Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Rámegy a gatyánk a nyugdíjra
  2014-10-17 21:58:24, péntek
 
  Rámegy a gatyánk a nyugdíjra

Hír24

2014. október 17. 12:46




Míg ma egy nyugdíjba vonuló munkavállaló a fizetése 80 százalékát kapja meg nyugdíjként, addig ez 30-40 év múlva 20-30 százalékra csökkenhet.

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság adatai szerint folyamatosan növekszik az öregségi nyugdíjban részesülők száma, ráadásul a magyar termékenységi arányszám az egyik legalacsonyabb Európában. Így 30-40 év múlva fizetésünk már csak alig 20-30százalékát kapjuk meg nyugdíjként - prognosztizálta Nagy Csaba, az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója az OTP sajtóreggelijén a Portfolió tudósításában.

A szakember kiemelte: a magyar lakosság nagy része még mindig nincs tisztában azzal, hogy a nyugdíjrendszer jelenlegi állapotában nem fenntartható. Bár a nyugdíjas éveire készülő lakosság egy része már kezdi felismerni a nyugdíjrendszer problémáinak relevanciáját, és egyre többen döntenek úgy, hogy a jövedelmük egy nagyobb százalékát utalják nyugdíjpénztári számlájukra, széles körű oktatásra van szükség. Emellett a munkáltatóknak is nagy szerephez kellene jutniuk abban, hogy ösztönözzék munkavállalóikat a nyugdíjcélú megtakarításokra.

A nyugdíjrendszer azért nem fenntartható, mert súlyosan öregszik a társadalom, amelynek következtében a jövőben egyre kevesebb eltartó jut majd egyre több nyugdíjasra. A magyar termékenységi arányszám az egyik legalacsonyabb Európában (egyedül Lettország van mögöttünk a sorban). Ahhoz, hogy egy populáció fenntartható legyen, minimum 2,1-es arányszámnak kellene fennállnia (átlagosan minden országban). Magyarországon ez az arány jelenleg 1,25.

http://fn.hir24.hu/gazdasag/2014/10/17/ramegy-a-gatyank-a-nyugdijra/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elkaszálta a rezsicsökkentés a kéményseprőcéget
  2014-10-17 21:38:17, péntek
 
  Elkaszálta a rezsicsökkentés a kéményseprőcéget

Hír24

2014. október 17. 13:42




A 85 főt foglalkoztató kéménysepréssel foglalkozó vállalkozás a rezsicsökkentés óta veszteséges.

A szolnoki, Vidra Zoltán tulajdonába tartozó, kéménysepréssel foglalkozó, 85 főt foglalkoztató vállalkozás a rezsicsökkentés óta veszteséges - írta az Index,.

Vidra, aki a Magyarországi Kéményseprők Országos Ipartestületének is elnöke, még májusban azt nyilatkozta, a rezsicsökkentés miatt kieső bevételek kompenzációjának elmaradása miatt hét megyében állhat le a kéményseprő-ipari közszolgáltatás. Akkor úgy számolt, hogy a szolgáltatás leállása Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest és Somogy megyében összesen 842 települést érint majd.

Figyelmeztetett, hogy a kéményseprést végző cégek a jelenlegi jogszabályi követelményeknek megfelelő színvonalon nem képesek a kieső szolgáltatásokat pótolni, mert sem létszámban, sem eszközben nincsenek felkészülve, és nincs elég pénzük sem. A kéményseprés rezsióradíjának csökkentése óta a cégek kompenzációra szorulnak.

A Fűtéstechnikai Vállalkozó Kft. is pénzügyi segítségért fordult a szolnoki önkormányzathoz, de hiába. Pénzt nem kaptak, most pedig be kell zárniuk a boltot.


http://fn.hir24.hu/gazdasag/2014/10/17/elkaszalta-a-rezsicsokkentes-a-kemenysepro ceget/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ögyes, nagyon ögyes!
  2014-10-17 21:37:01, péntek
 
  Egy román falu képviselői díszpolgárrá tették magukat, hogy ne adózzanak

2014. 10. 17. 12:44|Utolsó módosítás: 2014. 10. 17. 12:58

A helyi önkormányzat csaknem húsz tagja szavazott meg magának díszpolgári címet egy kelet-romániai községben, Erbiceniben, de nem feledkeztek meg a közösség más kiemelkedő személyiségeiről, így a pópáról és a kocsmárosról sem - számolt be pénteken az Adevarul című portál.
Mik ezek?

