Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Hajlandó-e luxusadót fizetni luxususzodája
  2014-10-12 17:29:25, vasárnap
 
 

Hajlandó-e luxusadót fizetni luxususzodája után Gyurcsány Ferenc miniszterelnök? - kérdezi a Fidesz. Szijjártó Péter fideszes honatya az új adónemről szóló törvénytervezethez benyújtott egy olyan módosító javaslatot, amely a luxususzodákra is kiterjesztené az eredetileg a nagy értékű ingatlanokra vonatkozó új adónemet. Az indítvány szerint azok a 20 millió forintnál értékesebb uszodák válnának adókötelessé, amelyek magántulajdonú telkeken magántulajdonban állnak. Az uszoda 20 millió forint feletti értékének egy százalékát kellene adóként fizetni. Szijjártó szerint az új adónem hatálya alól ki lehet kerülni, ha a nagy értékű családi házakat luxusadó alá nem eső társasházzá minősítik.

Szíjjártó Péter 2005. október 24.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A németországi újságírók kötelesek a zsidó Soros és Rockefel
  2014-10-12 17:23:00, vasárnap
 
  A németországi újságírók kötelesek a zsidó Soros és Rockefeller érdekeit szolgálni
2014. október 12. 16:41
Hunhír.info

Udo Ulfkotte már könyve elején leszögezi, hogy a német hírekre a legnagyobb befolyást az Egyesült Államok és Izrael gyakorolja. Olyan kézikönyveket is említ, amelyek rögzítik, mely minőségi médiumokra kell hatást gyakorolni. E médiumok merő véletlenségből ugyanazok, amelyekben hazánkról a legvehemensebb támadások jelennek meg.

LEGNAGYOBB NÉMET BESTSELLERRŐL TOTÁLIS A HALLGATÁS
Ulfkotte: a német médiát a politikusok, a titkosszolgálatok és a nagytőke irányítja az USA szája íze szerinti transzatlanti kapcsolatok és Izrael érdekében

A Frankfurter Allgemeine Zeitung volt külpolitikai szerkesztője és haditudósítója a ,,civil" szervezetekről és George Sorosról is ír


Udo Ulfkotte 17 éven át a vezető német konzervatív napilap, a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) külpolitikai szerkesztője, illetve haditudósítója volt. Kötete szeptember 11-én látott napvilágot a német könyvpiacon Megvásárolt újságírók - Miként irányítják a politikusok, a titkosszolgálatok és a nagytőke a német tömegmédiát címmel. Annak ellenére, hogy a legnagyobb német internetes könyvterjesztő, az Amazon.de csak szeptember 22-én kezdte árulni, néhány nap alatt sikerlistájának a csúcsára hágott. Vagyis Németország legnagyobb példányszámban vásárolt könyve lett. Miközben erről a megasikerről a német sajtó egyetlen szót sem ejtett.

A kínos hallgatás oka egyszerre a könyv tartalma és szerzője. A 336 oldal terjedelmű, mintegy hatszáz lábjegyzettel ellátott művet nem lehet a szokásos ,,összeesküvés elmélet" felkiáltással elhessegetni, hiszen a szerző maga is több mint másfél évtizeden át Németország legtekintélyesebb napilapjának szerkesztője volt. Ezért könyvében több helyen bocsánatot kér és kijelenti, szégyelli, amit tett. Vagyis azt, hogy pénzért, luxusutazások és egyéb juttatások fejében azt írta, amit megrendeltek tőle.

Ulfkotte táblázatokban mutatja be, hogy Németország legnagyobb médiumainak vezetői és elit újságírói név szerint mely lobbiszervezet/ek/ tagja vagy hová vannak ,,bekötve". Néven nevezeti azokat is, akik a kulisszák mögött a médiát propaganda szempontból egyetlen irányban befolyásolják. Ilyenkor csak a hallgatás a kivezető út. Mert az sem jön be, ha az érintettek összeesküvés-elméletek felemlegetésével akarják hitelteleníteni a mondanivalót. Vagy mint nálunk szokták a főleg Soros-támogatású portálok, amelyek vicsorító kínjukban holdfénynél hódbőrbe varrt iratokról, paksi csőszkunyhóba tévedt jugoszláv búvárokról ,,konteóznak". Márpedig a kötetben igen egzakt módon bontakozik ki az, ahogyan például a David Rockefeller által alapított Trilaterális Bizottság, a Bilderberg csoport és más transzatlanti intézmények szabják meg az irányt a médiának.

A könyvben bőségesen adatolt valóság a legvadabb ,,konteós" képzeleten is túltesz. Hiszen arra is fény derül, hogy a német szerkesztőségekben (!) dolgozó titkosszolgálati ügynökök olykor azt is megszabják, hogy ismert újságírók közül kinek a neve alatt jelenjék meg egy-egy előre megírt cikk. Amiért persze az illető busás pénzjutalomban részesül.

A FAZ korábbi munkatársa leszögezi: teljesen mindegy, hogy melyik német lapot vesszük meg, mely német tévéadót nézünk: egyforma és manipulált üzenetet kapunk. Amire a németek egyre inkább ráébrednek. Ezért esnek drámai gyorsasággal a nyomtatott lapok példányszámai. Könyve végén Ulfkotte egyenesen lázadásra szólítja fel honfitársait: még kevesebb lapot vásároljanak, hogy még több hazug, megvásárolt újságíró maradjon munka nélkül. Azok, akik hatalmas kenőpénzért teljesítik irányítóik utasításait. Miközben arra biztatja olvasóit, hogy egyes, eddig nem manipulált, internetes forrásokat olvassák, melyek közül fel is sorol néhányat.

