Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Miért nem tudunk (vagy inkább nem akarunk) túllépni a múlt á
  2014-10-15 21:48:12, szerda
 
  Miért nem tudunk (vagy inkább nem akarunk) túllépni a múlt árnyain? - avagy A hatalom közelébe mindig csak és kizárólag a kivételezettek kerülhetnek?
Posted on 2014/10/15 by Nifadmin

bokros_lajaA rendszerváltozásnak, vagy Antall József óta - nagyon lényeges különbség! - rendszerváltoztatásnak nevezett hatalomátrendeződési momentum óta jómagam már többször szóvá tettem abbéli aggályaimat, a történelem és talán a sors fura, de leginkább érthetetlen fintoraként, hogy a rossebbe van az, hogy a múlt bukott emberei a múlt bukott eszméivel továbbra is zavartalanul itt sertepertélhetnek a közélet és a politikai hatalomgyakorlás világot jelentő deckáin. Mi több, egész egyszerűen képtelenek vagyunk megszabadulni tőlük! Időről-időre, szintén valamilyen érthetetlen és megmagyarázhatatlan okból kifolyólag, de nekik muszáj visszatérniük a politika rivaldafényébe. Ahelyett, hogy valamelyik büntetés-végrehajtási intézmény vendégszeretetét élveznék.

Eleddig, mint párt az MSZP, amelynek léteznie sem lenne szabad, de a politikai hatalomgyakorlásban részt vennie meg aztán végképp semmiképpen sem, illetve Gyurcsány Ferenc, az ember, aki gyakorló miniszterelnökként szembeköpött egy egész nemzetet, voltak a legeklatánsabb példái az állampárti múlt meghaladására képtelen közéleti és politikai berendezkedésnek.

Most itt van egy szintén régi-új versenyző, aki ismét jelentkezik, kéri a labdát, újra játékba lendülne, ringbe szállna, hogy a tőle már jól ismert, megszokott módon bevigyen néhány újabb ütést ennek a sokat szenvedett társadalomnak. Az illető persona non grata, azaz nem kívánatos voltát jelzi az a fajta megközelítés is, amikor a riporter megkérdezi az újdonsült főpolgármester-jelöltet, nem zavarja-e, hogy az emberek egy tekintélyes része meg van róla győződve, miszerint az ő kereszt neve tényleg ,,Csomag", nem pedig Lajos, amire anyakönyvezték. Igen, Bokros Lajosról van szó.

E helyt kell ismét a tisztelt Olvasó figyelmébe ajánlanom a kitűnő pécsi közgazdász Gazdag László ,,A Bokros-csomag mítosza és a valóság" című könyvét, mely 2007-ben jelent meg a Laurus Kiadónál. Annak idején már maga a könyv beszerzése is nehézségekbe ütközött, ugyanis mindent elkövettek annak érdekében, hogy eltűnjön a boltok polcairól. Mivel a szerző tényekkel, adatokkal, nem pedig hangzatos és fellengzős nagyotmondásokkal bizonyította igazát, nyilván arra gondolhattak, még veszélyes lehet, ha ez a kötet és a benne foglaltak széles körben ismertté válnak. Már a könyv borítója is nagyon beszédes, ahol is a szerző veszi magának a bátorságot és nem kevesebbet állít, mint:

,,A Bokros-csomag nem kivezette a válságból a magyar gazdaságot, hanem még mélyebb válságba taszította!"

Ezek a múltból itt maradt, a múlt bukott eszméit továbbra is papagáj módjára hajtogató, szintén egyszer vagy többször megbukott politikusok nem tudnak mást adni, csak mi lényegük. Természetesen az egykoron ,,bajuszkirályként" aposztrofált Bokros sem. A főpolgármester-jelöltek vitájából idézünk egy rövid részt Bokros Lajostól:

,,Kicsit úgy érzem magam, mint egy kommunista vitán, ahol senki nem meri megmondani azt, hogyha valamit nyújtunk a társadalomnak, akkor annak van költsége. És azt különösen furcsállom, hogy tanult barátom, Bodnár Zoltán, aki bankban is dolgozott, tehát ismeri a költségkalkuláció szabályait, hogy költség az, amit annak elszámolok" - mondta Bokros Lajos a főpolgármester-jelölti vitán, ahol Tarlós Istvánon kívül minden párt jelöltje rendben volt.

Forrás: mandiner.hu

Nincs ingyen ebéd, azt valakinek mindig ki kell fizetni! - közölte velünk virágnyelven a neoliberális vadkapitalizmus jelmondatát a ,,derék" Bokros Lajos.

Nesze neked, durr egy pofon szolidaritás!

Van annak valami diszkrét bája, ahogyan a szintén idejét múlt bal meg jobboldali terminológiákkal sakkozva a magát jobboldalinak tartó Bokros a magát baloldalinak és demokratikusnak tartó ellenzék közös jelöltének szerepkörében próbál feltűnni.

De az talán még ennél is érdekesebb, és ez mutatja meg csak igazán, mennyire nem veszik észre ezek az emberek, hogy eljárt felettük és a gondolkodásmódjuk felett az idő, hogy Bokros Lajos egyszerre vallja magát konzervatívnak, szabadelvűnek, európai ihletésűnek és nemzeti elkötelezettségűnek is. Nos, ezzel csak az a komoly baj van, hogy ezek a fogalmak a mai, ún. euro-atlanti berendezkedésű társadalmi és politikai létezésmodellben egymásnak ellentmondó és egymást kizáró jelentéstartalmakkal bírnak. Egész egyszerűen azért, mert egymás ellenérdekeltjei.

Lehet, hogy velem van a baj, de jómagam nem nagyon értem, hogyan fér össze a konzervativizmus, amely ugye az értékek megőrzésén alapul azzal a fajta, magát - szerintem tévesen - szabadelvűnek gondoló mentalitással, amely példának okáért engedélyezni, mi több, hivatalossá akarja tenni a testvérek közötti vérfertőzés lehetőségét, lásd Németország.

A rengeteg kvótával, szankcióval, korlátozással ránk erőltetett Európai Uniós gyarmati létezés, melyben teljessé vált a függőségünk és kiszolgáltatottságunk - lásd: önállóan, az EU nélkül ez az ország már képtelen bármilyen fejlesztésre - sok mindennek nevezhető, csak nemzeti érdeknek nem. Csupa egymásnak ellentmondó fogalmak, csak hogy minél jobb színben tüntesse fel magát az ember, aki gyakorlatilag tönkretett egy egész országot.

