Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Vizsgáld a Bibliát kérdésekkel!
  2014-10-14 09:26:07, kedd
 
  ,,Ne csak hallgatói legyetek Isten szavának. Meg kell cselekednetek, amit mond, különben csak becsapjátok magatokat." (Jakab 1:22 - NLT fordítás)




A keresztény meditáció azt jelenti, hogy gondolkozol a Szentírásról. Ugyanúgy meditálsz a Szentíráson, mint ahogy a tehén rágja a táplálékát: megrágja, aztán felkérődzi, megint megrágja, aztán újra megrágja...

A ,,Vizsgáld meg" módszer, egy nagyszerű módja annak, hogyan tanulmányozd a Bibliát. Ennek a módszernek az alkalmazásával, az olvasott szöveget kérdésekkel vizsgálod meg, szinte, mint egy légkalapáccsal. Azért, hogy segítsek neked, hogyan tedd, megosztom veled az egyik legerősebb betűszót, amit valaha is használtam: ŰRÁLLATKÁK (angolban: SPACEPETS) A kifejezés minden betűje egy kérdés kulcskifejezésének kezdő betűje, mellyel Isten Igéjét kérdezheted.

1. SIN - BŰN
Van-e valamilyen bűn, amit meg kell vallanod? Isten Igéjéből megértettél-e valamit, amit jóvá kell tenned, el kell rendezned Istennel?

2. PROMISE - ÍGÉRET
Van-e ígéret, melyre igényt tarthatsz? Isten Igéjében több mint 7000 ígéret van. Kérdezd meg, vajon az olvasott igeszakasz tartalmaz-e általános ígéretet. Kérdezd meg, megfelelsz-e az ígéret feltételeinek. Minden ígéretnek van feltétele!

3. ATTITUDE - HOZZÁÁLLÁS
Van-e olyan dolog, amihez a hozzáállásodat meg kell változtatnod? Valami, ami felől másképpen kellene gondolkoznod? Kell-e dolgoznod valamilyen negatív hozzáállásodon, magatartásodon, mint aggodalom, bűntudat, félelem, magányosság, keserűség, büszkeség, apátia, önzés...

4. COMMAND - PARANCS
Van-e parancs, amelynek engedelmeskedned kell, függetlenül, hogyan érzel iránta?

5. EXAMPLE - PÉLDA
Van-e példa, amelyet követned kell? Vannak-e követendő, pozitív példák, vagy elkerülendő, negatív példák?

6. PRAYER - IMA
Van-e ima, amelyet imádkozhatsz? Pál, Dávid, Salamon, Illés, Ézsaiás és sokan mások imádkoznak a Bibliában. Elmondhatod az ő imáikat, tudva, hogy azok választ kaptak, mert a Bibliában és Isten akaratában vannak.

7. ERROR - HIBA
Van-e valami hiba, amit el kell kerülnöd? Bölcs dolog tanulni a hibáidból, még bölcsebb tanulni mások hibáiból! Nincs időnk magunk elkövetni minden hibát. Tehát mit tanulhatsz a Biblia szereplőinek hibáiból?

8. TRUTH - IGAZSÁG
Van- valami igazság, amiben hinned kell? Gyakran olvasunk olyan dolgokat a Szentírásban, amiről egyébként nem tudhatunk. Egyszerűen el kell hinnünk, mit mond a Biblia az Atya Istenről, Jézusról, a Szent Lélekről, a múltról, a jövőről, a Mennyről, a Pokolról vagy más témákról.

9. SOMETHING - VALAMI
Van-e valami, amiért imádhatod Istent. Egy-egy olvasott bibliai szakaszban mindig találhatsz valamit, amiért hálás lehetsz Istennek, pl. valami, amit Isten tett, vagy amitől megóvott.

A lista minden kérdése tartalmaz egy igét, valamit, amit megtehetsz vele kapcsolatban. Írd fel ezeket a Bibliádba, vagy egy jegyzetlapra, amit tarts a Bibliádban. Ezek segítenek neked, hogy ,,az Igének cselekvője" legyél mindig, amikor a Biblián elmélkedsz, meditálsz.

Beszéljetek róla

A ,,Vizsgáld meg" módszer elolvasása után vedd elő újra a tegnapi csendességedben olvasott igeszakaszt, és alkalmazd rá a módszert. Milyen új igazságokat fedezel fel?
Ma Istennek milyen Ígéretét tanultad meg?
A bibliatanulmányozásodon keresztül milyen parancsot kaptál Istentől, melynek engedelmeskedned kell?


(Daily Hope by Rick Warren - 2014.10.07) Napi remény
Link

 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 63 db bejegyzés
e év: 800 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 332
  • e Hét: 4036
  • e Hónap: 7837
  • e Év: 69138
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.