A szerző pontosan bemutatja azt is, mely adó vagy mely lap melyik politikai párthoz tartozik. A ,,független" közszolgálati ZDF televízióban például csaknem minden szerkesztőnek párttag könyve van. A német médiában a ,,nézetek sokszínűségét" pedig csak tetetik. A valóság az egyen hazugság, legyen szó az amerikai külpolitikáról, az USA elnökéről vagy az euró hasznosságáról. Itt jegyzendő meg, hogy néhány éve már kiszivárgott annak a szerződésnek a szövege - és a Wikipediára is felkerült -, amelyet minden olyan újságíróval aláíratnak, aki az Axel Springer óriáskiadó valamelyik lapjához szegődik el, mint a vezető német bulvárlaphoz, a Bild-hez, vagy a hazai balliberálisaink által szintén oly kéjjel ,,német jobboldali konzervatív"-nak nevezett Die Welt-hez. E szerződés öt pontja közül az egyik a transzatlanti kapcsolatok támogatása, a másik Izrael állam lényegi jogainak és a zsidó-német megbékélés előmozdítása.

Ulfkotte maga is titkosszolgálati szakértő, és tagja volt az amerikai Marshall Memorial Fund nevű, szintén a ,,transzatlanti baráti kapcsolatok elmélyítésén" dolgozó szervezetnek, amely egyike a német médiát irányító intézményeknek. A szerző már könyve elején leszögezi, hogy a német hírekre a legnagyobb befolyást az Egyesült Államok és Izrael gyakorolja. Olyan kézikönyveket is említ, amelyek rögzítik, mely minőségi médiumokra kell hatást gyakorolni. E médiumok merő véletlenségből ugyanazok, amelyekben hazánkról a legvehemensebb támadások jelennek meg.

Az amerikai hadügyminisztérium hosszú évek óta dollár milliárdokat költ arra, hogy világszerte a neki megfelelő propaganda jelenjék meg a médiában, tudjuk meg szintén. E minisztérium egyik ilyen törekvése, hogy Amerikát kedvező színben tüntesse fel, míg Oroszországot a gonosz országának.

Egy Lengyelországból a II. világháború idején menekült zsidó család gyermekeként Németországban felnőtt Josef Joffe, a balliberális Die Zeit című hetilap kiadó-főszerkesztőjéről sok szó esik a könyvben. Ő egy CIA-hez közeli agytrösztnek, az Aspen Institute-nak is a tagja. Joffe médián túli szerepéből Ulfkotte majd húszat sorol fel, beleértve az olyan igazgatótanácsi tagságot, mint a New-yorki Goldman Sachs alapítvány, az izraeli Ben Gurion Egyetem vagy a Nemzetközi Stratégiai Tanulmányok Intézete. A Die Zeit szintén a mindenkori jobboldali kormányok idején Magyarországot támadó német médiumok frontvonalába tartozik.

A szerző részletesen ismerteti nem csak a megvásárolt újságírók által leírt hazugságokat, de azt is, hogy milyen esetekben kell hallgatniuk. Mint amikor haditudósítóként szemtanúja volt, hogy az 1980-tól 8 éven át tartó Irak-Irán háborúban Irak német gyártmányú mérges gázt vetettek be. Arról egyetlen sort sem írhatott és az elgázosított iráni holttestekről készült fotóit se helyezhette el lapjában.

Ismerteti azt is, hogy kik állnak egyes nemzetközi újságíró szervezetek mögött. A ,,sajtószabadságot védő" és az egyes országokban meglévő sajtószabadságot osztálozó Tudósítók Határok Nélkül nevű szervezetről például azt írja, a mögött korábban az amerikai külügyminisztérium és George Soros /ne hamisítsuk meg hivatalos nevét/ állt.

Ulfkotte kitér az újságírókat irányító szervezetek funkciójának bemutatására is. A Trilaterális Bizottságról azt írja, hogy számára a ,,globális kormányzás kormányok nélküli kormányzást, kormányok nélküli világuralmat jelent". Hozzáteszi: e bizottság ,,világszerte szét kívánja rombolni az állami funkciókat és úgynevezett nem kormányzati (civil) szervezeteket használ fel arra, hogy a meglévő kormányok feje fölött a népek sorsát irányítsa". Ó, ártatlan Norvég Alap! - kiálthatnánk fel.

Ami Sorost illeti, róla a szerző idézi a baloldali brit New Statesman nevű hetilap egyik, 2003-ból megjelenő írását is, mely szerint ,,George Soros talán nem nevezhető közvetlenül fizetett CIA-ügynöknek, mint azt néhányan megtették. De az kétségtelen, hogy cégei és civil szervezetei szorosan együttműködnek az amerikai terjeszkedéssel. Soros, Rockefeller és a transzatlanti agytrösztök ,,mindenekelőtt hatalomstratégiai és gazdasági megfontolásokból a korábbi keleti tömb országaiban, a Közel-Keleten és Észak-Afrikában kormányok megdöntésében vettek részt." Ulfkotte a Soros-féle Nyílt Társaság alapítványokat az ilyen, ,,népi" puccsok szervezésében elsőrendűen fontosként mutatja be. A német média pedig mindebben tevőlegesen segíti őt, írja később.