Sokszor azt sem értjük, bizonyos figurák hogyan, mi módon kerülhetnek a hatalom közelébe, miért pont ők kerülhetnek a hatalom közelébe és nem mások. Legalább ennyire érthetetlen - a részletek elől gondosan elzárt - köznép számára, bukásuk és nyilvánvaló alkalmatlanságuk után hogyan térhetnek (ilyen hamar) vissza a hatalomba vagy annak közelébe. Mindenféle felelősségre vonás nélkül. Ráadásul úgy, hogy sok esetben kiderül, az illető hivatalosan - mondjuk úgy, papír hiányában, be sem tölthette volna azt a tisztséget vagy hivatalt, amit ellátott.

Azt ugyan nem tudjuk, milyen szintű Panamában a közgazdászképzés, de

,,Ami az 1995. április 6-i kérésüket illeti, az az információnk, hogy levéltárunkban nem állapítható meg, hogy Bokros Lajos Úr diákként járt erre a panamai egyetemre. Nem szerzett semmiféle címet." Panamai Állami Egyetem hivatalos válasza, 1995. áprilisa

,,Tehetek én róla, hogy olyan rendetlen a Panamai Egyetem, hogy nem találják?" Bokros Lajos a Parlamentben.

Forrás: pestisracok.hu

A Horn Gyufa-féle vállrándításos ,,Na és?", amolyan modernkori változata. A felelősség másra hárítása ,,magyar" szakértők bevonásával folyamatban van.

Ahogyan azt sem tudjuk biztosan, hol és hogyan tett szert Bokros Lajos közgazdasági ismereteire. Egy azonban kétségkívül világossá válik számunkra a főpolgármester-jelöltek vitájában elhangzott kijelentése nyomán. Ez az ember is azon bukott politikusok és közéleti emberek népes táborát gyarapítja, akik nem tudnak, de talán nem is akarnak válaszolni a ma feltett kérdéseire. Miért? Azért, mert őket, szemlélet- és gondolkodásmódjukat, világlátásukat, meghaladta az idő.

A világ közgazdász társadalma előtt ma már világos és egyértelmű, hogy a GDP, mint a gazdaság valós teljesítményét bemutató értékmérő, egész egyszerűen alkalmatlan ennek a feladatnak az ellátására. Azért alkalmatlan, mert bizonyos, a társadalom számára ténylegesen költségként, kiadásként felmerülő összegeket is bevételként vesz számításba, mivel csak és kizárólag a (kreatív) könyvelés, nem pedig a társadalom érdekeit tartja elsődleges fontosságúnak. Ezért idejét múlt az a simliségen, spekuláción, szélhámosságon, vagy éppen önámításon, önbecsapáson alapuló szemléletmód, mely szerint ,,költség az, amit annak elszámolok".

Kicsit olyan ez, mint amikor a szabad(os)elvűség nevében fontosabbnak, erősebbnek tartják a felnőtt testvérpárok ,,szexuális önrendelkezését" mint ,,a család védelmének elvont fogalmát".

Mindkét esetben a társadalom, a létezés, az életben maradás szenved hátrányt, távolítják el az első helyről, sorolják hátrébb. Egyszeriben az átverés, a meghazudtolás, az önbecsapás, vagy éppen az élvezet kerül az első, a legfontosabb helyre, felül múlva és maga mögé utasítva minden mást!

Az élet helyett ezek a múltból itt maradt emberek úgy tűnik, mindig a halált választják. Ezért valók ők a történelem szemétdombjára!

Te válaszd mindig az életet!

Mert az élet él, és élni akar!

Ezt soha nem felejtheted el!

Isten áldja Magyarországot!

1 öntudatos pécsi polgár

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

http://internetfigyelo.wordpress.com/2014/10/15/miert-nem-tudunk-vagy-inkabb-nem- akarunk-tullepni-a-mult-arnyain-avagy-a-hatalom-kozelebe-mindig-csak-es-kizarolag -a-kivetelezettek-kerulhetnek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
VEREKEDÉS a LEGJOBB HELYÉRT A POKOLBAN
  2014-10-15 21:43:00, szerda
 
  2014. október 14., kedd
VEREKEDÉS A LEGJOBB HELYÉRT A POKOLBAN

Persze duma volt rengeteg, elvi síkon mindenki az összefogás híve volt, csak a fogalom tartalma volt mindenkinél más és más.
Gyurcsány mindenkivel össze akart fogni, aki a demokratikus államberendezkedés pártján áll, kivéve a Vajnai féle Munkáspárttal, mert azok rohadt komcsik, hiszen ők nem szarták le azt a társadalmi osztályt, ahonnan vétettek, nem világosodtak meg és nem forgatták meg hatszor a köpönyeget, a mocskok.
És még egy tűrhetetlen hibájuk volt: nagyobbra tartották a reálpolitikus Kádárt, mint a politika ellen beoltott sztálinista apparatcsik Nagy Imrét, akinek egyetlen pozitív politikai tette volt, nevezetesen, hogy halálával ráirányította a figyelmet a szovjet birodalmi gondolkodásra, ezt egyébként imperializmusnak is szoktuk becézni.

Nem sokkal ez után a fagyi visszanyalt, hiszen az Együtt névre hallgató pszeudópárttól Gyurcsány visszakapta a pofont, hiszen azok meg vele nem akartak összefogni, és ha nem megyünk ki a Rakpartra a Műegyetem elé, simán ki is rakták volna az ajtó elé, mint Vilma a kardfogú tigrist.
Az Együtt egyébként is egy érdekes mutatvány volt, akik benne voltak, azok egymást sem nagyon kedvelték, kölcsönösen lenézték a másikat - na, de ezt legalább joggal.
Bajnai ezen az üzleten nagyot kaszálhatott, a baloldal annyira vágyott már egy apa-figurára, hogy majdnem megtalálta ebben a túlkoros óvodásban, aki egyébként valószínűleg okos és tehetséges is a maga módján, de valószínűleg nem a politikai pályán, mert néptribunnak azért nem mondanám.
Ezek a baráti társaságok időnként egymásnak is betartottak, szépelegtek, nyafogtak, és felfújták magukat, mint a béka La Fontaine-nél...
Ha pedig, mondjuk a Szolidaritás elkezdett úgy viselkedni, ahogy egy baloldali politikai szervezetnek a diktatúra hajnalán ilyen helyzetben viselkednie kell, rögtön előkerültek a politikai szűzkurvák és elegánsan két ujjuk közé csippentve Viktor lerúgott hungarocell fejét, jammeroltak reggeltől estig, nagyokat nyalintva Viktor bánatos seggén.
Elgondolni is rettenetes, mit összesápítoztak volna, ha felrobbantja valaki a Szabadság téri gyilkos liba emlékművét, mint hajdan Gömbös szobrát - kiöntött volna a Duna a könnyeiktől...

