|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2014-10-12 23:50:36, vasárnap
|
|
|
Tejszínes csalánfőzelék
Hozzávalók:
2 liternyi friss csalánlevél
5 dkg vaj
1 kanál liszt (most rizslisztet használtam)
3-4 dl tej
1 dl tejszín
3-4 gerezd fokhagyma
só
bors
szerecsendió
Elkészítés:
A csalán leveleit lecsípkedjük, több vízben alaposan megmossuk, majd bő, lobogó, sós vízben 10 percet főzzük. Leszűrjük.
A vajat megolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, habzásig forraljuk, közben kevergetjük. Beleszórjuk a zúzott fokhagymát és felöntjük a hideg tejjel, további kevergetjük. Annyi tej kell hozzá, amennyitől vastag, tejfölszerű marad a mártásunk. Eleinte úgy tűnik, csomós lesz, de ha tovább kevergetjük, csodálatosan egyneművé válik. Sózzuk, borsozzuk, pár csipet frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük, végezetül pedig beleöntjük a tejszínt is. Ha a mártásunk megfőtt beletesszük a csalánt, összerottyantjuk az egészet.
Most buggyantott tojással és puliszkával ettem, de bármilyen főzelékfeltéttel finom.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Sildiko2 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-főzelékek, lecsók, |
|
|
|
|
|
2014-10-12 23:47:50, vasárnap
|
|
|
Kelbimbósaláta
Hozzávalók:
1 személynek:
25 dkg kelbimbó
1 dl majonéz
3 kanál joghurt
3 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál ecetben eltett tárkony
só
bors
tárkonyecet
Elkészítés:
Megtakarítottam és enyhén sós vízben megfőztem a kelbimbót, majd szűrőben alaposan lecsepegtettem.
Közben egy tálkában összekevertem a majonézt a joghurttal, a zúzott fokhagymával, az apróra vágott ecetes tárkonnyal, pici sóval, borssal, tárkonyecettel.
A kihűtött kelbimbóra öntöttem a mártást, lazán összekevertem, és jól behűtve ettem.
Megjegyzés:
Finom vacsora, akár egy szelet friss kenyérrel fogyasztható.
A receptet és a fotót Sildiko2 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2014-10-12 23:45:07, vasárnap
|
|
|
Tejespite barackízzel
Hozzávalók:
20 dkg liszt
1 liter tej
csipetnyi só
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás
Valamint:
vaj
barackíz
Elkészítés:
A hozzávalókból palacsintatészta sűrűségű masszát keverünk. Egy tepsit kivajazunk, a tésztát ujjnyi vastagon beleöntjük. Forró sütőben (200-220 fok) szép pirosra sütjük. Közben hólyagok keletkeznek rajta, de az nem baj.
Baracklekvárral tálaljuk.
Megjegyzés:
Nem igazán vendégváró édesség, mert nem lehet szépen vágni, mivel kijön belőle a levegő és összeesik, de nagyon finom.
A receptet Scarly küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2014-10-12 23:43:32, vasárnap
|
|
|
Pulykacsíkok gombás raguval
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg pulykamellfilé
2 evőkanál szójaszósz
50 dkg zöldborsó (25 dkg tisztítva)
25 dkg gomba
2 csokor újhagyma
1 csokor petrezselyem
2+4 evőkanál olaj
fél kávéskanál szárított borsikafű
1 csipet őrölt szerecsendió
2 evőkanál (rizs)liszt
2 dl tejszín
Elkészítés:
A húst leöblítjük, szárazra töröljük, vékony csíkokra vágjuk, kissé megsózzuk, ízlés szerint borsozzuk, és összekeverjük a szójaszósszal. Lefedjük, 1 órán át a hűtőszekrényben érleljük. A zöldborsót hüvelyéből kifejtjük, szűrőtálban leöblítjük. A gombát és az újhagymát megtisztítjuk, a gombát felszeleteljük, a hagymát felkarikázzuk (egy keveset a zöldjéből is). A petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk.
Felforrósítunk 2 evőkanál olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát, rádobjuk a gombát, 1 percig erős tűzön pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót, a borsikafüvet, a szerecsendiót, ízlés szerint (frissen) őrölt borsot, és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk. A húst megszórjuk és összekeverjük a rizsliszttel. Serpenyőben felforrósítjuk a maradék 4 evőkanál olajat, beledobjuk a húst, és erős tűzön, folyamatosan kevergetve 4-5 percig pirítjuk, melegen tartjuk. A gombás zöldborsóhoz adjuk a tejszínt, és fedő nélkül jól összeforraljuk, hogy kissé besűrűsödjön. Utánasózzuk, elkeverjük a petrezselyemmel, de ezzel már nem főzzük tovább. A húst és a zöldborsós ragut külön-külön tálban kínáljuk, néhány paradicsomgerezddel, petrezselyem- vagy zöldfűszer-levélkével díszíthetjük. Párolt rizs és vadrizs keveréke, petrezselymes újkrumpli, burgonyapüré illik hozzá.