A lap szerint a magyarázat egyszerű: a díszpolgároknak nem kell fizetniük helyi adókat és illetékeket.


A helyibéliek azt mondják, hogy a "díszpolgár-infláció" volt polgármesterük, Constantin Ivan idején indult el, aki azzal védekezik, hogy csak javaslatokat tett, de az önkormányzati testületben nincs szavazati joga, így a döntéseket nem ő hozta meg.

"Kinek adtunk volna díszpolgári címet? A csavargóknak?" - vágott vissza a volt elöljáró, amikor a riporterek arról kérdezték, mivel érdemelte ki az alpolgármester vagy a kocsmáros a megtiszteltetést. A prefektusi hivatal nem támadta meg a határozatot, tehát törvényes - zárta le a témát Ivan.

Az Adevarul megjegyzi, hogy a szegényes Erbiceni községnek harmadannyi díszpolgára van, mint Jászvásárnak (Iasi), miközben lakossága a megyeszékhely népességének csupán hatvanad részét teszi ki.
Szerző: MTI


http://www.vg.hu/gazdasag/adozas/egy-roman-falu-kepviseloi-diszpolgarra-tettek-ma gukat-hogy-ne-adozzanak-437439
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Betiltják a buzibárokat a Krím-félszigeten
  2014-10-17 20:55:26, péntek
 
  Betiltják a buzibárokat a Krím-félszigeten
2014.10.17 12:16


A Krím félsziget megbízott vezetője, Szergej Akszjonov saját Twitter oldalán jelentette be, hogy ezennel betilt mindennemű buzifelvonulást, az úgynevezett "meleg büszkeség napja" rendezvényeket, és ha megpróbálkoznak bárminemű nem engedélyezett vonulgatással, a legkeményebb rendőri fellépésre számítsanak. Azok után, hogy Moszkva annektálta a Krím félszigetet, automatikusan az oroszországi törvények léptek életbe. Megkezdődött a buzibárok, lokálok, és egyéb gyülekezőhelyeik felszámolása. Ukrajnában a buzik találkahelyeit egy Q betű jelezte, amelyet feltüntettek a reklámokban és a szórakozóhelyek emblémáiban. Hiába igyekeztek gyorsan eltüntetni ezeket a jelzéseket, a rendőrség folyamatosan kapja a tájékoztatást a lakosságtól, az ilyen jellegű helyek működéséről.

Ez volt az utolsó csepp a pohárban a buziknak, akik hatalmas nyugati sajtó-visszhang mellett látványosan menekülni kezdtek ezekről a vidékekről. A Krím mellett az egész Donyecki Népi Köztársaság területén az anyaországihoz hasonlatos közigazgatást vezetnek be, így nem csak Krímből, Újoroszország területéről is menekülnek a ferde hajlamúak. Oroszországban a homoszexuális propagandát a törvény tiltja, és ezek a törvények nemsokára az Ukrajnáról leszakadó régiókra is vonatkozni fognak.


http://www.hidfo.net/2014/10/17/betiltjak-buzibarokat-krim-felszigeten
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A forintosítás az évszázad legnagyobb átvágása lesz!
  2014-10-17 20:44:14, péntek
 
  A forintosítás az évszázad legnagyobb átvágása lesz!

Hírszerkesztő 2014. október 14., kedd 08:06

A Patacs - Rácváros Egyesület Devizahiteles Pertársaság pénzügyi szakértőjét, Néma Józsefet kérdeztük, mi a véleménye a legújabb, devizahiteles elszámolási törvényről. Minap reggel az M1-en előadták, hogy az úgynevezett elszámolást követően kötelező lesz a forintosítás. Ön érti, miről van szó?

- Nem nagyon, ugyanis azt állította az illető, hogy a törlesztő részletek kb. 30 %-kal csökkennek az elszámolást követően. Mikor megkérdezték tőle, hogy milyen árfolyamon lesz a forintosítás, arra nem tudott választ adni.nemaj A forintosítás az évszázad legnagyobb átvágása lesz!

- A dolog érdekessége, hogy az illető azt állította, a törlesztő részletek 30 %-kal csökkennek...
- Arra vagyok kíváncsi, hogy ezt honnét veszi ő és a kormányunk illetékesei, amikor nem tudják, hogy mennyi lesz az adós forintban átszámított tartozása?! Ha ezt a piaci árfolyamon fogják meghatározni, akkor ez az évszázad legnagyobb átvágása lesz! Bebetonozzák a szerencsétlen adósokat a kiszolgáltatott helyzetükbe, még hosszú időre garantálva a nyomorba döntésüket!

