszen két hétig, amíg a meccsek mennek, más sem folyik a csapból, és eközben nem szabad, hogy unalmassá váljon, viszont mindenkinek be kell ugrania pár taktus után, hogy a kézilabdáról van szó.
A New Level Empire megírta a dalt, meg is zenésítette, és a románok szerdai legyőzése után be is mutatta Görbiczéknek, hogy még jobban játsszanak a pénteken kezdődő Provident Kupán, ahol most könnyebbek az ellenfelek - osztrák, szlovák, cseh -, mint egy éve, így az önbizalomszerzésnél nem lehet fontosabb.
- Görbiczéknek egyébként tetszett, és felesleges is most már minden szó, itt a klip alant.
Ember gitárral, a hatoson belül a kapu előtt, szőke lány, kezek a magasban.
Az első Eb-meccs december hetedikén lesz Győrben az oroszokkal, majd a lengyelek és spanyolok jönnek. A középdöntős szakasz Debrecenben lesz, akkor már a norvégokkal és adánokkal is játszani kell. A torna győztese azonnal kijut az olimpiára, másik két helyet lehet még szerezni az olimpiai selejtezőre
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
kiscica elegánsan elhatárolódik udvarlójától
  2014-10-11 22:24:07, szombat
 
  A felvételen szereplő eb talán játszani akar, talán csak egy kis figyelemre vágyik az aprócska macskától, de mindhiába.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Nem is olyan vicces, de igazságos
  2014-10-11 22:19:58, szombat
 
  Forrás: Hír24
Dühös tömeg kasztrálta a tinilánnyal erőszakoskodó férfit.
Az indiai férfit kritikus állapotban szállították kórházba, miután egy bárddal levágták a nemi szervét.
A 40 éves Suresh Kumart azután fogták közre és kezdtek ütlegelni Ganganagar lakói, hogy rajtakapták, ahogy megpróbál megerőszakolni egy tinilányt. A lakók a lány kétségbeesett sikoltozására figyeltek fel, majd mikor követték a hangokat, rátaláltak Sureshre is, ahogy áldozatát a falnak szorítva közösülni próbált vele. Az erőszakolót azonnal körbevették, majd a helyi hentes boltjához ráncigálták. A feldühödött tömeg jó egy órát ütlegelte a férfit, míg végül egy hentesbárddal levágták a férfiasságát és a sorsára hagyták. Suresht súlyos, életveszélyes állapotban szállították a közeli kórházba. Orvosai egyelőre nem biztosak benne, hogy a férfi túléli a támadást.
- Az ügyben eljáró rendőrök jelenleg a szemtanúkat hallgatják ki, szeretnének ugyanis a nyomára akadni azoknak a lincselőknek, akik a csonkításért felelnek. Képviselőjük elmondta, az utóbbi időszak nemi erőszakkal kapcsolatos esetei miatt megértik a lakók indulatait, de az önbíráskodást éppúgy elítélik, mint az erőszakot. ,,Hagyni kell, hogy az ilyen ügyekben a törvény képviselői járjanak el" - tették hozzá.
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Dzsudzsák Balázs gyönyörű gólja szabadrúgásból
  2014-10-11 21:46:09, szombat
 
  Labdarúgás EURO 2016, SELEJTEZŐ: Románia-Magyarország, 1:1
...... .........


Nagyobb kép Link
- Véleményem: az első félidő felejthető kategóriába tartozik. Ugyan a Magyar csapat 39. percben járt a meccs, amikor Szalai a kapuba fejelt Dzsudzsák szabadrúgása után, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot - véleményes ítélet volt, maradjunk annyiban.
A második félidőben sokkal jobban játszottak - a Magyarok, pontosabb passzok, több labdaszerzés, kiváló védekezés - volt a jellemző játékukra.
- A Román szurkolók petárdákat dobáltak át a Magyarok szektorába,
Képen is jól látható
...... .......


Továbbá a Kapusunk Király Gábor szemébe lézerfényt irányítottak - ezzel zavarva a kapusunk mozgását.


Forrás: Hír24
A magyar labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott Romániában, az Európa-bajnoki selejtezősorozat F csoportjában. Dzsudzsák Balázs lőtte a mieink gólját, ezzel egy 1972 óta tartó átkot tört meg a magyar csapat - azóta nem találtunk be a román fővárosban.
Bukarest, Játékvezető: William Collum (skót)
Magyarország: Király - Varga, Korcsmár, Juhász, Kádár - Gera (Tőzsér, 77.), Elek - Lovrencsics (Simon, 63.), Dzsudzsák, Stieber (Nikolic, a szünetben) - Szalai Szövetségi kapitány: Dárdai Pál
- A második félidőnek jó felfogásban vágott neki a magyar csapat, veszélyesebben játszottunk, majd egy idő után, Nikolic becserélését követően már két csatárral rohamoztunk. Sokáig nem jött össze az egyenlítés, ám a 82. percben Dzsudzsák Balázs szabadrúgásból a román kapuba lőtt (1-1) - ez volt 1972 óta az első magyar válogatott gól Bukarestben.
Videó Link
...... ........


