Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Jó éjszakát, békés álmokat!
  2014-10-12 23:55:28, vasárnap
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Tejszínes csalánfőzelék
  2014-10-12 23:50:36, vasárnap
 
  Tejszínes csalánfőzelék

Hozzávalók:

2 liternyi friss csalánlevél
5 dkg vaj
1 kanál liszt (most rizslisztet használtam)
3-4 dl tej
1 dl tejszín
3-4 gerezd fokhagyma

bors
szerecsendió

Elkészítés:

A csalán leveleit lecsípkedjük, több vízben alaposan megmossuk, majd bő, lobogó, sós vízben 10 percet főzzük. Leszűrjük.

A vajat megolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, habzásig forraljuk, közben kevergetjük. Beleszórjuk a zúzott fokhagymát és felöntjük a hideg tejjel, további kevergetjük. Annyi tej kell hozzá, amennyitől vastag, tejfölszerű marad a mártásunk. Eleinte úgy tűnik, csomós lesz, de ha tovább kevergetjük, csodálatosan egyneművé válik. Sózzuk, borsozzuk, pár csipet frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük, végezetül pedig beleöntjük a tejszínt is. Ha a mártásunk megfőtt beletesszük a csalánt, összerottyantjuk az egészet.

Most buggyantott tojással és puliszkával ettem, de bármilyen főzelékfeltéttel finom.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Sildiko2 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
Kelbimbósaláta
  2014-10-12 23:47:50, vasárnap
 
  Kelbimbósaláta

Hozzávalók:

1 személynek:
25 dkg kelbimbó
1 dl majonéz
3 kanál joghurt
3 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál ecetben eltett tárkony

bors
tárkonyecet

Elkészítés:

Megtakarítottam és enyhén sós vízben megfőztem a kelbimbót, majd szűrőben alaposan lecsepegtettem.

Közben egy tálkában összekevertem a majonézt a joghurttal, a zúzott fokhagymával, az apróra vágott ecetes tárkonnyal, pici sóval, borssal, tárkonyecettel.





A kihűtött kelbimbóra öntöttem a mártást, lazán összekevertem, és jól behűtve ettem.





Megjegyzés:

Finom vacsora, akár egy szelet friss kenyérrel fogyasztható.

A receptet és a fotót Sildiko2 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Tejespite barackízzel
  2014-10-12 23:45:07, vasárnap
 
  Tejespite barackízzel

Hozzávalók:

20 dkg liszt
1 liter tej
csipetnyi só
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás
Valamint:
vaj
barackíz

Elkészítés:

A hozzávalókból palacsintatészta sűrűségű masszát keverünk. Egy tepsit kivajazunk, a tésztát ujjnyi vastagon beleöntjük. Forró sütőben (200-220 fok) szép pirosra sütjük. Közben hólyagok keletkeznek rajta, de az nem baj.

Baracklekvárral tálaljuk.

Megjegyzés:

Nem igazán vendégváró édesség, mert nem lehet szépen vágni, mivel kijön belőle a levegő és összeesik, de nagyon finom.

A receptet Scarly küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Pulykacsíkok gombás raguval
  2014-10-12 23:43:32, vasárnap
 
  Pulykacsíkok gombás raguval

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg pulykamellfilé
2 evőkanál szójaszósz
50 dkg zöldborsó (25 dkg tisztítva)
25 dkg gomba
2 csokor újhagyma
1 csokor petrezselyem
2+4 evőkanál olaj
fél kávéskanál szárított borsikafű
1 csipet őrölt szerecsendió
2 evőkanál (rizs)liszt
2 dl tejszín

Elkészítés:

A húst leöblítjük, szárazra töröljük, vékony csíkokra vágjuk, kissé megsózzuk, ízlés szerint borsozzuk, és összekeverjük a szójaszósszal. Lefedjük, 1 órán át a hűtőszekrényben érleljük. A zöldborsót hüvelyéből kifejtjük, szűrőtálban leöblítjük. A gombát és az újhagymát megtisztítjuk, a gombát felszeleteljük, a hagymát felkarikázzuk (egy keveset a zöldjéből is). A petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk.
Felforrósítunk 2 evőkanál olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát, rádobjuk a gombát, 1 percig erős tűzön pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót, a borsikafüvet, a szerecsendiót, ízlés szerint (frissen) őrölt borsot, és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk. A húst megszórjuk és összekeverjük a rizsliszttel. Serpenyőben felforrósítjuk a maradék 4 evőkanál olajat, beledobjuk a húst, és erős tűzön, folyamatosan kevergetve 4-5 percig pirítjuk, melegen tartjuk. A gombás zöldborsóhoz adjuk a tejszínt, és fedő nélkül jól összeforraljuk, hogy kissé besűrűsödjön. Utánasózzuk, elkeverjük a petrezselyemmel, de ezzel már nem főzzük tovább. A húst és a zöldborsós ragut külön-külön tálban kínáljuk, néhány paradicsomgerezddel, petrezselyem- vagy zöldfűszer-levélkével díszíthetjük. Párolt rizs és vadrizs keveréke, petrezselymes újkrumpli, burgonyapüré illik hozzá.