A szocik meg lemaradtak a történésekről, mint a főnök felesége Lepsénynél, - valahogy úgy érezték, hogy ők még mindig nagy társadalmi támogatottsággal rendelkező tömegpárt, és elkezdtek élcsapatként viselkedni, vadul.
Ennek kvintesszenciája pedig az volt, hogy ők majd megmondják, hogy kivel fognak össze - Gyurcsánnyal természetesen nem - és elkezdtek helyeket és szerintem már miniszteri pozíciókat is osztogatni, a gyanútlan ám ambiciózus pártelnök meg hagyta magát hergelni idősebb elvtársai, mondhatni atyai jóbarátai által, Laci bácsi meg hülyét csinált belőle.

Minden pártban volt teoretikus, némelyikben nem is egy, aki eszmei-ideológiai síkon megalapozta a változatos idiótaságokat, hogy aztán melyik volt ingyen ostoba, melyik meg jópénzért, az ma még nem tudható, de az biztos, hogy elméletileg mindegyikük kifejtette, hogy nincs hőbb vágyuk, mint a többiekkel egy irányba húzni a szekeret.
Ebben csak az akadályozta meg őket, hogy - mint a huzakodás végére kiderült - nem volt szekér.
Elfelejtettek ugyanis megállapodni abban, hogy miért is akarnak összefogni, vagy miért csinálnak úgy, mintha - még az utolsó percben sem volt határozott cél, csak nyálmaszatolás meg egymás bekenése különféle nyúlós és gusztustalan testnedvekkel.

Pedig a feladat nem lett volna bonyolult.
Ha megegyeznek abban, hogy a cél Orbán eltávolítása, az alkotmányos rend helyreállítása, a lopott javak elkobzása, földbérletek érvénytelenítése, elszámoltatások megkezdése, majd egy éven belül a régi szabályok szerint demokratikus választások lebonyolítása, melyen a parlamenti képviselőkön kívül megválasztották volna az alkotmányozó nemzetgyűlés tagjait is.
Egy ilyen minimálprogram milliókat állított volna a baloldal mellé.
Sajnos, a volna sem politikai kategória...
Ehelyett hónapokon keresztül programokat készítettek, melyet a mai napig nem látott senki, meg aztán a bő lére eresztett programnak akkor van értelme, ha nyerni akarunk, de itt még erre se lehetett ciánt inni...
Száz ember elé nem lehet százféle célt tűzni, mert akkor azokból egy sem valósul meg, de egyet-kettőt el lehet mindenkivel fogadtatni.
Így aztán ez lett a másik oka a bukásnak, az elérendő konkrét cél pontos kijelölésének hiánya.

A harmadik ok az amatörizmus.
A politikacsinálás szakma, melyet lehet akár művészi szinten is művelni.
Azt mondják, egy politikus attól lesz politikus, hogy keres egy tömeget, mely akar valamit és az élükre áll, mert aki nem ezt teszi, hanem a saját okosságait mantrázza az nem politikus lesz, hanem próféta, márpedig a prófétaélet nehéz és kilátástalan, lásd Ézsaiás próféta esetét Rebekával.
Itt, ahol egy Szigetvári áhítattal csodált kampányguru lehet, el lehet nyugodtan dobni a szakértelem követelményét, oszt lehet masírozni a politikai halálba, hosszú, tömött sorokban.
Nem taglalnám azt az ezer sebet, melyből ez a kampány vérzett, felesleges, hiszen ezek (kis ,,e"-vel) a műholdas távközlés korában arra is képtelenek voltak, hogy legalább dzsungeldobbal eljuttassák pártjaik üzeneteit a saját választóikhoz, jelzem üzenetek sem voltak.
Egy erős és egységes ellenféllel szemben öten hatféleképpen pofáztak, okoskodtak, tudóskodtak, torzsalkodtak, ha rájuk nézett az ember, sírni támadt kedve.

A legszomorúbb az, hogy még a legokosabb közülük sem képes elhinni, hogy a modern tömegkommunikáció nem one man show, nem abból áll, hogy lemegyünk Bivalytosznádra jópofikat mondani száz embernek, meg szánalmas tömeggyűléseket szervezünk hétszáz résztvevőnek, majd elmondjuk, hogy nagy siker volt.
Lófax volt, nem nagy siker.

Persze vannak még további okai a vereségnek, de arról majd holnap, ha van még valakinek türelme ehhez a bánatos kérődzéshez, amihez viszont egy tevének joga van, nemde?

http://www.pupublogja.hu/2014/10/verekedes-legjobb-helyert-pokolban.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
még egy kétharmad (ezúttal tényleges)
  2014-10-15 21:36:54, szerda
 
  még egy kétharmad (ezúttal tényleges):

"A magyarok 60 százaléka csak a forint alapú befektetésekben bízik, a devizás alapokat macerásnak tartják, és túl magasnak találják a devizaváltás költségeit- derült ki a Fidelity Worldwide Investment online kutatásából. Az alapokkal rendelkezők 30 százaléka gondolja tévesen úgy, hogy a külföldi cégek nem indítanak befektetéseket forintban, és 60 százalékuk választ inkább hazai alapkezelőt."

privatbankar.hu/befalap/a-magyarok-hatvan-szazaleka-csak-a-forintban-bizik-273696

elég érdekes ez a bizalom, főleg ha hozzászámoljuk, az utóbbi négy évben 10, az utóbbi 10 évben 20, a járai-fée metabolikus szteroiddal fenntartott) árfolyamhoz mérten 30 százalékot vesztett, és nem sokan fogadnának arra, hogy egyhamar erősödni fog (persze leszámítva a szilveszteri 10 másodperces államadósság megállapítási árfolyamot. ez a szilveszteri államadósság árfolyam amúgy biztos elég sokba kerül, a "nagy trükk" széles körben ismert, nem tudom elképzelni hogy egy ilyen biztos és kellemes méretű árfolyam hintát ne használna ki a piac.)