- Pedig a kampány elszámoltatásról és adósmentésről szól.

- Az árfolyamrés és a kamatemelés visszatérítésével rózsaszín fátylat lobogtatnak az ügyfelek előtt, ezzel a fátyollal eltakarják előlük, hogy a fátylon túli világ nem is rózsaszín, hanem narancsszínű, erős citromilattal!

Érthetetlen, hogy az “adósok megmentéséért küzdő" kormány miért asszisztál ahhoz, hogy a hitelezők érvénytelen szerződések százezreivel nyomorgassák a magyar lakosság széles tömegét!
Érthetetlen az is, hogy miért nem veszik figyelembe a Ptk. 241. §-át, mely szerint a bíróság módosíthatja a szerződést, ha a szerződést követően olyan körülmények adódtak, hogy az egyik fél jogos érdekét sértik! Idén tavasszal az Alkotmánybíróság is kimondta, hogy a Ptk. 241. §-a értelmében a szerződések igenis módosíthatók.

- Akkor mi a probléma a forintosítással?

- Csupán csak annyi, hogy a forintosítják a hiteleket, azzal a felek új szerződést kötöttek, nem sok esélyük lesz az adósoknak a régit megtámadni! Ha addig nem indítanak pert, fújhatják az egészet!

- Ha Önnek van igaza, mi lehet a kormány és bankok célja?
Ezzel az egész színjátékkal az illetékesek azt akarják elérni, hogy befogják a hitelfelvevők száját. Az árfolyamréssel és a kamatemelés kérdésével megetetik az adósokat. Már korábban is hangoztattam, hogy a forintosítással azt érik el, hogy a hitelezők a futamidő végéig extraprofitra tegyenek szert! Az adósok felé meg azt mesélik, hogy így megmentik őket az árfolyamkockázatból adódó bizonytalanságoktól. Azt látom, hogy nagyon sokan felülnek a mesének! Sajnálatos módon egyik párt sem emeli fel a szavát, nem törekszik arra, hogy kinyissa a nehéz helyzetbe került adósok szemét.

- Ön szerint mi lenne hát a megoldás?

- Itt lenne az ideje, hogy a civilszervezetek képviselői végre leüljenek egymással tárgyalni, ezt követően követeljék ki a kormánytól, hogy vonják be a civilszervezeteket a törvényjavaslatok megfogalmazásába. A sorsunkról ne a fejünk felett döntsenek belátásuk szerint, hanem vegyék figyelembe az érintettek véleményét, javaslatait is!

http://patacsipilvax.hu/2014/10/14/a-forintositas-az-evszazad-legnagyobb-atvagasa -lesz/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kicsoda Vida Ildikó, az USA-ból kitiltott NAV-elnök?
  2014-10-17 20:39:26, péntek
 
  Kicsoda Vida Ildikó, az USA-ból kitiltott NAV-elnök?

Hír24
vida ildikónav-elnökusakorrupciósimicskakitiltás amerikából
2014. október 17. 14:38




Bombaként robbant a hír, hogy az USA budapesti nagykövetsége megtagadta a beutazást a NAV elnökétől, Vida Ildikótól. Utánanéztünk, hogy kicsoda is az elnök asszony.

Az Index információi szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) három vezetője került az Egyesült Államokban feketelistára, közöttük van Vida Ildikó elnök is. Utánanéztünk, hogy mit lehet tudni Vida Ildikóról.

Mindenekelőtt azt, hogy egyszer már volt Apeh-elnök. Az első Orbán-kormány idején, 1999-2002 között ő vezette az adóhatóságot, 1998-99 között pedig elnökhelyettes volt.

Fotó: MTI
Simicska régi jó ismerőse

Az Átlátszó azt írta róla, hogy Vida Simicska cégbirodalmából érkezett Simicska helyettesének az adóhatósághoz, majd a 2002-2010 közötti szocialista kormányzatokat Mahír-alkalmazottként (Simicska-érdekeltség) vészelte át. Azt is lehet tudni róla, hogy Vida Ildikó jogász, egykori Bibó-kollégistaként Orbán és Simicska közvetlen harcostársa.

Ha rákeresünk Vida nevére, alig kapunk találatot. A NAV honlapján nincs fent életrajza, az egyetlen forrás az MTI által közzétett hivatalos életrajz. E szerint Vida 1964. március 5-én Kisújszálláson született, ahol az általános iskolai tanulmányait is végezte, majd a törökszentmiklósi Bercsényi Miklós Gimnáziumban érettségizett. Jogi diplomájának megszerzését követően (1989) három évig a Pest Megyei Adófelügyelőségen dolgozott főelőadóként.

