|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2014-10-17 23:34:33, péntek
|
|
|
Szaggatott fánk mindenféle lisztből
Hozzávalók:
15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
15 dkg hajdinaliszt
50 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
2 teáskanál szárított élesztő
2 teáskanál méz
6 dkg cukor
1 teáskanál só
3 tojás sárgája
1/2 üvegcse rumaroma
5 dkg olvasztott vaj
annyi langyos tej, hogy kenhető tésztát kapjunk (legalább 5 dl)
olaj a sütéshez
Elkészítés:
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatom. A liszteket kimérem, összekeverem, hozzáadom a felfuttatott élesztőt és a többi alapanyagot, majd a tésztát kidagasztom annyi tejjel, hogy szinte folyékony legyen. Meleg helyen hagyom kelni.
Mikor szépen megemelkedett, két kanál segítségével galuskákat szaggatok a forró olajba, mint a túrófánknál, majd szép prosra sütöm, végül alaposan lecsepegtetem.
Mi szederlekvárral ettük, de más lekvárral, porcukorral is nagyon finom.
Megjegyzés:
Nagyon finom lett!! Megkockáztatom, hogy jobb, mint a fehér lisztes változata.
A receptet és a fotót Arahel küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2014-10-17 23:31:38, péntek
|
|
|
Francia rakott brokkoli
Hozzávalók kb. 4-5 személyre:
1 kg brokkoli (nettó súly)
3 dl tejföl
3 db keményre főtt tojás
2 tojás
5 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
10 dkg reszelt sajt (fele füstölt volt)
reszelt szerecsendió
őrölt fehérbors
só
zsemlemorzsa
Elkészítés:
A megtisztított és darabolt brokkoliszárat 5 percre, a rózsákat kb. 3 percre lobogó sós vízbe dobjuk, leszűrjük. A tojásokat tojásszeletelővel kockákra aprítjuk.
2 tojásfehérjéből csipet sóval nem túl kemény habot verünk. Egy nagyobb tálban a tejfölt elkeverjük 2 tojás sárgájával, a sajt felével, a reszelt fokhagymával, szerecsendióval, fehérborssal, sóval ízesítjük.
Az ízesített tejfölhöz keverjük a főtt brokkolit, az aprított tojást, lazán hozzákeverjük a habbá vert tojásfehérjét.
Egy tűzálló tálat kivajazunk a vaj felével, meghintjük zsemlemorzsával, beleöntjük a brokkolis masszát. A tetejére daraboljuk a maradék vajat, rászórjuk a reszelt sajt másik felét, és előmelegített 180 fokos (légkeveréssel) sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Önálló fogásnak, körítésnek kínálhatjuk.
Megjegyzés:
A recepttől eltérve a brokkoli főzővizébe tettem egy kiskanál szódabirarbónát és ételízesítőt.
A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2014-10-17 23:29:00, péntek
|
|
|
Gombás sonkarolád
Hozzávalók:
30 dkg gomba
8 szép szelet sonka
5 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg vékonyra szelt edami sajt
2 dl tejföl
3 dkg vaj
zsemlemorzsa
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld
őrölt feketebors
só
Elkészítés:
Gombánkat vékonyra szeljük, a hagymát és a petrezselyemzöldet finomra vágjuk. Kedvenc teflonunkban vajat olvasztunk, rajta megdinszteljük a hagymát, beledobjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk. Ha kész, meghintjük a petrezselyemmel.
Fogjuk a sonkaszeleteket, egyenletesen felhordjuk rá a gombapépet, majd aranyos kis tekercseket formálunk belőle.
A kis kockákra vágott szalonnát belehintjük egy megfelelő méretű tűzálló tálba, gyengéden ráfektetjük a tekercseket, meglocsoljuk a tejföl felével, majd betakarjuk a sajttal. Ráöntjük a maradék tejfölt, meghintjük a zsemlemorzsával, majd 220 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Tálaljuk burgonyapürével, rengeteg friss salátával és egy szép rizlinggel.
Megjegyzés:
A receptet Dzsafi küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2014-10-17 23:27:20, péntek
|
|
|
Sült töltött őszibarack dióhabbal
Hozzávalók:
8 db félbevágott őszibarack (befőtt)
10 dkg cseresznyebefőtt (kimagozva)
1 csomag vaníliás cukor
őrölt fahéj
3 tojásfehérje
10 dkg porcukor
10 dkg darált dió
4-5 db babapiskóta
Elkészítés:
A babapiskótát lereszeljük, és a kimagozott, apróbb darabokra vágott cseresznyével, a vaníliás cukorral és a fahéjjal összekeverjük. Egy tepsibe sütőpapírt terítünk, és ráültetjük a felezett őszibarackokat (az aljára kis talpat vághatunk, akkor nem fog eldőlni).
A barackokba töltjük a cseresznyés keveréket.