***********

A magyarok hatvan százaléka csak a forintban bízik
2014. október 14., 20:00
Privátbankár



A magyarok 60 százaléka csak a forint alapú befektetésekben bízik, a devizás alapokat macerásnak tartják, és túl magasnak találják a devizaváltás költségeit- derült ki a Fidelity Worldwide Investment online kutatásából. Az alapokkal rendelkezők 30 százaléka gondolja tévesen úgy, hogy a külföldi cégek nem indítanak befektetéseket forintban, és 60 százalékuk választ inkább hazai alapkezelőt.

Tudta, hogy az e-menetlevéllel GPS-en keresztül is nyomon követheti a szállítmányát és segítségével hatékonyan adminisztrálhatja a flottáját, majd az eredményeket egy gombnyomással kiértékelheti? (x)



Macerás és bonyolult - ezekkel a szavakkal jellemezték a deviza alapú befektetési alapokat a Fidelity kérdőívének kitöltői, akik főleg a devizaváltás költségei miatt ódzkodnak a nem forintos lehetőségektől, nem kevesen még kockázatosnak is tartják azokat. A befektetőknek csupán harmada tart vegyesen forint és deviza alapú termékeket, és csak pár százalékuk tartja kizárólag külföldi pénznemben a befektetéseit.

Magasak a hozamvárakozások

A válaszadók fele olyan befektetési alapot választ legszívesebben, ahol nincs tőkevédelem, magas a kockázat, a hozamvárakozás pedig 15-25 százalék. (Nyilván más a befektetői kör, de hazai alapok eladási statisztikái viszont rendszerint nagyobb kockázatkerülésről árulkodnak - a szerk.)

A közepes kockázatú és hozamú befektetések a Fidelity-felmérés szerint a legkevésbé népszerűek. A magyar és az európai alapok a kedvencek, de a befektetők negyede már szívesen válogat az amerikai vagy ázsiai alapok között is. Az ágazatok közül a legnépszerűbbek a pénzügy és a nyersanyagok, de az energia és az ingatlan is kedvelt a válaszadók körében.

Már majdnem ezer alap van nálunk

A befektetők több mint 60 százaléka gondolja úgy, hogy biztosan vannak a piacon jobb lehetőségek annál, mint amit ő vásárolt, de egy másik 30 százalék sem teljesen biztos a döntésében. A szakértők szerint nem árt időnként újra körülnézni a piacon, hiszen sok olyan külföldi termék érkezik hazánkba is, amelyet korábban csak privátbankárok használtak itthon, de ezek ma már a kisebb összegeket befektetők számára is elérhetőek.

A Magyarországon bárki számára elérhető alapok száma lassan közelíti az 1000-t, ugyanakkor ezzel csak a válaszadók alig több mint harmada van tisztában. A megkérdezettek közül 33 százalék csak 1-2 alapot tart, a szakértő szerint amennyiben csak ennyi alappal diverzifikálunk, érdemes olyat választani, amely alap több lábon áll, és akár könnyen változtathat a kitettségein, mint például a rugalmas multi-asset alapok.

Van, aki már forintosít

,,Már négy alapunkat is forintosítottuk, hogy a hazai befektetők komfortosabban érezzék magukat" - mondta el Al-Hilal István, a Fidelity hazai értékesítési vezetője. ,,Egy kellően körültekintően összeállított portfólióban helye van a devizás termékeknek is és a legtöbb szolgáltatónál könnyen lebonyolíthatóak a devizás alap tranzakciók."

A hazai alapkezelőket a megkérdezettek 75 százaléka favorizálja. ,,Meglepő üzenet számunkra, hogy a megkérdezettek közel harmada alig bízik a külföldi nagy alapkezelőkben. A globális befektetési lehetőségek megtalálásában a globális háttér mindenképpen előny lehet. Jó hír viszont, hogy a magyar befektetők nagy része nyitott a globális befektetések irányába, ezen a területen mi is számos új lehetőséget kínálunk forint és deviza alapú termékeinken keresztül"- tette hozzá Al-Hilal István.

A rövid távot jobban kedvelik

A befektetők harmada a tanácsadója javaslatait követve választ alapot, de egy jó cikk vagy elemezés hatására is jobban vásárolnak termékeket, a válaszadók 60 százaléka pedig az interneten keres információt. A megkérdezettek elsősorban online vásárolnak, és leginkább a diverzifikáltság miatt választják a befektetés ezen formáját. Érdekes tény, hogy közel 40 százalék azért dönt az alapok mellett, hogy könnyebben élhessen a globális piacok adta lehetőségekkel, másik 15 százalék pedig azért, mert az egzotikusabb termékeket keresi.

A Fidelity kérdőívét kitöltő 601 befektető háromnegyede a rövid és középtávú befektetéseket kedveli, 40 százalékuk már több mint 5 éve használ alapokat megtakarításai között. A megkérdezettek 36 százaléka rendelkezik 2 millió forint alatti befektetéssel, negyedük 2-5 millió között invesztált alapokba, 40 százalékuk pedig 5 millió forint feletti értékben rendelkezik befektetési alapokkal.