Ezután váltott és 1992-től 1998 augusztusáig a 124. számú Ügyvédi Iroda tagja volt. E mellett öt évig látta el a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetségének jogi képviseletét, amelyhez egyebek között a minisztériumok, a bíróságok, az ügyészségek, az önkormányzatok, a Magyar Tudományos Akadémia és számos közalkalmazotti terület tartozott. Az MTI szerint így "módja volt megismerni nemcsak a szakszervezeti munkát és a különböző érdekképviseleti fórumokat, hanem a közalkalmazotti és köztisztviselői területhez kapcsolódó jogszabályokat, s az 1992-ben életbe lépett új munkajogi szabályozás részleteit, gyakorlati problémáit is". Vida a versenyszférában 1995-től 1998 augusztusáig elsősorban társasági jogi ügyekkel foglalkozott.
Durvul a történet

A Napi Gazdaság csütörtökön adta hírül, hogy Magyarországon több amerikai érdekeltségbe tartozó intézménnyel és céggel szemben is adóhatósági vizsgálat folyik, ezért az amerikai fél arra készül, hogy a vizsgálatokban érintett hatóságok vezetőit kitiltsa az Egyesült Államokból.

A 444.hu nem hivatalos, de több egymástól független helyről megerősített híre szerint, a NAV és a fideszes Századvég vezetőit tiltották ki az Amerikai Egyesült Államokból. Köztük Habony Árpádot, Orbán Viktor legfontosabb tanácsadóját, Heim Pétert, a Századvég vezetőjét, illetve VIdán kívül még két másik NAV-vezetőt.

Az amerikai lépés hátterét hivatalosan eddig egyik fél sem hozta nyilvánosságra. Az USA budapesti nagykövetsége a hír megjelenése után annyit közölt, hogy valóban elrendeltek beutazási korlátozásokat, mégpedig azért, mert hiteles információ áll rendelkezésükre, hogy ezek a személyek korrupciós cselekményekben vesznek részt vagy azokból hasznot húznak.

Fideszes források szerint a Norvég Alappal kapcsolatos vizsgálat lehetett az intézkedés oka. A 444.hu viszont azt írta, hogy más okok miatt dönthetett az amerikai diplomácia a kitiltás mellett. Értesüléseik szerint a magyar kormányhoz közel álló, illetve a kormánynak közvetlenül is dolgozó személyek az utóbbi másfél évben több esetben is megpróbáltak kenőpénzt szerezni amerikai nagyvállalatoktól.


http://fn.hir24.hu/gazdasag/2014/10/17/kicsoda-vida-ildiko-az-usa-bol-kitiltott-n av-elnok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
KÖSZÖNJÜK AZ ELLENZÉKNEK, HOGY MEGINT SZARRÁ aLÁZOTT MINKET
  2014-10-17 20:34:04, péntek
 
  KÖSZÖNJÜK AZ ELLENZÉKNEK, HOGY MEGINT SZARRÁ ALÁZOTT MINKET

Zsebesi Zsolt 2014. október 15., szerda 10:30

Magyarországon a hülyék aktívak, az idióták hiperaktívak. Itt a gondolkodás a cselekvés ellentéte. Célja, hogy ne kelljen semmit se csinálni.

Köszönjük az ellenzéknek, hogy megint szarrá veretett minket és újabb pozíciókat szerzett Orbán Viktor pártjának, a Fidesznek, tahó strómanjának, Tarlós Istvánnak, aki választási győzelmét először az istennek köszönte meg, pedig a mindenhatónak ehhez semmi köze nincs. Nem úgy, mint a magát demokratikus ellenzéknek nevező csürhének, amely mindent elkövetett, hogy bebetonozza azt a politikai kurzust, amelytől nem csak a magyarok egy jelentős részének van hányingere, de már a világ valamennyi fontos fővárosában Orbán Viktor és rajta keresztül a magyar név is az undor szinonimája lett.

repa KÖSZÖNJÜK AZ ELLENZÉKNEK, HOGY MEGINT SZARRÁ ALÁZOTT MINKET

Majd megint elmondják nekünk a magukat demokratikusnak nevező elvtelen lúzerek, és itt a hangsúly az elvtelenen van, hogy látszanak a változás jelei, hogy ez nem is olyan rossz eredmény, főleg ahhoz képest hogy ...szart sem csináltunk, sőt, inkább mindent szarul csináltunk, mégis van néhány város, egy-két kerület, ahol nyertünk, miközben egy nagy szart nyert ott az MSZP, a DK, vagy bárki erről az oldalról, mert csak egy-két karizmatikus, a dolgát jól csináló polgármester futott be, aki akkor is nyert volna az eddigi teljesítménye alapján, ha a bélyeggyűjtők egyesülete indítja.