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a darált diót. Végül a megtöltött barackok tetejére kis halmokat teszünk. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten addig sütjük, míg a hab szép piros lesz. Melegen tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2014-10-17 23:24:36, péntek
|
|
|
Fogas Sabayon mártással
Hozzávalók:
60 dkg fogasfilé
2 csokor zöldhagyma
3 tojássárgája
2 dl félszáraz fehérbor
1 evőkanál citromlé
5 dkg vaj
só
bors
halfűszerkeverék
Elkészítés:
A fogasfilét 4 szeletre vágjuk. Sóval, halfűszerkeverékkel ízesítjük. 3 dkg vajat serpenyőben megforrósítunk, belehelyezzük a halszeleteket. Kevés vizet aláöntve, fedő alatt megpároljuk. A maradék, megforrósított vajon üvegesre pároljuk a felkarikázott zöldhagymát. Sóval, borssal ízesítjük. Habüstben vagy fém keverőtálban kikeverjük a tojássárgáját a fehérborral. Sóval, borssal, citromlével ízesítjük és gőz fölé helyezzük. Állandó keverés mellett habosra keverjük. A párolt halat tányérra helyezzük, leöntjük a Sabayon mártással. Vajas burgonyával és párolt zöldhagymával körítjük.
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-halas |
|
|
|
|
|
2014-10-17 23:23:29, péntek
|
|
|
Francia parasztleves
Hozzávalók:
30 dkg száraz fehérbab
só
fél citrom
fél fej kelkáposzta
4-5 sárgarépa
4 burgonya
2-3 vöröshagyma
2 póréhagyma
8 gerezd fokhagyma
4 csirkecomb vagy kisebb kacsacomb
20 dkg nyers füstölt sonka
1-2 ág kakukkfű
1 babérlevél
fél csokor petrezselyem
néhány szem fekete bors
Elkészítés:
A babot egy éjszakára hideg vízben áztatjuk. A kelt elnegyedeljük, enyhén sós, citromos forró vízbe dobjuk, és fél perc múlva leszűrjük. Az összes zöldséget megtisztítjuk. A sárgarépát és a burgonyát egészben hagyjuk, a vöröshagymát és a pórét 2-3 darabra vágjuk.
A babot leszűrjük és a zöldségekkel együtt nagy lábasba szórjuk.
A csirkecombokat is beletesszük. Ha kacsacombbal készítjük, akkor azt bőrös oldalán néhány percig sütjük, így adjuk a leveshez, hogy ne legyen majd túl zsíros.
A sonkát ráfektetjük, kb. 2,5 liter vízzel felengedjük. A kakukkfüvet a babérral és a petrezselyemmel összekötözzük, a készülő levesbe dobjuk. (Ez az úgynevezett bouquet garni, a franciák gyakran és szívesen használt fűszercsokra.) Ha minden a fazékba került, kb. 1 csapott evőkanálnyi sóval ízesítjük, borsot szórunk bele és nagy lángon fölforraljuk. Ezután kis lángon, félig lefödve kb. 1 óra 10 percig főzzük, ezalatt minden megpuhul. Ezt az egytálételnek is beillő levest friss barna kenyérrel, vörösbor kíséretében kínáljuk.
i idő: 2 óra + a bab áztatása
1 adag 2341 kJ, 560 kcal
Megjegyzés:
A fotót Attila75 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2014-10-17 21:17:19, péntek
|
|
|
Kuglóf, amit mindenki imád
Hozzávalók:
6 db tojás
37 dkg cukor
32 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1,5 dl forró víz
1,5 dl Vénusz olaj
mazsola
kakaópor
Elkészítés:
A 6 tojás fehérjét a cukor felével habosra verjük. A 6 sárgát a maradék cukorral fehéredésik keverjük, majd apránként, felváltva hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet, forró vizet és étolajat. A tészta 3/4 részét beleöntjük a kimargarinozott, kilisztezett formába, beleöntünk annyi mazsolát, amennyit szeretnénk. A maradék tésztához hozzákeverünk kakóport, beleöntjük a formába. Előmelegített sütőben 180 fokon 45-50 percig sütjük.
Megjegyzés:
Fontos: az átlagos méretű kuglófformába kicsit sok a tészta, ezért a maradékot meg lehet sütni őzgerinc formában. Szoktam fahéjasan is csinálni. Mindenki kedvence, minden ünnepre ezt rendeli a család.
A receptet Orsa, a fotót Teoti9 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette,hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2014-10-17 21:13:49, péntek
|
|
|
Karamellás tej
Hozzávalók:
fél liter langyos tej
4-5 evőkanál nádcukor
egy kiskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
Tedd a cukrot egy edénybe, és folyamatosan kevergetve kezdd el melegíteni (először közepes lángon, és amikor elkezd olvadni, csavard kisebbre). Várd meg, míg a cukor teljesen felolvad, és utána barnulni kezd. Fontos, hogy hagyj elég időt karamellizálódni, de ne égjen le. Ezt követően öntsd fel a langyos tejjel és add hozzá a fahéjat. Folyamatosan kevergesd, amíg a karamell feloldódik.
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2014. Október
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
343 db bejegyzés |
e év: |
4790 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 627
- e Hét: 5141
- e Hónap: 10179
- e Év: 139886
|
|
|