Osztrákok, csehek, szlovákok és magyarok

A Fidelity Worldwide Investment világszerte 192,8 milliárd euró értékben kezel eszközöket (Assets under Management) és 51,3 milliárd euró értékben adminisztrál eszközöket (Assets under Administration). Az osztrák, cseh, szlovák és magyar ügyfelek összesen 1,24 milliárd eurós alap-vagyonát kezeli. A Fidelity Worldwide Investment márkanév alatt az osztrák, a cseh, a szlovák és a magyar kooperációs partnereken keresztül 138 nyilvános alapot értékesítenek.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország az utolsók között - Most épp itt a legrosszabb
  2014-10-15 21:12:32, szerda
 
  Magyarország az utolsók között - Most épp itt a legrosszabb az élet!
2014.10.11 13:10

Bár nem győztük mi sem az elmúlt hónapokban követni a Budapest és az ország élhetőségéről és szépségéről szóló híreket, listákat, statisztikákat, most azonban, félredobva az eddig a lokálpatrióta lelkünket simogató értesüléseket, egy merőben új megközelítéssel rendelkező összevetésben csúnyán alulmaradt az országunk. A világ legélhetőbb helye, nem nagy meglepetésre, újra Ausztrália fővárosa és környéke az OECD legújabb, 2013-as adatokra támaszkodó kutatása szerint, melyben 34 ország és 362 régió jellemzőit vetették össze egymással. A legélhetőbb országnak Ausztrália számít, melyet Norvégia követ, hazánk azonban erősen lemaradt a rangsorban, és a lista szerint csak Mexikóban és Törökországban rosszabb az élet, mint nálunk.

Az OECD a lista elkészítésekor kilenc szempontot vett figyelembe, köztük a jövedelmeket, a munkalehetőségeket, a közbiztonságot, az egészségügyi ellátást, a környezetvédelmet, az oktatást, és a lakhatási lehetőségeket. A jövedelem tényezőnél az egy főre jutó háztartási jövedelmet, a munkalehetőségek esetében a foglalkoztatottsági és munkanélküliségi rátákat vették figyelembe. Az egészségügy esetében a születéskor várható élettartammal és a halálozási százalékokkal számoltak, míg az oktatás pontszámai a legalább középfokú végzettséggel rendelkezők aránya alapján alakultak ki.

A közbiztonságot a 100 ezer emberre jutó gyilkosságok számával mérték, a civil társadalom erejét a szavazásokon való részvételi arány alapján határozták meg, míg a szolgáltatások pontszámot a szélessávú internet hozzáférhetőség alapján számították. A lakhatási feltételeket az egy személyre jutó szobák száma alapján került meghatározásra. Az egyes figyelembe vett szempontokat 1-10-es skálán kerültek pontozásra, majd ezek összeadása adta ki a végleges pontszámokat.

Magyarország az utolsók között - Most épp itt a legrosszabb az élet!
Klikk a képre!

Ausztráliában a legjobb élni

Az országok élhetőségi versenyét Ausztrália nyerte76,6-os pontszámával, a második helyet Norvégia szerezte meg 73,3 ponttal, míg a harmadik Kanada lett 70,7 ponttal. A legrosszabb az élet Mexikóban, amely a 9 szempont alapján mindössze 15,3 pontot szerzett, erősen lemaradva az utolsó előtti Törökország 31,6 pontértékétől.
A vizsgált európai országok közül a legelőkelőbb helyen a korábban már említett Norvégia végzett, a második Svédország, míg a képzeletbeli európai dobogó harmadik helyére Luxemburg került fel, megelőzve Németországot és Dániát. A Közép-Kelet-Európai régió vizsgált országai közül a legelöl Csehország végzett, s sajnálatos módon régiós szinten Magyarország a legélhetetlenebb ország, Európában is csak Törökország múlja alul.

Canberra az élen

A világon a legjobb Canberrában és környékén élni, mely a 9 szempont alapján 86,3 pontot szerzett. De a többi régió tekintetében is jól áll Ausztrália, a világ 10 legélhetőbb térségébe 6 ausztrál került be, köztük például Sydney, Melbourne és Perth régiói. Jól szerepelt az USA két tagállama is, New Hampshire és Minnesota is, melyek mellett még két norvég régió került be az első 10-be. A legrosszabb - az országok sorrendje után nem meglepő módon - a Mexikói Puebla régióban az élet, mely összesen csak 13,4 pontot szerzett.

Magyarország az utolsók között - Most épp itt a legrosszabb az élet!
Klikk a képre!

Európában az első 10 helyből 7 helyet szereztek meg Norvégia régiói, de három svéd is bekerült. Magyarország különböző térségei itt is elég hátul szerepelnek a listán, a legrosszabb az élet Észak-Magyarországon és az Észak-Alföldön, mely 32,5 és 32,9 pontot kapott, s csak Törökország 14 régióját előzik meg. Sokkal jobb ugyanakkor a helyzet a Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl esetében, melyek a 224 vizsgált európai régió közül a 167. és 159. helyet szerezték meg. Magyarországon a legjobb Közép-Magyarországon élni, mely a listán a 156. helyen található, 43,9 pontszámával.

Hol a legjobb lakni?

A világ országai közül az OECD listája alapján a legjobbak a lakhatási feltételek Kanadában, a második helyezett az Egyesül Államok lett, míg a harmadik helyen Ausztrália végzett. A legrosszabb lakhatási körülményekkel Mexikó rendelkezik. Magyarország ebből a szempontból jobban teljesített, mint az élhetőségi listán, a 34 ország közül a 30. helyet szerezte meg, s ezúttal Mexikó és Törökország mellett Lengyelországot és Izraelt is maga mögé utasította.

Magyarország az utolsók között - Most épp itt a legrosszabb az élet!

www.portfolio.hu
http://www.portfolio.hu/ingatlan/magyarorszag_az_utolsok_kozott_most_epp_itt_a_le grosszabb_az_elet.204808.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar csapat azt sem tudta, hol van
  2014-10-15 21:07:15, szerda
 
 
A magyar csapat azt sem tudta, hol van
Lantos Gábor2014. 10. 15. 14:02


Elhűlve álltak a magyar szurkolók kedd este a tórshavni nemzeti stadion előtt, és nem csak azért, mert a Feröer-szigetek-Magyarország Eb-selejtezőt négyfokos hidegben rendezték. Az elképedést inkább az okozta, hogy a magyar válogatott a reméltnél sokkal gyengébben játszott, na meg az, hogy a második félidőben Dárdai Pál csapata gyakorlatilag nem rúgott kapura. Ezzel együtt a túra összességében sikeresnek mondható, hiszen a románok elleni egy pont mellé újabb hármat szereztek Szalaiék.

Néztem annak a tucatnyi magyarnak az arcát, aki eljött a mérkőzésre. Ketten közülük a skóciai Edinburgh-ból utaztak át a szigetekre. Három fiatalember a kellemeset kötötte össze a meccsel, kicsit túrázott a csodálatos természeti környezetben, majd végigszenvedte a meccset. És ott volt a lelátón a családájával Turi Géza, a helyi Vikingur kapusa. Akárkit kérdeztem a látottakról, a vélemény egybecsengett: minden idők egyik legalacsonyabb színvonalú mérkőzését játszotta le a magyar válogatott.