De a helyzet ennél is súlyosabb, mert a magát demokratikusnak hazudó ellenzék nem csak magát építette le egy nullánál alig nagyobb értékre, de ezzel együtt hozzátette a maga kis tégláit Orbán Viktor korlátlan hatalmának kiépítéséhez is, amikor a választási részvételével legitimálta a magyar pszeudodemokráciát. Köszönet ezért valamennyiüknek. Köszönet az együgyűségért, amely oda vezetett, hogy Bokros Lajos, választást értékelő beszédében, megint négy évvel kitolhatta Orbán Viktor leváltásának céldátumát, most már 2018-ra, amikor majd jól megmutatja az ellenzék, hogyan kell demokratikus választást nyerni egy olyan politikai rendszerben, ahol nincs is demokrácia. A most vasárnapi eredmények után jogos a ,,szép volt fiúk". Édes Istenem, és milyen szép is lesz, majd 2018-ban, amikor Botka Szegeden, és Tóth József a 13. kerületben megint nyer. El lehet majd újra mondani, hogy még él a remény és majd 2022-ben... most már tényleg megmutatjuk. Hogy mit és kinek, azt a bánatos franc se tudja. Ami történt, azt már a parlamenti választás után tudni lehetett. Meg is írtuk.

Bokros hülyét csinált magából, amikor a választás eredményének értékelésekor arra hivatkozott, hogy lejtett a pálya, miközben a futam előtt még arról papolt, hogy így is verhető az ellenfél. A lényeg azonban ennél is sokkal brutálisabb, mert azon kívül, hogy milyen kurva jó lenne megnyerni a választást, mert akkor el lehetne küldeni Orbán Viktort és a Fideszt, és frankón a helyére lehetne ülni, semmilyen más programja nem volt és most sincs az ellenzéknek. Nincs üzenet, nincs vízió. Pontosabban: semmi nincs. A semminél pedig még a Fidesz szara is konkrétabb és kézzel foghatóbb, bármilyen undorító is.

Eljött az ideje, hogy a magyar társadalom józanul gondolkodó tagjai, akik nincsenek betépve Orbán adómentes pálinkájától, az a körülbelül néhány tucat ember, ráébredjen végre, hogy az elemzések, az elméletek gyártásának ideje lejárt. Meg kellene fogni a munka végét, vagyis tenni valamit, ha egyszer nem jó, amiben élünk. Ha tényleg fáj, hogy néhány lelkileg sérült tahó ellopta a szabadságunkat, megerőszakolta tinédzser demokráciánkat, folyamatosan lopja a zsebünkben cincogó munkabérünkből államosított forintjainkat, tök hülyévé aláz valamennyiünket, amikor képes egyszerre Horthy és Kádár nyelvén gügyögni hozzánk, de fenyegetőzni is, hogy néhány pofonnal hazaküldi majd azokat, akiket haza kell küldeni, de még csak fel sem emeli a kezét senkire, bármilyen gyalázatos diktatúra is valójában, mert nincs kire, hiszen senki ellentmondani nem mer, nemhogy ellenállni, mivel félti a szaros kis egzisztenciáját. Nem, nem az életét, nem a személyi szabadságát. Dehogy, csak az állását, a szolgálati kocsiját, vagy az ingyen BKV bérletét, a benzinpénzét, a cafeteriáját. A kurva életbe. Nem k-val, hanem c-vel.

A magyar liberális demokrata értelmiség, az általa megvetett és a Fideszhez hasonlóan hülyének tartott ,,tömegtől" azt várja, hogy egyszer csak elege lesz az orbáni hazugságokból és kimegy végre az utcára. Akkor majd vezető éceszgéberei több nyelvre lefordított doktori disszertációkban tudományosan feltárják az idáig vezető folyamatok genezisét. Bemutatják, hogy mindez elkerülhetetlen, előre kiszámítható, törvényszerű volt. Már tudni illik az, hogy helyettük valaki megcsinálta a forradalmat, amihez ők beszarinak bizonyultak. Mert nem az ő dolguk, hogy felrobbantsák a hazug, horthysta Szabadság téri emlékművet. Arra ott vannak a ...hát a dorogi bányászok, vagy az Orbán Viktor apjának kőbányáiban dolgozó robbantásvezetők, akik amúgy is értenek a gyutacsokhoz. A liberális értelmiség majd megírja, hogy jól időzített és elég hatékony volt-e az akció, elérte-e a célját, és jogilag igazolható volt-e, egyrészről a 49-es alkotmány, vagy akár az orbáni alaptörvény betűje szerint, továbbá elég hangosan hirdették-e ki a kerületi jegyző rendeletét arról, hogy a fűre lépni tilos.