A kötet szerzője a Kádár időkben is külföldön utazgató, szabaddemokrata ellenzéket agyonszerető Joachim Gauck német államelnököt sem kíméli. Leírja róla, hogy tagja az igen befolyásos elit transzatlanti társaságnak, a berlini székhelyű Atlantik-Brücke (Atlanti Híd) szervezetnek.

Könyve legvégén a Frankfurter Allgemeine Zeitung volt munkatársa ,,megfenyegeti" a német médiát azzal, hogy kötete csupán az első része egy trilógiának.

Tanács politikusainknak: ha német újságíró közelít feléjük előre megrendelt cikkéhez jobboldali mondatfecniket ,,gyűjtve", azzal üdvözöljék, hogy rákérdeznek, élvezték-e Ulfkotte könyvét.

Lovas István, FB, 2014-10-12

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=79135
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezek fogjak eldonteni a valasztast?
  2014-10-12 09:47:47, vasárnap
 
  Ha az átlag magyar szavazókat egy pár percben be akarjuk mutatni, akkor ez sikerült. Ha most egy olyan ember nézné ezt akinek fogalma sincs mi ez, akkor előbb el lehetne hitetni vele, hogy ez egy vallási csoport bulija, mintsem politikai rendezvény. Még véletlenül sem láttunk gondolkodó, érvelő embert. Minden megnyilvánulás ideológiai szinten, érzelemtől vezérelve hangzott el. Nehéz ezek után abban bízni, hogy ezek az emberek egyszer esetleg másként is láthatnák az éltett pártjukat, tegyen az bármit is.

" a saját erőmből lettem senki"



Újbudán kiélezett a verseny a jelenlegi fideszes polgármester és a XI. kerületet korábban nyolc évig irányító szocialista Molnár Gyula között.
A Fidesz a Bikás parkban óriás bulival és Fásy Ádámmal győzködte a szavazópolgárokat.
Molnár Gyula sokkal szerényebben köszöntötte a demokrácia ünnepét. Pedig volt idő, mikor Győzikével közösen énekelt a színpadon.
Budapest legmulatósabb kampányában forgattunk.
Az operatőr Botos Tamás volt.


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cB9Fr5rdKkc





http://444.hu/2014/10/12/nincs-mas-part-magyarorszagon-csak-a-fidesz/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elgázolták, meghalt Váradi András, az ellenzéki alcsúti juhá
  2014-10-12 09:26:07, vasárnap
 
  Elgázolták, meghalt Váradi András, az ellenzéki alcsúti juhász

Pápa Levente, az Együtt politikusa az Indexnek azt mondta: Váradi éppen plakátokat ragasztott egy egysávos járási út mentén, amikor elgázolták. Az osztrák rendszámú autóban egy osztrák-magyar kettős állampolgár ült, aki megállt segítséget nyújtani. Váradi a székesfehérvári Szent György Kórház sürgősségi osztályára került.
Kapcsolódó írásaink



Szombat este megjelent a police.hu-n, hogy nyolc órakor baleset történt a 8106-os úton, Alcsútdoboz határában: a 16-os kilométerszelvényben elgázolt egy férfit egy autó. Elsőként a 444.hu írta meg, hogy Váradi Andrást, az alcsútdobozi juhászt ütötték el. Váradi halálhírét a felesége megerősítette az Együtt politikusainak.

Pápa Levente, az Együtt politikusa az Indexnek azt mondta: Váradi éppen plakátokat ragasztott egy egysávos járási út mentén, amikor elgázolták. Az osztrák rendszámú autóban egy osztrák-magyar kettős állampolgár ült, aki megállt segítséget nyújtani. Váradi a székesfehérvári Szent György Kórház sürgősségi osztályára került.

A rendőrség késő esti közleménye szerint az áldozat az úttesten volt, amikor elgázolta a 84 éves sofőr a Mercedesével. A baleset körülményeiről egyelőre többet nem tudni, vizsgálja a rendőrség.

Az Együtt Facebook-oldalának képe feketére váltott, a Párbeszéd Magyarországért Facebookon-oldalán ez a szöveg jelent meg:

,,Nem tudjuk felfogni, hogy mi történt. Elment közülünk, az egyik legjobb ember akit csak ismertünk. Távozásával sokkal szegényebbek lettünk, de nem csupán mi, hanem az egész ország. Váradi András egy szimbólum volt. Egy egyszerű gazdálkodó ember, aki amikor szembe találta magát az oligarchák gátlástalanságával, azt mondta: nem. Egy olyan ember volt, akiről mindannyian példát vehetnénk, mert kiállt az igazsága és a meggyőződése mellett, s bátran felvállalta, hogy a nyilvánosság előtt is képviseli azt. Váradi Andrással egy harcostárs, egy remek barát és egy nagyon, nagyon jó ember ment el. Osztozunk a gyászoló család fájdalmában. Nyugodj békében András!"

Váradit indította az Együtt a Mészáros Lőrinc vezette Felcsút mellett fekvő Alcsútdobozon a polgármesteri tisztségért. Július elején jelentette be a párt, hogy Váradi lesz a jelöltjük, azután nem sokkal valaki egy kombájnnal lerombolta a földjét.

Váradi korábban a baloldali pártok országgyűlési kampányfilmjében is szerepelt, melyben elmondja, földjét ,,egy messziről jött fideszes″ kapta meg, és bár felajánlotta neki, hogy kap tőle munkát, de ő nem akart cselédje lenni.