Megegyeztünk abban, hogy a meccs nagy részében - különösen a második félidőben - nem lehetett látni, hogy melyik csapat a profi, és melyik az amatőr. Az aszfaltozó, az óvó bácsi, a villanyszerelő vagy az egykori újságíró időnként többet tett a győzelemért, mint a profi magyar futballisták. Biztos, hogy a feröeri szerényebb képességű csapat, mint a magyar, de kedd este ez csak az végeredményen látszott. A labdabirtoklásban, például, már nem.

Küzdelem, az volt
Forrás: MTI/Illyés Tibor

A meccs előtt a feröeri rádió sportriportere, Heri Árnáson Simonsen meghívott a műsorába, Gángó Andrással, az NSÍ kapusával közösen. Mindketten a magyarok 1-0-s győzelmét jósoltuk, csak arra nem gondoltunk, hogy a mutatott játék szinte értékelhetetlen lesz. Persze mindenki tudta, hogy Feröer ellen az összes csapat szenved, elhangzott, hogy a körülmények errefelé nem mindennapiak, de a magyar válogatottnak valójában iszonyatos szerencséje volt. Belegondolni is rossz, mit hozott volna a mérkőzés, ha a Feröeren október közepén szokásos időjárási körülmények - szakadó eső, viharos szél - közepette rendezik a mérkőzést. A magyar csapatnak semmi ilyesmivel nem kellett megküzdenie - műfüvön focizni 2014-ben nem jelenthet különösebb kihívást.
Közel álltak a bravúrhoz

A szerda reggeli feröeri újságok azt írták, hogy a válogatottjuk kis szerencsével pontot szerezhetett volna. Kiemelik, hogy az első tíz percben a magyar csapat "azt sem tudta, hogy hol van", és ha a harmadik percben Dibusz Dénes nem véd szenzációsan, korán előnybe került volna a házigazda. A lefújás után a meccset végigidegeskedő Lars Olsen is arról beszélt, hogy soha nem álltak még ennyire közel egy nagy bravúrhoz. Dárdai Pál nyilatkozata, mely szerint egy ilyen mérkőzés után az ember gyorsan mosson fogat, köpjön egyet és menjen aludni, tulajdonképpen igaz, csak a bukaresti 1-1 után kicsit mást várt az ember.

A magyarok szerdán reggel elrepültek Feröerről, a házigazdák pedig szépen visszamentek a munkahelyükre. Az egyhetes távollét után (a feröeri csapat múlt kedden repült el Belfastba az északírek elleni selejtezőre) vélhetően a villanyszerelő, az útépítő és az óvó bácsi is felvette a munkát. A feröeri rádiós pedig szerda reggel is lejátszotta azt a 6 perces összeállítást, amelyet saját kezűleg készített futballunk egykori dicsőséges pillanatairól - benne volt, többek között, az 1938-as és 54-es elveszített vb-döntő és persze az 1953-as londoni 6-3.

Az előző esti Eb-selejtező nem került bele ebbe a 6 percbe, és elég valószínű, hogy semmilyen más visszaemlékező összeállításba sem fog.


http://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20141015-a-feroeri-lapok-es-a-magyar-szurkol ok-velemenye-az-eb-selejtezorol.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Mezőkövesd kameruni légiósa szeretné felvenni a fideszes T
  2014-10-15 16:29:09, szerda
 
 
A Mezőkövesd kameruni légiósa szeretné felvenni a fideszes Tállai András államtitkár nevét


horváthbence
sport
ma 9:37


Fantasztikus hírről számolt be a rangado.hu: a másodosztályban szereplő Mezőkövesd kameruni játékosa, George Menougong tizenegy év után megkapta a magyar állampolgárságot, és azt tervezi, hogy ezt egy névváltoztatással is meghálálja.
George Menougong (Wikipedia)George Menougong (Wikipedia)

Egy interjúban egész pontosan ezt mondta erről:

A nevem továbbra is George Menougong, de egyébként akár Tállai-Molnár György is lehetnék. Klubvezetőnk, Tállai András elnök úr államtitkár-miniszterhelyettesként nagyon sokat tett az érdekemben és én valahogyan meg szeretném ezt neki köszönni. Persze ez egyelőre csak az én agyamban fordult meg, ennek utána kell nézni. Nem tudom, hogy mik az erre vonatkozó szabályok és az elnök úrnak sem említettem még ezt az ötletet.

Menougong amúgy végleg Magyarországon tervezi a jövőjét, felesége is magyar, két gyermekük is van.
A régi Tállai AndrásA régi Tállai András

A mezőkövesdi futballklubnak még tavaly nyáron adott 400 millió forintot az állam a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból. A klub azóta kiesett az első osztályból.

http://444.hu/2014/10/15/a-mezokovesd-kameruni-legiosa-szeretne-felvenni-a-fidesz es-tallai-andras-allamtitkar-nevet/


Tállai-Saunders András :)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Élelmiszer áfa-kulcsok 2012-ben az Európai Unióban
  2014-10-15 08:06:57, szerda
 
  Élelmiszer áfa-kulcsok 2012-ben az Európai Unióban

Magyarország 27 százalék
Dánia 25 százalék
Románia 24 százalék
Litvánia 21 százalék
Lettország 21 százalék
Szlovákia 20 százalék
Észtország 20 százalék
Bulgária 20 százalék
Csehország 14 százalék
Finnország 13 százalék
Görögország 13 százalék
Svédország 12 százalék
Ausztria 10 százalék
Szlovénia 8,5 százalék
Németország 7 százalék
Portugália 6 százalék
Hollandia 6 százalék
Belgium 6 százalék
Franciaország 5,5 százalék
Lengyelország 5 százalék
Ciprus 5 százalék
Olaszország 4 százalék
Spanyolország 4 százalék
Luxemburg 3 százalék
Nagy-Britannia 0 százalék

"Az üzemanyagot nálunk ma már nem lehet tudni, mekkora adó terheli, de annyi tény, hogy a beszerzési ár sokszorosa. Ellenzékben a Fidesz állandóan követelte a szocialista kommunistáktól az üzemanyag adótartamának csökkentését, hatalomra kerülve azonban elfelejtette ezt az ígéretét is teljesíteni. Annyi történt azért, hogy a gázolaj árát azonnal egyszeri 17 forint/literrel megemelte. Nem történt meg az elszámoltatás és felelősségre vonás sem, és sajnos nem került alkotmányos védelem alá a magyar termőföld, a vízbázis, az egészségügy és a nyugdíj. Az egykulcsos adóval a hatalom és holdudvara gyermekszámtól függően nettó 200-500 ezer forinttal jól járt. Ezért az egykulcsos adó alkotmányos védelem alatt áll. A minimálbéresek és a havi egy, kettő, hárommilliós nagyságok egyaránt 16 százalékkal adóznak.