Magyarország az az ország, ahol a hülyék aktívak, a súlyosan szellemi fogyatékosok ezzel szemben hiperaktívak. Ahol a gondolkodás a cselekvés ellentéte és kizárólag azt szolgálja, hogy ne kelljen semmit se csinálni. Ahol az észérvek ab ovo a szerepvállalás ellen szólnak. Az egyetlen jövedelmezőnek tartott magatartás a kivárás, a sunnyogás, a sumákolás, a hárítás, a ,,fogjuk meg és vigyétek". Az a meggyőződés, hogy itt semmit sem lehet csinálni, ezt nálunk nem lehet megszervezni, úgy sem állna mellé senki és egyébként is csak akkor lenne értelme, ha 100 százalékos lenne, mintha létezne a világon 100 százalék egyáltalán. A legjobb megvárni, amikor a cérna magától elszakad, amikor az agyakra sötétség borul, és mindenki kap a pofájára, aki csak szembe jön. Ezt nevezik a magyarok forradalomnak, amiről maximum ötven évvel utána derül ki, hogy mi a bánatos franc volt a célja, már ha volt egyáltalán, vagy egyáltalán egy célja volt és nem vagy száz.

Jó lesz nekünk Orbanisztánban, mert - és lassan a barátaink, a szövetségeseink, az ellenségeink, a vetélytársaink és az irántunk teljesen közömbösök is rájönnek -, a magyar tényleg egy olyan lázadó nemzet, amelyik képtelen megválasztani, hogy mi- és ki ellen kell a rebellióhoz nyúlni. Így aztán permanens, vagyis vak szabadságharcot folytat Európa, Amerika, az egész civilizált világ ellen. Mi mindig menekülünk. Valaki elől, valakihez. Konstantinápolytól Rómához, Bécstől Konstantinápolyhoz. Párizstól Berlinhez, Moszkvától Brüsszelhez. Brüsszeltől Moszkvához. Mégpedig valójában azért, mert nem tudunk meglenni magunk között. Hunniában folyamatos a békétlenség. A magyar legnagyobb ellensége nem a német, a török, a muszka, az osztrák, a román, a szlovák, vagy Brüsszel, hanem a magyar maga.

Engem például, mint nem fideszest, tehát nem igazi magyart, fideszes magyar testvéreim utálnak a legjobban. Nem a szlovákok, vagy a románok, esetleg az osztrákok, vagy a törökök. A frászt. Mi eléggé utáljuk egymást ahhoz, hogy másnak már ne is kelljen. Több kárt okozunk egymásnak bármelyik ellenségünknél. Egymást lopjuk meg folyton. Minden történelmi bűncselekmény a magyarság ellen belső munka volt. Ma is az. Még akkor is, ha a tolvaj ügyesen tolvajt kiált. A jobb és a baloldalon egyaránt. A magyar képviseleti demokráciát sikerült a lényegéig leegyszerűsíteni: adjátok ide a bruttó hazai össztermék felét, azt a mintegy 15-16 ezer milliárd forintot és a többit majd mi elintézzük. Ez lett a demokráciából, aminek lassan már a látszatára sem ügyel senki, kivéve a magyar demokratikus ellenzéket, amely - mint Michelangelo Antonioni Nagyítás című filmjének emblematikus jelenetében -, lelkesen teniszezik teniszlabda nélkül is .

http://patacsipilvax.hu/2014/10/15/koszonjuk-az-ellenzeknek-hogy-megint-szarra-al azott-minket/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kenőpénzt kértek amerikai cégektől a most kitiltott magyarok
  2014-10-17 19:49:42, péntek
 
 
Kenőpénzt kértek amerikai cégektől a most kitiltott magyarok?
magyarip


bűnügy
ma 10:30
336 1031

A napigazdasag.hu csütörtökön arról számolt be, hogy a NAV vizsgálatot indított néhány amerikai cégnél, és válaszul a washingtoni kormány arra készül, hogy megtiltja az adóhatóság vezetőinek a beutazást az Egyesült Államokba.