- See more at: http://www.168ora.hu/itthon/elgazoltak-meghalt-varadi-andras-ellenzeki-alcsuti-ju hasz-131288.html#sthash.LrhkcKrj.dpuf

**********************


A birkapásztor és a miniszterelnök

Csak idegen mezőn legeltetheti juhait a göböljárási Váradi András. Hodályából nincs hova kihajtani az állatokat, hiszen a majort, ahol rajta kívül még harminc család él, Orbán Viktor barátja, a hirtelen nagybirtokossá vált egykori gázszerelő, a felcsúti Mészáros Lőrinc által használt földek veszik körül. Váradi apja a nagybirtokos területén kaszált, el is vitték a rendőrök. A juhász választhat: vagy tilosban jár, vagy elad mindent és elköltözik. PUNGOR ANDRÁS riportja.
Kapcsolódó írásaink

Én volnék!
A felcsúti váltó
Mészáros Lőrinc ellenfelének letarolták a földjét

- Nemsokára jönnek a francia újságírók - mondja Váradi András. Büszke.

Messzi földről is jönnek hozzá, már nincs egyedül. A göböljárási juhász borostás, telt arcú, magas ember. Gyorsan beszél, egyszerre ezer történet kéredzkedik a nyelvére, legszívesebben az összes fájósat elmesélné nekünk.
A hajdani focipályán állunk, nem messze Alcsútdoboztól, lábunknál juhok harapják a füvet. Maci kutya húzza a lábát, rosszul forrt össze a csont a törésből, bukdácsol előttünk. El kellett volna altatni, de a juhász nem engedte.

Már az öreg Váradi is itt van, botjára támaszkodik, megemeli a kalapját, aztán visszatereli az egyik elcsatangolt juhot. Azt mondja, az előbb kaszált egy kis zöldet a nyulaknak. (Később lopás miatt eljárás indult ellene, kaszáját lefoglalták.) Keveset szól, mintha egy Móricz-novellából bújt volna elő. Az egykori állami gazdaság majorjából felénk siet az ifjabbik juhász asszonya. Vendégek jöttek, hozna kávét, ha gondoljuk, köszönjük, nem kérünk, ő marad, és csendben hallgatja, mit beszélünk. A halk szavú, alacsony nő büszkén néz fel két fejjel magasabb urára.

Van is miért. Váradi András 48 éves korára híres ember lett: szerepelt már a Népszabadság címoldalán, filmezték is, most meg franciák jönnek hozzá. Nagyot fordult a világ. Pedig nem kellett volna neki a hírnév. Nemrég még egyedül harcolt Mészáros Lőrinccel, a felcsúti polgármesterrel, Orbán Viktor barátjával. Felemelte a szavát, de nem ment sokra.

Mészáros idén megvette az egykori Csákvári Állami Gazdaság göböljárási majorja körüli földeket, de már tavaly nyáron intézkedett: szólt a juhásznak, fel kell számolnia az állatállományát, és marhatelepet építtetett az egykori cselédlakások mellé. Oda, ahol Váradi Andrásék háza áll, meg ahol még vagy harminc család él. Egy darabig nem lehetett kinyitni az ablakokat a bűztől. Így már tavaly úgy hitte mindenki, hogy Mészárosé a föld.

- Azt akarja, hogy menjünk el innen - mondogatták az emberek.

Az egykori főhercegi major, későbbi állami gazdaság cseléd-, vagy munkáslakásait már sok éve megvették az ott lakók. Volt, aki több mint tízmilliót fizetett a rossz állapotban lévő házért. Váradiéknál feltúrták az udvart, most vezetik be a vizet, eddig lavórban mosdottak.

Téglakerítéses, tornácos a ház. Zacskók, bálák, székek az udvaron. A hátsó kis istállóban póni. Tyúkok kapirgálnak az őszi gyomban.

- Nincs kijárásunk, saját utunk. Már csak nyolcvan birkánk van, a többit el kellett adnunk. Nincs földünk, ahol legeltethetnénk - mondja az ifjabbik juhász. Még ez a focipálya is Mészáros Lőrincé.
- Nem tudunk semmit tenni ellene - szól közbe az öreg.

- Apu negyvenkét évet dolgozott az állami gazdaságban - mutatja be az öreget Váradi András.
- És Mészáros úr nem szól, hogy itt legeltetik az állatokat?

- Még nem szólt, de bármikor megjelenhet. Amikor mondtam neki, hogy nem tudunk hova menni, azt mondta, oldjuk meg.

Váradi Andrásnak az etyeki tó mellett van másfél hektár földje, de oda a szabályok szerint nem húzhat ki villanypásztort. Apja két hektáros szántóföld tulajdonosa, ám oda sem vihetik az állatokat. Váradiék úgy érzik, ki akarják szorítani őket.


A göböljárási juhász kicsi kora óta űzi az ipart: ötévesen öt anyabirka tulajdonosa volt.
- Ők voltak a játszópajtásaim. Csináltam nekik ugratót is - meséli. Nyolcévesen már az állami gazdaságban dolgozott.

- Mire felnőttem, háromszázhatvan marhával is elbírtam - meséli büszkén.
Kezdetben csak hat osztályt végzett, dolgozni kellett, hát abbahagyta a sulit, de később estin bepótolta, ahogy a gimnáziumot is.