A legnagyobb probléma az, hogy a magyar átlagpolgár alig jut jövedelemhez. A hatalom jövedelmileg is, emberileg is elszakadt a társadalomtól. A magyar átlagbér az uniós átlagot illetően a 22. helyen tanyázik. Ebből a pici jövedelemből kell a 27 százalék áfát, a romák segélyeit, és a hatalom gigajövedelmét is állnia. A családjára és pláne saját magára már alig jut valami... Ha jut egyáltalán.

A rezsiharcnak is akkor lenne igazi értelme, ha a 27 százalékos áfát csökkentenék! Erre azonban nincs akarat, mert akkor vissza kellene venni a hatalom és holdudvarának iszonyatosan magas jövedelmét, be kellene fejezni a kormányzati korrupciót és a kormányzati költekezést, valamint a mutyikat. Erre azonban sajnos egyelőre nincs akarat!

Békéscsaba, 2013. november 4.
Anton

Emlékeztető: ,,Tekintve, hogy a kommunizmus alatt nem léteztek jelentős magánvagyonok, ezért megkockáztatható az állítás, hogy a 242 milliárd dollárnyi offshore pénz nagy része a privatizáció során került magánkézbe. Az ország ezzel kétszeresen is pórul járt: a gyakran érték alatt dobra vert állami javak nem is maradtak az országban, hanem adómentesen külföldön fialtak tovább. Magyarországnak maradt a folyamatos eladósodás, hitelfelvételek és megszorítások ördögi köre - kormányzatoktól függetlenül." (Részlet Morvay Péter: Magyarország elrablása című írásából)"

http://www.sokkaljobb.hu/.../%C3%A9lelmiszer-%C3%A1fa-kulcsok...

...... ........... .........
Az ábra forrása:

http://tudastar.elelmiszerklub.hu/2012/09/afa-kulcsok-alakulasa-az-eu.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MSZP: a kormánypártok magyarázzák meg, miért nem támogatják
  2014-10-15 07:52:47, szerda
 
  MSZP: a kormánypártok magyarázzák meg, miért nem támogatják az élelmiszeráfa-csökkentést
Az áfakulcs mérséklése a családok terheinek csökkentésével valódi "rezsicsökkentést" jelentene.

Gazdaság | Forrás: MTI | Beküldte: Gépnarancs | 2014. október 14.

Az MSZP magyarázatot vár arra, miért nem támogatta a kormánytöbbség az alapvető élelmiszerek áfakulcsának csökkentéséről szóló szocialista javaslat parlamenti napirendre vételét. Az ellenzéki párt a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elnöke lemondásának valódi okait is firtatja.

Harangozó Gábor, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának szocialista alelnöke kedden Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, a testület hétfői ülésén nyilvánvalóvá vált, hogy az alapvető élelmiszerek áfacsökkentésével egyetért Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a kormánypárti és az ellenzéki képviselők is.

Ennek ellenére a plenáris ülésen leszavazták a szocialisták javaslatának napirendre vételét - tette hozzá. Harangozó Gábor szerint az áfakulcs mérséklése a családok terheinek csökkentésével valódi “rezsicsökkentést" jelentene, illetve hozzájárulna a feketegazdaság és a feketefoglalkoztatás visszaszorulásához.

Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese az MVH elnökének lemondásáról szólva felhívta a figyelmet arra, hogy a közelmúltban távozott a hivatal két elnökhelyettese és számos munkatársa is. Mint mondta, nem védve a Fideszhez közel álló vezetőket, de úgy gondolja, hogy óriási zavart okozhat, ha az uniós költségvetési ciklus indulásakor távozik három felső vezető is.

A politikus szerint ha nem tud a szaktárca valós magyarázatot adni a távozásukra, akkor csak azt tudják feltételezni, hogy a minisztérium szándékosan késleltette a zöldség-gyümölcs kivonási támogatásról szóló rendelet megjelenését, hogy arra hivatkozva kirúghassa a vezetőket. Elfogadhatatlannak tartja, hogy fideszes belső viták miatt négymilliárd forinttól esnek el a magyar termelők. Gőgős Zoltán azt mondta, a hírek szerint a vezetőknek azért kellett menniük, mert “Nyerges-Simicska emberei" voltak.

Kérdésre válaszolva beszélt arról, hogy szerdán tárgyalja az MSZP országos etikai és fegyelmi ügyek tanácsa Szanyi Tibor európai parlamenti (EP-) képviselő ügyét, aki Brüsszelben látta vendégül a gój motorosokat. Úgy fogalmazott, hogy ha valaki hibázik, attól még nem kell a fejét venni. Gőgös Zoltán azt mondta, nem akarja a döntést megelőlegezni, de szerinte egy figyelmeztetés kijár az EP-képviselőnek. Ugyanakkor a mandátumával a képviselő maga rendelkezik - jegyezte meg.

http://gepnarancs.hu/2014/10/mszp-a-kormanypartok-magyarazzak-meg-miert-nem-tamog atjak-az-elelmiszerafa-csokkentest/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Október 15-e: a Becsület hatalomátvétele
  2014-10-15 07:49:50, szerda
 
  http://kitartas.net/2012/10/15/oktober-15-e-a-becsulet-hatalomatvetele




Október 15-e: a Becsület hatalomátvétele


1944. október 15-én hungarista hatalomátvételre került sor - ezt mindenki, aki legalább az általános iskolát kijárta, tudja. De azt, hogy ez hazánk egyik legdicsőségesebb eseménye volt, s hogy ami utána következett, felért a töröktől hazánkat védő hőseink cselekedeteivel, azt már a legtöbben vitatják, vagy egyenesen bolondságnak tartják.

