Belépés
agica2004.blog.xfree.hu
Belőlem csak egy van, másokból is:) Módosítva, mert nagyképűnek tűntem, nem vagyok az. - Fehér lovag-king-kong :)))))))))) ,,Nem azok a nagy emberek, akik n... kovács ágica
2004.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Hangulatos délutánt.....
  2014-10-16 14:12:06, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Átmentem a szivárvány alatt........
  2014-10-16 14:10:16, csütörtök
 
  Link

Átmentem a szivárvány alatt



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vedd fel a zene ritmusát.......
  2014-10-16 13:34:13, csütörtök
 
  Link

Stefano: Vedd fel a zene ritmusát



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Angyallány........
  2014-10-16 13:27:52, csütörtök
 
  Link

V' Moto-Rock - Angyallány



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Karamell torta........
  2014-10-16 13:22:19, csütörtök
 
  Csupa karamell-torta -

Fontos mérföldkő nekem ez a torta, mert első saját ötlet, így minden eddiginél jobban izgultam, hogy sikerül, és milyen lesz az íze. Mivel csupa dicséretet kaptam, így aztán fel is bátorodtam tőle.
A kivitelezés sem bonyolult, csak soknak tűnik (4 réteg piskóta, 2 réteg puding, középen egy karamell-krém, a tetején habtejszínnel és zárásként egy látványos olvasztott cukor kreáció, az oldalára esetleg porrá zúzott grillázs) úgyhogy bátorítom a kezdőket is, hajrá az elkészítéssel, kápráztassák el az ünnepelteket...

Csupa karamell-torta

Hozzávalók:
piskóta-rétegek:
10 tojás
2 csipet só
10 evőkanál cukor
10 evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor vagy fél teáskanál szódabikarbóna
(vaj+liszt a forma kikenéséhez)
pudingrétegek:
2 csomag (dr. Oetker) tejkaramellás ízű pudingpor
8 evőkanál cukor (vagy ízlés szerint kevesebb)
8 dl tej
karamellkrém-réteg:
20 dkg cukor
2 dl habtejszín
habréteg:
2 dl habtejszín (a mennyiséggel a magasság tovább növelhető)
2 evőkanál cukor
1 csomag habfixáló
díszítés a tetejére:
10 dkg cukor
oldalára:
darabosra tört grillázs, de lehet mandulapehely, stb.

Elkészítés:
Ha grillázst szeretnél a torta oldalára, akkor kezd ezzel!
Ellenőriztem, hogy van-e hűtő-hideg habtejszínem, ha nem lett volna, a mélyhűtőbe dugtam volna 2 dl-t, hogy legalább fél óra alatt felverhetőre hűljön.
A sütőt bekapcsoltam 180 fokra és alsó-felső sütési funkcióra.
A kapcsos 26 centis tortaformám belsejét kivajaztam, kiliszteztem.

(Tipp: Mivel futottam már bele záptojásba, így javaslom megspórolni, hogy ki kelljen önteni: én egyenként egy kis tálkába szoktam beleütni a tojásokat, és úgy öntöm keverőtálba a fehérjét, egy másikba a sárgákat.)

Az ügyesebbek készíthetik egyben is 4 részre vágva, én inkább biztosra mentem, így kétszerre sütöttem ki a piskótákat, hogy már csak felezni kelljen: 5 tojásfehérjét habbá vertem egy csipet sóval, kanalanként hozzáadtam a tojássárgákat, a cukrot, majd alacsony fokozatra kapcsolva apránként a lisztet, amibe előzőleg belekevertem a sütőport/szódabikarbónát. Beleöntöttem a formába, elegyengettem, a konyhapulthoz ütögettem, majd 20-25 perc alatt (tűpróbával ellenőrizve) készre sütöttem.
Lepattintva a forma oldalát kicsit hagytam hűlni, majd rácsra fordítottam, hogy meggyorsítsam a folyamatot.

Elkészítettem az egyik csomag karamell-pudingot, de a leírás szerinti fél liter helyett csak 4 dl tejjel, hogy keményebb legyen.

Amíg felforrt a pudinghoz a tej, a kész piskótát recés késsel ketté vágtam. Egy nagyobb tálcára állítottam a tortatálat, ez fogta fel az oldalának díszítésekor leszóródó darabos grillázst (vagy mandulapelyhet). A tortatálra helyeztem az első réteg piskótát, majd a sütőpapírból csíkokat vágva körben alácsúsztattam, ez fogta fel az oldalán esetlegesen lecsorgó pudingot.

Az időközben elkészült pudingot keverve hűtöttem, de nem hagytam, hogy megdermedjen, mert szebben kenhető még melegen. Lapáttal a piskótára simítottam a pudingot, majd rátettem a piskóta másik felét.