Nagyobb kep Link
...... .......


Nagyobb kép Link
A lefújásig még Nikolic előtt adódott egy hatalmas lehetőség, de az kimaradt, 1-1 lett a vége.
A magyar csapat nagyot küzdött, főleg a második félidei teljesítményt lehet dicsérni. Az egy pontra mindenképpen rászolgált a válogatottunk.



Forrás: telesport
A stadionban rendszeresen felhangzott a románok magyarellenes rigmusa, a tavalyi összecsapáson is számtalanszor felhangzó "kifele a magyarokkal az országból". Emellett, ahogyan azt az MTI érdeklődésére egy erdélyi magyar újságíró fordította, többször skandálták a hazai ultrák a "Székelyföld, románföld" rigmust, illetve obszcén szavakkal szidták Magyarországot.
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
labdarúgás EURO 2016, SELEJTEZŐ erdeményei
  2014-10-11 11:18:10, szombat
 
  Első forduló Link

Második forduló Link

Harmadik forduló Link
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Luis Suarez mérkőzés közben kiugrott a mosdóba
  2014-10-11 11:01:56, szombat
 
  Luis Suareznek annyira kellett pisilnie (vagy más ingerei voltak), hogy nem bírta tovább, szólt a játékvezetőnek, és kiugrott a mosdóba. - videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
A magyar válogatott ma Romániával fovizik
  2014-10-11 10:55:52, szombat
 
  /A Magyar kézilabdás lányok fölényes győzelmet arattak a Román kézilabdázó lányok ellen./
Forrás Hír24
.........


Bukarestben, a román-magyar Eb-selejtező helyszínén tartózkodva arra voltunk kíváncsiak, az utca emberét mennyire érdekli ez a rangadó.
Ezt gondolják rólunk a románok:
- Adrian, egy vegyesbolt eladója már sokkal készségesebb volt, és meglepő módon a magyarokat hozná ki győztesen, mivel szerinte az új kapitánnyal jobbak leszünk, és egyébként is sok most a probléma a román futballban, ami zavart okozhat a csapatösszhangban..
- Nem is kérdés, megint nyerni fogunk, és szerintem a magyarok még gólt sem tudnak majd lőni."

A találkozót Bukarestben 18 órától rendezik. Nemzeti csapatunk új szövetségi kapitány, Dárdai Pál nagyon fogadkozott a találkozó előtt, így remélhetőleg tényleg olyan csapatot küld majd a pályára, mely a pontszerzésért harcolhat.
- A szurkolóikülön vonat pénteken gördült ki a Nyugati-pályaudvarról, hogy elinduljon Bukarestbe, a román-magyar meccsre igyekvő drukkerekkel.
A román-magyar Eb-selejtezőre szurkolói vonatot és utat szervezők pár hete keresték meg a magyar válogatott tagjait, hogy azok fizessék ki a jegy árát, amolyan engesztelésképpen. Ez így is lett, 1200 jegyet fizettek Dzsudzsákék a drukkereknek.
Videó - a szurkolói vonat indulása: Link
(Megjegyzésem: ha a mozdonyon látható magyar foci válogatott mérkőzne most a Román válogatottal - BIZTOS GYŐZELEM LENNE a Magyaroknak)
Még egy videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Megfeszített és föltámadt Urunk!
  2014-10-11 10:04:38, szombat
 
  Megfeszített és föltámadt Urunk! Taníts meg minket arra, hogyan küzdjük meg a mindennapi élet harcait, és így teljesebbé váljon életünk. Te türelmesen és alázatosan viseled az emberi élet terheit, mikén kereszthalálod és szenvedésed kínjait. Segíts, hogy napi fájdalmainkat és konfliktusainkat, mint növekedésre kapott lehetőségeket fogadjuk, és íg egyre hasonlóbbá váljunk Hozzád. Add, hogy türelmesen és bátran viseljük a szenvedéseket, bízva abban, hogy Te támogatsz.
Boldog Kalkuttai Teréz


Egy alkalommal, amikor Jézus tanított, felkiáltott egy asszony a tömegből: ,,Boldog a méh, mely hordozott téged, és az emlő, amely táplált!" Erre ő így válaszolt: ,,És még milyen boldogok azok, akik Isten szavát hallgatjá és meg is tartják!"
Lk 11,27-28
Boldogságos Szűz Mária, égi Édesanyám! Megnyitom szívemet Előtted é gyermeki szeretettel, alázatos hittel kérem, gyújtsd meg szívemben Szeplőtelen Szíved Szeretetlángját. Add meg számomra, szeretteim, egyházi elöljáróim, az Istennek szentelt személyek és minden ember számára a szükséges kegyelmeket. Segíts, hogy kitartóak legyünk a jóban és a Istennek tetsző erényes életben. Kérünk, jöjj segítségünkre és áraszd Szeretetlángod kegyelmi hatását az egész emberiségre, most és halálunk óráján.



 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 250 db bejegyzés
e év: 3406 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 601
  • e Hét: 2782
  • e Hónap: 35936
  • e Év: 269683
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.