Ilyen világot élünk. Materialisták lettünk. Az, hogy megvédték magyar férfiak a nemzet becsületét a hungarista vezetés támogatásával, semmit sem jelent. ,,Mi az a becsület?" - kérdik gúnyosan, lekicsinylően. Persze, hisz nekik ez mint elvont fogalom semmit sem jelent. Ők a hidakért siránkoznak, amiket bármikor újra lehet építeni. Igen... szerintük az egyik partot a másikkal összekötő építmények megóvása elég indok arra, hogy letegyük a fegyvert a sátáni vörös horda előtt. Mert a becsületnél többet érnek a földi javak.

Ezen ne csodálkozzunk. De azon se, hogy más érvvel is előállnak: mennyi, de mennyi ember veszett oda értelmetlenül. Valóban, a halál szörnyű, és az is, hogy nem vezetett győzelemre. Viszont azt, hogy értelmetlenül haltak volna meg azok, akik e harcok során elestek, csak olyan emberek állíthatják, akik nem értékelik a becsületet. Mert vajon ha a férj rátámad a felfegyverezett támadóra, aki meg akarja erőszakolni a feleségét - még ha világos is, hogy semmi esélye -, és a támadó megöli, majd hiába az áldozat, az erőszak megtörténik, kérdem én, nem volt-e az esélytelenség és végül is a sikertelenség ellenére is természetes és magától értetődő, hogy a férj védeni igyekezett a feleségét? Inkább nézte volna felemelt kezekkel, megadóan a sarokban reszketve, hogy megbecstelenítik asszonyát, csak azért, hogy túléljen, és mert úgysincs esély, hogy megvédje a nőt?

Fogadjuk el, kedves magyar testvéreim, hogy becsület létezik. Ha ezt elfogadjuk, akkor nem állíthat meg minket senki. Se sikertelenség, se szenvedés, se halál. Mert a becsülettel és becsületért halt halálban, még ha el is buktunk, győzedelmeskedünk; lelkünk a mennybe száll és nevünket diadal övezi.

Sajnos ma 1944. október 15. és az elkövetkező idők hőseit nem kíséri általános tisztelet. Erkölcstelen, érdekhajhász, hűtlen asszonyok lettünk, akik leköpjük hős férjünk emlékét. ,,Miért nem hagyott megbecsteleníteni?" - kérdezzük. Hát nem hihetetlen hozzáállás ez? Az ilyen gondolkodás csak is egy idegen lelkivilág ránkkényszerített vonása lehet. Hiszen akkor mindenki, egytől egyig kiállt a harc folytatása mellett! Csak a megtévesztettek, gyávák és idegen szívűek tolakodtak letenni a fegyvert vagy átállni a gonosz oldalára. Ma is olyan 1944. október 15-e kérdése, mint a királyvíz: gondolkodhat valaki egészen máshogy, mint mi, hungaristák, de ha a harcok folytatását magától értetődőnek és dicső dolognak tartja, akkor bizonyos, hogy helyén van a szíve! Ha pedig nem...

Az október dicső, hősies hónap. Nem csak a lepantói diadal és a hungarista hatalomátvétel történt e harmincegy nap egyike során, de '56-os forradalmunk és szabadságharcunk is októberben tört ki. Tudjuk és látjuk, hogy 23-a hősei ugyanazt a szélmalomharcot vívták a szovjet tankok ellen, mint akkor apáik és bátyjaik a világszabadságharc idején. Nem akarták hagyni, hogy asszonyukat, a Hazát idegen, aljas szándékú férfi, a szovjet hatalom birtokolja!

Ma sem reménykeltőbb a helyzet, sőt, szinte ugyanaz. Hisz a szöveg a régi: ,,Á, úgysincs semmi esély rá, hogy a hungarizmus győzedelmeskedjen. Neki sem állok a harcnak - felesleges." Vagy úgy. Senki se akar tégla lenni a hungarizmus építményében, csakis a tetőgerinc, kire ráragyog a dicsőség napsugara. Pedig néma hősök és megalázottak mindig kellettek ahhoz, hogy a jövőben valaki diadalra vihesse a zászlót.

Október 15. hősei is ebben a tudatban vállalták történelmi küldetésüket, majd az üldöztetést és a halált. Tudták, hogy a győzelem korántsem bizonyos, sőt, a helyzet kilátástalan. De életüket feláldozták, hogy ma legyen kikre emlékeznünk. Azért, hogy mint a keresztény mártírok, ők is vérükkel bizonyíthassák a becsület fontosságát, s hogy halálukkal szentelhessék meg az eszme lobogóját.

Dicsőség október 15-e hőseinek! Dicsőség a hungaristáknak és a magyar honvédeknek!

Kitartás!

B. Bernadett - Kitartás.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Videó: Az ellenzékre szavazott? Ezt üzeni önnek a Fidesz!
  2014-10-15 07:41:23, szerda
 
  Videó: Az ellenzékre szavazott? Ezt üzeni önnek a Fidesz!

2014. október 13., hétfő, 16:42 Utolsó frissítés: tegnap

Szerző: hvg.hu

Lehet, hogy nem örülnek, de aggódniuk sem kell - mondta Hoffmann Rózsa munkatársunk azon kérdésére, hogy mit üzennek azoknak a szavazóknak, akik nem a kormánypártok jelöltjeit támogatták. Végigkérdeztük a fideszeseket Kövér Lászlótól L. Simon Lászlóig. Volt, aki Hoffmannhoz hasonlóan kíméletes hangnemet ütött meg, volt, aki azt képzeli, hogy a győzelmüknek mindenki örül, a nemrég még a többség diktatúrájáról beszélő Rubovszky György pedig egyszerűen csak nem hazudtolta meg magát.

http://www.youtube.com/watch?v=CVNRMYgm2Q0&feature=player_embedded

http://hvg.hu/itthon/20141013_Video_Az_ellenzekre_szavazott_Ezt_uzeni_o#utm_sourc e=hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2014_10_14&type-i d=HvgDaily&user-id=572662BE&utm_content=normal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 541 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 446
  • e Hét: 4210
  • e Hónap: 7955
  • e Év: 161451
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.