Gyerekkorában a környéken valakik felgyújtották a cigányok házát.
- Írtam róla egy verset - mondja, és szavalni kezd. A legelő fölé néz, valahova a magasba, kihúzza magát, ahogy kell: - ,,Mélán, füstös, romos téglaháza /Csóró cigányoknak keserves munkája! / Nem tagadom meg azt, hogy cigánynak születtem / Hogy tisztába legyen a lelkiismeretem / Kommunista rendszer szedett-vedett gazság! / Én mégis megírom, mi az igazság" Tetszett?
Boldogan diktál.

- Még könyvet is írtam a megaláztatásaimról! Nem adták ki, füzetben van.

Húsz évvel ezelőtt Váradiék ,,háztájiban" tartottak birkát. Csak az állatok gyapja fedezte a tartás éves költségét. Négy éve még megvolt mind a kétszáznegyven birkájuk.
- Szépen megéltünk belőle. Sokáig segítettünk másokon. Kinek hús, kinek fa kellett.
Nekik volt a megyében a legtöbb kecskéjük. Felesége gazdaasszonyképzőt végzett, két kislányuk van.
- Gondoltuk, vállalunk egy harmadikat is, de rossz irányba indultak a dolgok. Ez a gazdagok világa!
Mészáros Lőrinc lett a falu első embere

Ángyán József volt államtitkár jelentése szerint Mészáros Lőrincék 1327 hektár állami földhöz jutottak Fejér megyében. A pályázók közül a legnagyobb terület Mészáros Lőrinc cégéhez, a Búzakalász 66 Kft.-hez került. A Népszabadság a minap arról számolt be, hogy Mészáros marhatartó telepéhez közel 42 hektárnyi földet hirdetett meg a Nemzeti Földalap. Bónuszként a pályázati kiírásban szerepelt egy a több mint tízhektárnyi területen átvezető szolgálati út is, amelynek húszéves használatáért az állam egy fillért nem kért volna. Váradi András is pályázott, de a kiírást a földalap visszavonta.

Hogy miért? Erre nincs válasz.

Többször hívjuk, a polgármesteri hivatalban személyesen is keressük Mészáros Lőrincet. Hiába. Pedig korábban szívesen nyilatkozott lapunknak. Munkatársa visszajelzést ígér, de hiába csörgetjük, kinyomja a telefont. Főnöke ugyanígy tesz. Egy idő után feladjuk.


Kicsoda Mészáros Lőrinc? Már sokszor írtunk róla. Felcsúton az egyik legszegényebb család volt Mészároséké. Apja lakatosként dolgozott, anyja háztartásbeli volt. Lapunknak korábban büszkén mesélte, hogy jobboldalinak nevelték a szülei. Felnőttként gázt szerelt, és lassan igazi vállalkozóvá vált. Ma több ingatlanforgalmazó és sporttal foglalkozó cég tulajdonosa vagy képviselője. Imád vadászni és szereti a focit. A Felcsút SE elnökhelyettese, majd a faluban működő Puskás Labdarúgó Akadémia egyik vezetője lett. Ma Orbán Viktor kormányfő hétvégi háza mellett, az akadémia területén hatalmas építkezés zajlik. Csodájára járnak az emberek: kis falunak még nem volt ilyen nagy stadionja!

Mészáros a falu első embere lett, miután pártja - egy új törvény szerint jogszerűen - leváltotta a köztartozásokkal bíró volt polgármestert. A távozó faluvezető lapunknak anno azt mondta: azért vadászták le, mert megálljt parancsolt a kormánypárti nyomulóknak. Mészáros közben igazi nagybirtokossá vált. Mezőgazdasággal foglalkozó cége, a Búzakalász 66 Kft. fiatal még, tavaly alapították. Táblája ott áll Göböljárás határában, nem messze Váradiék házától. Csak a miheztartás végett.

- Itt minden az Orbán családé. Legalábbis ezt beszélik errefelé - kesereg az ifjabbik Váradi.
A hírek szerint Orbán Viktornak nincs a környéken földje, apjának viszont van. A miniszterelnököt gyakran látják Felcsúton és környékén, nem csoda, hiszen ott van a hétvégi háza.
- Többször járt Mészáros úr göböljárási marhatelepénél. Megállt a hodályom melletti útnál is - meséli Váradi András.

Tyúk kapirgál a bedőlt tetejű, elhagyott cselédház mellett. A birkahodály mellett kopott lakókocsi. Mostanában ott alszik a gölböljárási juhász.

Feleségére nézek:
- Nincs mindig így - mondja az asszony. - Csak a tolvajoktól félünk.
Az udvaron fahalmok, hordók, rozsdás itatók, bálák, nyúl- és galambketrecek összevisszasága.
Telefonálnak a francia újságírók, kicsit eltévedtek, de nemsokára megérkeznek.
- Az általánosban a nővérem volt Orbán Viktor padszomszédja. A tanárnőm kedvelt engem. Nemrég azt mondta, hogy összehoz a miniszterelnökkel, beszéljük meg a dolgot, segítsen, hogy ne lehetetlenítsenek el engem - mondja a juhász. - Én nem akartam vele találkozni.
- De miért?
- Nincs értelme. Ez a gazdagok világa, nem a miénk.