Az USA budapesti nagykövetsége hamarosan reagált a cikkre, és azt állították, hogy ők nem tudnak semmilyen rendkívüli adóvizsgálatokról, így ezekkel összefüggésben nem tiltottak ki senkit az USA-ból.

Viszont azt megerősítették, hogy néhány magyar személy ellen beutazási korlátozást foganatosítottak. Mégpedig azért, mert hiteles információ áll rendelkezésükre, hogy ezek a személyek korrupciós cselekményekben vesznek részt vagy azokból hasznot húznak.

Amerikai cégeknél próbálkoztak

Nem hivatalos helyekről úgy értesültünk, hogy a magyar kormányhoz közel álló, illetve a kormánynak közvetlenül is dolgozó személyek az utóbbi másfél évben több esetben is megpróbáltak kenőpénzt szerezni amerikai nagyvállalatokról.

Hallottunk egy esetről, amikor egy amerikai óriásvállalat kutatás-fejlesztésre akart pályázni milliárdos nagyságrendben EU-s támogatásra. A pályázatot előbb formai okokra hivatkozva a magyar állam elutasította, majd a cég vezetése informálisan jelzést kapott, hogy megfelelő tanácsadók bevonásával el lehetne intézni a dolgot. A tanácsadóknak tetemes összeget kellett volna kifizetni nem létező munkákra.

Hallottunk olyan esetről is, hogy egy másik amerikai nagyvállalatot arra kértek, hogy írassanak tanulmányt egy bizonyos céggel, és cserébe biztosítják az állami megrendelések folyamatosságát, az együttműködés zökkenőmentersségét. Állítólag az érintett cég visszaszólt az amerikaiaknak, hogy írják meg a tanulmányt maguknak, hogy a teljesítési igazoláshoz legyen mit csatolniuk.

Nem tudjuk, hogy konkrétan ezek az ügyek vezettek-e a mostani kitiltásokhoz, de valószínűnek tűnik, hogy ilyesmi lehet a háttérben.

Az amerikai állam a magyar hatóságokra bízta, hogy eljárást indítanak-e az általuk ismert korrupciós ügyekben.
Megszólalt az egyik kitiltott

Az atv.hu-nak név nélkül nyilatkozott az egyik ember, akit az amerikaiak most kitiltottak. Olyan céget vezet, amelyik sok közbeszerzést nyert el, és az illető önmagát a Fidesz holdudvarához sorolja. Szerinte az amerikai intézkedés aránytalan. Úgy tudja, hogy tíz ember van a kitiltottak listáján, közülük hárman az adóhatóságnál dolgoznak.
A Fidesz tiltakozott

A Fidesz parlamenti frakciója közleményben tiltakozott a magyarok kitiltása ellen. A párt képviselői szerint Washingtonból nyomást akarnak gyakorolni a magyar hatóságokra, hogy megússzák az amerikai cégek az adóvizsgálatokat.

A fontos emberek kitiltása létező szankciós eszköz, idén például az orosz államigazgatás számos tisztviselőjét, katonai és gazdasági vezetőit tették feketelistára az USA-ban. Most erre a sorsra jutott néhány magyar személy is. A kitiltásról az USA külügyminisztériuma döntött.

http://444.hu/2014/10/17/kenopenzt-kertek-amerikai-cegektol-a-most-kitiltott-magy arok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az USA megerősítette, hogy korrupciós ügy miatt tiltottak ki
  2014-10-17 19:40:45, péntek
 
 
Az USA megerősítette, hogy korrupciós ügy miatt tiltottak ki magyarokat az országból
horváthbence

horváthbence
politika
ma 17:27
123 454

Sajtótájékoztatón mondta el André Goodfriend, az Egyesült Államok magyarországi ideiglenes ügyvivője, hogy hogyan látják az elmúlt pár nap eseményeit ‘ebben a nagyon gyorsan változó' ügyben.

Goodfriend megerősítette, hogy kevesebb mint tíz magánszemélyt kitiltottak az Egyesült Államokból, mert korrupciós ügybe keveredtek. Mint elmondta, hasonló beutazási tilalmakat nem szoktak a nyilvánosságra hozni, most viszont kénytelenek voltak lépni, mert a Századvég-birtokolta Napi Gazdaságban a héten megjelent egy ‘teljesen hamis' hír arról, hogy a NAV amerikai tulajdonú vállalatoknál végez vizsgálatot. A nagykövetség közleményt is adott ki, melyben kijelentették, nincs tudomásuk arról, hogy bármilyen NAV-vizsgálat folyna bármilyen amerikai cég vagy intézmény ellen, és a sajtóba kikerült lépéseik így nem is értelmezhetőek erre adott válaszlépésként.