Megjegyzés:

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 243 kcal

Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Magyaros májgaluskaleves
  2014-10-12 23:42:16, vasárnap
 
  Magyaros májgaluskaleves

Hozzávalók:

A galuskához:
15 dkg sertésmáj pépesítve
1 kicsi fej vöröshagyma nagyon apróra vágva vagy reszelve
1 db zsemle tejben áztatva, kicsavarva
1-2 evőkanálnyi Vénusz olaj

bors
majoranna
őrölt pirospaprika ízlés szerint
finomliszt szükség szerinti mennyiségben

A leveshez:
1-1 szál sárgarépa és fehérrépa kis kockára vágva
1 szelet zeller szintén kockázva
2 db babérlevél
2 közepes gerezd fokhagyma pépesítve
1 kis fej vöröshagyma felaprítva
1 szál zellerlevél
1 kis csokor petrezselyemzöld

bors
őrölt kömény
ételízesítő
1 csapott evőkanálnyi őrölt pirospaprika
1 teáskanálnyi finomliszt
1,5 liter forró víz

Elkészítés:

Először a galuska tésztáját készítjük el, mert hűtőben kell pihentetni legalább 30 percig. Egy kisebb edényben az olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a májat, és fehéredésig pirítjuk, majd a felsorolt fűszerekkel ízesítjük. A lángról levéve elkeverjük a pirospaprikával is. Belemorzsoljuk a tejben áztatott zsemlét, jól elkeverjük, ha már nem forró, hozzáadjuk a tojást és annyi lisztet, hogy kanállal szaggatható, közepes keménységű galuskatésztát kapjunk. Kis tányérra halmozva a hűtőben pihentetjük.

Ez idő alatt elkészítjük a levesalapot: a felkockázott zöldségeket





a zsiradékon pároljuk kb. 5 percig, hozzáadjuk a hagymát, ha a hagyma is megpárolódott, meghintjük a liszttel, kis ideig pirítjuk, s a tűzről félrehúzva elkeverjük a pirospaprikával és felöntjük a forró vízzel. Hozzáadjuk a fokhagymát, a zöldfűszereket, és a felsorolt fűszerekkel ízesítjük.

Ha felforrt, lehet beleszaggatni a galuskát, majd addig főzzük, amíg a galuska megpuhul (kb. 10 perc kell neki).





Megjegyzés:

A kis kockára vágott zöldségek gyorsabban puhulnak, a forró víz hozzáadása is jelentős mértékben csökkenti az elkészítési időt, ez az a leves, amit tovább tart előkészíteni, mint elkészíteni.

A receptet és a fotót T.vica küldte- Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Heti menü ajánlat – 2014 október 13 - 19.
  2014-10-12 23:38:28, vasárnap
 
  Heti menü ajánlat - 2014 október 13 - 19.

Hétfő:

Előétel: Magyaros májgaluskaleves
Főétel: Pulykacsíkok gombás raguval
Desszert: Tejespite barackízzel
Vegetáriánus ajánlat: Kelbimbósaláta

Kedd - ma Finnországba látogatunk:

Előétel: Póréhagymás krumplileves (Perunapuurjokeitto)
Főétel: Finn káposztatekercs (Kaalikääryleet), főtt burgonyával én vörösáfonya-lekvárral
Desszert: Fahéjas csigák (Korvapuustit)
Vegetáriánus ajánlat: Krumplis és rizses pirog (Karjalanpiirakka)

Szerda:

Előétel: Édesköményes paradicsomleves
Főétel: Parmezános fasírt majonézes burgonyával
Desszert: Szilva
Vegetáriánus ajánlat: Majonézes burgonyasaláta tojással és póréhagymával

Csütörtök:

Előétel: Csirkés karfiolleves
Főétel: Fűszeres sült oldalas tökfőzelékkel
Desszert: Gesztenyepüré
Vegetáriánus ajánlat: Egyszerű őszi tökfőzelék, sütőtökös-gombás fasírt

Péntek:

Előétel: Chilis sütőtökkrémleves
Főétel: Tojásos nokedli pirított szalonnával, fejes saláta
Desszert: Szőlő
Vegetáriánus ajánlat: Tojásos nokedli, kovászos uborkával

Szombat:

Reggeli: Kuglóf, karamellás tej
Előétel: Francia parasztleves
Főétel: Fogas Sabayon mártással
Desszert: Sült töltött őszibarack dióhabbal
Vacsora: Gombás sonkarolád friss salátával, rizlinggel
Vegetáriánus ajánlat: Francia rakott brokkoli

Vasárnap:

Reggeli: Lágytojás, kifli, gyümölcstea
Előétel: Maceszgombócleves egyszerűen
Főétel: Majoránnás kacsacomb káposztás rétessel és tepertős burgonyával
Desszert: Gesztenyével töltött túrógombóc
Vacsora: Virslivel töltött kiflik pohár sörrel leöblítve
Vegetáriánus ajánlat: Kék camembert-mártással töltött zöld palacsinta

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 343 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 736
  • e Hét: 7537
  • e Hónap: 12575
  • e Év: 142282
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.