- See more at: http://www.168ora.hu/itthon/juhasz-felcsut-meszaros-lorinc-puskas-akademia-orban- goboljaras-106185.html#sthash.kLAI2ccL.dpuf
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
EGY NAP a GONDOLKODÁSRA
  2014-10-12 09:23:55, vasárnap
 
  2014. október 11., szombat
EGY NAP A GONDOLKODÁSRA

Vannak helyzetek, melyekben szinte másodpercek alatt dönteni kell, vannak, amikor több idő jut a gondolkodásra, a megfontolásra.
Ilyen ez a mai helyzet is, az önkormányzati választás előtt van még a mai nap, amikor eltöprenghet, aki még nem döntötte el, hogy elmegy-e leadni szavazatát, vagy otthon marad, és ezzel automatikusan a jelenleg fennálló hatalmi berendezkedésre adja szavazatát.

Aztán még azt is eldöntheti, hogy ha elmegy, akkor kire adja voksát, melyről évek óta ravasz módon sulykolja a hatalom, hogy nem sokat ér, nincs jelentősége, az egyszerű ember szándéka, akarata semmit sem ér.
Nem nehéz pedig a kérdés, hiszen alig néhány kérdésre kell tudni felelni - elsősorban önmagunknak.

Elsősorban arra kell válaszolnunk, hogy mit hozott és mit fog hozni számunkra ez a hatalom.
Ha az átlagember felteszi magának ezt a kérdést, akkor elmondhatja, hogy politikai jogainak szűkítését, az állam vezetőinek szinte korlátlan hatalmát, melyet nem az ő életének felvirágoztatására, hanem egyéni céljai megvalósítására, anyagi érdekei érvényrejuttatására használnak fel, kíméletlen kegyetlenséggel taszítva nyomorba az ország felét.
Ha azt gondolja, hogy neki mindegy, hogy hányan nyomorognak egészen addig, ameddig ő nem nyomorog, hanem megél úgy-ahogy, akkor rosszul gondolja, hiszen egy országban élünk, melyben az átlagember életét is megkeseríthetik mások nyomorának kísérőjelenségei, a bűnözés, a társadalmi kommunikáció eldurvulása, a közbiztonság romlása, az emberek közötti normális kapcsolatok felszámolása.

Az is eszébe kellene, hogy jusson, hogy milyen jövő vár gyermekére, aki lehet, hogy éhezik, mert nem jut neki minden nap meleg étel?
Milyen jövő vár gyerekére, akitől épp most fogják elvenni a tanulás jogát, persze nem nyíltan, hanem a szokásos sunyi módon intézve a dolgokat.
Minek a cselédnek érettségi, minek a betanított munkásnak diploma?
Suszter, maradj a kaptafánál, meg a leszármazottaid is, hetedíziglen!
Lehet bármennyire törekvő is a család, ha nem tudja megfizetni a tandíjat - ami Orbán szerint nincs is -, akkor a gyerek megáll, vagy akár vissza is lép azon a társadalmi létrán, melyen a feljebbkerülésért generációk törték magukat.
Lehet az esze briliáns, mégis traktoros lesz belőle, mint lett volna Orbánból is a Horthy-rendszerben, saját bevallása szerint - legfeljebb.

Aztán azon is el lehet spekulálni, hogy milyen jövő vár saját magára, hiszen a nyugdíj a ma nyugdíjasának sem biztos bevétel, de még néhány év, és az elöregedett társadalom nem fog tudni annyit termelni, hogy eltartsa nyugdíjasait, arra a háromezer milliárdra meg keresztet vethetünk, amit jelenlegi uraink eltapsoltak, s melynek mára nyoma annyi sincs, mint a beígért egyéni nyugdíjszámlának.
Az is várható, hogy a jelenlegi nyugdíjakat megadóztatják, ki tudja, mit terveznek az özvegyi nyugdíjakkal, mindenesetre még időben követelni kellene az alacsonyabb kukákat, hogy legalább kényelmesen lehessen turkálni benne.

A falu agyáig még el sem jutott, hogy mire körülnézett a paraszt, már hipp-hopp el is vették tőle a nyugdíjat, mert a megszűnt gazdaságokkal megszűnt a járulékfizetés is. és aki tud mutatni olyan gazdálkodót, aki a munkása vagy munkásai után járulékot fizet, az nyert egy hangszórót.
Azt sem lenne baj, ha végiggondolná a választó, hogy milyen egészségügyi ellátásban lesz része a közeljövőben, hiszen éppen most tervezik az egészségügy átalakítását, de a terveket nem kötik az ő teljességgel illetéktelen orrára.
Csak a szakemberek tudják pontosan, hogy lesz külön egészségügyi ellátás a gazdagoknak és lesz a falusi doktorbácsi a szegényeknek, az egyik csoportot MRI-vel, CT-vel diagnosztizálják, a másikat egy futó pillantással, az egyiket a legmodernebb eljárásokkal gyógyítják, a másikat meg Kalmopyrinnel.