Megjegyzés:
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 243 kcal
Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-10-12 23:42:16, vasárnap
|
|
|
Magyaros májgaluskaleves
Hozzávalók:
A galuskához:
15 dkg sertésmáj pépesítve
1 kicsi fej vöröshagyma nagyon apróra vágva vagy reszelve
1 db zsemle tejben áztatva, kicsavarva
1-2 evőkanálnyi Vénusz olaj
só
bors
majoranna
őrölt pirospaprika ízlés szerint
finomliszt szükség szerinti mennyiségben
A leveshez:
1-1 szál sárgarépa és fehérrépa kis kockára vágva
1 szelet zeller szintén kockázva
2 db babérlevél
2 közepes gerezd fokhagyma pépesítve
1 kis fej vöröshagyma felaprítva
1 szál zellerlevél
1 kis csokor petrezselyemzöld
só
bors
őrölt kömény
ételízesítő
1 csapott evőkanálnyi őrölt pirospaprika
1 teáskanálnyi finomliszt
1,5 liter forró víz
Elkészítés:
Először a galuska tésztáját készítjük el, mert hűtőben kell pihentetni legalább 30 percig. Egy kisebb edényben az olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a májat, és fehéredésig pirítjuk, majd a felsorolt fűszerekkel ízesítjük. A lángról levéve elkeverjük a pirospaprikával is. Belemorzsoljuk a tejben áztatott zsemlét, jól elkeverjük, ha már nem forró, hozzáadjuk a tojást és annyi lisztet, hogy kanállal szaggatható, közepes keménységű galuskatésztát kapjunk. Kis tányérra halmozva a hűtőben pihentetjük.
Ez idő alatt elkészítjük a levesalapot: a felkockázott zöldségeket
a zsiradékon pároljuk kb. 5 percig, hozzáadjuk a hagymát, ha a hagyma is megpárolódott, meghintjük a liszttel, kis ideig pirítjuk, s a tűzről félrehúzva elkeverjük a pirospaprikával és felöntjük a forró vízzel. Hozzáadjuk a fokhagymát, a zöldfűszereket, és a felsorolt fűszerekkel ízesítjük.
Ha felforrt, lehet beleszaggatni a galuskát, majd addig főzzük, amíg a galuska megpuhul (kb. 10 perc kell neki).
Megjegyzés:
A kis kockára vágott zöldségek gyorsabban puhulnak, a forró víz hozzáadása is jelentős mértékben csökkenti az elkészítési időt, ez az a leves, amit tovább tart előkészíteni, mint elkészíteni.
A receptet és a fotót T.vica küldte- Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2014-10-12 23:38:28, vasárnap
|
|
|
Heti menü ajánlat - 2014 október 13 - 19.
Hétfő:
Előétel: Magyaros májgaluskaleves
Főétel: Pulykacsíkok gombás raguval
Desszert: Tejespite barackízzel
Vegetáriánus ajánlat: Kelbimbósaláta
Kedd - ma Finnországba látogatunk:
Előétel: Póréhagymás krumplileves (Perunapuurjokeitto)
Főétel: Finn káposztatekercs (Kaalikääryleet), főtt burgonyával én vörösáfonya-lekvárral
Desszert: Fahéjas csigák (Korvapuustit)
Vegetáriánus ajánlat: Krumplis és rizses pirog (Karjalanpiirakka)
Szerda:
Előétel: Édesköményes paradicsomleves
Főétel: Parmezános fasírt majonézes burgonyával
Desszert: Szilva
Vegetáriánus ajánlat: Majonézes burgonyasaláta tojással és póréhagymával
Csütörtök:
Előétel: Csirkés karfiolleves
Főétel: Fűszeres sült oldalas tökfőzelékkel
Desszert: Gesztenyepüré
Vegetáriánus ajánlat: Egyszerű őszi tökfőzelék, sütőtökös-gombás fasírt
Péntek:
Előétel: Chilis sütőtökkrémleves
Főétel: Tojásos nokedli pirított szalonnával, fejes saláta
Desszert: Szőlő
Vegetáriánus ajánlat: Tojásos nokedli, kovászos uborkával
Szombat:
Reggeli: Kuglóf, karamellás tej
Előétel: Francia parasztleves
Főétel: Fogas Sabayon mártással
Desszert: Sült töltött őszibarack dióhabbal
Vacsora: Gombás sonkarolád friss salátával, rizlinggel
Vegetáriánus ajánlat: Francia rakott brokkoli
Vasárnap:
Reggeli: Lágytojás, kifli, gyümölcstea
Előétel: Maceszgombócleves egyszerűen
Főétel: Majoránnás kacsacomb káposztás rétessel és tepertős burgonyával
Desszert: Gesztenyével töltött túrógombóc
Vacsora: Virslivel töltött kiflik pohár sörrel leöblítve
Vegetáriánus ajánlat: Kék camembert-mártással töltött zöld palacsinta
Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-menük |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2014. Október
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
343 db bejegyzés |
e év: |
4790 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 736
- e Hét: 7537
- e Hónap: 12575
- e Év: 142282
|
|
|