Értelmezhetőek viszont úgy, hogy valóban korrupciógyanús esetekre akadtak a magyar kormány környékén. Megtették a szükséges lépéseket, a vízumtilalomról pedig értesítették a kevesebb mint tíz magánszemélyt, illetve a magyar kormányt is. Múlt héten a külügyminisztérium államtitkárával, Magyar Leventével közölték ezt a hírt, azóta pedig Szijjártó Péterrel és Magyarral is tárgyalt megint az amerikai fél. Direkt bizonyítékokat viszont nem adtak át, mivel nem bűnügyi feljelentést tettek. A beutazási tilalmat egy 2004-ben elfogadott elnöki rendelet teszi lehetővé, ami alapján így szankcionálható az, aki korrupciós ügyeivel az Egyesült Államok érdekeit sérti.

rendelet

Személyneveket az amerikaiak sem a kormánynak, sem a sajtónak nem mondtak, Goodfriend viszont beszélt arról, hogy a korrupciós esetekről szóló bizonyítékaikat nem a sajtóból szedték, hanem azoknak van alapja.

Ugyanakkor elképzelhetőnek tartják, hogy a magyar kormánnyal együttműködjenek ezeknek a korrupciós eseteknek a feldolgozásában, létezik erre lehetőség, de Goodfriend szerint ehhez az is kell, hogy a magyar kormány lépéseket tegyen az általa már ismert korrupciós ügyek vizsgálatában. Az ügyvivő többek között már felmerült NAV-körüli ügyre és civil szervezetek jelentéseire is utalt ennél a pontnál, meg arra, hogy hasonló információk, mint amikkel ők rendelkeznek, alighanem a magyar fél rendelkezéséére is kell, hogy álljanak.


http://444.hu/2014/10/17/tenyleg-korrupcios-ugy-miatt-tiltottak-ki-magyarokat-az- egyesult-allamokbol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Habony Árpádot és a NAV elnökét is kitiltották Amerikából
  2014-10-17 19:28:03, péntek
 
 
Habony Árpádot és a NAV elnökét is kitiltották Amerikából


magyarip
politika
ma 14:04


Nem hivatalos értesülésünk, de több egymástól független helyről megerősített hír, hogy a NAV és a Századvég vezetőit tiltották ki az Amerikai Egyesült Államokból.

A döntést az USA külügyminisztériuma hozta meg. Az atv.hu értesülése szerint összesen 10 magyar állampolgárt érint a döntés.

Úgy tudjuk, hogy a tíz között van

Habony Árpád, akinek hivatalos tisztsége ugyan nincs, de Orbán Viktor egyik legfontosabb tanácsadója.
Heim Péter, a Századvég Gazdaságkutató elnöke.
Vida Ildikó, a NAV elnöke.
Az Index értesülése szerint még két NAV-os vezető is a listán van.

Korábban úgy értesültünk, hogy talán Giró-Szász András volt kormányszóvivő is a listán van, ezt azonban a Miniszterelnökségen határozottan cáfolták.

Az USA kormánya azt állítja, hogy ezek az emberek korrupcióban érintettek vagy haszonélvezői korrupciónak. Megkérdeztük a budapesti nagykövetséget, hogy a konkrét gyanúról értesítették-e a magyar hatóságokat, erre a kérdésre azonban egyelőre nem tudtak válaszolni.

Az USA tudhat néhány magyarországi korrupciós ügyről, erről itt írtunk.

Politikai vonalon azt hallottuk, hogy az USA elsősorban a magyar - orosz közeledés miatt ennyire szigorú az Orbán-kormánnyal és annak háttérembereivel.

Pénteken bekérették a magyar külgazdasági minisztériumba az USA magyarországi nagykövetét helyettesítő ügyvivőt. Az USA-nak jelenleg nincs magyarországi nagykövete. A minisztériumban magyarázatot várnak tőle a kitiltásokra, és a konkrét gyanúról is kérdeznék Abdré Goodfriendet.

http://444.hu/2014/10/17/habony-arpadot-es-a-nav-elnoket-is-kitiltottak-amerikabo l/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 541 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1502
  • e Hét: 7234
  • e Hónap: 18345
  • e Év: 171841
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.