Szóval nem mindegy az, hogy ki van ebben az országban hatalmon, egy szociopata diktátorocska a tolvaj sleppjével százmilliós lakásokkal, dugi bankszámlákkal, vagy egy szociálisan érzékeny kurzus, mely a nép javára akar élni a nagyon szűk lehetőségekkel.
És nem igaz az, hogy a szavazatod nem ér semmit.
Egy vízcsepp nem csinál árvizet, de millió vízcsepp már képes erre, csak közös mederbe kell terelni őket.
Ne könnyű, mert közben a csapból is szirénhangok folynak, rezsicsökkentenek, melyből egy Szíjjártónak havonta hetven-százezer lehet a megtakarítása, Julis néninek meg havi hatszáz forint.
Meg a családi adókedvezmény, melyet az vehet igénybe, aki jövedelemadózik, miközben az ország felének nincs ebben a szerencsében része, merthogy nincs jövedelme.
Viktor megmondta az Uniónak, hogy ne azt figyeljék, amit mond, hanem azt, amit csinál.
Hát ezt csinálja, de ez az ő dolga, a választó dolga meg az lenne, hogy jól fenéken billentse, erre pedig egyetlen módja van: a választásoknál ki kell penderíteni a hatalomból.
Az előjelek nem túlzottan kedvezőek, a demokratikus ellenzék pártjainak torzsalkodásai, a pártok vezetőinek masszív tehetségtelensége elvette a választók jórészének kedvét a választástól.
Ezeknek a jelenségeknek jelentős része jól megkoreografált zavarkeltés volt, de volt szerepe a spontán tehetségtelenségnek is - mindenesetre ezzel ráérünk a választás után foglalkozni.
Most viszont - és elsősorban Budapesten és a nagyvárosokban, megyeszékhelyeken - el kellene hajtani Viktorékat a francba, hogy legyen már valóságos politikai ellensúly a.demokraták kezében.
A falvakban nehezebb a helyzet, mert kevesebb a képzett ember, többeket lehet árvalányhajas lózungokkal megvezetni, de a fővárosban van esély.
Élni kellene vele, és az összefogás jelöltjeire szavazni, mert még ha Fodor tisztességes lenne is, az LMP pedig nem a Fidesz leányszervezete lenne, egyedül akkor sem menne semmire egyikük sem.
Ma még el lehet ezeken a dolgokon gondolkodni, holnapután már késő lesz.
És öt év hosszú idő...

http://www.pupublogja.hu/2014/10/egy-nap-gondolkodasra.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki az a „vállalkozó” aki 0,02% társasági adót fi
  2014-10-12 09:18:30, vasárnap
 
  Ki az a ,,vállalkozó" aki 0,02% társasági adót fizet, és még állami támogatást is kap?
JámborAndrás
2014. október 3. péntek, 14:48

Andy Vajna. Az Átlátszó cikkéből és az RTL riportjából derül ki, hogy Vajna cégeinek bevétele tavaly 13 milliárd Ft volt, ezek a cégek pedig 34 millió forintot társasági adótadóztak.

Szerencsére a filmbiztos megbízható vállalkozónak számít, így hozzávágtak még 5 kaszinót is. Ehhez pedig módosították a jogszabályokat, így számos adót összesen kb. 7 milliárd Ft értékben írhatnak majd le Vajna kaszinói. És hogy ez miért éri meg az államnak, arra Varga Mihály válaszolt:

,,magasabb összegű játékadó befizetésére is ösztönzi az üzemeltetőket"
http://www.parlament.hu/irom40/01002/01002-0001.pdf

Tehát az offshore cégeken keresztül az adófizetést kikerülő Andy Vajnának azért ad adókedvezményt a kormány, hogy több adót fizessen. Nincs több kérdésem.

Az RTL Klub riportja:

http://212.40.121.141/rtlhirek/hazon_kivul/2014/10_oktober/01/hk_141001_vajna.web m


http://magyarinfo.blog.hu/2014/10/03/ki_az_a_vallalkozo_aki_0_002_adot_fizet_es_m eg_allami_tamogatast_is_kap

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb fényes győzelem a NER augárútján
  2014-10-12 09:10:41, vasárnap
 
  Köszönjük a munkát, a fizetése csökken

2014. október 11., szombat

Szerző: Neizer Anita

Szeptembertől jóval kevesebb fizetést kapnak az érzékszervi fogyatékkal élő gyerekekkel foglalkozó gyógypedagógiai asszisztensek. Vannak, akiknek 20 százalékkal csökken a bérük, így létminimum alatt foglalkoztatja őket az állam. Egy kormányrendeletben ugyanis elvettek tőlük bizonyos pótlékokat, a bércsökkentés miatt pedig egyre többen mondanak fel. A problémára a Klik egyelőre nem reagált érdemben.

Máig csengenek a fülében Hoffmann Rózsa szavai, aki szerint senkinek nem csökkenhet a bére a pedagógus-életpálya bevezetése után. Anna több éve foglalkozik mozgássérült gyermekekkel gyógypedagógiai asszisztensként egy speciális iskolában. Ha kell, kíséri a kerekesszékes gyermekeket, bent ül az órákon és előveszi a tankönyveiket, esetleg velük tart a vécére. A cél, a tanárok munkájának segítése mellett az, hogy a gyerekek csak a tanulásra koncentrálhassanak.

Anna - ahogy általában a köznevelésben dolgozók - eddig sem keresett túl sokat, szeptembertől azonban a bére további bruttó 19 ezer forinttal kevesebb. És ő csak egy abból a közel száz, nevelő-oktató munkáját segítőből, akik Zuglóban hasonlóan jártak. (Itt működik a legtöbb érzékszervi fogyatékosokkal foglalkozó iskola.)

Szeptember elején ugyanis a helyi tankerületi vezető értesítette az iskolaigazgatókat arról, hogy egy márciusi kormányrendelet alapján - ami többek között a pedagógusok átsorolását és a pótlékok egységesítését tartalmazta - a pedagógusok munkáját közvetlenül segítőktől elvesznek bizonyos pótlékokat.