A tortaformát újra kikentem, kiliszteztem, és a másik 5 tojásos piskótát is kisütöttem, majd kihűtöttem a fentiek szerint.

A karamellkrémhez egy nagyobb teflon serpenyőbe mértem 20 dkg cukrot. Egyenletes rétegűre ráztam, majd alágyújtottam, de nem kevergettem, csak hagytam, hogy maga olvadjon, esetleg néha megráztam. Közben a 2 dl habtejszínt kissé megmelegítettem, majd amikor a cukor olaj-állagú, világosbarna borostyán színű lett, hozzáöntöttem. Először ugyan összeállt darabosra, de fakanállal történő folyamatos kevergetés mellett max. kisebb darabok maradtak benne, ezekkel már nem is foglalkoztam. Csak kissé hűtöttem le, majd a 2. réteg piskóta tetejére öntöttem. (A serpenyőt azonnal elmostam, hogy ne kössön bele a karamell.)

Ekkor elkészítettem a másik adag karamell-pudingot is a fentiek szerint, ezúttal viszont kb. 2 evőkanálnyi kész pudingot a lábasban hagytam, ezzel kentem át a torta oldalát, miután a 4. réteg piskótát a 2. réteg puding tetejére tettem.
Az apróra tört grillázs-darabokkal megszórtam a torta pudingos oldalát.

Habbá vertem a cukorral édesített hűtő-hideg habtejszínt, a végén a habfixálót is hozzákevertem, majd a torta tetejére simítottam egy lapáttal.

A teflonos serpenyőbe 10 dkg cukrot öntöttem, a fent leírt módon megolvasztottam. Ezalatt a tortaforma aljára sütőpapírt tettem, hogy túllógjon, rákapcsoltam az oldalát, így fogva be a papírt. A világosbarnára olvadt cukorból körkörös mozdulatokkal gyorsan vékony hálózatot rajzoltam a forma által keretbe foglalt sütőpapírra. Hagytam, hogy megdermedjen, majd (lepattintva az oldalát) a sütőpapírról egyben felemelve áttettem a torta tetejére.
Kihúztam a torta alól a sütőpapírt, és hűtőbe tettem tálalásig.
(A serpenyőt felengedtem vízzel, és a kanalat is beletettem, mert csak így visszaolvasztva lehet a karamellt kimosni belőle.)

A cukormennyiséget tekintve nem egy fogyókúrás darab, viszont ha (kifogva valami jó kis akciót) legalább a tésztát és a pudingot azonos mennyiségű nyírfacukorral készítjük, akkor máris bátrabban falatozható...



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ősz....
  2014-10-16 13:14:19, csütörtök
 
 



Link

Ágnes Vanilla ...Ősz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rolling Stones.........
  2014-10-16 13:09:58, csütörtök
 
  Link

The Rolling Stones - Like A Rolling Stone



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Te meg én......
  2014-10-16 12:59:54, csütörtök
 
 



Te meg én!
Végzet ,sors ,remény!
Érdek,mérték,hit és lélek
Lehetnénk vagy leszünk,de mitől félek?

Csalódni tudok,nem esik jól.
Jössz? És jöttél.gyilkos kor.
Nevetés ,könny ,és fájdalom.
Sokszor sírtam képzelt válladon.

Társas élet,magányos gondok
Vesszők helyett, néma pontok.
Pontos késés,üres raktár.
Szívem ürességét tetteid lakták!

Elmúlt órák,percek ,évek.
Gondolatom fénye téged éltet.
Emléked cipelem magányom során.
Egyedül hagytál,így lett késő a korán.

Ott ahol eddig.
Mit lát aki ránk néz?
Két idegen testet.
Rád mutattam de én voltam a tettes.

Felállok és megyek messze.
Meg köszönjem,hogy elmehettem?
Jövök még,persze csak hazudok.
Voltál ami voltál, rácsok mögött lapulok..

Ott hagytam magam,ez is csak egy látszat.
Kikötve vonyítok utánad.
Hallod,de füled süket
A vér benned már rég nem lüktet.

Porosodik az út amerre jártunk.
Kézen fogott képzelt maradt utánunk.
Elrepült amit hittünk , vissza se nézett.
Csókod volt számon a halálos végzet.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kellemes délutánt.....
  2014-10-16 12:29:06, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Köszöntelek........
  2014-10-16 12:14:32, csütörtök
 
 

















 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 206 db bejegyzés
e év: 1962 db bejegyzés
Összes: 26622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 383
  • e Hét: 745
  • e Hónap: 2879
  • e Év: 55437
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.