Jön az egységes pótlék

Eddig ugyanis a gyógypedagógiai asszisztensek, NOKS-os dolgozók (nevelő-oktató munkát közvetlen segítők) az alapbéren felül különböző plusz anyagi juttatásokat kaphattak, úgy mint nehéz körülmények után járó (6000 forint), felzárkóztatási (3000 forint) és egyéb pótlékot (10 000 forint). Ahogy az iskolák államosítása előtt a tanárok esetében nem minden iskola adott cafetériát, úgy itt is a fenntartó határozta meg, kinek melyiket adja. Ám a kormány - ahogy a tanárok esetében is - itt sem mindenkire terjesztette ki az összes pótlék megfizetését, hanem inkább elvette mindenkitől. Így összességében mindenkinek csökkent a fizetése, csak más-más mértékben. Van, ahol ,,csak" a 6000 forintos nehéz körülmények miatt járó pótlékot vették el, van, ahol azonban mindegyiket.

Így van olyan iskola, ahol a gyógypedagógiai asszisztensek bruttó 20 százalékkal kevesebbet visznek haza szeptembertől. Illetve igazából csak az önkormányzati választásokat követő fizetési papíron lesz kevesebb a pénz, akkor viszont visszamenőleg levonják a tízezreket.

Fotó: Stiller Ákos

A bércsökkentés a tanárok és iskolaigazgatók (akik ugye a szerződésileg meghatározott szájzár miatt nem nyilatkozhatnak) szerint hatalmas feszültséget fog okozni, hiszen a gyógypedagógiai asszisztensek eddig is kimaradtak az elmúlt évek béremeléseiből és kompenzációkból. Jelenleg körülbelül havi nettó 80 ezer forintért dolgoznak, ez az összeg fog tovább csökkenni, amiből megélni nemigen lehet. Sőt, még inkább a KSH által meghatározott létminimum alatt van, ami jelenleg 87 510 forint.

Sorra jelzik: inkább felmondanak

Információink szerint emiatt például már többen kezdeményezték a mozgásjavító iskolában a felmondásukat, hiszen - ahogy egyikük fogalmazott - még a takarítók is többet keresnek, mert ők nem a Klikhez tartoznak, hanem a Gazdasági Ellátó Szolgálathoz, ahol étkezési csekket is adnak. ,,Vagy inkább elmennek a Tescóba árufeltöltőnek, itt már nem éreznek semmilyen megbecsülést" - mondta egyikük.

,,Ezek az emberek a gyerekek miatt voltak itt eddig is, imádják a kölyköket, szívvel-lélekkel gondozzák őket" - magyarázza egy tanár, aki szerint a gyógypedagógiai asszisztensek nélkül nem lehetne minőségi oktatást végezni. Mint mondta, a bércsökkenés miatti fluktuáció kárát pedig a gyerekek látnák. ,,Ez egy bizalmi viszony, nemcsak a diákoknak, hanem nekünk szülőknek is fontos, hogy a megismert és elfogadott segítő foglalkozzon velük" - mondja egy szülő.

Az érintett gyógypedagógiai asszisztensek bércsökkenésére az igazgatók egyébként a vállukat vonogatják, mást nem is igen tehetnének. Ők amúgy a Kliktől sem kaptak eddig semmilyen választ.

Ahogy a hvg.hu sem az ezzel kapcsolatos kérdéseire. Szerettük volna megtudni, hogy hány NOKS-os dolgozó, gyógypedagógiai asszisztens fizetése csökken, hogy látnak-e esélyt a kompenzálásra, és felkészültek-e a tömeges pályaelhagyásra, fluktuációra. Kérdéseinkre azonban egy hét alatt csak azt a választ kaptuk mindennap: holnap küldjük.


http://hvg.hu/gazdasag/20141010_Koszonjuk_a_munkat_a_fizetese_csokken
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
DOLGOs REJTETT TARTALÉKOK(ROHADÉKOK)
  2014-10-12 08:48:22, vasárnap
 
  DOLGOS REJTETT TARTALÉKOK(ROHADÉKOK)

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3vtLuQGn0Vw


Cigány család támadt rá egy autósra (sokkoló videóval)
2014. október 12. 07:58
Hunhír.info

Minden indok nélkül rátámadt egy felbőszült cigány család egy épp parkolni készülő autóra. A kocsit szétverték egy lapáttal, a sofőr alig tudott elmenekülni. A videó a Mosonmagyaróvár Ipartelepi városrészén készült. Az alfahir.hu-hoz érkezett az alábbi videó. A mosonmagyaróvári Jobbik mély felháborodással fogadta az esetet. A radikális párt helyi szervezete a gépjárművezetőnek jogi segítséget kínál, továbbá nyomatékosan felhívják a rendőrség figyelmét a videóra.

Vasárnap szavazás és arról kell dönteniük a választóknak, hogy az ilyen antiszociális egyéneket védő Fideszre, a (Mácsik János után szabadon) politikát a bűnözéssel azonosító MSZP-re vagy a tényleges változást ígérő Jobbikra szavaznak, akik zéró toleranciával fellépnek a bűnözőkkel szemben - írja Tompa Judit, a Jobbik mosonmagyaróvári elnöke.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=79105
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 541 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1064
  • e Hét: 4166
  • e Hónap: 15277
  • e Év: 168773
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.